fbpx

Beste crypto munten

Wat zijn de beste crypto’s van dit jaar? Bekijk het hieronder!

beste crypto

Wat zijn cryptocurrency’s?

Crypto is een relatief nieuwe betaaleenheid die cryptografie gebruiken om hun transacties te beveiligen en om de creatie van nieuwe crypto’s te controleren. Cryptocurrency’s zijn gedecentraliseerd, wat betekent dat ze niet onderworpen zijn aan controle door de overheid of financiële instellingen. Doordat er minder toezicht is op crypto’s wordt crypto ook wel het nieuwe contante geld genoemd. 

De meeste crypto’s dienen niet enkel als een betaalmiddel, maar hebben een bepaald streven. Zo willen sommige crypto’s een vervangend platform voor online content maken en weer andere de supply chain verbeteren in bedrijven. 

Ondanks dit streven worden crypto’s op dit moment vaak alleen nog gebruikt als investering. Door de koersen van crypto die alle kanten opgaan kunnen mensen veel geld in één keer verdienen (Of veel geld in één keer verliezen uiteraard).

Wat zijn de beste crypto’s?

Cryptocurrency’s worden vaak geprezen om hun decentralisatie, veiligheid en anonimiteit. Ze kunnen worden gebruikt om goederen en diensten online te kopen of op cryptocurrency exchanges te worden verhandeld voor andere tokens. Enkele populaire cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en Monero.

Maar wat zijn de beste crypto’s precies? Om de beste crypto te bepalen kan er naar veel verschillende aspecten gekeken worden. Zo kan er gekeken worden naar de marktkapitalisatie, vertrouwen of veiligheid van een crypto. In dit artikel zullen wij kijken naar de marktkapitalisatie van een crypto om de beste crypto te kunnen bepalen.

Wat is de marktkapitalisatie? De marktkapitalisatie van een crypto is de totale waarde van een crypto. Deze waarde wordt berekend door alle uitgegeven crypto’s te vermenigvuldigen met de waarde van één crypto.

In dit artikel zullen de cryptocurrency’s met het hoogste marktkapitaal als de beste cryptocurrency worden, beschouwt. Let op dat dit geen aankoop advies is, maar een lijst van de best presterende cryptocurrency’s op basis van marktkapitaal. De beste crypto’s op basis van marktkapitalisatie zijn:

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Ethereum (ETH)
  3. Tether (USDT)
  4. Binance Coin (BNB)
  5. USDC
  6. Binance USD 
  7. Ripple (XRP)
  8. Cardano (ADA)

Bitcoin

Beste crypto Bitcoin

Bitcoin is een cryptocurrency en wereldwijd betalingssysteem. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale valuta, omdat het systeem werkt zonder een centrale bank of enkele beheerder. Het netwerk is peer-to-peer en transacties vinden direct plaats tussen gebruikers, zonder tussenpersoon. Deze transacties worden geverifieerd door netwerkknooppunten met behulp van cryptografie en vastgelegd in een openbaar gedistribueerd grootboek dat een blockchain wordt genoemd. 

Bitcoin is uitgevonden door een onbekende persoon of groep mensen onder de naam Satoshi Nakamoto en uitgebracht als open source software in 2009. Open source betekent dat iedereen de white paper van Bitcoin kan pakken en deze kan aanpassen. Zo is bijvoorbeeld ethereum een verbeterde versie van de white paper van Bitcoin. 

Bitcoins worden gemaakt als beloning voor een proces dat bekend staat als crypto mining. Ze kunnen worden ingewisseld voor andere valuta, producten en diensten. Vanaf februari 2015 accepteerden meer dan 100.000 handelaren en verkopers Bitcoin als betaling. Bitcoin kan worden gekocht op beurzen of rechtstreeks van andere mensen via marktplaatsen. Het meeste bekende bedrijf dat Bitcoin accepteert als betaalmiddel is Tesla. 

Mining is een dienst voor het bijhouden van gegevens die wordt gedaan door het gebruik van computerverwerkingskracht. Door Bitcoin te minen worden er nieuwe blokken op de blockchain van Bitcoin gecreëerd. In elk blok van de blockchain zitten nieuwe Bitcoins. Op dit moment zit er in elk blok van Bitcoin 6,25 Bitcoins. 

Bitcoin is zeker de beste crypto op het gebied van marktkapitaal. Het marktkapitaal van Bitcoin is op het moment van schrijven € 367.995.406.596. Dit kan ook worden uitgesproken als 368 miljard euro. 

Ethereum

Ethereum beste crypto

Bitcoin is al geruime tijd de dominante munt, maar Ethereum heeft de kloof snel gedicht. Sommigen beweren zelfs dat Ethereum op een aantal manieren superieur is aan Bitcoin. Laten we eens nader bekijken wat Ethereum is en waarom het misschien wel de beste crypto is.

Ethereum werd in 2015 gelanceerd door Vitalik Buterin en is sindsdien de op één na grootste cryptocurrency geworden op basis van marktkapitalisatie. Ethereum is een gedecentraliseerd platform dat smart contracten uitvoert: applicaties die precies werken zoals geprogrammeerd zonder enige mogelijkheid van fraude of inmenging van derden.

Het belangrijkste voordeel van Ethereum ten opzichte van Bitcoin is het gebruik van smart contracten. Met slimme contracten kunnen ontwikkelaars allerlei gedecentraliseerde applicaties maken, van online markten tot stemsystemen en nog veel meer. Deze flexibiliteit maakt Ethereum voor veel doeleinden veel aantrekkelijker dan Bitcoin.

Een ander belangrijk voordeel van Ethereum is de kortere transactietijd heeft dan Bitcoin. Door een kortere transactietijd kunnen transacties sneller worden uitgevoerd en kunnen er meer transacties plaatsvinden in een bepaalde tijd. Een snelle transactietijd is erg belangrijk als een cryptocurrency de visie heeft om het een wereldwijd betaalmiddel te maken. 

Ethereum heeft een marktkapitalisatie van € 198,065,373,285. Dit kan worden uitgesproken als 198 miljard euro. 

Tether

Beste crypto tether

Tether is een cryptocurrency die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Dat betekent dat voor elk Tether token dat in omloop is, er één Amerikaanse dollar in reserve wordt gehouden. Dit maakt Tether een stable coin, wat betekent dat het minder volatiel is dan andere cryptocurrency’s. Hierdoor wordt Tether vaak gebruikt om andere cryptocurrency’s op beurzen te kopen en verkopen. Tether wordt ook gebruikt als een manier om waarde op te slaan, omdat het op elk moment kan worden ingewisseld voor Amerikaanse dollars.

Het grote voordeel van Tether is dat de koers redelijk stabiel is en dat je crypto staking vergoeding kunt ontvangen als je de cryptocurrency HODL’t in je crypto wallet. De staking vergoeding voor Tether is bij Bitvavo op het moment van schrijven bijvoorbeeld 6,1%. 

Tether hoort ook zeker bij de beste cryptocurrency’s op het gebied van marktkapitalisatie. Tether heeft op dit moment  van schrijven een marktkapitalisatie waarde van € 69,170,170,999. De marktkapitalisatie van Tether kan worden uitgesproken als 69 miljard euro. 

Binance Coin

Binance Coin is een cryptocurrency met een aantal voordelen ten opzichte van andere cryptocurrency’s. Ten eerste kan het worden gebruikt om kosten te betalen op de Binance exchange. Dit omvat transactiekosten, evenals listingkosten voor nieuwe projecten. Binance Coin biedt gebruikers ook korting bij het betalen voor deze kosten. Bovendien kan Binance Coin worden gebruikt om goederen en diensten op het Binance platform te kopen. Dit omvat zaken als reis- en verblijfsaccommodaties.

Binance coin valt ook zeker onder één van de beste cryptocurrency’s op het gebied van marktkapitalisatie. € 44,835,622,052 is op het moment van schrijven de marktkapitalisatie van de Binance coin. De marktkapitalisatie van de Binance coin kan ook worden uitgesproken als 44 miljard euro. 

USDC

De populariteit van cryptocurrency neemt toe en steeds meer mensen willen investeren in digitale valuta. Maar met zoveel verschillende cryptocurrency’s om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten welke voor jou geschikt is. In dit artikel bespreken we enkele van de beste cryptocurrency’s om in te investeren, gebaseerd op marktkapitalisatie. 

De US-dollar coin is een andere cryptocurrency die een stable coin is. De USDC valt ook zeker onder de beste crypto op het gebied van marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie van USDC is op het moment van schrijven € 51,700,365,995. Dit getal kan worden uitgesproken als 51 miljard euro. 

 

Binance USD

Binance USD is een stablecoin die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. De munt wordt gedekt door de Binance reserve en kan worden gebruikt om te handelen op het Binance platform. Binance USD is een goede keuze voor wie op zoek is naar een stablecoin met lage kosten en snelle transactietijden.

De marktwaarde van de Binance stablecoin is op het moment van schrijven € 19.732.332.061. Dit getal kan worden uitgesproken als 19,7 miljard euro. 

 

Ripple

Ripple is een gedistribueerde financiële technologie waarmee banken realtime internationale betalingen via netwerken kunnen verzenden. Ripple verbindt banken, betalingsproviders, uitwisselingen van digitale activa en bedrijven via RippleNet om één probleemloze ervaring te bieden om wereldwijd geld te verzenden.

Met Ripple kunnen banken direct met elkaar transacties uitvoeren zonder dat er een centrale tussenpersoon nodig is. Dit zorgt voor efficiëntere betalingen, lagere kosten en snellere transactietijden. Ripple is overgenomen door een aantal grote banken en financiële instellingen over de hele wereld.

Ripple is ook het bedrijf achter XRP, één van de grootste cryptocurrency’s naar marktkapitalisatie. XRP kan worden gebruikt om grensoverschrijdende betalingen te vergemakkelijken en wordt getest door een aantal grote banken.

Ripple is zeker één van de beste crypto’s van dit moment. De marktkapitalisatie van Ripple of wel XRP is € 16,410,266,603. Dit bedrag kan worden uitgesproken als 16,4 miljard euro. 

 

Cardano

Cardano is een gedecentraliseerd openbaar blockchain- en cryptocurrency project en is volledig open source. Cardano ontwikkelt een slim contractplatform dat geavanceerdere functies wil bieden dan enig eerder ontwikkeld protocol. Het is het eerste blockchain platform dat is voortgekomen uit een wetenschappelijke filosofie en een op onderzoek gerichte aanpak. Het ontwikkelteam bestaat uit een wereldwijd collectief van deskundige ingenieurs en onderzoekers.

Het Cardano project begon in 2015 als een poging om de manier waarop cryptocurrency’s worden ontworpen en ontwikkeld te veranderen. De oprichters, Charles Hoskinson en Jeremy Wood, hadden opgemerkt dat de meeste cryptocurrency’s werden gecreëerd zonder rekening te houden met veiligheid of schaalbaarheid, wat leidde tot veel problemen zoals hacks, oplichting en algemene instabiliteit. Ze realiseerden zich dat als cryptocurrency’s door de samenleving zouden worden gebruikt, ze robuuster moesten zijn. Dus gingen ze op zoek naar een betere cryptocurrency: Een die veiliger, schaalbaarder en duurzamer zou zijn.

Cardano heeft in korte tijd een hoge marktkapitalisatie gekregen van € 16,133,771,767 op het moment van schrijven. Hierdoor behoort Cardano zeker tot één van de beste cryptocurrency’s op het gebied van marktkapitalisatie. 

 

Solana

Solana is een unieke cryptocurrency die verschillende voordelen biedt ten opzichte van andere munten. Ten eerste is Solana veel sneller dan andere cryptocurrency’s. Dit maakt het ideaal voor gebruik bij transacties en andere toepassingen waarbij snelheid belangrijk is. Bovendien is Solana energiezuiniger dan andere munten, waardoor het milieuvriendelijker is. Ten slotte heeft Solana een sterk team van ontwikkelaars en een goed gebouwde roadmap, waardoor het in de toekomst een belangrijke speler in de cryptocurrency wereld kan worden.

Solana behoort ook zeker tot één van de beste cryptocurrency’s op het gebied van marktkapitalisatie. Solana heeft op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van € 11,599,537,358. Dit bedrag kan uitgesproken als 11,5 miljard euro. 

 

Dogecoin

Er zijn duizenden verschillende cryptocurrency’s en elke dag worden er nieuwe gemaakt. Enkele van de meest populaire zijn Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple en Stellar. Deze hebben allemaal verschillende doelen en use cases.

Een andere cryptocurrency die behoort tot één van de beste cryptocurrency’s op het gebied van marktkapitalisatie is Doge Coin. Doge Coin is oorspronkelijk op de markt gebracht als meme coin, maar doet het nog opvallend goed. Dodge coin heeft op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van € 8,030,915,767. Dit bedrag kan ook wel uitgesproken worden als 8 miljard euro.

 

 

Conclusie: De beste crypto 

De beste crypto op dit moment is nog steeds Bitcoin als je kijkt naar marktkapitalisatie. Als je de voordelen en nadelen van de cryptocurrency’s gaat vergelijken kan het zijn dat Bitcoin wellicht niet de beste crypto is. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer over crypto reviews lezen?

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *