Cash cow channel YouTube

Een cash cow channel, je hoort het steeds vaker, maar wat is een cash cow channel precies? Wij leggen je in dit artikel precies uit wat dat is. 

Cash cow channel

Wat is een cash cow channel?

Een cash cow channel is een kanaal dat consequent video’s maakt die veel advertentie inkomsten genereren. Deze kanalen worden meestal beheerd door grote organisaties of bedrijven en ze hebben vaak een team van mensen dat zich focust op het creëren van nieuwe content.

 

Kenmerken cash cow channel

 

Cash cow YouTube-kanalen hebben meestal een paar belangrijke kenmerken:

 • Ze produceren video’s van hoge kwaliteit
 • Ze uploaden regelmatig nieuwe video’s
 • Ze hebben een groot publiek (Altans, het doel is om een groot publiek te bereiken). 
 • Aan de video’s zit geen gezicht gekoppeld.
 • Het zijn vaak montages van bestaande content. Voorbeelden hiervan zijn: Top 10 mooiste huizen, de mooiste huizen of de beste crypto’s.

 

Cash cow voorbeeld

Zoals je hierboven ziet, is dit een voorbeeld van cash cow video’s. Vaak word er een top 10 gemaakt van iets en word er een niche gekozen zoals: De snelste auto’s, de luxste auto’s of de gekste auto’s.

 

Wat is het doel van een cash cow kanaal?

 

Organisaties en bedrijven kunnen YouTube-kanalen van cash cows gebruiken om inkomsten te genereren en hun producten of diensten te promoten. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een kanaal maken om zijn producten in gebruik te laten zien, of een organisatie kan een kanaal creëren om informatie over het doel van een organisatie te delen. Door consequent video’s te maken die kijkers aanspreken, kunnen cash cow YouTube-kanalen een effectieve manier zijn om potentiële klanten en hun potentiële doelgroep te bereiken.

Cash cow YouTube kanalen worden tegenwoordig niet alleen maar ingezet voor dit doel, maar ook door kleinere ondernemers en particulieren. Er bestaan tegenwoordig zelfs cursussen hoe je leert cash cow kanalen succesvol op te zetten. Door kleine ondernemers en particulieren worden cashcow kanalen in de meeste gevallen gebruikt om bestaande content te uploaden en hier zoveel mogelijk weergaves op te krijgen. Kenmerkend aan deze video’s is dat het geen gezicht bevat en dat er gefocust word op zoveel mogelijk views te krijgen. Dit kan worden gedaan door goede titels met pakkende teksten en een goede thumbnail.

Kleine cash cow bedrijven of particulieren halen hun inkomsten in de meeste gevallen niet uit hun eigen bedrijf promoten, maar uit de inkomsten die worden verkregen van het aantal weergaven op een video. 

Het hoofddoel van een cash cow kanaal is: Zoveel mogelijk geld verdienen. 

De verdienmodellen

Een cash cow channel is een kanaal dat veel geld opbrengt voor de eigenaar. Er zijn een paar verschillende manieren waarop deze kanalen geld verdienen. De meest voorkomende manier is door middel van advertenties. Youtubers kunnen geld verdienen met advertenties die voor, tijdens of na hun video’s worden afgespeeld. Ze kunnen ook geld verdienen met een productplaatsing, sponsoringen en/of affiliate marketing.

Een andere manier waarop Youtubers geld kunnen verdienen, is door de verkoop van merchandise. Vaak zullen populaire Youtubers hun eigen merchandiselijn maken die ze op hun website of via een site van derden verkopen. Dit kan van alles zijn, van T-shirts tot koffiemokken tot telefoonhoesjes. Dit verkopen van merchandise is wel minder gebruikelijk bij cash cow kanalen omdat er in de meeste gevallen geen specifiek merk aan het kanaal word gekoppeld. De cash cow kanalen worden vaak gemaakt om op trends in te spelen en een eenmalige weergave van een kijker te krijgen en geen lange termijn relatie op te bouwen. 

De laatste manier waarop cash cow YouTube-kanalen geld verdienen, is via donaties op een platform zoals Patreon. Patreon is een site waar mensen geld kunnen doneren om makers te ondersteunen die ze leuk vinden.

Hoe werkt het? Een stappenplan

Maar hoe werkt een cash cow channel precies? Een cash cow channel kan veel verschillende vormen aannemen. Als je uitgaat van het makkelijkste concept van een cash cow channel werkt een cash cow channel als volgt:

 • Er word een niche gekozen met een hoog zoekvolume op YouTube. 
 • Er word in de meeste gevallen een montage gemaakt van bestaande content over deze niche. 
 • De montage wordt geüpload naar YouTube en er word een pakkende titel bedacht. 
 • In de beschrijving worden bijvoorbeeld affiliate marketing links verwerkt. 
 • Er word inkomsten verdiend met de weergaves van het cash cow kanaal.

Hoeveel kun je verdienen met een cash cow kanaal?

Een cash cow cannel is een YouTube-kanaal dat veel geld opbrengt voor de eigenaar. Hoeveel geld je kunt verdienen met een cash cow-kanaal, hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte van jouw publiek, de hoeveelheid verkeer die je ontvangt en de hoeveelheid advertentie-inkomsten die je genereert.

Als je een groot publiek hebt en veel verkeer genereert, kun je potentieel veel geld verdienen met je cash cow-kanaal. Hoe meer advertentie-inkomsten je genereert, hoe meer geld je kunt verdienen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat YouTube een deel van alle advertentie-inkomsten intrekt, dus jouw inkomsten zullen lager zijn dan wat je daadwerkelijk opbrengt.

Maar als je een succesvol cash cow kanaal hebt, kun je potentieel duizenden dollars per maand hiermee verdienen.

Als je geld wilt verdienen op YouTube en als je dit enkel met advertenties doet, kun je ervan uitgaan dat je per 1.000 views € 1 verdiend. Als je dus 1.000.000 views hebt dan verdien je gemiddeld dus € 1.000. Dit klinkt misschien niet heel veel, maar als je een succesvol cash cow kanaal hebt, kun je miljoenen views per maand krijgen. 

Als je echter een goede niche hebt kun je soms wel € 30,- per 1.000 weergaves verdienen. Voorbeelden van goed betaalde niches zijn:

 • Crypto
 • Beleggen 
 • Forex
 • Finance

Echter hebben deze niches een zeer hoge concurrentie omdat veel andere mensen ook weten dat hier veel geld te halen is.

Wat zijn de voordelen van een cash cow kanaal?

Een cash cow YouTube-kanaal is een kanaal dat veel geld opbrengt voor de eigenaar. Er zijn veel manieren om geld te verdienen op YouTube, maar de meeste kanalen verdienen het grootste deel van hun geld met advertenties. Een cash cow YouTube-kanaal heeft doorgaans een groot aantal abonnees en krijgt veel views per video. Dit zorgt ervoor dat adverteerders bereid zijn veel geld te betalen om hun advertenties op het kanaal te laten zien. Cash cow YouTube-kanalen kunnen zeer winstgevend zijn en sommige mensen verdienen er tienduizenden euro’s mee per maand. Voordelen van een cash cow YouTube channel zijn:

 • Passief geld verdienen
 • Het werk is makkelijk uit te besteden
 • Je kunt heel veel geld ermee verdienen
 • Het is leuk om te doen

Wat zijn de nadelen van een cash cow kanaal?

Er zijn verschillende nadelen aan het hebben van een cash cow channel. De eerste is dat het moeilijk kan zijn om een consistent kijkerspubliek te behouden. Als je kanaal is gebaseerd op een niche-onderwerp, is het mogelijk dat slechts een kleine groep mensen geïnteresseerd is in wat je te zeggen hebt. Dit kan het moeilijk maken om je publiek te laten groeien en nieuwe kijkers aan te trekken. Doe dus voordat je begint goed onderzoek naar de niche. 

Bovendien zijn cash cow kanalen vaak minder creatief en innovatief dan andere soorten YouTube-kanalen. Dit komt omdat hun inhoud is gericht op het genereren van inkomsten in plaats van het bieden van entertainment of educatieve waarde. Als gevolg hiervan missen cash cow kanalen vaak de originaliteit en frisheid waar kijkers naar verlangen. 

Ten slotte kunnen cash cow kanalen erg tijdrovend zijn als je constant nieuwe video’s maakt in een poging om de vraag naar goede content bij te houden. Dit kan leiden tot een burn-out en kan ertoe leiden dat je jouw interesse in het project volledig verliest.

Cash cow channel opzetten

Kun je zelf een cash cow kanaal opzetten? Zeker! Als je een cash cow kanaal wilt opzetten kun je dit zeker zelf doen. Echter zijn er wel een aantal eisen aan cash cow kanalen.  Een cash cow channel is een kanaal dat veel geld opbrengt voor de eigenaar. Er zijn een paar dingen die een kanaal tot een cash cow kanaal maken:

 • Ten eerste moet het kanaal veel abonnees hebben. Hoe meer abonnees, hoe meer potentiële kijkers voor advertenties en sponsoring. 
 • Ten tweede moet het kanaal regelmatig video’s posten. Dit zorgt ervoor dat kijkers terugkomen voor meer en helpt het YouTube algoritme ook om het kanaal te promoten bij nieuwe kijkers. 
 • Ten slotte moeten de video’s zelf van hoge kwaliteit en boeiend zijn. Als mensen je video’s niet bekijken, kun je geen geld verdienen!

De beste manier om een cash cow channel op te zetten met een goed cash cow model is door een cursus te doen bij de cash cow academy.

Bekijk de cash cow cursus

Cash cow academy eigenaar

Als je op deze link klikt, ga je naar een website waar je meer informatie krijgt over de cursus. Deze cursus gaat over het succesvol opzetten van een Cash cow channel. 

Bekijk de cursus

Hoe werkt geld verdienen op YouTube?

Als het gaat om geld verdienen op YouTube, zijn er een paar verschillende manieren waarop makers van content dit kunnen doen. De meest gebruikelijke methode is via het YouTube-programma voor het delen van advertentie-inkomsten. Onder dit programma plaatst YouTube advertenties bij video’s en deelt een deel van de advertentie-inkomsten met de maker van de video. Om in aanmerking te komen voor dit programma, moeten makers aan bepaalde criteria voldoen, zoals minimaal 4.000 openbare kijkuren in de afgelopen 12 maanden en minimaal 1.000 abonnees.

Naast het delen van advertentie-inkomsten, stelt YouTube makers ook in staat inkomsten te genereren met hun video’s via betaalde abonnementen, die kijkers kunnen kopen om toegang te krijgen tot exclusieve inhoud van hun favoriete YouTubers. Ten slotte kunnen makers ook geld verdienen met productplaatsingen en sponsoring, waarbij merken hen betalen om hun producten of diensten in hun video’s te laten zien.

Als laatste kun je ook nog affiliate links verwerken in de beschrijving van je YouTube video. 

Wat zijn de kenmerken van een YouTube cashcow kanaal?

Er zijn een paar belangrijke kenmerken die deel uitmaken van een YouTube cash cow kanaal. Ten eerste hebben deze kanalen een hoog aantal abonnees – meestal in de miljoenen. Ten tweede genieten ze van een hoge mate van betrokkenheid van hun kijkers, die hun video’s regelmatig bekijken en regelmatig reacties achterlaten. Ten slotte worden cash cow kanalen vaak effectief te gelde gemaakt, waardoor een gezond inkomen voor hun eigenaren wordt gegenereerd.

Wat de inhoud betreft, hebben YouTube-kanalen van de cash cow de neiging om kijkers iets zeer waardevols of vermakelijks te bieden. Dit kan educatieve inhoud zijn die mensen helpt nieuwe vaardigheden te leren, of gewoon entertainment waardoor ze terugkomen voor meer. Hoe dan ook, cash cow kanalen hebben een formule gevonden die voor hen werkt, zowel in het aantrekken als in het behouden van publiek.

Als je je eigen YouTube kanaal wilt beginnen met als doel inkomsten te genereren, dan is het de moeite waard om succesvolle cash cow kanalen te bestuderen om te zien wat hen drijft.

Ook kun je een cash cow channel cursus doen om te leren hoe je een cash cow kanaal kunt opzetten. 

Cash cow kanaal voorbeeld

Nu je alles weet over een cash cow kanaal ben je vast benieuwd naar een voorbeeld van een typische cash cow. Een voorbeeld van een (waarschijnlijke) cash cow video staat hieronder. 

Relevante artikelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *