fbpx

Geld verdienen met crypto

Geld verdienen met crypto? In dit artikel leggen wij je manieren uit hoe crypto beleggers geld verdienen met crypto en geven wij nog tips om de kans te vergroten dat je daadwerkelijk geld gaat verdienen met crypto. 

Laatste update: 13 mei 2023

Geld verdienen met crypto

Manieren om geld te verdienen met crypto

Geld verdienen met crypto? Nu wat duidelijker is wat crypto precies (Tip: Weet je dit nog niet? Lees dan: Wat is crypto) is kunnen we verder gaan met manieren hoe je geld kunt verdienen met crypto. Hieronder zullen 4 manieren beschreven worden over hoe je geld kunt verdienen met crypto. De vier manieren om geld te verdienen met crypto zijn:

 1. Crypto staking
 2. Investeren op lange termijn 
 3. Investeren op korte termijn
 4. Investeren in alt coins
Disclaimer: Het handelen in crypto is een zeer riskante manier om geld te verdienen. Je kunt je kapitaal verliezen. 

1. Crypto staking: Relatief laag risico en passief

Als je weinig tijd hebt om te handelen in crypto, maar wel een extra inkomen wilt verdienen kan crypto staking een goede manier zijn. 

Met crypto staking koop je cryptomunten voor de lange termijn. Als je cryptomunten houdt voor de lange termijn kun je bij sommige exchanges rente ontvangen. Een voorbeeld is Bitvavo. Bij Bitvavo ontvang je rente als je cryptomunten op de lange termijn vasthoudt. 

Als je geld wilt verdienen met crypto werkt dit alleen als je investeert in stabiele munten. Als je rente ontvangt van 6%, maar de munt gaat met 90% omlaag heb je natuurlijk nog steeds niks. Voorbeelden van relatief stabiele bij cryptocurrency’s op Bitvavo zijn:

 • Tether (6,10% stakingvergoeding)
 • USD Coin (6,10% stakingvergoeding)
 • Cardano (5% stakingvergoeding)

De afbeelding hieronder geeft aan wat de stakingvergoedingen zijn van Bitvavo. 

geld verdienen met crypto staking

2. Investeren op de lange termijn

Geld verdienen met crypto? Dan kun je ervoor kiezen om te investeren op de lange termijn in crypto. Achter de meeste cryptomunten zitten een bedrijf met een visie. Door onderzoek te doen naar deze bedrijven die achter de cryptomunten zitten kun je bepalen of het bedrijf serieus is of niet. Als je ervan overtuigd bent dat een bedrijf serieus is, kun je ervoor kiezen om te investeren in de cryptomunt van het bedrijf. 

Bij het onderzoek doen naar een bedrijf of munt achter de crypto wordt er vaak naar de volgende dingen gekeken:

 • Marketcap
 • Website
 • Team
 • Concurrenten
 • Roadmap

Ook kun je kijken als je op de lange termijn wilt investeren wat andere mensen zeggen over een bepaalde coin. Veel crypto handelaren speculeren over munten op sociale media platformen zoals: Reddit, Discord en Telegram, maar ook Twitter. 

Veel crypto cursussen gaan over het investeren op lange termijn in een cryptomunt. Zo leert Madelon Vos in haar cursus hoe je een technische analyse kunt maken. 

3. Investeren op de korte termijn (Daytraden)

Wil je geld verdienen met crypto? Dan kun je ook investeren op de korte termijn. Als je geld wilt verdienen met crypto dan kun je er ook voor kiezen om te investeren op de korte termijn. Het handelen van crypto munten op de korte termijn is wel echt bedoeld voor gevorderde crypto beleggers. Mensen die gaan investeren op de korte termijn zonder ervaring zullen vrij zeker verlies maken. 

Als je snel veel ervaring wilt opdoen met beleggen in crypto en geld wilt verdienen met crypto is het verstandig om een cursus te doen. Zo weet je wat je aan het doen bent als je aan het beleggen bent in crypto en kun je zelf beter inschatten of de keuzes die je maakt verstandig zijn of niet. 

Het investeren op de korte termijn kan relatief simpel uitgelegd worden: Je koopt de cryptomunt op zijn diepste punt en zodra je denkt dat de munt zijn piek in de stijging heeft bereikt verkoop je de munt weer. 

Omdat deze stijgingen en dalingen heel snel kunnen gaan is de kans groot dat je meerdere trades op één dag doet. 

Door het investeren in korte termijn in crypto kan je veel geld verdienen met crypto, maar het brengt ook de meeste risico’s met zich mee. Je probeert met kortetermijninvesteringen eigenlijk te voorspellen wat de koers gaat doen wat zeer moeilijk is. En hoe goed je theorie ook is, er kan altijd iets gebeuren waardoor het geen wat je hebt, voorspelt toch niet gebeurd. 

Je weet bij het voorspelen nooit 100% zeker of je voorspelling correct is. Hierdoor kan dit een zeer riskante methode zijn. 

4. Investeren in veelbelovende nieuwe munten

Ook kun je ervoor kiezen om alleen te investeren in relatief nieuwe munten. Nieuwe munten zijn vaak nog heel weinig waard omdat niemand er zijn geld nog in heeft geïnvesteerd. Als jij dan een partij van deze cryptocurrency’s koopt en de munt wordt populair dan kun je rekenen op flink wat rendement. Nieuwe munten en andere cryptomunten dan Bitcoin worden ook wel altcoins genoemd. 

Je kunt hier dus geld mee verdienen door er snel bij te zijn. Hierbij moet je onderzoek doen naar een altcoin. Hierbij kun je de website van de altcoin bezoeken, artikelen lezen over de altcoin en op forums zoals Reddit kijken wat andere mensen te zeggen hebben over deze altcoin. 

Het investeren in nieuwe altcoins kan heel erg lonend zijn. Zo is Ether ook een altcoin die in 2016 rond de € 10,- waard was. Deze crypto is nu rond de € 1600,- waard. Dit is dus een forse stijging. 

geld verdienen met alt coins

Tips geld verdienen met crypto

Cryptocurrency is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat de waarde ervan is toegenomen. Zoals bij elke investering, zijn er risico’s verbonden aan het investeren in cryptocurrency, maar er zijn ook manieren om geld te verdienen met crypto als je je onderzoek doet en verstandig investeert. Hier zijn een paar tips voor het kopen van cryptocurrency:

Tip 1: Doe je onderzoek

Voordat je in crypto investeert, moet je onderzoek doen om te begrijpen wat je precies koopt en welke risico’s eraan verbonden zijn. Lees beoordelingen van verschillende crypto en vergelijk verschillende cryptocurrency’s om de verschillen tussen de munten te begrijpen. Het is natuurlijk heel verleidelijk om direct crypto’s te gaan kopen en hopen op winst, maar de kans dat je winst gaat maken als je blind crypto’s koopt, is zeer klein. Je spreek echt van geluk als je dan winst maakt. 

Tip 2: Wees geduldig

Cryptocurrency’s zijn een nieuwe en spannende manier om geld te verdienen. Je wilt natuurlijk met crypto zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld verdienen, maar wees geduldig. Hier een aantal tips:

 1. Begin met een kleine investering. Begin met $ 10 of minder en werk je omhoog.
 2. Zoek naar mogelijkheden om te investeren in ondergewaardeerde crypto’s (altcoins). Dit geeft je het beste rendement op jouw investering.
 3. Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen over cryptocurrency. Dit zal je helpen kansen te ontdekken om crypto’s voor een goede prijs te kopen. Probeer eerst met lage bedragen uit of je inderdaad gelijk hebt in je voorspellingen. 
 4. Probeer verschillende strategieën voor het verhandelen van cryptocurrency’s uit.

Tip 3: Wees voorzichtig

Sinds hun introductie hebben cryptocurrency’s een razendsnelle waardestijging doorgemaakt. Vanaf december 2017 bedroeg de totale waarde van alle cryptocurrency’s meer dan $ 600 miljard. Deze waardestijging heeft investeerders van over de hele wereld aangetrokken en heeft geleid tot veel verschillende investeringsstrategieën. 

 

Hoewel er zeker geld te verdienen valt met beleggen in cryptocurrency’s, is er ook een aanzienlijk risico aan verbonden. Cryptocurrency’s zijn zeer volatiel en kunnen in korte tijd grote prijsschommelingen ervaren. Bovendien zijn veel van de regelingen met betrekking tot cryptocurrency’s oplichting die zijn ontworpen om te profiteren van nietsvermoedende investeerders.

Wees dus heel voorzichtig met het investeren in crypto. Als je denkt dat je goed onderzoek hebt gedaan en je zet al je geld in op een crypto kan het ook zo zijn dat de volgende dag al je geld weg is. Investeer dus echt alleen wat je kunt missen. 

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met crypto. Er zijn manieren die heel risicovol zijn en heel veel geld kunnen opleveren en er zijn manieren met minder risico die minder geld opleveren. De manieren om geld te verdienen met crypto zijn:

 • Crypto staking: Rente ontvangen door op lange termijn te investeren in bepaalde munten.
 • Lange termijn investeren in crypto: Kopen voor de lange termijn.
 • Korte termijn investeren in crypto: Crypto kopen voor de korte termijn. 
 • Investeren in altcoins: Investeren in relatief nieuwe altcoins met mogelijke potentie. 

Welke bronnen kun je gebruiken?

Er zijn een aantal websites waar je informatie kunt vinden over geld verdienen met crypto:

 1. Bitcoin Magazine: https://bitcoinmagazine.com/
 2. CoinDesk: https://www.coindesk.com/
 3. CryptoSlate: https://cryptoslate.com/
 4. Bitcoin.org: https://bitcoin.org/
 5. Ethereum.org: https://ethereum.org/
 6. Litecoin.org: https://litecoin.org/
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer over crypto

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *