fbpx

Bitpanda review

Op zoek naar een Bitpanda review? Lees dan snel verder op onze pagina. 

Bitpanda review

Bitpanda ervaringen

Bitpanda review  Bitpanda, opgericht in oktober 2014, is een crypto broker waarmee gebruikers Bitcoins, Ethereum en andere alt coins kunnen kopen en verkopen voor euro’s of andere valuta’s. Het bedrijf groeit in populariteit, vooral in Europa, en heeft meer dan 1,2 miljoen klanten.

Ik heb goede ervaringen met Bitpanda. Het proces van het kopen en verkopen van cryptocurrency’s was heel gemakkelijk te volgen en de klantenservice was uitstekend. Ik zou deze website zeker aanbevelen aan iedereen die in de wereld van crypto wilt stappen. Echter heeft Bitpanda relatief weinig crypto’s beschikbaar. Je kunt bij Bitpanda 50 verschillende crypto’s kopen met een transactie kosten rond de 1,49%. Dit is alweer anders dan bijvoorbeeld Bitvavo. Hier kun je 175+ crypto’s kopen met maximale transactiekosten van 0,25%. Wil je meer lezen over Bitvavo? Lees dan: Bitvavo review

Bitpanda in het kort

Transactiekosten

1,49%

Aantal crypto’s

50 cryptocurrency’s

Betaalmethoden

Sofort, Mastercard, Visa, Bankoverschrijving (SEPA), NetellerGiro en paySkrill

Vestigingsland

Oostenrijk, Wenen

Kosten account aanmaken

Gratis

Mobiele App

Ja

Klantenservice

E-mail ticket in het Engels

Contact

support@bitpanda.zendesk.com

Algemene informatie Bitpanda 

Bitpanda is een crypto broker waarmee je cryptocurrency’s kunt kopen, verkopen en opslaan in je online wallet. Het bedrijf werd opgericht in 2014 en heeft zijn hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Bitpanda heeft meer dan 1,2 miljoen gebruikers en ondersteunt meer dan 50 verschillende cryptocurrency’s. Je kunt crypto kopen met een creditcard of bankpas of met een bankoverschrijving. Bitpanda biedt ook een mobiele app voor Android en iOS-apparaten.

Bitpanda is een van de meest populaire cryptocurrency broker in Europa. Met Bitpanda kun je cryptocurrency’s kopen, verkopen en opslaan in je wallet en biedt ook een mobiele app voor Android- en iOS-apparaten. Bitpanda ondersteunt meer dan 50 verschillende cryptocurrency’s en heeft meer dan, 1,2 miljoen gebruikers. Je kunt cryptocurrency’s kopen met een creditcard of bankpas, of met een bankoverschrijving.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere gebruikers? Dan is het ook vaak aan te raden om de Trustpilot reviews te lezen. Bitpanda scoort op Trustpilot een 4,1 van de 5 sterren wat bovengemiddeld is voor een crypto exchange.

Waar kijken wij naar in deze Bitpanda review?

 • Aanbod
 • Veiligheid
 • Betaalmethodes
 • Financiële regulatie
 • Transactiekosten
 • Mobiele app
 • Gebruiksgemak
 • Klantenservice

Crypto aanbod van Bitpanda review

Het crypto aanbod van Bitpanda behoort tot de meest uitgebreide in de branche. Met meer dan 50 verschillende cryptocurrency’s beschikbaar, heeft Bitpanda een van de breedste selecties. Naast grote munten zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, ondersteunt Bitpanda ook een aantal altcoins.

Het proces van het kopen en verkopen van cryptocurrency’s op Bitpanda is eenvoudig en duidelijk. De kosten zijn relatief laag en gebruikers kunnen ervoor kiezen om met EUR of USD te betalen. 

Over het algemeen is Bitpanda een geweldige optie voor diegenen die willen investeren in cryptocurrency’s. De brede selectie munten, eenvoudige interface en lage kosten maken het een geweldige keuze voor zowel beginners als ervaren beleggers.  

Bitpanda heeft de belangrijkste cryptocurrency’s beschikbaar zoals Bitcoin en Ethereum, maar daarnaast ook nog een hele hoop alt coins. 

Naast het crypto aanbod kun je ook andere beleggingsinstrumenten kopen bij Bitpanda. Je kunt bij Bitpanda ook metalen, aandelen, ETF’s en indexen kopen. 

Daarnaast is het crypto aanbod wat ze hebben relatief klein in vergelijking met crypto exchanges zoals Binance of Bitvavo, maar hebben ze wel van alles wat. Zo heeft Bitpanda de populaire crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum. Daarnaast biedt Bitpanda ook een aantal stablecoins aan zoals Tether en de USD coin. Het voordeel van het aankopen van stablecoins, is dat de koers van stablecoins relatief stabiel is en dat er vaak mooie crypto staking vergoedingen op stablecoins zitten. 

Bitpanda crypto aanbod

 

Veiligheid Bitpanda 

Bitpanda is één van de meest populaire cryptocurrency exchanges die er is. Maar wat maakt Bitpanda zo bijzonder? In deze Bitpanda review zullen we de functies die deze exchange onderscheiden van de rest onder de loep nemen. De veiligheid van een crypto broker is natuurlijk enorm belangrijk omdat een broker veel geld van jou beheert. Je wil natuurlijk wel dat je geld veilig staat. Daarom hebben wij van veiligheid ook een aparte kop gemaakt in deze Bitpanda review. 

Eén van de dingen die Bitpanda speciaal maakt, zijn de beveiligingsfuncties. De broker maakt gebruik van 2-factorauthenticatie en heeft een aantal maatregelen geïmplementeerd om het geld van de gebruiker veilig te houden. Alle opnames worden bijvoorbeeld handmatig verwerkt door medewerkers en vereisen meerdere goedkeuringen. Dit betekent dat zelfs als iemand erin slaagt jouw account te kraken, ze jouw geld niet kunnen stelen zonder argwaan te wekken bij Bitpanda zelf. Want al jouw geld die je wilt overmaken wordt nagekeken. Als al je geld ineens naar een onbekende rekening of wallet gaat dan zal een medewerker zeker weten de transactie afkeuren en eerst kijken wat er aan de hand is.

Een ander groot voordeel van Bitpanda is de gebruiksvriendelijke interface. De broker is zo eenvoudig en duidelijk mogelijk ontworpen, waardoor het ideaal is voor nieuwe gebruikers. In deze interface zijn de verschillende beveiligingsfuncties gemakkelijk te vinden. 

Betaalmethodes Bitpanda

Als je geld op je rekening wilt zetten en je geld wilt opnemen is het natuurlijk belangrijk dat je wel een betaalmethode kunt gebruiken die je hebt. Hierom behandelen wij in deze Bitpanda review ook uitgebreid de betaalmethodes van Bitpanda. 

Bitpanda is een populaire cryptocurrency broker die verschillende betaalmethoden biedt. De meest populaire methoden zijn creditcards en betaalpassen, maar de broker ondersteunt ook bankoverschrijvingen. Enkele van de andere ondersteunde methoden zijn Sofort, Giropay, NETELLER en Skrill.

Om het wat duidelijker te maken hebben wij alle betaalmethodes van Bitpanda op een rijtje gezet. Je kunt bij Bitpanda met de volgende betaalmethodes betalen:

 • Sofort 1,99% transactiekosten
 • Mastercard 1,5% transactiekosten
 • Visa 1,5% transactiekosten
 • Bankoverschrijving (SEPA) GRATIS
 • Neteller € 0,90 + 3,6% transactiekosten
 • Giro pay € 0,25 + 2% transactiekosten
 • Skrill € 1 + 3,6% transactiekosten

Kun je bij Bitpanda al met IDEAL betalen?

Nee, je kunt bij Bitpanda nog niet met IDEAL betalen. 

Kun je bij Bitpanda met PayPal betalen?

Een ding om op te merken is dat Bitpanda PayPal niet accepteert als betaalmethode. Dit komt omdat PayPal strikte regels heeft over het omgaan met cryptocurrency exchanges en brokers.

Financiële regulatie Bitpanda

Bitpanda is een crypto exchange- en handelsplatform in Oostenrijk. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door Eric Demuth, Paul Klanschek en Christian Trummer. Met Bitpanda kunnen klanten bitcoins en andere cryptocurrency’s zoals Ethereum, Litecoin, Dash en Ripple kopen, verkopen en opslaan. Bitpanda biedt ook een fiat-naar-cryptocurrency en een exchange voor euro’s, Amerikaanse dollars en Britse ponden.

Bitpanda houdt zich aan de Oostenrijkse wetten omdat het bedrijf daar gevestigd is. Bitpanda wordt in heel Europa financieel gereguleerd. Waarom is een financiële regulatie om naar te kijken bij een Bitpanda review? Als een bedrijf niet gereguleerd wordt door de Nederlandse bank is het niet mogelijk om vanaf jou Nederlandse bankrekening geld over te maken en op te nemen naar of vanaf je Bitpanda account. 

Een voorbeeld van een partij die (nog) niet gereguleerd is, is Binance. Als je kijkt naar de reviews van Binance zien dat veel mensen Binance hierdoor niet vertrouwen of in paniek raken doordat ze hun geld niet kunnen opnemen. 

Transactiekosten bij Bitpanda

Transactiekosten bij Bitpanda zijn erg laag, waardoor het een uitstekende keuze is voor diegenen die willen investeren in Bitcoin en andere cryptocurrency’s. Bij het kopen van Bitcoin is de vergoeding bijvoorbeeld slechts 1,49%. Dit is veel lager dan bij de meeste andere brokers en exchanges, die tot 3% of meer in rekening kunnen brengen.

Je kunt er ook voor kiezen om een Bitpanda Pro abonnement te nemen. Hier is wel vereist dat je met bepaalde bedragen handelt. Als je Bitpanda Pro hebt dan betaal je, maar 0,1% transactiekosten in plaats van 1,49%. Dit kan een hele hoop schelen als je bijvoorbeeld € 100.000 aan Bitcoins in één keer koopt. 

Ook rekent Bitpanda op het storten en opnemen transactiekosten. Hierbij betaal je de meeste transactiekosten bij Skrill (3,6%) en de minste transactiekosten met een bankoverschrijving, dit is namelijk gratis. 

Mobiele app van Bitpanda review

Voor veel mensen wordt de bruikbaarheid van de mobiele app van een crypto exchange steeds belangrijker. Daarom zullen wij in deze Bitpanda review ook kijken naar de mobiele app van Bitpanda.

De mobiele Bitpanda app is een geweldige manier om Bitcoin en andere cryptocurrency’s te kopen, verkopen en opslaan in je online wallet. De app is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een overzichtelijke interface. Over het algemeen was ik erg onder de indruk van de mobiele Bitpanda app en zou ik het iedereen aanbevelen die op zoek is naar een eenvoudige en gebruiksvriendelijke cryptocurrency app.  

Bitpanda mobiele app

Gebruiksgemak Bitpanda

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om cryptocurrency te kopen, verkopen of verhandelen, dan is Bitpanda een geweldige optie. Het proces is eenvoudig en duidelijk, en de kosten zijn redelijk. Je kunt Bitpanda ook gebruiken om goud en zilver te kopen, wat een leuke functie is als je jouw beleggingsportefeuille wilt diversifiëren. Over het algemeen vonden we Bitpanda een geweldige ervaring en zouden het zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een broker in de cryptocurrency markt.

Klantenservice van Bitpanda

Omdat je bij een crypto broker grote bedragen geld uitgeeft en investeert, is het fijn als er een goede klantenservice is bij een crypto broker. Hierom bespreken wij in een apart kopje de klantenservice van Bitpanda. 

Bitpanda heeft een zeer uitgebreide FAQ waarin de meest gestelde vragen staan. Vaak staat hier het antwoord wat je zoekt al uitgebreid toegelicht. Als het antwoord er niet tussen staat kun je door middel van de e-mail contact opnemen met Bitpanda. Hier krijg je in de meeste gevallen binnen één werkdag reactie.

Ik ervaar de klantenservice van Bitpanda als goed. De klantenservice is zeer deskundig en geeft uitgebreide antwoorden waar je echt iets mee kunt.  

Waarin kun je beleggen bij Bitpanda?

Bitpanda is een digitale activa broker waarmee je cryptocurrency’s kunt kopen, verkopen en opslaan. Je kunt bij Bitpanda in verschillende activa beleggen, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en meer.

Bitpanda is een geweldige manier om aan de slag te gaan op de markt voor cryptocurrency. Het platform is gebruiksvriendelijk en heeft een verscheidenheid aan functies die het een uitstekende keuze maken voor beleggers van alle ervaringsniveaus. Eén ding om in gedachten te houden voordat je via Bitpanda investeert, is dat de prijzen van activa worden bepaald door de gebruikers op het platform. Dit betekent dat er potentieel is voor enige prijsmanipulatie. Over het algemeen is Bitpanda echter een veilige en betrouwbare manier om in cryptocurrency’s te investeren.  

Bij Bitpanda kun je niet alleen beleggen in crypto, maar ook in:

 • Crypto
 • Aandelen
 • ETFs
 • Metalen

Stappenplan account aanmaken Bitpanda

Een account aanmaken zullen wij ook bespreken in deze Bitpanda review. Bij sommige crypto brokers duurt het erg lang om een account aan te maken en moet je ook bijvoorbeeld direct je bankgegevens koppelen. Ook kun je bij Bitpanda bijvoorbeeld niet je rijbewijs gebruiken als verificatie document. Dit kan vervelend zijn als je alleen je paspoort hebt en die niet bij je hebt. 

Het aanmaken van een account bij Bitpanda is een eenvoudig proces dat in slechts een paar stappen kan worden voltooid.

 1. Ga naar de Bitpanda-website en klik op de knop ‘Aanmelden’ in de rechterbovenhoek. Je kunt ook een account aanmaken via de Bitpanda app.
 2. Vul jouw persoonlijke gegevens in op het registratieformulier, inclusief jouw naam, e-mailadres en wachtwoord.
 3. Nadat je het formulier heeft ingevuld, klik je op de knop ‘Account aanmaken’.
 4. Je wordt dan naar de verificatiepagina geleid, waar je een identiteitsbewijs met foto en een bewijs van adres moet uploaden. Zodra deze documenten zijn geüpload, klikt je op de knop ‘Verzenden’.
 5. Jow account wordt dan aangemaakt en je kunt inloggen en beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrency’s!

Betrouwbaarheid Bitpanda

Antwoord in kort of Bitpanda betrouwbaar is: Bitpanda is een betrouwbaar Europees bedrijf

Bitpanda is een exchange van digitale activa met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door Eric Demuth, Paul Klanschek en Christian Trummer. Bitpanda biedt een verscheidenheid aan diensten, waaronder een brokerage service, een wallet service en een marktplaats. Het bedrijf heeft meer dan $ 263 miljoen opgehaald bij investeerders, waaronder Valar Ventures, Point Nine Capital en Earlybird Venture Capital.

Doordat het bedrijf gevestigd is in Oostenrijk dient het bedrijf zich ook te houden aan de Oostenrijkse wet en regelgeving. Hierdoor zou je zeker kunnen zeggen dat dit bedrijf betrouwbaar is. 

Is Bitpanda een betrouwbare crypto broker?

In deze Bitpanda review is het natuurlijk heel belangrijk om te vertellen of een broker wel betrouwbaar is. Naar een crypto broker stort je natuurlijk heel veel geld, dus je wilt wel dat de broker er niet vandoor gaat met je geld.

Kortom, ja. Bitpanda is een betrouwbare crypto broker die al sinds 2014 bestaat. Ze bieden een gebruiksvriendelijk platform met een verscheidenheid aan functies, waardoor ze een geweldige optie zijn voor diegenen die willen investeren in cryptocurrency’s.

Bitpanda heeft in de loop van de jaren een goede reputatie opgebouwd en is uitgegroeid tot één van de meest populaire crypto brokers in Europa. Ze bieden een goede klantenondersteuning en hebben een zeer gebruiksvriendelijk platform. Daarnaast bieden ze een verscheidenheid aan functies, zoals prijswaarschuwingen, nieuwsfeed en grafieken en indicatoren. Over het algemeen is Bitpanda een geweldige optie voor diegenen die willen investeren in cryptocurrency’s.

Bitpanda desktop

Hoe werkt Bitpanda?

Bitpanda is een crypto broker die een eenvoudig en gebruiksvriendelijk platform biedt. Je kunt eenvoudig bitcoins kopen, verkopen en opslaan op het Bitpanda platform. Het proces is eenvoudig:

 1. Maak een account aan met je e-mail en bedenk een wachtwoord. 
 2. Verifieer je account met je ID-kaart en met een gezichtscan. 
 3. Stort geld naar je Bitpanda account. 
 4. Koop met dat geld crypto’s.
 5. De crypto’s komen vanzelf in je online Bitpanda wallet terrecht. 

Het Bitpanda platform is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren. De interface is eenvoudig en intuïtief. Je kunt eenvoudig bitcoins kopen, verkopen en opslaan op het platform. Over het algemeen is het Bitpanda platform een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en gebruiksvriendelijke Bitcoin broker.

Rente krijgen op crypto

Als je rente op jouw crypto wilt krijgen, is Bitpanda een geweldige optie. Met Bitpanda kunt je tot 2% rente verdienen op jouw Bitcoin, Ethereum, Litecoins en andere ondersteunde cryptocurrency’s. De rente wordt wekelijks uitbetaald en je kunt jouw geld op elk moment opnemen. Er zijn geen minimale stortingsvereisten en er zijn geen kosten om een account te openen.

Om rente op jouw crypto te verdienen, maakt je eenvoudig een Bitpanda account aan en stort je de cryptocurrency waarop je rente wilt verdienen op jouw account. Zodra jouw storting is bevestigd, wordt de rente wekelijks op je rekening bijgeschreven. Je kunt jouw geld dan op elk moment opnemen zonder boetes of kosten. 

Is het uniek dat je je geld elk moment kunt opnemen? Ja, in sommige gevallen moet je verplicht je crypto’s voor een bepaalde tijd vastzetten. Hierbij ontvang je rente (crypto staking) over je crypto, maar kun je je crypto niet verkopen. Het nadeel hiervan is dat als de koers fors aan het dalen is je je crypto niet kunt verkopen. Bij Bitpanda kun je dus wel je crypto elk gewenst moment uitbetalen. 

Bitpanda is een geweldige manier om wat extra inkomsten te verdienen met jouw cryptocurrency bezit. Met concurrerende rentetarieven en geen minimale stortingen of kosten, is het gemakkelijk om aan de slag te gaan.

Bitpanda versus Coinbase

Coinbase is een van de meest populaire cryptocurrency brokers en stelt je in staat om Bitcoin, Ethereum en Litecoin te kopen en verkopen. Bitpanda is een andere populaire optie die een breed scala aan munten biedt om uit te kiezen, waaronder Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin en meer. Dus, welke is geschikt voor jou?

Coinbase rekent een vast bedrag van 3,99% per aankoop of verkoop. Als je echter een creditcard of betaalpas gebruikt om crypto op Coinbase te kopen, is er een extra vergoeding van 4%. Bitpanda heeft een andere kostenstructuur, afhankelijk van hoeveel je koopt of verkoopt. Zo betaal je bij Bitpanda standaard rond de 1,49%, maar als je een Bitpanda pro account neemt, betaal je voor sommige transacties maar 0,1%. 

Lees ook: Coinbase review.

Bitpanda versus Binance

In de wereld van crypto brokers zijn er een paar opvallende platforms die gebruikers een uitgebreide en handige ervaring bieden. Twee van dergelijke beurzen zijn Bitpanda en Binance. Hier is een overzicht van beide platforms om je te helpen beslissen welke voor je geschikt is.

Bitpanda is een Europese exchange die een breed scala aan betaalmethoden biedt, waaronder creditcards en betaalkaarten, Skrill, NETELLER en meer. Ze bieden ook een unieke functie genaamd Flexible Savings waarmee je uw kleingeld automatisch in cryptocurrency’s kunt investeren. Het platform is gebruiksvriendelijk en heeft een geweldige mobiele app.

Binance is een van de grootste cryptocurrency’s brokers ter wereld met meer dan 200 munten op het platform. Ze bieden functies zoals marge handel, uitzetten en meer. Ze hebben ook hun eigen native token, BNB, waarmee gebruikers kortingen krijgen op handelskosten. Bij Binance betaal je maar 0,1% transactiekosten en kun je maar liefst 200 verschillende crypto’s kopen. Dit is een fors verschil met Bitpanda met 1,49% transactiekosten en rond de 50 crypto’s.

Echter scoort Bitpanda wel beter op het gebied van betrouwbaarheid.  Wil je meer weten over Binance? Lees dan ook de Binance review.

Bitpanda versus Bitvavo

Bitpanda en Bitvavo zijn beide cryptocurrency brokers waarmee gebruikers digitale activa kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Beide platforms bieden een verscheidenheid aan functies en services, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide.

Bitpanda is een in Europa gevestigde exchange die een breed scala aan betaalmethoden biedt, waaronder creditcards en betaalpassen, bankoverschrijvingen, e-wallets en meer. Het platform stelt gebruikers ook in staat om edele metalen, zoals goud en zilver, te kopen met Bitcoin. Bitpanda heeft een gebruiksvriendelijke interface en is geschikt voor beginners.

Bitvavo is een in Nederland gevestigde exchange die een reeks cryptocurrency’s ondersteunt, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP en meer. Het platform biedt concurrerende tarieven en biedt gebruikers een portemonnee om hun digitale activa op te slaan. Zo betaal je bij Bitvavo maar maximaal 0,25% transactiekosten en kun je maar liefst 175 verschillende crypto’s kopen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer over crypto lezen?

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *