fbpx

Geld verdienen met Instagram

Geld verdienen met Instagram, is het mogelijk en hoe doe je dat? In dit artikel vertellen wij je hier alles over. 

Laatste update: 22 mei 2023

Geld verdienen met Instagram

Wil je geld verdienen op Instagram? Dit kan makkelijk tegenwoordig met meer dan 1 miljard actieve gebruikers per dag. Je kunt veel mensen bereiken en met dit bereik kun je heel veel manieren vinden om geld te verdienen. In dit artikel zullen wij je 5 manieren uitleggen hoe je geld kunt verdienen.

Instagram is een social media platform waarmee op verschillende manieren geld kan worden verdiend. Hier zijn vijf methoden om geld te verdienen met Instagram waar wij dieper op in zullen gaan:

  1. Verkopen van producten of diensten: Dit is de meest voorkomende manier om geld te verdienen met Instagram. Instagram kan worden gebruikt om producten of diensten onder de aandacht te brengen en verkeer naar je fysieke winkel, website of webshop te leiden.
  2. Gebruik affiliate marketing: Affiliate marketing is een manier om geld te verdienen door producten of diensten van anderen te promoten. Je kunt dit doen door affiliate links op te nemen in je berichten (Op Facebook) en op Instagram in je beschrijving.
  3. Verdien geld met jouw account met samenwerkingen: Als je veel en betrokken volgers hebt, kun je sponsordeals sluiten met merken of bedrijven die jou volgers willen bereiken. Sponsoren krijgen is vaak wel een methode waar je al een grote aanhang voor nodig hebt voordat ze met je in zee willen gaan. Als je een beginner bent op Instagram is de beste methode affiliate marketing of eigen producten verkopen. 
  4. Verkopen via Instagram: Je kunt ook andere dingen verkopen dan spullen zoals bijvoorbeeld diensten. Hierbij maken mensen meestal informatieve berichten over het vakgebied waar je gespecialiseerd in bent. 
  5. Foto’s verkopen: Je zou als laatste ook je foto’s kunnen verkopen die je maakt. Hierbij vraag je geld aan bedrijven om jouw foto’s te mogen gebruiken. 

Meer manieren hoe je online geld kan verdienen? Bekijk dan de 35 online geld verdien methodes.


1. Eigen producten promoten op Instagram

Een manier om geld te verdienen met Instagram is producten verkopen. Hiervoor is dus niet alleen Instagram nodig, maar moet je ook een webshop maken en je promotiemethode zal dan Instagram worden.

Als je je eigen producten wilt verkopen, moet je eerst een aantal dingen doen. Je moet een product maken dat mensen willen kopen. Dit kan een fysiek product zijn, zoals kleding of accessoires, of een digitaal product, zoals een e-book of cursus. Je moet ook een verkooppagina maken waar mensen meer te weten kunnen komen over jouw product en het kunnen kopen. En tot slot moet je een betalingssysteem opzetten zodat mensen voor jouw product kunnen betalen.

Wil je beginnen met eigen producten promoten op Instagram en verkopen? Dan is het makkelijkste om te beginnen met dropshipping. Met dropshipping hoef je zelf geen eigen voorraad te hebben en wordt heel het logistieke gedeelte voor jou gedaan door de dropshipping leverancier. Wil je meer weten over dropshipping? Lees dan: Wat is dropshipping.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om fysieke producten te verkopen. Het grote voordeel van fysieke producten verkopen en promoten via Instagram is dat Instagram erg visueel is en je weinig content kunt uploaden op Instagram zonder je producten. Als je geld wilt verdienen met Instagram met je producten kun je het beste dus fysieke producten verkopen.


2. Gesponsorde posts plaatsen op Instagram

Wil je geld verdienen met Instagram? Dan kunnen gesponsorde berichten heel interessant zijn. Gesponsorde berichten op Instagram kunnen een mooie manier zijn om niet alleen een product of dienst te promoten, maar ook om wat extra geld te verdienen. Om geld te verdienen met gesponsorde berichten, moet je wel een grote en betrokken aanhang (volgers) hebben. Idealiter zou je ook een niche moeten hebben die relevant is voor het merk of product dat je promoot.

Als je eenmaal een merk of product hebt gevonden waarmee je zou willen werken, neem dan contact met hen op en pitch je idee voor een gesponsorde post. Zorg ervoor dat je details over jouw doelgroepgrootte, betrokkenheidspercentage en andere relevante informatie opneemt. Deze informatie kun je achterhalen door van je persoonlijke profiel een zakelijk profiel te maken.

Als het merk of bedrijf geïnteresseerd is, sturen ze waarschijnlijk een contract waarin de details van de post worden beschreven (bijvoorbeeld hoeveel geld ze bereid zijn te betalen, wanneer de post live moet gaan, enz.)

Hoe vind je sponsoren?

Als je begint, kan het moeilijk zijn om sponsors te vinden. Het lijkt misschien alsof iedereen die je benaderd nee zegt, maar geef dan niet op. Er zijn veel bedrijven en merken die op zoek zijn naar sponsormogelijkheden, je moet ze alleen zien te vinden.

Een manier om te beginnen is door contact op te nemen met bedrijven die je al gebruikt en waar je van houdt. Laat deze bedrijven weten wat je account is en welk type content je plaatst. Deze merken of bedrijven zijn misschien niet direct geïnteresseerd in het sponsoren van je, maar ze kunnen je misschien in de richting wijzen van iemand die dat wel is.

Een andere manier om sponsors te vinden is via sociale mediaplatforms zoals Instagram of Twitter. Gebruik hashtags met betrekking tot sponsoring of advertenties en zoek naar accounts die op zoek zijn naar sponsoren. Er zijn ook websites en marktplaatsen waar bedrijven in contact kunnen komen met mensen die op zoek zijn naar sponsoring.

Als je wat groter bent dan kun je ervoor kiezen om een management te nemen. Dit management regelt sponsoren voor jou in de ruil voor een percentage van de omzet.


Manier 3: Affiliate marketing

Een van de beste manieren om geld te verdienen met Instagram is om een affiliate partner te worden voor een bedrijf. Een affiliate is iemand die de producten of diensten van een bedrijf promoot in ruil voor een commissie op de verkoop. Er zijn een aantal bedrijven die affiliate marketing programma’s aanbieden.

Ikzelf ben heel enthousiast over het verdienmodel affiliate marketing. Met affiliate marketing krijg je een commissie als iemand een product via jouw link koopt en verder heb je niet te maken met andere aspecten in het verkoopproces zoals de verzending, retouren of de klantenservice. Ook kun je affiliate marketing helemaal passief maken zodat je een tweede inkomen hebt zonder er iets voor te doen. Wil je meer weten over affiliate marketing? Lees dan geld verdienen met affiliate marketing.

Ook is het aan te raden om een affiliate marketing cursus te doen als je wilt beginnen met affiliate marketing. Ik heb alle affiliate marketing cursussen op een rijtje gezet en mijn eerlijke review over deze cursussen gegeven. Lezen? Ga dan naar affiliate marketing cursussen.

Meer lezen over affiliate marketing? Wat is affiliate marketing.


4. Verkopen via Instagram

Verkopen op Instagram is een geweldige manier om geld te verdienen met Instagram en in contact te komen met klanten. Je kunt producten of diensten verkopen en er zijn veel manieren om dit te doen. Eerst moet je een Instagram account aanmaken als je er nog geen hebt.

Maak vervolgens een bedrijfsprofiel aan en voeg informatie over jouw bedrijf toe. Voeg vervolgens een link naar jouw website of winkel toe en begin met het plaatsen van foto’s van jouw producten of diensten. Zorg ervoor dat je goede hashtags gebruikt, zodat mensen je berichten kunnen vinden en reageer op opmerkingen en vragen. Je kunt ook Instagram advertenties gebruiken om meer mensen te bereiken.

Wanneer je op Instagram verkoopt, zorg er dan voor dat je berichten er professioneel en aantrekkelijk uitzien. Plaats foto’s van jouw producten of services die in gebruik zijn en schrijf interessante bijschriften die de aandacht van mensen trekken.

Heb je nog helemaal geen volgers, maar wil je wel gaan verkopen? Dan kun je het beste Instagram-reels proberen. Met reels is viral gaan zonder volgers makkelijker dan wanneer je normale berichten publiceert.

Tip: Als je video’s maakt op Instagram kun je deze ook direct op TikTok plaatsen en ook geld gaan verdienen met TikTok. 


5. Foto’s verkopen

Instagram is een geweldige manier om geld te verdienen. Je kunt geld verdienen met je account door producten, diensten te verkopen of gratis content weg te geven. Je kunt ook geld verdienen door bedrijven te raadplegen die gebruik maken van Instagram marketing.

Ook kun je je zelfgemaakte foto’s doorverkopen. Hierbij draag je je auteursrechten over naar iemand anders die vervolgens de rechten van de foto heeft. Hierbij gebruik je Instagram als promotiemiddel en verdien je uiteindelijk geld met de verkoop van foto’s. Dit kan je doen, maar kan waarschijnlijk niet uit via alleen Instagram.

Als je je foto’s wilt verkopen kun je ook het beste gebruik maken van meerdere platforms zoals Pinterest en Facebook.


Instagram stories

Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen?

Geld verdienen met Instagram klinkt leuk, maar hoeveel volgers heb je nodig? Instagram is een social media platform waarop gebruikers foto’s en video’s kunnen plaatsen. De app heeft meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers en het platform groeit nog steeds. Instagram is vooral populair bij millennials omdat het een geweldige manier is om foto’s en video’s te delen met vrienden en familie zonder dat je je eigen huis hoeft te verlaten.

Je kunt met Instagram met weinig volgers al geld verdienen, maar dit hangt sterk af van hoe loyaal je volgers zijn en in welke niche je zit. Als je loyale volgers hebt die geïnteresseerd zijn in dure cursussen waar je duizenden euro’s mee kunt verdienen kunnen deze volgers meer waard zijn dan 10 keer zoveel volgers die jouw honden account volgen en niet actief zijn.

Dus hoeveel volgers je nodig hebt om geld te verdienen met Instagram is moeilijk te zeggen omdat het er echt aan ligt wat je volgers doen.

Om toch een indicatie te geven hoeveel geld je kunt vragen per post kun je je uit gaan van de volgende verdiensten:

  • 0 – 50.000 volgers € 25-75 per Instagram post.
  • 50.000 – 100.000 volgers € 75 – 500 per Instagram post.
  • 100.000 – 500.000 volgers € 500 – 5.000 per Instagram post.
  • 500.000 – 1.000.000 volgers € 5.000 – 25.000 per Instagram post.
  • 1.000.000 – 10.000.000 volgers € 25.000 – 50.000 per Instagram post.

Hoe krijg je veel Instagram volgers?

Wil je geld verdienen met Instagram? Dan zijn Instagram volgers dus erg belangrijk. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om meer volgers op Instagram te krijgen.

Als je geld wilt verdienen zijn volgens dus heel erg belangrijk. Volg de bovenstaande tips hierom goed op. 

Tip 1: De eerste indruk maak je maar 1 keer

 

Een eerste indruk is heel belangrijk. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je profiel helemaal compleet is en is ingevuld met goede, relevante informatie zorg ervoor dat je Instagram account er op het eerste gezicht goed uitziet. Dit zorgt ervoor dat mensen je sneller gaan volgen. Je kunt ook interessante en boeiende inhoud plaatsen en hashtags gebruiken om je te helpen een breder publiek te bereiken.

Tip 2: Weggeefacties

 

Een andere geweldige manier om meer volgers te krijgen, is door deel te nemen aan Instagram wedstrijden of weggeefacties. Dit kan je helpen om snel en gemakkelijk een aanhang op te bouwen.

Tip 3: Communiceer met andere gebruikers

 

En tot slot, zorg ervoor dat je actief bent op Instagram en communiceert met andere gebruikers. Dit zal je helpen relaties op te bouwen en een gemeenschap van volgers te creëren die geïnteresseerd zullen zijn in wat je te zeggen hebt.

Tip 4: Gebruik relevante en populaire hashtags

Het gebruik van hashtags erg belangrijk om je bereik te vergroten en om nieuwe volgers aan te trekken. Zorg ervoor dat je relevante en populaire hashtags gebruikt die passen bij de inhoud van je berichten. Dit zorgt ervoor dat mensen je berichten vinden wanneer ze zoeken naar specifieke onderwerpen of interesses.

Tip 5: Plaats regelmatig en consistente content

Het is belangrijk om regelmatig nieuwe content te plaatsen om de interesse van je volgers te behouden en nieuwe volgers aan te trekken. Streef naar een consistentie in je berichten, zodat je volgers weten wat ze kunnen verwachten. Kwalitatieve en boeiende content zal ervoor zorgen dat je mensen je gaan volgen en berichten worden gedeeld.

Tip 6: Interactie met je volgers

Neem de tijd om te reageren op reacties en berichten van je volgers. Dit toont betrokkenheid en waardeert de interactie met je volgers. Door actief te reageren en vragen te beantwoorden, bouw je een band op met je volgers en vergroot je de kans dat ze je aanbevelen aan anderen.

Tip 7: Samenwerkingen met andere influencers

Overweeg ook samenwerkingen met andere influencers in jouw niche. Dit kan je helpen om elkaars volgers te bereiken en nieuwe volgers te krijgen. Door samen te werken met anderen grote accounts vergroot je je zichtbaarheid en versterk je je geloofwaardigheid. Als je niet gelijkwaardig bent kan het ook zijn dat je moet betalen voor een samenwerking. Deze samenwerking kun je zien in een investering omdat je een groot account aan het opbouwen bent.

Tip 8: Gebruik Instagram-verhalen en livevideo’s

Maak gebruik van Instagram-verhalen en livevideo’s om een persoonlijke band met je volgers op te bouwen. Deze functies bieden een meer informele en spontane manier om met je volgers te communiceren en betrekken. Het delen van behind-the-scenes beelden, het geven van exclusieve sneak peeks of het organiseren van live Q&A-sessies kan de betrokkenheid vergroten en nieuwe volgers aantrekken en ervoor zorgen dat je volgers een meer persoonlijke band met jou hebben.

Tip 9: Promoot je Instagram-account op andere kanalen

Maak gebruik van andere sociale mediaplatforms, je website, blog of nieuwsbrief om je Instagram-account te promoten. Verwijs mensen naar je Instagram-profiel en moedig mensen aan om je te volgen. Cross-promotie kan helpen om een breder publiek te bereiken en meer volgers te krijgen.

Tip 10: Analyseer en optimaliseer je prestaties

Hou je statistieken en analytische gegevens in de gaten om inzicht te krijgen in welke content goed presteert en welke minder goed presteren. Gebruik deze informatie om je strategie aan te passen en je Instagram-account te optimaliseren voor optimale groei. Door te begrijpen wat je publiek aanspreekt, kun je gerichtere content maken en je volgers laten groeien.

Onthou dat het opbouwen van een betrokken en kwalitatieve volgers (veel) tijd kost. Blijf consistent en uniek in je benadering en content en wees geduldig. Met de juiste strategie en inzet kun je volgers krijgen op Instagram en uiteindelijk geld verdienen met Instagram.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relevante posts

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *