Bitvavo review

Op zoek naar een Bitvavo review? Lees dan snel verder op onze pagina. 

Bitvavo review

Binance review en ervaringen

Bitvavo is een bitcoin- en crypto broker gevestigd in Nederland. Het bedrijf is in 2018 opgericht door Mees van der Heijden, Floris van der Velde en Sytse Zuidema. Bitvavo biedt gebruikers een platform voor het kopen, verkopen en opslaan van cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP en Bitcoin Cash. Het bedrijf heeft financiering ontvangen van Nederlandse investeerders zoals de ING bank.

Met deze link ga je naar de officiële website van Bitvavo. Als je je via deze link aanmeld handel je de eerste € 1.000 met GRATIS transactiekosten. Hierdoor kun je mooi Bitvavo uittesten bekijken of het een geschikte broker voor jou is.

Inhoud Bitvavo review

Bitvavo ervaringen

Op zoek naar een Bitvavo review over de ervaringen met Bitavo? Op deze pagina zullen wij onze ervaringen met Bitvavo beschrijven. 

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto broker, is Bitvavo wellicht de juiste keuze voor jou. In deze Bitvavo review zullen we de functies bekijken die deze broker doen opvallen en ook enkele van de nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn als je overweegt te gaan handelen op Bitvavo. Over het algemeen denken we dat Bitvavo een geweldige optie is voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om cryptocurrency’s te kopen en verkopen.

Algemene informatie Bitvavo

Bitvavo is een crypto broker waarmee je crypto kunt kopen, verkopen en opslaan in je online wallet. Je kunt Bitvavo ook gebruiken om goederen en diensten te betalen met Bitcoin, Ethereum, Litecoin en XRP. Bitvavo rekent een vergoeding van 0,25% voor alle transacties. Deze vergoeding van maximaal 0,25% is als je kijkt naar de concurrenten een zeer laag en aantrekkelijk tarief. Zo rekent de crypto broker eToro 1% transactiekosten. Het verschil van 0,75% kan flink oplopen als je in crypto handelt met duizenden euro’s.

Bitvavo is in 2018 opgericht door Mark Nuvelstijn, Jelle de Boer en Tim Baardse. Bitvavo heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland. 

Bitvavo is een van de meest populaire cryptocurrency broker in Nederland. Dit is ook niet gek omdat Bitvavo veel unieke voordelen heeft die zich onderscheid van de concurrent. Zo heeft Bitvavo:

 • 175+ verschillende cryptovaluta
 • 1 miljoen actieve gebruikers
 • Meer dan € 100 miljard totaal verhandelde valutas
 • Een gemiddelde reviewscore van een 8.4 gebaseerd op meer dan 12.500 reviews. Zo een gemiddelde review score is zeer hoog voor een crypto broker. 

Bitvavo Trustpilot review

Bitvavo heeft ook een Trustpilot account waar klanten van Bitvavo een review kunnen achterlaten. Bitvavo heeft op het moment van schrijven al maar liefst meer dan 13.000 reviews verzameld op Trustpilot en ze scoren gemiddeld een 4,2 sterren van de 5 sterren. Een 4,2 is redelijk goed als je kijkt naar andere crypto brokers: Coinbase 1,5 op Trustpilot, Crypto.com een 2,0 op Trustpilot, Binance een 2,0 op Trustpilot.

Bitvavo android

 

Waar kijken wij naar in deze Bitvavo review?

Om deze review zo goed mogelijk te maken hebben wij de belangrijkste punten voor een crypto broker gepakt en gaan wij al deze punten beoordelen. 

 • Aanbod
 • Veiligheid
 • Betaalmethodes
 • Financiële regulatie
 • Transactiekosten
 • Mobiele app
 • Gebruiksgemak
 • Klantenservice

 

Crypto aanbod van Bitvavo review

 

Voor veel mensen is het aanbod van een crypto broker erg belangrijk. Daarom zullen we als eerste bekijken in deze Bitvavo review hoeveel cryptovaluta je kunt kopen bij Bitvavo. 

Crypto broker Bitvavo wint aan populariteit in Europa vanwege de lage kosten en brede selectie van munten. Bitvavo heeft op dit moment meer dan 175 verschillende cryptovaluta beschikbaar. Dit is voor een crypto broker relatief veel 

Het platform biedt nu een nieuwe dienst aan: rentedragende rekeningen voor Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin en Bitcoin Cash en nog veel meer crypto’s. Dit zou een gamechanger kunnen zijn voor de crypto industrie, omdat het gebruikers in staat zou stellen rente te verdienen op hun digitale activa zonder ze aan een derde partij te hoeven toevertrouwen. Dit rente verdienen op cryptocurrency’s heet ook wel crypto staking

De rentetarieven die Bitvavo aanbiedt zijn zeer concurrerend, variërend van 0.49% tot 7.5%. Dit is veel hoger dan wat traditionele banken op dit moment bieden. Verder zijn er geen minimale stortingsvereisten en geen verborgen kosten. Dit maakt de rentedragende rekeningen van Bitvavo een zeer aantrekkelijke optie voor crypto investeerders die een passief inkomen willen verdienen.

Rente verdienen met crypto staking lijkt wellicht een rare keuze omdat crypto’s er om bekend staan dat de koers flink kan schommelen. Echter zijn er sommige crypto’s die de koers van de dollar simuleren. Op deze crypto’s kun je ook een stakingvergoeding krijgen en deze crypto’s zijn een stuk stabieler dan crypto’s zoals Bitcoin. Een crypto met een stabiele koers word ook wel een stablecoin genoemd. 

Veiligheid Bitvavo

Als tweede zullen wij de veiligheid bespreken in deze Bitvavo review. Bij een crypto broker sla je vaak veel geld op dus je wilt natuurlijk wel dat je geld veilig is. Daarom laten wij veiligheid zeker meewegen in onze beoordeling. 

Bitvavo is een crypto broker waarmee je digitale activa kunt kopen, verkopen en opslaan. Het bedrijf is gevestigd in Nederland en is opgericht in 2018. Bitvavo biedt een veilig platform met een verscheidenheid aan functies, waardoor het een uitstekende keuze is voor diegenen die willen investeren in cryptocurrency’s.

Eén van de belangrijkste kenmerken van elke cryptocurrency broker is beveiliging. Bitvavo neemt beveiliging serieus en biedt 2-factor authenticatie en tal van andere beveiligingsmaatregelen. Het bedrijf heeft ook een strikt KYC-beleid geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat alleen legitieme gebruikers het platform gebruiken.

Een ander geweldig kenmerk van Bitvavo zijn de lage kosten. Het bedrijf rekent slechts 0,25% per transactie, wat aanzienlijk lager is dan het sectorgemiddelde. Dit maakt Bitvavo een aantrekkelijke optie voor mensen die vaak of in grote hoeveelheden willen handelen.

Betaalmethodes Bitvavo

Een ander belangrijk iets, is of je je geld wel kunt storten bij een broker en kan opnemen. 

Bitvavo is een cryptocurrency broker waarmee je cryptocurrency’s kunt kopen, verkopen en opslaan. Je kunt jouw cryptocurrency’s betalen met Euro’s of Bitcoin. Bitvavo biedt ook een mobiele app waarmee je onderweg kunt handelen. Je kunt bij Bitvavo zowel via de mobiele app geld storten als via hun desktop website. Er zijn veel verschillende betaalmethodes beschikbaar en de meeste zijn ook nog eens helemaal gratis. De betaalmethodes die Bitvavo aanbiedt zijn:

 • Bancontact
 • Bank overschrijving
 • EPS
 • Giropay
 • IDEAL
 • Sofort
 • PayPal

Je hebt bij Bitvavo dus voldoende betaalmethodes en ook genoeg opties voor Nederlanders zoals IDEAL en PayPal. Let wel op dat je voor PayPal 2% transactiekosten betaald en voor IDEAL 0%. Het is dus aan te raden om te kiezen voor IDEAL. 

Financiële regulatie Bitvavo 

Bitvavo is een platform voor het uitwisselen van digitale activa waarmee gebruikers cryptocurrency’s kunnen kopen, verkopen en opslaan. Het bedrijf werd in 2018 opgericht door Mark Nuvelstijn, Jelle de Boer en Tim Baardse. Bitvavo biedt een verscheidenheid aan functies die het een aantrekkelijke optie maken voor crypto handelaren, waaronder ondersteuning voor meerdere talen, fiat-valuta’s en een breed scala aan altcoins.

Eén van de belangrijkste aspecten van elke broker van digitale activa is beveiliging. Bitvavo gebruikt een aantal veiligheidsmaatregelen om het geld van zijn gebruikers te beschermen, waaronder 2-factor authenticatie en koude opslag. Daarnaast heeft het platform een aantal financiële regels geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat zijn gebruikers worden beschermd tegen fraude en marktmanipulatie.

Doordat Bitvavo regels heeft tegen fraude en marktmanipulatie worden ze door veel banken gereguleerd. Doordat er word gereguleerd kun je gemakkelijk je geld overmaken van je bank naar Bitvavo en andersom. 

Deze regulatie geld niet voor elke crypto broker. Zo word Binance in veel landen niet gereguleerd. Hierdoor hebben sommige mensen problemen met het geld van hun Binance rekening afhalen omdat de bank Binance niet accepteert. 

Transactiekosten bij Bitvavo

In deze Bitvavo review zullen wij uitgebreid ingaan op de transactiekosten van deze broker. 

De transactiekosten zijn relatief laag bij Bitvavo. Koop je bijvoorbeeld 1 Bitcoin voor € 10.000, dan bedragen de transactiekosten slechts € 25. Dat is 0,25%! Hetzelfde geldt voor het verkopen van Bitcoin. Verkoop je 1 Bitcoin voor € 10.000, dan bedragen de transactiekosten weer slechts € 25. Dus of je nu Bitcoin koopt of verkoopt, de transactiekosten zijn bij Bitvavo erg laag.

Een ding om in gedachten te houden is dat wanneer je euro’s van of naar jouw bankrekening overmaakt, er mogelijk extra kosten aan verbonden zijn, afhankelijk van de eigen kosten van jouw bank. Maar zodra de euro’s op je Bitvavo account staan, kost het kopen en verkopen van Bitcoin bijna geen extra kosten. Als je je geld stort bij Bitvavo via IDEAL betaal je hier 0% transactiekosten voor. Betalen met IDEAL via Bitvavo is dus een goede keuze. 

Bij Bitvavo betaal je ook minder transactiekosten als je handelt met grote bedragen. 

Zo betaal je aan handelskosten van € 0 tot € 100.000 0.25% transactiekosten en boven dit bedrag 0.20% transactiekosten. Dit klinkt niet veel, maar dit is wel € 50 verschil op € 100.000.

Mobiele app van Bitvavo review

Steeds meer mensen handelen in crypto via hun mobiel. Hierom bespreken wij in deze crypto review ook nog apart de mobiele app van Bitvavo. 

Bitvavo heeft een mobiele app waarmee gebruikers cryptocurrency’s kunnen kopen en verkopen. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.

De Bitvavo app is eenvoudig te gebruiken en er is gemakkelijk door heen te navigeren. De interface is duidelijk en gebruiksvriendelijk. Over het algemeen is de app geweldig voor diegenen die willen investeren in cryptocurrency’s.

Over het algemeen is Bitvavo een geweldige optie voor diegenen die willen investeren in cryptocurrency’s. De app is gebruiksvriendelijk en heeft een overzichtelijke interface. 

IOS app van Bitvavo reviews

Binance scoort in de App Store voor IOS een 4,6 van de 5,0 sterren. Dit wil dus zeker zeggen dat mensen over het algemeen tevreden zijn met de mobiele app van Bitvavo. 

Bitvavo IOS app review

Android app van Bitvavo reviews

Ook de Android app scoort goed. Bitvavo krijgt hier een gemiddelde van een 4,4 sterren van de 5,0.

BItvavo reviews android app

Gebruiksgemak Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange die sinds 2018 operationeel is. Het bedrijf heeft een Europese bankvergunning en biedt haar diensten in meerdere talen aan. Met Bitvavo kunnen gebruikers cryptocurrency’s kopen en verkopen met euro’s.

 

De Bitvavo broker is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor degenen die nieuw zijn in de wereld van cryptocurrency’s. De website heeft een eenvoudige en duidelijke interface en het proces van het kopen en verkopen van cryptocurrency’s is eenvoudig. Over het algemeen biedt Bitvavo een goede gebruikerservaring. Ik zou zeker zeggen dat het gebruiksgemak bij Bitvavo enorm hoog is. Als je iets niet begrijpt via de desktop staat er ook direct rechtsonderin een chat knop waar je al je vragen kunt stellen. Dit zorgt ervoor dat Bitvavo heel hoog scoort op gebruiksgemak in deze Bitvavo review. 

Klantenservice van Bitvavo

Bitvavo is een cryptocurrency broker die zijn gebruikers een eenvoudig en gebruiksvriendelijk platform biedt. Het bedrijf heeft een sterke focus op klantenservice en biedt een goede ondersteuning aan zijn gebruikers. Je kunt de klantenservice op twee manieren bereiken: Dit is via de chat en via de E-mail. 

Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 heeft Bitvavo een Nederlandse livechat. De livechat van Bitvavo is wel het hele weekend gesloten. 

De mail van Bitvavo is op werkdagen van 9:00 tot 21:00 open en in de weekenden van 10:00 tot 18:00. Ze geven aan dat ze de mail meestal binnen een dag kunnen beantwoorden. 

Waarin kun je beleggen bij Bitvavo?

Wat veel mensen zich ook vaak afvragen bij een Bitvavo review is waarin ze kunnen beleggen. Veel mensen vinden een breed aanbod aan crypto’s belangrijk. 

Bitvavo is een Europese cryptocurrency broker die een verscheidenheid aan digitale activa te koop aanbiedt. Deze omvatten populaire cryptocurrency’s zoals Bitcoin en Ethereum, evenals altcoins en tokens. 

De kosten op Bitvavo zijn ook zeer redelijk, vooral in vergelijking met andere beurzen. Voor het kopen van Bitcoin met euro’s wordt bijvoorbeeld 0,25% in rekening gebracht. Dit is aanzienlijk lager dan de industrienorm van ongeveer 1%. Ook het opnemen van geld bij Bitvavo is meestal gratis, wat bij andere exchanges niet altijd het geval is.

Dus waar kun je bij Bitvavo in investeren? Je kunt bij Bitvavo beleggen in meer dan 175 verschillende cryptocurrency’s. Alle populairste crypto valutas kun je bij Bitvavo kopen zoals Bitcoin en Ethereum. 

Stappenplan account aanmaken Bitvavo

Het aanmaken van een Bitvavo account is eenvoudig en duurt slechts een paar minuten. Ga om te beginnen naar de Bitvavo website en klik op de knop “Account aanmaken”. Op de volgende pagina wordt je gevraagd jouw e-mailadres op te geven en een wachtwoord aan te maken.  

Vervolgens moet je je e-mailadres verifiëren en dan kun je al inloggen bij Bitvavo. Als je bent ingelogd moet je je de eerste keer verifiëren met een paspoort, ID-kaart of een rijbewijs.  

Betrouwbaarheid Bitvavo

Betrouwbaarheid is een van de belangrijkste aspecten om te overwegen bij het kiezen van een crypto broker, en Bitvavo levert zeker op dit gebied. Het platform is sinds 2018 operationeel en is nog nooit gehackt of op een andere manier gecompromitteerd. Bovendien neemt Bitvavo beveiliging serieus, met 2-factor authenticatie en tal van andere functies om jouw account veilig te houden. Over het algemeen kunt je erop vertrouwen dat jouw geld veilig is bij Bitvavo.

Is Bitavo een betrouwbare crypto broker?

Bitvavo is een cryptobroker die al sinds 2018 bestaat. Ze bieden een breed scala aan munten en hebben een gebruiksvriendelijke interface. Over het algemeen is Bitvavo een betrouwbare crypto broker. 

Eén ding om op te merken is dat Bitvavo lage kosten heeft. Ze rekenen bijvoorbeeld 0,25% voor elke aan- of verkooptransactie. Dit is veel lager dan het sectorgemiddelde van 1%.

Een ander pluspunt van Bitvavo is dat ze een breed scala aan munten aanbieden. Ze ondersteunen momenteel 175 verschillende munten, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple. Dit betekent dat je met Bitvavo jouw portefeuille kunt diversifiëren.

Het enige nadeel van Bitvavo is dat hun klantenondersteuning beter kan. Er zijn enkele meldingen geweest van mensen die niet in staat waren om contact op te nemen met de klantenondersteuning wanneer dat nodig was.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is een crypto broker waarmee gebruikers cryptocurrency’s kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Het platform is ontworpen om gebruiksvriendelijk en intuïtief te zijn, waardoor het een goede keuze is voor mensen die nieuw zijn in de wereld van cryptocurrency handel. Bitvavo brengt 0,25% handelskosten in rekening voor alle transacties en vereist geen minimum stortingsbedrag.

Om met Bitvavo aan de slag te gaan, moeten gebruikers eerst een account aanmaken en hun identiteit verifiëren. Na verificatie kunnen gebruikers euro’s op hun rekening storten via IDEAL, PayPal, SEPA-bankoverschrijving of creditcard/betaalkaart. Zodra de euro’s zijn gestort, kunnen gebruikers ze gebruiken om een van de ondersteunde cryptocurrency’s op het platform te kopen. Bitvavo biedt ook een mobiele app voor zowel iOS- als Android-apparaten, zodat gebruikers onderweg kunnen handelen.

Crypto staking

Bitvavo is één van de eerste crypto brokers die is begonnen met crypto staking. Bij Bitvavo kun je geld krijgen als je je crypto vasthoudt in je wallet wat ook wel HODL wordt genoemd. Als je crypto vasthoud, ontvang je rente over het totaalbedrag van je crypto. De meest interessante cryptocurrency’s voor crypto staking bij Bitvavo zijn:

 • ARK (ARK) ~ 1.07%
 • Cardano (ADA) ~ 4.25%
 • Cosmos (ATOM): ~ 10.0%
 • Dai (DAI) ~ 6.1%
 • Luna (LUNA2): ~ 6.0%
 • ICON (ICX) ~ 7.5%
 • Solana (SOL): ~ 5.0%
 • Tether (USDT) ~ 6.1%
 • USD Coin (USDC) ~ 6.1%
 • Waves (WAVES) ~ 5.5%
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer reviews lezen?

Bitpanda review

Bitpanda review

Bitpanda review Op zoek naar een Bitpanda review? Lees dan snel verder op onze pagina. Bitpanda ervaringen   Bitpanda, opgericht in oktober 2014, is een

Lees verder »
Coinbase review

Coinbase review

Coinbase review Op zoek naar een Coinbase review? Lees dan snel verder op onze pagina.  Coinbase ervaringen  Op zoek naar een Coinbase review? Wij vertellen

Lees verder »
Coinmerce review

Coinmerce review

Coinmerce review Op zoek naar een Coinmerce review? Lees dan snel verder op onze pagina. Coinmerce ervaringen Coinmerce is een relatief nieuwe crypto broker waarmee

Lees verder »
eToro review

eToro review

eToro review Op zoek naar een eToro review? Lees dan snel verder op onze pagina. eToro review en ervaringen eToro is een platform voor sociaal

Lees verder »

Binance review

Binance review Op zoek naar een Binace review? Lees dan snel verder op onze pagina. Binance review en ervaringen Binance is een crypto broker voor

Lees verder »
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *