Geld verdienen met Instagram

Geld verdienen met Instagram, is het mogelijk en hoe doe je dat? In dit artikel vertellen wij je hier alles over. 

Geld verdienen met Instagram

Geld verdienen met Instagram

Geld verdienen met Instagram lijkt voor veel mensen onwerkelijk, maar het kan. Hoe kun je geld verdienen op Instagram? Als je veel volgers hebt op je Instagram account kun je op veel verschillende geld verdienen met dit social media kanaal.

Instagram is een social media platform waarmee op verschillende manieren geld kan worden verdiend. Hier zijn drie methoden om geld te verdienen met Instagram:

1. Verkoop producten of diensten: Dit is de meest voorkomende manier om geld te verdienen met Instagram. Gebruik het platform om jouw producten of diensten onder de aandacht te brengen en verkeer naar jouw website of online winkel te leiden.

2. Gebruik affiliate marketing: Affiliate marketing is een manier om commissie te verdienen door producten of diensten van anderen te promoten. Je kunt dit doen door affiliate links op te nemen in jouw berichten, of door een speciaal Instagram account aan te maken voor affiliate marketing.

3. Verdien geld met jouw account met sponsoring: Als je een grote en betrokken aanhang hebt, kun je mogelijk sponsordeals sluiten van merken die jouw publiek willen bereiken. Sponsors krijgen is echter wel een methode waar je al een grote aanhang voor nodig hebt voordat ze met je in zee willen gaan. Als je een beginner bent op Instagram is de beste methode affiliate marketing of eigen producten verkopen. 

Meer manieren hoe je online geld kan verdienen? Bekijk dan de 35 online geld verdien methodes

Hoe kun je geld verdienen met instagram?

Hoe kun je geld verdienen met Instagram? Wil je geld verdienen met Instagram? Hier zijn de beste manieren:

 1. Eigen producten verkopen
 2. Gesponsorde posts plaatsen
 3. Affiliate marketing
 4. Verkopen via Instagram
 5. Foto’s verkopen

Manier 1: Eigen producten promoten op instagram

Er zijn een paar manieren om geld te verdienen met Instagram. Je kunt een partner worden en producten promoten voor andere mensen, je kunt gesponsorde berichten of advertenties gebruiken, of je kunt jouw eigen producten verkopen. Als je je eigen producten wilt verkopen, moet je eerst een aantal dingen doen.

Je moet een product maken dat mensen willen kopen. Dit kan een fysiek product zijn, zoals kleding of accessoires, of een digitaal product, zoals een e-book of cursus. Je moet ook een verkooppagina maken waar mensen meer te weten kunnen komen over jouw product en het kunnen kopen. En tot slot moet je een betalingssysteem opzetten zodat mensen voor jouw product kunnen betalen.

Wil je beginnen met eigen producten promoten op Instagram en verkopen? Dan is het makkelijkste om te beginnen met dropshipping. Met dropshipping hoef je zelf geen eigen voorraad te hebben en word heel het logistieke gedeelte voor jou gedaan. Wil je meer weten over dropshipping? Lees dan: Wat is dropshipping

Manier 2: Gesponsorde posts plaatsen op Instagram

Wil je geld verdienen met Instagram? Dan kunnen gesponsorde berichten heel interessant zijn. Gesponsorde berichten op Instagram kunnen een geweldige manier zijn om niet alleen een product of dienst te promoten, maar ook om wat extra geld te verdienen. Om geld te verdienen met gesponsorde berichten, moet je echter een grote en betrokken aanhang hebben. Idealiter zou je ook een soort niche moeten hebben die relevant is voor het merk of product dat je promoot.

Als je eenmaal een merk of product hebt gevonden waarmee je zou willen werken, neem dan contact met hen op en pitch je idee voor een gesponsorde post. Zorg ervoor dat je details over jouw doelgroepgrootte, betrokkenheidspercentage en andere relevante informatie opneemt. Als het merk geïnteresseerd is, sturen ze waarschijnlijk een contract waarin de details van de post worden beschreven (bijvoorbeeld hoeveel geld ze bereid zijn te betalen, wanneer de post live moet gaan, enz.).

Hoe vind je sponsoren?

 

Als je begint, kan het moeilijk zijn om sponsors te vinden. Het lijkt misschien alsof iedereen die je benaderd nee zegt, maar geef niet op. Er zijn veel bedrijven en merken die op zoek zijn naar sponsormogelijkheden, je moet ze alleen vinden.

Een manier om te beginnen is door contact op te nemen met bedrijven die je al gebruikt en waar je van houdt. Laat hen weten wat jouw account is en welk type content je plaatst. Ze zijn misschien niet geïnteresseerd in het sponsoren van je, maar ze kunnen je misschien in de richting wijzen van iemand die dat wel is.

Een andere manier om sponsors te vinden is via sociale mediaplatforms zoals Instagram of Twitter. Gebruik hashtags met betrekking tot sponsoring of advertenties en zoek naar accounts die op zoek zijn naar sponsoring. Er zijn ook websites en online marktplaatsen waar bedrijven in contact kunnen komen met mensen die op zoek zijn naar sponsoring.

Als je begint, kan het moeilijk zijn om sponsors te vinden. Het lijkt misschien alsof iedereen die je benaderd nee zegt, maar geef niet op. Er zijn veel bedrijven en merken die op zoek zijn naar sponsormogelijkheden, je moet ze alleen vinden.

Een manier om te beginnen is door contact op te nemen met bedrijven die je al gebruikt en waar je van houdt. Laat hen weten wat jouw account is en welk type content je plaatst. Ze zijn misschien niet geïnteresseerd in het sponsoren van je, maar ze kunnen je misschien in de richting wijzen van iemand die dat wel is.

Manier 3: Affiliate marketing

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met Instagram. Je kunt affiliate worden voor verschillende bedrijven, of je kunt jouw eigen producten of diensten verkopen. Als je een grote aanhang hebt, kun je mogelijk geld verdienen door middel van sponsoring of affiliate marketing. Geld verdienen met affiliate marketing? Dat kan goed via Instagram. 

Een van de beste manieren om geld te verdienen met Instagram is om een partner te worden voor een bedrijf. Een affiliate is iemand die de producten of diensten van een bedrijf promoot in ruil voor een commissie op de verkoop. Er zijn een aantal bedrijven die partnerprogramma’s aanbieden, en velen van hen hebben speciale aanbiedingen voor Instagram gebruikers.

Ikzelf ben heel enthousiast over het verdienmodel affiliate marketing. Met affiliate marketing krijg je een commissie als iemand een product via jouw link koopt en verder heb je niet te maken met andere aspecten in het verkoopproces zoals de verzending, retouren of de klantenservice. Ook kun je affiliate marketing helemaal passief maken zodat je een tweede inkomen hebt zonder er iets voor te doen. Wil je meer weten over affiliate marketing? Lees dan geld verdienen met affiliate marketing.

Ook is het zeer aan te raden om een affiliate marketing cursus te doen als je wilt beginnen met affiliate marketing. Ik heb alle affiliate marketing cursussen op een rijtje gezet en mijn eerlijke review over deze cursussen gegeven. Lezen? Ga dan naar affiliate marketing cursussen.

Meer lezen over affiliate marketing? Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing: Weinig gedoe

Affiliate marketing kan je geheel passief maken en veel geld mee verdienen. Je hebt bij affiliate niet te maken met de hele afhandeling. Zoals versturen, retouren en klantservice

Manier 4: Verkopen via Instagram

Verkopen op Instagram is een geweldige manier om geld te verdienen met Instagram en in contact te komen met klanten. Je kunt producten of diensten verkopen en er zijn veel manieren om dit te doen. Eerst moet je een Instagram account aanmaken als je er nog geen hebt. 

Maak vervolgens een bedrijfsprofiel aan en voeg informatie over jouw bedrijf toe. Voeg vervolgens een link naar jouw website of winkel toe en begin met het plaatsen van foto’s van jouw producten of diensten. Zorg ervoor dat je goede hashtags gebruikt, zodat mensen je berichten kunnen vinden en reageer op opmerkingen en vragen. Je kunt ook Instagram advertenties gebruiken om meer mensen te bereiken. 

Wanneer je op Instagram verkoopt, zorg er dan voor dat je berichten er professioneel en aantrekkelijk uitzien. Plaats foto’s van jouw producten of services die in gebruik zijn en schrijf interessante bijschriften die de aandacht van mensen trekken.

Als je producten op Instagram verkoopt heb je de keuze om mensen door te verwijzen naar jouw webshop, maar Instagram en Facebook hebben ook hun eigen winkel. Je kunt jouw producten in jouw Instagram winkel zetten en direct verkopen via Instagram zonder een website te hoeven hebben. 

Tip: Als je video’s maakt op Instagram kun je deze ook direct op TikTok plaatsen en ook geld gaan verdienen met TikTok. 

Manier 5: Foto's verkopen

Instagram is een geweldige manier om geld te verdienen. Je kunt inkomsten genereren met jouw account door producten, diensten te verkopen of gratis content weg te geven. Je kunt ook geld verdienen door bedrijven te raadplegen die Instagram marketing gebruiken.

Ook kun je je eigen gemaakte foto’s doorverkopen. Hierbij draag je je auteursrechten over naar iemand anders die vervolgens de rechten van de foto heeft.

extra geld verdienen met Instagram

Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen?

Geld verdienen met Instagram klinkt leuk, maar hoeveel volgers heb je nodig? Instagram is een social media platform waarop gebruikers foto’s en video’s kunnen plaatsen. De app heeft meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers en het platform groeit nog steeds. Instagram is vooral populair bij millennials omdat het een geweldige manier is om foto’s en video’s te delen met vrienden en familie zonder dat je je eigen huis hoeft te verlaten. 

Er zijn veel manieren om geld te verdienen met Instagram, maar enkele van de meest voorkomende zijn het verkopen van producten op je foto’s of het maken van gesponsorde inhoud voor merken. Als je trouwe volgers hebt, kun je ook geld gaan vragen voor functies zoals bewerkingsrechten of toegang tot exclusieve inhoud.

Je kunt met Instagram met weinig volgers al geld verdienen, maar dit hangt sterk af van hoe loyaal je volgers zijn en in welke niche je zit. Als je loyale volgers hebt die geïnteresseerd zijn in dure cursussen waar je duizenden euro’s mee kunt verdienen kunnen deze volgers meer waard zijn dan 10 keer zoveel volgers die jouw honden account volgen en niet actief zijn.

Dus hoeveel volgers je nodig hebt om geld te verdienen met Instagram is moeilijk te zeggen omdat het er echt aan ligt wat je volgers doen.

Om toch een indicatie te geven hoeveel geld je kunt vragen per post kun je je uit gaan van de volgende verdiensten:

 • 0 – 50.000 volgers € 25-75 per Instagram post.
 • 50.000 – 100.000 volgers € 75 – 500 per Instagram post.
 • 100.000 – 500.000 volgers € 500 – 5.000 per Instagram post.
 • 500.000 – 1.000.000 volgers € 5.000 – 25.000 per Instagram post.
 • 1.000.000 – 10.000.000 volgers € 25.000 – 50.000 per Instagram post.

Het zijn niet alleen de volgers

Volgers zeggen lang niet alles. Hoeveel je posts waard zijn hangt ook af hoe actief je volgers zijn, welke intenties je volgers hebben en in welke branche je zit.

Hoe krijg je veel Instagram volgers?

Wil je geld verdienen met Instagram? Dan zijn volgers dus erg belangrijk. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om meer volgers op Instagram te krijgen. 

Als je geld wilt verdienen met Instagram, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Een daarvan is om een influencer te worden en samen te werken met merken die op zoek zijn naar promotionele partners. Een andere optie is om producten of diensten rechtstreeks via je Instagram account te verkopen.

Als je geld wilt verdienen zijn volgens dus heel erg belangrijk. Volg de bovenstaande tips hierom goed op. 

Tip 1: De eerste indruk maak je maar 1 keer

 

Een daarvan is ervoor te zorgen dat je profiel compleet is en is ingevuld met goede, relevante informatie zorg ervoor dat je Instagram account er op het eerste gezicht goed uitziet. Dit zorgt ervoor dat mensen je sneller gaan volgen. Je kunt ook interessante en boeiende inhoud plaatsen en hashtags gebruiken om u te helpen een breder publiek te bereiken.

Tip 2: Weggeefacties en Instagram wedstrijden

 

Een andere geweldige manier om meer volgers te krijgen, is door deel te nemen aan Instagram wedstrijden of weggeefacties. Dit kan je helpen om snel en gemakkelijk een aanhang op te bouwen. 

Tip 3: Communiceer met andere gebruikers

 

En tot slot, zorg ervoor dat je actief bent op Instagram en communiceert met andere gebruikers. Dit zal je helpen relaties op te bouwen en een gemeenschap van volgers te creëren die geïnteresseerd zullen zijn in wat je te zeggen hebt.

Hoe behoud je je Instagram volgers?

Ben je geld aan het verdienen met Instagram? Dan wil je dit natuurlijk blijven doen. Als je dit wilt blijven doen moet je je volgers zien te behouden. 

Met meer dan een miljard actieve gebruikers is Instagram een van de meest populaire social media platforms. Voor bedrijven biedt dit een ongelooflijke kans om een groot publiek te bereiken.  Als je een groot publiek wilt bereiken moet je veel volgers zien te krijgen. 

Het kan echter een uitdaging zijn om actieve en betrokken volgers op Instagram te behouden. Hier zijn enkele tips om je volgers betrokken te houden en je kansen om geld te verdienen met Instagram te vergroten.

Tip 1: Blijf interessante content plaatsen

 

Zorg er eerst voor dat je interessante en boeiende content plaatst. Dit betekent berichten die zowel visueel aantrekkelijk als relevant zijn voor jouw doelgroep. Je moet ook je inhoudstypen, inclusief foto’s, video’s en verhalen, door elkaar halen. Houd er rekening mee dat hoe vaker je een bericht plaatst, hoe groter de kans is dat mensen jouw content te zien krijgen. Kies er bijvoorbeeld voor om elke dag op een vaste tijd iets op je Instagram te plaatsen. 

Tip 2: Gebruik hashtags

Hashtags zijn belangrijk op Instagram omdat ze helpen om je content te categoriseren en te organiseren, zodat mensen die geïnteresseerd zijn in bepaalde onderwerpen of thema’s gemakkelijk kunnen zoeken naar relevante content. Als je hashtags gebruikt die aansluiten bij het onderwerp van je post, kun je ervoor zorgen dat je content voor een groter publiek zichtbaar is en dat je meer volgers kunt bereiken. Bovendien kun je hashtags gebruiken om deel te nemen aan specifieke challenges of events op Instagram, wat kan helpen om je merknaam te versterken en je bereik te vergroten.

 

Tip 3: Post niet te veel reclame

Het is belangrijk om niet te veel reclame te posten op je Instagram-account, omdat dit kan leiden tot een afname van het aantal volgers en interacties op je account. Mensen volgen accounts op Instagram om te worden geïnspireerd, geïnformeerd en vermaakt, en te veel reclame kan deze ervaring verpesten. 

Bovendien kan het overmatig posten van reclame als spammy of onauthentiek worden gezien, wat kan leiden tot een negatief imago voor je merk. In plaats van teveel reclame te posten, is het beter om een evenwicht te vinden tussen commerciële berichten en andere soorten content die aansluiten bij het thema van je account en de interesses van je volgers. Zo kun je ervoor zorgen dat je account interessant en relevant blijft voor je volgers, terwijl je toch af en toe producten of diensten kunt promoten.

 

Tip 4: Zorg voor een constante toestroom van nieuwe volgers

Het constant krijgen van nieuwe volgers op Instagram kan belangrijk zijn voor een aantal redenen, afhankelijk van het doel van je account. Als je een persoonlijk account hebt, kan het krijgen van nieuwe volgers bijvoorbeeld helpen om je bereik te vergroten en om je te verbinden met mensen die geïnteresseerd zijn in wat je deelt. Als je een merkaccount hebt, kan het krijgen van nieuwe volgers bijdragen aan het versterken van je merknaam en het vergroten van je bereik, wat kan helpen om meer mensen te bereiken met je producten of diensten. Bovendien kan het krijgen van nieuwe volgers ook helpen om je sociale bewijskracht te verhogen, wat kan leiden tot meer vertrouwen en aanzien in de online gemeenschap.

Constant nieuwe volgers krijgen is dus ook zeer belangrijk als je geld wilt verdienen met Instagram. 
 

Stappen om geld te verdienen met Instagram

Stap 1: Bepaal jouw niche

 

Als je op zoek bent naar een manier om geld te verdienen met je sociale media-accounts, dan is Instagram misschien het platform voor jou. Er zijn veel manieren om inkomsten te genereren met uw account: van het verkopen van merkproducten en -diensten tot het geven van advies of zelfs het maken van korte video’s en het verkopen van advertentieruimte. Met zoveel manieren om geld te verdienen, is het belangrijk om de juiste aanpak te vinden die voor jou werkt.

Kies vooral een niche die je oprecht leuk vind. Het is heel aantrekkelijk om te kiezen voor een niche waarmee je makkelijk veel geld kunt verdienen, maar in de praktijk zal je motivatie snel weggaan waardoor je helemaal niets verdiend. In elke niche is geld te verdienen als je dit maar slim aanpakt.

Denk bij het kiezen van een niche goed na over hoe je deze niche kunt promoten. Als je bijvoorbeeld hondenspeeltjes kunt promoten kun je hondenvideo’s maken en als je crypto wilt promoten kun je interessante nieuwtjes over crypto publiceren. 

 

Stap 2: Maak een account aan

 

Als je je niche weet dan kun je een account gaan aanmaken. Let goed op de naam die je kiest en de bio en profielfoto die je neemt. Deze dingen zijn de eerste indruk van een potentiële nieuwe volger, dus deze moeten goed zijn.

Nu je je account hebt aangemaakt, is het tijd om geld te gaan verdienen. De beste manier om dit te doen is door een sponsor van een bedrijf te worden. Dit betekent dat je hun producten of diensten op jouw account promoot en een commissie ontvangt voor elke verkoop die je genereert.

Er zijn veel bedrijven die affiliate programma’s aanbieden, maar enkele van de beste zijn Amazon, PayPro en Awin. Het enige dat je hoeft te doen, is je aan te melden bij het affiliate marketing netwerk en vervolgens speciale links van het bedrijf te gebruiken om hun producten op Instagram te promoten.

Wanneer iemand op een van jouw links klikt en een aankoop doet, ontvang je een commissie op de verkoop. Je verdient dus niet alleen geld met jouw eigen berichten, maar je verdient ook geld met de berichten van anderen die aan jouw account hebben gelinkt.

 

Stap 3: Plaats goede content

 

Instagram kan bij correct gebruik een zeer lucratieve marketingtool voor jouw bedrijf zijn of een manier zijn om wat extra geld te verdienen. Om geld te verdienen met Instagram, moet je je concentreren op het leveren van waardevolle content aan je volgers. 

Dit betekent het plaatsen van afbeeldingen en video’s van hoge kwaliteit die relevant zijn voor jouw niche. Zodra je een sterke aanhang hebt, kun je beginnen met het promoten van producten of diensten die je aanbiedt. Zorg ervoor dat je effectieve hashtags en geotags in jouw berichten gebruikt, zodat potentiële klanten je gemakkelijk kunnen vinden. Door Instagram als marketingtool te gebruiken, kun je  jouw bedrijf aanzienlijk laten groeien en de winst verhogen.

 

Stap 4: Krijg volgers op Instagram

Door goede content kun je veel volgers krijgen op Instagram. Hier zijn een aantal tips om volgers te krijgen op Instagram:

 • Post regelmatig
 • Gebruik hashtags
 • Zorg dat mensen liken en commenten, dit is goed voor het algoritme
 • Reageer onder andere mensen hun berichten
 • Volg andere mensen
 

Stap 5: Kies jouw verdienmodel

Nu heel je account klaarstaat, kun je één van de bovenstaande verdienmodellen kiezen. Het beste verdienmodel voor Instagram is naar mijn mening affiliate marketing. Met affiliate marketing ben je heel vrij in wanneer je dingen doet en geeft je veel vrijheid.

Vind je social media een interessant verdienmodel?

Hoe beheer je je Instagram?

Een van de beste manieren om je Instagram-account te beheren, is door een app van derden te gebruiken. Er zijn veel verschillende apps van derden om uit te kiezen, en elk heeft zijn eigen set functies. Enkele populaire apps van derden zijn Hootsuite, Sprout Social en IconoSquare. Hierbij kun je gemakkelijk je posts inplannen waardoor je hier niet elke dag omkijken naar hebt.

Ten slotte kun je je Instagram-account beheren met behulp van de ingebouwde functies van de app zelf.

Hoeveel geld kun je verdienen met Instagram?

Het is moeilijk om een specifiek bedrag te noemen dat je kunt verdienen met Instagram, omdat het afhankelijk is van een aantal factoren, zoals het aantal volgers dat je hebt, de kwaliteit van je content, de demografie van je volgers en de manier waarop je monetiseert. 

Sommige mensen kiezen ervoor om geld te verdienen met Instagram door middel van sponsored posts, waarbij ze betaald worden door merken om hun producten of diensten te promoveren. Anderen verdienen geld door middel van affiliate marketing, waarbij ze commissie ontvangen voor het verkopen van producten van andere merken via hun account. 

Er zijn ook mensen die geld verdienen door middel van producten te verkopen die ze zelf hebben gemaakt, zoals kleding, accessoires of kunstwerken. In sommige gevallen kunnen mensen ook geld verdienen met Instagram door middel van het geven van influencer marketing advies of het aanbieden van social media management diensten. Het is belangrijk om te onthouden dat het verdienen van geld met Instagram veel tijd en moeite kan vergen en dat het niet gegarandeerd is, dus het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en om een duidelijk plan te hebben voordat je begint met monetiseren.

Dus: Hoeveel geld kun je verdienen met Instagram? Je kunt met Instagram € 0,- verdienen, maar er zijn ook mensen die miljoenen verdienen met Instagram.

Instagram

Relevante posts

Facebook
Twitter
LinkedIn
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *