fbpx

Coinbase review

Op zoek naar een Coinbase review? Lees dan snel verder op onze pagina. 

Coinbase review

Coinbase ervaringen

Coinbase logo  Op zoek naar een Coinbase review? Wij vertellen jou alles over deze exchange! Deze crypto exchange is een bedrijf voor de uitwisseling van crypto met het hoofdkantoor in San Francisco, Californië. Het beheert uitwisselingen van Bitcoin, Ethereum en andere crypto’s. Deze exchange is vrijwel in elk land in de wereld actief. 

Sinds de lancering in 2012 is deze crypto exchange een van de meest populaire manieren geworden om cryptocurrency’s te kopen en verkopen. Het gebruiksvriendelijke platform van het bedrijf maakt het een uitstekende keuze voor mensen die nieuw zijn in de wereld van cryptocurrency handel. Daarnaast biedt deze crypto exchange een indrukwekkend scala aan functies, waaronder een online wallet, goede klantenservice voor meerdere talen en hoge beveiligingsnormen.

Deze crypto broker heeft echter ook zijn nadelen. Het bedrijf rekent bijvoorbeeld relatief hoge vergoedingen voor transacties van 1,49% per transactie en het is bekend dat het af en toe uitvalt tijdens perioden van zware handelsactiviteit. Over het algemeen is deze crypto exchange een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om cryptocurrency’s te kopen en verkopen.

Daarbij bied deze crypto exchange wel een breed scala aan crypto’s met maar liefst 215 verschillende crypto’s. Dit is een stuk meer dan bijvoorbeeld Bitvavo met een aanbod rond de 170. 

Ben je benieuwd naar reviews van andere gebruikers? Dan is het interessant om de Trustpilot van Coinbase te bekijken. 

In het kort

Transactiekosten

1,49%

Aantal munten 

215 munten

Betaalmethoden

SEPA bankoverschrijving, IDEAL, Bancontact en creditcard 

Vestigingsland

Amerika

Mobiele App

Ja

Klantenservice

24/7 livechat

Contact

+1 (888) 908-7930

Algemene informatie

De exchange is een populaire digitale crypto broker waarmee gebruikers cryptocurrency’s kunnen kopen en verkopen. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam en is gevestigd in San Francisco, Californië. Met Coinbase kunnen gebruikers Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere cryptocurrency’s kopen en verkopen. Het bedrijf biedt ook een online wallet voor het opslaan van de crypto’s die je koopt.

Waar kijken wij naar in deze review? 

 • Aanbod
 • Veiligheid
 • Betaalmethodes
 • Financiële regulatie
 • Transactiekosten
 • Mobiele app
 • Gebruiksgemak
 • Klantenservice

Crypto aanbod van Coinbase review

Crypto is een digitale of virtuele valuta die cryptografie gebruikt voor beveiliging. Een belangrijk kenmerk van crypto is dat het gedecentraliseerd is, wat betekent dat het niet onderworpen is aan controle door de overheid of financiële instellingen.

Deze crypto exchange is een van de toonaangevende exchanges voor het kopen, verkopen en opslaan van cryptocurrency. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan functies, waardoor het een uitstekende keuze is voor diegenen die willen investeren in crypto.

biedt een verscheidenheid aan verschillende cryptocurrency’s, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en meer. Je kunt deze valuta kopen met Amerikaanse dollars of andere fiat-valuta’s en deze opslaan in jouw account. Deze crypto exchange biedt ook een wallet service, waarmee je jouw cryptocurrency’s offline op een veilige locatie kunt opslaan.

Bij deze crypto exchange kun je, maar rond de 215 cryptocurrency’s kopen. Dit is relatief veel vergeleken met andere crypto brokers zoals Bitvavo met 170 crypto’s en evenveel als Binance die er ook rond de 215 aanbiedt.

Coinbase aanbod crypto

Veiligheid

 

In deze Coinbase review hebben wij ook gekeken naar de veiligheid van deze crypto exchange. 

Als een van de meest populaire cryptocurrency brokers is deze crypto exchange vaak een doelwit voor hackers. Om het geld van gebruikers veilig te houden, past Coinbase een aantal beveiligingsmaatregelen toe, waaronder 2 factor authenticatie en veilige opslag van privésleutels. Over het algemeen wordt deze crypto exchange beschouwd als een zeer veilig platform.

Daarnaast biedt deze crypto exchange ook aan dat je een offline wallet kunt aanvragen. Doordat deze wallet offline is kunnen mensen er niet online bijkomen. Hierdoor is de kans dat je gehackt kan worden zeer klein. Coinbase heeft ook een uitgebreide pagina gemaakt wat je kunt doen om je account zo veilig mogelijk te maken en wat Coinbase zelf doet om jouw account te beschermen. Als je dit wilt lezen kun je gaan naar de Coinbase security pagina. 

 

Betaalmethodes 

Coinbase is een bedrijf voor het verhandelen van digitale activa met het hoofdkantoor in San Francisco, Californië. Ze bieden uitwisselingen van Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere digitale activa met fiat-valuta’s in 32 landen, en bitcoin-transacties en opslag in 190 landen wereldwijd.

Deze crypto exchange is een betrouwbaar en veilig platform om te gebruiken voor het uitwisselen van cryptocurrency’s. Hun klantenservice is uitstekend en ze bieden een geweldige mobiele app. Over het algemeen is Coinbase een geweldige ervaring en ik zou ze zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar de cryptocurrency markt.

Deze crypto broker is een bedrijf dat gevestigd is in Amerika. Ondanks dat ze in Amerika zitten heeft deze crypto broker wel IDEAL beschikbaar als betaalmethode. Verdere betaalmethodes zijn:

 • IDEAL
 • Bancontact
 • SEPA
 • Creditcard

Het storten naar deze crypto broker is dus erg gemakkelijk als je een Nederlandse bankrekening hebt. 

 Financiële regulatie

 

Coinbase is een bedrijf voor de handel in digitale activa met het hoofdkantoor in San Francisco, Californië. Het beheert uitwisselingen van Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere digitale activa met fiat-valuta’s in 32 landen, en bitcoin-transacties en opslag in 190 landen wereldwijd. De broker is in 2012 opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam. Deze broker is beschreven als de meest populaire manier om bitcoin te kopen in Amerika en geeft aan op zijn website dat ze de grootste van de wereld zijn.

Vanaf januari 2018 had dez broker 15 miljoen maandelijkse actieve gebruikers (MAU’s). In 2017 had de exchange ondersteuning voor Ethereum toegevoegd. De crypto broker wordt gereguleerd door financiële instanties in de VS. 

Ook in Nederland wordt het bedrijf  gereguleerd. 

 

Transactiekosten

 

Coinbase is een van de meest populaire cryptocurrency brokers in Amerika en stelt je in staat Bitcoin, Ethereum, Litecoin en meer te kopen en verkopen. Een ding om op te merken is dat Coinbase transactiekosten in rekening brengt voor zowel het kopen als verkopen van cryptocurrency’s. Voor kopen zijn de kosten over het algemeen 1,49% van het totale transactiebedrag. Voor verkoop bedragen de kosten 3,99%. Dus als je cryptocurrency’s op Coinbase wilt verhandelen, houd er dan rekening mee dat er kosten in rekening worden gebracht.  

Coinbase heeft relatief hoge transactiekosten in vergelijking met andere crypto brokers. Zo heeft Bitvavo maximale transactiekosten van 0,10% en Binance maximale transactiekosten van 0,25%.

 

Mobiele app van Coinbase review 

 

De mobiele app van Coinbase is een van de populairste crypto apps die erg beschikbaar is. Hiermee kunnen gebruikers Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen, verkopen en opslaan. De app is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten.

De Coinbase app is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een overzichtelijke interface. Het is gemakkelijk om te navigeren en te vinden wat je zoekt. Met de Coinbase app is het kopen en verkopen van digitale valuta een fluitje van een cent. Over het algemeen is de Coinbase app een geweldige manier om jouw crypto op te slaan.

Wil je weten wat wij de beste crypto app vinden? Lees dan de pagina: Beste crypto app Nederland.

 

Gebruiksgemak

Het bedrijf is een in San Francisco gevestigd bedrijf voor de uitwisseling van crypto, opgericht in 2012. Het bedrijf stelt gebruikers in staat om Bitcoin, Ethereum en Litecoin te kopen en verkopen en nog veel meer andere alt coins. Met deze crypto exchange kunnen gebruikers deze cryptocurrency’s ook opslaan in een online crypto wallet op de site. In deze Coinbase review hebben we ook gekeken naar het gebruiksgemak van Coinbase. 

 

Klantenservice van Coinbase

Het bedrijf biedt klantenservice via een hulpcentrum op de website en een ondersteuningspagina op de blog. Beide bronnen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar voor gebruikers. Het hulpcentrum biedt veelgestelde vragen en artikelen voor probleemoplossing, terwijl de ondersteuningspagina contactgegevens biedt voor het klantenserviceteam van Coinbase. Hiermee kun je contact opnemen via de telefoon of contact opnemen via de live chat. 

Het klantenserviceteam van Coinbase is beschikbaar om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen via e-mail of telefoon. Toen wij contact opnamen met Coinbase waren de vertegenwoordigers van de klantenservice deskundig en behulpzaam. We hadden geen moeite om in contact te komen met een vertegenwoordiger wanneer dat nodig was, en onze vragen werden snel en goed beantwoord. Over het algemeen waren we zeer tevreden over de klantenservice van Coinbase.

 

Coinbase mail support

Waarin kun je beleggen?

Hoewel deze crypto exchange in de eerste plaats een cryptocurrency broker is, biedt het investeerders ook een paar andere opties. Naast de grote cryptocurrency’s zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash, ondersteunt de exchange ook Ethereum Classic en 0x. 

Dit zijn beide tokens die zijn gebouwd op de Ethereum blockchain. Naast deze cryptocurrency’s, stelt de exchange beleggers ook in staat om twee soorten USDC te kopen. Dit is een door dollars gesteunde stablecoin die bedoeld is om stabiliteit te bieden op de cryptomarkten. USDC is beschikbaar in zowel USD- als EUR-denominaties. Ten slotte biedt de exchange ook zijn eigen token genaamd GNT. Dit is een utility-token waarmee gebruikers kunnen deelnemen aan het beheer van het GO-netwerk.

Stappenplan account aanmaken

Het bedrijf is een bedrijf voor de handel van digitale activa met het hoofdkantoor in San Francisco, Californië. Ze bemiddelen uitwisselingen van Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere crypto die je kunt kopen met fiat-valuta’s in 32 verschillende landen en Bitcointransacties en opslag in 190 landen wereldwijd.

Het aanmaken van een account is een eenvoudig proces dat in een paar minuten kan worden voltooid. Hier is een stapsgewijze handleiding:

 1. Bezoek de website en klik op “Aanmelden” in de rechterbovenhoek.
 2. Voer jouw naam en e-mailadres in en maak een wachtwoord aan. Klik vervolgens op “Account maken”.
 3. Verifieer jouw e-mailadres door op de link te klikken in de verificatie-mail die Coinbase je stuurt.
 4.  Zodra jouw e-mailadres is geverifieerd, log je in op jouw Coinbase account en klik je op “Kopen/Verkopen” in de bovenste menubalk.

Betrouwbaarheid Coinbase

Coinbase is een betrouwbare crypto broker waarmee gebruikers cryptocurrency’s kunnen kopen en verkopen. Het platform is gebruiksvriendelijk en biedt een verscheidenheid aan functies, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die willen investeren in digitale valuta. Coinbase heeft een reputatie opgebouwd als een betrouwbaar en veilig platform, met klantenondersteuning die altijd beschikbaar is om eventuele problemen op te lossen.

Is Coinbase een betrouwbare crypto broker?

Het bedrijf is een bedrijf voor de uitwisseling van digitale activa met het hoofdkantoor in San Francisco, Californië. Het beheert uitwisselingen van Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere digitale activa met fiat-valuta’s in 32 landen, en bitcoin-transacties en opslag in 190 landen wereldwijd. Coinbase is zeker een betrouwbare crypto broker met een wereldwijde reputatie. 

Hoe werkt de broker?

Het bedrijf is een van de meest populaire cryptocurrency brokers. Hiermee kun je digitale valuta kopen en verkopen, en deze ook opslaan in een wallet op de site. Je kunt Coinbase ook gebruiken om goederen en diensten te kopen met Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

Het bedrijf is een relatief eenvoudig platform om te gebruiken. Nadat je je hebt aangemeld en je identiteit hebt geverifieerd, kun je je bankrekening of creditcard koppelen aan Coinbase. Vervolgens kun je beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrency’s. Als je wilt laten uitbetalen, kun je jouw digitale valuta weer omzetten in fiat-valuta en deze opnemen op jouw bankrekening.

Het bedrijf bestaat al sinds 2012 en heeft een solide reputatie opgebouwd in de cryptocurrency gemeenschap. Het is een van de meest gebruiksvriendelijke crypto brokers die beschikbaar is en is een uitstekende keuze voor diegenen die willen investeren in crypto.  

Rente krijgen op crypto

Als je rente op jouw cryptocurrency wilt krijgen, is Coinbase een geweldige optie. Je kunt op verschillende cryptocurrency’s rente ontvangen als je deze munten vasthoudt in je online wallet. De maximale rente die je bij de exchange kunt ontvangen is 5,75%.

Dit rente ontvangen op je crypto wordt ook wel crypto staking genoemd. Met crypto staking word je beloond als je voor een lange tijd je crypto’s vasthoudt in je wallet. 

Coinbase versus Bitvavo

Coinbase en Bitvavo zijn twee populaire cryptocurrency brokers. Coinbase is een van de grootste crypto brokers ter wereld en biedt een breed scala aan functies, terwijl Bitvavo een kleinere Nederlandse crypto broker is met lage kosten.

Het bedrijf biedt een gebruiksvriendelijk platform met een verscheidenheid aan functies, waardoor het een uitstekende keuze is voor beginners. Het heeft ook hoge beveiligingsnormen, waardoor het een goede keuze is voor diegenen die grote hoeveelheden cryptocurrency willen opslaan. Coinbase brengt echter hogere kosten in rekening dan sommige andere brokers zoals Bitvavo. Zo rekent Bitvavo maar 0,25% handelskosten en Coinbase 1,5%. Voor Nederlanders is de keuze dan al snel gemaakt en kiezen dan voor Bitvavo. 

Bitvavo biedt lage tarieven en een eenvoudig platform. Het heeft niet alle toeters en bellen die Coinbase heeft, maar het is een goede keuze voor diegenen die willen besparen op kosten. Bitvavo biedt ook hoge beveiligingsnormen en is een goede keuze voor diegenen die grote hoeveelheden cryptocurrency willen opslaan.

Wil je meer lezen over Bitvavo? Lees dan ook: Bitvavo review

Coinbase versus Binance

Binance is een crypto broker die is opgericht in 2017. Coinbase is een bedrijf voor de handel in digitale activa, opgericht in 2012. Binance is gevestigd in China, terwijl het hoofdkantoor van Coinbase in de Verenigde Staten is gevestigd. Binance is sinds de lancering snel gegroeid en is nu een van de grootste brokers ter wereld. Coinbase is ook een van de meest populaire broker en stelt gebruikers in staat cryptocurrency’s te kopen, verkopen en op te slaan.

Zowel Coinbase als Binance bieden een verscheidenheid aan functies en voordelen voor gebruikers. Op beide beurzen kunnen gebruikers cryptocurrency’s kopen, verkopen en opslaan. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee beurzen. Binance biedt bijvoorbeeld lagere tarieven dan Coinbase en ondersteunt iets meer cryptocurrency’s. Binance biedt ook een mobiele app waarmee gebruikers onderweg kunnen handelen. Coinbase heeft ook een mobiele app, maar deze biedt niet zoveel functies als de Binance app.

Wil je meer lezen over Binance? Lees dan ook: Binance review

Coinbase versus Bitpanda

De meest populaire manier om Bitcoin te kopen is via een broker, zoals Coinbase of Bitpanda. Er zijn echter een paar belangrijke verschillen tussen de twee diensten.

Ten eerste vereist Coinbase dat gebruikers een bankrekening hebben, terwijl Bitpanda dat niet heeft. Ten slotte brengt Coinbase een vergoeding van 1,49% in rekening voor het kopen van Bitcoin, terwijl Bitpanda een vergoeding van 4% in rekening brengt.

Dus welke service is beter? Het hangt af van wat je zoekt. Als je gewoon Bitcoin wilt kopen, dan is Coinbase de betere optie. Als je echter meer cryptocurrency’s wilt kopen en verkopen, dan is Bitpanda de betere optie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer over crypto lezen?

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *