fbpx

De beste dropshipping producten vinden

Wil je de beste dropshipping producten vinden? Lees dan zeker verder. In dit artikel geven wij jou tips hoe je makkelijk de beste dropshipping producten kunt vinden in enkele minuten tijd. 

dropshipping producten vinden

Dropshipping producten

Dropshipping is een bedrijfsmodel waar een webshop producten verkoopt, maar zelf geen voorraad hiervan heeft. Wanneer een webshop een bestelling ontvangt wordt deze bestelling doorgestuurd naar een leverancier die het product naar de klant stuurt. Het grote voordeel hiervan is dat je weinig risico loopt omdat je weinig kapitaal hoeft te investeren vooraf.

Als je wilt beginnen met dropshipping dan is één van de eerste stappen een goed dropshipping product vinden. Een goed dropshipping product vinden kan erg lastig zijn. In dit artikel leggen wij uit hoe je de beste dropshipping producten makkelijk kunt vinden. 

Wil je beginnen met dropshipping? Download dan mijn gratis dropshipping handleiding. Hierin leg ik je stap voor stap uit hoe je kunt beginnen met dropshipping en hoe je de beste producten kunt vinden.  

Goede dropshipping producten vinden

De zoektocht naar goede dropshipping producten kan een uitdaging zijn. Het eerste wat je in gedachten moet houden, is dat je waarschijnlijk een dropshipping webshop begint om online geld te verdienen. Het eerste waar je dus naar moet kijken bij het kiezen van een dropshipping product is of een product winstgevend is of niet en of het product voldoende marge heeft. Daarnaast moet je kijken hoeveel mensen ongeveer op zoek zijn naar jouw product. Een product dat € 100 winst oplevert, maar dat, maar 1 keer in de maand wordt verkocht is nog steeds niet voldoende om jou bedrijf te laten bestaan. Je wilt ook een product van goede kwaliteit verkopen zodat mensen tevreden zijn en geen klachten gaan achterlaten, het product retour sturen of zelfs een nieuw product eisen. 

Een goed dropshipping product moet aan verschillende criteria voldoen om succesvol te kunnen zijn. Hier is een lijst met eigenschappen waaraan een goede/de beste dropshipping producten aan zou moeten voldoen:

 1. Hoge vraag: Kies een product dat populair is en waar veel vraag naar is. Dit vergroot de kans op verkoop en winst. Daarnaast zorgt veel vraag ook voor stabiliteit in je businessmodel.

 2. Uniek product: Het is gunstig om een product te kiezen dat zich onderscheidt van de concurrentie. Een uniek product kan ervoor zorgen dat klanten eerder bij jou kopen in plaats van bij anderen. Zo kun je bijvoorbeeld wel een wasmachine kiezen als product omdat er veel vraag naar is, maar de concurrentie is enorm. 

 3. Lichtgewicht en compact: Omdat je het product wereldwijd verzendt, is het ideaal als het product lichtgewicht en compact is. Dit helpt om de verzendkosten laag te houden en zo kun je voordelige verzending aanbieden aan je klant.

 4. Hoge winstmarges: Het is belangrijk om producten te kiezen waarop je een redelijke winstmarge kunt behalen. Hou hierbij rekening met de inkoopkosten, verpakkingskosten, verzendkosten en eventuele andere kosten die verband houden met het product. Zo onderschatten veel mensen vaak de marketingkosten die ze kwijt zijn aan een product. Maak voor je begint een overzicht van vaste kosten en variabele kosten die je hebt als webshop. 

 5. Verkoopbaarheid: Denk na over wie je doelgroep is en of het product aantrekkelijk is voor hen. Overweeg de trends, interesses en behoeften van je potentiële klanten.

 6. Duurzaamheid: Overweeg de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Het is belangrijk dat je klanten tevreden zijn met hun aankoop en dat het product niet snel kapot gaat. Koop het product dat je gaat kopen eerst zelf en test het zelf eerst uit. 

 7. Beschikbaarheid bij leveranciers: Zorg ervoor dat het product gemakkelijk verkrijgbaar is bij betrouwbare dropshipping leveranciers. Zonder dropshipping leveranciers kan je wel een goed product hebben, maar dan heb je nogsteeds niks. 

 8. Snelle verzending: Verzending is een belangrijk aspect van dropshipping. Kies producten waarvan de leveringstijd redelijk is, zodat klanten niet te lang op hun producten hoeven te wachten.

 9. Goede winstpotentie op de lange termijn: Denk na over de winstpotentie op de lange termijn. Het is waardevol om producten te kiezen die niet snel verouderd raken of uit de mode raken. Zo moet je goed bedenken of je hype producten wilt verkopen of producten die altijd populair zullen blijven. 

 10. Interesse: Het is handig om te kiezen voor een product waarin je zelf geïnteresseerd bent of waar je passie voor hebt. Dit zal je helpen gemotiveerd te blijven bij het runnen van je dropshipping bedrijf.

Onthoud dat het vinden van een goed dropshipping product ook afhangt van marktonderzoek en het begrijpen van de behoeften van je potentiële klanten. Zorg ervoor dat je een goede analyse uitvoert voordat je een definitieve beslissing neemt.

dropshipping producten

Slechte dropshipping producten

Nu het meer duidelijk is geworden waar een goed dropshipping product aan voldoet, is het ook belangrijk om te weten wat over het algemeen valt onder een slecht dropshipping product. Een slecht dropshipping product is een product dat: 

 • Veel retour wordt gestuurd
 • Een lage winstmarge heeft
 • Van slechte kwaliteit is
 • Onduidelijk is
 • Misleidend is

Producten van slechte kwaliteit verkopen

Het valt niet te ontkennen dat we in een wereld leven waarin het lijkt alsof iedereen ons iets probeert te verkopen. En het gebeurt vaak dat iets van slechte kwaliteit is. Of het nu gaat om de nieuwste rage op het gebied van voeding of de nieuwste gadget op de markt, het lijkt erop dat we niet kunnen ontsnappen aan het gebombardeerd worden met advertenties voor producten die de hype gewoon niet waarmaken.

Met dropshipping komt het ook vaak voor dat dropshippers producten van slechte kwaliteit verkopen voor de hoofdprijs. Een product van slechte kwaliteit kan veel klachten opleveren en veel slechte reviews. Slechte reviews leidt weer tot een slechte social proof dat weer leidt tot minder verkopen. Daarnaast zullen klanten die een slecht product ontvangen niet nogmaals bij je bestellen. Daarom is het aan te raden om producten te verkopen van hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs. Als je toch producten van slechte kwaliteit wilt verkopen vraag er dan zeker niet de hoofdprijs voor, maar maak het product dan zo goedkoop dat mensen geen hoge verwachtingen ervan hebben. 

Veel lage kwaliteitsproducten komen van AliExpress en hebben een lage kwaliteit. De populariteit van het dropshipping via AliExpress is door deze lage kwaliteit en de lange levertijd sterk afgenomen. Tegenwoordig kiezen veel ondernemers ervoor om een dropshipping leverancier te kiezen met hoge kwaliteitsproducten bij Nederlandse of Europese dropshipping leveranciers

Nadelen kleding verkopen als webshop

Kleding is een mooi voorbeeld van een slecht dropshipping product (of een product dat vaak fout gaat). Kleding is populair en vrijwel het meest verkochte product online. Omdat veel mensen iets hebben met kleding kiezen veel mensen ervoor om kleding te gaan verkopen. Kleding dropshippen is ook mogelijk, maar er zijn zeker nadelen verbonden aan dit dropshipping product. Het grote nadeel van kleding dropshippen, is dat de maten van kleding altijd verschillen. Als de kleding te groot, te klein of niet mooi is, wordt de kleding gewoon weer retour gestuurd. Een retour betekend dat je al je marketinginspanningen voor niks hebt gedaan dus dat is zonde. Van alle pakketjes wordt ongeveer 9% teruggestuurd en de helft daarvan is kleding meldt Radar

Nadelen elektronica dropshippen

Ook heeft het dropshippen van elektronica grote nadelen, echter is dit niet alle elektronica op de markt. Als je graat dropshippen via AliExpress is het sterk af te raden om elektronica te dropshippen. De elektronica van AliExpress is vaak enorm slecht waardoor het snel kapot gaat of zelf in de brand kan vliegen. 

Er bestaan wel goede dropshipping elektronica producten van A-merken bij goede dropshipping leveranciers. Wil je elektronica gaan dropshippen? Doe dit dan bij Nederlandse dropshipping leveranciers

Goede product keurmerken

Het keurmerk van een product is het meest onderscheidende kenmerk bij een dropshipping webshop. Het is wat het uniek maakt en onderscheidt van andere producten op de markt. Keurmerken kunnen fysiek of immaterieel zijn, maar ze vormen altijd een belangrijk onderdeel van de identiteit van een product. Voor consumenten bieden keurmerken waardevolle informatie over een product en helpen ze bij het nemen van een goede aankoopbeslissingen. Voor bedrijven zijn keurmerken een belangrijk onderdeel van de marketing- en merkstrategie. Je hebt bepaalde verplichte keurmerken voor een product. Zo is het EU-keurmerk verplicht voor alle producten die in de EU worden verkocht. Als je graat dropshippen vanaf China dan hebben veel van deze producten deze keurmerken niet. Als deze producten worden gecontroleerd bij de douane dan worden deze producten in beslag genomen en kun je zelfs een boete ontvangen.

Het beste dropshipping product vinden

Als je wilt beginnen met dropshipping dan wil je dus een product dat goed loopt. Naast dat een product goed loopt wil je een product met een goede winstmarge. Als je een product zoekt met een hoge winstmarge kun je ervoor kiezen om high ticket dropshipping producten te gaan verkopen. Echter komt er bij high ticket dropshipping producten wel veel klantenservice kijken wat dit soort dropshipping weer minder passief maakt. 

Als je een goed dropshipping product zoekt moet je ook kijken of er wel voldoende vraag is naar een product. Dit bekijken kun je doen door bijvoorbeeld te kijken naar Google Trends. Hier zie je welke zoektermen veel worden opgezocht. Hier kun je vervolgens op inspelen door deze producten te verkopen. 

Er bestaan ook dropshipping leveranciers die zelf aangeven wat winning products zijn. Winning products zijn producten die in de mode zijn en erg goed lopen. Hoe je winning products kunt vinden en hoe je een hele dropshipping business opzet, kun je lezen in mijn gratis dropshipping handleiding. Deze handleiding is echt van mij dus niet van een andere externe partij.

Illustratie dropshipping

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relevante berichten

Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Dit artikel is geschreven door Emiel. Emiel is een Business student die passie heeft voor online ondernemen. Emiel schrijft voor Extraeuros.nl artikelen over online ondernemen en over online geld verdienen. Emiel schrijft graag over zijn ervaringen met cryptocurrency's, beleggen, dropshipping en affiliate marketing.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je originele dropshipping producten verkopen? Meld je dan hierboven gratis aan voor Printful en begin te verkopen met print on demand.

Andere dropshipping posts

GRATIS € 10.000 dropshipping handleiding ontvangen?

Meld je aan en ontvang een compleet stappenplan om te beginnen inclusief dropshipping niches, dropshipping leveranciers.

extraeuros dropshipping handleiding