fbpx

Dropshipping cursus overzicht

Alle dropshipping cursussen op één rijtje, vergeleken, gereviewd en alle informatie die je nodig hebt op één pagina.  

Laatste update: 18 mei 2023

dropshipping cursus

Dropship cursussen overzicht

In Nederland is er eigenlijk maar één dropshipping cursus beschikbaar. Dit zijn de dropshipping cursussen van Joshua Kaats. Joshua Kaats is een dropshipping expert met enorm veel praktijk ervaring. 

Doordat er maar één cursus over dropshipping in Nederland bestaat is iedereen die wilt beginnen op één plek. Als je je aanmeldt voor de dropship academy krijg je toegang tot een community die allemaal de cursus hebben gekocht. In deze community kun je praten met andere dropshippers over dropshipping. 

Deze cursus kost alleen meer dan 2500,-. Dit is voor de meeste mensen erg veel geld en een (te) grote investering. Wij van Gloriousmindset hebben een geheel gratis stappenplan gemaakt over hoe je geld kunt verdienen met dropshipping. 

Dropshipping cursus

Dropship academy dropship cursus

Dropshipping Academy 5.0

High ticket cursus

Dropship academy dropship cursus

High Ticket Dropshipping

Dropshipping cursus volgen

Dropshipping is een vorm van e-commerce waar webshopeigenaren geen eigen voorraad hebben. In plaats van een eigen voorraad te hebben sturen ze de orders die ze binnen krijgen naar de leverancier. De leverancier stuurt die producten direct naar de klant toe. Het grote voordeel hiervan is dat je geen eigen voorraad hoeft in te kopen. Dit scheelt veel geld en moeite. Ook ben je ook niet locatiegebonden doordat de leverancier het gehele logistieke proces voor je uit handen neemt. Je zou er dus voor kunnen kiezen om heerlijk te gaan dropshipping vanuit Bali (zoals je wel in de advertenties zult zien)

Omdat dropshipping zo’n aantrekkelijk bedrijfsmodel is kiezen veel mensen ervoor om te beginnen met dropshipping. Om makkelijk van start te gaan met dropshipping is het aan te raden om een dropshipping cursus te doen zodat je in een korte tijd alle kneepjes van het vak leert. Een cursus kan alleen erg duur zijn. Daarom hebben wij een gratis stappenplan gemaakt zodat je het kan leren zonder een cursus. 

Dropshipping is een bedrijfsmodel waar je heel veel online geld mee kunt verdienen. Je moet natuurlijk wel weten hoe dit moet. Gelukkig zijn er een heleboel dropshipping cursussen die dit uitleggen.

Er is veel informatie te vinden op het internet over dropshipping, maar waarom zou je dan alsnog een dropshipping cursus gaan volgen? Het grote voordeel van dropshipping cursussen is dat er één logisch verhaal van is gemaakt. Met dropshipping cursussen krijg je een van a tot z stappenplan waarin exact verteld wordt hoe je een dropshipping bedrijf kunt opzetten en runnen. Dit doen wij uiteraard ook in ons gratis e-book.

Een andere reden om een dropshipping cursus te volgen is omdat je bij een dropship cursus in de meeste gevallen ook toegang krijgt tot een community. In deze community zitten vaak honderden andere mensen die hetzelfde bedrijfsmodel als jou hebben. Doordat je een community hebt kun je veel van elkaar leren en zullen je vragen snel beantwoord worden door mensen die echt ervaring hebben met dropshipping. 

De beste dropshipping cursussen

In Nederland zijn er maar 2 verschillende dropshipping cursussen beschikbaar. Deze cursussen worden gegeven door hetzelfde bedrijf. Het verschil tussen beide cursussen, is dat je beide een ander specialisme leert van andere leraren.

De beste cursussen om dropshipping te leren zijn:

  1. Beste dropshipping cursus: Dropship Academy High Ticket DSA
  2. Dropship Academy

1. Dropship academy

 

Dropship academy dropshipping cursus

 

Dropship academy is één van de bekendste cursus aanbieders op het gebied van dropshipping. De dropship academy wordt gegeven door Joshua Kaats. Joshua Kaats is een expert op het gebied van dropshipping en heeft veel eigen dropshipping winkels gehad. Mensen zeggen dat Joshua Kaats de eerste persoon in Nederland was die was begonnen met dropshipping. 

In de dropship academy krijg je een uitgebreide video cursus met nog veel extra’s. In deze video’s wordt stap voor stap door Joshua en andere dropshipping experts uitgelegd hoe jij een eigen dropshipping winkel kunt opzetten. 

Naast het uitgebreide stappenplan krijg je ook nog veel extra bonusmateriaal waar andere mensen soms wel duizenden euro’s voor moeten betalen. 

Ook heeft de Dropship academy een community waarin je kunt praten met andere dropshippingondernemers. Deze community is heel waardevol omdat deze community helemaal volstaat met waardevolle tips. 

Naast de informatie die je krijgt over dropshipping, is Joshua Kaats ook een interessant persoon op het gebied van ondernemen. Joshua Kaats is een drukke ondernemer die zich met veel meer dan alleen dropshipping bezighoud. Hierdoor kan in contact komen met Joshua Kaats ook zeker nuttig zijn voor de toekomst. 

Door te klikken op deze link ga je naar de officiële website van de Dropship academy. Op deze website krijg je meer informatie over de cursus.

Over de reviews

Wij hebben Gloriousmindset opgericht omdat wij ook gek zijn op een extra inkomen verdienen. Om de kwaliteit van het onderzoek te kunnen garanderen hebben wij hiernaast gezet waar wij onze mening hebben gebaseerd. Wij raden onze producten aan op basis van deze aspecten. 

326

Reviews gelezen

3

Cursussen bekeken

126

Uur aan onderzoek

Veel gestelde vragen

Wij van Gloriousmindset krijgen veel vragen binnen in onze mailbox. De meest gestelde vragen hebben wij zo uitgebreid mogelijk geprobeerd te antwoorden hieronder. 

Wat is dropshipping?

Dropshipping is een bedrijfsmodel waarin e-commerce ondernemers producten verkopen zonder enige voorraad te hoeven hebben. Wanneer een winkeleigenaar een bestelling van een klant ontvangt, neemt hij gewoon contact op met de leverancier, die de producten vervolgens rechtstreeks naar de deur van de klant verzendt. Met dropshipping plug-ins zoals DSer kan een webshopeigenaar gemakkelijk een dropshipping webshop automatiseren. 

Dropshipping is het perfecte bedrijfsmodel voor nieuwe e-commerce ondernemers. Het is eenvoudig op te zetten en te beheren en vereist geen grote investering vooraf. Het grote voordeel van dropshipping is dat je een groot deel kunt automatiseren of uitbesteden. De logistiek kun je helemaal automatiseren waardoor je hier geen omkijken naar hebt. 

Daarnaast moet je klantenservice en de marketing doen wat je ook kunt uitbesteden. 

Lees meer over wat is dropshipping?

In deze video verteld Joshua Kaats over wat dropshipping precies is. Joshua Kaats is ook de oprichter van de bovenstaande dropshipping cursussen. 

Hoe vind je een Dropship cursus?

Er zijn een paar verschillende manieren om een dropship cursus te vinden. Je kunt online zoeken naar specifieke cursussen of een fysieke dropship cursus bijwonen. Wij hebben een lijst gemaakt van de beste dropshipping cursussen (Dit is er tegenwoordig maar 1 helaas).

Zorg er bij het zoeken naar een online cursus voor dat de instructeur ervaring heeft met zowel e-commerce als dropshipping. De cursus moet ook up-to-date zijn, met informatie over de nieuwste trends en strategieën in de branche. De e-commerce markt veranderd natuurlijk heel snel en je moet om succes te hebben wel op de hoogte zijn van de nieuwste trends.

Wat je ziet bij de dropshipping academy, is dat ze constant hun cursus aan het bijwerken zijn. Op dit moment is net de Dropshipping Academy 5.0 op de markt gebracht. Hier hebben ze weer een geheel nieuwe cursus gemaakt die helemaal past bij de markt van dit moment. 

Het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je je aanmeldt voor een cursus. Bekijk beoordelingen van oud-studenten om een idee te krijgen van hoe de cursus eruit ziet. Zorg er ook voor dat je de instructeur vragen stelt over de inhoud of het formaat van de cursus. Wij hebben zelf naar aanleiding van een onderzoek naar reviews en ervaringen deze lijst opgesteld. Zo weet je zeker dat de cursussen die wij hebben beschreven van hoge kwaliteit zijn.

Daarnaast kun je bij de meeste dropshipping cursussen een gratis proef abonnement nemen of ergens gratis aan deelnemen. Dit is ook zo met de Dropshipping Academy. Wil je eerst een gratis webinar? Ga dan naar aanmelden voor webinar. 

Wat te verwachten in een Dropshipping cursus?

Wanneer je je inschrijft voor een dropshipping cursus, kun je verwachten dat je de basis leert van het opzetten en beheren van een succesvolle webshop. 

Je leert hoe je producten kunt vinden om te verkopen, je winkel kunt opzetten, je producten op de markt kunt brengen en je voorraad kunt beheren. Daarnaast bieden de meeste cursussen tips voor het verbeteren van de positie in de zoekmachine van je website en manieren om meer bezoekers naar jouw winkel te trekken. Je leert ook hoe je effectieve advertentiecampagnes kunt maken waarmee je nieuwe klanten kunt aantrekken en de verkoop kunt stimuleren.

Waarom zijn dropshipping cursussen zo duur?

Dropshipping cursussen zijn zo duur omdat de ondernemer haar businessmodel weggeeft. De ondernemer die deze cursus geeft, verhoogt zijn concurrentie door al zijn geheimen prijs te geven. 

Omdat de informatie die de ondernemer geeft zo waardevol is vraagt de ondernemer hoe meer geld voor. Zie de prijs van de cursus als een investering. Als je een dropshipping cursus neemt dan kun je potentieel tienduizenden euro’s verdienen met dit bedrijfsmodel zonder hoge kosten (buiten de cursus dan natuurlijk). Echter is dit natuurlijk geen garantie. Je kunt met elk bedrijfsmodel veel verdienen, maar je moet er ook bij elk bedrijfsmodel hard voor werken. 

De voordelen van het volgen van een Dropship cursus

Dropship cursussen zijn een geweldige manier om meer te weten te komen over het bedrijfsmodel, leveranciers en producten te vinden, verzending en meer. Vaak bieden deze cursussen na voltooiing een certificering of diploma aan. Hier zijn enkele redenen om een dropship cursus te volgen:

1. Dropship cursussen bieden een diepgaand inzicht in het runnen van het opzetten van een succesvol dropshipping bedrijf. Dit omvat het vinden van leveranciers en producten, verzending, promotie en meer.

2. Vaak bieden deze cursussen na afronding een certificering of diploma. Dit kan je helpen om je te onderscheiden van de concurrentie en jouw kennis van het bedrijf aan te tonen. Deze onderscheiding kun je vervolgens op je LinkedIn zetten en in je cv. 

3. Dropship cursussen kunnen online of fysiek worden gevolgd, waardoor ze handig zijn voor drukke ondernemers.

4. De instructeurs van deze cursussen zijn vaak ervaren ondernemers die hun tips en advies kunnen delen voor het runnen van een succesvol dropshipping bedrijf. Hierdoor hoef jij de fouten die deze ondernemers hebben gemaakt niet te maken.

 

Waarom een cursus doen?

Dropship cursussen zijn een steeds populairdere manier geworden om snel te leren hoe je een bedrijf kan opzetten. Ze zijn ook geweldig voor mensen die hun werkvaardigheden willen verbeteren. Dropship cursussen bestaan vaak uit online sessies en video’s die je kunt bekijken.

Wat is een dropshipping cursus?

Een dropshipping cursus is een soort opleiding of training die is gericht op het leren van de ins en outs van dropshipping. Dit is een vorm van e-commerce waarbij een verkoper producten aanbiedt op een website of platform, maar deze producten niet zelf opslaat of verzendt.

In plaats daarvan worden de producten rechtstreeks vanuit de leverancier naar de klant verzonden wanneer een verkoop plaatsvindt. Een dropshipping cursus kan helpen om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om succesvol te zijn in deze vorm van e-commerce, zoals het vinden van geschikte leveranciers, het opzetten van een professionele webshop en het gebruik van marketingtechnieken om producten te verkopen.

Waarom zou ik een dropshipping cursus volgen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een dropshipping cursus te volgen. Als je nieuw bent in de wereld van e-commerce en nog niet zeker weet hoe je moet beginnen met het verkopen van producten online, kan een dropshipping cursus je helpen om de basisprincipes te leren en een solide foundation te leggen voor je online verkoopcarrière.

Als je al ervaring hebt met e-commerce, maar op zoek bent naar manieren om je verkoopstrategie te verbeteren of om meer te leren over hoe je een succesvolle dropshipping-bedrijf kunt opzetten, kan een dropshipping cursus ook een goede keuze zijn.

Waar kan ik een dropshipping cursus vinden?

Er zijn verschillende manieren om een dropshipping cursus te vinden. Veel universiteiten en andere educatieve instellingen bieden formele opleidingen aan in dropshipping en e-commerce. Je kunt ook online op zoek gaan naar dropshipping cursussen die specifiek zijn gericht op het leren van de vaardigheden die nodig zijn om een succesvol dropshipping-bedrijf op te zetten.

Er zijn veel websites en platforms die dergelijke cursussen aanbieden, zoals Udemy, Coursera en LinkedIn Learning. Houd er rekening mee dat sommige cursussen mogelijk meer geschikt zijn voor beginners, terwijl andere cursussen gerichter zijn op gevorderde onderwerpen en technieken. Zoek dus een cursus die aansluit bij jouw huidige kennis en ervaring.

De bekendste dropshipping cursus in Nederland is de Dropship academy. Dit is een dropshipping cursus die wordt gegeven door Joshua Kaats, een bekende e-commerce kenner in Nederland. 

Relevante cursussen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Dit artikel is geschreven door Emiel. Emiel is een Business student die passie heeft voor online ondernemen. Emiel schrijft voor Extraeuros.nl artikelen over online ondernemen en over online geld verdienen. Emiel schrijft graag over zijn ervaringen met cryptocurrency's, beleggen, dropshipping en affiliate marketing.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS € 10.000 dropshipping handleiding ontvangen?

Meld je aan en ontvang een compleet stappenplan om te beginnen inclusief dropshipping niches, dropshipping leveranciers.

extraeuros dropshipping handleiding