fbpx

Wie is de rijkste man ter wereld?

Wie is de rijkste man ter wereld? Wij hebben een top 10 gemaakt van de rijkste mensen ter wereld. 

Rijkste man ter wereld

Wie is de rijkste man ter wereld? De rijkste mensen ter wereld, iedereen blijft het intressant vinden. Wij van Extraeuros.nl hebben een top 10 gemaakt van de rijkste mensen ter wereld. Op de nummer 1 staat de rijkste man ter wereld. De rijkste man ter wereld op dit moment is Elon Musk. De rijkste mensen ter wereld zijn:

  1. Elon Musk
  2. Bernard Arnault
  3. Jeff Bezos
  4. Guatam Adani
  5. Bill Gates
  6. Larry Ellison
  7. Warren Buffet
  8. Larry Page
  9. Sergey Brin
  10. Steve Ballmer

Elon Musk met een vermogen van 255,1 miljard

Bedrijf: SpaceX en Tesla

Als het gaat om de rijkste mensen ter wereld, zijn er een paar namen die in je opkomen. Een daarvan is Elon Musk. Elon Musk is de rijkste man ter wereld. 

Musk is de oprichter, CEO en CTO van SpaceX, mede-oprichter van Tesla Motors en voorzitter van SolarCity. Hij heeft een geschat vermogen van $ 255,1 miljard vanaf 2022.

Musk werd geboren in Zuid-Afrika en verhuisde op 17-jarige leeftijd naar Canada om naar de Queen’s University te gaan. Twee jaar later stapte hij over naar de Universiteit van Pennsylvania, waar hij een dubbele bachelor in economie en natuurkunde behaalde.

Na zijn afstuderen verhuisde Musk naar Californië om een Ph.D. in energiefysica aan de Stanford University, maar besloot in plaats daarvan samen met zijn broer Kimbal zakelijke kansen in de internetindustrie na te streven. In 1995 deed hij zijn eerste van vele investeringen en leidde hij een financieringsronde van $ 10 miljoen voor de start-up Zip2 Corporation.

Het vermogen van Elon Musk bedraagd op dit moment: 255,1 miljard USD dit maakt hem de rijkste man ter wereld. 

Elon Musk rijkste man ter wereld

Bernard Arnault met een vermogen van 158,1 miljard

Bedrijf: Louis Vuitton

Bernard Arnault is de voorzitter en CEO van LVMH, ’s werelds grootste luxegoederenbedrijf. Hij is ook de rijkste persoon van Frankrijk met een vermogen van meer dan $ 158,1 miljard. Arnault is al tientallen jaren een belangrijke speler op de wereldwijde luxemarkt en zijn bedrijf is eigenaar van enkele van de beroemdste modemerken ter wereld, waaronder Louis Vuitton, Dior en Fendi.

Arnault werd in 1949 geboren in een familie van Belgische industriëlen. Hij studeerde aanvankelijk techniek voordat hij bij het familiebedrijf kwam, dat later onderdeel werd van LVMH. Arnault werd in 1989 CEO van LVMH en heeft het sindsdien getransformeerd tot de kolos die het nu is. Onder zijn leiding heeft LVMH veel iconische modemerken overgenomen en heeft het nu meer dan 60 verschillende merken onder zijn paraplu.

Het vermogen van Bernard Arnault bedraagd op dit moment 158,1 miljard. De maakt hem één van de rijkste mensen ter wereld. 

Louis Vuitton eigenaar rijkste man op de wereld

Jeff Bezos met een vermogen van 153,2 miljard

Bedrijf: Amazon

Jeff Bezos is de oprichter en CEO van Amazon, een van ’s werelds grootste online retailers. Hij is ook de eigenaar van The Washington Post. Hij heeft een nettowaarde van $ 85 miljard.

Bezos werd geboren in Albuquerque, New Mexico, en groeide op in Houston, Texas. Hij studeerde in 1986 af aan de Princeton University met een graad in elektrotechniek en informatica. Na een paar jaar op Wall Street te hebben gewerkt, richtte hij in 1994 Amazon op. Amazon begon als een online boekwinkel en is sindsdien uitgebreid met de verkoop van een breed scala aan artikelen, waaronder elektronica, kleding en voedsel.

Onder leiding van Bezos is Amazon een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld geworden. Het is momenteel het op één na meest waardevolle bedrijf na Apple Inc., met een marktwaarde van meer dan $ 800 miljard. Amazon is ook gerangschikt als het achtste meest innovatieve bedrijf ter wereld door Forbes magazine.

Het vermogen van Jef Bezos bedraagd op dit moment 153,2 miljard USD

Jeff Bezos rijkste man ter wereld

Guatam Adani met een vermogen van 146 miljard

Bedrijf: Adani Group

Guatam Adani is ook één van de rijkste mannen ter wereld. Guatemala is een Midden-Amerikaans land met meer dan 16 miljoen inwoners. Het is het dichtstbevolkte land in Midden-Amerika en heeft een van de hoogste BBP per hoofd van de bevolking in de regio. De meerderheid van de bevolking is van Maya-afkomst en Spaans is de officiële taal.

Guatemala is de thuisbasis van veel rijke mensen, waaronder Adanay Lozano de la Roca, die een nettowaarde van $ 1,3 miljard heeft. Lozano de la Roca verdiende zijn fortuin in de telecommunicatie-industrie en is de eigenaar van Telgua, een van Guatemala’s grootste telecombedrijven. Hij heeft ook belangen in het bankwezen, onroerend goed en landbouw.

Een andere rijke persoon uit Guatemala is Mario Lopez Estrada, die een vermogen heeft van $ 1 miljard.

Het vermogen van Guatam Adani bedraagt op dit moment 146 miljard USD. Dit maakt ook hem één van de rijkste mensen ter wereld. 

Bill Gates met een vermogen van 109,9 miljard

Bedrijf: Facebook

Bill Gates is een Amerikaanse zakenmagnaat, softwareontwikkelaar en filantroop. Hij is vooral bekend als mede-oprichter van Microsoft Corporation. Vanaf mei 2019 had Gates een nettowaarde van $ 107,1 miljard, waarmee hij de op een na rijkste persoon ter wereld is, achter Jeff Bezos.

Gates werd geboren in Seattle, Washington op 28 oktober 1955. Hij toonde al vroeg interesse in computers en begon op 13-jarige leeftijd met programmeren. In 1973 schreef Gates zich in aan de Harvard University, maar stopte twee jaar later om een carrière in de technologie na te streven met zijn vriend Paul Allen. Samen richtten ze Microsoft op in 1975.

Microsoft werd succesvol en maakte van Gates een van de rijkste mensen ter wereld. Naast zijn werk voor Microsoft is Gates ook actief in filantropie via de Bill & Melinda Gates Foundation. De stichting richt zich op mondiale gezondheids- en ontwikkelingsvraagstukken.

Het vermogen van Bill Gates bedraagd op dit moment 109,9 miljard USD

Bill Gates rijkste man op aarde

Larry Ellison met een vermogen van 102,7 miljard

Bedrijf: Oracle Corporation

Larry Ellison is een Amerikaanse ondernemer en filantroop die mede-oprichter en uitvoerend voorzitter is van Oracle Corporation. Vanaf maart 2021 werd hij door het tijdschrift Forbes gerangschikt als de zesde rijkste persoon ter wereld, met een nettowaarde van $ 88,9 miljard.

Ellison werd geboren in New York City, maar groeide op in Zuid-Californië. Hij stopte met studeren na zijn tweede jaar en richtte in 1977 Oracle Corporation op met Bob Miner en Ed Oates. Het bedrijf ging in 1986 naar de beurs en Ellison werd toen miljardair. Sindsdien is hij betrokken geweest bij een aantal spraakmakende overnames, waaronder PeopleSoft, Sun Microsystems en Netsuite. In 2010 richtte hij de Ellison Medical Foundation op, die zich toelegt op het vinden van genezingen voor ouderdomsziekten.

Ellison is vier keer getrouwd en heeft vijf kinderen.

Larry Ellison heeft een vermogen van 102,7 miljard USD.

Warren Buffet met een vermogen van 100,2 miljard

Bedrijf: Geen, één van de succesvolste investereerders van de wereld.

Warren Buffet is een Amerikaanse zakenmagnaat en investeerder met een nettowaarde van meer dan $ 90 miljard. Hij wordt beschouwd als een van de meest succesvolle investeerders ter wereld en staat bekend om zijn soberheid en eenvoudige levensstijl.

Buffet werd geboren in 1930 in Omaha, Nebraska, en begon zijn investeringscarrière toen hij nog maar 11 jaar oud was. Hij begon aandelen te kopen in een plaatselijke supermarkt met geld dat hij verdiende met het bezorgen van kranten. Van daaruit kocht hij aandelen in andere bedrijven en vergaarde hij uiteindelijk een groot fortuin.

In de jaren zestig ging Buffet een partnerschap aan met Charlie Munger, een andere succesvolle investeerder. Samen kochten ze aandelen in Berkshire Hathaway, een worstelend textielbedrijf. Ze draaiden het om en maakten er een van de meest succesvolle conglomeraten ter wereld van.

Het vermogen van Warren Buffet bedraagt op dit moment 100,2 miljard USD.

Grappig om te vertellen is dat hij in zijn laatste levensjaren pas één van de rijkste mensen ter wereld werd. Bij Warren Buffet zie je prachtig wat aandelen kunnen doen met je vermogen. 

Wil je ook geld verdienen met aandelen? Lees dan geld verdienen met aandelen.

Larry Page met een vermogen van 94 miljard

Larry Page: Google

Larry Page is de mede-oprichter van Google en de huidige CEO van Alphabet, het moederbedrijf van Google. Hij heeft een nettowaarde van $ 50,9 miljard vanaf maart 2019.

Page werd in 1973 geboren in East Lansing, Michigan. Hij behaalde een bachelor in computerwetenschappen aan de Universiteit van Michigan voordat hij naar Stanford University ging om een Ph.D. in de informatica. Hij verliet Stanford na een jaar om Google te lanceren met zijn vriend Sergey Brin.

Google groeide snel uit tot een van ’s werelds populairste zoekmachines en Page werd een van de rijkste mannen ter wereld. In 2015 werd hij CEO van Alphabet, dat alle dochterondernemingen van Google onder één overkoepelend bedrijf huisvest.

Het vermogen van Larry Page bedraagt op dit moment 94 miljard USD. Dit maakt hem ook één van de rijkste ter wereld.

Sergey Brin met een vermogen van 90,8 miljard

Bedrijf: Medeoprichter Google

Sergey Brin is een Amerikaanse computerwetenschapper en internetondernemer. Hij is vooral bekend als de mede-oprichter van Google, naast Larry Page. Samen bezitten ze ongeveer 16 procent van de aandelen in Alphabet Inc., het moederbedrijf van Google. Vanaf oktober 2019 schat Forbes het vermogen van Brin op $ 52,4 miljard, waarmee hij de 13e rijkste persoon ter wereld is.

Brin werd in 1973 in Moskou geboren uit Russisch-joodse ouders, die beiden wiskundigen waren. Hij en zijn familie emigreerden naar de Verenigde Staten toen hij zes jaar oud was. Brin ging naar Stanford University, waar hij een bachelor in computerwetenschappen en een master in economie behaalde. Daar ontmoette hij Page en ze begonnen te werken aan een zoekmachine genaamd BackRub, die uiteindelijk Google zou worden.

Het vermogen van Serget Brin bedraagt op dit moment 90,8 miljard.

Steve Ballmer met een vermogen van 85,7 miljard

Bedrijf: CEO Microsoft

Steve Ballmer is een Amerikaanse zakenman en voormalig CEO van Microsoft. Vanaf maart 2019 wordt zijn persoonlijk vermogen geschat op $ 51,4 miljard, waarmee hij de 13e rijkste persoon ter wereld is.

Ballmer werd geboren in Detroit, Michigan, en groeide op in Farmington Hills, een buitenwijk van Detroit. Hij ging naar Harvard University, waar hij economie en informatica studeerde. Na zijn afstuderen werkte hij voor Procter & Gamble en Goldman Sachs voordat hij in 1980 in dienst trad bij Microsoft. Van 2000 tot 2014 was hij CEO van Microsoft.

Onder leiding van Ballmer steeg de jaaromzet van Microsoft van $ 25 miljard naar $ 78 miljard. Hij hield ook toezicht op de lancering van verschillende succesvolle producten, waaronder de Xbox-gameconsole en het Windows 7-besturingssysteem.

Steve Ballmer met een vermogen van 85,7 miljard.

Mark Zuckerberg met een vermogen van 56,6 miljard

Bedrijf: Facebook

Mark Zuckerberg is de vijfde rijkste persoon ter wereld, met een vermogen van 62,3 miljard dollar. De Facebook-oprichter zag zijn vermogen het afgelopen jaar met 15,6 miljard dollar toenemen.

Zuckerberg, die net 33 jaar oud is, is de jongste miljardair ter wereld. Hij is ook een van de meest invloedrijke tech-leiders en visionairs. Naast Facebook is hij ook medeoprichter van Internet.org, een non-profitorganisatie die internettoegang voor iedereen ter wereld beschikbaar wil maken.

Het succes van Zuckerberg is een inspiratiebron voor veel jonge ondernemers. Hij heeft laten zien dat het mogelijk is om vanuit het niets iets te creëren en daarbij de wereld te veranderen.

Het vermogen van Mark Zuckerberg bedraagd op dit moment 56,6 miljard USD.

Facebook eigenaar rijkste man ter wereld

Hoeveel is een miljard?

 

Als het om geld gaat, is een miljard best veel. In de Verenigde Staten wordt een miljard dollar als veel geld beschouwd. In andere delen van de wereld is een miljard misschien niet zo veel. In India bijvoorbeeld, is een miljard roepies (slechts) ongeveer 15 miljoen dollar. Dat is nog steeds veel geld, maar het is niet zo veel als in de VS.

Maar waar ter wereld je ook bent, een miljard is een indrukwekkend bedrag. Het is moeilijk om zelfs maar je hoofd om zoveel nullen te wikkelen. Als je er echter over nadenkt, is het echt niet zo moeilijk om een miljard dollar uit te geven. Denk maar eens aan alle dingen die je met zoveel geld zou kunnen kopen!

Een miljard heeft 9 nullen. 1 miljard euro ziet er dus zo uit: € 1.000.000.000.

Wie is de rijkste man ter wereld?

De rijkste man ter wereld is op dit moment Elon Musk. Elon Musk is rijk geworden door Tesla en SpaceX. In een korte tijd heeft hij het merk Tesla over de hele wereld verspreid. Elon Musk heeft precies op het juiste moment ingespeeld op de elektrische auto trend. 

Hoeveel geld heeft de rijkste man ter wereld?

Hoeveel geld heeft de rijkste man ter wereld? De rijkste man ter wereld heeft een vermogen van 255 miljard. De man die dit vermogen bezit heet Elon Musk en is de eigenaar van Tesla. 

 

Wie is de rijkste persoon van Nederland?

De rijkste persoon in Nederland is makkelijk te vinden. Het lifestyleblad de Quote maakt hier altijd overzicht van in de Quote 500. 
 
De rijkste persoon van Nederland is Charlene de Carvalho Heineken. Dit is de dochter van de oprichter van Heineken met een vermogen van € 12,1 miljard. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer manieren om geld te verdienen

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *