fbpx

Bitvavo review

Op zoek naar een Bitvavo review? Lees dan snel verder op onze pagina. 

Laatste update: 16 mei 2023

Bitvavo review

Bitvavo reviews en ervaringen

In dit artikel geven wij een review over de crypto broker Bitvavo. Wij hebben zelf deze broker uitgebreid getest en hebben zelf ook ervaring met het handelen met deze broker. 

Bitvavo is een Bitcoin- en crypto broker gevestigd in Nederland. Het bedrijf is in 2018 opgericht door Mees van der Heijden, Floris van der Velde en Sytse Zuidema. Bitvavo biedt gebruikers een platform voor het kopen, verkopen en opslaan van cryptocurrency’s zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP en Bitcoin Cash. Het bedrijf heeft financiering ontvangen van Nederlandse investeerders zoals de ING bank.

Grote voordelen van Bitvavo zijn: Lage kosten van maximaal 0,25%, zeer gebruiksvriendelijk en een groot crypto aanbod. 

Met deze link ga je naar de officiële website van Bitvavo. Als je je via deze link aanmeld handel je de eerste € 1.000 met GRATIS transactiekosten. Hierdoor kun je mooi Bitvavo uittesten bekijken of het een geschikte broker voor jou is.

Bitvavo ervaringen

Op zoek naar een Bitvavo review over de ervaringen met Bitavo? Op deze pagina zullen wij onze ervaringen met Bitvavo bespreken. 

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto broker, is Bitvavo misschien de juiste keuze voor jou. In deze Bitvavo review zullen wij de functies bekijken die deze broker doen opvallen en ook enkele van de nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn als je overweegt te gaan handelen op Bitvavo. Over het algemeen denken we dat Bitvavo een geweldige optie is voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om cryptocurrency’s te kopen en verkopen. De broker heeft namelijk een erg gebruiksvriendelijk platform, lage transactie kosten en een groot crypto aanbod. Daarnaast is het bedrijf ook Nederlands waardoor de communicatie met het bedrijf makkelijk verloopt. 

 

Algemene informatie Bitvavo

Als je overweegt om Bitvavo te gebruiken dan is het eerst fijn om wat algemene informatie over het bedrijf te hebben zodat je weet waar je je voor aanmeldt.

Bitvavo is een crypto broker waarmee je crypto kunt kopen, verkopen en bewaren in je online wallet. Je kunt Bitvavo ook gebruiken om goederen en diensten te betalen met crypto zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en XRP. Bitvavo rekent transactiekosten van 0,25% voor op alle transacties. Deze transactiekosten van maximaal 0,25% is als je kijkt naar de concurrenten een zeer laag en aantrekkelijk tarief. Zo rekent de crypto broker eToro 1% transactiekosten. Het verschil van 0,75% kan flink oplopen als je in crypto handelt met duizenden euro’s.

Ook is het belangrijk om te weten dat Bitvavo een Nederlands bedrijf is dat door de Nederlandse bank gereguleerd wordt. Bitvavo is in 2018 opgericht door Mark Nuvelstijn, Jelle de Boer en Tim Baardse. Bitvavo heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland. 

Bitvavo is een van de meest populaire crypto broker in Nederland. Dit is ook niet gek omdat Bitvavo veel unieke voordelen heeft die zich onderscheidt van de concurrent. Zo heeft Bitvavo:

 • 175+ verschillende cryptovaluta
 • 1 miljoen actieve gebruikers
 • Meer dan € 100 miljard totaal verhandelde valuta’s
 • Een gemiddelde reviewscore van een 8.4 gebaseerd op meer dan 12.500 reviews. Deze gemiddelde review score is hoog voor een crypto broker. 
 

Bitvavo Trustpilot review

Wij van Gloriousmindset zijn erg enthousiast over Bitvavo, maar het is ook belangrijk om te kijken wat andere mensen van deze crypto broker vinden. 

Bitvavo heeft ook een Trustpilot account waar klanten van Bitvavo een review kunnen achterlaten. Bitvavo heeft op het moment van schrijven al maar liefst meer dan 13.000 reviews verzameld op Trustpilot en ze scoren gemiddeld een 4,0 sterren van de 5 sterren (Update 16 mei 2023). Een 4,0 is redelijk goed als je kijkt naar andere crypto brokers: Coinbase krijgt een 1,5 op Trustpilot, Crypto.com een 2,0 op Trustpilot, Binance een 2,0 op Trustpilot.

Niet alleen op Trustpilot zijn reviews te vinden over Bitvavo, maar ook op andere platformen:

Trustpilot: 4.0/5.0

Financer: 3.5/5.0

App store: 4.6/5.0

Google: 4.5/5

Bitvavo android

 Waar kijken wij naar in deze Bitvavo review?

Om deze review zo goed mogelijk te maken hebben wij de belangrijkste punten voor een crypto broker gepakt en gaan wij al deze punten beoordelen. 

 1. Aanbod
 2. Veiligheid
 3. Betaalmethodes
 4. Financiële regulatie
 5. Transactiekosten
 6. Mobiele app
 7. Gebruiksgemak
 8. Klantenservice

 

1. Aanbod

 

Voor veel mensen is het aanbod van een crypto broker erg belangrijk. Daarom zullen we als eerste bekijken in deze Bitvavo review hoeveel cryptovaluta je kunt kopen bij Bitvavo. Dus, hoeveel crypto’s heeft Bitvavo? Bitvavo heeft 175 verschillende crypto.

Crypto broker Bitvavo wint aan populariteit in Europa vanwege de lage kosten en brede selectie aan crypto. Bitvavo heeft op dit moment meer dan 175 verschillende cryptovaluta beschikbaar. Dit is voor een crypto broker relatief veel zo heeft eToro bijvoorbeeld, maar rond de 70 crypto’s beschikbaar.

 

2. Veiligheid

Als tweede zullen wij de veiligheid bespreken in deze Bitvavo review. Bij een crypto broker sla je vaak veel geld op dus je wilt natuurlijk wel dat je geld veilig is. Daarom laten wij veiligheid zeker meewegen in onze beoordeling. 

Eén van de belangrijkste kenmerken van elke cryptocurrency broker is beveiliging. Je stort in veel gevallen veel geld naar een broker account, dus je wilt er wel zeker van zijn dat je kapitaal daar veilig is. Bitvavo neemt beveiliging serieus en biedt 2-factor authenticatie en tal van andere beveiligingsmaatregelen. Het bedrijf heeft ook een strikt KYC-beleid geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat alleen legitieme gebruikers het platform gebruiken.

 

3. Betaalmethodes

Een ander belangrijk iets, is of je je geld wel kunt storten bij een broker en kan opnemen. De belangrijkste betaalmethode voor de meeste Nederlanders is IDEAL. Heeft Bitvavo IDEAL? Ja, Bitvavo heeft IDEAL.

Je kunt bij Bitvavo zowel via de mobiele app geld storten als via hun desktop website. Er zijn veel verschillende betaalmethodes beschikbaar en de meeste zijn ook nog eens helemaal gratis. De betaalmethodes die Bitvavo aanbiedt zijn:

 • Bancontact
 • Bank overschrijving
 • EPS
 • Giropay
 • IDEAL
 • Sofort
 • PayPal

Je hebt bij Bitvavo dus voldoende betaalmethodes en ook genoeg opties voor Nederlanders zoals IDEAL en PayPal. Let wel op dat je voor PayPal 2% transactiekosten betaald en voor IDEAL 0%. Het is dus aan te raden om te kiezen voor IDEAL. 

 

4. Financiële regulatie 

Doordat Bitvavo regels heeft tegen fraude en marktmanipulatie wordt Bitvavo door veel banken gereguleerd. Doordat er wordt gereguleerd kun je gemakkelijk je geld overmaken van je bank naar Bitvavo en andersom. Deze regulatie geld niet voor elke crypto broker. Zo wordt Binance in veel landen niet gereguleerd. Hierdoor hebben sommige mensen problemen met het geld van hun Binance rekening afhalen omdat de bank Binance niet accepteert. 

 

5. Transactiekosten

In deze Bitvavo review zullen wij uitgebreid ingaan op de transactiekosten van deze broker. Voor veel mensen zijn transactie een belangrijk punt om goed te overwegen. De meeste mensen hebben als doel om met hun investering geld te verdienen en door lage transactiekosten kan de winst gemaximaliseerd worden zonder dus extra risico te lopen. Hoeveel transactiekosten betaal je bij Bitvavo? Bij Bitvavo betaal je 0,25% transactiekosten.

De transactiekosten zijn relatief laag bij Bitvavo. Koop je bijvoorbeeld 1 Bitcoin voor € 10.000, dan bedragen de transactiekosten slechts € 25. Dat is 0,25%! Hetzelfde geldt voor het verkopen van Bitcoin. Verkoop je 1 Bitcoin voor € 10.000, dan bedragen de transactiekosten weer slechts € 25. Dus of je nu Bitcoin koopt of verkoopt, de transactiekosten zijn bij Bitvavo erg laag.

Een ding om in gedachten te houden is dat wanneer je euro’s van of naar jouw bankrekening overmaakt, er mogelijk extra kosten aan verbonden zijn, afhankelijk van de eigen kosten van jouw bank. Maar zodra de euro’s op je Bitvavo account staan, kost het kopen en verkopen van Bitcoin bijna geen extra kosten. Als je je geld stort bij Bitvavo via IDEAL betaal je hier 0% transactiekosten voor. Betalen met IDEAL via Bitvavo is dus een goede keuze. 

Bij Bitvavo betaal je ook minder transactiekosten als je handelt met grote bedragen. 

Zo betaal je aan handelskosten van € 0 tot € 100.000 0.25% transactiekosten en boven dit bedrag 0.20% transactiekosten. Dit klinkt niet veel, maar dit is wel € 50 verschil op € 100.000.

 

6. Mobiele app van Bitvavo review

Steeds meer mensen handelen in crypto via hun mobiel. Om deze reden is het voor veel mensen ook belangrijk dat de mobiele app van een crypto broker functioneel en gebruiksvriendelijk is. Om deze reden bespreken wij in deze crypto review ook nog apart de mobiele app van Bitvavo. 

Bitvavo heeft een mobiele app waarmee gebruikers cryptocurrency’s kunnen kopen en verkopen. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.

De Bitvavo app is eenvoudig te gebruiken en er is gemakkelijk doorheen te navigeren. De interface is duidelijk en gebruiksvriendelijk. Over het algemeen is de app geweldig voor diegenen die willen investeren in cryptocurrency’s.

Over het algemeen is Bitvavo een geweldige optie voor diegenen die willen investeren in cryptocurrency’s. De app is gebruiksvriendelijk en heeft een overzichtelijke interface. 

IOS app van Bitvavo reviews

Binance scoort in de App Store voor IOS een 4,6 van de 5,0 sterren. Dit wil dus zeker zeggen dat mensen over het algemeen tevreden zijn met de mobiele app van Bitvavo. 

Bitvavo IOS app review

 

Android app van Bitvavo reviews

Ook de Android app scoort goed. Bitvavo krijgt hier een gemiddelde van een 4,4 sterren van de 5,0.

BItvavo reviews android app

 

7. Gebruiksgemak

De Bitvavo broker is makkelijk te gebruiken, zelfs voor degenen die nieuw zijn in de wereld van crypto. De website van Bitvavo heeft een eenvoudige en duidelijke interface en het proces van het kopen en verkopen van cryptocurrency’s is eenvoudig. Over het algemeen biedt Bitvavo een goede gebruikerservaring. Ik zou zeker zeggen dat het gebruiksgemak bij Bitvavo enorm hoog is. Als je iets niet begrijpt via de desktop staat er ook direct rechtsonderin een chat knop waar je al je vragen kunt stellen. Dit zorgt ervoor dat Bitvavo heel hoog scoort op gebruiksgemak in deze Bitvavo review. 

 

8. Klantenservice

Bitvavo is een cryptocurrency broker die zijn gebruikers een eenvoudig en gebruiksvriendelijk platform biedt. Het bedrijf heeft een sterke focus op klantenservice en biedt een goede ondersteuning aan zijn gebruikers. Hoe kun je de klantenservice van Bitvavo bereiken? Je kunt de klantenservice op twee manieren bereiken: Dit is via de chat en via de E-mail. 

Wanneer is de livechat van Bitvavo open? Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 heeft Bitvavo een Nederlandse livechat. De livechat van Bitvavo is wel het hele weekend gesloten. 

Wanneer wordt er gereageerd op de mail bij Bitvavo? De mail van Bitvavo is op werkdagen van 9:00 tot 21:00 open en in de weekenden van 10:00 tot 18:00. Ze geven aan dat ze de mail meestal binnen een dag kunnen beantwoorden.

 

Is Bitvavo een betrouwbare crypto broker?

Bitvavo is een crypto broker die al sinds 2018 bestaat. Ze bieden een breed scala aan munten en hebben een gebruiksvriendelijke interface. Over het algemeen is Bitvavo een betrouwbare crypto broker. 

Eén ding om op te merken is dat Bitvavo lage kosten heeft. Ze rekenen bijvoorbeeld 0,25% voor elke aan- of verkooptransactie. Dit is veel lager dan het sectorgemiddelde van 1%.

Een ander pluspunt van Bitvavo is dat ze een breed scala aan munten aanbieden. Ze ondersteunen momenteel 175 verschillende munten, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple. Dit betekent dat je met Bitvavo jouw portefeuille kunt diversifiëren.

Het enige nadeel van Bitvavo is dat hun klantenondersteuning beter kan. Er zijn enkele meldingen geweest van mensen die niet in staat waren om contact op te nemen met de klantenondersteuning wanneer dat nodig was.

 

Crypto staking

Bitvavo is één van de eerste crypto brokers die is begonnen met crypto staking. Bij Bitvavo kun je geld krijgen als je je crypto vasthoudt in je wallet wat ook wel HODL wordt genoemd. Als je crypto vasthoud, ontvang je rente over het totaalbedrag van je crypto. De meest interessante cryptocurrency’s voor crypto staking bij Bitvavo zijn:

 • ARK (ARK) ~ 1.07%
 • Cardano (ADA) ~ 4.25%
 • Cosmos (ATOM): ~ 10.0%
 • Dai (DAI) ~ 6.1%
 • Luna (LUNA2): ~ 6.0%
 • ICON (ICX) ~ 7.5%
 • Solana (SOL): ~ 5.0%
 • Tether (USDT) ~ 6.1%
 • USD Coin (USDC) ~ 6.1%
 • Waves (WAVES) ~ 5.5%
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer reviews lezen?

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *