fbpx

Dropshipping leverancier Nederland en Europa

Welke dropshipping leveranciers zijn er in Nederland? Wij vertellen je hier alles over!

Dropshipping leveranciers

Wil je beginnen met dropshipping? Dan heb je een leverancier nodig. In dit artikel bespreken wij de beste Nederlandse/Europese dropshipping leveranciers van dit moment. 

 1. Printful
 2. DropshippingXL
 3. Spocket
 4. DSer
 5. BigBuy
 6. Zendrop
 7. DSM
 8. Carro
Wil je beginnen met dropshipping? Download dan de gratis dropshipping handleiding

1. Printful

Bij Printful kun je alles kopen wat je kunt bedrukken. Dit kunnen bijvoorbeeld T-shirts, mokken of sieraden zijn. Printful doet ook aan dropshipping. Hierdoor kun je dit prachtige assortiment verkopen in jouw dropshipping winkel. 

Trustpilot: 4.2 sterren

VidaXL logo dropshipping leverancier

2. DropshippingXL

DropshippingXL heeft rond de 90.000 producten en is voornamelijk gespecialiseerd in tuin en huis artikelen. DropshippingXL levert onder andere in Nederland. 

Trustpilot: 4.2 sterren

Spocket logo

3. Spocket

Met Spocket kun je in contact komen met heel veel dropshipping leveranciers die gevestigd zijn in Europa of in England. 

Met de Automatische koppeling met Shopify of Woocommerce kun je gemakkelijk heel je dropshipping webshop automatiseren. 

Trustpilot: 4.7 sterren

DSer dropshipping leverancier

4. DSer

Op DSer kun je je Shopify webshop gemakkelijk koppelen aan AliExpress. Door je Shopify webshop te koppelen aan AliExpress kun je je webshop gemakkelijk geheel automatiseren. 

Naast de Chinese productleveranciers komen er ook steeds meer Europese verkopers op AliExpress die soms wel binnen 8 dagen kunnen leveren. Hierdoor behoud je wel de goedkope inkoop wat je van AliExpress gewend bent, maar heb je niet zulke lange levertijden. 

Trustpilot: 3.2 sterren

Bigbuy logo dropshipping leverancier

5. BigBuy

BigBuy is een andere dropshipping leverancier met maar liefst 150.000 producten. Bigbuy levert ook in Nederland.

Trustpilot: 4.7 sterren

Zendrop logo

6. Zendrop

Zendrop is een platform dat je in contact kan brengen met meerdere dropshipping leveranciers. Door de handige integraties met deze leveranciers kun je gemakkelijk duizenden producten naar jouw webshop importeren. 

Trustpilot: 4.8 sterren

7. DSM

Ook DSM is een dropshipping platform die meerdere dropshipping leveranciers heeft. 

Trustpilot: 2.2 sterren

Carro dropshipping leverancier

8. Carro

Carro is een platform met veel unieke producten van goede merken waar mensen echt naar op zoek zijn. Dit kan je als dropshipper echt helpen om verder te komen. 

Trustpilot: 3.2 sterren

Nederlandse dropshipping leveranciers

Dropshipping is een bedrijfsmodel waarbij een webshop producten verkoopt zonder eigen voorraad, in plaats daarvan verstuurt een dropshipping leverancier de producten direct op naar de klant. Het grote voordeel hiervan is, is dat de dropshipping webshop geen eigen voorraad hoeft te hebben. Dit bespaart enorme kosten en scheelt ook een hoop risico. Doordat er weinig kapitaal voor nodig is, is dit businessmodel steeds populairder geworden. 

Ondanks dat dit een mooi bedrijfsmodel lijkt vinden veel mensen het toch lastig om een goede dropshipping leverancier te vinden. Het vinden van een goede leverancier is belangrijker dan ooit omdat je natuurlijk sterk afhankelijk bent van je leverancier. In dit artikel hebben wij een lijst gemaakt van dropshipping leveranciers die je in Nederland kunt gebruiken. 

Dropshippen kan worden door een eigen dropshipping webshop te maken of via een marktplaats zoals Bol.com of Amazon. Dropshipping stelt bedrijven in staat om kosten te verlagen terwijl ze toch toegang hebben tot producten van hoge kwaliteit. In Nederland is dropshipping een populair verdienmodel voor kleine bedrijven en ondernemers. 

Ondanks dat dropshipping een mooi bedrijfsmodel is, staat dropshipping toch bekend als het verkopen van Chinese producten van lage kwaliteit (Dropshipping via AliExpress in de meeste gevallen). Tegenwoordig is dit allang niet meer zo en kun ook samenwerken met Nederlandse dropshipping leveranciers of Europese dropshipping leveranciers. In dit artikel zal een opsomming gegeven worden van goede dropshipping leveranciers in Nederland en Europa waar je hoge kwaliteit producten kan gaan dropshippen. 

Er zijn veel betrouwbare dropshipping leveranciers in Nederland of die snel leveren in Nederland die kwaliteitsproducten aanbieden tegen scherpe prijzen. Zo kun je als dropshipping bedrijf alsnog A-merken verkopen. 

Hoe vind je een Nederlandse leverancier?

Dropshipping is een geweldig bedrijfsmodel voor ondernemers die hun eigen bedrijf willen beginnen met weinig investeringen vooraf en Nederland is een geweldige plek om leveranciers te vinden voor je nieuwe dropshipping bedrijf. 

AliExpress voor inspiratie

 

Om een leverancier te vinden moet je wat onderzoek doen om goede leveranciers in Nederland te vinden. Een goede plek om te beginnen is AliExpress Deze site is populair bij Nederlandse ondernemers en is de thuisbasis van veel goede dropshipping leveranciers. Het grote nadeel van AliExpress, is dat de producten vaak van slechte kwaliteit zijn en de levertijden erg lang zijn. Ook is het contact vaak gebrekkig met de leverancier ondanks dat de leverancier in Nederland kan zitten. Hierdoor hebben steeds meer dropshippers ervoor gekozen om te gaan voor Nederlandse dropshipping leveranciers en de Chinese dropshipping leveranciers achterwege te laten.

Ondanks dat AliExpress een plek is met veel nadelen is het wel een ideale plek om inspiratie op te doen van welke producten je wilt gaan verkopen en wat de huidige trends zijn. Vaak zijn producttrends duidelijk terug te zien op AliExpress. Hierdoor kan je met behulp van AliExpress goede producten vinden. Vervolgens kun je een lijst maken van deze producten en Nederlandse leveranciers gaan benaderen. Een zoekopdracht die je kunt proberen om goede dropshipping producten te vinden is: Hot on Amazon

Ben je op zoek naar goede dropshipping producten? Wij hebben hier een los artikel over geschreven: Beste dropshipping producten.

Dropshipping leverancier zoeken

 
Je hebt een aantal opties als je wilt beginnen met dropshipping en leveranciers gaat zoeken. Je hebt de exclusieve leveranciers en je hebt de tussenpartijen waarbij je je vaak enkel hoeft aan te melden en aan de slag kunt. De exclusieve leveranciers zijn vaak de directe groothandels waar je contact mee hebt. Het grote voordeel van de exclusieve leveranciers is dat als je wordt toegelaten de producten die je verkoopt exclusiever zijn dan wanneer je verkoopt bij een open leverancier. Het grote voordeel van een open leverancier is dat je vaak een groot aanbod hebt en dat er veel integraties bestaan om je webshop te automatiseren. 
 

Contact opnemen met leveranciers

 

Zodra je een paar leveranciers hebt gevonden die je goed genoeg vindt, kun je rechtstreeks contact met hen opnemen om te vragen of ze dropshipping services aanbieden (Dit moet vaak bij de exclusieve leveranciers). Bij veel grote leveranciers kun je simpelweg een account aanmaken en beginnen met verkopen. Bij deze grote partijen kun je vaak ook het gehele orderproces automatiseren waardoor je helemaal geen omkijken hebt naar het verwerken van je bestellingen. 

Wel is aan te raden om een KvK aan te vragen en alvast een website te maken als je contact gaat opnemen met Nederlandse dropshipping leveranciers. Zo kun je aan de Nederlandse dropshipping leverancier laten zien dat je een serieuze partij bent. Door dit te doen onderscheid je je van andere dropshippers en is de kans dat je toegelaten wordt bij de Nederlandse dropshipping leverancier groter.

Hoe kies je de juiste dropshopping leverancier?

Het vinden van de juiste leverancier is de sleutel bij het starten van een dropshipping bedrijf. Je moet ervoor zorgen dat je samenwerkt met een dropshipping leverancier die kwaliteitsproducten, concurrerende prijzen en betrouwbare levertijd heeft. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je de juiste dropshipping leverancier kiest:

 • Heeft de Nederlandse dropshipping leverancier concurrerende prijzen?
 • Zijn de producten van hoge kwaliteit?
 • Wat is de levertijd?
 • Is de leverancier gemakkelijk te bereiken?
 • Waar gaan de retouren heen?

Waar let je op bij een dropshipping leverancier?

Er zijn een paar belangrijke dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een dropshipping leverancier. Ten eerste wilt je ervoor zorgen dat ze een goede reputatie hebben en je hoogwaardige producten kunnen leveren. Ten tweede wil je er zeker van zijn dat ze redelijke prijzen hebben zodat je de concurrentiestrijd ermee aan kunt gaan. Ten derde wil je er zeker van zijn dat ze een goede klantenservice hebben en gemakkelijk om mee te werken zijn.

Als het om reputatie gaat, kun je deze informatie vaak vinden door online recensies te lezen of rond te vragen op forums. Voor prijzen is het belangrijk om verschillende leveranciers te vergelijken om te zien wie de beste prijs kan bieden voor de producten waarin je geïnteresseerd bent. 

En tot slot, als het gaat om klantenservice en gebruiksgemak, is het belangrijk om de algemene voorwaarden van elke leverancier te lezen voordat je je aanmeldt. 

De belangrijke dingen waar je op let bij het kiezen van een dropshipping leverancier zijn dus:

 1. Levertijd
 2. Betrouwbaarheid
 3. Reviews van een leverancier
 4. Productkwaliteit
 5. Klantenservice

1. Levertijd

Het belangrijkste voordeel van dropshipping is dat het mogelijk is om een online winkel te starten zonder enige investering vooraf. Je hoeft geen producten in bulk te kopen of je zorgen te maken over de verzend- en verpakkingslogistiek – de leverancier regelt dat allemaal voor jou. Bovendien hoeft je geen opslagruimte te verhuren of personeel in te huren om de voorraad te beheren.

Deze voordelen klinken heel aantrekkelijk, maar veel mensen worden afgeschrikt door de levertijden van de meeste dropshipping leveranciers. Een lange levertijd kan zorgen voor veel ontevreden klanten en veel klantvragen. 

Als je een dropshipping leverancier zoekt, kijk dus altijd goed naar de levertijden van de producten. Vergelijk vervolgens deze levertijden met je toekomstige concurrenten. Snelle levertijden hebben kan je direct onderscheiden van een hoop concurrenten en jou eerst unieke voordeel creëren. 

2. Betrouwbaarheid

Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij dropshipping en een van de belangrijkste is de betrouwbaarheid van de leverancier. Een betrouwbare leverancier verzendt bestellingen keer op keer op tijd. Dropshipping leveranciers moeten ook een goede communicatie en klantenservice hebben. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het vinden van een betrouwbare leverancier:

 • Op tijd verzenden: Dit is de belangrijkste factor. Jouw klanten verwachten hun bestellingen op tijd te ontvangen en als jouw leverancier niet kan leveren, is dat slecht voor jouw bedrijf. Zorg ervoor dat je naar hun verzendtijden en beleid vraagt voordat je je ertoe verbindt met hen samen te werken.
 • Goede communicatie: Je moet gemakkelijk en snel kunnen communiceren met je leverancier. Als er problemen zijn met een bestelling, moet je deze kunnen bereiken zodat je het probleem kunt oplossen. Zorg ervoor dat je hun klantenservice uitprobeert voordat je met hen gaat werken.

3. Reviews van een leverancier

Als je op zoek bent naar een Europese of Nederlandse dropshipping leverancier, moet je beoordelingen lezen voordat je een beslissing neemt. Een goede leverancier zal goede recensies hebben van tevreden klanten. Zoek naar leveranciers met een breed assortiment zodat je jouw klanten meer keuze kunt bieden. Een goede leverancier biedt ook concurrerende prijzen en snelle verzending. Omdat reviews belangrijk zijn hebben wij bij de bovenstaande leveranciers die reviews van Trustpilot erbij gezet. 

Lees wel altijd een aantal reviews en kijk niet alleen maar naar de sterren. Soms heeft een bedrijf een aantal slechte reviews omdat de klant simpelweg onredelijk is. Lees dus altijd een paar goede reviews en een paar slechte reviews. 

4. Productkwaliteit

Als ondernemer wil je er zeker van zijn dat je jouw klanten producten van hoge kwaliteit levert. Dit is vooral belangrijk bij een webshop, omdat de klant niet de mogelijkheid heeft om het product te bekijken voordat het naar hem wordt verzonden. Je zult wat onderzoek moeten doen naar jouw leverancier om er zeker van te zijn dat deze een goede reputatie heeft op het gebied van productkwaliteit.

Als je geen hoogwaardige producten levert, kun je veel retouren krijgen en deze moet je aannemen volgens de Nederlandse wet. Het laatste wat je als dropshipper wilt, is zijn veel retouren.  

5. Klantenservice

Het laatste waar je naar kunt kijken bij het kiezen van een Nederlandse dropshipping leverancier is de klantenservice van de leverancier. Je wilt een vlotte en goede communicatie hebben voor het geval dat er iets mis gaat of als je een dringende vraag hebt. 

 

Wat is een dropshipping leverancier?

Een dropshipping leverancier is een bedrijf dat producten verkoopt aan een retailer, maar in plaats van de retailer de producten te laten verzenden naar de klant, verzendt de leverancier de producten direct naar de klant. De retailer hoeft dus geen voorraad te hebben of zelf te verzenden en kan zich richten op het aanbieden van producten en het verwerken van bestellingen.

Hoe kan ik een dropshipping leverancier vinden?

Er zijn verschillende manieren om een dropshipping leverancier te vinden:

 • Zoek online naar dropshipping directories of marktplaatsen waar leveranciers zich presenteren.
 • Neem contact op met fabrikanten of groothandels om te vragen of ze dropshipping aanbieden.
 • Gebruik een platform zoals Oberlo, dat verbinding maakt met leveranciers en automatisch bestellingen kan doorzetten.
Wat zijn de voordelen van dropshipping met een leverancier?

Er zijn verschillende voordelen aan het werken met een dropshipping leverancier:

 • Geen voorraadkosten: omdat je geen voorraad hoeft te hebben, kun je geld besparen op opslag- en verzendkosten.
 • Flexibiliteit: je kunt snel producten toevoegen of verwijderen uit je assortiment zonder dat je voorraad hoeft aan te passen.
 • Lage startkosten: omdat je geen voorraad hoeft aan te schaffen, kun je met een lagere investering starten.
Wat zijn de nadelen van dropshipping met een leverancier?

Wat zijn de nadelen van dropshipping met een leverancier?

 • Er zijn ook enkele nadelen aan het werken met een dropshipping leverancier:
 • Lagere marge: omdat je het product van een leverancier koopt, zal je marge lager zijn dan als je het product zelf zou inkopen.
 • Mogelijk langere levertijden: afhankelijk van de locatie van de leverancier en de verzendmethoden die ze gebruiken, kunnen levertijden langer zijn dan wanneer je het product zelf zou verzenden.
 • Minder controle: omdat je afhankelijk bent van de leverancier voor het verzenden van producten, heb je minder controle over de kwaliteit en de snelheid van de levering.
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Dit artikel is geschreven door Emiel. Emiel is een Business student die passie heeft voor online ondernemen. Emiel schrijft voor Extraeuros.nl artikelen over online ondernemen en over online geld verdienen. Emiel schrijft graag over zijn ervaringen met cryptocurrency's, beleggen, dropshipping en affiliate marketing.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS € 10.000 dropshipping handleiding ontvangen?

Meld je aan en ontvang een compleet stappenplan om te beginnen inclusief dropshipping niches, dropshipping leveranciers.

extraeuros dropshipping handleiding