fbpx

Dropshipping Bol.com

Dropshipping Bol.com, kan dat? En hoe werkt het? Wij vertellen jou hier alles over in dit artikel. 

dropshipping bol.com

Hoe werkt dropshipping via Bol.com?

Wil je gaan dropshipping op Bol.com? Als je kijkt in het beleid van Bol.com mag dit officieel niet. Daarom kun je het beste zelf beginnen met een eigen dropshipping webshop zodat je niet het risico loopt dat je account ineens verwijderd kan worden door een partij als Bol.com. 

Ik leer jou dropshipping in mijn gratis e-book.

Hoe werkt dropshipping via Bol?

Dropshipping is een type bedrijfsmodel waarin e-commerce ondernemers producten verkopen zonder enige voorraad te hoeven hebben. Wanneer een winkeleigenaar een bestelling van een klant ontvangt, neemt hij contact op met de leverancier, die de producten vervolgens rechtstreeks naar het huisadres van de klant verzendt. Dropshipping via Bol.com is een populaire manier om een online geld te verdienen omdat het relatief eenvoudig is en er geen kosten vooraf zijn.

Het grote voordeel van dropshippen via Bol.com is dat je geen eigen webshop hoeft te hebben en geen eigen voorraad hoeft te hebben. Het grote nadeel is dat dit zo gemakkelijk is dat vrijwel iedereen dit kan doen, dus dat de concurrentie wel hoog is. 

Hoe werkt dropshippen via Bol.com? Om te beginnen, hoef je alleen maar een account aan te maken bij Bol.com en de producten die je wilt verkopen op je website of online winkel te vermelden. Wanneer iemand een bestelling plaatst, hoef je alleen maar contact op te nemen met de dropshipping leverancier en het product naar de klant toe te versturen.

Ben je op zoek naar een dropshipping leverancier? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste Nederlandse en Europese dropshipping leveranciers.

Waarom dropshippen via Bol niet werkt

Dropshipping via Bol.com is om vele redenen geen haalbare optie. 

Ten eerste staat de site geen internationale verzending toe, wat het potentiële klantenbestand beperkt. 

Ten tweede biedt Bol.com geen productaanpassing aan, wat vaak een belangrijk verkoopargument is voor dropshippers. 

Ook stelt het bedrijf strenge eisen aan verkopers, waaronder een minimale ordergrootte en een doorlooptijd van enkele weken. Dit maakt het moeilijk om te concurreren met andere dropshippers die flexibelere voorwaarden kunnen aanbieden.

Doordat het dropshippen met Nederlandse leveranciers zo toegankelijk is, is het moeilijk om je nog te onderscheiden van de concurrent. Het probleem van dropshippen via Bol.com is ook dat je de contactgegevens van de klant niet mag gebruiken voor marketing e-mails waardoor je er ook weinig aan hebt om eerst producten met verlies te gaan verkopen om mails te verzamelen. 

Als je wilt dropshippen kun je in veel gevallen beter een dropshipping cursus doen waarin je leert hoe je een eigen website bouwt en niet afhankelijk bent van Bol.com

Met deze link blijf je op onze website, maar ga je naar een pagina met een overzicht van dropshipping cursussen. 

Mag je dropshippen op Bol.com?

Dropshipping is een type e-commerce bedrijfsmodel waarin ondernemers producten verkopen zonder enige voorraad te hebben. Wanneer een winkeleigenaar een bestelling van een klant ontvangt, neemt hij contact op met de leverancier, die de producten vervolgens rechtstreeks naar het adres van de klant verzendt. Dropshipping via Bol.com is mogelijk en kan een geweldige manier zijn om je eigen e-commercebedrijf te beginnen met een kleine investering vooraf.

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij dropshipping op Bol.com. Eerst moet je betrouwbare leveranciers vinden die producten van hoge kwaliteit en een goede klantenservice kunnen bieden. 

Ten tweede moet je aantrekkelijke beschrijvingen en foto’s maken en deze optimaliseren voor de zoekmachine van Bol. En tot slot moet je op de hoogte blijven van jouw bestellingen en ervoor zorgen dat jouw klanten tevreden zijn met hun aankopen.

Op Bol.com kan je dropshippen, maar je moet je wel houden aan de strenge eisen van Bol.com.

Dropshippen bol

Waarom dropshippen via Bol wel werkt

Bol.com is een van de grootste e-commerce platforms van Nederland. Bol.com biedt meer dan 19 miljoen producten van meer dan 5.000 leveranciers. Dropshippers kunnen een gratis account aanmaken en producten direct in hun bol.com account plaatsen. Wanneer een product is verkocht, wordt de dropshipping leverancier op de hoogte gebracht en wordt het product rechtstreeks naar het adres van de klant verzonden.

Als je een exclusieve Nederlandse leverancier hebt dan kun je zeker kans maken om jouw Bol.com dropshipping bedrijf een succes te maken. Bol.com is een enorm platform en bij veel Nederlanders vertrouwd, hierdoor kopen mensen zonder al te veel twijfel van verkopers op Bol.com. Hierdoor is het voor nieuwe webshops gemakkelijk om producten te verkopen via Bol.com.

Iets anders doen dan dropshippen op Bol

Op Bol zou je beter iets anders kunnen doen dan dropshippen omdat de kans dat je je kan onderscheiden van de concurrentie klein is. Een goede manier om een succesvolle Bol.com webshop te hebben is door fysieke voorraad in te kopen via een leverancier zoals Alibaba. Doordat je bij een leverancier inkoopt kun je goedkoop unieke producten krijgen die misschien wel niemand nog verkoopt in Nederland. Er bestaan verschillende Bol.com cursussen waarin wordt uitgelegd hoe je een succesvol Bol.com bedrijf kunt opzetten.

Wil je echt alleen dropshippen? Dan is het aan te raden om naast je Bol.com verkoopaccount ook nog een eigen dropshipping webshop te maken waarin je je dropshipping producten verkoopt. 

Iets anders doen dan dropshippen op Bol

Op Bol zou je beter iets anders kunnen doen dan dropshippen omdat de kans dat je je kan onderscheiden van de concurrentie klein is. Een goede manier om een succesvolle Bol.com webshop te hebben is door fysieke voorraad in te kopen via een leverancier zoals Alibaba. Doordat je bij een leverancier inkoopt kun je goedkoop unieke producten krijgen die misschien wel niemand nog verkoopt in Nederland. Er bestaan verschillende Bol.com cursussen waarin wordt uitgelegd hoe je een succesvol Bol.com bedrijf kunt opzetten.

Wil je echt alleen dropshippen? Dan is het aan te raden om naast je Bol.com verkoopaccount ook nog een eigen dropshipping webshop te maken waarin je je dropshipping producten verkoopt. 

Wat zijn de voordelen van dropshipping Bol.com?

Er zijn veel voordelen aan verkopen via bol.com. Bol is één van de grootste online retailers van Nederland. 

Om te beginnen heeft bol.com een zeer gebruiksvriendelijke interface waardoor klanten gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. 

Daarnaast biedt bol.com een breed scala aan producten, waaronder veel moeilijk te vinden items, waardoor het een ideaal platform is voor dropshippers. 

Ook heeft bol.com uitstekende klantenservice, wat kan helpen vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten en ervoor te zorgen dat ze terugkomen voor meer. Doordat veel Nederlanders al vertrouwd zijn met Bol.com kopen veel mensen van verkopers die verkopen via Bol.com. Dit kan een groot voordeel zijn als je nieuw in de markt bent en nog vertrouwen moet winnen bij je klanten. 

Nadelen verkopen via Bol.com

Bol.com is de grootste online retailer van Nederland. Het bedrijf biedt dropshipping voor verkopers in Europa en heeft meer dan 19 miljoen producten beschikbaar voor dropshipping.

Ondanks de vele voordelen van dropshipping zijn er ook veel nadelen:

  • De beste verkoper op Bol.com krijgt het koopblok. Ben jij niet de goedkoopste, betrouwbaarste of de verkopen met de snelste levertijd? Dan word je niet getoond door Bol.com
  • Je bouwt niet zelf een klantenbestand op, maar Bol bouwt een klantenbestand op die jij niet mag gebruiken. 
  • Doordat je geen unieke producten verkoopt, is de concurrentie enorm. 
  • Je mag een levertijd van maximaal 8 dagen hebben, dus dropshippen vanuit China is niet mogelijk. 
  • Bol.com heeft strenge regels waar je je aan moet houden. Als de leverancier een fout maakt word jij hier hard op afgerekend door Bol.com. 
  • Je hebt geen invloed op het bestelproces. 
  • Alle concurrenten die bij dezelfde leverancier zitten hebben precies dezelfde producten als jou op voorraad en waarschijnlijk dezelfde prijzen. 
Nadelen dropshippen Bol.com

Iedereen verkoopt uit dezelfde voorraad

Het grote nadeel van dropshippen via Bol.com is dat je als je dropshipt via een bekende Nederlandse leverancier verkoopt, de kans groot is dat tientallen andere precies hetzelfde doen. Hierdoor hebben vele andere Bol.com verkopers dezelfde producten met dezelfde prijzen met dezelfde leveringsvoorwaarden. Hierdoor kun je je vrijwel niet onderscheiden van je concurrentie. 

Vaak zijn de marges ook klein met dropshopping waardoor je ook niet kan gaan stunten met de prijs. Vaak moet je buiten wat je betaalt aan de leverancier ook nog een deel afstaan aan Bol.com van het totale order bedrag. Dit bedrag kan soms wel oplopen tot 13% van je omzet. Hierbij moet je ook nog gratis verzending aanbieden en 30 dagen gratis retour. Hierdoor moet je een hoge winstmarge hebben om het dropshippen via Bol.com nog rendabel te maken. 

Geen invloed op het verzendproces

Een ander nadeel van het dropshippen van je pakketten in plaats van het zelf versturen van je Bol.com pakketten, is dat je geen invloed hebt op de levertijd van je producten en dat je geheel afhankelijk bent van je leverancier. Maak voordat je begint met dropshippen altijd goed afspraken met je leverancier. 

Te hoge prijzen om winst te maken

De prijzen op bol.com zijn te hoog voor dropshipping.

De prijzen die bol.com rekent voor producten zijn te hoog om winst te maken met dropshipping. Als je gaat dropshippen via Bol.com krijg je te maken met de volgende kosten:

  • Je moet het product gratis verzenden (Kost gemiddeld € 6,25).
  • Je moet het product gratis retour laten sturen (Kost gemiddeld € 6,25)
  • Je staat een deel van je omzet af aan Bol.com (Kost tot wel 13% van je omzet)

Besef je ook wat Bol.com voor de 13% doet. Bol.com neemt de gehele marketing voor jou uit handen en plaatst je product soms in Google Ads die ze voor jou betalen. Daarnaast mag je verkopen op één van de grootste marktplaatsen van Nederland met miljoenen bezoekers. 

Levertijden van de leverancier

Als je van plan bent te dropshippen via Bol.com, is het belangrijk om te weten dat de leverancier een andere leveringsbelofte heeft dan de verkoper. De leverancier belooft de producten binnen 2-3 dagen te leveren, terwijl de verkoper belooft de producten binnen 5-7 dagen te leveren. Dit kan voor verwarring zorgen bij klanten, dus het is belangrijk om duidelijk te zijn over de levertijden wanneer je reclame maakt voor jouw producten.

Het is ook belangrijk op te merken dat bol.com verkopers niet toestaat hun eigen levertijden in te stellen. Dit betekent dat als je dropshipping via bol.com doet, je de levertijd van de leverancier als die van jezelf moet gebruiken. Dit kan frustrerend zijn voor klanten die gewend zijn hun bestellingen sneller van andere sites te krijgen, maar het is iets waar je omheen moet als je bol.com als je dropshipping platform wilt gebruiken.

Wat is dropshipping en hoe werkt het precies?

Dropshipping is een verkoopmodel waarbij een verkoper producten aanbiedt op zijn website of online marktplaats, zonder dat hij deze producten zelf op voorraad heeft. Als een klant een product koopt, wordt het bestelde product rechtstreeks verzonden vanuit de leverancier naar de klant. De verkoper hoeft zich dus geen zorgen te maken over de opslag en verzending van de producten.

Kan ik dropshipping gebruiken om producten te verkopen via bol.com?

Ja, het is mogelijk om dropshipping te gebruiken om producten te verkopen via Bol.com. Als verkoper kun je producten aanbieden op de Bol.com website en als een klant een bestelling plaatst, kun je deze bestelling doorgeven aan de dropshipping leverancier, die het product rechtstreeks naar de klant verzendt. Zo hoef je zelf geen voorraad aan te leggen en hoef je je geen zorgen te maken over de verzending van de producten. Let wel op dat Bol.com een bepaalde maximale levertijd hanteert. Hierdoor is het dropshippen vanuit China niet mogelijk via Bol.com. 

Wat zijn de voordelen en nadelen van dropshipping via bol.com?

Een voordeel van dropshipping via Bol.com is dat je geen grote investering hoeft te doen in voorraad. Je hoeft geen producten op voorraad te houden en je hoeft geen geld te investeren in opslagruimte. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de verzending van de producten, want deze wordt rechtstreeks door de leverancier naar de klant verzonden. Een nadeel kan zijn dat je minder controle hebt over de levertijd en de kwaliteit van de producten, omdat je afhankelijk bent van de leverancier. Het is daarom belangrijk om een betrouwbare dropshipping leverancier te kiezen. Vooral op Bol.com moet je goed letten op de klanttevredenheid. Als je leverancier fouten maakt, kun je strafpunten krijgen van Bol.com waardoor je producten niet meer worden weergeven. 

 
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Dit artikel is geschreven door Emiel. Emiel is een Business student die passie heeft voor online ondernemen. Emiel schrijft voor Extraeuros.nl artikelen over online ondernemen en over online geld verdienen. Emiel schrijft graag over zijn ervaringen met cryptocurrency's, beleggen, dropshipping en affiliate marketing.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS € 10.000 dropshipping handleiding ontvangen?

Meld je aan en ontvang een compleet stappenplan om te beginnen inclusief dropshipping niches, dropshipping leveranciers.

extraeuros dropshipping handleiding