fbpx

Dropshipping Shopify webshop beginnen, hoe ga je te werk?

Wil je gaan dropshippen met Shopify? Wij vertellen jou alles over een dropshipping Shopify webshop beginnen. 
Dropshipping Shopify Webshop Beginnen

Dropshipping Shopify webshop beginnen? Je wilt graag een webshop voor jezelf beginnen maar je hebt eigenlijk nog niet echt een idee hoe je het aan moet pakken. Misschien moet je er dan eens over na gaan denken om te gaan beginnen met dropshipping. Maar hoe pak je dat nu op de juiste manier aan?

Dropshipping, hoe werkt dat nu eigenlijk?

Dropshipping Shopify webshop, hoe werkt dat? Wanneer je met dropshipping wil gaan beginnen is het belangrijk dat je eerst weet hoe dropshipping werkt. Dit gaan wij jou eerst uitleggen. 

Allereerst heb je een website nodig waar je een webshop op kunt gaan beginnen. Wanneer je deze hebt, is het zaak om dropshipping groothandels te vinden waar jij voor mag verkopen. Je kunt bij Shopify gebruik maken van een groot aantal van deze groothandels waardoor jij de producten op jouw website kunt zetten die je graag wilt verkopen.

Wanneer er nu een klant komt die via jouw website een aankoop doet wordt de bestelling meteen doorgestuurd naar de dropshipping leverancier en gaan zij voor jou aan het werk om het product of de producten te versturen naar de klant toe. Jij hoeft er dus verder zelf niets voor te doen.

De voordelen van dropshipping op Shopfify

Voordelen Shopify Dropshipping

Wat zijn de voordelen van een Dropshipping Shopify webshop? Aan dropshipping op Shopify zitten een aantal voordelen verbonden ten opzichte van een fysieke winkel of een eigen webshop waarbij je dan zelf je inkopen moet doen.

1. Geen voorraad nodig

Het grote voordeel bij Shopify dropshipping is dat je zelf geen voorraad nodig hebt om een webshop te beginnen. Wanneer er via jouw site een bestelling wordt geplaatst dan wordt dit rechtstreeks bij de dropshipping groothandel gedaan. De groothandel gaat de bestelling regelrecht naar de klant verzenden. Wanneer we in een paar simpele stappen uit moeten gaan leggen hoe het werkt, is dit op de volgende manier uit te leggen.

 • Klant plaatst bestelling
 • Jouw webshop zet de bestelling regelrecht door naar de leverancier
 • De leverancier krijgt de bestelling binnen en pakt deze in
 • De leverancier zorgt dat de bestelling regelrecht naar de klant verzonden wordt

2. Geen opslagruimte nodig

Een ander voordeel is dat je met dropshipping geen opslagruimte nodig hebt waar je de producten die je wilt verkopen op moet slaan. Dit is een aanzienlijke besparing omdat je nu geen huur kwijt bent voor deze ruimte die je anders wel zou moeten hebben.

 

3. Geen pakketjes wegbrengen

Met Dropshipping Shopify hoef je geen pakketjes zelf weg te brengen. Je hoeft niet elke dag weer op pad om pakketjes weg te brengen want de bestelling die je klant doet die doen ze regelrecht bij de dropshipper. Jij hoeft dus geen bestelling bij elkaar te pakken, te verpakken en te verzenden. Dit komt allemaal voor rekening van de dropshipping leverancier. Dit bespaart jou dus enorm veel tijd en dus geld! Bovendien bespaar je hiermee ook verpakkingskosten. Jij hoeft niet achter doosjes of zakken aan waarin je de bestelling zou moeten verzenden.

 

4. Niet zoveel kapitaal nodig om te starten

Je hoeft geen groot kapitaal te hebben om te kunnen beginnen met een Shopify dropshipping webshop. Dit komt omdat je geen inkopen hoeft te doen. Je hebt namelijk geen eigen voorraad wanneer je kiest voor dropshipping omdat er rechtstreeks bij de leverancier of groothandel besteld wordt en deze de producten naar jouw klant verzendt. De risico’s die je hebt bij een gewone webshop zijn vele malen groter dan dat ze zijn wanneer je kiest voor de dropshipping methode. Je blijft nu namelijk niet met producten zitten die achteraf gezien toch niet zo hard gaan lopen.

 

5. Je kunt op elke locatie starten

Met een dropshipping webshop kan je vanaf elke locatie starten. Je hebt geen pand of iets dergelijks nodig. Eigenlijk heb je alleen maar een laptop nodig om je zaken op te regelen en een internetverbinding.

De nadelen van een dropshipping Shopify webshop

Nadelen van Shopify dropshipping

Heeft Dropshipping Shopify alleen maar voordelen? Nee, zeker niet. Daar waar voordelen zijn daar zijn natuurlijk ook nadelen te noemen. We kunnen heel leuk alleen maar de voordelen noemen maar dan zouden we niet reëel zijn. Nadelen van dropshippen via Shopify zijn:

 1. Lage marges
 2. Problemen met vorraad
 3. Problemen met verzenden
 4. Jij bent verantwoordelijk

1. Een lage marge

Een van de grootste nadelen is dat Shopify dropshipping vaak maar een lage marge heeft. Dit komt onder andere doordat het redelijk eenvoudig is om een dropshipping webshop op te zetten. De concurrentie is dus enorm groot onder elkaar. Juist omdat je zelf geen inkoop hoeft te doen kan je ervoor kiezen om de prijs zo laag mogelijk te houden. Wil je beginnen met dropshipping Shopify? Bereken dan eerst hoeveel producten je moet verkopen om een genoeg winst te maken.

2. Problemen met voorraad

Wil je beginnen met Dropshipping Shopify? Dan is een nadeel die je in je achterhoofd moet houden dat je je voorraad minder goed in de gaten kan houden dan wanneer je een fysieke voorraad hebt. Heb je een fysieke winkel of een winkel waarbij je zelf voorraad hebt dan is het voor jou makkelijk te zien wat je voorraad nog is. Dit overzicht heb je niet wanneer je aan dropshipping doet. Je bent namelijk niet de enige winkel die via deze leverancier verkoopt, dus de kans is groot dat de voorraad per dag of zelfs per uur verandert.

Als je vervolgens een bestelling krijgt en de leverancier heeft het bestelde product niet meer op voorraad dan heb je alle moeite voor niks gedaan en heb je ook nog eens een ontevreden klant. 

3. Problemen met verzenden

Ook al heb je er zelf geen last van dat je producten moet gaan verzenden, toch kan je last hebben van verzendingsproblemen. Jij wilt in je webshop natuurlijk wel graag aangeven wat de verzendkosten zijn en de verzendtijd. Omdat leveranciers daar verschillende bedragen voor kunnen rekenen is dat wel iets wat het voor jou wat meer ingewikkeld maakt om deze verzendkosten op een goede manier te vertalen naar de klant toe.

Daarnaast weet je ook nooit zeker hoe betrouwbaar de leverancier is op basis van de levertijd. Het kan zijn dat je een hele lakse leverancier hebt die maar één keer in de week zijn pakketten verstuurd. Hierdoor moeten je klanten dus minimaal een week wachten op hun bestelling. 

4. Jij bent verantwoordelijk

Ook al heb je zelf het product niet verzonden, jij bent wel verantwoordelijk ervoor. Gaat een product tijdens de verzending kapot, is het te klein of is er iets anders mee aan de hand dan komt de klant bij jou! Jij zult dit dus moeten oplossen voor de klant! Jij moet daarin dus wel je verantwoordelijkheid willen nemen naar de klant toe.

Bij verantwoordelijk komt ook klantenservice kijken. Dropshipping lijkt vrij passief, maar klanten kunnen elk moment van de dag vragen aan je stellen. Deze klanten verwachten uiteraard dat je op ze reageert. 

Je Shopify webshop opzetten

Shopify dropshipping webshop opzetten

Het klinkt misschien allemaal wat moeilijk maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Je moet er natuurlijk wel even de tijd voor nemen en er goed voor gaan zitten, maar daar krijg je dan ook zeker wat voor terug.

1. Bedrijfsnaam verzinnen

Om een Shopify dropshipping webshop op te zetten zal je eerst een bedrijfsnaam moeten verzinnen. Neem een naam waar je jezelf goed bij voelt. Het moet lekker in de mond liggen en niet snel vergeten worden door mensen. Je moet het tenslotte ook voor een groot deel van mond- op mondreclame hebben. Wanneer je dan een hele moeilijke naam hebt die bijna niet uit te spreken is dan kan dit voor mensen al een obstakel worden om jouw webshop te bezoeken.

Probeer met de naam van jouw webshop ook aan te sluiten op dat wat je gaat verkopen. Ben je van plan om allemaal tuinartikelen te verkopen dan ga je natuurlijk geen naam nemen die er niet bij past zoals bijvoorbeeld sport op ijs of iets dergelijks. Houd het dus in de tuinsferen. Dit noemen we even als voorbeeld!

Je kunt het ook juist heel breed trekken als je niet per se aan een categorie verbonden wilt blijven. Zo kan je in de toekomst nog verder uitbreiden met de verkoop van producten zonder dat je er een nieuwe domeinnaam voor zou moeten registreren. 

Kies niet voor een hele lange naam. De kans dat de website verkeerd genoemd wordt bij mond- op mondreclame is dan groot. Er zijn al snel woorden omgedraaid of er komt een schrijffout in te zitten als je een te lange naam neemt waardoor de klant je niet kan vinden.

Heb je een goede naam gevonden? Dan wordt het tijd om daar de domeinnaam van te registreren zodat jij een website met webshop op kunt gaan zetten. Een goede website om je domeinnaam te registeren is via Bluehost

Vind je het moeilijk om dit allemaal zelf te verzinnen of te doen, dan kan je eens gaan kijken hoe Shopify werkt en wat zij voor jou kunnen doen.

2. Shopify website bouwen

Al je een goede domeinnaam hebt geregistreerd bij Bluehost is het tijd om een Shopify webshop te bouwen. Bij Shopify krijg je de eerste 14 dagen helemaal gratis dus kun je je webshop helemaal kosteloos bouwen. Hoe je een Shopify webshop kunt bouwen kun je zien in de onderstaande video. 

3. Promotie

De derde stap van het opzetten van je Shopify dropshipping bedrijf, is promotie. Promotie is het aan de man brengen van jouw producten. Promotie kan gedaan worden via verschillende kanalen:

 • Google
 • Facebook
 • TikTok
 • Instagram
 • Twitter
 • Bing
 • Pinterest

Wat kan Shopify voor je doen?

Wil je gebruik maken van Dropshipping Shopify dan zet je al een hele goede stap. Je kunt in korte tijd en op een simpele manier al een webshop opzetten. Ook wanneer je geen ervaring hebt in het ontwerpen is dit geen enkel probleem. Met Dropshipping Shopify kan jij dit ook op een hele eenvoudige manier omdat er al een groot aantal thema’s die gratis zijn en er zeer professioneel uitzien klaar staan waaruit je kunt kiezen. Je kunt dan op een snelle manier een ontwerp voor jouw website neerzetten door kleuren aan te passen, een lettertype te wijzigen, teksten te wijzigen en alle andere dingen die jij op je website wilt hebben.

1. Goede betaalervaring

Een groot voordeel van Dropshipping Shopify is dat ze gebruik maken van meer dan honderd betaling gateways die extern zijn. Je kunt in je winkel ook heel eenvoudig de meest populaire methode van betalen instellen en de lokale valuta. Op die manier is voor de klant de betaalervaring heel fijn.

2. Ook ontworpen voor mobiel

Dropshipping Shopify thema’s zijn zo ontworpen dat ook op een mobiel apparaat jouw website prima te bezoeken is. Handig natuurlijk, want veel mensen maken gebruik van bijvoorbeeld hun mobiele telefoon om te shoppen. Het is dan super fijn wanneer jouw webshop ook daarop goed te bezoeken is. 

3. Je bedrijf laten groeien

Door middel van het uitgebreide dashboard binnen Shopify kan jij alles in de gaten houden wat er in jouw shop gebeurt. Zo krijg je het inzicht in de verkopen die er gedaan worden, de bestellingen en de bezoekers.

Door de SEO-functies die ingebouwd zijn vindt er een geautomatiseerde marketing plaats. Op die manier blijf je jouw concurrenten een stapje voor. Voor Shopify zijn er speciale apps ontwikkeld die ervoor zorgen dat jouw inkomsten een boost krijgen.

Op een efficiënte manier jouw bedrijf regelen

Met de Shopify mobiele app blijf je zelfs op de hoogte als je onderweg bent. Vanuit de app heb jij inzicht en toegang tot onder andere de bestellingen.

De verzendkosten van grote vervoersbedrijven en de belastingtarieven kun je integreren. Je hoeft dus zelf niet te gaan rekenen en de klant in jouw webshop weet meteen exact wat de kosten zijn.

Een bestelling mislopen, dat kan jou niet gebeuren. De voorraad in de winkel wordt door Shopify constant gesynchroniseerd. Jouw klanten zullen dus nooit misgrijpen!

Hoe begin je met dropshipping Shopify je online verkopen?

Je kunt op verschillende manieren beginnen met dropshipping Shopify. Je hebt de keuze uit een bestaande website te kopen op Shopify Exchange. Te beginnen met dropshipping en Oberlo of een website te bouwen of laten bouwen om digitale downloads te verkopen, consulten aan te bieden of jouw diensten te gaan promoten. Je kunt ook pakketten verkopen.

Er is dus genoeg om over na te denken en om beslissingen over te nemen wanneer je wilt gaan beginnen met een Shopify dropshipping webwinkel.

Hoe rendabel is de verkoop van producten online?

Je moet natuurlijk niet verwachten dat wanneer je morgen een dropshipping webshop begint, je volgende maand 1000 klanten hebt gehad. Het zou heel mooi zijn als je dat wel zou lukken, maar om het realistisch te houden is dat eigenlijk iets wat bijna niet kan.

Zolang jij ervoor zorgt dat klanten niet misgrijpen en jouw kosten niet hoger zijn dan dat wat er binnenkomt, mag je zeggen dat het rendabel is. Je moet je bedrijf, wat dat ben je nu, wel de kans geven om te kunnen groeien.

De groei van je bedrijf heb je voor een groot deel zelf in handen. Zorg dat je naam overal gezien wordt en gevonden wordt in de zoekmachines. Dit doe je door sterke content op je website te plaatsen waarbij rekening gehouden wordt met de doelgroep die je aan wilt trekken. Ben je zelf niet zo goed in content schrijven, dan is het handig om dit uit te besteden aan een bedrijf wat daarin is gespecialiseerd. Dit geldt ook voor het opzetten van een marketingcampagne.

Zorg voor goede marketing

Niet alleen voor een dropshipping webshop is goede marketing belangrijk maar voor elke shop, bedrijf, organisatie of wat er maar te noemen is, is dit iets wat ontzettend belangrijk is. Reclame maken zorgt ervoor dat je gezien wordt en dat is wat jij natuurlijk graag wilt. Zorg er dus voor dat je een marketingplan hebt. Op die manier help je jouw business groeien.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relevante berichten

Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Dit artikel is geschreven door Emiel. Emiel is een Business student die passie heeft voor online ondernemen. Emiel schrijft voor Extraeuros.nl artikelen over online ondernemen en over online geld verdienen. Emiel schrijft graag over zijn ervaringen met cryptocurrency's, beleggen, dropshipping en affiliate marketing.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS € 10.000 dropshipping handleiding ontvangen?

Meld je aan en ontvang een compleet stappenplan om te beginnen inclusief dropshipping niches, dropshipping leveranciers.

extraeuros dropshipping handleiding