Geld verdienen met crypto

Geld verdienen met crypto? In dit artikel leggen wij je manieren uit hoe crypto beleggers geld verdienen met crypto en geven wij nog tips om de kans te vergroten dat je daadwerkelijk geld gaat verdienen met crypto. 

Geld verdienen met crypto

Manieren om geld te verdienen met crypto

Geld verdienen met crypto? Nu wat duidelijker is wat crypto precies (Tip: Weet je dit nog niet? Lees dan: Wat is crypto) is kunnen we verder gaan met manieren hoe je geld kunt verdienen met crypto. Hieronder zullen 4 manieren beschreven worden over hoe je geld kunt verdienen met crypto. De vier manieren om geld te verdienen met crypto zijn:

 1. Crypto staking
 2. Investeren op lange termijn 
 3. Investeren op korte termijn
 4. Investeren in alt coins

1. Crypto staking: Relatief laag risico en passief

Als je weinig tijd hebt om te handelen in crypto, maar wel een extra inkomen wilt verdienen kan crypto staking een goede manier zijn. 

Met crypto staking koop je cryptomunten voor de lange termijn. Als je cryptomunten houdt voor de lange termijn kun je bij sommige exchanges rente ontvangen. Een voorbeeld is Bitvavo. Bij Bitvavo ontvang je rente als je cryptomunten op de lange termijn vasthoudt. 

Als je geld wilt verdienen met crypto werkt dit alleen als je investeert in stabiele munten. Als je rente ontvangt van 6%, maar de munt gaat met 90% omlaag heb je natuurlijk nog steeds niks. Voorbeelden van relatief stabiele bij cryptocurrency’s op Bitvavo zijn:

 • Tether (6,10%)
 • USD Coin (6,10%)
 • Cardano (5%)
De afbeelding hieronder geeft aan wat de stakingvergoedingen zijn van Bitvavo. 

Let op: Doe altijd zelf onderzoek naar munten voordat je de munten koopt. 

geld verdienen met crypto staking

2. Investeren op de lange termijn

Geld verdienen met crypto? Dan kun je ervoor kiezen om te investeren op de lange termijn in crypto. Achter de meeste cryptomunten zitten een bedrijf met een visie. Door onderzoek te doen naar deze bedrijven die achter de cryptomunten zitten kun je bepalen of het bedrijf serieus is of niet. Als je ervan overtuigd bent dat een bedrijf serieus is, kun je ervoor kiezen om te investeren in de cryptomunt van het bedrijf. 

Bij het onderzoek doen naar een bedrijf of munt achter de crypto wordt er vaak naar de volgende dingen gekeken:

 • Marketcap
 • Website
 • Team
 • Concurrenten
 • Roadmap

Ook kun je kijken als je op de lange termijn wilt investeren wat andere mensen zeggen over een bepaalde coin. Veel crypto handelaren speculeren over munten op sociale media platformen zoals: Reddit, Discord en Telegram, maar ook Twitter. 

Veel crypto cursussen gaan over het investeren op lange termijn in een cryptomunt. Zo leert Madelon Vos in haar cursus hoe je een technische analyse kunt maken. 

3. Investeren op de korte termijn

Geld verdienen met crypto? Dan kun je ook investeren op de korte termijn. Als je geld wilt verdienen met crypto dan kun je er ook voor kiezen om te investeren op de korte termijn. Het handelen van crypto munten op de korte termijn is wel echt bedoeld voor gevorderde crypto beleggers. Mensen die gaan investeren op de korte termijn zonder ervaring zullen vrij zeker verlies maken. 

Als je snel veel ervaring wilt opdoen met beleggen in crypto en geld wilt verdienen met crypto is het verstandig om een cursus te doen. Zo weet je wat je aan het doen bent als je aan het beleggen bent in crypto en kun je zelf beter inschatten of de keuzes die je maakt verstandig zijn of niet. 

Het investeren op de korte termijn kan relatief simpel uitgelegd worden: Je koopt de cryptomunt op zijn diepste punt en zodra je denkt dat de munt zijn piek in de stijging heeft bereikt verkoop je de munt weer. 

Omdat deze stijgingen en dalingen heel snel kunnen gaan is de kans groot dat je meerdere trades op één dag doet. 

Door het investeren in korte termijn in crypto kan je veel geld verdienen met crypto, maar het brengt ook het meeste risico’s met zich mee. Je probeert met kortetermijninvesteringen eigenlijk te voorspellen wat de koers gaat doen wat zeer moeilijk is. En hoe goed je theorie ook is, er kan altijd iets gebeuren waardoor het geen wat je hebt, voorspelt toch niet gebeurd. 

Je weet bij het voorspelen nooit 100% zeker of je voorspelling correct is. Hierdoor kan dit een zeer riskante methode zijn. 

4. Investeren in veelbelovende nieuwe munten

Ook kun je ervoor kiezen om alleen te investeren in relatief nieuwe munten. Nieuwe munten zijn vaak nog heel weinig waard omdat niemand er zijn geld nog in heeft geïnvesteerd. Als jij dan een partij van deze cryptocurrency’s koopt en de munt wordt populair dan kun je rekenen op flink wat rendement. Nieuwe munten en andere cryptomunten dan Bitcoin worden ook wel alt coins genoemd. 

Je kunt hier dus geld mee verdienen door er snel bij te zijn. Hierbij moet je onderzoek doen naar een alt coin. Hierbij kun je de website van de alt coin bezoeken, artikelen lezen over de alt coin en op forums zoals Reddit kijken wat andere mensen te zeggen hebben over deze alt coin. 

Het investeren in nieuwe alt coins kan heel erg lonend zijn. Zo is Ether ook een alt coin die in 2016 rond de € 10,- waard was. Deze crypto is nu rond de € 1600,- waard. Dit is dus een forse stijging. 

geld verdienen met alt coins

Beginnen met crypto

Wil je geld verdienen met crypto? Als je geld wilt gaan verdienen met crypto dan is de eerste stap om daadwerkelijk te beginnen met crypto. Beginnen met crypto klinkt makkelijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten om een vliegende start te maken. Dingen waar je op moet letten zijn:

 1. Wat is crypto precies
 2. Welke munten zijn er?
 3. Waar bewaar je je crypto?
 4. Welke exchange kan je het beste kiezen?

Wat is crypto?

Geld verdienen met crypto? Als je geld wilt gaan verdienen met crypto is het belangrijk om te weten wat crypto precies is en hoe crypto werkt.

Cryptocurrency’s zijn digitale of virtuele tokens die cryptografie gebruiken om hun transacties te beveiligen en om de creatie van nieuwe eenheden te controleren. Cryptocurrency’s zijn gedecentraliseerd, wat betekent dat ze niet onderworpen zijn aan controle door de overheid of financiële instellingen. Bitcoin, de eerste en meest bekende cryptocurrency, werd in 2009 gecreëerd.

Cryptocurrency’s worden vaak verhandeld op gedecentraliseerde beurzen en kunnen ook worden gebruikt om goederen en diensten te kopen. Sommige mensen kiezen ervoor om cryptocurrency’s als investering aan te houden, terwijl anderen ze gebruiken om anoniem transacties uit te voeren. Zo is Bitcoin een veel gebruikt betaalmiddel op het darkweb omdat de betalingen volledig anoniem zijn.

Cryptocurrency’s staan bekend om de hevige prijsschommelingen. Crypto kan op van de een op andere dag niets meer waard zijn of juist ineens 100 × zoveel. Veel mensen die geld verdienen met crypto kopen crypto op basis van de grafiek proberen te voorspelen. Terwijl sommige mensen dit als een risico zien, zien anderen het als een kans om geld te verdienen door cryptocurrency’s te kopen als ze goedkoop zijn en ze te verkopen als ze weer duurder zijn. Natuurlijk brengt dit handelen in crypto veel risico’s met zich mee omdat je ook weer in één keer alles ermee kunt verliezen. Als je gaat handelen in crypto wees je dan zeer bewust van de risico’s die achter crypto zitten.

Vrijwel iedereen die gaat handelen in crypto zonder enige voorkennis verliest zijn geld ermee. Hierdoor kiezen veel mensen voor om een crypto cursus te doen. In een crypto cursus leer je begrijpen hoe crypto precies werkt en leer je verschillende handelsstrategieën van verschillende ervaren handelaren.

cryptomunten

Welke cryptomunten zijn er?

Er zijn op dit moment rond de 2000 cryptomunten op de markt. Dit zijn er zoveel omdat iedereen een eigen cryptomunt op de markt kan brengen met de juiste kennis. Veel van deze cryptomunten zijn geen succes en zijn dan ook helemaal niets waard, vaak is dit nog veel minder dan een cent. Sommige cryptomunten zijn wel veel waard. Dit zijn munten zoals Bitcoin en Ethereum. Voorbeelden van cryptomunten zijn:

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is de meest bekende cryptomunt op dit moment en is bij vrijwel iedereen bekend. Veel cryptomunten worden ook omgerekend naar Bitcoin. Bitcoin kan gezien worden als de hoofdmunt van de cryptomunten. 

Ripple (XRP)

Achter Ripple zit een centrale organisatie wat de munt weer anders maakt dan Bitcoin. Het voordeel van Ripple dat ze een centrale organisatie hebben, is dat ze meer vertrouwen krijgen van banken. 

Litecoin (LTC)

Litecoin zit vrijwel hetzelfde in elkaar als Bitcoin, maar heeft een hogere transactie snelheid. Hierdoor is het daadwerkelijk betalen en handelen met de coin makkelijker en goedkoper. 

Dash (DASH)

De Dash coin is volledig anoniem en ook nog sneller dan Bitcoin. 

IOTA (IOT)

IOTA maakt geen gebruik van de blockchain, wat uniek is want de rest van de crypto’s maken hier wel gebruik van. 

Monero (XMR)

Monero is een open source crypto waardoor iedereen zelf de munt kan beheren en zijn eigen bank kan worden. 

Ether (ETH)

Ether ook wel bekend als Ethereum is ook een zeer bekend cryptomunt die in een korte tijd veel waard is geworden. Net zoals Bitcoin heeft Ethereum geen centrale organisatie. Het voordeel van het niet hebben van een centrale organisatie is dat er geen externe partij betrokken hoeft te zijn bij een transactie. 

Decred (DCR)

Decred is een op de blockchain gebaseerde cryptomunt die een sterke focus heeft op de gemeenschap. 

Waar bewaar je je crypto?

Cryptocurrency’s worden opgeslagen in wallets, dit zijn softwaretoepassingen die privé- en openbare sleutels opslaan en waarmee gebruikers cryptocurrency’s kunnen verzenden en ontvangen. Wallets kunnen worden gedownload op smartphones, computers of online. Sommige wallets bieden offline opslag voor extra veiligheid.

Vaak hebben crypto brokers ook een wallet waarin je je cryptocurrency’s kunt bewaren. Via deze wallet kun je ze gemakkelijk verhandelen.

 

Cryptocurrency’s kunnen ook worden verdiend door deze eenheden te minen. Miners gebruiken servers om ingewikkelde wiskundige sommen op te lossen, die transacties op de blockchain verifiëren en ze beloningen opleveren in de vorm van cryptocurrency.

Crypto mining was vroeger enorm populair, maar door de enorme concurrentie is het minen van crypto niet meer rendabel. 

Welke exchange kan je het beste kiezen?

Op een exchange kun je je crypto kopen en verkopen. Als je een exchange kiest moet je met de volgende dingen rekening houden:

 • Uit welk land komt de exchange
 • Wat zijn de transactiekosten
 • Is er een goede support?
 • Hoeveel munten biedt de exchange aan?

De meest bekende exchange is Bitvavo. Bitvavo heeft meer dan 150 munten beschikbaar om te kopen en heeft relatief lage transactiekosten. 

De eerste € 1.000 GRATIS handelskosten

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande link en handel de eerste € 1.000 zonder handelskosten. 

Naar Bitvavo

Tips geld verdienen met crypto: onderzoek, geduld en voorzichtig zijn

Cryptocurrency is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat de waarde ervan is toegenomen. Zoals bij elke investering, zijn er risico’s verbonden aan het investeren in cryptocurrency, maar er zijn ook manieren om geld te verdienen met crypto als je je onderzoek doet en verstandig investeert. Hier zijn een paar tips voor het kopen van cryptocurrency:

Tip 1: Doe je onderzoek

Voordat je in een cryptocurrency investeert, moet je onderzoek doen om te begrijpen wat je precies koopt en welke risico’s eraan verbonden zijn. Lees beoordelingen en vergelijk verschillende cryptocurrency’s om de verschillen tussen de munten te begrijpen. Het is natuurlijk heel verleidelijk om direct crypto’s te gaan kopen en hopen op winst, maar de kans dat je winst gaat maken als je blind crypto’s koopt, is zeer klein. Je spreek echt van geluk als je dan winst maakt. 

Tip 2: Wees geduldig

Cryptocurrency’s zijn een nieuwe en spannende manier om geld te verdienen. Je wilt natuurlijk met crypto zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld verdienen, maar wees geduldig. Hier een aantal tips:

 1. Begin met een kleine investering. Begin met $ 10 of minder en werk je omhoog.
 2. Zoek naar mogelijkheden om te investeren in ondergewaardeerde crypto’s (alt-coins). Dit geeft je het beste rendement op jouw investering.
 3. Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen over cryptocurrency. Dit zal je helpen kansen te ontdekken om crypto’s voor een goede prijs te kopen. Probeer eerst met lage bedragen uit of je inderdaad gelijk hebt in je voorspellingen. 
 4. Probeer verschillende strategieën voor het verhandelen van cryptocurrency’s uit.

Tip 3: Wees voorzichtig

Sinds hun introductie hebben cryptocurrency’s een razendsnelle waardestijging doorgemaakt. Vanaf december 2017 bedroeg de totale waarde van alle cryptocurrency’s meer dan $ 600 miljard. Deze waardestijging heeft investeerders van over de hele wereld aangetrokken en heeft geleid tot veel verschillende investeringsstrategieën. 

 

Hoewel er zeker geld te verdienen valt met beleggen in cryptocurrency’s, is er ook een aanzienlijk risico aan verbonden. Cryptocurrency’s zijn zeer volatiel en kunnen in korte tijd grote prijsschommelingen ervaren. Bovendien zijn veel van de regelingen met betrekking tot cryptocurrency’s oplichting die zijn ontworpen om te profiteren van nietsvermoedende investeerders.

Wees dus heel voorzichtig met het investeren in crypto. Als je denkt dat je goed onderzoek hebt gedaan en je zet al je geld in op een crypto kan het ook zo zijn dat de volgende dag al je geld weg is. Investeer dus echt alleen wat je kunt missen. 

De beste manier om geld te verdienen met bitcoins

Er zijn een paar verschillende manieren om geld te verdienen met bitcoins. De meest gebruikelijke manier is om de cryptocurrency op een beurs te kopen en verkopen. Wanneer de prijs van Bitcoin stijgt, kunnen mensen winst maken door hun munten te verkopen. Een andere manier om geld te verdienen met Bitcoin is om het als betaalmiddel te gebruiken. 

Er is een groeiend aantal bedrijven dat Bitcoin als betaalmiddel accepteert en sommigen van hen bieden hiervoor kortingen of beloningen aan als je met Bitcoin betaald. Ten slotte kunnen mensen ook Bitcoins verdienen door ze te minen. Het gaat om het verifiëren van transacties op de blockchain en wordt beloond met nieuwe bitcoins.

Daarnaast bied Bitcoin ook staking vergoeding. Dus als je Bitcoins voor de lange termijn vasthoud, kun je hier dus ook geld mee verdienen.

Waarom Bitcoin kopen?

Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale valuta, zonder centrale bank of enkele beheerder, die van gebruiker naar gebruiker kan worden verzonden op het peer-to-peer Bitcoin netwerk zonder tussenpersonen. Transacties worden geverifieerd door netwerkknooppunten door middel van cryptografie en vastgelegd in een openbaar gedistribueerd grootboek dat een blockchain wordt genoemd

Bitcoin is uniek omdat er een eindig aantal is: 21 miljoen.

Bitcoins zijn ook schaars en worden in de loop van de tijd moeilijker te verkrijgen. De snelheid waarmee nieuwe bitcoins worden gecreëerd, neemt ongeveer elke vier jaar met de helft af totdat ze allemaal in omloop zijn.

Dit maakt Bitcoin een aantrekkelijk bezit met potentieel voor waardering op lange termijn. Dus als je overweegt om in Bitcoin te investeren, ben je niet de enige.

Conclusie: Hoe geld verdienen met crypto?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met crypto. Er zijn manieren die heel risicovol zijn en heel veel geld kunnen opleveren en er zijn manieren met minder risico die minder geld opleveren. De manieren om geld te verdienen met crypto zijn:

 • Crypto staking: Rente ontvangen door op lange termijn te investeren in bepaalde munten.
 • Lange termijn investeren in crypto: Kopen voor de lange termijn.
 • Korte termijn investeren in crypto: Crypto kopen voor de korte termijn. 
 • Investeren in alt-coins: Investeren in relatief nieuwe coins met mogelijke potentie. 

Welke bronnen kun je gebruiken?

Er zijn een aantal websites waar je informatie kunt vinden over geld verdienen met crypto:

 1. Bitcoin Magazine: https://bitcoinmagazine.com/
 2. CoinDesk: https://www.coindesk.com/
 3. CryptoSlate: https://cryptoslate.com/
 4. Bitcoin.org: https://bitcoin.org/
 5. Ethereum.org: https://ethereum.org/
 6. Litecoin.org: https://litecoin.org/

Het is altijd verstandig om de betrouwbaarheid van de bronnen te evalueren voordat je ze gebruikt voor je artikel. Zoek naar reviews van de website, controleer of de auteur of de organisatie achter de website een goede reputatie heeft, en verifieer de juistheid van de informatie die je gebruikt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer over crypto

welke crypto kopen

Welke crypto niet kopen

Welke crypto niet kopen? Wij vertellen jou 10 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een crypto.  Welke crypto’s niet kopen Als

Lees verder »
Waarom een crypto crash?

Waarom een crypto crash?

Waarom een crypto crash? Lees het in dit artikel! Cryptocurrency’s hebben de wereld ineens veroverd sinds hun opkomst in 2009, maar net zo snel als

Lees verder »
Wat is IOTA

Wat is IOTA?

Wat is IOTA? Als je geld wilt verdienen met crypto is het handig om onderzoek te doen naar verschillende alt coins. Eén van deze altcoins is

Lees verder »
Wat is chainlink?

Wat is Chainlink?

Wat is LINK? LINK is een digitaal bezit dat het Chainlink netwerk aandrijft. Het wordt gebruikt om knooppuntoperators te betalen voor het leveren van gegevens

Lees verder »
Wat is de blockchain?

Wat is de blockchain?

De blockchain is een nieuw soort database waarin transacties opgeslagen worden. De blockchain word in veel gevallen gebruikt voor het opslaan van cryptocurrency transacties. Veel

Lees verder »
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *