fbpx

Geld verdienen met TikTok

Geld verdienen met TikTok? Is het mogelijk en hoe doe je dat? In dit artikel vertellen wij je hier alles over. 

Laatste update: 19 mei 2023

Geld verdienen met TikTok

Wil je geld verdienen met TikTok? Wat is dat eigenlijk? TikTok is een populaire app waarmee gebruikers korte video’s kunnen maken met muziek en filters. De app heeft de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt, met meer dan 1,5 miljoen actieve Nederlandse gebruikers vanaf februari 2019. Met zo’n groot gebruikersbestand zijn er tal van manieren om geld te verdienen met TikTok. In dit artikel leggen wij uit hoe je geld kunt verdienen met TikTok.

Het grote verschil met TikTok, is dat je zonder enige bekendheid of een groot account nog steeds een enorm bereik kan hebben via deze app. Hierdoor kunnen mensen met 1 virale video al veel geld verdienen of in 1 keer enorm bekend zijn. 

Geld verdienen met TikTok: 7 manieren

Wil je geld verdienen met TikTok? In dit artikel bespreken wij 7 manieren om geld te verdienen met TikTok. De populairste manier waarmee de meeste TikTok accounts geld verdienen is door het sponsoren van bedrijven. Andere manieren om geld te verdienen met TikTok zijn:

 1. Verkopen van TikTok accounts
 2. Verhuren aan andere accounts
 3. Affiliate marketing
 4. Merchandise
 5. Sponsor
 6. Live streamen 
 7. Donaties krijgen

Manier 1: Verkoop TikTok accounts

 

Wil je geld verdienen met TikTok? Dan kun je als eerste manier TikTok accounts verkopen. Als je veel volgers hebt op TikTok, kun je je account verkopen aan anderen die hun eigen video’s willen maken. Dit is niet goed voor de lange termijn, omdat je waarschijnlijk je volgers kwijtraakt. Als je echter snel geld wilt verdienen, is dit een goede optie. 

Als je niet weet hoe je goede content maakt, is het verstandig om een cursus hierover te volgen. Een cursus kun je zien als een investering in jezelf omdat je iets leert waarmee je geld kunt verdienen. Een goede cursus is Viral Academy. Hierin wordt van a tot z uitgelegd hoe je geld kunt verdienen met een TikTok account en hoe je veel volgers krijgt. Ook worden verschillende verdienmodellen uitgelegd.

Als je eenmaal weet hoe je volgers krijgt en veel weergaves kun je meerdere TikTok accounts tegelijkertijd groot laten worden. Als je accounts eenmaal groot zijn geworden kun je ervoor kiezen om deze TikTok accounts te verkopen. Een TikTok account kan veel geld opleveren dus kan een goede manier zijn om geld te verdienen met TikTok. 

Manier 2: Betaald krijgen om te praten met TikTok gebruikers 

 

Wil je geld verdienen met TikTok? Dan kun je ook geld verdienen door te praten met andere mensen. Je kunt ook geld verdienen door het bijhouden van andere TikTok accounts van andere mensen. Zo kun je bijvoorbeeld de opdracht krijgen om te reageren op de comments en de berichten die het account krijgt. Reageren op reacties en op berichten is goed voor een TikTok account om trouwe volgers te krijgen. Bedrijven met een TikTok account hebben zeker geld hiervoor over. 

Je kunt deze manier van geld verdienen met TikTok eigenlijk zien als een soort van social media manager. Als je gek bent op social media is dit een leuke manier om online geld te verdienen

TikTok

Manier 3: Je account gebruiken voor affiliate marketing

 

Dit is de meest gebruikelijke methode. Je kunt dit doen door een video of een foto te maken met een interessante boodschap of een grappige video. De beste manier om geld te verdienen met TikTok is door interessante video’s te maken en in deze video’s producten of diensten te promoten. Als het een goede video is willen mensen het product dat je laat zien hebben en kun je een affiliate link plaatsten in de beschrijving van je video. 

Een goede manier om veel geld te verdienen is je TikTok account gebruiken voor affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een bedrijf door middel van een link waar mensen op moet klikken. Als mensen via jouw link iets kopen bij het bedrijf ontvang jij hier een commissie over. Met deze manieren verdienen sommige Tiktokkers tienduizenden tot wel miljoenen euro’s per maand.

Als je wilt beginnen met affiliate marketing kun je ervoor kiezen om een affiliate marketing cursus te doen. In een affiliate marketing cursus leer je hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing. 

Manier 4: Je account gebruiken om merchandise te verkopen

 

TikTok is een populaire social media app die vooral bekend staat om de korte, creatieve videoclips die op de app worden gedeeld. In recente jaren is TikTok ook een effectief platform geworden voor bedrijven om hun producten te verkopen.

Wil je geld verdienen met TikTok? Dan kun je ook je eigen merchandise verkopen. Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven merchandise kunnen verkopen op TikTok. Een van de meest populaire manieren is door het gebruik van hashtags en het taggen van het merk in de videobeschrijving. Dit zorgt ervoor dat gebruikers die geïnteresseerd zijn in het merk of product gemakkelijk de videoclips kunnen vinden en bekijken. Bedrijven kunnen ook gebruikmaken van influencers of populaire TikTok-gebruikers om hun producten te promoveren. De influencer kan dan een video maken waarin het product wordt gepresenteerd en de kijkers de link naar de online winkel van het bedrijf gegeven wordt.

Een andere manier om merchandise te verkopen op TikTok is door het aanbieden van speciale aanbiedingen of kortingscodes voor TikTok-gebruikers. Dit kan gedaan worden door het plaatsen van een banner of afbeelding in de videobeschrijving of door het geven van de kortingscode in de videoclip zelf. Bedrijven kunnen ook live streams houden waarbij ze hun producten presenteren en directe verkoop doen aan de kijkers.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verkopen van merchandise op TikTok net zoals op andere socialmedia-platforms vereist dat bedrijven een goede strategie hebben om hun producten te presenteren en te promoten. Dit kan betekenen dat bedrijven creatief moeten zijn in hun videoclips en de juiste hashtags en tags gebruiken om hun doelgroep te bereiken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat TikTok voornamelijk gericht is op jongeren, dus het is belangrijk om te overwegen hoe producten aantrekkelijk gemaakt kunnen worden voor deze doelgroep.

Je account gebruiken om merchandise te verkopen

Manier 5: Geld verdienen door gesponsord te worden

 

Wil je geld verdienen met TikTok? Dan kun je als je enig bereik hebt je laten sponsoren door een bedrijf. Hierbij sponsor je een bepaald product van een bedrijf, dit kan vrijwel alles zijn. Veel TikTokers krijgen bij een promotie een bepaalde kortingscode die aan hun gekoppeld is. Ze krijgen dan per verkoop die iemand doet met hun kortingscode een commissie van het bedrijf. Het kan ook zo zijn dat ze een vast bedrag krijgen voor de promotie. 

Als je echt bekend bent op TikTok heb je vaak een management die dit voor je regelt. Dit management krijgt dan een percentage van de opbrengsten voor het regelen van deze samenwerkingen met deze bedrijven. 

Op TikTok is het mogelijk om gesponsord te worden door bedrijven of merken. Dit betekent dat een bedrijf of merk geld betaalt om jouw content op TikTok te promoten. Als je gesponsord wordt, kun je bijvoorbeeld een product van het bedrijf of merk gebruiken in een video op TikTok en deze video dan delen met je volgers.

Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven of merken gesponsorde content op TikTok kunnen laten zien. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruikmaken van “branded hashtag challenges”, waarbij ze een specifieke hashtag gebruiken die gekoppeld is aan hun merk. Als TikTokers deze hashtag gebruiken in hun video’s, kunnen ze in aanmerking komen om gesponsord te worden door het bedrijf of merk.

Het is ook mogelijk om direct contact op te nemen met bedrijven of merken om te vragen of ze interesse hebben om jouw content te sponsoren. Dit kan bijvoorbeeld via een e-mail of via een directe berichtenfunctie op TikTok. Het is wel belangrijk om te onthouden dat niet alle bedrijven of merken op TikTok gesponsorde content aanbieden, dus het is goed om een lijst te maken van bedrijven of merken die wel geïnteresseerd zouden kunnen zijn en deze dan individueel te benaderen.

Gesponsorde content op TikTok kan een goede manier zijn om extra inkomsten te genereren als je een populaire TikTok account hebt met veel volgers. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je transparant bent over het feit dat het om gesponsorde content gaat, zodat je volgers weten dat het om betaalde promotie gaat. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het gebruik van een “#ad” of “#sponsored” hashtag in je video’s.

Manier 6: Geld verdienen met livestreamen

 

Tijdens het livestreamen kun je van je kijkers virtuele cadeaus krijgen. Deze virtuele cadeautjes zijn een aantal TikTok munten waard. Deze TikTok munten kun je vervolgens aan jezelf uitbetalen in ‘echt’ geld.

Met het livestreamen op TikTok zou je mogelijk zeker geld kunnen verdienen, maar je hebt wel heel veel mensen nodig die een sticker aan je geven voordat je serieus geld hiermee kunt verdienen. Vaak doen influencers het livestreamen erbij om extra geld te verdienen

Sommige populaire TikTok livestreams verdienen tot wel € 10.000 per livestream.

Met verdienmodel zijn de volgende dingen belangrijk:

 • Minimaal 1.000 volgers hebben
 • Veel kijkers nodig die stickers geven of doneren
 • Je moet ouder dan 18 jaar zijn om geld te kunnen verdienen met stickers
 • Je moet iets interessants doen of te vertellen hebben in je livestreams om kijkers vast te houden

Manier 7: Donaties krijgen van je volgers

 

Volgers kunnen je geld doneren als je meer dan 100.000 volgers hebt. Als je meer dan 100.000 volgers hebt, kun je er simpelweg voor kiezen om een donatieknop op je account te zetten. Als iemand op je account komt kan deze persoon ervoor kiezen om jou geld te doneren. 

Op TikTok kun je niet alleen genieten van leuke video’s, maar het platform biedt ook de mogelijkheid om donaties te ontvangen van je volgers. Als je een bekende TikToker bent of een grote aanhang hebt opgebouwd, kan het zijn dat je donaties krijgt van mensen die jouw content waarderen en graag willen bijdragen aan jouw werk. In dit artikel bespreken we hoe je op TikTok donaties kunt ontvangen.

Het eerste wat je moet doen om donaties te ontvangen op TikTok, is ervoor zorgen dat je een account hebt met een geverifieerde status. Dit betekent dat TikTok heeft bevestigd dat je een echte persoon bent en dat je account niet nep is. Om je account te verifiëren, moet je een aanvraag indienen bij TikTok en bewijs overleggen dat je inderdaad bent wie je zegt te zijn.

Eenmaal geverifieerd, kun je donaties ontvangen via TikTok’s eigen donatie-functie. Om deze te gebruiken, moet je een speciale “donatie-knop” toevoegen aan je profielpagina. Je kunt deze knop zelf aanmaken door naar je profiel te gaan, op de knop “Bewerken” te tikken en vervolgens de optie “Donaties” te selecteren. TikTok geeft je hier vervolgens de mogelijkheid om de donatie-knop aan te maken en te personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld een bedrag instellen waarop mensen kunnen doneren of een korte boodschap toevoegen waarin je uitlegt waarom je donaties wilt ontvangen.

Zodra je de donatie-knop hebt aangemaakt, zullen je volgers deze kunnen zien op je profielpagina en kunnen ze ervoor kiezen om een donatie te doen. TikTok gebruikt hiervoor het betaalsysteem van Google, waardoor je een Google Pay-rekening nodig hebt om de donaties te kunnen ontvangen. Als je al een Google Pay-rekening hebt, hoef je alleen deze te koppelen aan je TikTok-account en je kunt direct aan de slag. Als je nog geen Google Pay-rekening hebt, kun je deze gemakkelijk aanmaken via de Google Pay-app of op de website.

Het is ook mogelijk om donaties te ontvangen via een externe dienst zoals Patreon of PayPal. Deze diensten zijn gespecialiseerd in het ontvangen van donaties en bieden vaak meer opties.

Tiktok

Veel gestelde vragen

In dit artikel hebben wij een lijst gegeven over hoe je geld kunt verdienen met TikTok. Echter hebben mensen vaak nog veel vragen over hoe dit precies moet. Hieronder staan de meest gestelde vragen over geld verdienen met TikTok. 

Hoe krijg je volgers op TikTok?

Wil je geld verdienen met TikTok? Dan heb je uiteraard volgers nodig. Een van de beste manieren om volgers op TikTok te krijgen, is door interessante en boeiende content te maken. Je kunt ook hashtags gebruiken om mensen te helpen je video’s te vinden. Betaalde promoties kunnen ook een geweldige manier zijn om een groter publiek te bereiken. Je krijgt volgers op TikTok door:

 • Regelmatig te posten
 • Leuke unieke video’s te maken
 • Populaire geluiden te gebruiken of zelf een geluid creëren die populair word
 • De juiste hashtags te gebruiken
 • Betalen voor bereik (TikTok Ads)

Hoe behoudt je je TikTok volgers?

Geld verdienen met TikTok, dan moet je uiteraard ook je volgers behouden op TikTok. Als je onderweg snel wat geld wilt verdienen, is TikTok misschien de app voor jou. Dit populaire sociale mediaplatform stelt gebruikers in staat om korte video’s van zichzelf te plaatsen die stunts uitvoeren, grappen maken of gewoon plezier maken. 

Sommige van deze video’s kunnen behoorlijk populair worden en als gevolg daarvan kunnen sommige gebruikers hun brood verdienen met hun TikTok-video’s. Als je iets grappigs of vermakelijks te delen hebt, is de kans groot dat iemand het wil zien. 

Als je eenmaal geld verdiend met TikTok wil je dit natuurlijk zo houden, dus is het belangrijk dat je je volgers behoud op je TikTok account. Je volgers behouden doe je door steeds nieuwe en leuke content te blijven uploaden.

Hoe ga je viral op TikTok?

TikTok is een app voor sociale media waar gebruikers korte video’s van zichzelf kunnen delen. Het wordt snel een van de meest populaire apps en het is een geweldige manier om contact te maken met vrienden en volgers. Maar hoe ga je viraal op TikTok? En hoe kun je geld verdienen met TikTok? Hier zijn een aantal tips om viral te gaan:

 • Wees eerst creatief en heb plezier. Zorg ervoor dat je video’s interessant en boeiend zijn.
 • Bekijk wat de trend van dit moment is en doe dat na. 
 • Bekijk welke muziek trending is en gebruik die muziek. 
 • Post vaak en gebruik hashtags om een breder publiek te bereiken.
 • Werk samen met andere merken of makers om samen te werken aan inhoud. Hierdoor wordt je account zichtbaar voor nieuwe kijkers.
 • Gebruik betaalde advertenties om het bereik en de betrokkenheid te vergroten.
 • Blijf ten slotte actief en betrokken bij jouw volgers. Reageer op opmerkingen en berichten en blijf geweldige content maken!

Hoeveel geld kan ik verdienen met TikTok?

Als je een TikTok-gebruiker bent en graag je creatieve talenten wilt delen met de wereld door middel van het plaatsen van content, vraag je je misschien af: “Hoeveel geld kan ik verdienen met TikTok?” Nou, we hebben goed nieuws voor je! TikTok biedt een platform dat niet alleen entertainment biedt, maar ook een bron van inkomen kan zijn. Hoeveel geld je kunt verdienen is niet te zeggen. De ene persoon verdiend 0,- met TikTok en de andere persoon verdiend 50.000,- met TikTok.

Hoewel het exacte bedrag dat je kunt verdienen sterk afhankelijk is van verschillende factoren, zoals je populariteit, betrokkenheid bij je content en je samenwerkingen, kun je met TikTok zeker een mooi online inkomen verdienen.

Een van de belangrijkste manieren om geld te verdienen met TikTok is door deel te nemen aan het TikTok partnerprogramma (Eigenlijk een affiliate programma). Dit programma beloont populaire contentmakers met een deel van de advertentie-inkomsten die hun video’s genereren. Om in aanmerking te komen, moet je wel aan bepaalde criteria voldoen, zoals het hebben van een minimaal aantal volgers en een bepaald percentage van betrokkenheid bij je content.

Naast het partnerprogramma kun je ook geld verdienen door samen te werken met merken. Als je een aanzienlijk veel volgers hebt, kunnen merken je benaderen voor gesponsorde posts, waarbij je hun producten of diensten promoot in je video’s. 

Ook kan TikTok je ook helpen om andere inkomstenstromen te genereren. Door je populariteit op TikTok kun je bijvoorbeeld groeien op andere sociale mediaplatforms, zoals Instagram of YouTube, waar je ook geld kunt verdienen door middel van advertenties, gesponsorde content en andere sponsordeals.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *