Affiliate marketing website maken

Affiliate marketing website maken? 

Affiliate marketing website

Beginnen met affiliate marketing? Een affiliate website is een geweldige manier om online geld te verdienen. Je kunt producten en diensten voor andere bedrijven promoten en een commissie verdienen op elke verkoop die je genereert. Het maken van een affiliate marketing website is eenvoudig, maar er zijn een paar dingen die je moet doen om aan de slag te gaan.

Eerst moet je een niche voor jouw website kiezen. Dit is het onderwerp waar jouw site over gaat. Als je eenmaal een niche hebt gekozen, moet je producten en diensten vinden om te promoten. Er zijn veel plaatsen waar je deze kunt vinden, maar de beste plaats om te beginnen is bij bedrijven die partnerprogramma’s aanbieden.

Vervolgens moet je inhoud voor jouw website maken. Deze inhoud moet van hoge kwaliteit en informatief zijn, zodat mensen jouw site willen bezoeken. Je kunt artikelen schrijven, video’s maken of andere soorten content maken.

In dit artikel leggen wij de stappen uit hoe je begint met een affiliate marketing website. De stappen voor het maken van een affiliate website zijn

 1. Kies een niche
 2. Bedenk wat je kunt promoten binnen deze niche
 3. Koop een domeinnaam
 4. Maak een website
 5. Doe een zoekwoordonderzoek
 6. Upload consistent goede content
 7. Bied meer waarde dan de concurrent

Kies een niche

Een niche is een groep potentiële klanten met gemeenschappelijke interesses of behoeften. Wanneer je een niche kiest voor jouw aangesloten website, beperkt je jouw focus en richt je zich op een specifieke groep mensen. Hierdoor kun je jouw producten of diensten beter bij hen in de markt zetten.

Ook is een niche kiezen en hier de specialist in zijn heel belangrijk voor je Google-positie. De kans dat je hoog komt als je je focust op één niche is vele malen hoger dan wanneer je praat over allemaal verschillende onderwerpen. 

Bij het kiezen van een niche zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

 • Wat zijn de gemeenschappelijke interesses of behoeften van de groep?
 • Welke producten of diensten kunt je leveren die aan hun interesses of behoeften voldoen?
 • Zijn er genoeg potentiële klanten in de groep om het de moeite waard te maken?

Als je deze vragen kunt beantwoorden, ben je op weg om een winstgevende niche voor jouw aangesloten website te vinden.

Tip: Denk bij het kiezen van een niche, niet alleen maar aan het geld. Op de lange termijn is er in vrijwel elke niche geld te verdienen. Daarbij zul je het langer volhouden als je schrijft of post over iets wat je leuk vind. 

Bedenk wat je kan promoten met affiliate marketing

Het moeilijkste van elke affiliate marketingcampagne is het vinden van een manier om je te onderscheiden van de miljoenen andere affiliates die ook dezelfde producten proberen te promoten. Om succesvol te zijn, moet je een manier vinden om jouw campagnes uniek en gedenkwaardig te maken.

Een manier om dit te doen is door te focussen op een specifieke niche of groep klanten. Door jouw campagnes specifiek af te stemmen op hun behoeften en interesses, kun je je onderscheiden van de rest van de affiliate partners. Een andere manier om jouw campagnes uniek te maken, is door incentives of kortingen aan te bieden die andere partners niet aanbieden.

Door creatief na te denken over wat je jouw potentiële klanten te bieden hebt, kun je je als affiliate marketeer klaarstomen voor succes. Met een beetje moeite kun je ervoor zorgen dat jouw campagnes de campagnes zijn die mensen zullen onthouden en waar ze heen gaan als ze iets willen weten.

Het beste is om te kiezen voor een high ticket affiliate marketing niche. Met high ticket producten kun je met enkele verkopen al een full time salaris bieden. Voorbeelden van hig ticket niches zijn: 

 • Elektronica
 • Abonnementen vergelijken
 • Software vergelijken
 • B2B leads (Bijvoorbeeld boekhouders)

Koop een domeinnaam

Een domeinnaam is een belangrijke eerste stap bij het maken van een affiliate website. Het is het adres dat klanten zullen gebruiken om jouw site te vinden, dus het is belangrijk om een naam te kiezen die gemakkelijk te onthouden en te typen is. Bij het kiezen van een domeinnaam zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

 • Jouw niche: Kies een domeinnaam die het hoofdonderwerp van jouw website weerspiegelt. Dit maakt het voor klanten gemakkelijker om jouw site te vinden wanneer ze op zoek zijn naar informatie over dat onderwerp.
 • Trefwoorden: gebruik trefwoorden in jouw domeinnaam om klanten te helpen jouw site gemakkelijker te vinden. Als je bijvoorbeeld dierenbenodigdheden verkoopt, kun je woorden als ‘huisdieren’ of ‘dierenbenodigdheden’ in jouw domeinnaam opnemen.
 • Eenvoudig te spellen: Vermijd het kiezen van een domeinnaam die moeilijk te spellen of uit te spreken is.
 • Kies een specifieke domeinnaam, maar niet te specifiek. Als je domeinnaam bijvoorbeeld roodhondenspeelgoed.nl dan heb je het product wellicht te erg afgebakend en kun je moeilijk je website laten groeien. Denk altijd aan de lange termijn en zorg ervoor dat je je bedrijf altijd kunt opschalen. 

Bouw op deze domeinnaam een WordPress website

De derde stap is het bouwen van je affiliate marketing website. Als je inkomsten wilt gaan genereren met jouw blog of website, is een van de beste manieren om dit te doen door middel van affiliate marketing. Door een website te maken, kun je producten en diensten van andere bedrijven in jouw branche samenstellen en deze vervolgens op jouw site promoten. Wanneer een lezer op een van jouw affiliate links klikt en een aankoop doet, verdien je een commissie. Het maken van een affiliate marketing website is een eenvoudig proces en kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen met jouw site.

De meeste affiliate marketeers werken op het CMS systeem WordPress. WordPress krijg je in de meeste gevallen bij je hosting. Ook zijn er veel video’s over WordPress beschikbaar waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe dit werkt. 

In veel affiliate marketing cursussen wordt ook uitgelegd hoe je een website moet bouwen en deze zo goed mogelijk voor conversies kan maken. 

Doe een zoekwoordenonderzoek

Voordat je jouw affiliate marketing website maakt, moet je wat zoekwoordonderzoek doen. Dit helpt je te bepalen naar welke termen en woordgroepen mensen zoeken wanneer ze op zoek zijn naar informatie over producten en services zoals de services die je op jouw site promoot.

Er zijn een aantal verschillende tools die je kunt gebruiken om zoekwoordenonderzoek te doen. Google’s AdWords Keyword Planner is een goede plek om te beginnen. Voer gewoon een paar relevante termen of woordgroepen in de tool in en het genereert een lijst met gerelateerde zoekwoorden en hun gemiddelde maandelijkse zoekvolume.

Als je eenmaal een goede lijst met zoekwoorden hebt, neem dan even de tijd om na te denken over welke het meest logisch zijn voor jouw website. Overweeg factoren zoals jouw niche, de producten en diensten die je promoot en of er al veel concurrentie is voor deze zoekwoorden.

Als je het zoekwoordonderzoek wat beter aan wilt pakken is het aan te raden om een SEO tools te gebruiken. Voorbeelden van goede SEO tools zijn:

 • SEMrush
 • Ahrefs
 • Ubersuggest

Upload consistent goede content

Als je een succesvolle affiliate website wilt maken, moet je ervoor zorgen dat je consequent goede inhoud uploadt. Dit betekent het maken van nuttige en informatieve artikelen, video’s en andere vormen van inhoud die zullen resoneren met jouw publiek.

Het is ook belangrijk om de concurrentie in de gaten te houden en te zien wat voor soort inhoud ze daar plaatsen. Als je fouten in hun inhoud kunt vinden, kun je de dingen die je mist in hun content op jouw website plaatsen. 

Onthoud dat als je wilt dat mensen blijven terugkomen naar je site, je ze een reden moet geven om dat te doen. Door regelmatig hoogwaardige inhoud aan te bieden, kun je een loyale aanhang opbouwen die je zult helpen jouw zakelijke langetermijndoelen te bereiken.

Upload daarnaast originele content. Google wordt steeds slimmer en kan steeds sneller dubbele content identificeren. Als je letterlijk de content van de concurrent gaat overnemen voeg jij geen waarde toe voor Google. Als je volgens Google geen waarde toevoegt zal dit resulteren in een lage positie in Google. Een lage positie in Google zal dan weer resulteren in weinig bezoekers.

Bied meer waarde dan de concurrent

Een affiliate marketing website is een geweldige manier om passief inkomen te verdienen. Door een affiliate website te maken en de producten of diensten van anderen te promoten, kunt je een commissie verdienen op elke verkoop die je genereert. Het bouwen van een aangesloten website is niet moeilijk en er zijn veel bronnen beschikbaar om je op weg te helpen. Met een beetje moeite kun je in een mum van tijd geld gaan verdienen met jouw affiliate website.

Om groot te worden met affiliate marketing moet je de beste content van jouw niche maken. Een bekende uitspraak in de affiliate marketing branche is dan ook: Content is king

Content is king
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relevant

 
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *