fbpx

Geld verdienen met gamen

Wil je geld verdienen met gamen? Wij bespreken de 5 beste methodes in dit artikel. 

Laatste update: 23 mei 2023

Geld verdienen met gamen

Wil je geld verdienen met gamen? Als je op zoek bent naar een manier om wat extra geld te verdienen, kan het spelen van games een goede optie zijn als je gek bent op gamen. Er veel verschillende manieren om geld te verdienen door games te spelen en in sommige gevallen kun je zelfs geld verdienen door wedstrijden te winnen of door producten en diensten te verkopen.

Voordelen van geld verdienen met het spelen van games

Wil je geld verdienen met gamen? Er zijn een aantal voordelen aan geld verdienen met het spelen van games. Misschien wel het meest voor de hand liggende voordeel dat je geld kunt verdienen terwijl je iets doet wat je leuk vindt. Als je een gamer bent, is de kans groot dat je sowieso graag games speelt, dus dit kan een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen. Ook kun je met veel van deze mogelijkheden heerlijk vanuit huis werken, wat een groot voordeel kan zijn als je op zoek bent naar meer flexibiliteit in je werkschema.

Een ander groot voordeel is dat je vaak vrij snel geld kunt verdienen (Als je echt goed bent dan). Als je een goedbetaald toernooi hebt, kun je relatief snel veel geld verdienen. Dit is een geweldige mogelijkheid als je snel geld nodig hebt of als je op zoek bent naar manieren om je huidige inkomen aan te vullen.

Manieren om geld te verdienen

Geld verdienen met gamen is een droom die werkelijkheid kan worden. Er zijn verschillende manieren waarop gamers hun passie kunnen omzetten in een lucratieve bron van inkomsten. In dit artikel bespreken we vijf manieren om geld te verdienen met gamen.

 1. Geld verdienen met Twitch: Twitch is een populaire streamingdienst voor gamers. Als Twitch-streamer kun je geld verdienen door Twitch Turbo-abonnementen, donaties van kijkers en affiliate marketing. Het is een platform dat je de mogelijkheid biedt om je gameplay live te streamen en tegelijkertijd je publiek te vermaken en geld te verdienen.

 2. Geld verdienen met YouTube: YouTube is 1 van de grootste platforms voor het delen van video’s ter wereld. Als gamer kun je geld verdienen via advertentie-inkomsten, gesponsorde content, donaties van fans, affiliate marketing en de verkoop van merchandise. Het is belangrijk om regelmatig nieuwe video’s te uploaden en een sterke aanhang op te bouwen om succesvol te zijn op YouTube.

 3. Testen van nieuwe games: Als je van gamen houdt en graag nieuwe games wilt uitproberen voordat ze worden uitgebracht, dan is het testen van games misschien iets voor jou. Gameontwikkelaars zoeken vaak testers om hun spellen te testen op glitches en fouten. Het kan een leuke manier zijn om geld te verdienen terwijl je geniet van je favoriete hobby.

 4. Meedoen aan een game toernooi: Als je een ervaren gamer bent en graag de competitie aangaat, kun je overwegen om deel te nemen aan gametoernooien. Er zijn toernooien voor allerlei soorten games, en je kunt prijzengeld winnen als je goed genoeg bent. Het vergt wel veel oefening en voorbereiding om op dit niveau te concurreren. Je kunt dus snel geld verdienen met een toernooi, maar je moet jaren lang geoefend hebben om op dit niveau te kunnen spelen.

 5. Geld verdienen met games verkopen: Als je oude videogames hebt die je niet meer speelt, kun je ze online verkopen op platforms zoals eBay of Amazon. Daarnaast kun je ook je eigen website maken waarop je games kunt verkopen en extra content kunt bieden om potentiële kopers aan te trekken.

Of je nu kiest voor Twitch, YouTube, game testing, game toernooien of het verkopen van games, het is belangrijk om consistentie, kwaliteit en toewijding aan je passie te tonen. Met de juiste inzet en strategie kan gamen niet alleen een plezierige activiteit zijn, maar ook een bron van inkomen.

 

Manier 1: Geld verdienen met Twitch

 

Geld verdienen met gamen? Dan kan Twitch een goede optie zijn. Als je een gamer bent, is de kans groot dat je van Twitch hebt gehoord. De website is een streamingdienst voor gamers waarmee gebruikers live kunnen kijken naar andere mensen die videogames spelen. Hoewel het mogelijk is om gratis video’s op Twitch te bekijken, heeft de site ook een betaalde abonnementsservice genaamd Twitch Turbo. Voor $ 4,99 per maand hebben Turbo abonnees toegang tot advertentievrije streaming, exclusieve emoticons en een speciale chatbadge waarmee anderen weten dat ze de streamer financieel ondersteunen.

Twitch heeft een ook een nieuw programma genaamd ‘Affiliates’ geïntroduceerd, waarmee meer streamers de mogelijkheid krijgen om geld te verdienen met hun Twitch-kanaal. Voorheen was dit alleen weggelegd voor partners. Om in aanmerking te komen voor dit affiliate-programma moeten streamers in de afgelopen maand minimaal 500 minuten hebben uitgezonden in zeven verschillende sessies, een gemiddeld aantal gelijktijdige kijkers van 3 hebben gehad en minimaal 50 volgers hebben. 

Streamers die in de nieuwe categorie vallen, krijgen toegang tot de functie ‘Cheering with Bits’, waarmee kijkers emoji’s kunnen kopen en in de chat kunnen gebruiken. Voor elke gebruikte Bit ontvangt de streamer 1 cent. In de toekomst wil Twitch de mogelijkheden voor affiliates verder uitbreiden, zoals het aanbieden van abonnementen, de verkoop van spellen en het tonen van advertenties. Er blijven echter verschillen bestaan tussen affiliates en partners, waarbij partners toegang hebben tot meer ‘premium’-functies. Twitch heeft momenteel 17.000 streamende partners en in totaal 2,2 miljoen maandelijks actieve streamers.

Je kunt er ook voor kiezen om je livestream te laten sponsoren door bedrijven. Hierbij krijg je direct betaald door bedrijven. Verder kun je je ook indirect laten sponsoren door gebruik te maken van affiliate marketing. Zo promoot je in je livestream bijvoorbeeld producten die je gebruikt om te livestreamen of promoot je een ander product in je livestream. Vervolgens plaats je een affiliate link naar dat product. Als iemand iets koopt via jouw affiliate link ontvang je een commissie over deze verkoop. Affiliate marketing is een bekend verdienmodel. Wil je meer lezen over affiliate marketing? Lees dan geld verdienen met affiliate marketing.

 

Manier 2: Geld verdienen met YouTube

Als je niet kiest voor Twitch kun je er ook ervoor kiezen om je video’s te uploaden naar YouTube of je kunt alleen maar video’s maken voor YouTube. YouTube is één van de grootste zoekmachines van de wereld naast Google met maandelijks rond de 2,3 miljard gebruikers. Hierdoor zijn er veel kansen om op dit platform geld te verdienen. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met YouTube als gamer:

 1. Advertentie-inkomsten: Als je genoeg volgers hebt, kun je geld verdienen door advertenties te plaatsen op je YouTube video’s.
 2. Gesponsorde content: Als je een populair YouTube kanaal hebt, kun je geld verdienen door content te maken voor bedrijven of merken die willen dat je hun producten of diensten promoot.
 3. Donaties van fans: Sommige Youtubers vragen hun fans om donaties via platforms zoals Patreon of PayPal.
 4. Affiliate marketing: Als je een product of dienst promoot waarvan je een affiliate bent, kun je geld verdienen wanneer iemand het product koopt via jouw unieke affiliate link.
 5. Verkoop van merchandise: Als je een populair YouTube-kanaal hebt, kun je overwegen om merchandise te verkopen, zoals T-shirts of stickers, aan je fans.

Om geld te verdienen met YouTube als gamer, is het belangrijk om regelmatig nieuwe video’s te plaatsen, genoeg volgers te hebben en goede kwaliteit te bieden. Het kan ook helpen om samen te werken met andere Youtubers en om je kanaal te promoten op sociale media en andere platforms.

Tip: Je kunt er ook voor kiezen om Twitch en YouTube te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld je livestream opnemen en dan de leukste stukjes van je livestream uploaden op YouTube. Deze leuke video’s kun je dan ook weer bijvoorbeeld uploaden op YouTube reëels, Instagram of TikTok.

Wil je meer lezen over Youtube als verdienmodel? Lees dan het artikel geld verdienen met Youtube.

 

Manier 3: Testen van nieuwe games

 

Het testen van games is een manier waarbij gameontwikkelaars hun games testen op glitches en fouten in de game. Er zijn veel bedrijven die deze service aanbieden en het kan een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen. Het enige vereisten voor de meeste banen voor het testen van games zijn een computer met internettoegang en een passie voor het spelen van videogames.

De meeste taken voor het testen van games bestaan uit het spelen van het spel en het rapporteren van eventuele glitches of fouten die je tegenkomt. Dit kan een geweldige manier zijn om nieuwe games te bekijken voordat ze voor het publiek worden vrijgegeven en ervoor je wordt er ook nog voor betaald. Veel bedrijven willen ook dat testers feedback geven over hun ervaring met de game, wat ontwikkelaars kan helpen hun games te verbeteren.

Als je geïnteresseerd bent om een tester van videogames te worden, zijn er verschillende websites online beschikbaar die je op weg kunnen helpen.

 

Manier 4: Meedoen aan een game toernooi

 

Het spelen van videogames voor geld is een populaire manier om wat extra geld te verdienen en voor veel gamers een droom om te doen. Er zijn veel game toernooien waarmee spelers kunnen spelen tegen elkaar en prijzen kunnen winnen. Toernooien zijn te vinden voor allerlei soorten games, van first-person shooters tot online puzzelspellen.

Als je wat extra geld wilt verdienen, kijk dan naar aankomende gametoernooien en meld je aan. De concurrentie kan erg zwaar en moeilijk zijn, maar als je een goede gamer bent, kun je de hoofdprijs mee naar huis nemen. Zorg ervoor dat je oefent voordat het toernooi begint; je wilt zo goed mogelijk voorbereid zijn als je het opneemt tegen de beste van de besten.

Als je deelneemt aan een gametoernooi, zorg er dan voor dat je gefocust blijft en vermijd afleiding. Blijf gehydrateerd en neem pauzes wanneer dat nodig is; urenlang videogames spelen kan vermoeiend zijn. Het is ook belangrijk om de spelregels van binnen en van buiten te kennen. Deze methode om geld te verdienen met gamen is niet voor iedereen weggelegd. Je moet echt heel goed in het spel zijn om hier geld mee te kunnen verdienen.

Een game toernooi winnen lijkt niet zo moeilijk, maar er gaat heel wat geld om in de game-industrie. Zo is de prijzenpot voor sommige gametoernooien meer dan € 1.000.000. Zo heeft een gametoernooi van het spel Dota 2 een prijs weggegeven van rijm 29 miljoen euro volgens het AD. Om hier kans te maken moet je wel uitzonderlijk goed zijn in het spel.

 

Manier 5: Geld verdienen met games verkopen

 

Games kunnen een leuke en winstgevende manier zijn om je vrije tijd door te brengen. Er zijn een paar verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met het spelen van games.

Wil je geld verdienen met gamen? Een andere manier is om videogames online te verkopen. Je kunt een account aanmaken op een site zoals eBay of Amazon en je games te koop aanbieden. Het kan zijn dat je wat onderzoek moet doen om de beste prijzen te vinden, maar het kan de moeite waard zijn om oude games weg te doen en wat extra geld te verdienen. 

Je kunt ook een website maken waar mensen je games kunnen downloaden. Je kunt extra informatie over de game toevoegen, foto’s van jou die de game speelt en andere content die potentiële kopers kan helpen beslissen of ze de game willen kopen of niet. Dit lijkt misschien onmogelijk, maar een simpele game maken hoeft niet veel te kosten en kan nog steeds een groot succes worden. Bij dit soort games moet je wel denken aan spellen voor op de mobiele telefoon. Een voorbeeld van een zeer succesvol, maar simpel spel is bijvoorbeeld flappy bird. 

 

Mogelijkheden om games voor geld te spelen

Wil je graag geld verdienen met gamen? Gamers die wat extra geld willen verdienen, kunnen hierboven veel mogelijkheden vinden door games te spelen op online platforms en in gaming gemeenschappen. Diensten zoals Twitch, YouTube en Battle.net bieden gamers de mogelijkheid om hun speelsessies live te streamen en mogelijk geld te verdienen aan kijkers die ze zien spelen. Bovendien hebben veel online gaming gemeenschappen hun eigen dedicated servers waar spelers kunnen strijden om prijzen of geld bedragen. Door gebruik te maken van deze platforms en community’s, kunnen gamers wat extra geld verdienen terwijl ze genieten van hun favoriete tijdverdrijf.

Als je geld wilt verdienen met gamen moet je je als gamer dus simpelweg focussen op dingen binnen het gamen waar je geld mee kunt verdienen. Als je het heerlijk vindt om te gamen en ook nog leuk kan praten ondertussen ben je al de perfecte streamer. 

 

Hoe te beginnen: Tips voor nieuwe gamers

Geld verdienen met gamen is natuurlijk voor veel mensen een droom. Hoe mooi zou het zijn als je geld kon verdienen met iets wat je echt heel leuk vind? Als je wilt beginnen met geld verdienen als gamer, hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

 1. Zorg ervoor dat je over een goede pc of console beschikt om te gamen. Dit is belangrijk omdat je waarschijnlijk regelmatig zult gamen en je wilt dat het spelen soepel verloopt. Wil je geld verdienen met gamen? Dan wil je geen kijkers of een spel verliezen omdat je spel traag is. 
 2. Zoek naar populaire games om te spelen. Als je wilt dat mensen naar je kijken terwijl je speelt, moet je kiezen voor populaire games die mensen graag willen zien.
 3. Maak gebruik van sociale media om je kanaal te promoten. Zorg ervoor dat je een aanwezigheid hebt op sociale media, zoals Twitter en Instagram, om mensen te laten weten dat je een YouTube-kanaal hebt en om ze te laten weten wanneer je nieuwe video’s plaatst.
 4. Maak professioneel ogende video’s. Zorg ervoor dat je video’s van goede kwaliteit maakt en dat je een professionele introductie en afsluiting hebt. Dit zal ervoor zorgen dat mensen graag naar je kijken en terugkomen voor meer.
 5. Zoek naar manieren om geld te verdienen met je kanaal. Zoals eerder vermeld, kun je geld verdienen met advertenties, gesponsorde content, donaties van fans, affiliate marketing en verkoop van merchandise. Kies de manier die het beste bij je past.
 6. Wees geduldig. Het kan even duren voordat je een grote volgers hebt en geld gaat verdienen met je kanaal. Wees geduldig en blijf werken aan het verbeteren van je kanaal.

Ik hoop dat deze tips je helpen om te beginnen met geld verdienen als gamer!

 

Welke spellen zijn geschikt?

Wil je geld verdienen met gamen? Dan is het belangrijk dat je goed wordt in het juiste spel. Er zijn een paar spellen die gespeeld kunnen worden om wat geld te verdienen. In sommige gevallen kunnen deze spellen behoorlijk populair zijn en bieden ze zelfs de kans om geld te winnen/verdienen. Andere spellen vereisen misschien wat meer geduld, maar na verloop van tijd kunnen ze ook tot winst leiden. Hier zijn een paar voorbeelden van de soorten spellen die gespeeld kunnen worden om geld te verdienen:

Het is aan te raden om videogames te spelen die populair zijn. Naar populaire games kijken veel mensen waardoor je een groter publiek hebt waaraan je dingen kunt verkopen en dus geld kunt verdienen. Voorbeelden van populaire games zijn:

 • Fortnite
 • Among Us
 • GTA 5
 • Minecraft
 • Counter Strike
 • Call of Duty
 • League of Legends
 • Rocket League
 • World of Warcraft
 • League of Legends 

Conclusie: Als je van gamen houdt, begin dan gewoon

Wil je geld verdienen met gamen? Het spelen van videogames is een geweldige manier om te ontspannen en plezier te hebben. Er zijn veel verschillende spellen om uit te kiezen en je kunt ook geld verdienen door ze te spelen. Populaire games waarmee je geld kunt verdienen, zijn League of Legends, World of Warcraft en Call of Duty. Je kunt ook geld verdienen door je gameplay online te streamen of door items te verkopen die bij het spel horen. 

De sky is the limit als het gaat om geld verdienen met het spelen van videogames!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Andere geld verdien methodes

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *