fbpx

Beste e-commerce platform voor webshop

Wat is het beste e-commerce platform voor een webshop? Wij vertellen je de beste e-commerce platforms in Nederland voor een webshop.

Laatste update: 10 mei 2023

Beste-e-commerce-platform

Beste e-commerce platform voor webshop

Er zijn veel e-commerceplatforms beschikbaar voor bedrijven om hun webshops te bouwen. Niet alle platforms zijn hetzelfde en ze hebben allemaal weer hun eigen unieke functionaliteiten. Sommige zijn gebruiksvriendelijker dan andere, sommige hebben meer functies dan andere en sommige zijn gewoon populairder dan andere. Dus, wat is het beste platform voor jouw webshop? Hier is een lijst met de beste e-commerceplatforms voor webshops, op basis van verschillende factoren.

 

Webshop platform kiezen

Als je een webshop wilt opzetten, moet je een e-commerceplatform kiezen. Dit kan een moeilijke beslissing zijn, omdat er veel verschillende opties beschikbaar zijn. Om je te helpen de beste keuze voor jouw bedrijf te maken, hebben we een lijst samengesteld met de top 10 beste e-commerceplatforms voor mensen die een webshop willen beginnen.

 

Top 10 e-commerce platforms

 1. Shopify
 2. Woocommerce
 3. Jouwweb
 4. Mijnwebwinkel
 5. Bigcommerce
 6. Wix
 7. Prestashop
 8. CVVshop
 9. Opencart
 10. Magnenta

1. Shopify het beste e-commerceplatform van Nederland

Shopify dropshipping webshop

Shopify is één van de beste e-commerceplatforms die er is. Shopify is eenvoudig te gebruiken en heeft veel functies die het perfect maken voor een webshop. Je kunt binnen enkele minuten beginnen te verkopen en het is heel makkelijk te gebruiken. Shopify heeft ook veel thema’s en sjablonen zodat je makkelijk een mooie online webwinkel naar jouw eigen smaak kunt maken.

Doordat Shopify een e-commerceplatform van zichzelf is en enkel hier op is gericht heb je op Shopify alleen functies die te maken hebben met e-commerce. Het grote voordeel hiervan is dat het je webwinkel heel overzichtelijk maakt aan de achterkant en doordat je niet allemaal onnodige dingen op je website hebt staan zijn Shopify websites over het algemeen ook een stuk sneller. 

Op WordPress kun je bijvoorbeeld vrijwel elke website bouwen waardoor je ook voor elk soort website weer verschillende functies moet hebben. Hierdoor zie je bij WordPress soms door de bomen het bos niet meer, wat bij Shopify niet het geval is. 

Ook is Shopify zeer geschikt voor dropshipping omdat Shopify veel plug-ins ondersteunt waarmee je gemakkelijk een geautomatiseerde dropshipping webwinkel kunt bouwen. Zo kun je veel dropshipping leveranciers koppelen aan je webshop waardoor je je orderproces volledig kunt automatiseren. Dit is ideaal als je je webshop naast je studie of je baan hebt of omdat je simpelweg zo efficiënt mogelijk te werk wilt gaan. 

Wat zijn de voordelen van Shopify?

Shopify is een van de meest populaire e-commerceplatforms en is perfect voor degenen die net beginnen met hun online winkel. Het is gebruiksvriendelijk en heeft een breed scala aan functies, waardoor het een uitstekende keuze is voor kleine bedrijven, maar ook voor grote bedrijven. De voordelen van Shopify zijn:

 • Je kunt Shopify eerst 14 dagen gratis proberen
 • Na deze 14 dagen betaal je voor 3 maanden 1 euro per maand
 • Makkelijk in gebruik
 • Betaalmethodes instellen zeer gemakkelijk
 • Veel webshop plug-ins voor dropshipping
 • Veel webshop plug-ins voor verzending
 • Vaak snelle en gebruiksvriendelijke websites
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Betaalbaar
 • Geen technische kennis vereist

Wat zijn de nadelen van Shopify?

Eén van de mogelijke nadelen van Shopify zijn de kosten. Hoewel de maandelijkse prijs redelijk is, zijn er extra kosten voor het gebruik van bepaalde functies en het toevoegen van bepaalde apps. Dit kan snel oplopen, vooral als je net begint met je online winkel. Zo betaal je bijvoorbeeld voor Woocommerce in principe niets, maar voor Shopify betaal je wel als je je webshop online wilt hebben. 

Mijn ervaring

Er is zeker een reden waarom ik Shopify op positie 1 heb gezet en dat is omdat ik persoonlijk een geweldige ervaring heb met dit platform. Bij Shopify wordt eigenlijk alles voorgekauwd waardoor je eigenlijk niets kan vergeten te doen. Dit zorgt ervoor dat het ook een ideaal platform is voor de totale beginner die nog helemaal geen ervaring heeft in de e-commerce wereld. Mijn advies is daarom simpel als het gaat om het vinden van een e-commerce platform: Gebruik Shopify. Shopify gaat je zoveel moeite en tijd besparen. 

2. Woocommerce: Vele opties mogelijk

Woocommerce logo

Als het gaat om het bouwen van een webshop, zijn er veel verschillende e-commerce platforms om uit te kiezen. Niet alle e-commerceplatforms zijn echter hetzelfde. WooCommerce is één van de meest populaire e-commerceplatforms en met een goede reden. 

WooCommerce is een WordPress plug-in die van jouw WordPress website een volledig functionerende webshop maakt. WooCommerce is een geweldige optie voor kleine bedrijven en bedrijven die net beginnen met online verkopen, omdat het makkelijk te gebruiken is en dat tegen relatief lage kosten. Bovendien heeft WooCommerce veel functies en plug-ins om uit te kiezen, zodat je jouw winkel kunt aanpassen aan jouw specifieke wensen.

Als je Woocommerce wilt gebruiken dan moet je dus als eerste een WordPress website maken. Als je een WordPress website hebt gemaakt dan kun je vervolgens de (gratis) plug-ing Woocommerce downloaden en aan de slag gaan met Woocommerce. Om een Woocommerce website aan te moeten maken moet je een domeinnaam kopen en webhosting kopen. Zelf zou ik hiervoor CLOUD86 aanraden. 

Wat zijn de voordelen van Woocommerce?

Woocommerce is een gratis en open source e-commerce plug-in voor WordPress. Dat betekent geen dure softwarelicenties of maandelijkse kosten – je kunt jouw winkel voor zo weinig of zo veel opzetten als je zelf wilt. Zo betaal je voor de standaard Woocommerce helemaal niks, maar wel voor extra functies. 

Woocommerce is gebruiksvriendelijk, met een goede interface die het toevoegen van producten en het beheren van jouw voorraad een fluitje van een cent maakt. Zelfs als je geen technisch persoon bent, kun je Woocommerce nog steeds goed begrijpen.

Misschien wel een van de grootste voordelen van Woocommerce is de flexibiliteit. Er zijn duizenden thema’s en plug-ins beschikbaar voor Woocommerce, wat betekent dat je jouw winkel kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften en wensen. Voordelen van het e-commerce platform Woocommerce zijn:

 • Vrijwel alles te veranderen naar jouw eigen wens
 • Weinig coderen
 • Duizenden thema’s en plugins beschikbaar voor Woocommerce
 • Woocommerce heeft een community waarin je vragen kunt stellen
 • Woocommerce is gratis

Wat zijn de nadelen van Woocommerce?

Er zijn een paar nadelen aan het gebruik van Woocommerce voor een e-commerce website. Een nadeel is dat Woocommerce traag kan laden, vooral als er veel producten op de site staan. Een ander probleem is dat Woocommerce niet zoveel functies biedt als sommige andere e-commerceplatforms, dus het is misschien niet de beste keuze voor een complexere website. 

Ten slotte kan Woocommerce lastig zijn in te stellen en te configureren, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je iemand hebt die weet wat ze doen voordat je begint.

Woocommerce kan moeilijk in te stellen zijn en als complex worden ervaren omdat het een plug-in is binnen WordPress. Met WordPress kun je vrijwel elk soort website maken, dus voor elk soort website zijn ook plug-ins en thema’s en andere functies beschikbaar. Hierdoor zie je door de bomen het bos soms niet meer. 

Ook is Woocommerce gratis, maar zodra je iets extra’s wilt moet je betalen. Het probleem van deze extra’s dat het vaak niet bepaald luxe dingen zijn en dat je die extra’s simpelweg wel gewoon nodig hebt. Om deze reden ben ik ook enthousiast over Shopify omdat je hier wel direct voor betaald, maar wel direct alles hebt wat je nodig hebt voor een klein bedrag. 

3. Jouwweb.nl: Makkelijkste platform voor simpele webshop

Jouwweb logo

Wil je een webshop beginnen? Dan kan Jouwweb ook een goede optie zijn. Jouwweb.nl is een e-commerceplatform dat een webshop biedt voor bedrijven van elke omvang. Het is makkelijk te gebruiken en biedt een groot scala aan functies, waardoor het de perfecte keuze is voor bedrijven die hun online verkoop naar een hoger niveau willen tillen. Jouwweb.nl heeft ook uitstekende klantenservice, zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw bedrijf in goede handen is.

Wat zijn de voordelen van Jouwweb.nl?

Een e-commerceplatform is een softwareoplossing waarmee bedrijven een webshop kunnen opzetten en hun producten en diensten kunnen verkopen. Het kiezen van het beste e-commerceplatform voor jouw bedrijf kan een moeilijke taak zijn, omdat er veel opties op de markt beschikbaar zijn. Door echter rekening te houden met de behoeften en het budget van jouw bedrijf, kun je jouw keuzes verfijnen en het beste platform voor jouw webshop vinden. 

De voordelen van Jouwweb zijn:

 • Nederlands bedrijf
 • Goede support 
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goedkoop

Wat zijn de nadelen van Jouwweb.nl?

Jouwweb is een geweldig gebruiksvriendelijk platform als je een hele simpele website wilt, maar hier moet je niet heen als je wat extra’s wilt. Zo heeft Jouwweb eigenlijk weinig functionaliteiten voor een webshop. Voordeel van deze weinig functionaliteiten is dat het simpel en overzichtelijk blijft, maar het nadeel is dat je weinig kan op dit platform. Enkele nadelen van Jouwweb.nl zijn:

 • Het platform is niet zo gebruiksvriendelijk als sommige andere e-commerceplatforms, dus het kan even duren voordat je leert hoe je het goed kunt gebruiken.
 • Jouwweb.nl heeft niet zoveel functies als sommige andere platforms, dus het kan zijn dat je een ander platform moet gebruiken om alle functies te krijgen die je nodig heeft voor jouw webshop.
 • De klantenservice is niet zo snel als het zou kunnen zijn, dus als je problemen ondervindt bij het gebruik van het platform, kan het even duren voordat je hulp krijgt van Jouwweb.nl.
 • Het e-commerce platform is niet voor bedrijven van elke omvang. Als je een wat complexere website zou willen moet je niet bij Jouwweb.nl zijn. Jouwweb is dus echt geschikt voor kleine bedrijven. 

Leer een Jouwweb website bouwen

4. Mijnwebwinkel: Vele functies beschikbaar

Mijnwebwinkel logo

Bij het zoeken naar het beste e-commerce platform voor jouw webshop zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. De eerste is wat voor soort producten je verkoopt. Als je digitale producten verkoopt, heb je een platform nodig dat downloads en beveiliging aankan. Als je fysieke producten verkoopt, heb je een e-commerceplatform nodig met goede functies voor verzending en voorraadbeheer.

Een ander ding om te overwegen is je budget. Sommige e-commerce platforms zijn gratis of hebben zeer lage maandelijkse kosten, terwijl andere behoorlijk duur kunnen zijn. Je moet beslissen hoeveel je bereid bent te besteden aan jouw e-commerceplatform voordat je jouw opties kunt verfijnen. Mijnwebwinkel heeft mooi ingespeeld op deze eisen heeft een webshop platform gemaakt die alleen gericht is op het maken van webwinkels. 

Wat zijn de voordelen van Mijnwebwinkel?

Mijnwebwinkel is één van de meest populaire e-commerce platforms van Nederland en daarom staat hij ook in onze top 10 van de beste e-commerceplatforms. Het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan functies. Enkele voordelen van Mijnwebwinkel zijn:

 • Gebruiksvriendelijke interface: Het platform is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken te zijn, zelfs voor mensen zonder technische expertise. Dit maakt het een ideale keuze voor bedrijven die een online winkel willen opzetten zonder te hoeven investeren in dure e-commerce platforms.
 • Breed scala aan functies: Mijnwebwinkel biedt een uitgebreide set functies, waaronder ondersteuning voor meerdere betaalmethoden, belastingberekeningen, verzendopties en meer. Dit maakt het mogelijk om het platform af te stemmen op de specifieke behoeften van jouw bedrijf.

Wat zijn de nadelen van Mijnwebwinkel?

Hoewel Mijnwebwinkel misschien wel één van de beste Nederlandse e-commerceplatforms voor webshops is, heeft dit platform ook zeker nadelen. Eén van die nadelen is dat Mijnwebwinkel niet in alle landen beschikbaar is. Een ander potentieel nadeel is dat het duur kan zijn, vooral voor kleinere bedrijven. Bovendien hebben sommige gebruikers geklaagd over de klantenservice en het gebrek aan functies. Daarnaast heb je bij de minder dure abonnementen soms nog reclame op je website en is de klantenservice soms traag. Alleen als je het duurste abonnement neemt krijg je binnen 2 uur reactie en als je het goedkoopste abonnement neemt staat erbij dat je support krijgt via de e-mail, maar niet hoelang dit duurt. Je moet bij Mijnwebwinkel dus het duurste abonnement nemen om een goed functionerende webwinkel te krijgen. 

5. BigCommerce: Voor bedrijven met ambitie

Bigcommerce logo

BigCommerce is een uitgebreid e-commerce platform dat bedrijven helpt bij het bouwen, groeien en schalen van hun webshop. BigCommerce biedt een breed scala aan functies en hulpmiddelen om het proces van het opzetten en beheren van een online winkel te stroomlijnen, van siteontwerp en hosting tot betalingen en verzending.

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een complete e-commerce oplossing, is BigCommerce een geweldige optie. Het biedt alles wat bedrijven nodig hebben om online te verkopen, inclusief een gebruiksvriendelijke interface, veel extra functies en schaalbaarheid. En dankzij het brede scala aan integraties en partnerschappen kunnen bedrijven hun BigCommerce winkel aanpassen aan hun specifieke behoeften.

Wat zijn de voordelen van BigCommerce?

De voordelen van BigCommerce zijn talrijk en gevarieerd. Enkele van grootste voordelen zijn:

 1. BigCommerce biedt een zeer gebruiksvriendelijk platform dat perfect is voor mensen die niet technisch aangelegd zijn of geen tijd hebben om complexe codeertalen te leren. Het opzetten van een online winkel met BigCommerce is snel en eenvoudig, wat ideaal is voor kleine bedrijven of start-ups.
 2. BigCommerce biedt een uitgebreide reeks tools en functies om bedrijven te helpen hun online aanwezigheid op te bouwen en uit te breiden. Van krachtige SEO tools tot integratie met sociale media, bedrijven kunnen profiteren van alles wat BigCommerce te bieden heeft.
 3. BigCommerce biedt ook uitstekende ondersteuning en middelen, wat van groot belang is voor elke bedrijfseigenaar die een webshop heeft. Of je nu hulp nodig hebt bij het selecteren van een product of het oplossen van een technisch probleem, het team van BigCommerce staat altijd klaar om te helpen.

Wat zijn de nadelen van BigCommerce?

Hoewel BigCommerce enkele voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen waarmee je rekening moet houden voordat je dit platform voor jouw e-commercewebsite gebruikt. Een nadeel is dat het duurder kan zijn dan andere platforms. Bovendien, hoewel er een aantal sjablonen beschikbaar zijn, zijn ze mogelijk niet zo aanpasbaar als je zou willen. En tot slot, als je klantenondersteuning nodig hebt, moet je er in sommige gevallen extra voor betalen.

 1. Kosten: BigCommerce is relatief duurder dan sommige andere e-commerceplatforms, vooral voor kleine bedrijven met een beperkt budget. Het kan dus een grote kostenpost zijn voor ondernemers die net beginnen met hun webshop en nog weinig startkapitaal hebben.

 2. Technische vaardigheden vereist: Het platform kan ingewikkeld zijn voor beginners, omdat het enige technische kennis vereist om het volledige potentieel van het platform te benutten. Dit kan een probleem zijn voor ondernemers zonder technische achtergrond, omdat het extra tijd en middelen kan kosten om het platform te leren. 

 3. Beperkte ontwerpflexibiliteit: Hoewel BigCommerce enkele aanpassingsmogelijkheden biedt, is het ontwerp van de webshop beperkt in vergelijking met andere e-commerceplatforms zoals Woocommerce of Shopify. Dit kan problematisch zijn voor ondernemers die op zoek zijn naar een unieke look voor hun webshop. Als ondernemer wil je natuurlijk ook dat je webshop er mooi uitziet en dat je merkkleuren mooi naar voren komen in je webshop.

6. Wix: Zeer gebruiksvriendelijk

Wix.com logo

Wix is een e-commerce platform waarmee gebruikers HTML5-websites en mobiele sites kunnen maken door middel van verschillende online tools waarmee je gemakkelijk een webshop kunt maken.

Wix is een van de meest populaire e-commerce platforms op de markt met meer dan 8.5 miljoen websites online (Volgens Buildwith). Het Wix platform is gebruikt om alles te maken, van eenvoudige websites tot complexe e-commerceoplossingen.

Als je op zoek bent naar een e-commerce platform dat gebruiksvriendelijk is en een breed scala aan functies heeft, dan is Wix een goede optie om te overwegen. Met Wix kun je een professioneel ogende website maken zonder enige ervaring met webdesign. Bovendien zijn er geen opstartkosten of maandelijkse kosten – je betaalt alleen voor de domeinnaam en het hostingplan dat je kiest. Een nadeel van het gebruik van Wix voor jouw e-commerce winkel is dat je beperkt bent in de aanpassingsopties.

Wat zijn de voordelen van Wix?

Wix is een cloudgebaseerd e-commerceplatform waarmee gebruikers online winkels kunnen maken. Wix biedt gebruikers een breed scala aan functies, waaronder een website builder met slepen en neerzetten, e-commerce sjablonen en een geïntegreerd winkelwagentje. Wix biedt gebruikers ook een gratis abonnement met 500 MB opslagruimte en 1 GB bandbreedte (Dit is echter wel met advertenties).

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van Wix voor jouw online winkel. 

 1. Ten eerste is Wix gemakkelijk te gebruiken en vereist geen programmeerkennis.
 2. Ten tweede biedt Wix een breed scala aan functies die je kunnen helpen een professioneel ogende webshop te maken.
 3. Ten derde biedt het gratis abonnement met voldoende opslagruimte en bandbreedte voor de meeste kleine webshops.
 4. Ten slotte heeft Wix uitstekende klantenservice die je kan helpen met eventuele problemen die je tegen kunt komen tijdens het gebruik van het platform.

Wat zijn de nadelen van Wix?

Het e-commerceplatform dat je kiest voor jouw webshop kan jouw webshop maken of breken. Een slecht platform kan niet functioneel zijn, traag en moeilijk te gebruiken zijn. Een goed e-commerceplatform zal snel, gebruiksvriendelijk en schaalbaar zijn naarmate jouw bedrijf groeit. Wix is over het algemeen een goed e-commerce platform, maar het heeft ook een aantal nadelen:

 • Wix is niet altijd goed voor de SEO
 • De CMS van Wix wordt ontwikkeld door 1 bedrijf en is dus geen open source
 • Templates vinden kan lastig zijn
 • Je hosting MOET via Wix
 • Een Wix website kan langzaam zijn

7. Prestashop

Prestashop logo

PrestaShop is één van de meest populaire e-commerceplatforms op de markt. Meer dan 250.000 bedrijven wereldwijd gebruiken PrestaShop om hun webshop te runnen. PrestaShop is een gratis en open source e-commerceplatform dat een breed scala aan functies en hulpmiddelen biedt om bedrijven te helpen bij het opzetten en beheren van hun online winkels.

PrestaShop is gebruiksvriendelijk en biedt een breed scala aan functies, waardoor het een goede optie is voor bedrijven van elke omvang. Het platform wordt voortdurend verbeterd, met regelmatig nieuwe functies en updates. PrestaShop heeft ook een grote gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars die ondersteuning en advies kunnen geven.

PrestaShop is een goede keuze voor bedrijven die een gebruiksvriendelijk e-commerceplatform willen met een breed scala aan functies. Het platform wordt voortdurend verbeterd, met regelmatig nieuwe functies en updates.

Wat zijn de voordelen van PrestaShop?

PrestaShop is een gratis en open source e-commerceplatform dat bedrijven van elke omvang helpt een webshop te maken. Het biedt een breed scala aan functies en aanpassingsopties, waardoor het een populaire keuze is onder bedrijfseigenaren en webontwikkelaars. Voordelen van PrestaShop zijn:

 • Het gebruiksgemak: PrestaShop is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, zelfs voor mensen met weinig tot geen technische kennis. Dit maakt het ideaal voor bedrijven die hun eigen online winkel willen bouwen zonder een webontwikkelaar in te huren.
 • De flexibiliteit: Een PrestaShop is goed aan te passen, waardoor bedrijven een unieke look en feel voor hun winkel kunnen creëren. Daarnaast kan PrestaShop worden geïntegreerd met een aantal applicaties van derden, zoals boekhoudsoftware en vervoerders. Hierdoor kun je zoveel mogelijk taken van je webshop automatiseren wat je weer meer tijd geeft voor andere (belangrijkere) taken. 

Wat zijn de nadelen van PrestaShop?

Er zijn verschillende nadelen aan het gebruik van het PrestaShop e-commerce platform voor je webshop. Eén van de grootste nadelen is dat het niet zo gebruiksvriendelijk is als sommige andere opties die er zijn. Het kan moeilijk zijn om te navigeren en dingen in te stellen, wat erg vervelend kan zijn voor gebruikers. Ook heeft PrestaShop niet zoveel functies als sommige van de andere e-commerceplatforms, wat kan beperken wat je met jouw webshop kunt doen. Ten slotte kan PrestaShop duur zijn, vooral als je extra plug-ins of thema’s moet kopen om de gewenste functies te krijgen.

8. CVVshop

cvvshop logo

CVVshop is één van de beste e-commerceplatforms voor webshops. Het biedt een breed scala aan functies en is zeer gebruiksvriendelijk. Met CVVshop maak je snel en eenvoudig een professioneel ogende webshop.

CVVshop biedt een breed scala aan functies die perfect zijn voor webshops. Een professioneel ogende webshop creëer je eenvoudig met CVVshop. Met het brede scala aan functies kunt je jouw webshop perfect afstemmen op jouw merk. CVVshop is ook erg gebruiksvriendelijk, dus je kunt snel en gemakkelijk aan de slag.

Wat zijn de voordelen van CVVshop?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van CVVshop ten opzichte van andere e-commerce platforms. CVVshop is veel gebruiksvriendelijker en biedt een intuïtievere interface. Ook is het veel makkelijker om CVVshop te integreren met je bestaande website of blog. Ook biedt CVVshop een breed scala aan functies en opties die andere platforms niet hebben, zoals de mogelijkheid om meerdere winkels te creëren, productrecensies, getuigenissen van klanten en nog veel meer. Over het algemeen is CVVshop het beste e-commerce platform voor webshops vanwege het gebruiksgemak, de uitgebreide functies en de naadloze integratie.

Daarnaast heeft CVVshop ook veel integraties met Nederlandse dropshipping leveranciers. Door deze integraties kun je gemakkelijk producten importeren naar je CVVshop. 

Wat zijn de nadelen van CVVshop?

Er zijn een paar mogelijke nadelen van CVVshop om op te letten. Ten eerste, omdat het een nieuwer platform is, is er nog een beetje een leercurve voor gebruikers. Er is nog weinig informatie bekend en CVV heeft nog niet zoveel feedback kunnen verzamelen van gebruikers waardoor dit e-commerce platform simpelweg nog niet perfect is. Ten tweede is het niet zo algemeen geaccepteerd als sommige van de andere grote e-commerce platforms zoals bijvoorbeeld Shopify, dus er kan minder flexibiliteit zijn als het gaat om integraties en apps van derden. Ten slotte heeft CVVshop niet zo’n robuuste klantenondersteuning als sommige andere opties op de markt.

9. Opencart

Opencart logo

OpenCart is een groot e-commerce platform dat populair is vanwege zijn gebruiksgemak en aanpasbaarheid. Omdat het gratis en open source is, is het een kosteneffectieve optie voor bedrijven van elke omvang die hun webshop willen beginnen.

Een van de sterke punten van OpenCart is de flexibiliteit die dit platform biedt. Het platform ondersteunt meerdere talen en valuta’s, zodat bedrijven hun producten gemakkelijk kunnen verkopen aan klanten over de hele wereld. Daarnaast biedt het platform ook een breed scala aan functies, zoals productrecensies en beoordelingen, productverlanglijsten, coupons en kortingen en verschillende verzendmethoden.

OpenCart is gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Het heeft een intuïtieve gebruikersinterface en stelt gebruikers in staat om hun online winkel snel en efficiënt op te zetten en te beheren. Bovendien zijn er veel gratis en betaalde extensies en thema’s beschikbaar, waardoor het platform verder kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elk bedrijf.

Wat zijn de voordelen van Opencart?

Opencart is een populair e-commerceplatform voor webshops. Het is open source, wat betekent dat het gratis te gebruiken en aan te passen is. Opencart heeft een grote comminity van gebruikers en ontwikkelaars, waardoor het gemakkelijk is om ondersteuning en bronnen te vinden. Opencart is ook gemakkelijk te gebruiken en te installeren, waardoor het een goede keuze is voor beginners.

Opencart biedt veel functies en opties die het een goede keuze maken voor bedrijven van elke omvang. Het ondersteunt meerdere talen en valuta’s, waardoor het geschikt is voor internationale bedrijven. Opencart heeft ook een ingebouwd orderbeheersysteem en ondersteuning voor meerdere betaalmethoden.

Wat zijn de nadelen van Opencart?

Er zijn een paar nadelen aan het gebruik van Opencart als e-commerce platform voor je webshop. Eén van die nadelen is dat het moeilijk kan zijn om ondersteuning te vinden als er iets misgaat of als je vragen hebt. Bovendien wordt Opencart niet zo veel gebruikt als sommige andere platforms, dus er zijn mogelijk minder bronnen beschikbaar als je hulp nodig heeft. Ten slotte is Opencart niet zo aanpasbaar als sommige andere platforms, dus als je specifieke behoeften of wensen voor jouw winkel heeft, kan het moeilijk zijn om de standaardinstellingen te wijzigen om aan die vereisten te voldoen.

10. Magnenta

Als je op zoek bent naar een e-commerce platform dat je webshop echt laat knallen, moet je Magnenta eens bekijken. Dit platform staat bekend om zijn heldere, gedurfde kleuren en het vermogen om bedrijven te helpen zich te onderscheiden van de concurrentie.

Magnenta is een geweldige keuze voor bedrijven die een statement willen maken met hun (online) aanwezigheid van hun merk. De levendige kleuren van het platform zorgen ervoor dat jouw webshop zich onderscheidt van de rest, en de krachtige functies geven je de tools die je nodig hebt om een succesvol online bedrijf te runnen.

Of je nu net begint of je webshop naar een hoger niveau wilt tillen, Magnenta is de perfecte e-commerceoplossing voor jou. Met zijn unieke uiterlijk en krachtige functies zal het jouw bedrijf zeker helpen slagen.

Wat zijn de voordelen van Magnenta?

E-commerce platforms zijn een populaire manier geworden voor bedrijven om hun producten en diensten online te verkopen. Er zijn veel verschillende e-commerceplatforms beschikbaar en het kiezen van de juiste kan moeilijk zijn. Enkele voordelen van Magnenta zijn:

 • Vrijwel alles is te bewerken
 • Goede support
 • Makkelijk op te schalen
 • Lage kosten
 • Goed voor SEO
 • Platform dat gericht is conversiepercentage en onderscheidend vermogen

Wat zijn de nadelen van Magnenta?

Er zijn een paar belangrijke nadelen aan het gebruik van het Magnenta e-commerceplatform voor webshops. Ten eerste kan het behoorlijk duur zijn om Magnenta als jouw e-commerceplatform te gebruiken. Dit komt omdat je een abonnement moet betalen om het platform te gebruiken, en de prijzen kunnen variëren van € 30- € 200 per maand. 

Ook biedt Magnenta niet veel aanpassingsopties voor gebruikers. Dit betekent dat als je het uiterlijk van je webshop wilt veranderen, je misschien een ontwikkelaar moet inhuren om dit voor je te doen. 

Ook kan Magnenta moeilijk te gebruiken zijn als je niet bekend bent met webdesign of coderen. Als je niet vertrouwd bent met het werken met code, dan is Magnenta misschien niet het beste e-commerce platform voor jou.

Hoe kies je e-commerce software?

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van e-commerce software voor jouw webshop. De belangrijkste factor is waarschijnlijk de compatibiliteit met jouw bestaande website en boekhoudsoftware. Je moet ook rekening houden met functies, kosten en gebruiksgemak.

Om het beste e-commerceplatform voor jouw bedrijf te vinden, begin je met het op een rijtje zetten van jouw behoeften. Welke functies heb je nodig? Wat voor soort producten ga je verkopen? Hoeveel producten ben je van plan te verkopen? Als je eenmaal weet wat je nodig hebt, kun je beginnen met het onderzoeken van verschillende e-commerceplatforms.

Enkele populaire e-commerceplatforms zijn Shopify, Magento en WooCommerce. Elk platform heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus lees beoordelingen voordat je een definitieve beslissing neemt. In dit artikel bespreken wij verschillende e-commerce platformen en bespreken wij ook welke het beste e-commerce platform is. 

Soorten e-commerce platformen

Er zijn veel verschillende soorten e-commerceplatforms en de beste voor jouw webshop hangt af van jouw specifieke behoeften. Enkele populaire opties zijn Shopify, Magento en WooCommerce. Shopify is een goede keuze voor bedrijven die een gebruiksvriendelijk platform willen met veel ingebouwde functies. Magento is een krachtigere optie die geschikt is voor grotere bedrijven met complexe vereisten. WooCommerce is een goede optie voor bedrijven die WordPress willen gebruiken als hun onderliggende contentmanagementsysteem.

Naast alle verschillende e-commerce platformen zijn er ook verschillende soorten e-commerce platformen. De twee soorten zijn:

 • Open source
 • SaaS
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *