De beste crypto broker van Nederland

Wat is de beste crypto broker van Nederland? Wij hebben een overzicht gemaakt!

de beste crypto broker

De beste crypto broker vinden

De beste crypto broker is de broker die het beste past bij jouw handelsbehoeften. Er zijn veel verschillende soorten brokers en exchanges, dus het is belangrijk om er een te vinden die de diensten en functies biedt die jij nodig hebt. Vaak bestaat er niet één beste broker omdat iedereens wensen en behoeftes anders zijn. De ene wil een breed assortiment aan alt coins en de andere wil weer de laagst mogelijke handelskosten.

Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het kiezen van een crypto-broker:

 • Het type handel dat je wilt doen (bijvoorbeeld kopen en vasthouden, daytraden, enz.)
 • De munten die je wilt verhandelen (bijv. Bitcoin, Ethereum, Litecoin, enz.)
 • De functies die je nodig hebt of belangrijk vind (bijvoorbeeld beveiliging, gebruiksgemak, klantenondersteuning, enz.)

Zodra je deze factoren hebt overwogen, kun je op zoek gaan naar een broker die aan jouw criteria voldoet. Er zijn een paar goede crypto exchanges en brokers die er zijn, dus lees beoordelingen en vergelijk de kosten voordat je een beslissing neemt bij welke je aanmeld. Omdat een beslissing maken van de beste broker lastig is hebben wij een top 3 gemaakt van de naar onze mening beste crypto brokers van Nederland.

De beste crypto brokers van Nederland zijn naar onze mening: 

 1. Bitvavo
 2. eToro
 3. Binance

Disclaimer: Wij vertellen enkel onze eigen ervaringen over deze crypto brokers en over beleggen. Wij zijn geen financiële adviseurs en geen experts op het gebied van beleggen. De meeste particuliere beleggers maken verlies met het handelen in crypto. 

Bitvavo: De beste crypto broker van Nederland

Als je een goede betrouwbare broker wilt dan ben je bij Bitvavo op het juiste adres. Bitvavo is een Nederlandse crypto broker en voldoet dus aan de Nederlandse wetgeving. Bitvavo behoort zeker tot de beste crypto brokers van Nederland. 

De Nederlandse wetgeving: Sommige crypto exchanges of crypto brokers voldoen niet aan de Nederlandse wetgeving. Hierdoor worden deze brokers en/of exchanges niet gereguleerd door veel Nederlandse banken. Hierdoor kan het moeilijk om je geld te storten of weer op te nemen. 

Een broker kiezen die dus wel door de Nederlandse banken word gereguleerd is heel belangrijk omdat je natuurlijk wel je geld van je broker account wilt afhalen. 

Bitvavo hecht veel waarde aan veiligheid en hierom scoort deze crypto broker ook hoog op veiligheid. Bij Bitvavo weet je dus zeker dat je crypto’s veilig zijn. Bitvavo heeft een eigen online wallet waar je je crypto kunt bewaren. Je wilt natuurlijk wel dat deze crypto wallet veilig is. 

Naast dat Bitvavo erg veilig is, heeft Bitvavo ook lage handelskosten. Bij Bitvavo betaal je namelijk maximaal 0,25% per transactie. Doordat je zo weinig transactiekosten betaald kun je je winst maximaliseren.

Naast de geweldige voordelen van Bitvavo heeft Bitvavo ook een mooie aanmeldactie. Je kunt de eerste € 1.000 handelen zonder transactiekosten

Bij Bitvavo kun je in totaal in 175 verschillende cryptocurrency’s handelen. Hierdoor melden veel mensen die gek zijn op alt coins zich ook aan bij Bitvavo.

Ook bied Bitvavo goede staking vergoedingen. Crypto staking is het krijgen van rente krijgen op je crypto. 

Omdat Bitvavo zo veel voordelen biedt hebben wij Bitvavo een nummer 1 plek gegeven. 

Voordelen

Nadelen

Naar de website van Bitvavo

Schermafbeeldingen Bitvavo

Bitvavo crypto broker grafiek
Bitvavo exchange home pagina

eToro: Alles op één platform

eToro beste crypto broker logo

eToro hebben wij op twee gezet door de vele voordelen die eToro te bieden heeft. 

Bij eToro kun je niet alleen handelen in crypto, maar ook in aandelen, grondstoffen, forex, indexen en ETF’s. Hierdoor kun je al je beleggingen op één platform beheren. 

Als je nieuw bent bij eToro kun je ook een demoaccount aanmaken waar je met fictief geld kunt beleggen. Zo kun je bekijken hoe beleggen jou afgaat zonder je geld te verliezen. 

eToro heeft naast een platform op de computer ook een mooie overzichtelijke mobiele app waar je je aandelen kunt kopen en verkopen en beheren. 

Naast de fijne mobiele app heeft eToro ook een goede klantenservice met een livechat en een tickeysysteem waardoor je vragen snel opgelost kunnen worden. 

Naast de vele voordelen heeft eToro ook nog vele opties zoals copytrading en staking. 

eToro hebben wij op 2 gezet omdat eToro een kleiner assortiment aan crypto’s heeft wat veel mensen jammer vinden. Bij eToro kun je rond de 90 crypto’s kopen. 

Daarnaast heeft eToro relatief hoge transactiekosten van 1%. Dit is erg hoog in vergelijking met Bitvavo met 0,25% en Binance 0,10%. 

Daar en tegen is eToro wel weer goedkoop op het gebied van aandelen en andere beleggingsinstrumenten. 

Een groot voordeel van eToro is dat ze een uitgebreide website hebben als je je hebt aangemeld. Zo heb je een nieuwsfeed en kun je bepaalde aandelen toevoegen aan je volglijst. Hierbij word je op de hoogte gehouden van de prijzen, maar hoef je deze aandelen niet direct te kopen. 

Ook kun je bij eToro gratis oefenen met beleggen. Je kunt binnen de broker gemakkelijk overschakelen naar een demo account. Op dit demo account kun je oefenen met € 100.000 virtueel geld. 

Eerst oefenen met een demo account kan handig zijn als je op basis van voorspellingen wilt gaan beleggen. Je kunt dan kijken of je theorieën kloppen.

Door het brede aanbod van eToro en het fijne platform behoort eToro zeker thuis in de lijst met de beste crypto brokers van Nederland. 

Pluspunten

Minpunten

Naar de website van eToro

Schermafbeeldingen eToro

eToro home pagina
eToro ontdekken
eToro broker Bitcoin grafiek

Binance: Beste crypto app voor alt-coin liefhebbers

Binance logo

Op Binance kun je crypto en NFT’s kopen. Voor lage transactiekosten. De transactiekosten bij Binance zijn vrijwel nooit meer dan 0.10%. Dit is een stuk minder dan de concurrent zoals Bitvavo met een maximum van 0.25%. 

Binance is een snelgroeiende crypto broker doordat Binance altijd de nieuwste cryptocurrency’s heeft en een zeer innoverend platform is. Wil je als eerste de nieuwste alt-coins kopen? Dan zit je bij Binance zeker goed. 

Bij Binance kun je rond de 218 munten kopen. 

Waarom staat Binance in de top 3? Binance staat in de top 3 van de beste crypto brokers van Nederland omdat ze een breed assortiment aan cryptocurrency’s hebben en omdat ze de laagste transactiekosten hebben van vrijwel alle crypto brokers. 

Met deze voordelen zou je echter denken dat Binance op plek 1 zou horen te staan. Het grote nadeel van Binance is dat Binance in veel landen niet word gereguleerd. De meeste Nederlandse banken accepteren Binance niet waardoor je je geld niet kan storten naar je Nederlandse rekening. Je hierdoor ook bijvoorbeeld niet met IDEAL betalen wat bij Bitvavo en eToro wel kan. 

Echter is hier wel een oplossing voor en dit is via een tussenrekening je geld uitbetalen. Sommige mensen vinden dit echter spannend waardoor ze ondanks de lage transactiekosten en de vele alt coins niet kiezen voor Binance. 

Over het algemeen is gebleken dat Binance wel een hele betrouwbare crypto broker is. 

 

Plussen

Minen

Naar de website van Binance

Veel gesteld vragen: De beste crypto broker van Nederland

Wat is een crypto broker?

Een crypto broker is een digitale marktplaats waar kopers en verkopers cryptocurrencies kunnen verhandelen. Crypto brokers vragen meestal een kleine vergoeding voor hun diensten. Enkele populaire crypto brokers zijn Bitavo, Binance en eToro.

Crypto brokers bieden doorgaans een gebruiksvriendelijkere ervaring dan traditionele beurzen en hebben vaak lagere handelskosten. Ze bieden ook meer betaalmethoden en stellen je in staat een breder scala aan munten te kopen en verkopen. Bij de ene crypto broker kun je honderden cryptocurrenys kopen en bij de andere maar enkele tientallen cryptocurrency’s.

Als je nieuw bent in de wereld van cryptocurrency, is het gebruik van een broker vaak de beste manier om te beginnen met handelen. Veel brokers rekenen vaak zo weinig transactiekosten dat het voor de meeste mensen geen eens de moeite waard is om zonder een broker te gaan handelen. Het is echter belangrijk om een goede exchange of broker met een goede reputatie te kiezen.

De bovenstaande crypto brokers hebben allemaal een goede reputatie en zijn naar onze mening een goede optie als je wilt beginnen met het handelen in crypto. 

Wat zijn de voordelen van een cryptocurrency broker?

Een crypto broker is een online platform waarmee je gemakkelijk cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Cryptocurrency exchanges zijn vergelijkbaar met traditionele aandelenbrokers, maar ze zijn gespecialiseerd in de handel in digitale activa zoals crypto.

Crypto brokers bieden een aantal voordelen, waaronder 24/7 handel, hoge liquiditeit en toegang tot een verscheidenheid aan crypto. Crypto exchanges brengen ook lagere kosten in rekening dan traditionele aandelenbrokers.

Een ander voordeel van het gebruik van een cryptocurrency broker is dat ze geavanceerde handelshulpmiddelen en -functies bieden. Sommige brokers bieden bijvoorbeeld margehandel aan, waardoor je met hefboomwerking kunt handelen. Dit betekent dat je met meer geld kunt handelen dan je op jouw rekening hebt staan. Let wel op dat handelen met hefbomen hoge risico’s heeft. 

Door handelen met een hefboom kun je of heel veel geld in één keer verdienen, maar ook al je geld in één keer kwijtraken. Bij de meeste crypto beleggers is de tweede mogelijkheid het geval. Als je nieuw bent in de crypto wereld is het ook zeker aan te raden om een crypto cursus te doen. In een crypto cursus leer je verschillende handelsstrategieën en leer je beter de risico’s van crypto kennen.

Margehandel is riskant, maar kan winstgevend zijn als het goed wordt gebruikt. 

Veel crypto brokers hebben ook een mobiele app waardoor je ook via je telefoon crypto kunt verhandelen. Wil je meer lezen over crypto apps? Lees dan de pagina: De beste crypto app van Nederland.

Om een goede crypto broker te vinden is het zeker handig om te kijken naar lijsten met de beste crypto broker. Zorg wel dat deze lijsten onderbouwd zijn. 

Wat zijn de nadelen van een cryptocurrency broker?

Een crypto broker is een bedrijf die een vergoeding of commissie in rekening brengt om namens zijn klanten cryptocurrencies te kopen en verkopen. Een crypto broker verdiend geld door transactiekosten te vragen voor het kopen en verkopen van de crypto.

Hoewel er enkele voordelen zijn aan het gebruik van een brokers en exchanges, zoals gemak en toegang tot een breder scala aan diensten, zijn er ook enkele nadelen waarvan potentiële beleggers zich bewust moeten zijn.

Eén van de grootste nadelen is dat brokers vaak hoge kosten in rekening kunnen brengen, die ten koste kunnen gaan van de winst die met handelen wordt gemaakt. Ze kunnen ook een minimale storting vereisen, wat voor sommige beleggers onbereikbaar kan zijn.

De kosten van een broker hebben wij ook bekeken bij het maken van een lijst van de beste crypto broker. Kosten spelen bij veel mensen een grote rol in het maken van de keuze van het kiezen van een crypto exchange of broker. Je moet je voorstellen dat het verschil van 0,25 op Bitvavo of 1% met eToro een aanzienlijk verschil is als je duizenden euro’s aan crypto verhandelt. 

Wat zijn cryptocurrency’s?

Crypto zijn didigitale betaaleenheden die worden beveiligd door cryptografie. Cryptocurrency’s worden gezien als het betaalmiddel van de toekomst en worden door veel mensen gebruikt om geld te verdienen met crypto. 

Crypto word het meest gebruikt om geld te verdienen. De meeste cryptohandelaars kopen crypto in met de hoop dat de munt meer waard word. Als de munt meer waard is geworden verkopen ze de crypto weer. Het verschil tussen de inkoopprijs van de crypto en de verkoopprijs van de crypto is de winst die de cryptohandelaar maakt.

Waar let je op bij het kiezen van de beste crypto broker?

Als je op zoek bent naar de beste crypto broker, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel bekijken we de top drie beste crypto brokers en wat ze te bieden hebben. We zullen ook een kort overzicht geven van de vergoedingen van elke makelaar, minimale rekeningen en andere belangrijke overwegingen. Dingen waar wij op hebben gelet bij het samenstellen van deze top 3 van de beste crypto brokers:

 • Het cryptomunten aanbod
 • Handelskosten
 • Mobiele app
 • Vestigingsland
 • Beschikbare betaalmethodes
 • Veiligheid

1. Het cryptocurrency aanbod

Bitcoin en andere digitale valuta’s zijn de afgelopen jaren in opkomst en bieden beleggers een nieuwe manier om in het digitale tijdperk te investeren. Hoewel er veel verschillende cryptocurrencies beschikbaar zijn, is Bitcoin nog steeds de meest bekende en meest populaire.

Beleggers die op de cryptocurrency markt willen stappen, kunnen dit doen via een broker of exchange die Bitcoin en andere alt coins aanbiedt. Er zijn een aantal verschillende brokers die deze service aanbieden, dus het is belangrijk om ze te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Sommige mensen kiezen ervoor om niet te handelen in Bitcoin, maar ze kiezen voor andere cryptocurrencies. Andere cryptocurrencies dan Bitcoin worden ook wel alt-coins genoemd. Als je een crypto broker zoekt die veel alt coins aanbiedt dan is Binance een goede optie. Bij Binance kun je maar liefst meer dan 210 verschillende crypto munten kopen.

Bij het bekijken van cryptocurrency brokers moeten beleggers rekening houden met zaken als handelskosten, accountminima en of de broker al dan niet een mobiele app aanbiedt. Een andere belangrijke overweging is of de exchange al dan niet margehandel aanbiedt. Margehandel stelt beleggers in staat om met hefboomwerking te handelen, wat kan leiden tot grotere winsten maar ook tot grotere verliezen.

2. De handelskosten van de cryptocurrency broker

Cryptocurrency handel kan een lucratieve manier zijn om geld te verdienen, maar het is belangrijk om de juiste broker te kiezen. Niet alle brokers zijn het zelfde gemaakt en sommige brengen hogere handelskosten in rekening dan andere. Bij het selecteren van een broker is het belangrijk om de kosten te vergelijken, zodat je degene kunt kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

De meeste cryptocurrency-brokers brengen een commissie in rekening voor elke transactie die je maakt. De commissie is meestal een percentage van de totale handelswaarde en varieert van broker tot broker. Sommige brokers rekenen ook een vast bedrag per transactie, ongeacht de handelswaarde. Naast commissies brengen sommige brokers ook kosten in rekening voor opnames en stortingen.

Bij het kiezen van een broker is het belangrijk om de kosten te vergelijken, zodat je de meest betaalbare optie kunt vinden. Geef echter geen prijs op voor kwaliteit – zorg ervoor dat je een gerenommeerde broker selecteert met een goede klantenservice en beveiligingsfuncties.

3. Heeft de crypto exchange een mobiele app

De cryptocurrency exchange die wij hierboven hebben beschreven hebben een mobiele app waarmee je onderweg kunt handelen. De app is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten. De app is eenvoudig te gebruiken en heeft dezelfde functies als het desktopplatform. Je kunt jouw rekeningsaldo, openstaande orders en handelsgeschiedenis bekijken. Je kunt ook transacties plaatsen en jouw portefeuille bekijken.

4. In welk land is de crypto broker gevestigd?

Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je probeert te bepalen welk land het beste is voor crypto brokers. Het eerste waar je naar moet kijken is regelgeving. Sommige landen, zoals de Verenigde Staten, hebben zeer strikte regels als het gaat om crypto brokers. Dit kan goed of slecht zijn, afhankelijk van jouw behoeften. 

Als je op zoek bent naar een makelaar die sterk gereguleerd is en veel ervaring heeft, dan is de VS misschien een goede optie. Als je echter op zoek bent naar een makelaar die minder gereguleerd en flexibeler is, dan is een ander land misschien een betere optie.

Een ander ding om te overwegen is belastingen. Sommige landen, zoals Duitsland, hebben zeer hoge belastingen op cryptogerelateerde inkomsten. Dit kan ten koste gaan van jouw winst als je niet oppast. Aan de andere kant hebben sommige landen helemaal geen belastingen op crypto. Dit kan een groot voordeel zijn als je jouw winst wilt maximaliseren.

5. De betaalmethodes van de cryptocurrency broker

Er zijn een paar verschillende betaalmethoden die je kunt gebruiken wanneer je via een broker in cryptocurrency wilt investeren. Een populaire methode is het gebruik van een creditcard of betaalpas. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om aan de slag te gaan, maar er kunnen kosten aan verbonden zijn. Een andere mogelijkheid is om een bankoverschrijving te gebruiken. Dit kan iets langer duren, maar heeft meestal lagere kosten. Je kunt soms ook PayPal gebruiken, hoewel er niet zoveel broker zijn die deze methode accepteren.

Welke betaalmethode je ook kiest, zorg ervoor dat je de kosten in kaart hebt en begrijpt hoe deze jouw investering zullen beïnvloeden. Je wilt niet meer aan vergoedingen betalen dan je aan winst maakt. Doe je onderzoek en vergelijk verschillende makelaars voordat je een beslissing neemt.

6. Hoe veilig is de broker?

Als het gaat om het kiezen van een makelaar voor cryptocurrency-handel, is veiligheid een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Er zijn een aantal risico’s verbonden aan het verhandelen van cryptocurrencies en het is belangrijk om een makelaar te kiezen die maatregelen neemt om die risico’s te minimaliseren. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten bij het evalueren van de veiligheid van een crypto broker:

 1. Naleving van regelgeving: zorg ervoor dat de makelaar is geregistreerd bij een regelgevende instantie zoals de Securities and Exchange Commission (SEC) of de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA). Dit zorgt ervoor dat de broker onderworpen is aan bepaalde normen en praktijken die zijn ontworpen om beleggers te beschermen.
 2. Verzekering: Is de broker verzekerd tegen verliezen door hacks of andere cyberaanvallen? Dit kan enige financiële bescherming bieden in het geval dat jouw account wordt gecompromitteerd.
 3. Vermogensbewaring: Hoe bewaart de broker vermogensbestanddelen?
Let goed op dat elke broker op zijn website zal aangeven dat hij veilig is. Kijk niet alleen hier naar, maar zoek nieuwsartikelen over de broker om te kijken wat er in het verleden is gebeurd bij de broker. De meeste brokers zijn wel een keer gehackt in het verleden of hebben andere problemen gehad. 
 
Veiligheid is natuurlijk erg belangrijk bij een crypto broker omdat je grote bedragen hier stort. Bij het maken van een overzicht van de beste crypto broker in Nederland hebben wij hier ook zeker goed naar gekeken. 

Welke strategieën zijn er om te beleggen in crypto?

Crypto beleggen kan een speculatieve onderneming met een hoog risico zijn, maar er zijn strategieën die beleggers kunnen gebruiken om sommige van deze risico’s te beperken. Een strategie is om te investeren in een breed scala aan activa, waaronder zowel grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum als kleinere altcoins. Een andere strategie is om slechts een klein percentage van iemands totale portefeuille in crypto te beleggen, zodat zelfs als de activaklasse ondermaats presteert, de rest van de portefeuille eventuele verliezen kan compenseren.

Een andere belangrijke strategie is om aandacht te besteden aan de onderliggende technologie van elk cryptocurrency-project, omdat dit inzicht kan geven in welke munten op de lange termijn waarschijnlijk zullen slagen. Projecten met sterke steun van de gemeenschap en actieve ontwikkelingsteams hebben bijvoorbeeld vaak meer kans van slagen dan projecten zonder deze fundamenten.

Wat is een crypto exchange?

In dit artikel is er constant gepraat over de beste crypto broker en de beste exchange, maar wat is het verschil?

Als je op zoek bent naar de beste crypto exchange, dan is dit het artikel voor jou. We hebben een lijst samengesteld met de beste makelaars in de branche, op basis van functies, vergoedingen en meer. Of je nu een beginner of een doorgewinterde handelaar bent, we zijn er zeker van dat je een exhcnage zult vinden die aan jouw behoeften voldoet.

Als het gaat om de handel in crypto word er altijd over twee dingen gepraat als het gaat om handelsplatformen. Wat is nou het verschil tussen een broker en een exchange? 

Een crypto broker is zelf niet in het bezit van crypto en is een tussenpersoon tussen jou en de broker. Een crypto exchange is een platform die zelf crypto heeft en dus geen tussenpersoon is. 

Wat is het verschil tussen een crypto broker en een crypto exchange?

Een crypto broker is een bedrijf dat namens zijn klanten cryptocurrencies koopt en verkoopt. Een crypto exchange is een platform waar mensen cryptocurrencies kunnen kopen en verkopen. Het belangrijkste verschil tussen een crypto broker en een crypto exchange is dat een broker het hele proces van het kopen en verkopen van cryptocurrencies voor zijn rekening neemt, terwijl een exchange de crypto zelf op voorraad heeft en dus geen tussenpersoon is. 

Een ander verschil tussen deze twee is dat een broker meestal vereist dat je een account bij hen opent voordat je kunt beginnen met handelen, terwijl de meeste exchanges dergelijke vereisten niet hebben. Bovendien bieden brokers doorgaans klantenondersteuning en andere diensten die beurzen niet bieden.

crypto broker
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer over crypto lezen?

Wat is IOTA

Wat is IOTA?

Wat is IOTA? IOTA is een crypto van de volgende generatie dat verder gaat dan blockchain technologie. IOTA heeft geen transactiekosten en kan worden gebruikt

Lees verder »
Wat is chainlink?

Wat is Chainlink?

Wat is LINK? LINK is een digitaal bezit dat het Chainlink netwerk aandrijft. Het wordt gebruikt om knooppuntoperators te betalen voor het leveren van gegevens

Lees verder »
Wat is de blockchain?

Wat is de blockchain?

De blockchain is een nieuw soort database waarin transacties opgeslagen worden. De blockchain word in veel gevallen gebruikt voor het opslaan van cryptocurrency transacties. Veel

Lees verder »
Wat is Chiliz

Wat is Chiliz?

Wat is Chiliz? Wat is Chiliz? Chiliz is een cryptocurrency waarmee fans exclusieve beloningen en ervaringen van hun favoriete sportteams en evenementen kunnen ontgrendelen. Fans

Lees verder »
Wat is ethereum?

Wat is Ethereum?

Wat is Ethereum? Wat is Ethereum precies? Wij leggen jou dit simpel uit! Wat is Ethereum? Wat is Ethereum precies? ETH is de populairste altcoins

Lees verder »
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Dit artikel is geschreven door Emiel. Emiel is een Business student die passie heeft voor online ondernemen. Emiel schrijft voor Extraeuros.nl artikelen over online ondernemen en over online geld verdienen. Emiel schrijft graag over zijn ervaringen met cryptocurrency's, beleggen, dropshipping en affiliate marketing.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 7 =