fbpx

Top 10 beste boeken over ondernemen

Op zoek naar ondernemen boeken? Wij hebben een top 10 gemaakt van de beste boeken over ondernemen. 

ondernemen boeken top 10

Boeken over ondernemen

Op zoek naar boeken over ondernemen? Als ondernemer is het belangrijk om precies te weten welke aspecten allemaal belangrijk zijn om een bedrijf te runnen. Er zijn tal van boeken beschikbaar over ondernemerschap, maar sommige springen er meer uit dan andere. Deze top 10 boeken over ondernemerschap zijn uitstekende bronnen om meer te leren over de branche en je kennis van het ondernemerschap te ontwikkelen of juist uit te breiden.

 1. De 4-urige werkweek
 2. Een eigen bedrijf starten voor dummies
 3. Nooit meer voor een baas je bed uit
 4. De ondernemende ondernemer
 5. The lean startup
 6. Zero to one: creëer de toekomst
 7. The $100 Startup
 8. Rework
 9. Ondernemen als een baas
 10. Het 80/20 principe
Tip: Wil je ondernemer worden? Bekijk dan zeker de pagina 35 manieren om online geld te verdienen

1. De 4-urige werkweek, door Timothy Ferris

Het boek de 4-urige werkweek is het perfecte toonbeeld van ondernemerschap. In dit boek over ondernemen wordt duidelijk en uitgebreid beschreven dat je kan werken waar en wanneer je wilt, op jouw eigen voorwaarden als ondernemer.

In dit boek leer je hoe je jouw eigen bedrijf kunt opzetten en starten. Ook leer je wat je hierna moet doen om van je bedrijf een succes te maken. Dit boek staat vol met tips over hoe je minder kunt werken en meer kunt leven door passieve inkomstenstromen te creëren door middel van investeringen of arbitrage, het uitbesteden van repetitieve klussen zoals webdesign en programmeren, het automatiseren van administratieve taken zodat ze niet meer handmatig hoeven te worden gedaan en nog veel meer. Dit leidt ertoe dat jij als ondernemer uiteindelijk een stuk minder uren per week daadwerkelijk hoeft te werken en tijd overhoudt voor de dingen die je leuk vindt.

Als jij als zelfstandige op zoek bent naar een goede dosis inspiratie en openstaat om nieuwe inzichten te verwerven is de 4-urige werkweek een perfect boek. Het is geschreven voor de ondernemer die meer uit zijn of haar leven wilt halen en niet meer (alleen) uurtje factuurtje wilt werken.

Tip: lees ook de top 10 boeken over beleggen

De 4-urige werkweek het beste ondernemen boek

2. Een eigen bedrijf starten voor dummies, door Robert Jan Blom

Op zoek naar boeken over ondernemen? Een eigen bedrijf starten voor dummies is een must-read voor iedereen die overweegt om een eigen bedrijf te beginnen. Het is in een eenvoudige stijl geschreven. Dit zorgt ervoor dat je antwoord krijgt op alle simpele, doch belangrijke, vragen.

In iets minder dan 300 pagina’s behandelt Blom alle onderwerpen: hoe je kunt kiezen wat voor soort zakelijke onderneming het beste bij je vaardigheden en interesses past; hoe je daarna stap-voor-stap instructies krijgt over hoe je zo snel mogelijk aan de slag kunt gaan. Dit boek over ondernemen bevat ook handige checklists aan het eind van elk hoofdstuk, zodat jij als lezer dingen kan afvinken die je hebt bereikt – en je blijft ook meteen gemotiveerd door het zien van tastbare resultaten.

Dit maakt een eigen bedrijf starten voor dummies tot een geweldige bron. Of je nu op zoek bent naar algemene adviezen of meer informatie wilt inwinnen over één onderwerp van het ondernemen, je vindt hier antwoord op je vele vragen.

Een eigen bedrijf starten voor dummies

3. Nooit meer voor een baas je bed uit, door Oscar Bulthuis

Op zoek naar boeken over ondernemen dan is Nooit meer voor een baas je bed uit een goed boek. De auteur van nooit meer voor een baas je bed uit, Oscar Bulthuis, is een succesvolle ondernemer die heeft gewerkt met enkele van de grootste bedrijven ter wereld. In dit boek deelt hij zijn inzichten over hoe je een eigen bedrijf kunt starten en succesvol kunt zijn. 

Het eerste wat je van hem leert is hoe je online geld kunt verdienen door voor jezelf te werken. Je krijgt ook een idee over welk soort zakelijke ideeën goed voor je zijn en welke je beter kan laten gaan. Aan het eind van het boek leer je wat er nodig is om vanuit huis een nieuwe onderneming te starten. Een fijn boek voor de allround ondernemer.

Nooit meer voor een baas je bed uit

4. De ondernemende ondernemer, door Martijn Driessen

Het boek de ondernemende ondernemer gaat over de mindset van een ondernemer. Het legt uit hoe je moet denken als een ondernemer en wat er nodig is om succesvol te zijn.

Als je erover denkt uw eigen bedrijf te beginnen zal dit boek je de juiste mindset geven die nodig is om succesvol te zijn bij het voorbereiden en lanceren van een nieuwe onderneming. Driessen geeft ook duidelijke argumenten en geeft stof tot nadenken waarom het goed is om te beginnen met ondernemen in plaats van je gehele leven in loondienst te blijven werken. Dit boek over ondernemen zet je goed aan het denken en heeft tot doel om je mindset te veranderen.

Tip: lees ook de top 10 boeken over mindset

De ondernemende ondernemer

5. The lean startup, door Eric Ries

Het doel van the lean startup is om ondernemers en startups te helpen hun productontwikkelingsproces te beheren. De lean startup-methodologie helpt je om je bedrijf en je producten op te bouwen door te leren weten wat je klanten willen, in plaats van te raden wat klanten willen.

In dit boek over ondernemen lees je alles over de principes en vaardigheden van de Lean Startup. Het biedt inzichten hoe je je bedrijf snel kan opschalen en laten groeien. Dit doe je met name door je middelen te lokaliseren en zo efficiënt mogelijk in te zetten. Dit boek is ideaal voor de gevorderde ondernemer die meer diepgang wilt en benieuwd is naar de lean startup-methodologie.

The lean startup

6. Zero to one: creëer de toekomst, door Peter Thiel

Zero to One is een boek over ondernemerschap, maar het is ook een boek over het creëren van nieuwe dingen. Thiel vertelt in dit boek over het opzetten van een eigen bedrijf en hoe je een product of dienst creëert dat mensen willen hebben.

Volgens Thiel zijn er drie manieren waarop je dit kunt doen:

 • iets nieuws creëren (of dat nu een product of dienst is)
 • iets creëren dat beter is dan wat er al op de markt is
 • iets creëren dat voorheen niet mogelijk was

Het boek staat vol met concepten en ideeën die veel ondernemers hebben geholpen om succesvol te worden. Het is een waardevol boek voor elk type ondernemer.

Zero to one boek voor ondernemers

7. The $100 Startup, door Chris Guillebeau

Als je een bedrijf wilt beginnen maar niet veel geld hebt is the $100 startup een geweldig boek om te beginnen. Het boek is geschreven door Chris Guillebeau, een ondernemer en schrijver die tientallen bedrijven heeft gestart met weinig of geen geld. Hij deelt zijn ervaringen en geeft tips over hoe jij hetzelfde kunt doen. Dit is een van de meest populaire boeken over ondernemerschap vanwege de eenvoud waarmee hij uitlegt hoe iedereen met weinig middelen met succes een eigen bedrijf kan starten.

Veel mensen die dit boek hebben gelezen zeggen dat het hun leven heeft veranderd omdat ze niet meer wachten tot ze veel geld hebben gespaard maar gewoon beginnen met ondernemen. Dit boek over ondernemen geeft je zelfvertrouwen een boost en laat je nieuwe mogelijkheden ontdekken. 

Op zoek naar boeken over ondernemen? Dan is The $ 100 start-up een zeer goed boek. 

The $100 Startup

8. Rework, door Jason Fried & David Heinemeier Hansson

Als je op zoek bent naar een boek dat je leert hoe je een bedrijf kunt opbouwen dat overal vandaan kan worden gerund, dan is dit rework hét ideale boek. De auteurs weten waar ze het over hebben omdat ze beide een succesvol bedrijf hebben opgebouwd.

Rework gaat over productief blijven op de moderne werkplek en efficiënter worden. Het gaat niet alleen om je bedrijf soepeler te laten draaien; het gaat ook om zoveel mogelijk weg te komen van kantoor, zodat je aan andere aspecten van je leven kunt werken en op deze manier succesvoller kan worden.

Rework richt zich op het opbouwen van een bedrijf dat overal vandaan gerund kan worden. Het benadrukt om slimmer te werken in plaats van harder door onnodige taken te schrappen en processen te stroomlijnen om ervoor te zorgen dat het werk efficiënt wordt gedaan. 

Het belang van winstgevendheid wordt goed benadrukt. Een perfect en compleet boek voor de ondernemer die op zoek is naar inspiratie op het gebied van remote en efficiënter werken. Rework past dus zeker thuis in het rijtje van beste boeken over ondernemen.

Rework

9. Ondernemen als een baas, door Wesley dos Santos & Johan van Boven

Ondernemen als een baas van leert je hoe je succesvol kunt zijn in het ondernemerschap. Het boek leert je hoe je als ondernemer je tijd beheert, je bedrijf laat groeien en klanten krijgt. Het is verdeeld in 4 delen:

 • Hoe start je een bedrijf?
 • Hoe beheer je je tijd als ondernemer?
 • Hoe je bedrijf te laten groeien.
 • Hoe krijg je klanten.

In ondernemen als een baas komen verschillende mensen aan het woord. Van Jandino Asporaat tot strafrechtadvocaat Mark Teurlings tot Picnic-oprichter Michiel Muller. Allen vertellen zij over de weg die zij hebben afgelegd en op welke manier zij experimenteren om te ontdekken wat ze leuk vinden.

Het boek is geschreven op een manier die makkelijk te begrijpen is en je op weg helpt met je bedrijf. Aan het eind van elk hoofdstuk is een index van belangrijke onderwerpen opgenomen om je hiermee wegwijs te maken. Als je nog zoekende bent of een extra dosis inspiratie en motivatie zoekt is dit het ideale boek voor jou.

Ondernemen als een baas

10. Het 80/20 principe, door Richard Koch

Het 80/20 principe is een complete bedrijfsstrategie en managementfilosofie. Het boek behandelt een bedrijfsmodel, marketingstrategie en productiviteitstechniek in één.

Het 80/20 principe is de ruggengraat van een ondernemer. In het boek legt Richard Koch uit hoe het Pareto-principe (alias de 80/20 regel) kan worden toegepast op elk aspect van je leven – inclusief je persoonlijke financiën, relaties met familie en vrienden, carrièremogelijkheden en zelfs het vinden van geluk in het leven zelf! Een motiverend boek wat ook echte eye-openers voortbrengt. Dit boek is voor elk type ondernemer dat anders met zijn of haar tijd om wilt gaan en niet goed weet waar te beginnen.

Het 80/20 principe

Conclusie

Er zijn veel boeken over ondernemerschap, maar de bovenstaande behandelen de meest diverse onderwerpen. Het helpt jou om meer te leren over je (potentiële) bedrijf. Hopelijk heb je na het lezen van deze boeken een nieuwe dosis motivatie en inspiratie opgedaan om je ondernemerstraject succesvol te starten of vervolgen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relevante berichten

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *