Affiliate marketing voorbeelden

Affiliate marketing voorbeelden zien? Wij laten de 6 beste affiliate marketing modellen zien. 

Affiliate marketing voorbeelden

Affiliate marketing met een website

Affiliate marketing voorbeelden zien? Affiliate marketing is een proces waarbij een affiliate marketing onderneming, of partner, de producten of diensten van een ander bedrijf promoot in ruil voor een commissie op de gegenereerde verkopen via de affiliate link. Deze vorm van marketing kan zowel voor de affiliate als voor het bedrijf dat wordt gepromoot zeer voordelig zijn, omdat het een win-winsituatie creëert voor alle partijen.

Er zijn een aantal manieren om aan de slag te gaan met affiliate marketing, maar een van de meest voorkomende is via een affiliate marketing website. Om een goede affiliate marketing website te maken waarmee je potentiële klanten kunt aantrekken en converteren, moet je bepaalde elementen opnemen op je affiliate website. Hier zijn een paar tips:

 1. Kies de juiste domeinnaam: De domeinnaam voor jouw website is belangrijk, want het is een van de eerste dingen die mensen zien als ze online naar jou zoeken. Het moet relevant zijn voor jouw niche en gemakkelijk te onthouden zijn. Als affiliate marketeer kan je het beste een specifieke niche kiezen om je op te focussen. Kies dan ook een domeinnaam waarin duidelijk is welke niche jij serveert. Door een specifieke niche te kiezen kom je geloofwaardig over naar je klanten.
 2. Kies een locatie: Voor jouw affiliate website je wilt een locatie kiezen die dicht bij de plaats is waar de meeste van jouw potentiële klanten zich bevinden. Als je je in Nederland bevind en op Nederlander richt, kies dan voor een .nl domein. Wil je een internationale website? Kies dan een .com domein.
 3. Kies jouw hosting: De beste manier om mensen jouw site te laten bezoeken, is door een hostingbedrijf te kiezen met een goede reputatie. Je wilt een zo snel mogelijke website hebben die het altijd doet.
 4. Ga voor een specifieke niche: Als je een specifieke niche zoekt en daar elk onderwerp binnen gaat behandelen dan ziet Google je als de expert binnen een niche en zullen je mensen eerder vertrouwen over één specifiek onderwerp. 
 5. Kies iets wat je leuk vind: Als je over iets schrijft wat je leuk vind, is het ten eerste makkelijker om er over te schrijven en ten tweede is het schrijven ook makkelijker vol te houden als het een onderwerp is dat je interesseert. 

Omdat affiliate marketing meestal via een website gebeurd, bestaan de meeste voorbeelden van affiliate marketing uit affiliate marketing websites.

Affiliate marketing cursus

Wil je affiliate marketing voorbeelden zien omdat je wilt beginnen met affiliate marketing? Wil je graag beginnen met affiliate marketing en wil je snel progressie maken? Dan is het zeker aan te raden om een affiliate marketing cursus te doen. In een affiliate marketing cursus word alles wat je moet weten over affiliate marketing van A tot Z uitgelegd. Wij van Extraeuros hebben een lijst van de beste affiliate marketing cursussen gemaakt. 

Voorbeeld 1: Review affiliate website

 

Affiliate marketing voorbeelden hebben? Een review affiliate website is één van de beste voorbeelden van een affiliate marketing website. 

Affiliate marketing beoordelingen zijn een uiterst belangrijk onderdeel van het affiliate marketing proces. Om als affiliate geld te verdienen, moet je producten vinden die mensen willen kopen en die producten promoten bij je publiek. Een van de beste manieren om dit te doen, is door recensies van producten te lezen voordat je ze promoot. Je kunt deze producten promoten door alle reviews die je hebt gelezen samen te vatten waardoor er één duidelijke review uit komt.

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het lezen en maken van reviews over een bepaald product. De eerste is dat de beoordeling onbevooroordeeld moet zijn. Je wilt geen product promoten dat slecht is beoordeeld, omdat het ook slecht voor jou als affiliate website zal zijn. Door een partijdige review te plaatsen verlies je het vertrouwen van mensen waardoor ze niet nog een keer jouw website zullen bezoeken. Ten tweede, zorg ervoor dat de beoordeling uitgebreid is. Het moet informatie bevatten over het product, zoals de kenmerken en voordelen, evenals informatie over de auteur of het bedrijf achter het product. Zorg er ten slotte voor dat de beoordeling up-to-date is.

Veel affiliate marketing websites geven reviews over bepaalde producten, diensten of merken. Door een uitgebreide review te geven over een product kun je de potentiële koper overtuigen om een product te kopen. Vervolgens word er op de affiliate marketing website een affiliate link naar het product geplaatst.

Door eerlijke en betrouwbare reviews te publiceren over bepaalde producten, diensten of websites blijven mensen bij jouw website terugkomen om reviews te lezen. Hierdoor kun je een merk opbouwen en een langetermijnrelatie met de klant opbouwen. 

Een heel mooi voorbeeld van een zeer succesvolle en betrouwbare affiliate marketing website is Tweakers. Als mensen iets van elektronica willen kopen dan gaan sommige mensen direct naar Tweakers omdat Tweaker zo een goede naam heeft. 

Een ander mooi voorbeeld van een affiliate marketing website met een goede reputatie is de consumentenbond. 

Voorbeelden van affiliate review websites:

 
 • Ervaringensite.nl
 • Reviewkoning.nl
 • Debeste.com
 • Wassen.nl
 • Trustpilot.com

Tweakers affiliate marketing voorbeeld

Voorbeeld 2: Blog affiliate websites

 

Bloggen is een vorm van online communicatie waarbij een persoon of organisatie een regelmatig bijgewerkte website onderhoudt waarop berichten worden weergegeven. Bloggen kan worden gebruikt als een persoonlijk dagboek, om nieuws en ideeën met anderen te delen, om een publiek rond een bepaald onderwerp op te bouwen of om een platform te creëren voor het promoten van andere activiteiten, zoals commercie. 

Als je een blog hebt met veel lezers is affiliate marketing een slimme zet om geld te gaan verdienen met je blog. Als je een vaste klantenkring hebt die je blogs lezen zullen deze mensen ook dingen van jou aannemen. Als je je mening geeft over een bepaald product en deze promoot door middel van een affiliate link kan dit een mooi verdienmodel zijn.

Deze affiliate blogs kunnen vrijwel elk onderwerp omvatten. Het kan een persoonlijke blog zijn over iemands zijn leven of over specifieke dingen binnen iemands leven. 

Voorbeelden van blogwebsites zijn:

 
 • Zzpdaily.nl
 • Extraeuros.nl
 • Demodernenomaden.nl
 • Hetgeldcollege.nl

zzpdaily affiliate marketing website voorbeeld

Voorbeeld 3: Producten vergelijken affiliate website

 

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw product om te kopen, is de kans groot dat je eerst wat onderzoek online doet. Je kunt beoordelingswebsites bezoeken, affiliate marketing websites voor producten vergelijken of zelfs zoeken naar producten op het internet.

Wanneer je op zoek bent naar een product om te kopen, is het belangrijk om jouw onderzoek te doen, zodat je het beste product voor jouw behoeften kunt vinden. Er zijn veel verschillende soorten affiliate marketing websites en elk biedt verschillende informatie en functies.

Veel van deze beoordelingswebsites en vergelijkingwebsites zijn affiliate marketing websites. Vaak verwijzen deze websites allemaal door naar dezelfde partijen die een affiliate programma hebben. Er bestaan veel plug-ins om vergelijkers te maken. 

Door een vergelijker te maken kunnen mensen makkelijk de beste prijs vinden. Het voordeel van een vergelijkerwebsite is dat mensen de oriëntatie fase al hebben gedaan en in de koopfase zitten en de beste prijs willen vinden. Als jij deze mensen helpt als affiliate website aan de beste prijs is de kans groot dat mensen gebruik maken van jouw affiliate link en overgaan tot aankoop.

Voorbeelden van producten vergelijk websites:

 • Kleding.nl
 • Stylight.nl
 • Populairproduct.nl
 • Skyscanner.nl

Kleding.nl affiliate marketing voorbeeld

Voorbeeld 4: Kortingscode websites

 

Een kortingscodewebsite is een site die couponcodes verzamelt voor online shoppers. De site maakt het voor shoppers gemakkelijk om kortingen en besparingen te vinden op hun favoriete winkels en merken. De meeste kortingscodewebsites zijn gratis te gebruiken, en sommige grotere sites bieden loyaliteitsprogramma’s die leden exclusieve kortingen en vroege toegang tot nieuwe promoties geven.

Als mensen die kortingscode willen zien worden de mensen automatisch doorverwezen naar de website waarvan ze de kortingscode opvragen. De link die wordt geopend is een affiliate link.

Voorbeelden van kortingscode websites:

 • Korting.nl
 • Acties.nl
 • Kortingscode.nl
 • Pepper.com
 • Spydeals.nl

Acties affiliate marketing voorbeeld

Voorbeeld 5: Nieuwswebsite

 

Een nieuwswebsite is een website die nieuwsberichten publiceert. Nieuwswebsites worden doorgaans beheerd door nieuwsorganisaties, zoals kranten of televisiezenders. Nieuwswebsites hebben meestal een sectie gewijd aan nationaal en internationaal nieuws en secties gewijd aan lokaal nieuws. Veel nieuwswebsites hebben ook secties gewijd aan opiniestukken en commentaar.

Sommige niewswebsites maken ook gebruik van affiliate marketing zoals het AD.

Affiliate marketing met social media

Affiliate marketing is een proces waarbij je het product of de dienst van iemand anders promoot in ruil voor een commissie op de verkopen die je genereert. Het is een geweldige manier om jouw inkomen te vergroten en het kan ook nog eens heel leuk zijn.

Een geweldige manier om met affiliate marketing aan de slag te gaan, is door gebruik te maken van sociale media account. Platformen als Twitter en Facebook bieden enorme mogelijkheden om producten en diensten te promoten. Je kunt links naar affiliate producten en diensten op jouw sociale mediapagina’s delen en zelfs advertenties weergeven waarin ze worden gepromoot.

Als het gaat om social media marketing, is het belangrijk om creatief te zijn. Je wilt manieren bedenken om mensen enthousiast te maken voor de producten die je promoot. Denk na over wat de producten speciaal maakt en hoe je die opwinding kunt overbrengen in jouw berichten en advertenties.

Veel affiliate marketeers zitten op social media. Zo bestaan er veel accounts die leuke producten filmen en vervolgens die link van dit product in hun bibliografie plaatsen.

Voorbeelden van affiliate marketeers op social media zijn:

 • Anna Everywhere op Instagram
 • Imjennim op Instagram
 • Sorav Jain op Instagram
 • ThisIsWhyImBroke op Instagram
 • Wirecutter op Instagram

Affiliate marketing met Youtube

Er zijn een paar manieren waarop je geld kunt verdienen met YouTube. De eerste manier is door middel van advertenties. Als je een groot aantal abonnees hebt, betalen bedrijven je om advertenties bij je video’s te plaatsen. 

De tweede manier is door middel van affiliate marketing. Affiliate marketing is wanneer je producten of diensten promoot voor een bedrijf en een commissie ontvangt voor elke verkoop die je doet. 

De derde manier is door je eigen producten of diensten te verkopen. Dit kan door een kanaal te maken dat specifiek over je product of dienst gaat, of door links naar je producten of diensten in de beschrijvingen van je video’s te plaatsen.

Affiliate marketing op Youtube word vaak toegepast door middel van reviews te geven over bepaalde producten. Hierbij word een product uitgepakt en word er een mening gegeven over het product. Vaak staat er in de Youtube beschrijving een link naar het product dat in de meeste gevallen een affiliate link is.

Soms zijn productfoto’s erg onduidelijk en geven geen duidelijk beeld van een product. Veel mensen kiezen er dan voor om een video van het product op te zoeken op YouTube. Hierdoor maak je het erg visueel voor de kijker waardoor ze makkelijker kunnen beslissen of ze het product wel of niet gaan kopen. 

affiliate marketing op youtube
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Beginnen met affiliate marketing

Affiliate marketing beginnen?

Met affiliate marketing beginnen Met affiliate marketing beginnen? Lees het stappenplan. Affiliate marketing beginnen Wil je beginnen met affiliate marketing? Affiliate marketing is een geweldige

Lees verder »
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Dit artikel is geschreven door Emiel. Emiel is een Business student die passie heeft voor online ondernemen. Emiel schrijft voor Extraeuros.nl artikelen over online ondernemen en over online geld verdienen. Emiel schrijft graag over zijn ervaringen met cryptocurrency's, beleggen, dropshipping en affiliate marketing.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vier =