fbpx

Geld verdienen met affiliate marketing

Kan je geld verdienen met affiliate marketing? Wij vertellen je dit in dit artikel.

Geld verdienen met affiliate marketing: Is het mogelijk?

Geld verdienen met affiliate marketing, is dat mogelijk? Het korte antwoord is: Ja, je heel veel geld verdienen met affiliate marketing als je het, maar goed aanpakt. 

Wat is affiliate marketing

Als eerste zullen wij beginnen met het uitleggen van wat affiliate marketing precies is. 

Waarschijnlijk heb je wel eens iets gehoord over affiliate marketing en dat het in verband word gebracht met een passief inkomen. 

Affiliate marketing is een bedrijfsmodel waar je links naar andere bedrijven plaatst. Als iemand via jouw link iets koopt, ontvang jij een commissie. Als je affiliate marketing goed weet op te zetten bijvoorbeeld door een website te maken kun je hier veel geld mee verdienen. Het mooie aan affiliate marketing, is dat je zonder dat je actief aan het werk bent met je affiliate marketing elk moment van de dag geld ermee kunt verdienen. Dit is ook direct de definitie van een passief inkomen. 

Vaak heeft een affiliate marketeer een eigen blog of sociale media pagina waarmee de marketeer veel mensen bereikt. Door samen te werken met bedrijven door middel van affiliate marketing kan de marketeer geld verdienen met affiliate marketing

 

Affiliate marketing is een online verkooptactiek waarmee website eigenaren de producten en diensten van anderen kunnen promoten in ruil voor een commissie op de gegenereerde verkopen. 

Als je wilt beginnen met affiliate marketing moet je je eerst aanmelden bij een affiliate marketing netwerk om affiliate links te kunnen krijgen. Affiliate marketing netwerken worden beheerd door externe bedrijven die verkopers koppelen aan partners die hun producten en diensten willen promoten. Partners hebben doorgaans toegang tot speciaal promotiemateriaal dat door de handelaar is gemaakt, zoals banners, tekstlinks en productafbeeldingen. 

Wanneer iemand op een van deze links of afbeeldingen klikt en een aankoop doet op de site van de verkoper, verdient de affiliate een commissie op die verkoop.

Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate marketing is een proces waarbij een bedrijf een affiliate beloont voor elke klant of lead die de affiliate naar het bedrijf brengt. Het proces begint meestal met de affiliate die een goed product vindt om te promoten. 

Na het vinden van een goed product, maakt de affiliate een website of blog rond het product en begint het te promoten. Wanneer iemand de website of blog van de affiliate bezoekt en op een van de links naar het product klikt, wordt deze naar de website van het bedrijf gebracht. Als die persoon vervolgens het product koopt, krijgt de affiiate een commissie van het bedrijf.

Veel mensen die willen beginnen met affiliate marketing doen eerst een affiliate marketing cursus. Op deze manier kunnen ze in een korte tijd kennis vergaren van ervaren affiliate marketing marketeers en hebben ze een grote voorsprong op andere affiliate marketing marketeers. 

Door een cursus te volgen van een ervaren affiliate marketeer word het uiteindelijk ook makkelijker om daadwerkelijk geld te gaan verdienen met affiliate marketing

Wil je geld verdienen met affiliate marketing en heb je nog weinig verstand ervan? Doe dan zeker een affiliate marketing cursus. Sommige affiliate marketing cursussen kun je al doen vanaf € 47,00.

Hoe begin je met affiliate marketing

Ben je op zoek naar een manier om wat extra geld te verdienen? Geld verdienen met affiliate marketing kan dan erg intressant zijn. Als je geïnteresseerd bent in beginnen met affiliate marketing, ben je misschien de perfecte persoon hiervoor. Affiliate marketing is een geweldige manier om online geld te verdienen en het is relatief eenvoudig om te beginnen. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

 1. Kies je partnerprogramma zorgvuldig. Er zijn veel verschillende programma’s beschikbaar, dus het is belangrijk om er een te kiezen die bij je interesses en vaardigheden past. Het is heel belangrijk dat je daadwerkelijk achter het bedrijf staat wat je promoot.
 2. Maak een website of blog met een sterke domeinnaam, zo laat je aan een bedrijf zien dat je een serieuze partij bent.
 3. Schrijf nuttige content die bezoekers naar jouw website trekt. Zorg ervoor dat je zoekwoorden opneemt waarmee mensen jouw site online kunnen vinden.
 4. Promoot je website op sociale media en andere online platforms. Dit is een effectieve manier om meer mensen te bereiken en verkeer naar jouw site te leiden.

 

Hoe begin je met affiliate marketing en hoe zorg je ervoor dat je geld gaat verdienen met affiliate marketing? Beginnen met affiliate marketing is redelijk eenvoudig. Als je wilt beginnen met affiliate marketing dan zijn de stappen als volgt:
 
 1. Meld je aan bij een affiliate marketing netwerk.
 2. Maak een website of een social media pagina om je links te promoten
 3. Maak goede content en blijf consistent goede content maken. 
 4. Begin met geld verdienen met affiliate marketing.

Hoe krijg je een promotielink?

Geld verdienen met affiliate marketing? Dan heb je natuurlijk affiliate links nodig, maar hoe kom je aan deze affiliate links?

Er zijn een paar manieren om een affiliate links te krijgen. De eerste manier is om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk en je aanmelden bij verschillende bedrijven. Als deze bedrijven je goedkeuren kun je van elke specifieke pagina op hun website een affiliate marketing link maken. 

Er zijn veel affiliate netwerken waar je lid van kunt worden. 

De tweede manier is om ambassadeur van een bedrijf te worden. Dit houdt meestal in dat je een speciale code van een bedrijf krijgt die je kunt gebruiken om hun producten te promoten. Ten slotte kun je ook rechtstreeks contact opnemen met bedrijven en vragen of ze promotieprogramma’s of kortingen hebben die ze je kunnen aanbieden.

Awin Deeplink voorbeeld

Welke affiliate netwerken zijn er?

Als je dus geld wilt verdienen met affiliate marketing dan is de eerste stap je aanmelden bij een affiliate marketing programma of netwerk. In Nederland zijn er vele netwerken beschikbaar waar je je helemaal gratis kunt aanmelden. Voorbeelden van populaire affiliate marketing netwerken zijn:

 • Awin
 • Partnerize
 • Bol.com partnerprogramma
 • Daisycon

Buiten deze affiliate netwerken zijn er nog wel honderden andere affiliate netwerken beschikbaar. 

Hoe verdien je geld met affiliate marketing

Er zijn een paar verschillende manieren waarop mensen geld verdienen met affiliate marketing. De meest gebruikelijke manier is om een website of blog te hebben en affiliate links op jouw pagina’s op te nemen. Wanneer iemand op een van jouw links klikt en een aankoop doet, verdien je een commissie op de verkoop. Je kunt ook banneradvertenties op jouw website plaatsen of tekstlinks gebruiken om producten te promoten.

Een andere manier om geld te verdienen met affiliate marketing is door deel te nemen aan betaalde advertentieprogramma’s zoals Google AdWords of Facebook Ads. Je kunt met deze programma’s bieden op zoekwoorden of specifieke doelgroepen targeten en mensen vervolgens naar jouw affiliate link sturen.

De laatste manier om geld te verdienen met affiliate marketing is door digitale producten te maken, zoals e-books, audio-opnamen of videocursussen.

Wil je geld verdienen met affiliate marketing en er serieus mee aan de slag? Dan is het zeker aan te raden om een affiliate marketing cursus te doen. In een cursus legt een ervaringsexpert uit hoe affiliate marketing precies werkt en krijg je vaak een van A tot Z stappenplan hoe je kunt beginnen. Door een cursus te doen maak je veel fouten niet.

Voordelen van affiliate marketing

Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen. Het beste deel is dat je commissies kunt verdienen op producten die je niet eens bezit. Je promoot simpelweg de producten of diensten van een ander bedrijf en als iemand via jouw link koopt, verdien je een commissie. Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen, omdat er geen investering vooraf vereist is. 

Je maakt eenvoudig een website of blog en begint producten of diensten te promoten. Affiliate marketing kan ook een geweldige manier zijn om een e-mail lijst op te bouwen, omdat je mensen dingen kunt bieden, zoals gratis e-books of rapporten, zodat ze zich op jouw e-mail lijst gaan abonneren. Naar deze abbonees kun je vervolgens weer vele mails sturen met mail met affiliate links erin. Hierdoor kun je aan 1 klant meerdere keren geld verdienen. 

Als het gaat om affiliate marketing, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden om succesvol te worden. Zorg er eerst voor dat je producten van hoge kwaliteit promoot.

Voordelen van affiliate marketing op een rij

 • Lage opstartkosten
 • Weinig klantenservice
 • Weinig risico
 • Toegankelijk voor beginners
 • Overal in de wereld te doen
 • Je kan affiliate marketing vrijwel geheel passief maken
Voordelen affiliate marketing

Nadelen van affiliate marketing

Een nadeel van affiliate marketing is dat het moeilijk kan zijn om mensen naar je site te trekken. Om succesvol te zijn, moet je veel verkeer naar jouw site hebben. Daarnaast moet je een goed product hebben dat mensen willen kopen. Als je geen van deze dingen hebt, zul je geen succes hebben met affiliate marketing.

Een ander nadeel van affiliate marketing is dat je misschien niet veel geld verdient. Om veel geld te verdienen met affiliate marketing, moet er veel verkeer naar je site komen en moet je veel producten verkopen. Als je geen van beide hebt, zul je niet veel geld verdienen.

Een laatste nadeel van affiliate marketing is dat het tijdrovend kan zijn. Om succesvol te zijn met affiliate marketing, moet je er veel tijd en moeite in steken.

Nadelen van affiliate marketing op een rij:

 • Veel verkeer nodig om goed geld te verdienen
 • Vaak vereist affiliate marketing veel doorzettingsvermogen
 • Affiliate marketing is heel tijdrovend
 • Je hebt veel concurrenten

Wat verdient een affliate marketeer?

Affiliate marketing is een proces waarbij je andermans producten promoot in ruil voor een commissie op elke verkoop. Het kan een geweldige manier zijn om online geld te verdienen, maar hoeveel verdienen affiliate marketeers?

 

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, aangezien de hoeveelheid geld die je als affiliate marketeer verdient, varieert afhankelijk van de producten die je promoot, het verkeer dat je genereert en de commissietarieven die je onderhandelt. De meeste affiliate marketing marketeers verdienen echter tussen 5% en 15% van elke verkoop die ze genereren.

 

Als je net begint als affiliate marketeer, is het belangrijk om te onthouden dat je die grote commissies niet meteen zult krijgen. Het kost tijd en moeite om jouw verkeer en reputatie op te bouwen, dus raak niet ontmoedigd als jouw inkomsten in het begin bescheiden zijn.

Manieren van geld verdienen met affiliate marketing

Er zijn veel manieren om geld te verdienen met affiliate marketing. Een manier is om producten of diensten op jouw website of blog te promoten. Wanneer iemand op de link naar het product of de dienst klikt en een aankoop doet, verdien je een commissie. Je kunt ook deelnemen aan een partnerprogramma en producten of diensten van andere bedrijven promoten. Wanneer iemand een aankoop doet, verdien je een commissie. Dit promoten gebeurd vaak door middel van SEO of adverteren.

Een andere manier om geld te verdienen met affiliate marketing is door mensen door te verwijzen om zich aan te melden voor programma’s of services die je verkoopt. Als je bijvoorbeeld lid bent van een online forum, kunt je jouw vrienden en familieleden doorverwijzen naar het partnerprogramma van het forum. Wanneer ze zich aanmelden en een aankoop doen, verdien je een commissie.

Je kunt ook producten of diensten promoten via sociale mediaplatforms zoals Facebook, Twitter en Instagram. Wanneer iemand op je link klikt en een aankoop doet, verdien je een commissie.

Manieren om geld te verdienen met affiliate marketing zijn:

 • Betalen per klik (PPC)
 • Kosten per actie (CPA)
 • Kosten per actie (CPA)
 • Kosten per verkoop (CPS)
 • Verdeling van winst

Relevante posts

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *