fbpx

Affiliate programma's Nederland

Welke affiliate netwerken zijn er in Nederland? Lees het nu!

Affiliate programma's Nederland

Beginnen met affiliate marketing? Dan eerste wat je nodig hebt natuurlijk een affiliate programma. In dit artikel geven wij een overzicht van de 10 beste affiliate programma’s van Nederland. 

Affiliate programma’s

Een affiliate programma is een tussenpersoon tussen jou en het bedrijf. Dit affiliate programma bied een platform aan waar je je kunt aanmelden bij bedrijven, je kunt zien hoeveel kliks je hebt gehad en hoeveel commissies je hebt verdiend. Doordat een affiliate programma vaak duizenden bedrijven op 1 platform heeft, is het zeer gemakkelijk om samen te werken met meerdere bedrijven tegelijkertijd. 

Daarnaast kun je via jouw affiliate programma ook een affiliate link aanmaken en ander promotiemateriaal bemachtigen die je kunt gebruiken voor het promoten van de adverteerders. 

Affiliate marketingprogramma’s zijn een geweldige manier voor bedrijven om inkomsten te genereren met affiliate marketing. Door samen te werken met andere bedrijven kunnen ze een groter publiek bereiken en hun producten of diensten promoten. In ruil daarvoor ontvangt het aangesloten bedrijf een commissie voor elke gegenereerde verkoop.

Er zijn veel verschillende soorten affiliate marketing programma’s beschikbaar in Nederland. Sommige affiliate marketing programma’s zijn ontworpen voor specifieke industrieën, terwijl andere meer algemeen van aard zijn. Bedrijven moeten zorgvuldig overwegen welk programma voor hen het meest voordelig is voordat ze zich aanmelden.

Affiliate programma’s kunnen een uiterst effectief marketinginstrument zijn. Als ze correct worden gebruikt, kunnen ze bedrijven helpen nieuwe klanten te bereiken en verkopen te genereren.

Niet alleen kunnen affiliate programma’s handig zijn voor bedrijven, maar ook voor mensen die graag willen beginnen met affiliate marketing. Een affiliate programma maakt een persoonlijke link voor jou aan die gekoppeld is aan jouw account. Als iemand vervolgens klikt op die link en/of iets koopt met jouw link ontvang je hier een commissie op. Deze commissie is vaak een percentage van het orderbedrag van de klant. 

Affiliate netwerken Nederland

Een affiliate marketingprogramma is een vorm van online adverteren waarmee website eigenaren commissies kunnen verdienen door bezoekers naar andere websites te verwijzen. Affiliate netwerken in Nederland verbinden adverteerders met publishers die ermee instemmen hun producten of diensten te promoten. Adverteerders betalen alleen commissie aan de uitgevers wanneer een verkoop is gedaan, waardoor dit een effectieve manier is om online geld te verdienen.

Enkele van de meest populaire aangesloten netwerken in Nederland zijn Awin, Tradedoubler en Daisycon. Deze netwerken bieden een breed scala aan adverteerders en producten waaruit affiliate ondernemingen kunnen kiezen. Ze bieden ook middelen en ondersteuning om affiliate partners te helpen slagen in hun affiliate programma’s. Bij Daisycon heb je bijvoorbeeld kant-en-klare vergelijk widgets die gemakkelijk samenwerken met WordPress. 

Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn voor website-eigenaren om extra inkomsten te verdienen. Door het juiste affiliate netwerk en verkopers te vinden, kun je met slechts een paar klikken commissies gaan genereren.

Affiliate netwerken in Nederland zijn:

 1. Daisycon
 2. Tradetracker
 3. Paypro
 4. Awin
 5. Partnerize
 6. Plug&Pay
 7. Amazon affiliate
 8. Bol.com affiliate
 9. Tradedoubler
 10. Partnerstack

Daisycon

 

Daysicon affiliate programma logo

 

Affiliate marketingprogramma’s zijn een geweldige manier om online geld te verdienen. Door producten en diensten op jouw website te promoten, kun je commissies verdienen op verkopen. Er zijn veel verschillende affiliate programma’s beschikbaar, dus je kunt er één kiezen die het beste bij jouw website en publiek past. Om succesvol te zijn met affiliate marketing, moet je een goed beeld hebben van hoe het programma werkt en hoe je verkeer naar jouw website kunt leiden.

Een goed Nederlands affiliate programma is Daisycon. Daisycon is zeer populair door de middelen die je krijgt als je een Daisycon account hebt. Bij Daisycon kun je kant-en-klare vergelijkingtools plaatsen op je website. Hiervoor hoef je je niet los aan te melden bij een adverteerder. 

Daisycon vergelijkertool

Bekijk hier de Daisycon vergelijkertool.

Voordelen Daisycon

 
 • Veel verschillende niches
 • Veel extra promotietools beschikbaar
 • Nederlands bedrijf
 • Data feeds importeren mogelijk

Tradetracker

 

Tradetracker affiliate netwerk

 

Een affiliate marketing programma is een geweldige manier om online geld te verdienen. Het kan echter moeilijk zijn om alle verschillende affiliate programma’s die er zijn bij te houden. Dat is waar een Tradetracker handig is.

Tradetracker heeft vrijwel het grootste aantal aanbieders op haar programma staan. Tradetracker heeft meer dan 1.000 bedrijven waar je je gemakkelijk kunt aanmelden. Daarnaast heeft Tradetracker een fijne Nederlandse support.

Awin

Awin logo

Awin is een affiliate marketingprogramma waarmee publishers commissie kunnen verdienen op de verkopen die worden gegenereerd door klanten die zij doorverwijzen naar Awin affiliate partners. Affiliate partners kunnen zich aanmelden voor het Awin netwerk en kiezen met welke handelspartners ze willen samenwerken. Wanneer een publisher een klant doorverwijst naar de site van een handelaar en die klant een aankoop doet, verdient de publisher een commissie.

Awin biedt twee verschillende soorten commissiestructuren: pay per sale en pay per lead. Pay per sale commissies zijn gebaseerd op het bedrag aan inkomsten dat door de verkoop wordt gegenereerd, terwijl pay per lead commissies zijn gebaseerd op het aantal leads dat door de verwijzing wordt gegenereerd. Awin biedt affiliate partners ook de mogelijkheid om commissie te verdienen op secundaire verwijzingen, wat inhoudt dat ze een commissie verdienen op verkopen van klanten die zijn doorverwezen door andere publishers in het Awin netwerk.

Partnerize

Partnerize logo affiliate programma

Als e-commercebedrijf vraag je je misschien af of beginnen met affiliate marketing iets voor jou is. Er zijn tenslotte veel verschillende opties en het kan moeilijk zijn om te weten welke het beste is voor jouw bedrijf.

De eerste stap is om te begrijpen hoe affiliate programma’s is en hoe het werkt. In wezen stellen affiliate marketingprogramma’s bedrijven in staat contact te leggen met andere bedrijven om hun producten of diensten te promoten. In ruil voor het promoten van de producten of diensten van een ander bedrijf, verdienen filialen een commissie op alle verkopen die ze genereren.

Er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het overwegen van een affiliate marketingprogramma. Ten eerste wilt je ervoor zorgen dat het programma aansluit bij jouw bedrijfsdoelen. Het heeft geen zin om samen te werken met een bedrijf waarvan de waarden niet overeenkomen met die van jou.

Een goede affiliate partner kan Partnerize zijn. Het voordeel van Partnerize is dat ze kritisch zijn welke bedrijven ze aannemen. Partnerize heeft alleen maar grote bedrijven zoals: Wehkamp, Omoda, Coolblue en G-star. Als je wordt aangenomen door één van deze partners kun je hoge commissies verdienen.

Plug&Pay

Plug&Pay logo

Plug&Pay is een betalingsverwerkingsbedrijf dat gespecialiseerd is in online betalingen en daarnaast affiliate marketing. Het bedrijf is opgericht door Tonny Loorbach. Tonny Loorbach is bekend van IMU, de grootste marketing opleider van Nederland. Plug&Pay is vergelijkbaar met PayPro. Plug&Pay biedt veel verschillende cursussen aan en ook boeken. Deze cursussen en boeken gaan voornamelijk over geld verdienen. 

Plug&Play is een voorbeeld van een high ticket affiliate marketing netwerk. 

Amazon affiliate

Amazon logo

Er zijn veel affiliate marketingprogramma’s beschikbaar voor diegenen die Amazon producten willen promoten. Het Amazon Associates programma is een van de meest populaire en stelt affiliate marketing ondernemingen in staat commissie te verdienen op de producten die Amazon verkoopt.

Affiliates kunnen zich aanmelden voor het Amazon Associates programma via de Amazon partnerwebsite. Zodra ze dit hebben gedaan, krijgen ze een unieke affiliate-ID die ze kunnen gebruiken om producten op hun eigen website of blog te promoten. Wanneer een klant op een van deze links klikt en een aankoop doet, verdient de aangeslotene een commissie op de verkoop.

Het bedrag aan commissie dat een affiliate verdient, varieert afhankelijk van de productcategorie waarin de verkoop valt. Affiliates verdienen bijvoorbeeld een hogere commissie op elektronica dan op boeken. De commissies zijn echter over het algemeen laag, variërend van 1% tot 4% van de totale aankoopprijs.

Het grote voordeel van Amazon is wel dat je toegang hebt tot wel miljoenen producten door je aan te melden bij één partner. 

Bol.com affiliate

Bol.com logo

Bol.com, een van de grootste online retailers van Nederland, heeft een Bol.com partnerprogramma waarmee website-eigenaren een commissie kunnen verdienen op verkopen die worden gegenereerd door doorverwijzingen.

Het programma staat open voor iedereen met een website of blog, en aanmelden is gratis. Bol.com biedt banners en links die op jouw site kunnen worden geplaatst, en je verdient een commissie op alle verkopen die worden gegenereerd door klikken op deze links.

Commissietarieven variëren afhankelijk van de productcategorie, maar variëren van 2% tot 10% van de verkoopprijs. Betalingen worden maandelijks gedaan en er is geen minimumdrempel voor betaling – je ontvangt commissies op alle verkopen die via jouw site worden gegenereerd.

Het Bol.com partnerprogramma is een geweldige manier om inkomsten te genereren met jouw website of blog en vereist geen investering of verplichting vooraf.

Bol.com is een soort gelijk affiliate programma in vergelijking met Amazon. Amazon heeft daar en tegen geen keuring en iedereen kan zich aanmelden. Als je 3 verkopen hebt gegenereerd met Amazon dan word je pas gekeurd. Bij Bol.com word je direct gekeurd. Bij Bol.com is naar mijn ervaring moeilijker om binnen te komen bij Amazon. Bij Bol.com moet je echt waarde toevoegen aan het bedrijf wat lastig kan zijn. 

Tradedoubler

Tradedoubler logo

Een affiliate marketing programma is een geweldige manier om online geld te verdienen. Tradedoubler is een van de meest populaire partnerprogramma’s en biedt een breed scala aan producten en diensten om uit te kiezen. Je kunt van alles promoten, van mode tot reizen en een commissie verdienen op elke verkoop die je doet.

Het beste van Tradedoubler is dat het gratis is om lid te worden en dat er geen minimumvereisten zijn voor betalingen. Je kunt jouw inkomsten opnemen wanneer je maar wilt en er zijn geen verborgen kosten of kosten.

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om online geld te verdienen, dan is aanmelden voor een affiliate marketingprogramma zoals Tradedoubler een geweldige optie. Met zoveel producten en diensten om uit te kiezen, kun je iets vinden dat bij je interesses past en binnen de kortste keren commissies gaan verdienen.

Tradedoubler heeft veel interessante affiliate partners zoals Mediamarkt. 

Paypro

 

Paypro affiliate logo

 

PayPro is een online marketingbedrijf waarmee affiliate marketeers geld kunnen verdienen door klanten naar hun site te verwijzen. Affiliates kunnen tot € 1.000 per verkoop verdienen en ze ontvangen ook een commissie op elk product of dienst die wordt gekocht door de klant die ze doorverwijzen.

PayPro biedt een breed scala aan producten en diensten, waaronder cursussen en boeken. Ze bieden ook een verscheidenheid aan tools en bronnen om affiliates te helpen, zoals trainingsvideo’s, webinars en een blog met tips en advies.

Affiliates die succesvol zijn met PayPro kunnen een aanzienlijk inkomen verdienen door klanten naar hun site te verwijzen. Als je geïnteresseerd bent in het verdienen van geld via affiliate marketing, is PayPro een goede optie om te overwegen.

Paypro is voornamelijk gericht op de verkoop van cursussen. Op deze cursussen zitten vaak hoge marges. De populairste cursussen van dit moment bij PayPro zijn de affiliate marketing cursussen. In deze cursussen leer je hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing. 

Wat doet een affiliate netwerk?

Affiliate marketingprogramma’s zijn een geweldige manier om online geld te verdienen. Door producten en diensten op jouw website te promoten, kun je een commissie verdienen op elke verkoop die je doet. Er zijn veel verschillende partnerprogramma’s beschikbaar, dus je kunt degene kiezen die het beste bij jouw behoeften past. Met affiliate marketing kun je je eigen baas zijn en vanuit huis werken.

Een affiliate netwerk is een tussenpersoon tussen het bedrijf en jou. Een affiliate programma maakt een affiliate link voor jou aan en houdt bij hoe vaak er op deze link geklikt word. Als iemand iets aanschaft via jouw affiliate link komt dit op het account van jouw affiliate netwerk te staan. 

Wat zijn de voordelen van een affiliate marketing netwerk

Een affiliate marketing netwerk is een online platform dat handelaren in contact brengt met aangesloten marketeers, die vervolgens de producten of diensten van de handelaar promoten. Affiliate marketingnetwerken bieden een aantal voordelen voor zowel handelaren als affiliate ondernemingen.

Voor verkopers kan een affiliate marketingnetwerk toegang bieden tot een groot aantal potentiële partners, evenals tools om verkopen en betalingen te volgen. Daarnaast kan het netwerk ook helpen bij het werven van nieuwe filialen en het beheren van bestaande relaties.

Voor affiliate ondernemingen kan een affiliate marketingnetwerk toegang bieden tot een groot aantal potentiële verkopers, evenals tools om verkopen en commissies bij te houden. Daarnaast kan het netwerk ook helpen bij het werven van nieuwe bedrijven en het beheren van bestaande relaties.

Wat is een affiliate marketing netwerk?

Een affiliate marketing netwerk is een platform waar adverteerders en affiliates (publishers) samenkomen om hun producten of diensten te promoveren. Affiliates plaatsen banners of links op hun website, en ontvangen een commissie voor elke verkoop die via hun link wordt gegenereerd. Het affiliate marketing netwerk zorgt voor de tracking en betaling van deze commissies.

Hoe werkt het?

Een adverteerder zet zijn product of dienst op het affiliate marketing netwerk en biedt affiliates de mogelijkheid om deze te promoveren. Affiliates plaatsen banners of links op hun website of sociale media, en wanneer een bezoeker op deze link klikt en een aankoop doet, ontvangt de affiliate een commissie. Het affiliate marketing netwerk zorgt voor de tracking van deze verkopen en betaalt de commissies uit aan de affiliates.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een affiliate marketing netwerk?

Voor adverteerders biedt het gebruik van een affiliate marketing netwerk de mogelijkheid om hun producten of diensten te promoveren via een groot aantal affiliates, wat kan leiden tot meer verkopen. Voor affiliates biedt het de mogelijkheid om inkomsten te genereren door producten of diensten te promoveren zonder dat ze zelf een product hoeven te maken of te verkopen.

Welke soorten affiliate marketing netwerken zijn er?

Er zijn verschillende soorten affiliate marketing netwerken, zoals:

 • Pay-per-sale (PPS): affiliates ontvangen een commissie voor elke verkoop die via hun link wordt gegenereerd.
 • Pay-per-click (PPC): affiliates ontvangen een commissie voor elke keer dat een bezoeker op hun link klikt, ongeacht of de bezoeker daadwerkelijk iets koopt.
 • Pay-per-lead (PPL): affiliates ontvangen een commissie voor elke lead (bijvoorbeeld een aanvraagformulier voor meer informatie) die via hun link wordt gegenereerd.
Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *