Dropshipping met AliExpress

AliExpress dropshipping, kan dat nog en wat is het? Wij vertellen je alles in dit artikel. 
Dropshipping Aliexpress

Dropshipping op AliExpress

Met de ontwikkeling van e-commerce is dropshipping een steeds populairder bedrijfsmodel geworden voor veel online ondernemers. Met dropshipping kun je een online bedrijf starten met weinig investeringen vooraf en het kan een geweldige manier zijn om vanuit huis geld te verdienen.

AliExpress is een van de meest populaire platforms voor dropshipping en biedt een breed scala aan producten tegen zeer concurrerende prijzen.

Het dropshipping via AliExpress kwam voor het eerst een beetje op omdat veel mensen dit dropshipping leerde via de Dropshipacademy.

Ondanks dat je er veel geld mee kunt verdienen is dropshipping via AliExpress een beetje uit de mode. Veel consumenten weten nu van het dropshipping model af en bestellen niet meer bij AliExpress dropshippers. Grote nadelen van dropshipping via AliExpress zijn bijvoorbeeld: Lange levertijden, lelijke verpakkingen, producten van slechte kwaliteit en vaak producten zonder de juiste keurmerken (Die mag je dus helemaal niet verkopen eigenlijk)

Wil je wel beginnen met dropshipping? Doe dit dan absoluut niet via AliExpress. Ik leg in mijn gratis handleiding van A tot Z uit hoe jij een dropshipping webwinkel kunt opzetten met producten van A-merken. Deze methode werkt tegenwoordig geweldig en is echt ook voor de lange termijn een goed bedrijfsmodel. 

Hoe werkt AliExpress dropshipping?

Dropshipping met AliExpress is een geweldige manier om een online bedrijf te starten met weinig tot geen investering vooraf. Je kunt producten rechtstreeks bij de leverancier kopen en deze rechtstreeks naar je klanten laten verzenden. Er zijn geen minimale bestelvereisten en je kunt je eigen prijzen bepalen. Dropshipping met AliExpress is een geweldige manier om aan de slag te gaan in e-commerce.

Als je gaat dropshippen via AliExpress moet je eerst een webwinkel maken. Daarna kun je een plug-in installeren waarmee je producten van AliExpress kunt importeren naar je webwinkel. Door deze plug-ins kun je dit geheel automatiseren. Als je je producten hebt geïmporteerd kun je reclame gaan maken voor je producten. Dit reclame maken kun je doen via Facebook, Instagram, TikTok of via Google advertenties. 

Vaak zijn de producten die je dropshipt via AliExpress impulsproducten. Impulsproducten verkopen werkt het beste via social media. Vooral Facebook is een zeer populair marketingkanaal om dropshipping producten op te promoten.

Dropshipping

Als je wel wilt beginnen met dropshipping via AliExpress of als je meer informatie wilt hebben over AliExpress dropshipping is het wellicht handig om ook precies te weten wat dropshipping precies is. 

Dropshipping is een bedrijfsmodel waar je een webwinkel (Meestal een Shopify dropshipping webwinkel)hebt zonder voorraad. Als je een bestelling binnen krijgt dan stuur je deze bestelling door naar je productleverancier. Je dropshipping product leveranciers stuurt deze bestelling direct door naar de klant. 

Het grote voordeel van dropshipping is dat het heel makkelijk op te zetten is. Je hebt bijvoorbeeld geen geld nodig om te beginnen omdat je geen voorraad hoeft in te kopen. Daarnaast hoef je zelf geen moeite te doen om de pakketjes te versturen. Het enige dat je hoeft te doen is producten de importen en deze vervolgens zien te verkopen. Dit kun je dus bijvoorbeeld doen met producten met AliExpress, maar het kan eigenlijk van alles zijn. Je hebt ook veel Nederlandse of Europese dropshipping leveranciers

Dropshipping met AliExpress

Waarom werkt dropshippen via AliExpress niet?

Als je een e-commercebedrijf wilt starten met weinig investeringen vooraf, is dropshipping een geweldige optie. En er is geen beter platform om te gebruiken voor dropshipping dan AliExpress als je kijkt naar de winstmarges en het productaanbod. Helaas zijn er ook vele nadelen aan het dropshippen via AliExpress. Redenen waarom dropshipping via AliExpress niet werkt zijn:

  • Producten hebben (te) lange levertijden wat Nederlandse consumenten niet gewend zijn. 
  • Producten zijn vaak van lagere kwaliteit. Hierdoor zullen mensen snel ontevreden zijn over de gekochte producten. 
  • Producten hebben vaak niet de juiste EU-keurmerken. Hierdoor kun je als AliExpress dropshipper flink in de problemen komen. 
  • Je hebt als dropshipper weinig controle over de verzending. Als je iets besteld bij AliExpress is het voor jezelf ook vaak een raadsel of het ooit gaat inkomen en wanneer het precies gaat aankomen. 

Levertijd

Dropshipping is een bedrijfsmodel waarin e-commerce ondernemers producten verkopen zonder enige voorraad te hoeven hebben. Wanneer een winkeleigenaar een bestelling van een klant ontvangt, neemt hij gewoon contact op met de AliExpress leverancier, die de producten naar de klant stuurt. Het grote nadeel hiervan is dat je nooit weet of je pakket ooit gaat aankomen bij de klant en hoelang dit zal gaan duren. 

Echter heeft AliExpress nu wel 10 dagen levering en 14 dagen levering. Helaas kan het bij sommige leveranciers tot wel 60 daqen duren voor je je pakketje hebt. Dit is natuurlijk gewoon te lang.

Kwaliteit van de producten

Naast de lange levertijd is de kwaliteit van een AliExpress product vaak ook minder dan de kwaliteit van een Europees product. Als producten van slechte kwaliteit zijn, maar wel duur zijn zul je veel boze klanten krijgen of klanten die dingen retour gaan sturen. In Nederland heb je te maken met de Nederlandse wetten. In deze wet staat onder andere dat klanten een product zonder opgaaf van rede retour mogen sturen tot 14 dagen na ontvangst. Slechte kwaliteitsproducten kunnen je dus flink in de weg zitten. 

Moeilijk contact met Chinese leveranciers

Dropshipping is een vorm van e-commerce waarbij detailhandelaren producten aan klanten verkopen zonder de artikelen zelf in voorraad te hebben. Dropshippers werken meestal samen met een leverancier of groothandel, die de voorraad bijhoudt en deze rechtstreeks naar de klant van de detailhandelaar verzendt. AliExpress is een populaire website voor dropshipping omdat het een breed scala aan producten biedt tegen relatief lage prijzen. Door samen te werken met AliExpress kunnen retailers snel en gemakkelijk een online winkel starten zonder te hoeven investeren in voorraad. Een ander groot nadeel is dat veel AliExpress leveranciers uit China komen. Chinese leveranciers kunnen vaak moeilijk of geen Nederlands. Hierdoor kan het contact stroef verlopen met een Chinese leverancier. 

Naast de taal zijn er ook andere cultuurbarrières. Zo wilt een Chinese leverancier eerst echt een relatie met een zakelijke klant opbouwen voordat hij deze zakelijke klant iets van voordeel gaat geven. 

Retouren naar China

Een ander groot probleem met dropshipping via AliExpress, is dat je veel producten retour kunt krijgen. Als je deze producten retour krijgt dan kun je ervoor kiezen om deze producten weer naar China te sturen. Echter is een pakket naar China sturen enorm duur als je bijvoorbeeld kijkt op de website van DPD. Een pakket naar China sturen kan je zo € 80,- per pakket kosten. Je kunt de retouren die je krijgt dus beter zien als verlies. Dit is dus ook een groot nadeel. 

Waarom werkt dropshippen via AliExpress wel?

E-commerce is de afgelopen jaren snel gegroeid en dropshipping is voor veel online ondernemers een populair bedrijfsmodel geworden. AliExpress is een toonaangevende online marktplaats die een breed scala aan producten tegen groothandelsprijzen aanbiedt. Dropshipping met AliExpress is een geweldige manier om je eigen e-commercebedrijf te starten met een kleine investering vooraf.

Het grootste voordeel van dropshippen via AliExpress is de winstmarges. Op AliExpress artikelen zitten enorme winstmarges. Daarnaast is leveranciers via AliExpress zeer gemakkelijk waardoor het opzetten van je bedrijf makkelijk is. 

Winstmarge dropshipping

Dropshipping met AliExpress is een geweldige manier om je eigen online bedrijf te beginnen. Het is eenvoudig in te stellen en je kunt direct beginnen met geld verdienen.

AliExpress is een van de grootste online marktplaatsen ter wereld. Op hun website kun je bijna alles vinden wat je nodig hebt. Ze hebben een breed scala aan producten, van kleding tot elektronica. Daarnaast is de winstmarge op AliExpress echt geweldig. Als je via AliExpress dropshipt kun je een product van € 5,- inkoop, soms wel verkopen voor € 30,-. 

Weinig risico

Als het gaat om dropshipping, is AliExpress één van de meest populaire platforms die er is. Dropshipping is een geweldige manier om een e-commercebedrijf te starten met weinig investeringen vooraf, en AliExpress maakt het gemakkelijk om leveranciers en producten te vinden. In dit artikel geven we je een overzicht van hoe dropshipping werkt en hoe je aan de slag kunt met AliExpress. Door te dropshipping via AliExpress (of via iets anders) loop je heel weinig risico omdat je geen eigen voorraad hebt.

Let wel op dat je wel een goede leverancier hebt die je producten daadwerkelijk levert. Als je wordt opgelicht door je dropshipping leverancier dan is je geld weg en dan moet je wel je klanten terugbetalen. 

Leuke producten

Als je een e-commercebedrijf wilt starten met weinig investeringen vooraf, is dropshipping met AliExpress een geweldige optie. AliExpress is een Chinese online retailer die een breed scala aan producten tegen groothandelsprijzen aanbiedt. Dropshipping omvat het verkopen van producten zonder enige inventaris te hoeven hebben. Wanneer een klant een bestelling plaatst in je winkel, plaatst je eenvoudig dezelfde bestelling op AliExpress en laat je deze rechtstreeks naar de klant verzenden. Een ander groot voordeel is dat AliExpress veel leuke producten verkoopt. Op AliExpress kun je veel impulsproducten kopen die makkelijk verkopen als je ze bijvoorbeeld promoot op social media. 

Wat is een goed alternatief voor AliExpress dropshipping?

Als je een online bedrijf wilt starten, is dropshipping een geweldige optie. Met dropshipping kun je producten verkopen zonder dat je zelf voorraad hoeft te hebben. Wanneer een klant een bestelling plaatst in je winkel, wordt de bestelling doorgestuurd naar de dropshipping leverancier, die het product vervolgens rechtstreeks naar de klant verzendt. Je hoeft het product nooit te zien of aan te raken. AliExpress is een van ’s werelds grootste leveranciers van dropshipping producten, maar is AliExpress ook de beste? Of AliExpress de beste is, is nog maar de vraag omdat er ook veel Nederlandse dropshipping leveranciers bestaan of Europese leveranciers. Door samen te werken met deze leveranciers kun je wel A-merk producten leveren en een snelle levertijd aanbieden. Een goed alternatief voor AliExpress dropshipping vertel ik in mijn gratis e-book waar je leert dropshippen met A-merken. 

Waarom is dropshipping via AliExpress populair?

Nu de e-commerce-industrie in een snel tempo groeit, zoeken steeds meer ondernemers naar manieren om hun eigen online bedrijf te starten. Een van de meest populaire methodes is dropshipping, waarbij je producten verkoopt die je zelf niet op voorraad hebt. In plaats daarvan, wanneer een klant bij je bestelt, plaats je eenvoudig een bestelling bij de leverancier, die het product vervolgens rechtstreeks naar de klant verzendt. Een van de meest populaire leveranciers voor dropshippers is AliExpress. Dropshipping via AliExpress is voornamelijk populair door de hoge winstmarges. 

Tegenwoordig is dropshipping via AliExpress al een stuk minder populair door alle nadelen die langzaam bekend worden over AliExpress. 

Je kunt met de Google Lens afbeeldingen zoeken in Google. Hierdoor kun je zien hoeveel winkels producten dropshippen. Zo kun je ook de enorme populariteit van dropshipping zien. 

Waar let je op als je wilt dropshippen via AliExpress?

Als je een e-commercebedrijf wilt starten met weinig kosten, is dropshipping met AliExpress een geweldige optie. AliExpress is een toonaangevende leverancier van producten uit China met lage prijzen en snelle verzending. Wanneer je dropshipt met AliExpress, maak je een online winkel en plaats je hierin de producten van AliExpress. Wanneer een klant een product in je winkel bestelt, koop je het artikel bij AliExpress en laat je het rechtstreeks naar de klant verzenden. Omdat je zo afhankelijk van de dropshipping leverancier bent is het hierom ook aan te raden om eerst goed de leverancier te onderzoeken voordat je er zaken mee gaat doen. 

Beginnen met AliExpress dropshipping

Dropshipping is de afgelopen jaren een steeds populairder bedrijfsmodel geworden voor e-commerce ondernemers. En met een goede reden. Dropshipping is een manier om een online bedrijf te starten met een laag risico en lage kosten en het is relatief eenvoudig op te zetten en te runnen.

Eén van de meest populaire platforms voor dropshipping is AliExpress. AliExpress is een grote online marktplaats die Chinese leveranciers verbindt met kopers over de hele wereld.

Als je toch wilt beginnen met AliExpress dropshipping volg dan deze vier stappen:

  1. Zoek een AliExpress leverancier
  2. Maak een webshop
  3. Kies de juiste software
  4. Promoot je producten

1. Een AliExpress leverancier vinden

In de afgelopen jaren is dropshipping een steeds populairder bedrijfsmodel geworden voor ondernemers die op zoek zijn naar e-commerce. Met dropshipping kun je een online winkel starten zonder vooraf in voorraad te hoeven investeren. In plaats daarvan, wanneer een klant een bestelling plaatst in je winkel, neem je eenvoudig contact op met de leverancier, die de producten vervolgens rechtstreeks naar het adres van de klant verzendt. Als je aan de slag wilt gaan heb je uiteraard een dropshipping leverancier nodig. Zonder dropshipping leverancier kun je ook niet beginnen met dropshipping dus dit is een belangrijke eerste stap. 

AliExpress product

Je kunt bij AliExpress een product bekijken en dan de reviews van een product bekijken. Het is handig als een product veel reviews heeft. Zo weet je dat de eindscore betrouwbaar is. 

2. Een webshop maken

Er zijn veel e-commerce ondernemers die op zoek zijn naar manieren om hun overheadkosten te verlagen. Een manier om dit te doen is door dropshipping met AliExpress. AliExpress is een website waar je producten kunt vinden die veel goedkoper zijn dan wat je in een fysieke winkel zou vinden. Je kunt ook een breed scala aan producten op AliExpress vinden, wat het een geweldige optie maakt voor dropshippers. Als je een product hebt gevonden moet je een webshop aanmaken waarin je je producten kunt verkopen. Weet je niet hoe dat moet? Dan is het aan te raden om mijn e-book te downloaden waarin ik dit gratis uitleg. 

3. De juiste dropshipping software

Het dropshipping bedrijfsmodel is erg populair onder e-commerce ondernemers. Dropshipping stelt je in staat om producten te verkopen zonder enige voorraad te hebben. Wanneer een klant een product uit je winkel bestelt, neem je eenvoudig contact op met de leverancier en zij verzenden het product rechtstreeks naar de klant. Als je veel klanten hebt kan het erg veel werk zijn om alle bestellingen handmatig door te zetten. Hierom kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van bepaalde dropshipping software. Met deze software kun je bijvoorbeeld je dropshipping webshop automatiseren en producten direct importeren. 

4. Promoten van je producten

Als laatste stap is het zaak om je webshop te promoten. Zonder promotie ga je niks verkopen, dus dit is een zeer belangrijke stap. Als je je producten wilt promoten kun je het beste aan het begin van alles gaan uittesten en kijken welk platform voor jou het beste werkt. Het populairste dropshipping promotie platform is Facebook. 

dropshipping met aliexpress
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relevante berichten

Hoe werkt dropshipping

Hoe werkt dropshipping?

Hoe werkt dropshipping? Wij leggen het uit in dit artikel! Wat is dropshipping en hoe werkt het? Hoe werkt dropshipping? Dropshipping is een populair verkoopmodel

Lees verder »
dropshipping beginnen

Dropshipping beginnen

Dropshipping beginnen Dropshipping beginnen? Wij hebben een concreet stappenplan gemaakt.  Beginnen met dropshipping Dropshipping beginnen? In dit artikel hebben wij een stappenplan gemaakt om te

Lees verder »
Wie is Joshua Kaats?

Wie is Joshua Kaats?

Wie is Joshua Kaats en wat is zijn vermogen? Joshua Kaats, je hoort de naam steeds vaker voorbij komen waarschijnlijk, maar wie is Joshua Kaats?

Lees verder »
Inkopen bij leverancier

Inkopen bij een leverancier

Inkopen bij leverancier Wil je een webshop of winkel beginnen? Dan eerste stap het vinden van een goede leverancier of groothadel. Wat is een leverancier?

Lees verder »
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Dit artikel is geschreven door Emiel. Emiel is een Business student die passie heeft voor online ondernemen. Emiel schrijft voor Extraeuros.nl artikelen over online ondernemen en over online geld verdienen. Emiel schrijft graag over zijn ervaringen met cryptocurrency's, beleggen, dropshipping en affiliate marketing.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je originele dropshipping producten verkopen? Meld je dan hierboven gratis aan voor Printful en begin te verkopen met print on demand.

Andere dropshipping posts

GRATIS € 10.000 dropshipping handleiding ontvangen?

Meld je aan en ontvang een compleet stappenplan om te beginnen inclusief dropshipping niches, dropshipping leveranciers.

extraeuros dropshipping handleiding