fbpx

Cash cow channel opzetten

Een cash cow channel, je hoort het steeds vaker, maar wat is een cash cow channel precies? En hoe zet je een cash cow channel precies op? Wij leggen je in dit artikel precies uit wat dat is en hoe je een kanaal kunt opzetten. 

Cash cow channel

Wat is een cash cow channel?

Als je een cash cow channel, wilt gaan opzetten is het ten eerste belangrijk om te weten wat dit precies is. Dus wat is een cash cow channel? Een cash cow channel, is een kanaal dat consequent video’s maakt die (veel) advertentie-inkomsten genereren. Deze kanalen worden meestal beheerd door grote organisaties of door bedrijven en ze hebben vaak een team van mensen dat zich focust op het maken van content op deze kanalen. Dit kan zeer grootschalig gebeuren, maar het gebeurt ook steeds vaker dat particulieren aan de slag gaan met hun eigen cash cow kanaal. Tegenwoordig is een cash cow channel opzetten steeds populairder omdat het steeds makkelijker wordt om kwalitatieve video’s te maken. 

Cash Cow channel opzetten in 6 stappen

Het opzetten van een cash cow channel, vooral gericht op YouTube, kan een mooie manier zijn om passief inkomen te genereren. Hieronder vind je een stappenplan waarbij we gebruik maken van Fiverr om goedkoop video’s te maken en YouTube om de video’s te uploaden en hiermee dus geld te verdienen.

Stap 1: Markt- en Keywordonderzoek

Als je wilt beginnen met een cash cow kanaal dan is de eerste stap om een onderwerp te vinden waar je video’s over gaan. 

 • Identificeer je niche: Begin met het bepalen van een specifieke niche die populair is maar niet te competitief. Gebruik tools zoals Google Keyword Planner of Ahrefs om interessante zoekwoorden en hun zoekvolume te vinden.
 • Analyseer de concurrentie: Kijk naar andere kanalen binnen jouw niche. Noteer wat goed werkt, zoals type content, frequentie van uploaden en betrokkenheid van kijkers.

Stap 2: Contentstrategie Ontwikkelen

 • Brainstorm over contentideeën: Maak een lijst van potentiële video-onderwerpen gebaseerd op je keywordonderzoek. Denk aan tutorials, how-to’s, lijstjes, en reviews.
 • Plan je contentkalender: Bepaal hoe vaak je wilt posten en plan je video’s dienovereenkomstig. Consistentie is key voor groei op YouTube. Zorg er dus voor dat je bijvoorbeeld elke week minimaal één keer een nieuwe video upload. 

Stap 3: Fiverr Gebruiken voor video creatie

 • Zoek naar videoproducenten: Ga naar Fiverr (via deze link) als je op de link hebt geklikt zoek dan ‘cash cow’ op in de zoekbalk. Nu zie je een hele lijst met freelancers die cash cow video’s voor jou kunnen maken en zelfs jou hele strategie kunnen uitwerken.  
 • Selecteer freelancers: Kijk naar beoordelingen, portfolio’s en prijzen om freelancers te kiezen die bij jouw visie en budget passen.
 • Communiceer je visie duidelijk: Zorg ervoor dat je duidelijke instructies geeft over wat je wilt, inclusief lengte van de video, stijl, toon, en specifieke vereisten.

Fiverr cash cow

Stap 4: SEO Optimalisatie voor YouTube

 • Gebruik relevante keywords: Integreer je hoofdkeyword en secundaire keywords in de videotitel, beschrijving, en tags om de vindbaarheid te verbeteren.
 • Maak aantrekkelijke thumbnails: Gebruik Fiverr om opvallende thumbnails te laten maken die kijkers zullen aantrekken. Gebruik deze link om naar Fiverr te gaan, zoek in de zoekbalk ‘Thumbnail maker’ en zoek je freelancer uit. 
 • Voeg een transcript toe: Verhoog de toegankelijkheid en SEO door een transcript van je video toe te voegen in de beschrijving.

Thumbnail maker

Stap 5: Uploaden en Promoten

 • Upload je video’s: Volg de beste practises voor het uploaden op YouTube, zoals het kiezen van de juiste categorie en het instellen van de privacyinstellingen.
 • Promoot je kanaal: Gebruik sociale media, forums, en je persoonlijke netwerk om je video’s te promoten en meer kijkers aan te trekken.

Stap 6: Analyseer en Optimaliseer

 • Bekijk YouTube Analytics: Monitor de prestaties van je video’s om te zien wat werkt en waar verbetering mogelijk is.
 • Pas je strategie aan: Gebruik je bevindingen om je contentstrategie en uploadschema te optimaliseren voor betere resultaten.

Door deze stappen te volgen en gebruik te maken van de diensten op Fiverr, kun je op een goedkope manier een succesvol cash cow channel opzetten. Het is belangrijk om geduldig te zijn en consistent hoogwaardige content te blijven produceren. Succes op YouTube komt met tijd en toewijding.

Nu je weet wat een cash cow kanaal precies is, ben je vast benieuwd hoe je een cash cow channel kunt opzetten. Een cash cow channel opzetten kun je of zelf doen of je kunt ervoor kiezen om een cursus te doen. 

Kenmerken cash cow channel

 

Omdat het vinden van een goed onderwerp lastig kan zijn, kan het handig zijn om een cash cow channel te kunnen herkennen en inspiratie op te doen van andere kanalen. Een cash cow kanaal is ineens een populair onderwerp geworden in Nederland, maar wat zijn de kenmerken van een cash cow kanaal? Cash cow YouTube-kanalen hebben meestal een paar belangrijke kenmerken:

 • Ze maken video’s van hoge kwaliteit
 • Ze maken vaak video’s van bestaande content
 • Ze uploaden regelmatig nieuwe video’s
 • Ze hebben een groot publiek (Altans, het doel is om een groot publiek te bereiken). 
 • Aan de video’s zit in de meeste gevallen geen gezicht gekoppeld.
 • Het zijn vaak montages van bestaande content. Voorbeelden hiervan zijn: Top 10 mooiste huizen, de mooiste huizen of de beste crypto’s.
Cash cow voorbeeld

Zoals je hierboven ziet, is dit een voorbeeld van cash cow video’s. Vaak wordt er een top 10 gemaakt van iets en wordt er een niche gekozen zoals: De snelste auto’s, de mooiste auto’s of de gekste auto’s.

 

Wat is het doel van een cash cow kanaal?

 

Particulieren en bedrijven kunnen YouTube-kanalen van cash cows gebruiken online geld te verdienen en hun producten of diensten te promoten of om advertentie-inkomsten te krijgen. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een kanaal maken om zijn producten in gebruik te laten zien, of een organisatie kan een kanaal maken om informatie over het doel van een organisatie te delen. Door consistent video’s te maken die kijkers aanspreken, kunnen cash cow YouTube-kanalen een goede manier zijn om de potentiële doelgroep te bereiken.

Cash cow YouTube kanalen worden tegenwoordig niet alleen maar ingezet voor dit doel, maar ook door kleinere ondernemers en particulieren zijn tegenwoordig steeds meer bezig met cash cow YouTube kanalen. Er bestaan tegenwoordig zelfs cursussen hoe je leert cash cow kanalen succesvol op te zetten. Door kleine ondernemers en particulieren worden cash cow kanalen in de meeste gevallen gebruikt om bestaande content te uploaden en hier zoveel mogelijk weergaves op te krijgen. Kenmerkend aan deze video’s is dat het geen gezicht bevat en dat er gefocust wordt op zoveel mogelijk views krijgen (Met hier weer als doel zoveel mogelijk geld te verdienen). Dit kan worden gedaan door goede titels met pakkende teksten en een goede thumbnail.

Kleine cash cow bedrijven of particulieren halen hun inkomsten in de meeste gevallen niet uit hun eigen bedrijf promoten, maar uit de inkomsten die worden verkregen van het aantal weergaven op een video. Voor weergaves worden ze betaald omdat YouTube advertenties laat zien als iemand de video bekijkt. Zo ontvangt de eigenaar van de video een paar euro per duizend weergaven. Hoeveel geld er wordt verdiend met weergaves wordt vaak uitgedrukt in CPM (cost per mille) dit gaat om hoeveel je krijgt per 1.000 weergave. In de meeste gevallen krijg je tussen de 3 – 8 euro per 1.000 weergaven. Hoeveel je krijgt, is sterk afhankelijk van je niche. 

Het hoofddoel van een cash cow kanaal is: Zoveel mogelijk geld verdienen. 

De verdienmodellen

Een cash cow channel, is een kanaal dat veel geld opbrengt voor de eigenaar. Er zijn een paar verschillende manieren waarop deze kanalen geld verdienen. De meest voorkomende manier is door middel van advertenties. Youtubers kunnen geld verdienen met advertenties die voor, tijdens of na hun video’s worden afgespeeld. Ze kunnen ook geld verdienen met een productplaatsing, sponsoringen en/of affiliate marketing.

Een andere manier waarop Youtubers geld kunnen verdienen, is door de verkoop van merchandise. Vaak zullen populaire Youtubers hun eigen merchandiselijn maken die ze op hun website of via een site van derden verkopen. Dit kan van alles zijn, van T-shirts tot koffiemokken tot telefoonhoesjes. Dit verkopen van merchandise is wel minder gebruikelijk bij cash cow kanalen omdat er in de meeste gevallen geen specifiek merk of gezicht aan het kanaal wordt gekoppeld. De cash cow kanalen worden vaak gemaakt om op trends in te spelen en een eenmalige weergave van een kijker te krijgen en geen langetermijnrelatie op te bouwen met een persoon. 

De laatste manier waarop cash cow YouTube-kanalen geld verdienen, is via donaties op een platform zoals Patreon. Patreon is een site waar mensen geld kunnen doneren om makers te ondersteunen die ze leuk vinden.

Hoe werkt het? Een stappenplan

Maar hoe werkt een cash cow channel precies? Een cash cow channel kan veel verschillende vormen aannemen. Als je uitgaat van het makkelijkste concept van een cash cow channel, werkt een cash cow channel als volgt:

 • Er wordt een niche gekozen met een hoog zoekvolume op YouTube.
 • Er wordt in de meeste gevallen een video gemaakt van bestaande content over deze niche (Top 10 duurste huizen, rijkste mensen etc.).
 • De montage wordt geüpload naar YouTube en er wordt een pakkende titel bedacht.
 • In de beschrijving worden bijvoorbeeld affiliate marketing links verwerkt.
 • Er wordt inkomsten verdiend met de weergaves van het cash cow kanaal.

Hoeveel kun je verdienen met een cash cow kanaal?

Een cash cow cannel is een YouTube-kanaal dat veel geld opbrengt voor de eigenaar. Hoeveel geld je kunt verdienen met een cash cow-kanaal, hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte van jouw publiek, de hoeveelheid verkeer die je ontvangt en de hoeveelheid advertentie-inkomsten die je genereert.

Als je een groot publiek hebt en veel verkeer genereert, kun je potentieel veel geld verdienen met je cash cow-kanaal. Hoe meer views je krijgt, hoe meer geld je kunt verdienen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat YouTube een deel van alle advertentie-inkomsten intrekt, dus jouw inkomsten zullen lager zijn dan wat je daadwerkelijk opbrengt.

Als je een succesvol cash cow kanaal hebt, kun je potentieel duizenden euro’s per maand hiermee verdienen.

Als je geld wilt verdienen op YouTube en als je dit enkel met advertenties doet, kun je ervan uitgaan dat je per 1.000 views € 1 verdiend. Als je dus 1.000.000 views hebt dan verdien je gemiddeld dus € 1.000. Dit klinkt misschien niet heel veel, maar als je een succesvol cash cow kanaal hebt, kun je miljoenen views per maand krijgen wat dus neerkomt op duizenden euro’s per maand voor eenmalig werk. 

Als je echter een goede niche hebt, kun je soms wel € 30,- per 1.000 weergaves verdienen. Voorbeelden van goed betaalde niches zijn:

 • Crypto
 • Beleggen 
 • Forex
 • Finance

Echter hebben deze niches een zeer hoge concurrentie omdat veel andere mensen ook weten dat hier veel geld te halen is. Bedenk ook altijd dat er een reden is waarom iemand veel geld wilt betalen voor iets. Als iemand veel geld wilt betalen dan is de kans op hoge concurrentie ook vaak hoger. 

Wat zijn de voordelen van een cash cow kanaal?

Een cash cow YouTube-kanaal is een kanaal dat veel geld opbrengt voor de eigenaar. Er zijn veel manieren om geld te verdienen op YouTube, maar de meeste kanalen verdienen het grootste deel van hun geld met advertenties. Een cash cow YouTube-kanaal heeft meestal een groot aantal abonnees en krijgt veel views per video. Dit zorgt ervoor dat adverteerders bereid zijn veel geld te betalen om hun advertenties op het kanaal te laten zien. Cash cow YouTube-kanalen kunnen zeer winstgevend zijn en sommige mensen verdienen er tienduizenden euro’s mee per maand. Voordelen van een cash cow YouTube kanaal zijn:

 • Passief geld verdienen
 • Het werk is makkelijk uit te besteden
 • Je kunt heel veel geld ermee verdienen
 • Het is leuk om te doen

Wat zijn de nadelen van een cash cow kanaal?

Er zijn verschillende nadelen aan het hebben van een cash cow channel. Het eerste nadeel is dat het moeilijk kan zijn om een consistent kijkerspubliek te behouden. Als je kanaal is gebaseerd op een niche-onderwerp, is het mogelijk dat slechts een kleine groep mensen geïnteresseerd is in wat je te zeggen hebt in je video’s. Dit kan het moeilijk maken om je publiek te laten groeien en nieuwe kijkers aan te trekken. Doe dus voordat je begint goed onderzoek naar de niche. 

Ook zijn cash cow kanalen vaak minder creatief en innovatief dan andere soorten YouTube-kanalen. Dit komt omdat hun content is gericht op het genereren van inkomsten in plaats van het (echt) bieden van entertainment of educatieve waarde. Als gevolg hiervan missen cash cow kanalen vaak de originaliteit en frisheid waar kijkers naar verlangen in een video. 

Als laatste kunnen cash cow kanalen erg tijdrovend zijn als je constant nieuwe video’s maakt in een poging om de vraag naar goede content bij te houden. Daarnaast is het ook geen garantie dat je daadwerkelijk views op je video krijgt. Het opzetten van een cash cow kanaal blijft een soort onderneming waar risico’s aan verbonden zijn. 

Cash cow kanaal voorbeeld

Nu je alles weet over een cash cow kanaal ben je vast benieuwd naar een voorbeeld van een typische cash cow. Een voorbeeld van een (waarschijnlijke) cash cow video staat hieronder. 

Relevante artikelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *