fbpx

Geld verdienen met beleggen in aandelen

Kan je geld verdienen met beleggen in aandelen? Wij vertellen je dit in dit artikel.

Geld verdienen met beleggen in aandelen

In dit artikel leggen we manieren uit hoe je geld kunt gaan verdienen met aandelen. Wij leggen eerst uit wat beleggen precies is, wat aandelen zijn, hoe je kunt beginnen en de manieren om daadwerkelijk geld te gaan verdienen. Let op dat dit artikel puur informatief is en geen financieel advies. 

 

Wat is beleggen?

Wil je geld verdienen met beleggen? Dan is het natuurlijk eerst belangrijk om te weten wat het is. Met geld verdienen met beleggen wordt meestal geld verdienen met aandelen bedoeld. 

Als het gaat om het onderwerp geld, zijn er veel dingen die mensen niet begrijpen. Een van die dingen is beleggen. Mensen horen het woord beleggen en denken aan de aandelenmarkten en enorme sommen geld. Hoewel dat een onderdeel van beleggen kan zijn, is het niet het enige. Beleggen in aandelen is eigenlijk voor iedereen. Je in principe al met € 10,- beginnen. Door het internet en alle online brokers van tegenwoordig is beleggen toegankelijker dan ooit geworden. Een populaire online broker is de broker etoro. Deze broker is meer dan alleen een broker en biedt een educatief platform aan voor zowel gevorderde als beginnende beleggers. 

Bekijk eToro

In zijn eenvoudigste vorm is beleggen het proces waarbij je jouw geld gebruikt om meer geld te verdienen. Dit kunnen aandelen zijn, maar ook andere dingen zoals huizen, crypto, forex, kunst, auto’s of andere dingen die mogelijk meer waard worden. 

In dit artikel gaan we in op geld verdienen met aandelen. De meest gebruikelijke manier is via aandelen, dit zijn delen in een bedrijf dat je bij een aandelen broker koopt. Wanneer je een aandeel koopt, wordt je aandeelhouder van dat bedrijf en bezit je een deel hiervan. Je krijgt in sommige gevallen ook recht op een deel van de winst, de zogenaamde dividenden. Daarnaast verdien je geld wanneer het aandeel meer waard wordt en verlies je geld wanneer het aandeel in waarde verminderd. 

een belegger achter de computer aan het beleggen

 

Waarom beleggen?

Wil je geld verdienen met beleggen? Je wilt graag geld verdienen, maar waarom kiezen voor geld verdienen met aandelen?

Geld verdienen met beleggen, waarom zou je dat willen? Er zijn veel redenen waarom je je geld zou moeten investeren. Wanneer je belegt, steekt je in feite jouw geld ergens in met de verwachting meer geld te verdienen dan je erin stopt. Dit kan op een aantal manieren worden gedaan, via effecten, obligaties, beleggingsfondsen en meer.

Als het gaat om het verdienen van online geld, is beleggen een van de beste manieren om jouw geld meer waard te laten worden als er wordt gekeken naar het verleden. In de loop van de tijd heeft de aandelenmarkt gemiddeld een jaarlijks rendement van ongeveer 10%. Dit betekent dat als je vandaag $ 1.000 investeert, het over 10 jaar meer dan $ 11.000 waard kan zijn. Dat is dus een behoorlijk indrukwekkend rendement!

Naast potentiële winstgroei biedt beleggen ook stabiliteit. Hoewel de aandelenmarkt ups en downs kent, heeft deze zich historisch altijd hersteld. Hierdoor zijn aandelen kopen een stuk minder riskant dan crypto omdat crypto over het algemeen volatieler is. 

Omdat aandelen echte bedrijven zijn ervaren aandelen in de meeste gevallen minder hevige prijsschommelingen. Het voordeel hiervan is dat je de kans dat je aandelen ineens niet meer waard zijn een stuk kleiner is. Het nadeel hiervan is dat de kans dat een aandeel ineens veel meer waard wordt ook zeer klein is. 

Aandelen groeien vaak met kleine percentages, maar brengen je op de lange termijn zeker geld op in de meeste gevallen.

Bedenk je wel dat aandelen altijd risico’s met zich meebrengen en dat je je inleg kunt verliezen. Uit het verleden is gebleken dat aandelen over het algemeen winstgevend zijn, maar dit is zeker geen garantie voor wat er in de toekomst gaat gebeuren met de aandelenmarkt. 

 

Hoe je kunt beginnen met beleggen

Beginnen met geld verdienen met beleggen? Als het gaat om geld verdienen door te beleggen, zijn er een paar belangrijke principes om te onthouden:

Ten eerste is het belangrijk om te investeren in iets waar je verstand van hebt. Investeer niet in iets alleen maar omdat je denkt dat het je geld zal opleveren; Investeer ergens in omdat je erin gelooft. Wanneer je gelooft in het bedrijf of product waarin je investeert, zal het makkelijker voor jou zijn om kalm en beheerst te blijven wanneer de aandelenmarkt omlaag gaat.

Ten tweede, doe altijd goed onderzoek voordat je investeert in aandelen. Weet waar het bedrijf voor staat, wat hun producten zijn en hoe het bedrijf geld verdient. Hoe meer je weet van een bedrijf, hoe beter je de stijgingen en de dalingen zult begrijpen. 

Ten derde, begin klein. Ga niet all-in op je eerste investering; spreid je geld en investeer in verschillende dingen. Door op verschillende punten te kopen en te investeren in verschillende branches spreid je het risico. Als je al je geld op 1 ding zet ben je al je geld kwijt als dat ene aandeel daalt. 

Ten vierde kun je ook een beleggen cursus volgen. Met een cursus over beleggen leer meer over aandelen kopen en verkopen. 

 

Stappenplan: Geld verdienen met aandelen

Stap 1: Bepaal je budget

Wil je geld verdienen met beleggen? Bepaal dan eerst je budget. De eerste stap om geld te verdienen door te beleggen in aandelen, is het bepalen van je budget. Hoeveel kun je je veroorloven om elke maand te investeren in effecten? En hoeveel wil je verdienen (en hoeveel wil je riskeren)? Dit zal je helpen bepalen in welk type aandelen je wilt beleggen en hoeveel risico je moet nemen. Vaak wordt er aangeraden om een vast bedrag per maand te storten naar je beleggingsrekening.

Het is ook belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over het potentiële rendement op je investering in aandelen. De aandelenmarkt is een volatiele plaats en het is onmogelijk om te voorspellen hoe individuele effecten zullen presteren. Als je aandelen koopt kan het dus altijd zijn dat ze minder waard worden, hoe goed je vooronderzoek ook is geweest. Op de lange termijn is echter gebleken dat beleggen in aandelen een lucratievere optie is dan je geld op een spaarrekening te houden of staatsobligaties te kopen.

Als beleggen in aandelen nieuw voor jou is, is het een goed idee om te beginnen met beleggen in beleggingsfondsen of op de beurs verhandelde fondsen. Dit soort beleggingen biedt een brede blootstelling aan verschillende delen van de aandelenmarkt en brengt minder risico’s met zich mee dan beleggen in individuele aandelen.

Een mooi voorbeeld van een aandelenindex is de S&P 500 index. Dit aandelenindex bevat een index van de 500 grootste bedrijven van Amerika. Als je hierin je geld investeert, spreid je dus je risico over 500 verschillende bedrijven. Je risico op deze manier is verstandig voor de beginnende belegger die nog weinig verstand heeft van individuele aandelen. Je hebt heel veel andere indexen nog zoals: AEX-index, Dow Jones-index, MSCI World-index en AMX. 

Hoeveel geld heb je nodig om te beleggen? Je kan al beginnen met € 50,-. Echter hebben veel brokers wel een minimum stortingsbedrag. Daarnaast praat je over aandelen (als je het goed doet) over maar een paar procent rendement per jaar. Als je echt geld wilt gaan verdienen kun je beter een groter bedrag beleggen. Zo geeft Knab als voorbeeld: Bij een rendement van 5% bij € 100,- maak je € 5,- winst en bij € 10.000 is dat € 500,-.

 

Stap 2: Bepaal je doel 

Als je gaat beleggen is het belangrijk om een doel te stellen. Dus waarom ga jij beleggen in aandelen? Iedereen heeft een verschillend doel, maar er zijn 2 meest voorkomende doelen:

 • Doel 1: Ik wil door middel van aandelen mijn pensioen financieren. Dan kun je ervoor kiezen om voor de lange termijn te gaan. Als je voor de lange termijn gaat laat je je aandelen staan en koop je af en toe aandelen bij. Op de lange termijn is uit het verleden gebleken dat dit minder riskant is, maar ook minder snel geld oplevert. 
 • Doel 2: Op korte termijn geld verdienen. Dan moet je gaan voor korte termijn investeren. Met korte termijn investeren koop en verkoop je vaak dingen en probeer je als het ware door middel van analyses te voorspelen wat er gaat gebeuren met de koers. Je kunt natuurlijk niet in de toekomst kijken wat er gaat gebeuren, dus beleggen op de korte termijn en aan de hand van voorspellingen dingen kopen en verkopen kan heel riskant zijn. 
 

Stap 3: Kies een beleggingsplatform

Als je geld wilt gaan beleggen in aandelen dan moet je dit doen via een aandelen broker. Er zijn veel verschillende brokers om uit te kiezen.  Populaire aandelen brokers in Nederland zijn:

 

Stap 4: Bepaal het risico dat je wilt nemen

Als je gaat beleggen kun je zelf ervoor kiezen hoeveel risico je gaat nemen. Zo kun je gaan voor opties waarmee je heel veel geld kunt verdienen, maar ook heel veel kwijt kunt raken. Of je kunt ervoor kiezen om weinig risico te lopen en te investeren in de S&P 500 index met een laag risico als er gekeken wordt naar het verleden. Vaak is het: Hoe hoger het risico, hoe hoger het rendement kan zijn, maar het is natuurlijk ook zo dat hoe hoger het risico is, hoe groter de kans dat je geld kwijtraakt.

Als het gaat om risico is het altijd belangrijk om alleen geld te beleggen dat je kunt missen. Zorg ervoor dat je nooit geld belegt dat je eigenlijk nog nodig hebt voor andere dingen. 

 

Stap 5: Beleggen op de lange termijn of op de korte termijn

Geld verdienen met aandelen kan op verschillende manieren. Een optie is om voor de lange termijn te beleggen, wat betekent dat je aandelen koopt en deze jaren, soms decennia aanhoudt. Deze methode biedt doorgaans stabiliteit en zorgt voor een meer bescheiden rendement, maar is minder riskant dan beleggen in kortere periode. 

Als alternatief geven sommige mensen er de voorkeur aan om op korte termijn in aandelen te beleggen, wat betekent dat ze binnen dagen of weken kopen en verkopen. Deze aanpak kan leiden tot meer winst, maar brengt ook meer risico met zich mee. Uiteindelijk hangt de beste manier om geld te verdienen met aandelen af van je doelen en hoeveel risico je wilt nemen.

Nadelen van beleggen op de lange termijn:

 1. Risico op verlies: Beleggen op de beurs brengt altijd een zekere mate van risico met zich mee. Hoewel beleggen op de lange termijn historisch gezien positieve rendementen heeft opgeleverd, bestaat er altijd het risico dat je je geïnvesteerde geld verliest.
 2. Geen directe liquiditeit: Als je je geld voor de lange termijn belegt, betekent dit dat je dit geld een langere tijd niet kunt gebruiken. Als je onverwachte uitgaven hebt of snel toegang tot je geld nodig hebt, kan dit een nadeel zijn omdat je dan de aandelen met misschien verlies moet verkopen.
 3. Marktvolatiliteit: De financiële markten kunnen volatiel zijn, met schommelingen in de prijzen van aandelen, obligaties en andere beleggingsinstrumenten. Dit kan leiden tot grote tussentijdse verliezen en kan zorgen voor een gevoel van onzekerheid en stress bij beleggers.
 4. Mogelijk langere tijdshorizon: Beleggen op de lange termijn betekent dat je bereid moet zijn je geld gedurende langere tijd vast te houden. Het kan enige tijd duren voordat je investeringen rendement opleveren en je moet geduld hebben om de vruchten van je beleggingen te plukken.

Voordelen van beleggen op de lange termijn:

 1. Rendementspotentieel: Beleggen op de lange termijn heeft historisch gezien over het algemeen hogere rendementen opgeleverd dan kortetermijnbeleggingen zoals sparen of obligaties. Door je geld gedurende lange tijd in bepaalde aandelen te houden, heb je de kans om te profiteren van de groei van bedrijven en de economie.
 2. Compounding: Beleggen op de lange termijn stelt je in staat om te profiteren van het rente-op-rente-effect, ook wel compounding genoemd. Door je rendementen te herbeleggen, kan je beleggingsportefeuille exponentieel groeien naarmate de tijd verstrijkt.
 3. Spreiding van risico: Door op de lange termijn te beleggen, kun je je risico spreiden over verschillende beleggingscategorieën, sectoren en geografische regio’s. Dit kan helpen om het risico van een individuele belegging te verminderen en je portefeuille veerkrachtiger te maken.
 4. Minder stress en handelingsfouten: Beleggen op de lange termijn vereist over het algemeen minder vake handelingen en beslissingen. Hierdoor kun je stress verminderen en voorkomen dat je impulsieve handelingsfouten maakt op basis van kortetermijnmarktfluctuaties. Je bent er dus ook minder tijd mee bezig. 

Het is belangrijk op te merken dat beleggen altijd gepaard gaat met risico’s en dat de resultaten in het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Het is verstandig om professioneel advies in te winnen voordat je begint met beleggen en je beleggingsstrategie regelmatig te evalueren.

Nadelen van beleggen op de korte termijn:

 1. Hoger risico: Korte termijn beleggen brengt over het algemeen hogere risico’s met zich mee. De markten kunnen volatiel zijn en prijzen kunnen snel schommelen, waardoor het moeilijker wordt om nauwkeurige voorspellingen te doen en risico’s te beheersen.
 2. Hogere transactiekosten: Korte termijn beleggen vereist vaak frequente aan- en verkopen van aandelen, wat kan leiden tot hogere transactiekosten. Deze kosten kunnen de winstgevendheid van de beleggingen verminderen, vooral als de rendementen op korte termijn beperkt zijn.
 3. Emotionele stress: Korte termijn beleggen kan psychologisch belastend zijn. De markten kunnen snel veranderen en het kan verleidelijk zijn om impulsieve beslissingen te nemen op basis van emoties, wat kan leiden tot verlies van kapitaal. Daarnaast zijn sommige markten 24/7 open waardoor er ook 24/7 dingen gebeuren met je geld. 
 4. Tijdsintensief: Korte termijn beleggen vereist vaak meer tijd en aandacht dan langetermijnbeleggingen. Het vereist regelmatige analyseren van de markten, het volgen van nieuws en het analyseren van gegevens om te profiteren van kortetermijntrends.

Voordelen van beleggen op de korte termijn:

 1. Potentiële snelle winsten: Korte termijn beleggingen kunnen de mogelijkheid bieden om snel winst te maken. Als je de markten goed kunt timen en kortetermijntrends kunt inzien, kunt je profiteren van prijsschommelingen en snel rendement behalen op je aandelen.
 2. Flexibiliteit: Korte termijn beleggen biedt flexibiliteit omdat je je beleggingsstrategie snel kunt aanpassen aan veranderende marktomstandigheden. Je kunt je posities snel sluiten of nieuwe kansen benutten, afhankelijk van je beleggingsdoelen.
 3. Leerervaring: Korte termijn beleggen kan een waardevolle leerervaring zijn. Het vereist een actieve betrokkenheid bij bedrijven en kan je helpen om de financiele markt beter te leren begrijpen. Je kunt waardevolle lessen leren over marktpsychologie, risicobeheer en het analyseren van gegevens.
 4. Liquiditeit: Korte termijn beleggingen zijn meestal gericht op liquide activa, zoals aandelen of valuta, die makkelijk kunnen worden gekocht of verkocht. Dit biedt je de mogelijkheid om snel toegang te krijgen tot je belegde kapitaal als dat nodig is.

Het is belangrijk op te merken dat zowel korte termijn beleggen als langetermijnbeleggen hun eigen voor- en nadelen hebben. Het is essentieel om je beleggingsdoelen, risicobereidheid en tijdshorizon in overweging te nemen bij het nemen van beslissingen over beleggen. Het kan ook verstandig zijn om professioneel advies in te winnen voordat je begint met beleggen.

 

Stap 6: Kies bedrijven waarin je aandelen gaat kopen

Wanneer je klaar bent om op de aandelenmarkt te beleggen, moet je de bedrijven kiezen waarin je aandelen wilt kopen. Onderzoek doen is belangrijk, omdat je er zeker van wilt zijn dat de bedrijven die je kiest solide zijn en een goede kans hebben om in de toekomst geld te verdienen.

Er zijn een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van aandelen, waaronder hun huidige en toekomstige winstpotentieel, hun sterke en zwakke concurrentiekracht en hun algehele financiële gezondheid. Je moet ook kijken naar wat andere mensen over het bedrijf zeggen; als het positieve berichtgeving heeft ontvangen en analisten van Wall Street goede vooruitzichten hebben voor de toekomst, dan is dat een goed teken. De meeste mensen die grote bedragen beleggen maken van deze gegevens analyses. Hierbij zijn er twee soorten analyses: technische analyse en de fundamentele analyse. 

Zodra je een aantal veelbelovende bedrijven hebt gekozen, is het tijd om aandelen te kopen. Je kunt dit doen via de bank of online broker.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *