De beste dropshipping producten vinden

Wil je de beste dropshipping producten vinden? Lees dan zeker verder. In dit artikel geven wij jou tips hoe je makkelijk de beste dropshipping producten kunt vinden in enkele minuten tijd. 

beste dropshipping producten vinden

Dropshipping producten

Dropshipping is een bedrijfsmodel waar een webshop producten verkoopt, maar zelf geen voorraad heeft. Het grote voordeel hiervan is dat je weinig risico loopt omdat je weinig kapitaal hoeft te investeren vooraf.

Als je wilt beginnen met dropshipping dan is één van de eerste stappen een goed dropshipping product vinden. Een goed dropshipping product vinden kan erg lastig zijn. In dit artikel leggen wij uit hoe je de beste dropshipping producten makkelijk kunt vinden. 

Goede dropshipping producten vinden

De zoektocht naar goede dropshipping producten kan een enorme uitdaging zijn. Het eerste wat je in gedachten moet houden, is dat je waarschijnlijk een webwinkel begint om online geld te verdienen. Het eerste waar je dus naar moet kijken bij het kiezen van een dropshipping product is of een product winstgevend is of niet en of het product voldoende marge heeft. Daarnaast moet je kijken hoeveel mensen ongeveer op zoek zijn naar jouw product. Een product dat € 100 winst oplevert, maar dat, maar 1 keer in de maand wordt verkocht is nog steeds niet voldoende om jou bedrijf te laten bestaan. Je wilt ook een product van goede kwaliteit zodat mensen tevreden zijn en geen klachten gaan achterlaten of een nieuw product eisen. Daarnaast wil je een dropshipping product dat weinig retour wordt gestuurd. Als een product retour wordt gestuurd is alle marketinginspanning voor niks. 

goede dropshipping producten vinden

Slechte dropshipping producten

Nu het meer duidelijk is geworden waar een goed dropshipping product aan voldoet, is het ook belangrijk om te weten wat over het algemeen valt onder een slecht dropshipping product. Een slecht dropshipping product is een product dat: 

  • Veel retour wordt gestuurd
  • Een lage winstmarge heeft
  • Van slechte kwaliteit is
  • Onduidelijk is
  • Misleidend is

Producten van slechte kwaliteit verkopen

Het valt niet te ontkennen dat we in een wereld leven waarin het lijkt alsof iedereen ons iets probeert te verkopen. En het gebeurt vaak dat iets van slechte kwaliteit is. Of het nu gaat om de nieuwste rage op het gebied van voeding of de nieuwste gadget op de markt, het lijkt erop dat we niet kunnen ontsnappen aan het gebombardeerd worden met advertenties voor producten die de hype gewoon niet waarmaken.

Met dropshipping komt het ook vaak voor dat dropshippers producten van slechte kwaliteit verkopen voor de hoofdprijs. Een product van slechte kwaliteit kan veel klachten opleveren en veel slechte reviews. Slechte reviews leidt weer tot een slechte social proof dat weer leidt tot minder verkopen. Daarnaast zullen klanten die een slecht product ontvangen niet nogmaals bij je bestellen. Daarom is het aan te raden om producten te verkopen van hoogwaardige kwaliteit voor een eerlijke prijs. Als je toch producten van slechte kwaliteit wilt verkopen vraag er dan zeker niet de hoofdprijs voor, maar maak het product dan zo goedkoop dat mensen geen hoge verwachtingen ervan hebben. 

Veel lage kwaliteitsproducten komen van AliExpress en hebben een lage kwaliteit. De populariteit van het dropshipping via AliExpress is door deze lage kwaliteit en de lange levertijd sterk afgenomen. Tegenwoordig kiezen veel ondernemers ervoor om een dropshipping leverancier te kiezen met hoge kwaliteitsproducten bij Nederlandse of Europese dropshipping leveranciers

Nadelen kleding verkopen als webshop

Kleding is een mooi voorbeeld van een slecht dropshipping product (of een product dat vaak fout gaat). Kleding is enorm populair en vrijwel het meest verkochte product online. Omdat veel mensen iets hebben met kleding kiezen veel mensen ervoor om kleding te gaan verkopen. Kleding dropshippen is ook mogelijk, maar er zijn zeker nadelen verbonden aan dit dropshipping product. Het grote nadeel van kleding, dropshippen, is dat maten van kleding altijd verschillen. Als de kleding te groot, te klein of niet mooi is, word de kleding gewoon weer retour gestuurd. Een retour betekend dat je al je marketinginspanningen voor niks hebt gedaan dus dat is zonde. Van alle pakketjes wordt ongeveer 9% teruggestuurd en de helft daarvan is kleding meldt Radar

Nadelen kleding dropshippen

Nadelen elektronica dropshippen

Ook heeft het dropshippen van elektronica grote nadelen, echter is dit niet alle elektronica op de markt. Als je graat dropshippen via AliExpress is het sterk af te raden om elektronica te dropshippen. De elektronica van AliExpress is vaak enorm slecht waardoor het snel kapot gaat of zelf in de brand kan vliegen. 

Er bestaan wel goede dropshipping elektronica producten van A-merken bij goede dropshipping leveranciers. Wil je elektronica gaan dropshippen? Doe dit dan bij Nederlandse dropshipping leveranciers

Goede product keurmerken

Het keurmerk van een product is het meest onderscheidende kenmerk. Het is wat het uniek maakt en onderscheidt van andere producten op de markt. Keurmerken kunnen fysiek of immaterieel zijn, maar ze vormen altijd een essentieel onderdeel van de identiteit van een product. Voor consumenten bieden keurmerken waardevolle informatie over een product en helpen ze bij het nemen van weloverwogen aankoopbeslissingen. Voor bedrijven zijn keurmerken een belangrijk onderdeel van de marketing- en merkstrategie. Je hebt bepaalde verplichte keurmerken voor een product. Zo is het EU-keurmerk verplicht voor alle producten die in de EU worden verkocht. Als je graat dropshippen vanaf China dan hebben veel van deze producten deze keurmerken niet. Als deze producten worden gecontroleerd bij de douane dan worden deze producten in beslag genomen.

Het beste dropshipping product vinden

Als je wilt beginnen met dropshipping dan wil je dus een product dat goed loopt. Naast dat een product goed loopt wil je een product met een goede winstmarge. Als je een product zoekt met een hoge winstmarge kun je ervoor kiezen om high ticket dropshipping producten te gaan verkopen. Echter komt er bij high ticket dropshipping producten wel veel klantenservice kijken wat dit soort dropshipping weer minder passief maakt. 

Als je een goed dropshipping product zoekt moet je ook kijken of er wel voldoende vraag is naar een product. Dit bekijken kun je doen door bijvoorbeeld te kijken naar Google Trends. Hier zie je welke zoektermen veel worden opgezocht. Hier kun je vervolgens op inspelen door deze producten te verkopen. 

Er bestaan ook dropshipping leveranciers die zelf aangeven wat winning products zijn. Winning products zijn producten die in de mode zijn en erg goed lopen. Hoe je winning products kunt vinden en hoe je een hele dropshipping business opzet kun je lezen in mijn GRATIS dropshipping e-book. Dit e-book is echt van mij dus niet van een andere externe partij.

Beste dropshipping producten checklist

Als je op zoek bent naar de beste dropshipping producten hou je dan aan de volgende checklist:

  1. Kies één specifieke niche
  2. Ga voor een hoge winstmarge
  3. Zorg dat je producten niet te duur zijn (Massa is kassa)
  4. Zorg voor een goede dropshipping leverancier
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relevante berichten

Hoe werkt dropshipping

Hoe werkt dropshipping?

Hoe werkt dropshipping? Wij leggen het uit in dit artikel! Wat is dropshipping en hoe werkt het? Hoe werkt dropshipping? Dropshipping is een populair verkoopmodel

Lees verder »
dropshipping beginnen

Dropshipping beginnen

Dropshipping beginnen Dropshipping beginnen? Wij hebben een concreet stappenplan gemaakt.  Beginnen met dropshipping Dropshipping beginnen? In dit artikel hebben wij een stappenplan gemaakt om te

Lees verder »
Wie is Joshua Kaats?

Wie is Joshua Kaats?

Wie is Joshua Kaats en wat is zijn vermogen? Joshua Kaats, je hoort de naam steeds vaker voorbij komen waarschijnlijk, maar wie is Joshua Kaats?

Lees verder »
Inkopen bij leverancier

Inkopen bij een leverancier

Inkopen bij leverancier Wil je een webshop of winkel beginnen? Dan eerste stap het vinden van een goede leverancier of groothadel. Wat is een leverancier?

Lees verder »
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Dit artikel is geschreven door Emiel. Emiel is een Business student die passie heeft voor online ondernemen. Emiel schrijft voor Extraeuros.nl artikelen over online ondernemen en over online geld verdienen. Emiel schrijft graag over zijn ervaringen met cryptocurrency's, beleggen, dropshipping en affiliate marketing.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je originele dropshipping producten verkopen? Meld je dan hierboven gratis aan voor Printful en begin te verkopen met print on demand.

Andere dropshipping posts

GRATIS € 10.000 dropshipping handleiding ontvangen?

Meld je aan en ontvang een compleet stappenplan om te beginnen inclusief dropshipping niches, dropshipping leveranciers.

extraeuros dropshipping handleiding