fbpx

Dropshipping webshop beginnen

Dropshipping webshop beginnen? Welke tool kan ik hier het beste voor gebruiken? Wij vertellen je het!

Dropshipping webshop maken

Een dropshipping webshop is een mooie manier om een bedrijf te beginnen met weinig overhead of voorraadkosten. Je kunt online dropshipping leveranciers vinden die producten rechtstreeks naar jouw klanten verzenden. Het enige wat je nodig hebt, is een website, een leverancier en wat marketingvaardigheden.

Met een dropshipping webshop kun je overal ter wereld je bedrijf runnen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het opslaan of verzenden van producten. En je kunt je bedrijf starten met weinig geld.

Als je je dropshipping website een succes wilt laten worden is het belangrijk om een mooie professionele dropshipping webshop te maken. Vroeger was een website maken erg moeilijk en vereiste het veel technische vaardigheden. Tegenwoordig is een website maken makkelijker dan ooit. Iedereen kan makkelijk een dropshipping website maken als ze maar de juiste tools hiervoor gebruiken. In dit artikel zullen we de beste dropshipping webshop software bespreken. 

Wil je graag een dropshipping bedrijf beginnen? Dan is het zeker aan te raden om mijn gratis e-book te lezen. In dit e-book geef ik je een stappenplan hoe je een eigen dropshipping bedrijf kunt beginnen. 

Beste dropshipping webshop software

Dropshipping kent vele voordelen en is een bedrijfsmodel waar je makkelijk mee kunt beginnen. Je hebt met dropshipping geen voorraad nodig wat je heel wat startkapitaal scheelt. Daarnaast hoef je het ook niet te versturen wat je ook flink wat tijd scheelt. Ook is een dropshipping website maken makkelijker dan ooit. Je hebt tegenwoordig veel dropshipping websitebouwers waarmee je makkelijk een professionele dropship website kunt bouwen en ook nog makkelijk verschillende dropshipping leveranciers eraan kunt koppelen. Door de leveranciers aan je webwinkel te koppelen kun je de productafhandeling helemaal automatiseren waardoor je bedrijf nog minder werk is. 

Top 3 beste websitebouwers

Er zijn 3 grote spelers als het gaat om het maken van een dropshipping website. Deze websites staan in volgorde van de beste voor dropshipping naar slechtste voor dropshipping. 

  1. Shopify
  2. Woocommerce
  3. Bigcommerce

1. Shopify

Shopify logo

Shopify is een webbouwer waarmee je gemakkelijk je eigen dropshipping webshop kunt maken. Shopify is speciaal gemaakt voor het maken van e-commerce (dropshipping) websites. Hierdoor heeft Shopify alles wat je nodig hebt als je een eigen webshop wilt beginnen. Naast dat Shopify alles heeft wat je nodig hebt om een website te bouwen heeft Shopify ook nog eens vele integraties met verschillende dropshipping leveranciers. Door deze integraties kun je je via Shopify makkelijk aanmelden bij verschillende dropshipping leveranciers. Door je aan te melden bij deze leveranciers kun je je hele productafhandeling proces nog meer automatiseren. Als je dit niet doet moet je als je een bestelling binnen krijgt al de gegevens van je klant overnemen. 

Vrijwel elke dropshipper gebruikt Shopify. Shopify is echt een aanrader. Daarnaast kun je via deze link: Shopify ook nog eens 14 dagen gratis uitproberen

Shopify account aanmaken

Als je wilt beginnen op Shopify is de eerste stap om een Shopify account aan te maken. Een Shopify account aanmaken is een makkelijk proces. Shopify heeft de eerste 14 dagen gratis. Je hoeft om deze 14 dagen gratis te krijgen, alleen je mail in te vullen en verder niks. Als je een Shopify account aanmaakt eerst een vragenlijst met wat voor soort bedrijf je bent. Shopify stelt deze vragen om een zo goed mogelijk beeld van jouw businessmodel te krijgen om jou zo goed en zo snel mogelijk te kunnen helpen met dingen (Het is geen toelatingstest). Je kunt er ook voor kiezen om deze vragenlijst over te slaan. 

Shopify winkel maken

Als je eenmaal een Shopify account hebt aangemaakt kun je echt gaan beginnen met het bouwen van je eigen dropshipping webshop. Als je een dropshipping webshop gaat bouwen kun je een dropshipping leverancier eerst uitkiezen en vervolgens je webshop vorm gaan geven. Ook is het belangrijk om bepaalde pagina’s toe te voegen aan je website. Belangrijke pagina’s voor je dropshipping webshop zijn:

  • Over ons
  • Contact
  • Algemene voorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Disclaimer

2. Woocommerce

Woocommerce logo

WooCommerce is een krachtige WordPress plugin waarmee je online kunt verkopen. Met WooCommerce kun je zowel fysieke als digitale producten verkopen en voorraad, verzending en betalingen beheren. Je kunt WooCommerce ook gebruiken om een op abonnementen gebaseerde service of lidmaatschapssite te maken (Dit kan ook met dropshipping). Daarnaast biedt WooCommerce veel verschillende aanpassingsopties, zodat je het uiterlijk van je online dropshipping webshop kunt afstemmen op je merk.

WooCommerce is een plug-in voor WordPress waarmee je van je WordPress site een online winkel kunt maken. WooCommerce is gratis en open source, en het is een van de meest populaire e-commerce platforms op internet.

Woocommerce dropshipping webshop

Als je een dropshipping webshop wilt beginnen, is WooCommerce een mooie optie. WooCommerce is een gratis en open source toolkit voor e-commercebedrijven. Geschat wordt dat WooCommerce verantwoordelijk is voor meer dan 30% van alle online winkels. WooCommerce heeft veel functies en is uitbreidbaar met plug-ins. Je kunt WooCommerce gebruiken om fysieke en digitale producten en diensten te verkopen.

WooCommerce is een plug-in voor WordPress waarmee je van je WordPress site een e-commerce winkel kunt maken. WooCommerce is een gratis en open source tool die erg aanpasbaar en gebruiksvriendelijk is. 

Ondanks de voordelen van Woocommerce is het aan te raden om als beginner toch te kiezen voor Shopify. Bij Shopify is alles veel meer voorgekauwd en staat alles op de juiste plek. Met Woocommerce moet je veel meer zelf doen waardoor een webshop beginnen een stuk ingewikkelder is via Woocommerce. Daarnaast heeft Woocommerce ook weinig plug-ins als het gaat om dropshipping.

3. BigCommerce

Bigcommerce logo

BigCommerce is een platform voor bedrijven van elke omvang om een dropshipping webshop te maken. BigCommerce is een e-commerce platform dat bedrijven helpt een eigen dropship website te maken. Het biedt gebruikers een makkelijk aanpasbare website, een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan functies. In het afgelopen decennium heeft BigCommerce duizenden bedrijven geholpen bij de overgang naar de online wereld. BigCommerce is ook een populaire website bouwer wat betreft dropshipping, maar is een stuk minder bekend dan Woocommerce en Shopify. 

BigCommerce is een populair e-commerceplatform waarmee bedrijven van elke omvang een online winkel kunnen maken. BigCommerce biedt een aanpasbaar, schaalbaar platform waarmee bedrijven hun online verkoop kunnen laten groeien. BigCommerce biedt veel functies, waaronder productbeheer, orderbeheer, betalingen, verzending en meer. Hierdoor heb je als dropshipper alle tools bij de hand om een succesvolle online winkel te beginnen. 

Bigcommerce dropshipping

Als je een dropshipping webshop wilt beginnen, kan BigCommerce het platform voor jou zijn. Zonder transactiekosten, 24/7 ondersteuning en een gebruiksvriendelijke interface is BigCommerce een geweldige optie voor dropshipping bedrijven van elke omvang. Ook zijn er veel thema’s en apps om uit te kiezen om je te helpen je winkel aan te passen naar precies jouw wensen.

De voordelen van het gebruik van BigCommerce zijn onder meer de mogelijkheid om een breder publiek te bereiken, meer verkopen en de mogelijkheid om gegevens en analyses bij te houden, dit ontbreekt bij sommige andere website bouwers, maar zijn wel zeer essentieel voor het succes van je webwinkel.  BigCommerce is een software-as-a-servicebedrijf dat e-commerceoplossingen biedt voor bedrijven van elke omvang. Met BigCommerce kunnen bedrijven een dropshipping webshop maken, betalingen verwerken en bestellingen verzenden. Het grote voordeel van BigCommerce is dat je enorm kunt opschalen. Bij Shopify moet je bijvoorbeeld een abonnement nemen waar je niet over bepaalde limieten heen mag. Dit kan in je nadeel werken als je ineens een stuk harder groeit dan je had verwacht.  

Dropshipping orders automatisch verwerken

E-commerce op dit moment enorm populair en het ziet er niet naar uit dat het minder populair zal worden. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun eigen dropshipping webshop te maken en bijvoorbeeld te beginnen met dropshipping. Als je wilt beginnen met dropshipping en je bedrijf flink wilt laten groeien is het belangrijk om een goede dropshipping webshop te hebben. Je wilt ten eerste een professionele goedwerkende webwinkel, maar het is ook handig dat je aan het begin direct gaat kijken hoe je zoveel mogelijk kunt automatiseren. Alles wat je automatiseert hoef je zelf niet meer te doen en die tijd kun je dan weer steken in andere belangrijkere dingen. 

Beste dropshipping webshop software

Het is makkelijker dan ooit om je eigen dropshipping webshop te maken. je hoeft geen inventaris te hebben of bestellingen te verzenden. je kunt met slechts een paar klikken een dropshipping webshop maken. De beste software voor dropshipping is toch wel echt Shopify. Shopify is een e-commerce platform waar je zonder enige technische kennis een geweldige dropshipping winkel kunt beginnen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relevante berichten

Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Dit artikel is geschreven door Emiel. Emiel is een Business student die passie heeft voor online ondernemen. Emiel schrijft voor Extraeuros.nl artikelen over online ondernemen en over online geld verdienen. Emiel schrijft graag over zijn ervaringen met cryptocurrency's, beleggen, dropshipping en affiliate marketing.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je originele dropshipping producten verkopen? Meld je dan hierboven gratis aan voor Printful en begin te verkopen met print on demand.

Andere dropshipping posts

GRATIS € 10.000 dropshipping handleiding ontvangen?

Meld je aan en ontvang een compleet stappenplan om te beginnen inclusief dropshipping niches, dropshipping leveranciers.

extraeuros dropshipping handleiding