De beste crypto broker van Nederland

Wat is de beste crypto broker van Nederland? Wij hebben een overzicht gemaakt!

de beste crypto broker

De beste crypto broker vinden

De beste crypto broker is de broker die het beste past bij jouw handelsbehoeften. Er zijn veel verschillende soorten brokers en exchanges, dus het is belangrijk om er een te vinden die de diensten en functies biedt die jij nodig hebt. Vaak bestaat er niet één beste broker omdat iedereens wensen en behoeftes anders zijn. De ene wil een breed assortiment aan altcoins en de andere wil weer de laagst mogelijke handelskosten.

Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het kiezen van een crypto broker:

 • Het type handel dat je wilt doen (bijvoorbeeld kopen en vasthouden, daytraden, enz.)
 • De munten die je wilt verhandelen (bijv. Bitcoin, Ethereum, Litecoin, enz.)
 • De functies die je nodig hebt of belangrijk vindt (bijvoorbeeld beveiliging, gebruiksgemak, klantenondersteuning, enz.)

Zodra je deze factoren hebt overwogen, kun je op zoek gaan naar een broker die aan jouw criteria voldoet. Er zijn een paar goede crypto exchanges en brokers die er zijn, dus lees beoordelingen en vergelijk de kosten voordat je een beslissing neemt bij welke je aanmeldt. Omdat een beslissing maken van de beste broker lastig is hebben wij een top 5 gemaakt van de naar onze mening beste crypto brokers van Nederland.

De beste crypto brokers van Nederland zijn naar onze mening: 

 1. Bitvavo
 2. eToro
 3. Binance
 4. Coinbase
 5. Bitpanda

Bitvavo: De beste crypto broker van Nederland

Als je een goede betrouwbare broker wilt dan ben je bij Bitvavo op het juiste adres. Bitvavo is een Nederlandse crypto broker en voldoet dus aan de Nederlandse wetgeving. Bitvavo behoort zeker tot de beste crypto brokers van Nederland. 

De Nederlandse wetgeving: Sommige crypto exchanges of crypto brokers voldoen niet aan de Nederlandse wetgeving. Hierdoor worden deze brokers en/of exchanges niet gereguleerd door veel Nederlandse banken. Hierdoor kan het moeilijk om je geld te storten of weer op te nemen. 

Een broker kiezen die dus wel door de Nederlandse banken word gereguleerd is heel belangrijk omdat je natuurlijk wel je geld van je broker account wilt afhalen. 

Bitvavo hecht veel waarde aan veiligheid en hierom scoort deze crypto broker ook hoog op veiligheid. Bij Bitvavo weet je dus zeker dat je crypto’s veilig zijn. Bitvavo heeft een eigen online wallet waar je je crypto kunt bewaren. Je wilt natuurlijk wel dat deze crypto wallet veilig is. 

Naast dat Bitvavo erg veilig is, heeft Bitvavo ook lage handelskosten. Bij Bitvavo betaal je namelijk maximaal 0,25% per transactie. Doordat je zo weinig transactiekosten betaald kun je je winst maximaliseren.

Naast de geweldige voordelen van Bitvavo heeft Bitvavo ook een mooie aanmeldactie. Je kunt de eerste € 1.000 handelen zonder transactiekosten

Bij Bitvavo kun je in totaal in 175 verschillende cryptocurrency’s handelen. Hierdoor melden veel mensen die gek zijn op alt coins zich ook aan bij Bitvavo.

Ook bied Bitvavo goede staking vergoedingen. Crypto staking is het krijgen van rente krijgen op je crypto. 

Omdat Bitvavo zo veel voordelen biedt hebben wij Bitvavo een nummer 1 plek gegeven. 

Voordelen

Nadelen

Naar de website van Bitvavo

Schermafbeeldingen Bitvavo

Bitvavo crypto broker grafiek
Bitvavo exchange home pagina

eToro: Alles op één platform

eToro beste crypto broker logo

eToro hebben wij op twee gezet van de beste crypto brokers door de vele voordelen die eToro te bieden heeft. 

Bij eToro kun je niet alleen handelen in crypto, maar ook in aandelen, grondstoffen, forex, indexen en ETF’s. Hierdoor kun je al je beleggingen op één platform beheren. 

Als je nieuw bent bij eToro kun je ook een demoaccount aanmaken waar je met fictief geld kunt beleggen. Zo kun je bekijken hoe beleggen jou afgaat zonder je geld te verliezen. 

eToro heeft naast een platform op de computer ook een mooie overzichtelijke mobiele app waar je je aandelen kunt kopen en verkopen en beheren. 

Naast de fijne mobiele app heeft eToro ook een goede klantenservice met een livechat en een ticketsysteem waardoor je vragen snel opgelost kunnen worden. 

Naast de vele voordelen heeft eToro ook nog vele opties zoals copytrading en staking. 

Copytrading is een functie dat je andere mensen hun beleggingen automatisch kunt kopiëren. Als je gebruik wilt maken van deze functie kun je zelf een belegger kiezen die dit voor jou gaat doen. 

eToro hebben wij op 2 gezet omdat eToro een kleiner assortiment aan crypto’s heeft wat veel mensen jammer vinden. Bij eToro kun je rond de 90 crypto’s kopen. 

Daarnaast heeft eToro relatief hoge transactiekosten van 1%. Dit is wel erg hoog in vergelijking met Bitvavo met 0,25% en Binance 0,10%. 

Daar en tegen is eToro wel weer goedkoop op het gebied van aandelen en andere beleggingsinstrumenten. 

Een groot voordeel van eToro is dat ze een uitgebreide website hebben als je je hebt aangemeld. Zo heb je een nieuwsfeed en kun je bepaalde aandelen toevoegen aan je volglijst. Hierbij word je op de hoogte gehouden van de prijzen, maar hoef je deze aandelen niet direct te kopen. 

Ook kun je bij eToro gratis oefenen met beleggen. Je kunt binnen de broker gemakkelijk overschakelen naar een demo account. Op dit demo account kun je oefenen met € 100.000 virtueel geld

Eerst oefenen met een demo account kan handig zijn als je op basis van voorspellingen wilt gaan beleggen. Je kunt dan kijken of je theorieën kloppen.

Door het brede aanbod van eToro en het fijne platform behoort eToro zeker thuis in de lijst met de beste crypto brokers van Nederland. 

Pluspunten

Minpunten

Naar de website van eToro

Schermafbeeldingen eToro

eToro home pagina
eToro ontdekken
eToro broker Bitcoin grafiek

Binance: Beste crypto app voor alt-coin liefhebbers

Binance logo

Binance hoort ook zeker thuis in de lijst met de beste crypto brokers. Op Binance kun je crypto en NFT’s kopen. Voor lage transactiekosten. De transactiekosten bij Binance zijn vrijwel nooit meer dan 0.10%. Dit is een stuk minder dan de concurrent zoals Bitvavo met een maximum van 0.25%. 

Binance is een snelgroeiende crypto broker doordat Binance altijd de nieuwste cryptocurrency’s heeft en een zeer innoverend platform is. Wil je als eerste de nieuwste altcoins kopen? Dan zit je bij Binance zeker goed. 

Bij Binance kun je rond de 218 munten kopen

Waarom staat Binance in de top 5? Binance staat in de top 5 van de beste crypto brokers van Nederland omdat ze een breed assortiment aan cryptocurrency’s hebben en omdat ze de laagste transactiekosten hebben van vrijwel alle crypto brokers. 

Met deze voordelen zou je echter denken dat Binance op plek 1 zou horen te staan. Het grote nadeel van Binance is dat Binance in veel landen niet wordt gereguleerd. De meeste Nederlandse banken accepteren Binance niet waardoor je je geld niet kan storten naar je Nederlandse rekening. Je hierdoor ook bijvoorbeeld niet met IDEAL betalen wat bij Bitvavo en eToro wel kan. 

Echter is hier wel een oplossing voor en dit is via een tussenrekening je geld uitbetalen. Sommige mensen vinden dit echter spannend waardoor ze ondanks de lage transactiekosten en de vele altcoins niet kiezen voor Binance. 

Over het algemeen is gebleken dat Binance wel een hele betrouwbare crypto broker is. 

 

Plussen

Minen

Naar de website van Binance

Coinbase: Veel altcoins en geweldige klantenservice

coinbase logo

Onze nummer 4 in de lijst van de beste crypto broker staat Coinbase. Bij Coinbase betaal je 1,49% transactiekosten. Deze transactiekosten zijn relatief veel als je kijkt naar de transactiekosten van Bitvavo (0,25%) of van Binance (0,10%)

Ondanks de relatief hoge transactiekosten kun je wel veel crypto’s bij Coinbase kopen. Bij Coinbase kun je rond de 215 crypto’s kopen.

Daarnaast scoort de klantenservice van Coinbase ook veel punten. Coinbase heeft namelijk een 24/7 klantenservice wat erg fijn kan zijn als je problemen hebt met je account of een andere vraag hebt. Echter is de klantenservice alleen in het Engels beschikbaar. Dit heeft er deels mee te maken dat Coinbase een Amerikaans bedrijf is. 

Ondanks dat Coinbase een Amerikaans bedrijf is kun je bij Coinbase wel met IDEAL betalen.

Wil je meer lezen over Coinbase? Lees dan de Coinbase review

Plussen

Minen

Bitpanda: Zeer veilig crypto handelen en opslaan

bitpanda logo

Bitpanda verdiend ook zeker een plek 5 voor de beste crypto brokers. Bitpanda heeft dezelfde transactiekosten als Coinbase (1,49%) en heeft rond de 200+ crypto’s beschikbaar. 

Ondanks dat Bitpanda niet de laagste transactiekosten heeft, staat Bitpanda wel bekend om het veilige platform dat ze hebben. Dit platform is voornamelijk zo veilig doordat Bitpanda een offline opslag heeft. Doordat deze opslag offline is kunnen hackers niet/moeilijker bij je crypto wallet waardoor je wallet veiliger is dan wanneer een online wallet word gebruikt. 

Daarnaast heeft Bitpanda niet alleen maar crypto beschikbaar, maar ook ETF’s, metalen, indexen en grondstoffen beschikbaar. 

Plussen

Minen

Veel gesteld vragen: De beste crypto broker van Nederland

Wat is een crypto broker?

Een crypto broker is een digitale marktplaats waar kopers en verkopers cryptocurrencies kunnen verhandelen. Crypto brokers vragen meestal een kleine vergoeding voor hun diensten. Enkele populaire crypto brokers zijn Bitavo, Binance en eToro.

Crypto brokers bieden doorgaans een gebruiksvriendelijkere ervaring dan traditionele beurzen en hebben vaak lagere handelskosten. Ze bieden ook meer betaalmethoden en stellen je in staat een breder scala aan munten te kopen en verkopen. Bij de ene crypto broker kun je honderden cryptocurrenys kopen en bij de andere maar enkele tientallen cryptocurrency’s.

Als je nieuw bent in de wereld van cryptocurrency, is het gebruik van een broker vaak de beste manier om te beginnen met handelen. Veel brokers rekenen vaak zo weinig transactiekosten dat het voor de meeste mensen geen eens de moeite waard is om zonder een broker te gaan handelen. Het is echter belangrijk om een goede exchange of broker met een goede reputatie te kiezen.

De bovenstaande crypto brokers hebben allemaal een goede reputatie en zijn naar onze mening een goede optie als je wilt beginnen met het handelen in crypto. 

Wat zijn de voordelen van een cryptocurrency broker?

Een crypto broker is een online platform waarmee je gemakkelijk cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Cryptocurrency exchanges zijn vergelijkbaar met traditionele aandelenbrokers, maar ze zijn gespecialiseerd in de handel in digitale activa zoals crypto.

Crypto brokers bieden een aantal voordelen, waaronder 24/7 handel, hoge liquiditeit en toegang tot een verscheidenheid aan crypto. Crypto exchanges brengen ook lagere kosten in rekening dan traditionele aandelenbrokers.

Een ander voordeel van het gebruik van een cryptocurrency broker is dat ze geavanceerde handelshulpmiddelen en -functies bieden. Sommige brokers bieden bijvoorbeeld margehandel aan, waardoor je met hefboomwerking kunt handelen. Dit betekent dat je met meer geld kunt handelen dan je op jouw rekening hebt staan. Let wel op dat handelen met hefbomen hoge risico’s heeft. 

Door handelen met een hefboom kun je of heel veel geld in één keer verdienen, maar ook al je geld in één keer kwijtraken. Bij de meeste crypto beleggers is de tweede mogelijkheid het geval. Als je nieuw bent in de crypto wereld is het ook zeker aan te raden om een crypto cursus te doen. In een crypto cursus leer je verschillende handelsstrategieën en leer je beter de risico’s van crypto kennen. Margehandel is riskant, maar kan winstgevend zijn als het goed wordt gebruikt. 

Veel crypto brokers hebben ook een mobiele app waardoor je ook via je telefoon crypto kunt verhandelen. Wil je meer lezen over crypto apps? Lees dan de pagina: De beste crypto app van Nederland.

Om een goede crypto broker te vinden is het zeker handig om te kijken naar lijsten met de beste crypto broker. Zorg wel dat deze lijsten onderbouwd zijn. 

Wat zijn de nadelen van een cryptocurrency broker?

Een crypto broker is een bedrijf die een vergoeding of commissie in rekening brengt om namens zijn klanten cryptocurrencies te kopen en verkopen. Een crypto broker verdiend geld door transactiekosten te vragen voor het kopen en verkopen van de crypto.

Hoewel er enkele voordelen zijn aan het gebruik van een brokers en exchanges, zoals gemak en toegang tot een breder scala aan diensten, zijn er ook enkele nadelen waarvan potentiële beleggers zich bewust moeten zijn.

Eén van de grootste nadelen is dat brokers vaak hoge kosten in rekening kunnen brengen, die ten koste kunnen gaan van de winst die met handelen wordt gemaakt. Ze kunnen ook een minimale storting vereisen, wat voor sommige beleggers onbereikbaar kan zijn.

De kosten van een broker hebben wij ook bekeken bij het maken van een lijst van de beste crypto broker. Kosten spelen bij veel mensen een grote rol in het maken van de keuze van het kiezen van een crypto exchange of broker. Je moet je voorstellen dat het verschil van 0,25 op Bitvavo of 1% met eToro een aanzienlijk verschil is als je duizenden euro’s aan crypto verhandelt. 

Daarnaast is een crypto broker ook een bedrijf dat failet kan gaan of zijn zaken niet op orde heeft. Dat een broker onbetrouwbaar kan zijn is gebleken door het failsement van de bekende crypto broker FTX. 

Waar let je op bij het kiezen van de beste crypto broker?

Als je op zoek bent naar de beste crypto broker, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel bekijken we de top drie beste crypto brokers en wat ze te bieden hebben. We zullen ook een kort overzicht geven van de vergoedingen van elke makelaar, minimale rekeningen en andere belangrijke overwegingen. Dingen waar wij op hebben gelet bij het samenstellen van deze top 5 van de beste crypto brokers:

 • Het cryptomunten aanbod
 • Handelskosten
 • Mobiele app
 • Vestigingsland
 • Beschikbare betaalmethodes
 • Veiligheid

1. Het cryptocurrency aanbod

Als je opzoek bent naar de beste crypto broker is het eerste waar je op moet letten het aanbod van crypto. Ga bij jezelf na in welke crypto je precies wilt handelen en wat je behoeftes zijn. Wil je bijvoorbeeld graag handelen in de nieuwste altcoins? Dan kun je het beste kiezen voor Binance. Wil je handelen in de meer populairdere crypto’s? Dan kun je bijvoorbeeld weer kiezen voor eToro.

Bitcoin en andere digitale valuta’s zijn de afgelopen jaren in opkomst en bieden beleggers een nieuwe manier om in het digitale tijdperk te investeren. Hoewel er veel verschillende cryptocurrencies beschikbaar zijn, is Bitcoin nog steeds de meest bekende en meest populaire.

Beleggers die op de cryptocurrency markt willen stappen, kunnen dit doen via een broker of exchange die Bitcoin en andere altcoins aanbiedt. Er zijn een aantal verschillende brokers die deze service aanbieden, dus het is belangrijk om ze te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Sommige mensen kiezen ervoor om niet te handelen in Bitcoin, maar ze kiezen voor andere cryptocurrencies. Andere cryptocurrencies dan Bitcoin worden ook wel altcoins genoemd. Als je een crypto broker zoekt die veel altcoins aanbiedt dan is Binance een goede optie. Bij Binance kun je maar liefst meer dan 210 verschillende crypto munten kopen.

2. De handelskosten van de cryptocurrency broker

Cryptocurrency handel kan een lucratieve manier zijn om geld te verdienen, maar het is belangrijk om de juiste broker te kiezen. Niet alle brokers zijn het zelfde gemaakt en sommige brengen hogere handelskosten in rekening dan andere. Bij het selecteren van een broker is het belangrijk om de kosten te vergelijken, zodat je degene kunt kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

De meeste cryptocurrency-brokers brengen een commissie in rekening voor elke transactie die je maakt. De commissie is meestal een percentage van de totale handelswaarde en varieert van broker tot broker. Sommige brokers rekenen ook een vast bedrag per transactie, ongeacht de handelswaarde. Naast commissies brengen sommige brokers ook kosten in rekening voor opnames en stortingen.

Bij het kiezen van een broker is het belangrijk om de kosten te vergelijken, zodat je de meest betaalbare optie kunt vinden. Geef echter geen prijs op voor kwaliteit – zorg ervoor dat je een betrouwbare broker kiest met een goede klantenservice en beveiligingsfuncties.

Exchange

Handelskosten

Bitvavo

0.25%

Binance

0.10%

eToro

1%

3. Heeft de crypto exchange een mobiele app

De cryptocurrency exchange die wij hierboven hebben beschreven hebben allemaal een mobiele app waarmee je onderweg kunt handelen. Het grote voordeel van een mobiele app is dat je locatie onafhankelijk kunt gaan handelen. Als een broker een mobiele app heeft kun je altijd even je wallet bekijken of crypto kopen of verkopen. 

4. In welk land is de crypto broker gevestigd?

Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je probeert te bepalen welk land het beste is voor crypto brokers. Het eerste waar je naar moet kijken is regelgeving. Sommige landen, zoals de Verenigde Staten, hebben zeer strikte regels als het gaat om crypto brokers. Dit kan goed of slecht zijn, afhankelijk van jouw behoeften. 

Als je op zoek bent naar een broker die sterk gereguleerd is en veel ervaring heeft, dan is de VS misschien een goede optie. Als je echter op zoek bent naar een broker die minder gereguleerd en flexibeler is, dan is een ander land misschien een betere optie.

Een ander ding om te overwegen is belastingen. Sommige landen, zoals Duitsland, hebben zeer hoge belastingen op cryptogerelateerde inkomsten. Dit kan ten koste gaan van jouw winst als je niet oppast. Aan de andere kant hebben sommige landen helemaal geen belastingen op crypto. Dit kan een groot voordeel zijn als je jouw winst wilt maximaliseren.

5. De betaalmethodes van de cryptocurrency broker

Er zijn een paar verschillende betaalmethoden die je kunt gebruiken wanneer je via een broker in cryptocurrency wilt investeren. Een populaire methode is het gebruik van een creditcard of betaalpas. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om aan de slag te gaan, maar er kunnen kosten aan verbonden zijn. Een andere mogelijkheid is om een bankoverschrijving te gebruiken. Dit kan iets langer duren, maar heeft meestal lagere kosten. Je kunt soms ook PayPal gebruiken, hoewel er niet zoveel broker zijn die deze methode accepteren.

Welke betaalmethode je ook kiest, zorg ervoor dat je de kosten in kaart hebt en begrijpt hoe deze jouw investering zullen beïnvloeden. Je wilt niet meer aan vergoedingen betalen dan je aan winst maakt. Doe je onderzoek en vergelijk verschillende makelaars voordat je een beslissing neemt.

6. Hoe veilig is de broker?

Als je op zoek bent naar de beste crypto broker dan is de veiligheid ook uiteraard zeer belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je kapitaal veilig is. 

Als het gaat om het kiezen van een broker voor cryptocurrency-handel, is veiligheid een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Er zijn een aantal risico’s verbonden aan het verhandelen van cryptocurrencies en het is belangrijk om een platform te kiezen die maatregelen neemt om die risico’s te minimaliseren. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten bij het evalueren van de veiligheid van een crypto broker:

 1. Naleving van regelgeving: zorg ervoor dat de broker is geregistreerd bij een regelgevende instantie zoals de Securities and Exchange Commission (SEC) of de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA). Dit zorgt ervoor dat de broker onderworpen is aan bepaalde normen en praktijken die zijn ontworpen om beleggers te beschermen.
 2. Verzekering: Is de broker verzekerd tegen verliezen door hacks of andere cyberaanvallen? Dit kan enige financiële bescherming bieden in het geval dat jouw account wordt gecompromitteerd.
 3. Vermogensbewaring: Hoe bewaart de broker vermogensbestanddelen?
Let goed op dat elke broker op zijn website zal aangeven dat het platform veilig is. Kijk niet alleen hier naar, maar zoek nieuwsartikelen over de broker om te kijken wat er in het verleden is gebeurd bij de broker. De meeste brokers zijn wel een keer gehackt in het verleden of hebben andere problemen gehad. 
 
Veiligheid is natuurlijk erg belangrijk bij een crypto broker omdat je grote bedragen hier stort. Bij het maken van een overzicht van de beste crypto broker in Nederland hebben wij hier ook zeker goed naar gekeken. 

Wat is het verschil tussen een crypto broker en een crypto exchange?

Een crypto broker en een crypto exchange zijn beide platforms waarop gebruikers digitale valuta kunnen kopen, verkopen en verhandelen, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen de twee.

Een crypto exchange is een platform waar gebruikers digitale valuta direct tegen elkaar kunnen verhandelen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld Bitcoin verkopen tegen Amerikaanse dollars, of Ethereum kopen tegen Bitcoin. Crypto exchanges hebben vaak een groot aantal verschillende crypto beschikbaar en er is vaak een grote hoeveelheid liquiditeit voorhanden. Dit maakt het een uitstekende keuze voor gebruikers die de marktprijs van digitale valuta willen volgen en transacties willen uitvoeren tegen de marktprijs.

Een crypto broker daarentegen, biedt gebruikers de mogelijkheid om digitale valuta te kopen of verkopen tegen een vastgestelde prijs, en deze prijs is afhankelijk van de broker, deze prijs kan afwijken van de marktprijs. Deze is vaak niet gebaseerd op een orderboek, zoals op een exchange, en dus is er geen directe match tussen koper en verkoper zoals op een exchange. Crypto brokers zijn vaak meer geschikt voor gebruikers die niet bekend zijn met de markt en niet geïnteresseerd zijn in het volgen van de prijzen, en die willen kopen of verkopen tegen een vastgestelde prijs.

Hoe kun je zelf onderzoek doen?

Vaak als je op zoek bent naar een crypto broker kom je veel artikelen tegen over brokers, maar hoe betrouwbaar zijn deze artikelen? De meeste websites hebben een bepaald belang erbij dat jij voor een broker kiest dus zullen het in sommige gevallen mooier maken dan het daadwerkelijk is. Als je opzoek bent naar een broker doe dan onderzoek op de volgende manieren:
 1. Websites van crypto brokers: De meeste crypto brokers hebben een eigen website met informatie over hun diensten, kosten, beschikbare munten, enzovoort.

 2. Online reviews en beoordelingen: Er zijn verschillende websites waar mensen hun ervaringen met crypto brokers kunnen delen, zoals Trustpilot en Forex Peace Army. Deze beoordelingen kunnen een goede indicatie geven van de kwaliteit van de diensten van een bepaalde broker. Bekijk wel of de gegeven reviews geveriveerd zijn. Op sommige platforms is het heel makkelijk om neppe reviews te plaatsen. 

 3. Artikelen en rapporten van financieel vakbladen en websites: Er zijn verschillende vakbladen en websites die artikelen en rapporten publiceren over crypto brokers en andere onderwerpen op het gebied van cryptocurrencies. Een goede bron kan bijvoorbeeld het Financieel dagblad zijn.

 4. White papers van crypto brokers: Sommige brokers publiceren white papers met informatie over hun diensten, kosten, beschikbare munten, enzovoort. Deze kunnen ook een goede bron van informatie zijn.

 5. Interviews met experts: Het is ook mogelijk om experts op het gebied van cryptocurrencies te interviewen of al bestaande interviews te lezen. 

Een crypto broker is een tussenpersoon die handelt in cryptocurrencies op een beurs of marktplaats. Ze bieden klanten de mogelijkheid om cryptocurrencies te kopen en te verkopen tegen marktprijzen.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een crypto broker:

 • Reputatie: kies een broker met een goede reputatie en die is gereguleerd door de toezichthoudende autoriteiten.
 • Fees: vergelijk de fees van verschillende brokers om te zien welke het beste bij je past.
 • Gebruiksvriendelijkheid: kies een broker met een gebruiksvriendelijke website en app, zodat je gemakkelijk kunt handelen.
 • Aanbod: kies een broker die een breed aanbod aan cryptocurrencies heeft zodat je meer keuzemogelijkheden hebt.

Zoals met elke vorm van beleggen, is het handelen in cryptocurrencies risicovol. Cryptocurrencies zijn volatiel en hun waarde kan snel stijgen of dalen. Het is belangrijk om je te realiseren dat je het geïnvesteerde geld kunt verliezen en alleen te beleggen met geld dat je kunt missen.

Als je kiest voor een gereguleerde en betrouwbare broker, is het meestal veilig om met hen te handelen. Ze zullen maatregelen hebben getroffen om je gegevens en transacties te beveiligen. Het is wel belangrijk om je eigen due diligence te doen en de beveiligingsmaatregelen van de broker te controleren voordat je begint met handelen.

Dit kan afhankelijk zijn van de broker die je kiest. Sommige brokers accepteren betalingen via creditcard of e-wallet, terwijl anderen alleen bankoverschrijvingen accepteren. Het is verstandig om dit vooraf te checken voordat je een account aanmaakt bij een broker.

crypto broker
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *