fbpx

Beste affiliate marketing cursus

Wat is de beste affiliate marketing cursus? Alle affiliate marketing cursussen op een rijtje, vergeleken, gereviewd en alle informatie die je nodig hebt op één pagina.  

Laatste update: 11 mei 2023

beste affiliate marketing cursus

Wil je beginnen met affiliate marketing? Dat begrijpen wij heel goed. Affiliate marketing is een mooi verdienmodel waar je een passief inkomen mee kunt verdienen. Dit verdienmodel is wel lastig en hierdoor weten veel mensen niet goed waar ze moeten beginnen als ze willen beginnen met affiliate marketing. Daarom is het zeker aan te raden om een affiliate marketing cursus/training te doen en op een snelle manier affiliate marketing te leren. Zo leer je stapsgewijs hoe je kunt beginnen met je eigen affiliate marketing website/onderneming. 

Wat is de beste affiliate marketing cursus? Ik heb verschillende cursussen gedaan en getest en op basis hiervan heb ik een top 3 van de beste cursussen gemaakt. 

Top 3

 
 1. Affiliate marketing revolutie
 2. The affiliate roadmap
 3. Affiliate marketing meesterschap

1. Affiliate marketing revolutie

Ik vind de cursus affiliate marketing revolutie zeker de beste cursus. De cursus is enorm goedkoop (bijna gratis te noemen voor wat je krijgt), je krijgt alle basisinformatie die je nodig hebt en er is een grote community waarin je je vragen kunt stellen. De cursus van Jacko heeft al meer dan 20.000 leden waardoor je met veel mensen in contact kunt komen. 

De cursus Affiliate Marketing Revolutie is opgericht door Jack Meijaard. Jack Meijaard is de eigenaar van de website Internet Marketing Succes Gids, op deze website is ook de cursus van Jack Meijaard te vinden. De affiliate marketing cursus van Jacko Meijaard legt door middel van video’s uit hoe affiliate marketing werkt en heeft naast de video’s naar een zeer actief ledenforum. Op dit forum zitten enkel leden van de cursus waarmee je in gesprek kan gaan over affiliate marketing. Door deze affiliate marketing community kun je snel nieuwe dingen leren over affiliate marketing. 

Over Jacko Meijaard

Jacko Meijaard is dus de eigenaar van de cursus: Affiliate Marketing Revolutie. Wat wij erg belangrijk vinden aan een goede cursus, is dat de persoon die de cursus geeft ook daadwerkelijk veel ervaring heeft met het geen waar hij over praat. Bij Jacko Meijaard is dit zeker het geval. Jacko Meijaard is in 2011 al begonnen met affiliate marketing en was er dus vanaf het begin bij. 

Jacko Meijaard heeft zelf op zijn hoogtepunt meer dan 100 verschillende affiliate marketing websites gehad. Dit aantal heeft hij wel in de loop van de jaren verminderd en hij heeft op dit moment rond de 30 actieve affiliate websites. Dit heeft hij gedaan omdat hij simpelweg geen tijd meer had om 100 affiliate websites te onderhouden. 

Over de affiliate marketing cursus 

De affiliate marketing cursus De Affiliate Marketing Revolutie is een zeer uitgebreide training die alle stappen voor het opzetten van een affiliate marketing bedrijf uitlegt. De cursus heeft heel veel materiaal waarmee je aan de slag kunt. De cursus bevat:

 • 63 video’s met een stap voor stap uitleg
 • 8 modules
 • Extra module voor motivatie
 • Module voor extra tips
 • 6 extra modules met nog meer instructies

 Wat zeggen anderen?

Omdat mijn oordeel soms wat subjectief kan lijken, kijk ik in mijn reviews ook graag naar de reviews van andere. De affiliate marketing revolutie cursus (Of wel de Internetsuccesgids.nl cursus) scoort op Trustpilot een 3.5 van de 5 sterren. De positieve reviews geven vaak positieve feedback over de eigenaar van de cursus en de inhoud van de cursus. De negatieve reviews gaan veelal over dat mensen hun geld niet terugkrijgen (De cursus heeft een niet goed geld terug garantie) Op deze reviews wordt wel gereageerd en hier komt het vaak op neer dat deze mensen de voorwaarden niet goed hebben gelezen. 

Voordelen

Nadelen

Met deze knop ga je naar de landingspagina van de website, hier krijg je meer informatie over de cursus. 

2: The affiliate roadmap

De affiliate marketing cursus the affiliate roadmap is de cursus van Danique Bras. Deze cursus bestaat maar liefst uit 30 verschillende video’s en heeft veel bonus materiaal. Als je deze cursus hebt gedaan ben je startklaar om te beginnen met affiliate marketing. 

Wat ik het leuke aan deze cursus vind, is dat er veel praktijk in voorkomt. Zo krijg je bij deze cursus werkboeken en checklists zodat als je begint je het optimale uit je affiliate bedrijf kunt halen en altijd een hou vast hebt. Ook zorgt Danique voor een hele persoonlijke benadering wat ik erg fijn vind aan de cursus. Deze cursus belooft in tegenstelling tot (alle) andere cursussen geen 10.000 euro’s per maand, maar geeft je een realistisch stappenplan met een realistisch bedrag wat je extra bij kunt verdienen. Doordat er niet in het extreme wordt gedacht direct worden doelen haalbaarder en blijf je voor de lange termijn gemotiveerd. 

Als bonus bij deze cursus krijg je ook nog een korte cursus over Pinterest affiliate marketing. Geld verdienen met Pinterest wordt steeds populairder en hier speelt Danique mooi op in met haar cursus. 

Het grote nadeel aan de cursus is dat de cursus wat duurder is dan Affiliate Marketing Meesterschap en Affiliate Marketing revolutie. Om deze cursus staat deze cursus op plek 2 en niet op plek 1. 

In deze cursus wordt ook veel verteld over het hele marketingproces, wat bij veel cursussen niet duidelijk wordt verteld. Er wordt eerst verteld hoe je je website zo conversie optimaal kan maken en daarna komt er ook nog een uitgebreide uitleg over SEO en SEA. Hierdoor weet je niet alleen hoe je kunt beginnen met affilate marketing, maar kun je ook direct een aantal online marketing methodes uitproberen en kijken welke methodes het beste bij jou passen. 

Ikzelf heb ervaren dat ik het vrij makkelijk is om een mooie website te maken, tegenwoordig met een CMS zoals WordPress, maar dat het moeilijke is om daadwerkelijk bezoekers te krijgen. Hierdoor vind ik het fijn dat er diep wordt ingegaan op de marketing omdat je door middel van marketing uiteindelijk je geld gaat verdienen. 

Wat zeggen andere?

De cursus The affiliate roadmap (Ofwel de Succes met affiliate marketing cursus) Heeft wat minder reviews dan de Affiliate marketing revolutie cursus, maar de reviews zijn wel beter. Op Trustpilot scoort deze cursus een 4.5 van de 5 sterren. 

Affiliate cursus van Danique

Voordelen

Nadelen

Met deze knop ga je naar de landingspagina van de website, hier krijg je meer informatie over de cursus. 

3. Affiliate marketing meesterschap

De laatste cursus die ik ga bespreken is de cursus van Robert Jansen. Deze cursus verdiende volgens mij zeker een plek in de top 3 omdat het echt een complete cursus is waarin elk onderdeel dat belangrijk is goed wordt uitgelegd. 

De affiliate marketing meesterschap cursus is een perfecte cursus voor beginners die het affiliate marketingproces van a tot z willen leren. Robert (de oprichter van deze cursus) houd niks verborgen en verteld naar mijn idee echt alles wat hij weet. Hierdoor krijg je veel unieke informatie die maar weinig andere affiliate marketing cursussen vertellen. 

Over Robert Jansen

Robert Jansen is iemand die altijd op zoek was naar manieren om zoveel mogelijk financiële vrijheid te krijgen zodat hij kon doen en laten wat hij wilde. Affiliate marketing is natuurlijk de ultieme manier voor passief inkomen en hierom ook aantrekkelijk voor Robert Jansen. 

Robert is sinds 2016 bezig met affiliate marketing die ook heeft opgezet met behulp van een cursus. Robert heeft dus zowel ervaring met andere cursussen als met affiliate marketing zelf. Een jaar nadat hij was begonnen met affiliate marketing kon hij binnen een jaar minder gaan werken en na 3 jaar helemaal stoppen met werken in loondienst omdat hij kon leven van zijn affiliate commissies. 

Over de affiliate marketing cursus

De affiliate marketing meesterschap cursus is een hele brede cursus waarin van a tot z wordt uitgelegd hoe affiliate marketing werkt en hoe je kan beginnen met affiliate marketing. In de cursus affiliate marketing meesterschap kun je de volgende dingen verwachten:

 • Case studies van affiliate marketing websites
 • Affiliate marketing community
 • Zakelijke en juridische gids
 • 70 lessen
 • 15 lessen met case studies

Wat zeggen andere?

De cursus succes voor het oprapen heeft geen review pagina’s alleen van andere websites die (mogelijk) commercieel belang hebben bij de cursus. Hierdoor kan er niet duidelijk verteld worden wat andere mensen zeggen over deze cursus. 
affiliate marketing meesterschap cursus

Voordelen

Nadelen

Over de reviews

Wij hebben Gloriousmindset opgericht omdat wij ook gek zijn op manieren om een extra inkomen te verdienen. Om de kwaliteit van het onderzoek te kunnen garanderen hebben wij hiernaast gezet waar wij onze mening hebben gebaseerd. Wij raden onze producten aan op basis van deze aspecten. 

326

Reviews gelezen

6

Cursussen bekeken

126

Uur aan onderzoek

Wat is een affiliate marketing cursus?

Een affiliate marketing cursus is een opleiding of training die bedoeld is om de ins en outs van affiliate marketing te begrijpen. Het is een vorm van online marketing waarbij verkopers of website-eigenaren producten aanbevelen aan hun publiek en betaald krijgen wanneer iemand op de aanbeveling klikt en het product koopt. Affiliate marketing cursussen kunnen helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in deze vorm van marketing, zoals het vinden van het juiste affiliate programma, het bouwen van een professionele website en het gebruiken van marketingtechnieken om je product te verkopen.

Waarom zou ik een affiliate marketing cursus volgen?

Er zijn veel redenen waarom mensen ervoor kiezen om affiliate marketing cursussen te volgen. Als je nieuw bent in de wereld van online marketing en niet zeker weet hoe je moet beginnen met het online verkopen van producten, kan een cursus affiliate marketing je helpen de basis te leren en een solide basis te leggen voor je online marketingcarrière. Affiliate marketing cursussen zijn ook een geweldige optie als je al ervaring hebt met online marketing, maar op zoek bent naar manieren om je marketingstrategie te verbeteren of om meer te leren over hoe je een succesvol affiliate marketingbedrijf kunt opzetten.

Wat kan ik verwachten van een affiliate marketing cursus?

Dit kan van cursus tot cursus verschillen, maar over het algemeen kun je verwachten dat je leert hoe je een website of blog opzet, hoe je een product of dienst promoot via sociale media en e-mailmarketing, en hoe je een goede affiliate wordt. Sommige cursussen bieden ook informatie over hoe je je online aanwezigheid kunt vergroten, beter kunt presteren in zoekmachines en je (huidige) klantenbestand kunt uitbreiden.

Is een affiliate marketing cursus geschikt voor mij?

Affiliate marketingcursussen kunnen geschikt zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het verdienen van extra inkomsten door het promoten van producten of diensten voor andere bedrijven. Het is belangrijk om te onthouden dat affiliate marketing, net als elk ander bedrijf, tijd en hard werken kost om succesvol te zijn. Als je bereid bent hard te werken en hard te studeren, kunnen affiliate marketingcursussen een geweldige manier zijn om je kennis en vaardigheden te verbeteren en meer te leren over hoe je online geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Andere curssen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

1 gedachte over “Affiliate marketing cursus”

 1. Ik wil graag mijn gedachten delen over je artikel over affiliate marketing cursussen. Het is een zeer informatief stuk dat een goed overzicht geeft van wat affiliate marketing inhoudt en hoe cursussen mensen kunnen helpen om succesvol te worden in dit vakgebied. Zelf ben ik ook bezig met affiliate marketing en heb ik de cursus van Jacko gedaan om mijn kennis een beetje bij te spijkeren.

  Het belangrijkste aspect dat me opviel, is hoe affiliate marketing cursussen kunnen dienen als een waardevolle leidraad voor beginners. De affiliate marketing wereld is een complexe wereld met veel verschillende strategieën en technieken. Een goede cursus over affiliate marketing kan zeker helpen om de basisprincipes te begrijpen en een solide basis te leggen als je een website begint. Het is geweldig dat je de lezers wijst op het belang van het leren van goede marketingstrategieën, het vinden van winstgevende niches en het krijgen van gericht verkeer naar de affiliate links.

  Als aanvulling op je artikel zou ik graag meer willen weten over de specifieke onderwerpen die in de cursus worden behandeld. Zijn er modules gewijd aan het specifiek analyseren van resultaten en het optimaliseren van conversies? Wordt er ook praktische (1 op 1) begeleiding aangeboden bij het opzetten van een website of blog? Het zou geweldig zijn als je wat meer inzicht kunt geven in de inhoud en structuur van een cursus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *