fbpx

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen, hoe moet dat? Wij vertellen je 5 manieren hoe je geld kunt verdienen met bloggen. 

Laatste update: 19 mei 2023

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen, dat is voor veel mensen een droom. Als je geld kunt verdienen met je eigen blog kun je in de meeste gevallen werken waar jij wilt. Het enige wat je nodig hebt als je geld verdiend met je blog, is een laptop en een (goede) internetverbinding. Een ander groot voordeel van geld verdienen met je blog is dat je het redelijk passief kunt maken. Heel de dag lezen mensen je blog waar je actief niets voor hoeft te doen. 

Wil je beginnen met bloggen? Dan moet je eerst een website maken

Geld verdienen met bloggen

Wil je geld verdienen met bloggen? Bloggen is een geweldige manier om geld te verdienen. Je kunt bloggen over alles wat je interesseert en er zijn een aantal manieren om geld te verdienen met je blog.

Tip: Weet je nog niet precies wat bloggen is? Lees dan eerst: Wat is een blog?

Een manier om geld te verdienen met je blog is door advertentieruimte te verkopen. Je kunt advertentieruimte rechtstreeks aan bedrijven verkopen of je aanmelden voor een advertentienetwerk zoals Google Adsense. Google Adsense plaatst advertenties op jouw website en je verdient geld op basis van het verkeer dat je genereert. Daarnaast kun je ook gastblogs verkopen waar je geld voor kunt vragen. 

Een andere manier om geld te verdienen met je blog is door middel van affiliate marketing. Je kunt producten of diensten promoten die je gebruikt en waar je van houdt en een commissie verdienen voor elke verkoop die gebeurd via jouw affiliate link. Dit kan een geweldige manier zijn om passief inkomen te genereren als je de juiste producten vindt om te promoten. Affiliate marketing is ook de meest populaire manier van geld verdienen met een blog of website. 

Ook kun je je eigen producten verkopen via je blog. Zo zie je bijvoorbeeld veel webshops dat ze ook een blog hebben waarin ze vaak praten over de voordelen van hun artikelen of over onderwerpen die geralteerd zijn aan hun eigen artikelen.

Eigenlijk zou je wel kunnen zeggen: Als je bereik hebt met je blog dan zijn er talloze manieren om geld te verdienen met je blog. 

Methodes om geld te verdienen met bloggen

Er zijn heel veel manieren om geld te verdienen met je blog, maar wij gaan de 5 beste manieren bespreken in dit artikel. Er zijn 5 methodes die wij gaan bespreken hoe je geld kunt gaan verdienen met je blog. Elk methode heeft zo zijn voordelen en nadelen. Bedenk dus goed als je een verdienmodel kiest of dit het beste past bij je blog en hoe waarschijnlijk het is dat je hier voldoende geld mee kunt verdienen. De vijf manieren om geld te verdienen met bloggen zijn:

  1. Affiliate marketing
  2. Adsense
  3. Sponsoren
  4. E-maillijst
  5. Verkopen producten of diensten

1. Affiliate marketing

Er zijn veel manieren om geld te verdienen met bloggen. Een populaire methode is met affiliate marketing. Affiliate marketing is wanneer je een product of dienst promoot op jouw blog en een commissie ontvangt voor elke verkoop die via jouw affiliate link wordt gedaan.

Om succesvol te zijn in affiliate marketing, is het belangrijk om producten te kiezen waar je bekend mee bent en waar je in gelooft. Het is ook belangrijk om een vertrouwensrelatie op te bouwen met je lezers, zodat ze weten dat je alleen producten aanbeveelt waar je echt in gelooft.

Als je aan de slag wilt gaan met affiliate marketing, zijn er veel informatiebronnen beschikbaar om je hiermee op weg te helpen. Zo draait affiliate marketing voornamelijk om online marketing. Over het onderwerp online marketing bestaan veel websites waar je veel kunt leren over online marketing. 

Zodra je een paar goede producten of diensten hebt gevonden om te promoten, begin er dan over te schrijven op je blog en voeg je affiliate links toe. Met tijd en moeite kun je beginnen met het verdienen van een mooi inkomen uit affiliate marketing.

Het grote voordeel van affiliate marketing is dat je heel veel geld kunt verdienen met de commissies die je krijgt als veel mensen dingen kopen via jouw affiliate link. Doordat je alleen mensen doorverweist heb je werk aan de productafhandeling of de nazorg die bij een product hoort. Het enige wat jij als affiliate marketeer hoeft te doen is mensen doorverwijzen. 

Het nadeel is dat als niemand iets koopt via jouw affiliate link dat je ook helemaal niets verdiend. Als je veel geld wilt verdienen met affiliate marketing dan moet je affiliate links dus strategisch gebruiken en weten hoe je ervoor zorgt dat mensen een product willen kopen. 

De snelste manier om te leren hoe je een succesvolle affiliate marketing website opzet is door het doen van een affiliate marketing cursus. Ben je benieuwd welke affiliate marketing cursussen er zijn? Bekijk dan: Affiliate marketing cursussen.

geld verdienen met bloggen met affiliate markeitng

2. Adsense

Wil je geld verdienen met bloggen? Bloggen is een geweldige manier om geld te verdienen. Hiermee kun je je gedachten en ideeën met de wereld delen en hiermee geld verdienen. Er zijn een paar manieren om geld te verdienen met bloggen, zoals door middel van advertenties, affiliate marketing of het verkopen van producten en diensten. De sleutel tot geld verdienen met bloggen is het vinden van een niche waar je gepassioneerd over bent, en vervolgens het schrijven van boeiende content die een publiek zal aantrekken. Als je dit kunt doen, kun je succesvol geld verdienen met je blog.

Adsense is een van de meest populaire manieren om online geld te verdienen. Adsense is een programma waarmee website eigenaren advertenties op hun site kunnen plaatsen en geld kunnen verdienen wanneer iemand op een advertentie klikt. Adsense is een zeer effectieve manier om geld te verdienen met een website en kan worden gebruikt om een goed inkomen te verdienen.

Het grote voordeel van Adsense, is dat je geen verkopen hoeft te generen via jouw links en dat je betaald krijgt per klik of impressie. Zo heb je dus alleen maar website bezoekers nodig om geld te verdienen hiermee.

Het grote nadeel, is dat je per klik of impressie maar weinig geld verdiend (Een stuk minder dan je mogelijk met affiliate marketing zou kunnen verdienen). Hierdoor heb je veel bezoekers nodig om genoeg geld te verdienen met je blog. Als je van een beetje meer risico houd zou ik affiliate marketing aanraden omdat je als je maar een paar commissies krijgt je al ruim meer verdiend dan met adsense in de meeste gevallen. Echter is geld verdienen via AdSense wel een zekerdere manier van geld verdienen met bloggen. 

Wil je beginnen met Adsense? Ga dan naar: https://www.google.com/intl/nl_nl/adsense/start/.

Adwords

3. Sponsoren krijgen

Als je eenmaal bereik hebt opgebouwd met je blog kun je ook bedrijven benaderen die je sponsoren. Met sponsoren kun je duizenden euro’s verdienen per maand. Sponsoren kunnen vrijwel elke vorm aannemen. Je kunt bijvoorbeeld artikelen schrijven over het bedrijf dat je promoot of je kunt het bedrijf veel subtieler promoten. Zo kun je bijvoorbeeld altijd de zijbalk van je blog vrij houden voor sponsoren of je kunt in je header de sponsor van de maand vermelden. 

Als je geld wilt verdienen met bloggen door sponsoren is het belangrijk dat je data verzameld over je website. Zo ik het voor een bedrijf belangrijk om te weten hoeveel bezoekers je precies hebt, waar deze bezoekers vandaan komen, wat voor technologie ze gebruiken en nog veel meer demografische gegevens. Hoe meer gegevens je verzameld des te meer geld zal een bedrijf overhebben voor een sponsoring.

Als je een blog hebt kun je deze gegevens verzamelen door bijvoorbeeld een Facebook Pixel te gebruiken, je website te koppelen met Google Analytics en/of Google Search Console. 

4. Een e-mail lijst opbouwen

Iedereen kan geld verdienen met bloggen. Het maakt niet uit wat je interesses zijn, er is een manier om geld te verdienen met je blog. Je kunt beginnen met geld verdienen door iets eenvoudigs te doen als het plaatsen van advertenties op jouw blog of door samen te werken met merken die bij jouw niche passen. Met een beetje moeite en creatief denken kun je beginnen met het verdienen van een inkomen met je blog.

Een andere manier is om je bezoekers te laten abonneren op je e-mail lijst en e-mails te versturen waarin je bijvoorbeeld dingen promoot. Het voordeel van een e-maillijst is dat je heel veel mensen direct bereikt die vaak al geïntreseerd zijn in jouw product.

Het grote voordeel van een e-maillijst is dus dat je mensen bereikt die al geïntreseerd zijn in jouw product. Hierdoor zal je conversiepercentage en je CTR waarschijnlijk erg hoog zijn.

Het grote nadeel is dat je eerst mensen moet vinden die abboneren op je e-maillijst. Vaak word een e-maillijst gecombineerd met een affiliate marketing- of adsense blog. Om mensen vervolgens zich te laten abboneren word vaak een gratis product gebruikt zodat mensen zich inschrijven. Wil je geld verdienen met bloggen dan kan e-mailmarketing een manier zijn om nog meer geld te halen uit één bezoeker. E-mailmarketing is dus zeker een strategie om te overwegen. 

e-mailmarketing

5. Verkoop producten of diensten

Het internet heeft veel mensen die op zoek zijn naar dingen. Als je iets te verkopen hebt, is er waarschijnlijk online een markt voor. Je kunt geld verdienen door producten of diensten online te verkopen.

Geld verdienen met bloggen? Dan is een andere optie het verkopen van je eigen producten. 

Om producten of diensten online te verkopen, moet je een manier vinden om jouw potentiële klanten te bereiken. Dit kun je doen via verschillende marketingkanalen, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), pay-per-click advertising (PPC), social media marketing en e-mailmarketing. Als je een blog hebt dan bereik je in de meeste gevallen door directe zoekopdrachten omdat mensen fan van jou zijn en/of doormiddel van SEO. 

Als je eenmaal een manier hebt gevonden om je potentiële klanten te bereiken, moet je uitzoeken wat ze willen kopen. Dit kan door content te maken die aansluit bij hun behoeften en interesses. Als je eenmaal weet wat ze willen, kun je een aanbod maken dat ze niet kunnen weigeren!

Via jouw blog kun je uiteraard ook een webshop maken. Je maakt simpelweg een webshop met producten en je krijgt bezoekers op jouw website door jouw blog.

verkopen met je blog

Voordelen van bloggen

Als je erover denkt een blog te beginnen, vraag je je misschien af of een blog je tijd en moeite wel waard is. Is bloggen tenslotte niet gewoon een manier om je gedachten en gevoelens met de wereld te delen via een online platform?

Eigenlijk zijn er veel voordelen aan bloggen – zowel voor jezelf als voor anderen. Om te beginnen kan bloggen je helpen om in contact te komen met andere gelijkgestemde mensen en relaties op te bouwen. Het kan ook een geweldige manier zijn om jouw expertise over een bepaald onderwerp te delen en anderen te helpen die mogelijk met dezelfde problemen worstelen.

Ook kan bloggen ook een manier zijn om online geld te verdienen. Ondanks dat het wat tijd en moeite kost om volgers op te bouwen, zijn er genoeg manieren om geld te verdienen met je blog en geld te gaan verdienen. 

Als je eenmaal een trouwe klantenkring hebt opgebouwd kun je veel geld verdienen met bloggen. Het grote voordeel van het maken van content, is dat de content voor altijd op het internet blijft staan. Hierdoor kun je nog jaren geld verdienen met één bepaald stuk content. 

Nadelen van bloggen

Geld verdienen met bloggen? Wat zijn de nadelen precies. Er zijn een paar nadelen van bloggen die moeten worden overwogen voordat je erin duikt en een blog begint. Ten eerste kost het tijd om volgers op te bouwen en verkeer naar jouw site te genereren. Dit kan moeilijk zijn voor sommige mensen die opgeven voordat ze resultaten zien. Daarnaast krijgen de meeste bloggers veel bezoekers door hoog te staan in Google. Hoog komen te staan in Google is weer een vak appart en als je hier geen verstand van hebt is het moeilijk om hoog in Google te komen. 

Het organisch hoog komen in Google heet SEO. Hierbij probeer je op een organische manier hoog te komen in Google. Met SEO speel je in op het algoritme van Google en kijk je op basis van wat Google websites ranked. SEO gaat om het optimaliseren van je pagina’s zelf en het verkrijgen van positieve signalen van buiten. 

Ten tweede zullen niet alle onderwerpen even populair zijn, wat betekent dat sommige blogs meer aandacht en tractie zullen krijgen dan andere. Dit kan leiden tot gevoelens van jaloezie of ontmoediging als je blog het niet zo goed doet als je had gehoopt. 

Als laatste kan bloggen veel werk zijn en als je niet oppast, kan het voor je gevoel een tweede baan worden in plaats van iets waar je echt passie voor hebt. Denk wel na dat één stuk content door duizenden mensen gelezen kan worden dus dat het ook best tijd mag kosten om een goed stuk tekst te schrijven. 

Kun je rijk worden van bloggen?

Ja, je kunt rijk worden van bloggen. Maar het kost veel hard werk, toewijding en tijd. Het is geen manier om snel rijk te worden, maar je kunt er wel als je hard werkt veel geld verdienen met bloggen.

Als je geld wilt verdienen met bloggen, moet je het bloggen als een echt bedrijf gaan zien. Dat betekent het vinden van jouw niche, het creëren van waardevolle content en het opbouwen van een publiek van loyale volgers daarnaast is consitentie heel erg belangrijk. Zodra je een grote aanhang hebt, kun je geld gaan verdienen met je blog door middel van advertenties, affiliate marketing of het verkopen van producten en diensten.

Natuurlijk is er geen garantie dat je van de ene op de andere dag miljonair wordt. Maar met genoeg hard werk en vastberadenheid is het mogelijk om goed van je blog te leven.

Hoeveel kun je verdienen met bloggen?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, aangezien de inkomsten sterk variëren, afhankelijk van de niche, het verkeer en vele andere factoren. Het is echter mogelijk om een behoorlijk inkomen te verdienen met bloggen als je bereid bent om het werk te doen.

Veel bloggers beginnen zonder enige verwachting om geld te verdienen, maar als ze een aanhang opbouwen en waardevolle content creëren, kunnen ze mogelijk geld verdienen met hun blog door middel van advertenties, sponsoring of affiliate marketing.

De hoeveelheid geld die je kunt verdienen met bloggen, hangt af van hoeveel verkeer je kunt genereren en hoe effectief je inkomsten kunt genereren met je website. Als je serieus geld wilt verdienen met je blog, is het belangrijk om het als een bedrijf te behandelen en tijd en moeite te investeren in het vergroten van je publiek en het genereren van inkomstenstromen.

Met bloggen kun je van € 0 tot wel € 100.000 per maand verdienen, maar er is eigenlijk geen limiet van hoeveel je kunt verdienen.

Tips om geld te verdienen met bloggen

Iedereen kan geld verdienen met bloggen. Je hoeft geen expert te zijn of een groot aantal volgers te hebben. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje tijd, moeite en geduld. Hier zijn enkele tips om geld te verdienen met bloggen:

Tip 1: Passie

 

Zoek een niche waar je gepassioneerd over bent. Als je passie voor een bepaald onderwerp hebt kun je hier makkelijker teksten over schrijven en zal je content waarschijnlijk ook leuker zijn om te lezen. Daarnaast is over iets schrijven dat je leuk vind makkelijker vol te houden waardoor je je kunt onderscheiden van je concurrentie. 

Tip 2: De juiste partners

 

Zoek affiliate marketing programma’s die bij jouw niche passen. Zodra je een aantal goede affiliate marketing programma’s hebt gevonden, promoot ze dan op je blog en op je sociale mediakanalen en op je blog. Een goed affiliate marketing programma kan echt het verschil maken of je bedrijf een succes zal worden. Neem dus zeker de tijd om goed na te denken voor het juiste verdienmodel als je van plan bent geld te gaan verdienen met je blog. 

Tip 3: Distributie

Bedenk voor je begint met bloggen hoe mensen op jou blog gaan belanden. Doe je dit door SEO, social media of door middel van advertenties? Mensen zullen natuurlijk niet zomaar je blog bezoeken. Denk ook na over hoe je de mensen die je blog bezoeken kan vasthouden. 

Bloggen
Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *