fbpx

Beste mindset boek top 10

Ben je op zoek naar mindset boeken? Wij hebben de beste mindset boeken voor jou op een rijtje gezet. 

Mindset boeken

Op zoek naar de beste mindset boeken? Een goede mindset is de beste manier om een gelukkig leven te leiden. Maar wat betekent het om een goede mindset te hebben? Hoe kun je deze mindset behouden? Dit zijn vragen die alleen in de beste boeken over mindset worden behandeld. Deze boeken leren je hoe je op een bepaalde manier kan leren denken zodat je gelukkiger en succesvoller wordt in het leven. De top 10 beste boeken over mindset worden hieronder beschreven. De beste mindset boeken zijn:

 1. Master your mindset
 2. Je bent zoals je denkt
 3. De edele kunst van not giving a f*ck
 4. Rich dad poor dad
 5. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
 6. Reset je mindset
 7. Nu of nooit
 8. Think and Grow Rich
 9. Zoals een man denkt
 10. Mindlift

1. Master your Mindset, door Michael Pilarczyk

Eén van de beste mindset boeken is toch wel Master your mindset. Michael Pilarczyk is de bekendste mindset coach. In de afgelopen jaren heeft hij door eigen ervaring en onderzoek van andere deskundigen op het gebied van de psychologie geleerd hoe je mindset alles beïnvloedt. Van relaties met anderen tot je carriere. Alles is op je eigen mindset gebaseerd. Het doel van Pilarczyk is om zo veel mogelijk mensen te helpen inzicht te krijgen in hun eigen mindset en open te staan om veranderingen hierin aan te brengen.

Master your Mindset is een geweldig boek voor iedereen die op zoek is naar verbetering of een switch in de mindset. Het gaat over spirituele en persoonlijke groei, maar ook over zakelijk succes. Het laat zien hoe je positiever, zelfverzekerder en succesvoller in het leven kunt staan. Het begrijpen van je eigen denkwijze en hoe je deze kan verbeteren of veranderen om optimaal te leven. Al deze onderwerpen leiden ertoe dat dit boek over mindset één van de beste ooit geschreven is. Het is door de zinsopbouw en eenvoudige woorden gemakkelijk te lezen. Master your Mindset is een goede keuze als je je mindset wilt verbeteren maar niet goed weet waar te beginnen.

mindset boek: master your mindset

2. Je bent zoals je denkt, door Michael Pilarczyk

Een ander heel goed mindset boek is je bent zoals je denkt. Je bent zoals je denkt is het vervolg op Master your Mindset. Het belangrijkste wat Pilarczyk hierin wilt meegeven is als je denkt “ik kan het niet” of “ik ben niet goed genoeg”, die gedachten een self-fulfilling prophecy worden en leiden tot mislukking. Als je daarentegen je mentaliteit verandert van negatief naar positief en denkt “ik kan het!” en “ik zal slagen!”, dan zul je in staat zijn om succes te boeken bij alles wat je onderneemt.

Pilarczyk geeft in je bent zoals je denkt specifieke voorbeelden hoe deze gedachten ons leven zowel positief als negatief beïnvloeden. Dit kan gaan over gezondheid (denk je positief en je lichaam zal sneller genezen) of het bepalen van carrièrepaden (als we denken dat we minder bekwaam zijn dan onze collega’s of niet in ons hebben wat nodig is voor succes in een bepaald vakgebied).

Je bent zoals je denkt, dient ná Master your Mindset te worden gelezen om alles goed te begrijpen en tot een optimale denkwijze te komen.

Je bent zoals je denkt, door Michael Pilarczyk

3. De edele kunst van not giving a f*ck, door Mark Manson

De edele kunst van not giving a f*ck gaat over hoe je gelukkig kunt zijn en van het leven kunt genieten. Het gaat ook over hoe je een zinvoller leven kunt leiden en hoe je dat kunt doen door authentiek te zijn in het moment.

Manson gebruikt zijn eigen persoonlijke ervaringen en wetenschappelijk onderzoek om uit te leggen wat het voor hem betekent als hij uitspraken doet die voor hem op dat moment de waarheid zijn en voor anderen juist onwaar kunnen zijn.

Hij wijst er verschillende keren op dat hij niet bedoelt dat bepaalde dingen altijd of nooit voor alle mensen gelden (zoals de mogelijkheid om je omstandigheden te veranderen, ongeacht waar je bent) omdat ieders situatie zo sterk verschilt van persoon tot persoon, op basis van verschillende factoren. De edele kunst van not giving a f*ck is een verhelderend boek wat je laat zien dat sommige factoren ook buiten je (mindset) macht liggen.

De edele kunst van not giving a f*ck, door Mark Manson

4. Rich dad poor dad, door Robert Kiyosaki

Dit prachtig geschreven boek gaat over het belang van financiële kennis en hoe het je leven kan beïnvloeden. Het belangrijkste idee achter dit boek over mindset is dat er twee soorten mensen zijn: zij die voor geld werken en zij die geld voor zich laten werken (ondernemers). Als je rijk wilt worden, moet je gaan denken als een ondernemer.

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over de verschillen tussen Kiyosaki’s twee vaders: zijn biologische vader en de vader van zijn beste vriend. Beiden waren succesvolle zakenlieden, maar ze hadden een heel verschillende kijk op het leven en op geld.

Het tweede deel van het boek is gewijd aan Kiyosaki’s “Rich Dad” advies over hoe je financieel succesvol kan worden. In dit deel leer je over verschillende soorten activa, zoals cashflow en passief inkomen, en hoe je hierin kan investeren. Het boek is geschreven in een makkelijke stijl en is goed te begrijpen. Zelfs als je niet bekend bent met financiële termen. Het boek gaat voornamelijk over financiën en ondernemen, maar het geeft ook genoeg tips over het veranderen van je mindset en je kijk op het leven.

Tip: lees ook de 10 beste boeken over ondernemen

Rich dad poor dad, door Robert Kiyosaki

5. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap, door Stephen Covey

Niet iedereen is een geboren leider. Dit is ook niet nodig. Leiders zijn niet per definitie  succesvoller of intelligenter dan anderen. Toch kan je mindset positief veranderen als je leert denken als een leider. In de zeven eigenschappen van effectief leiderschap leer je stap voor stap hoe je hierdoor je mindset sterker kan maken. Deze stappen en tips kan je zowel in je professionele als persoonlijke leven gebruiken en zullen je een sterker mens maken.

De 7 stappen zijn:

 • Wees proactief.
 • Begin met het einde in gedachten.
 • Zet de belangrijkste dingen op de eerste plaats.
 • Denk win-win.
 • Probeer eerst te begrijpen voordat je wordt begrepen.
 • Probeer een samenwerkingsvoordeel te behalen.

In dit boek over mindset gaat Covey dieper op deze stappen in aan de hand van voorbeelden en tips hoe je dit zelf kan toepassen.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap, door Stephen Covey

6. Reset je mindset, door Daan Jensen

Reset je mindset gaat over hoe je je kunt richten op wat het belangrijkst is in het leven en hoe je met passie kunt leven. Jensen vertelt waarom het voor ons als mens belangrijk is om elke dag onze mindset te resetten door ons te richten op drie dingen: dankbaarheid, doelen en acties. Ook geeft hij adviezen dat je soms juist ergens mee moet stoppen in plaats van alsmaar doorgaan (om jezelf niet af te leiden van je hoofddoel). Reset je mindset is een handig boek voor iedereen die een beter leven wilt. 

Reset je mindset, door Daan Jensen

7. Nu of nooit, door Dai Carter

Dai Carter is een voormalig commando die zich jarenlang heeft verdiept in mentale weerbaarheid. Een kwaliteit die volgens hem essentieel is om elk obstakel dat het leven je voor de voeten werpt te overwinnen.

Nu of nooit gaat over het belang van actie ondernemen en in het huidige moment zijn. Het gaat ook over het belang van positief blijven, een positieve instelling en het kennen van je grenzen. Het boek staat vol met korte verhalen die illustreren hoe mentale weerbaarheid je kan helpen elk obstakel of uitdaging te overwinnen. Het beste deel van dit boek over mindset is dat het geschreven is in een zeer gemakkelijk te begrijpen, conversationele toon. Door Carters jarenlange ervaringen bij Defensie is hij in staat om zeer praktische tips te geven. Nu of nooit is een interessant boek voor iedereen die mentale of fysieke overwinningen wilt boeken.

Nu of nooit, door Dai Carter

8. Think and Grow Rich, door Napoleon Hill

Think and Grow Rich gaat over de kracht van positief denken en hoe je dat kunt gebruiken om succes te behalen in alle aspecten van het leven. Het boek is verdeeld in 10 hoofdstukken, die elk ingaan op een ander aspect van het leven. Hill gebruikt veel voorbeelden uit zijn eigen leven en dat van andere succesvolle mensen. In het boek gaat het over geloof, hoop, liefde, doorzettingsvermogen en verbeeldingskracht.

Think and Grow Rich is meer dan 100 miljoen keer verkocht en biedt een complete filosofie voor persoonlijk succes. Dit boek over mindset is een uitstekende keuze voor iedereen die een beter leven wilt realiseren.

Think and Grow Rich, door Napoleon Hill

9. Zoals een man denkt, door James Allen

Zoals een man denkt gaat over de kracht van gedachten en wat je moet doen om je doelen te bereiken. Als je ergens succesvol in wilt zijn, moet je eerst je mindset veranderen. Dit boek leert je hoe je af kunt komen van negatief denken en een gezonde levensstijl kunt gaan leven die je kan helpen succes te behalen in het leven, zaken, relaties, financiën en meer.

De eerste stap is de manier waarop je naar dingen kijkt te veranderen en je te realiseren dat alles in deze wereld slechts een illusie is. Dit is een interessante theorie en wordt verder uitgewerkt in dit bijzondere boek over mindset.

Zoals een man denkt, door James Allen

10. MindLift, door Kasper van der Meulen

MindLift is een boek dat je helpt om de kracht van je geest te benutten en succes te bereiken. Het onderliggende idee achter MindLift is gebaseerd op wat bekend staat als “de wet van de aantrekkingskracht”, die uitlegt hoe ieder mens een energieveld om zich heen heeft dat werkt als een magneet voor dingen. Deze dingen kunnen goed of slecht zijn, afhankelijk van hoe goed we ons hebben afgestemd op onze eigen gedachten en emoties (of in hoeverre we ons door anderen laten beïnvloeden). Als we ons meer bewust worden van dit veld, kunnen we onze gedachten onder controle krijgen en in plaats daarvan positieve invloeden in ons leven aantrekken.

Door een combinatie van anekdotes en praktische oefeningen word je geholpen om je mentaliteit te veranderen zodat je doelen kan bereiken waarvan je eerst dacht dat ze onmogelijk waren.

MindLift, door Kasper van der Meulen

Conclusie

In dit artikel staan de beste boeken over mindset en hoe je je mindset kunt verbeteren. Dit omvat zowel praktische tips als wetenschappelijk onderbouwd advies over hoe je de mentale weerbaarheid ontwikkelt die je helpt om doelen te bereiken. Voor iedereen die geïnteresseerd is in mindset, spiritualiteit en doorzettingsvermogen zijn dit de beste 10 boeken over mindset om te lezen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relevante berichten

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *