fbpx

Extra geld verdienen

Wil je extra geld verdienen? Lees dan snel verder!

Extra geld verdienen

Wat extra geld bijverdienen

Er zijn veel redenen waarom je extra geld zou willen verdienen. Misschien wil je sparen voor een vakantie of een nieuwe auto. Of misschien probeer je wat schulden af te lossen. Of misschien wil je gewoon wat extra geld hebben om uit te geven aan avondjes uit of weekendjes weg.

Wat je reden ook is, er zijn tal van manieren om extra geld te verdienen. En een van de beste manieren is om je eigen bedrijf te beginnen.

Je eigen bedrijf beginnen kan een geweldige manier zijn om extra geld te verdienen. Niet alleen ben je dan je eigen baas, maar je hebt ook de mogelijkheid om veel meer geld te verdienen dan met een traditionele baan.

Natuurlijk kost het starten van je eigen bedrijf tijd, moeite en geld. Maar als je serieus extra geld wilt verdienen, is het zeker het overwegen waard.

Als je eenmaal besloten hebt je eigen bedrijf te beginnen, is de volgende stap uit te zoeken wat voor soort bedrijf je wilt beginnen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, dus het is belangrijk dat je de tijd neemt om na te denken over waar je goed in bent en waar je belangstelling voor hebt.

Als je eenmaal besloten hebt, welk soort bedrijf je wilt beginnen, is de volgende stap te beginnen met plannen en voorbereiden. Dit omvat zaken als onderzoek, marketing, en het vinden van de juiste locatie.

Je eigen bedrijf beginnen kan veel werk zijn, maar ook veel voldoening geven. Als je bereid bent er tijd en moeite in te steken, kun je extra geld verdienen en financiële onafhankelijkheid bereiken. Populaire en makkelijk toegankelijke bedrijfsmodellen zijn:

Waarom extra geld verdienen?

Er zijn een aantal redenen waarom je zou kunnen overwegen om extra geld te verdienen. Misschien moet je jouw inkomen verhogen om uitgaven te dekken of te sparen voor een specifiek doel. Misschien ben je op zoek naar manieren om je huidige inkomen aan te vullen of schulden te verminderen. Of misschien wil je gewoon manieren vinden om geld te verdienen die passen bij jouw levensstijl en interesses.

Wat de reden ook is, er zijn genoeg mogelijkheden om extra geld te verdienen. En het kan een geweldige manier zijn om je huidige inkomen aan te vullen, jouw spaargeld op te bouwen of schulden af te lossen.

Hier zijn enkele tips om extra geld te verdienen

 
 1. Denk na over welke vaardigheden en talenten je hebt die kunnen worden omgezet in een bijbaan. Ben je goed in koken? Tuinieren? DIY projecten? Er zijn waarschijnlijk genoeg mensen die graag voor jouw diensten willen betalen.
 2. Overweeg om spullen die je niet gebruikt online te verkopen. Het internet maakt het gemakkelijker dan ooit om van je ongewenste items af te komen. Bezoek sites zoals Marktplaats, Instagram of Facebook Marketplace en vermeld de items die je niet langer nodig hebt.
 3. Word freelancer

Manieren om extra geld te verdienen

Er zijn veel manieren om extra geld te verdienen. Je kunt beginnen door online te zoeken naar mogelijkheden. Er zijn veel websites waar je je kunt aanmelden en korte taken kunt uitvoeren om wat extra geld te verdienen. Je kunt ook online enquêtes vinden die je betalen voor jouw mening.

Een andere geweldige manier om wat extra geld te verdienen, is door spullen te verkopen die je niet langer nodig hebt. Je kunt spullen te koop plaatsen op websites zoals Marktplaats.nl of Facebook, of je kunt een marktkraam bij je huis beginnen waar je je spullen gaat verkopen.

Als je wat extra tijd hebt, kun je je diensten ook aanbieden als dierenoppas, huisoppas of babysitter. Je kunt ook de hond uitlaten of gras maaien in jouw buurt.

Je zou ook een parttime baan kunnen krijgen door in de avonduren of in het weekend te werken. Of, als je over enkele vaardigheden beschikt die anderen misschien nodig hebben, kun je jouw eigen kleine bedrijf starten en beginnen als freelancer of zzp’er.

In dit artikelen geven wij de 7 beste manieren om extra geld te verdienen. 

 1. Beginnen als freelancer
 2. Beginnen met dropshipping
 3. Beginnen met affiliate marketing
 4. Beginnen met beleggen
 5. Beginnen met crypto
 6. Geld verdienen met enquêtes
 7. Tweedehandsspullen verkopen

1. Beginnen als freelancer

Als je op zoek bent naar manieren om extra geld te verdienen, overweeg dan om te freelancen. In de huidige economie wenden steeds meer mensen zich tot freelance werk om hun inkomen aan te vullen. Freelance werk kan een geweldige manier zijn om extra geld te verdienen, vooral als je de vaardigheden en ervaring hebt die aan specifieke behoeften voldoen. Er zijn tal van mogelijkheden voor freelance werk, dus begin met zoeken naar banen die passen bij jouw interesses en capaciteiten. Als je nog geen freelance ervaring hebt, zijn er veel online bronnen die je op weg kunnen helpen.

Als je wilt beginnen als freelancer kijk dan naar wat je interesses zijn en waar je goed in bent. Je kunt dan een bedrijfje starten en beginnen als freelancer. Je kunt dit eerst naast je baan doen, maar als het goed gaat langzaam steeds minder gaan werken voor je werkgever en steeds meer freelancen. 

Hoezo kun je als freelancer extra geld verdienen? Als ondernemer kun je vaak meer geld vragen dan wanneer je in loondienst bent. Zo krijg je bijvoorbeeld als marketeer in loondienst € 15/30 per uur en krijg je als ondernemer € 80/120 per uur. Dit is fors meer geld natuurlijk. 

Waarom zou niet iedereen gaan freelancen als je zoveel meer krijgt? Als je in loondienst bent heb je een stuk meer zekerheid. Zo word je pensioen opgebouwd als je in loondienst bent en loop je meer risico. Als niemand je meer wilt inhuren verdien je dus ook € 0. Hou je van een beetje risico nemen? Dan is freelancen echt iets voor jou!

2. Begin een dropshipping webwinkel

Dropshipping is een bedrijfsmodel waarin e-commerce ondernemers producten verkopen zonder zelf enige voorraad te hebben. Wanneer een winkeleigenaar een bestelling van een klant ontvangt, neemt hij contact op met de leverancier, die de producten vervolgens rechtstreeks naar het adres van de klant verzendt.

Dropshipping is een geweldig bedrijfsmodel voor ondernemers die hun eigen bedrijf willen opzetten met weinig investeringen vooraf en Shopify biedt een reeks tools die het gemakkelijk maken om aan de slag te gaan.

Maak eerst een winkel op Shopify en voeg enkele producten toe die je wilt verkopen. Dit toevoegen kun je doen door de koppelingen die Shopify heeft met verschillende dropshipping leveranciers. Als je een leverancier via Shopify hebt uitgekozen kun je simpelweg de voorraad van een leverancier naar je webwinkel importen en kun je het gehele bestelproces automatiseren.

Maak vervolgens een Facebook advertentiecampagne en genereer verkeer naar jouw winkel. Wanneer iemand op jouw advertentie klikt en een aankoop doet, ontvang je automatisch een bestel melding via e-mail en kun je de bestelling vervolgens eenvoudig verwerken via Shopify. Doordat dit gehele proces te automatiseren is, is het een mooie manier om extra geld te verdienen naast je full time baan. 

Dropshipping is een redelijk eenvoudig bedrijfsmodel om extra geld te verdienen. Er zijn veel dropshipping cursussen beschikbaar die je een van A tot Z uitleg geven hoe je een dropshipping bedrijf kunt opzetten.

3. Begin met affiliate marketing

Aan de slag gaan met affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen. Er zijn een paar dingen die je moet doen om aan de slag te gaan:

 1. Kies een product of dienst om te promoten.
 2. Zoek een goed affiliate marketing programma.
 3. Meld je aan voor het programma en ontvang jouw affiliate marketing link.
 4. Promoot je link op jouw website, sociale media of andere online kanalen.
 5. Stuur klanten via jouw affiliate link naar de bedrijven die je promoot en ontvang commissie. 

Extra geld verdienen met affiliate marketing is een leuke manier om extra geld te verdienen. Je kunt affiliate marketing helemaal passief maken en tot wel tienduizenden euro’s verdienen als je het goed aanpakt. Er zijn veel affiliate marketing cursussen beschikbaar in Nederland. Wij van Extraeuros hebben een overzicht gemaakt van alle affiliate marketing cursussen in Nederland.

4. Beginnen met beleggen

Als je op zoek bent naar manieren om extra geld te verdienen, overweeg dan om te investeren in aandelen. Investeren kan een geweldige manier zijn om je kapitaal te laten groeien en een mooi potje te maken voor je pensioen. Hier zijn een paar tips om aan de slag te gaan:

 1. Bepaal waarin je wilt investeren: Er zijn veel opties beschikbaar, dus beslis wat het beste voor jouw is. Enkele populaire keuzes zijn aandelen, obligaties en beleggingsfondsen.
 2. Doe je onderzoek: Leer zoveel mogelijk over de investeringsopties die je overweegt. Dit zal je helpen om slimme keuzes te maken over waar je jouw geld wilt beleggen.
 3. Begin klein: Begin niet met beleggen met veel geld totdat je de risico’s begrijpt. Begin met een kleine hoeveelheid en leer gaandeweg.
 4. Blijf consistent investeren
Beleggen in aandelen staat erg bekend om dat het een goede investering is op de lange termijn. Over jaren is gebleken dat het gemiddelde rendement op een belegging rond de 7% is. Dit rendement is dus al een stuk meer dan die 0,1% die je krijgt als je je geld laat staan op je spaarrekening. 
Naast dat aan aandeel meer waard kan worden krijg je ook dividenden uitgekeerd. Dividenden is dus ook een mooie manier om nog wat extra geld te verdienen met aandelen. 

5. Beginnen met crypto

Handelen in crypto is sinds 2017 ineens bekend. Crypto staat er om bekend dat het zeker een manier kan zijn om extra geld te verdienen. Met crypto kun je zeker extra geld verdienen doordat de koersen van de meeste crypto’s hard heen en weer gaan. Zo kun je hier enorm van profiteren als de koers omhoog gaat. De keerzijde hiervan is natuurlijk dat het ook kan zijn dat de koers heel hard omlaag gaat en dat je al je geld kwijt bent. 

Cryptocurrency’s worden vaak verhandeld bij crypto brokers en kunnen ook worden gebruikt om goederen en diensten te kopen. Hoewel Bitcoin nog steeds de meest bekende cryptocurrency is, zijn er nu duizenden verschillende cryptocurrency’s beschikbaar, waaronder Ethereum, Litecoin en Ripple.

Als je geïnteresseerd bent om aan de slag te gaan met cryptocurrency’s, volgen hier een paar tips:

 1. Doe goed onderzoek naar een crypto waarin je investeert. 
 2. Laat je niet beïnvloeden door andere mensen. De meeste mensen hebben een commercieel belang erbij dat jij bepaalde investeringen doet waardoor ze niet het beste advies voor jou geven, maar het beste advies voor zichzelf geven.
 3. Investeer alleen geld in crypto wat je kunt missen.
 4. Besef je ook dat het geld dat je investeert ook minder kan worden. 
 5. Doe voordat je begint met crypto eerst een crypto cursus.

6. Geld verdienen met enquêtes

Er zijn een aantal manieren om extra geld te verdienen en het invullen van online enquêtes is daar één van. Bedrijven gebruiken enquêtegegevens om hun producten en diensten te verbeteren, dus door deel te nemen aan enquêtes kun je deze bedrijven helpen en tegelijkertijd wat extra geld verdienen. Het is meestal vrij eenvoudig om in aanmerking te komen voor enquêtes en de uitbetalingen kunnen bescheiden maar consistent zijn.

Als je op zoek bent naar een manier om wat extra geld te verdienen zonder al te veel moeite, dan zijn online enquêtes misschien iets voor jou. Je kunt je makkelijk inschrijven en een paar enquêtes doen, de meeste nemen slechts een paar minuten in beslag en je kunt ze overal waar een internetverbinding is doen. Bovendien kun je meestal beloningen verdienen, zoals cadeaubonnen of contante betalingen voor jouw deelname.

Dus als je op zoek bent naar een manier om wat extra geld te verdienen, overweeg dan om je aan te melden voor een aantal online enquêtes.

Wil je een overzicht zien van de beste online enquête websites? Ga dan naar de pagina geld verdienen met enquêtes.

7. Extra geld verdienen met verkopen tweedehands spullen

Ben je op zoek naar een manier om wat extra geld te verdienen? Dan kun je overwegen jouw gebruikte artikelen te verkopen. Er zijn een aantal websites en apps die het gemakkelijk maken om je spullen te verkopen, en veel daarvan brengen geen kosten in rekening.

Op deze platforms kun je zo ongeveer alles verkopen, van kleding en accessoires tot meubels en elektronica. En als je niet zeker weet waar je moet beginnen, volgen hier een paar tips:

 1. Maak een lijst van alle items die je wilt verkopen.
 2. Onderzoek de beste websites en apps voor het verkopen van tweedehands artikelen.
 3. Plaats foto’s van je items en schrijf een korte beschrijving.
 4. Stel een prijs in en wacht tot kopers contact met je opnemen.
 5. Verstuur het artikel zodra het is verkocht.
 6. Krijg betaald.
Je kunt ook tweedehands spullen verkopen met € 0 investering vooraf. Hoe doe je dat? Je kunt op Marktplaats.nl filteren op prijs en hier kun je gratis selecteren. Vervolgens kun je deze gratis artikelen ophalen en een beetje opknappen en weer verkopen voor geld op Marktplaats. Dit kan een leuke bijverdiensten zijn. 
extra geld
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *