fbpx

Dropshipping beginnen

Wil je met dropshipping beginnen? Wij hebben een concreet stappenplan gemaakt. 

dropshipping beginnen

Beginnen met dropshipping

Wil je beginnen met een eigen dropshipping bedrijf? Download dan zeker mijn gratis stappenplan waarin ik jou gratis vertel hoe je kunt beginnen met dropshippen. 
Gratis downloaden

Wil je graag dropshipping beginnen? In dit artikel hebben wij een stappenplan gemaakt om te beginnen met dropshipping. In dit artikel zal er niet omheen gedraaid worden en in zo concreet mogelijk stappen worden uitgelegd. Wil je een dropshipping webshop beginnen? Volg dan deze stappen:

  1. Zoek een product dat populair is en makkelijk te verkopen is. Het is belangrijk om een product te kiezen dat al populair is en makkelijk te verkopen is, zodat je snel kunt beginnen met verkopen en winst kunt maken met je webshop.
  2. Zoek een betrouwbare leverancier voor het product. Het is belangrijk om een leverancier te kiezen die betrouwbaar is en snel kan leveren, zodat je klanten tevreden kunt houden en hun bestellingen op tijd kunt bezorgen.
  3. Maak een webshop aan om je producten te verkopen. Er zijn verschillende manieren om een online winkel te maken, zoals het gebruik van een e-commerce platform zoals Shopify of het maken van een website met behulp van een website builder zoals Woocommerce of Wix.
  4. Promoot je producten en winkel. Zorg ervoor dat je je producten en winkel promoot om klanten te bereiken en te overtuigen om bij je te kopen. Dit kun je doen door middel van sociale media, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en andere online marketingtechnieken.
  5. Beheer en verwerk bestellingen. Zodra je begint met verkopen, moet je ervoor zorgen dat je bestellingen goed beheert en op tijd verwerkt. Dit betekent dat je de bestellingen van klanten moet ontvangen, de betalingen moet verwerken en de producten moet verzenden naar de klanten.
  6. Blijf leren en verbeteren. Dropshipping is een continu proces van leren en verbeteren. Blijf dus altijd op zoek naar manieren om je webshop te verbeteren en meer te leren over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de e-commerce industrie. Zorg er dus voor dat je goed statistieken bijhoud en enquetes houdt om te kunnen blijven groeien. 

dropshipping beginnen in 6 stappen

1. Zoek een product

Het beginnen met dropshipping kan een spannend, maar lastig proces zijn. Weten waar je op moet letten in een product is de sleutel tot succes. Als het gaat om het kiezen van het juiste product om aan te verkopen, zijn er een paar belangrijke aspecten waar je rekening moet houden.

Je wilt ervoor zorgen dat het product dat je verkoopt van hoge kwaliteit is en lang meegaat. Het product dat je verkoopt moet ook zo aantrekkelijk zijn dat klanten erdoor aangetrokken worden en het product graag willen kopen. Ook moet de dropshipping leverancier van het door je gekozen product aantrekkelijke verzendmogelijkheden, inkoopprijzen en snelle levertijden bieden, zodat je klanten hun bestelling snel en probleemloos kunnen ontvangen.

Je moet ook kijken naar de concurrentie in een niche van het product dat je hebt gekozen. Sommige dropshippingniches zien er heel interessant uit, maar hebben simpelweg teveel concurrentie om makkelijk in door te breken. Wil je een dropshipping bedrijf beginnen? Dan heb je een onverzadigde markt nodig waar wel nog veel vraag naar is. Je kunt zelf op zoek gaan naar een goede onverzadigde markt of je kunt iemand inhuren op een platform zoals Fiverr om dit onderzoek voor jou te doen.  

2. Zoek een leverancier

Ben je van plan een dropshipping bedrijf te starten? Als je een goed product hebt gevonden dan is de tweede stap om een goede leverancier te vinden. Veel mensen draaien deze stappen ook soms om en zoeken eerst een betrouwbare leveracier en kijken op wat ze via deze leverancier kunnen verkopen.  

Onderzoek en vergelijk eerst leveranciers op basis van hun kwaliteit, levertijden en prijzen voordat je in zee gaat met de dropshipping leverancier. Je wilt er zeker van zijn dat je producten van goede kwaliteit krijgt tegen concurrerende prijzen en tegelijkertijd een goede relatie met je leveranciers onderhoudt. Overweeg om je aan te melden bij meerdere leveranciers, zodat je meer verschillende producten kunt aanbieden en indien nodig over back-upopties kunt beschikken.

De kwaliteit bij een leverancier is heel belangrijk. Als de kwaliteit van een product slecht is, is de kans op slechte reviews en retouren groot. Door slechte reviews verlies je vertrouwen van nieuwe potentiele klanten en retouren is het laatste dat je wilt als dropshipper.

De levertijd is belangrijk voor de klanttevredenheid. Een slechte klanttevredenheid heeft ook invloed op het vertrouwen van andere potentiele klanten. 

De prijs is als laatste ook belangrijk. Als je een dropshipping bedrijf gaat beginnen dan wil je natuurlijk winst maken en je producten voor de redelijke prijs aanbieden. Als je het product voor te weinig winst kan aanbieden bestaat er een kans dat je direct verliesgevend bent bij een tegenslag.  

Wil je op zoek gaan naar dropshipping leveranciers? Bekijk dan de pagina: Dropshipping leveranciers

3. Maak een webshop

Het maken van een online winkel is een van de meest populaire manieren om een bedrijf te beginnen en dropshipping biedt ondernemers een geweldige manier om dit te doen.

Een belangrijk onderdeel van dropshipping is het maken van een dropshipping webshop. Het beginnen van een webshop was in het verleden altijd een lastig proces, maar tegenwoordig zijn er veel e-commerce platforms beschikbaar waar je zonder enige technische kennis een webshop kunt maken. Het beste e-commerce platform voor dropshippers is Shopify. Wil je alles leren over dit platform en hoe je een Shopify dropshipping maakt? Ga dan naar de pagina: Dropshipping Shopify webshop beginnen

Wil je een dropshipping bedrijf beginnen? Bekijk dan ook de retourvoorwaarden van een leverancier. Je wilt voorkomen dat de producten die retour worden gestuurd niet geretourneerd kunnen worden. 

Dropshipping webshop maken

4. Marketing

Dropshipping is een geweldige manier om een bedrijf te beginnen, omdat het minimale kosten en inspanningen vooraf vereist. Deze lage toetredingsdrempel betekent wel dat de markt snel verzadigd kan raken met bedrijven die strijden om aandacht. Daarom is het belangrijk om een goede marketingstrategie te hebben om je producten te promoten. 

De eerste stap is het identificeren van potentiële klantsegmenten (doelgroep) en deze specifiek te targeten. Kijk in wat voor soort producten de doelgroep is geïnteresseerd en pas je marketingstrategie daar op aan. Onderzoek daarnaast de soorten platforms die de doelgroep het meest gebruikt, zoals sociale media of specifieke online forums, zodat je weet waar je je producten en diensten het beste kunt promoten.

Als je hebt bedacht op welk kanaal je klanten het meeste actief zijn kun je hier op in gaan spelen met het publiceren van content. Deze content kun je op een organische manier aan de man brengen of doormiddel van advertenties. Manieren om je producten te promoten zijn:

SEO: Als je via een organische manier via je website bezoekers wilt krijgen moet je je website optimaliseren voor Google. Dit proces wordt ook wel SEO genoemd. 

SEA: Als je je website promoot door middel van het publiceren van advertenties wordt dit SEA genoemd. 

Social media: Ook kun je ervoor kiezen om je producten te promoten via social media. Via social media kun je ook via een organische manier volgers krijgen of je kunt ervoor kiezen om advertenties te draaien op social media. Voorbeelden van populaire social media kanalen zijn: Facebook, Instagram, TikTok en Pinterest.

Het grote voordeel van organisch mensen bereiken is dat dit praktisch gratis is en dat het alleen tijd kost. Het nadeel van organisch is dat het lang kan duren en je waarschijnlijk niet op de korte termijn veel geld zal verdienen. 

Het grote voordeel van betalen is dat je direct klanten krijgt, maar het nadeel is dat je voor deze klanten betaald. Als je stopt met betalen dan zul je ook geen klanten meer krijgen via deze manier. 

Kies om deze reden een mix van beide strategieën en bekijk zelf wat het beste voor jou werk . 

5. Beheer en verwerk je bestellingen

Het beginnen van een dropshipping bedrijf is een mooie manier om je omzet te verhogen en je klantenbestand uit te breiden met je huidige webshop of een goede manier om zonder te veel investering een webshop te beginnen. Het beheren van bestellingen en het verwerken van betalingen kan complex en uitdagend zijn. Om de winst te maximaliseren en de klanttevredenheid te behouden, is het wel essentieel het beheren en verwerken van je bestellingen goed aan te pakken.

Op een platform zoals Shopify kun je je account koppelen aan sommige dropshipping leveranciers waardoor de bestellingen automatisch worden verwerkt. Hierdoor kun je zo snel mogelijk de bestellingen verwerken. 

Naast het beheren van je bestellingen krijg je als je een webshop hebt ook te maken met retouren. Zorg ervoor dat er op je website duidelijk staat aangegeven hoe dit retouren moet zodat je niet te veel vragen krijgt. Het is ook belangrijk om te weten dat je als Nederlandse webshop 14 dagen retourrecht moet geven. 

Illustratie beginnen met dropshipping foto

6. Blijf leren en verbeteren

Als je alle stappen hebt doorlopen en je dropshipping webshop helemaal staat dan is het belangrijk om je webshop constant te blijven verbeteren. Dit verbeteren kun je doen door op de hoogte te blijven van de nieuwste trends die gaande zijn en door goed statistieken bij te houden van je webshop. Dit statistieken kun je bijhouden door bijvoorbeeld Google Search Console te gebruiken en Google Analytics. Verder kun je ook op je social media-accounts statistieken bijhouden. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer over dropshipping

Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Dit artikel is geschreven door Emiel. Emiel is een Business student die passie heeft voor online ondernemen. Emiel schrijft voor Extraeuros.nl artikelen over online ondernemen en over online geld verdienen. Emiel schrijft graag over zijn ervaringen met cryptocurrency's, beleggen, dropshipping en affiliate marketing.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je originele dropshipping producten verkopen? Meld je dan hierboven gratis aan voor Printful en begin te verkopen met print on demand.

Andere dropshipping posts

GRATIS € 10.000 dropshipping handleiding ontvangen?

Meld je aan en ontvang een compleet stappenplan om te beginnen inclusief dropshipping niches, dropshipping leveranciers.

extraeuros dropshipping handleiding