fbpx

De top 10 beste boeken over beleggen

Op zoek naar ondernemen boeken? Wij hebben een top 10 gemaakt van de beste boeken over ondernemen. 

boeken over beleggen

Genre: Beleggen in aandelen

Op zoek naar boeken over beleggen?

Beleggen kan een ingewikkeld onderwerp zijn, zeker als je net begint. Gelukkig zijn er veel verschillende boeken over beleggen om je op weg te helpen als beginner. Ook voor de meer gevorderde belegger zijn er genoeg boeken op de markt te vinden die je helpen om een betere investeerder te worden. Hieronder staat de top 10 beste boeken over beleggen samengesteld om je op weg te helpen, op volgorde van beginnende investeerder naar gevorderde.

 1. De basis van het beleggen
 2. Iedereen belegger
 3. Beleggen voor dummies
 4. Beleggen kun je zelf
 5. De kleine Buffett
 6. Blondjes beleggen beter
 7. Leer beleggen als Warren Buffett
 8. Verdubbel je geld in vijf jaar
 9. Beter beleggen dan de bank
 10. De intelligente belegger

Wil je snel leren over beleggen in aandelen? Bekijk dan ook zeker de beste beleggen cursussen.

De basis van het beleggen, door Holland Invest

Op zoek naar boeken over beleggen? De basis van het beleggen is een beginnersgids voor het begrijpen van de aandelenmarkt. Dit boek over beleggen laat zien hoe je aandelen kunt kopen en verkopen en je eigen portefeuille kunt samenstellen. Geschreven in een gemakkelijk te begrijpen stijl, behandelt het alle basisprincipes:

 • Wat aandelen zijn.
 • Hoe aandelen worden geprijsd.
 • Hoe de aandelenmarkt werkt.
 • Hoe je aandelen online kunt kopen en verkopen en hoe aandelen worden geprijsd.
 • Wat dividenden zijn en hoe deze worden uitgekeerd.
 • Hoe je je beleggingsportefeuille beheert.
 • Hoe beleggingsfondsen werken (en waarom ze voor veel beleggers een goede keuze kunnen zijn).

Het boek bevat ook enkele geavanceerde onderwerpen over investeren:

 • Hoe opties werken, waarvoor ze worden gebruikt en hoe je ze kan verhandelen.
 • Hoe dividenden je kunnen helpen geld te verdienen op de aandelenmarkt.
 • Waarom dividenden worden beschouwd als een bron van passief inkomen.
 • Wat er gebeurt als een bedrijf failliet gaat (en hoe je je daartegen kunt beschermen).

De basis van het beleggen is een ideaal boek voor de beginnende belegger om bekend te raken met de aandelenmarkt en de verschillende termen die hierin omgaan.

Op zoek naar boeken over beleggen? Dan is De basis van het beleggen een goede optie. 

De basis van het beleggen

Iedereen belegger, door Pierre Huylenbroeck

Op zoek naar boeken over beleggen? Dan is Iedereen belegger zeker een aanrader. 

Voor mensen die meer willen leren over beleggen, maar niet zeker weten waar te beginnen, is iedereen belegger een uitstekend boek. De grondbeginselen van beleggen worden uitgelegd op een manier die gemakkelijk te begrijpen is en niet te technisch. Dit boek behandelt ook onderwerpen als pensioenplanning en vermogensplanning, die door beginnende beleggers vaak over het hoofd worden gezien, maar die essentieel zijn om op termijn vermogen op te bouwen.

Dit boek over beleggen is goed leesbaar en op een fijne manier georganiseerd. Aan het eind van elk hoofdstuk is een verklarende woordenlijst opgenomen, zodat onbekende termen of concepten gemakkelijk kunnen worden opgezocht. De auteur, Pierre Huylenbroeck, heeft uitstekend werk verricht door een complex onderwerp toegankelijk te maken voor de gemiddelde lezer. Het boek is gemakkelijk te lezen, goed georganiseerd en duidelijk geschreven.

Boeken over beleggen lezen? Dan is Iedereen belegger een geweldige optie. 

Iedereen belegger

Beleggen voor dummies, door Hans Oudshoorn

Boeken over beleggen lezen? Dan is beleggen voor dummies een geweldige optie!

Dit boek is een goed uitgangspunt als je geen idee hebt wat beleggen is en hier meer over wilt weten. Het is ook een geweldige bron als je al belegt, maar gewoon wat advies nodig hebt over hoe je het meeste uit je portefeuille kunt halen.

Beleggen voor dummies behandelt alles van het investeren in aandelen en obligaties tot beleggingsfondsen en ETF’s. Je leert over de verschillende soorten rekeningen die beschikbaar zijn voor beleggers en over belangrijke zaken als belastingen en kosten. Er zijn hoofdstukken die uitsluitend zijn gewijd aan pensioenrekeningen, spaarplannen voor scholen en zelfs een complete uitleg hoe te beleggen voor kinderen of kleinkinderen die misschien nog niet oud genoeg zijn voor hun eigen financiële portefeuille (maar er wel een verdienen). In Beleggen voor Dummies vind je alle informatie en tips om succes te boeken op de beurs.

Beleggen voor dummies past zeker in het rijtje van de beste boeken over beleggen. 

Beleggen voor dummies

Beleggen kun je zelf, door Patrick Beijersbergen

Het boek beleggen kun je zelf is geschreven door de professionele belegger Patrick Beijersbergen. Naast auteur is hij ook de hoofdredacteur van het beleggingsmagazine ‘Effect’. Door zijn jarenlange ervaring heeft hij een compleet boek kunnen schrijven met concrete tips en een unieke handleiding. Het boek bevat veel voorbeelden van originele bedrijven en ook uitleg over de verschillende soorten aandelen. Daarnaast worden veel adviezen gegeven over het beheren van de eigen portefeuille.

Na het lezen van Beleggen kun je zelf is duidelijk waarom je dient te beleggen, welke verschillende beleggingsmogelijkheden er zijn en welke valkuilen je tegen kan komen tijdens het beleggen. Door de duidelijke uitleg en concrete tips ben je aan het eind van dit boek in staat om zelf een beleggingsportefeuille, volledig op jouw persoonlijke wens, samen te stellen.

Beleggen kun je zelf

De kleine Buffett, door Patrick Beijersbergen

In 1950 op slechts 20-jarige leeftijd, begon Warren Buffett met beleggen. Inmiddels is hij uitgegroeid tot de bekendste belegger en investeerder ter wereld. Met een vermogen van meer dan honderd miljard dollar is hij ook de meest succesvolle belegger aller tijden. In het boek ‘de kleine Buffett’ geeft Patrick Beijersbergen een kijkje in de inzichten en de gedachtegang van Warren Buffett.

Na het lezen van dit boek over beleggen blijkt dat Buffett er hele rationele en heldere gedachten op nahoudt. Zijn beleggingen worden gevormd door eenvoud en gezond verstand. Hij laat zich niet snel lokken tot het investeren in korte termijn hypes en vertrouwt altijd op zijn eigen intuïtie. Een wijze les voor iedere belegger. 

De kleine Buffett

Blondjes beleggen beter, door Janneke Willemse

Je hebt misschien wel eens gehoord dat blondjes beter investeren, maar in dit boek vertelt auteur Janneke Willemse je waarom. Haar boek, blondjes beleggen beter, is een humoristisch verslag van haar ervaring als belegger.

Het boek is geschreven in een conversatiestijl waardoor het gemakkelijk leest en bevat anekdotes en verhalen om de gemaakte punten te illustreren. Dit boek gaat niet alleen over beleggen; het gaat ook over relaties en hoe die onze financiële beslissingen beïnvloeden.

Het boek bestaat uit drie delen: de waarheid over vrouwen en beleggen, wat blondjes het beste doen en wat mannen niet krijgen. Het eerste deel bevat advies over hoe je je geld verstandig kunt investeren zodat het mettertijd groeit. Een humoristisch boek met een serieuze ondertoon. Het leest fijn weg en is erg interessant.

Blondjes beleggen beter

Leer beleggen als Warren Buffett, door Hendrik Oude Nijhuis

Leer beleggen als Warren Buffett is geschreven door een journalist die Buffett interviewde en zijn beleggingsfilosofie, stijl, prestaties en principes bestudeerde. Het boek bevat strategieën die kunnen worden gebruikt om te beleggen zoals Warren Buffett. Volgens Buffett is het het meest belangrijk dat je altijd het bedrijf begrijpt waar je in investeert. Dit klinkt logisch maar het wordt helaas nog niet door iedereen even goed opgevolgd. Een essentieel onderdeel van beleggen en het boek.

In een deel van het boek wordt beschreven hoe je opties kunt gebruiken om inkomsten te genereren. Er worden voorbeelden gegeven hoe dit mogelijk is en er wordt duidelijk gemaakt dat iedereen dit gemakkelijk zelf kan doen. Naast beleggingsadvies deelt de auteur, Hendrik Oude Nijhuis, ook enkele inzichten in Buffett’s persoonlijke leven. Het laatste deel van het boek bevat een interview met Buffett zelf waarin dieper op zijn leven in wordt gegaan. Hieruit wordt duidelijk dat Buffett eigenlijk geen waarde hecht aan geld. Een bijzondere uitspraak van de meest succesvolle belegger ooit.

Tip: lees ook de 10 beste boeken over mindset

Eventueel een mooie mogelijkheid om intern te linken naar ‘de top 10 beste boeken over mindset’

Leer beleggen als Warren Buffett

Verdubbel je geld in vijf jaar, door Sam Hollanders

Dit is een van de beste boeken om geld te verdienen. Het legt uit hoe je kunt investeren en je geld kunt laten groeien. Dit boek leert je alles over beleggen, inclusief hoe je aandelen, obligaties en beleggingsfondsen kunt kiezen waarmee je zo snel mogelijk je rijkdom kunt opbouwen, uitbreiden én behouden. Het boek leert je ook hoe je kunt investeren in onroerend goed, inkomsten kunt genereren uit je huis en gebruik kunt maken van een hefboomwerking om de winst te vergroten.

Verder zal je na het lezen van dit boek een portefeuille kunnen samenstellen waarmee je je financiële doelen kunt bereiken. Ten slotte laat het boek je zien hoe je de veelgemaakte fouten kunt vermijden die de meeste mensen maken bij het beleggen. Een waardevol en interessant boek voor de gemiddelde belegger.

Verdubbel je geld in vijf jaar

Beter beleggen dan de bank, door Fred Hendriks

Het boek beter beleggen dan de bank gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over het worden van een betere belegger dan de bank. Het doel is om meer rendement te verkrijgen met je beleggingen dan de rente van de bank. Je gaat leren hoe je op je eigen manier kunt beleggen, wanneer je wilt en hoe je dit wilt. Dit boek helpt iedereen die niet weet waarin en hoe ze moeten beleggen. De auteur legt de basis van beleggen uit in termen die iedereen voor iedereen makkelijk te begrijpen zijn. Hij geeft ook een aantal krachtige hulpmiddelen mee om je te helpen betere investeringsbeslissingen te nemen. Een erg goed en duidelijk boek, geschreven voor elk type belegger.

Beter beleggen dan de bank

De intelligente belegger, door Benjamin Graham

Het boek de intelligente belegger is een must-read voor iedereen die op termijn vermogen wil opbouwen. Het boek is geschreven door Benjamin Graham, de grondlegger van het gedachtegoed van waardebeleggen dat tegenwoordig populair is onder beleggers.

De intelligente belegger gaat over hoe je effectiever in aandelen en obligaties kunt beleggen dan anderen, maar het helpt je ook begrijpen hoe je deze kennis op verschillende markten kunt toepassen. Het is niet alleen een “how-to” gids, maar ook een inleiding tot de psychologie in relatie tot beleggen.

Dit boek bevat tijdloze wijsheid over onderwerpen als:

 • het begrijpen van risico versus beloning;
 • het belang van diversificatie;
 • verstandig gebruik van hefboomwerking;
 • het kiezen van de winnaars op de lange termijn in plaats van winnaars op de korte termijn

Volgens Warren Buffett is de intelligente belegger verreweg het beste boek dat ooit over beleggen geschreven is. Als je meer de diepte in wilt gaan met je beleggingen is het dan ook een echte aanrader.

De intelligente belegger,

Conclusie

Deze boekenlijst van boeken over beleggen bevatten allemaal waardevolle informatie en zullen je helpen om het beleggen beter te begrijpen. Deze boeken kunnen op zichzelf worden gelezen, maar worden ook vaak in combinatie met elkaar gekocht (vooral door beginnende beleggers) zodat je meerdere invalshoeken hebt op het gebied van beleggen. Nog niet uitgelezen? Lees dan ook de top 10 beste boeken over ondernemen.

 

Eventueel een mooie mogelijkheid om intern te linken naar ‘de top 10 beste boeken over ondernemen’

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relevante berichten

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *