De beste crypto app van Nederland

Wat is nou de beste crypto app om te gebruiken? Wij hebben een top 5 gemaakt van de beste crypto apps.

De beste crypto app

De beste crypto app vinden

Beste crypto app vinden? Het vinden van een goede crypto app is handig als je geld wilt verdienen met crypto. Je wilt natuurlijk dat de app snel en overzichtelijk is, maar je wilt ook een goede broker hebben met een breed assortiment aan cryptocurrency’s. Daarnaast wil je als er iets mis gaat ook een klantenservice die je snel kan helpen en goed je problemen kan oplossen. Daarnaast wil je uiteraard ook niet te veel transactiekosten betalen bij een crypto broker. Naar al deze aspecten hebben wij gekeken en hier is een top 5 van de beste crypto apps uitgekomen. 

Als er gepraat word over een crypto app word er meestal gepraat over een app van een crypto broker. In deze app kun je crypto kopen en verkopen. Daarnaast heb je in de meeste crypto apps een crypto wallet waar je zicht op de koersen van verschillende crypto’s. De crypto apps hieronder die wij gaan bespreken zijn dus allemaal grote crypto brokers die niet alleen een app hebben. 

Wat wij hebben gezien is dat deze top 5 bestaat uit 5 goede crypto apps, maar elk hebben ze iets unieks wat hun onderscheid van de concurrent. De beste crypto apps van Nederland zijn:

 1. Bitvavo: De nummer 1 crypto app
 2. eToro: Het beste alles-in-één belegginsplatform
 3. Binance: Beste crypto app voor alt-coin liefhebbers
 4. Bux: Beste crypto app voor gemak
 5. Blox: Makkelijk crypto kopen
Al deze apps zijn Nederlandse crypto apps. Met Nederlandse crypto apps bedoelen wij apps die je kunt gebruiken in Nederland. Niet alle bedrijven van deze top 5 beste apps komen ook daadwerkelijk uit Nederland. 

1. Bitvavo: De nummer 1 crypto app van Nederlandse bodem

bitvavo logo crypto app

Beste crypto app vinden? Dan kiezen veel mensen voor de crypto broker Bitvavo. 

Bitvavo is een Nederlandse crypto app die zeer populair is in Nederland. Bitvavo is een Nederlands bedrijf wat de toegang en de support heel toegankelijk en duidelijk maakt. 

Bitvavo is een crypto app die je kunt downloaden op zowel IOS-apparaten als op android apparaten. 

Naast dat de app van Bitvavo heel duidelijk en overzichtelijk is heeft Bitvavo ook hele lage transactiekosten (rond de 0,25%) waardoor je goedkoop crypto kunt kopen en verkopen. 

Daarnaast heeft Bitvavo ook een leuke nieuwkomeractie. Over de eerste € 1.000 betaal je geen handelskosten. De eerste € 1.000 handelen is dus gratis

Op Bitvavo kun je tot wel 175+ verschillende cryptocurrency’s verhandelen. Je kunt deze crypto’s kopen, verkopen of in je portfolio houden. Als je sommige crypto’s lang in je portfolio houdt, kun je hier rente voor krijgen. Dit rente krijgen op je crypto wordt ook wel crypto staking genoemd. 

Naar onze mening is Bitvavo één van de beste Nederlandse crypto apps van dit moment. 

Wil je meer informatie over deze crypto app en crypto exchange? Lees dan ook onze Bitvavo review

Voordelen Bitvavo

Nadelen Bitvavo

Naar de website van Bitvavo. De eerste € 1.000 GRATIS handelskosten.

Bitvavo app schermafbeeldingen

Bitvavo mobiele app screenshot
Bitvavo mobiele app screenshot
Bitvavo mobiele app screenshot

eToro: Het beste alles-in-één beleggingsplatform

eToro logo crypto app

Op onze nummer 2 hebben wij eToro gezet. eToro is wereldwijd één van de grootste beleggingapps ter wereld. eToro heeft een zeer gebruiksvriendelijke app en een zeer groot aanbod aan crypto die je op eToro kunt kopen. 

eToro is geschikt voor zowel beginnende handelaren als voor gevorderde handelaren. Op eToro kun je in totaal rond de 90 cryptomunten kopen. 

Niet alleen kun je op eToro crypto kopen, maar op eToro kun je alle soorten beleggingsproducten kopen op één platform. Hierdoor heb je maar één app nodig om alle soorten investeringen te doen. Je kunt beleggen in aandelen, beleggen in forex en beleggen in crypto en dat allemaal in één app. Het grote voordeel hiervan is dat je goed overzicht houd in je beleggingen. 

eToro is net als Bitvavo geschikt voor IOS en geschikt voor Android telefoons. 

Ook kun je op de app copytraden. Met copytraden kun je ervoor kiezen om trades van andere mensen automatisch over te nemen. Deze keuze kun je vaak maken op basis van hoeveel winst een bepaalde belegger heeft gemaakt in een bepaalde periode. Beleggers met heel veel winst beleggen meestal zeer risicovol, maar verdienen potentieel ook het meeste in één keer. 

Ook hebben wij een eToro review geschreven. Hierin gaan wij nog dieper in op eToro.

Voordelen

Nadelen

Naar de website van eToro

eToro app schermafbeeldingen

eToro schermafbeelding app
eToro schermafbeelding app
eToro schermafbeelding app

Binance: Beste crypto app voor alt-coin liefhebbers

Binance logo crypto app

Binance verdiend ook zeker een plekje in de top 5 beste crypto apps. Binance heeft lage transactiekosten van maximaal 0,10% en heeft een groot aanbod aan crypto namelijk 215. 

Op onze nummer 3 staat Binance. Binance is een hele bekende crypto broker gespecialiseerd in crypto. Mensen die veel keuze willen hebben die kiezen voor Binance. Bincance biedt op dit moment rond de 215 verschillende crypto’s aan.

De Binance App ziet er ook mooi uit en heeft een overzichtelijke interface. Naast crypto biedt binance ook NFT’s aan. Dit is ook uniek omdat nog maar weinig grote platforms zijn overgestapt naar NFT’s.

Een ander groot voordeel van Binance zijn de lage transactiekosten. Door deze lage transactiekosten kun je voor weinig geld vaak crypto kopen en verkopen.

 Verder heb je bij Binance ook de mogelijkheid om te staken, future-traden, kopen en verkopen. De crypto app Binance is geschikt voor zowel Android gebruikers als IOS gebruikers.

Kortom: Als je veel verschillende mogelijkheden wilt hebben dan is Binance zeker de beste crypto app om te kiezen. Binance is een innovatief platform die vaak als eerste is met nieuwe alt-coins en trends. 

Voordelen

Nadelen

Naar de website van Binance

Binance app schermafbeeldingen

Binance app schermafbeelding
Binance app schermafbeelding
Binance app schermafbeelding

Blox: Makkelijk crypto kopen

BLOX logo crypto app

Blox is een Nederlandse crypto app die zich helemaal heeft gefocust op het kopen en verkopen van crypto. Deze app staat in het rijtje van beste crypto apps omdat deze app heeft geprobeerd om het zo makkelijk mogelijk te maken voor de gebruiker. Alles is heel overzichtelijk en de app heeft een fijne interface.

Blox is een crypto app voor beginners. Blox maakt het de gebruiker zo makkelijk mogelijk wat het heel laagdrempelig maakt voor een beginner om crypto te kopen. 

Het nadeel van Blox is dat ze in vergelijking met andere crypto apps relatief hoge transactiekosten hebben namelijk 1% (Dit is bij Bitvavo bijvoorbeeld 0,25% en bij Binance 0,10%) en een klein assortiment aan crypto’s. Je kunt op Blox rond de 40 cryptocurrency’s kopen en verkopen. 

Een groot voordeel aan BLOX is dus de laagdrempeligheid. BLOX schrijft leuke informatieve blogs die voor iedereen te begrijpen zijn over crypto. Ben je benieuwd naar dit nieuws? Ga dan naar: BTCdirect nieuws

Voordelen

Nadelen

Naar de website van Blox

BLOX app schermafbeeldingen

BLOX schermafbeelding
BLOX schermafbeelding
BLOX schermafbeelding

Bux: Beste crypto app voor gemak

BUX logo crypto app

BUX is een andere crypto app die in onze lijstje staat met beste crypto apps. 

De BUX App is één van de meest overzichtelijkste apps naar onze mening. Alles op de BUX App is gemakkelijk te vinden en staat op een logische plek. Ook de interface van BUX is erg fijn.

BUX hoort zeker wel thuis in het lijstje met beste crypto apps. Bij BUX betaal je namelijk ook relatief lage transactiekosten van 0,5%.

Op BUX kun je niet alleen crypto kopen, maar ook kun je bij BUX terecht voor zowel Europese aandelen als Amerikaanse aandelen. Daarnaast kun je bij BUX ook nog handelen in ETF’s. BUX heeft dus wel minder aanbod dan eToro, maar heeft wel weer goedkopere handelskosten dan eToro. 

Voordelen

Nadelen

Naar de website van BUX

Veel gesteld vragen: De beste crypto app

Wat is een crypto app en waarom heb je er een nodig?

Cryptocurrency’s worden steeds populairder en daarmee komt een overvloed aan verschillende crypto apps. Het kiezen van de beste kan een moeilijke klus zijn, maar wij van Gloriousmindset hebben een lijst samengesteld met de beste crypto apps die beschikbaar zijn. Of je nu nieuw bent met cryptocurrency’s of gewoon op de hoogte wilt blijven van trends, met deze apps zit je goed.

Een crypto app is een app voor op de mobiele telefoon waarmee je crypto kunt verhandelen bij een crypto broker. Het voordeel van het gebruik van een crypto app, is dat een app is gemaakt voor je telefoon waardoor de app zeer gebruiksvriendelijk zal werken. 

Een crypto app downloaden is handig omdat je dan ook via je mobiele telefoon crypto kunt handelen. Hierdoor kun je vrijwel overal ter wereld crypto kopen, verkopen of vasthouden. Het grote voordeel van overal kunnen handelen, is dat je een stuk minder locatie afhankelijk bent. Je kunt op elk moment van de dag even je crypto wallet bekijken of crypto kopen of verkopen. 

Soorten crypto apps: welke is het beste voor jou?

Sinds de lancering van Bitcoin zijn er meer dan 1.000 andere cryptocurrency’s gecreëerd, deze andere cryptocurrency’s heten ook wel alt coins. Cryptocurrency’s worden vaak verhandeld op gedecentraliseerde beurzen en kunnen ook worden gebruikt om goederen en diensten te kopen. Veel mensen zien cryptocurrency’s als een investering, aangezien de prijzen van veel cryptocurrency’s de afgelopen jaren flink zijn gestegen en nog steeds flink aan het schommelen zijn.

Doordat er zo veel verschillende soorten cryptocurrency’s zijn, zijn er veel richtingen die je op kunt als je wilt beginnen met crypto. Veel crypto apps hebben weer andere specialiteiten. Je moet dus kijken wat jouw wensen zijn en hier vervolgens een broker bij zoeken. 

Ben je een beginner? Dan kan BLOX heel geschikt voor je zijn. Ben je een gevorderde trader en wil je veel technische aspecten van een grafiek zien? Dan is Binance de beste keuze. 

Er zijn een aantal verschillende cryptocurrency apps beschikbaar voor mobiele apparaten. Elke app biedt verschillende functies en heeft verschillende voor- en nadelen.

Hierboven hebben wij een overzicht gemaakt van de beste crypto apps en de voor en nadelen hiervan opgesomd.

Daarnaast kun je bij het kiezen van een crypto exchange of een crypto app kijken naar de volgende zaken:

 • Ben je een beginner?
 • Ben je gevorderd?
 • Wat wil je allemaal zien in een grafiek?
 • Wil je crypto kopen?
 • Wil je crypto verkopen?
 • Wil je de koersen bekijken?
 • Wil je toegang tot je online wallet?
 • Wil je veel alt coins?
 • Wil je een klein assortiment aan crypto
 • Wil je weinig transactiekosten betalen?

Hoe een crypto app te gebruiken: de basis die je moet weten

Een crypto app op je mobiele telefoon werkt vrijwel hetzelfde als crypto kopen via een website. Als je een crypto app wilt moet je deze eerst downloaden op je telefoon. Een website hoef je niet te downloaden en kun je elk gewenst moment bezoeken.

Als je een crypto app zoals Bitvavo wilt downloaden kun je naar de appstore of de Play Store van je telefoon gaan. Vervolgens kun je hier ‘Bitvavo’ intoetsen en drukken op downloaden. Als de app gedownload is, kun je een account aanmaken en geld storten op je account en crypto gaan kopen. 

Als je de app naar wens hebt gedownload kun je beginnen met het handelen in crypto. Eerst moet je (als je dit nog niet had) een account aanmaken. Als je een account wilt aanmaken bij een crypto broker dan moet je in de meeste gevallen je identiteit verifiëren. Zorg er dus voor dat je een ID-bewijs bij de hand hebt. Als je account is aangemaakt kun je beginnen met handelen. Je kunt ervoor kiezen om crypto te kopen, te houden of te verkopen.

Wat is de beste app voor crypto?

Wat is de beste crypto app vragen veel mensen zich af. Echter moet je in de meeste gevallen de vraag anders formuleren en dat is: Wat is de beste crypto app voor jou. Wat de beste app is hangt sterk af van je wensen en behoeftes. 

Op deze pagina hebben wij een overzicht gemaakt van de beste 5 crypto apps naar onze mening. Welke app voor jou het beste is hangt af van je wensen.

Wil je bijvoorbeeld een groot assortiment aan alt coins? Kies dan zeker voor Binance. Binance heeft een groot assortiment aan cryptocurrency’s. Bij Binance kun je meer dan 200 verschillende cryptocurrency’s kopen.

Wil je zo laag mogelijk transactiekosten en kopen bij een Nederlands bedrijf? Kies dan voor Bitvavo. Bij Bitvavo kun je een stuk minder cryptocurrency’s kopen, maar heb je wel lage transactiekosten en een uitstekende klantenservice.

Wil jij in nog meer dingen beleggen? Ga dan voor eToro. Bij eToro kun je niet alleen cryptocurrency’s kopen, maar ook forex en aandelen zijn verkrijgbaar bij eToro.

Crypto app voor iOS

Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrency brokers met een app beschikbaar voor iOS-gebruikers. Sommige zijn ontworpen voor gebruiksgemak, terwijl andere meer geavanceerde functies bieden. Hier is een lijst met de beste crypto apps voor iOS, op basis van hun functies en gebruikersrecensies.

 1. Bitvavo
 2. eToro
 3. Binance
 4. BLOX
 5. Crypto app Coinbase

Crypto app voor Android

Sinds de geboorte van Bitcoin in 2009 is de wereld van cryptocurrency geëxplodeerd. Met meer dan 2000 verschillende soorten munten en tokens kan het moeilijk zijn om ze allemaal bij te houden. Dat is waar cryptocurrency apps om de hoek zijn komen kijken. Door crypto apps kun je gemakkelijk op je telefoon de huidige koers van cryptocurrency’s bekijken. Verder kun je met een crypto app crypto kopen, verkopen en je crypto wallet bekijken.

Er zijn veel verschillende crypto apps beschikbaar voor Android, dus het kan moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een crypto app:

 • Ondersteuning voor meerdere valuta’s: Als je meer wilt verhandelen dan alleen Bitcoin, zorg er dan voor dat de app een breed scala aan valuta’s ondersteunt. De android app Binance biedt meer dan 200 verschillende cryptocurrency’s aan.
 • Prijs volgen: Met sommige Android crypto apps kun je de prijzen van jouw favoriete cryptomunten in real time volgen. Dit is een geweldige manier om op de hoogte te blijven van de steeds veranderende prijzen van cryptocurrency’s.
 • Transactiegeschiedenis: De meeste Android crypto apps houden alle transacties bij die je hebt gedaan.

Populaire Android crypto apps zijn:

 1. Bitvavo
 2. eToro
 3. Binance
 4. BLOX
 5. Coinbase

Hoe veilig is beleggen via een mobiele app?

Beleggen in cryptovaluta wordt steeds populairder, maar is beleggen via een mobiele app wel veilig?

Er zijn zeker risico’s verbonden aan het beleggen in cryptocurrency, maar er zijn ook risico’s verbonden aan elke vorm van beleggen. De vraag is dus: hoe veilig is beleggen via een mobiele app?

Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden als het gaat om veiligheid en mobiele apps. Zorg er allereerst voor dat je alleen apps downloadt van goede bronnen. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat de apps die je download daadwerkelijk in de appstore staan. In de meeste gevallen trekt een appstore een app na voordat de app online word gezet. Download dus geen apps die niet beschikbaar zijn in de appstore dit heeft in de meeste gevallen een reden. 

Ten tweede, neem de tijd om beoordelingen te lezen en onderzoek te doen voordat je je geld investeert. En tot slot, onthoud dat zelfs de meest gerenommeerde en goed beoordeelde apps beveiligingsfouten kunnen hebben, dus wees altijd voorzichtig met jouw persoonlijke gegevens en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven te verliezen.

Het nemen van deze voorzorgsmaatregelen zou je moeten helpen veilig te blijven bij het beleggen via een mobiele app.

Wat zijn de kosten voor een mobiele crypto app?

Er zijn veel verschillende manieren om cryptocurrency’s te verhandelen en elk heeft zijn eigen kosten. Het kopen van Bitcoin op een beurs kan bijvoorbeeld tussen de 1-5% van de totale transactie kosten. Als je echter een mobiele app gebruikt om cryptocurrency’s te verhandelen, kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.

Sommige mobiele apps brengen een vast bedrag per transactie in rekening, terwijl andere een percentage van de totale transactie in rekening brengen. Het is belangrijk om de kosten van verschillende mobiele apps te vergelijken voordat je beslist welke je wilt gebruiken. Wel zijn alle crypto apps gratis te gebruiken en kun je gratis een account aanmaken. Je betaalt transactiekosten als je geld stort, opneemt of crypto verkoopt of koopt.

Naast handelskosten kunnen er ook kosten zijn verbonden aan het overboeken van geld naar en van jouw account in de app. Sommige apps staan bijvoorbeeld alleen overschrijvingen van bankrekeningen toe, terwijl andere ook creditcards en betaalpassen toestaan. Als je een creditcard of betaalpas gebruikt om geld op jouw account te storten, kan jouw kaartuitgever een voorschot in contanten in rekening brengen.

Welke crypto app is het beste voor beginners?

Er zijn veel verschillende crypto apps op de markt, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke het beste is voor beginners. Hier is een overzicht van enkele van de meest populaire crypto apps om je te helpen beslissen welke voor jou geschikt is.

Coinbase is een van de meest populaire cryptocurrency apps en wordt vaak aanbevolen als een goede optie voor beginners. Met de app kun je cryptocurrency’s kopen, verkopen en opslaan, en de prijzen van verschillende munten volgen. Coinbase heeft ook een ingebouwde portemonnee, zodat je jouw munten op de app kunt opslaan.

Een andere populaire optie is BLOX, waarmee je de prijzen van meer dan 100 verschillende cryptocurrency’s kunt volgen. De app biedt ook nieuws en analyses over de cryptomarkt, waardoor het een goede keuze is voor diegenen die op de hoogte willen blijven van wat er in de industrie gebeurt.

Daarnaast is Bitvavo ook een goede crypto app voor beginners. De interface van Bitvavo is heel fijn op mobiel, ze hebben lage transactiekosten en een groot aanbod aan crypto’s beschikbaar.

Een crypto app is een mobiele applicatie die gebruikers in staat stelt om cryptocurrency te kopen, verkopen en opslaan.

Een crypto ondersteunt een verscheidenheid aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en meer. Controleer de appstore of de website van de app voor een volledige lijst van ondersteunde cryptocurrencies.

Een app heeft beveiligingsmaatregelen ingebouwd om ervoor te zorgen dat gebruikers hun cryptocurrency op een veilige manier kunnen opslaan en transacties kunnen uitvoeren. Het is altijd verstandig om goede beveiligingspraktijken te volgen, zoals het gebruik van sterk wachtwoorden en het vermijden van het delen van persoonlijke informatie met onbekende partijen.

Een app is meestal gratis te downloaden, maar er kunnen kosten zijn voor het kopen en verkopen van cryptocurrency of het gebruik van bepaalde features. Controleer de appstore of de website van de app voor specifieke informatie over de kosten.

De beschikbaarheid van een app kan variëren per land. Controleer de appstore of de website van de app om te zien of de app beschikbaar is in jouw land.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer over crypto lezen?

Wat is IOTA

Wat is IOTA?

Wat is IOTA? Als je geld wilt verdienen met crypto is het handig om onderzoek te doen naar verschillende alt coins. Eén van deze altcoins is

Lees verder »
Wat is chainlink?

Wat is Chainlink?

Wat is LINK? LINK is een digitaal bezit dat het Chainlink netwerk aandrijft. Het wordt gebruikt om knooppuntoperators te betalen voor het leveren van gegevens

Lees verder »
Wat is de blockchain?

Wat is de blockchain?

De blockchain is een nieuw soort database waarin transacties opgeslagen worden. De blockchain word in veel gevallen gebruikt voor het opslaan van cryptocurrency transacties. Veel

Lees verder »
Wat is Chiliz

Wat is Chiliz?

Wat is Chiliz? Wat is Chiliz? Chiliz is een cryptocurrency waarmee fans exclusieve beloningen en ervaringen van hun favoriete sportteams en evenementen kunnen ontgrendelen. Fans

Lees verder »
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *