Geld verdienen met TikTok

Geld verdienen met TikTok? Is het mogelijk en hoe doe je dat? In dit artikel vertellen wij je hier alles over. 

Geld verdienen met TikTok

TikTok is een populaire app waarmee gebruikers korte video’s kunnen maken met muziek en filters. De app heeft de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt, met meer dan 200 miljoen actieve gebruikers vanaf februari 2019. Met zo’n groot gebruikersbestand zijn er tal van manieren om geld te verdienen met TikTok. In dit artikel leggen wij uit hoe je geld kunt verdienen met Tiktok.

Wat is TikTok

Als je geld wilt gaan verdienen is het eerst belangrijk om te weten wat TikTok precies is.

TikTok, de app die vroeger bekend stond als musical.ly, is een platform voor sociale media waar gebruikers korte video’s van zichzelf kunnen delen, terwijl ze zingen, dansen of gewoon rondhangen. Hoewel het erg leuk is om te gebruiken, vragen veel mensen zich af hoe ze geld kunnen verdienen met TikTok. Omdat TikTok enorm populair is geworden kun je met de app veel mensen bereiken. Als je veel mensen bereikt kun je zeker geld verdienen met TikTok op veel verschillende manieren.

Tegenwoordig kun je ook langere video’s op TikTok uploaden van 10 minuten. Hierdoor word TikTok niet alleen een bedreiging voor Instagram, maar ook voor YouTube

Geld verdienen met TikTok: 7 manieren

Wil je geld verdienen met TikTok? In dit artikel bespreken wij 7 manieren om geld te verdienen met TikTok. De populairste manier waarmee de meeste TikTok accounts geld verdienen is door sponsoring van bedrijven. Andere manieren om geld te verdienen met TikTok zijn:

 1. Verkopen van TikTok accounts
 2. Verhuren aan andere accounts
 3. Affiliate marketing
 4. Merchandise
 5. Sponsor
 6. Live streamen 
 7. Donaties krijgen

Manier 1: Verkoop TikTok accounts

 
 

Als je veel volgers hebt op TikTok, kun je je account verkopen aan anderen die hun eigen video’s willen maken. Dit is niet goed voor de lange termijn, omdat je waarschijnlijk je volgers kwijtraakt. Als je echter snel geld wilt verdienen, is dit een goede optie. 

Als je niet weet hoe je goede content maakt, is het verstandig om een cursus hierover te volgen. Een cursus kun je zien als een investering in jezelf omdat je iets leert waarmee je geld kunt verdienen. Een goede cursus is Viral Academy. Hierin word van A tot Z uitgelegd hoe je geld kunt verdienen met een TikTok account en hoe je veel volgers krijgt. Ook worden verschillende verdienmodellen uitgelegd.

Als je eenmaal weet hoe je volgers krijgt en veel weergaves kun je meerdere TikTok accounts tegelijkertijd groot laten worden. Als je accounts eenmaal groot zijn geworden kun je ervoor kiezen om deze TikTok accounts te verkopen. Een TikTok account kan veel geld opleveren dus kan een goede manier zijn om geld te verdienen met TikTok. 

Manier 2: Betaald krijgen om te praten met TikTok gebruikers 

 

Je kunt ook geld verdienen door het bijhouden van andere TikTok accounts van andere mensen. Zo kun je bijvoorbeeld de opdracht krijgen om te reageren op de comments en de berichten die het account krijgt. Reageren op reacties en op berichten is goed voor een TikTok account om trouwe volgers te krijgen. Bedrijven met een TikTok account hebben zeker geld hiervoor over. 

Manier 3: Je account gebruiken voor affiliate marketing

 
 

Dit is de meest gebruikelijke methode. Je kunt dit doen door een video of een foto te maken met een interessante boodschap of een grappige video. De beste manier om geld te verdienen met TikTok is door interessante video’s te maken en in deze video’s producten of diensten te promoten. Als het een goede video is willen mensen het product dat je laat zien hebben en kun jij een affiliate link plaatsten in de beschrijving van je video. 

Een goede manier om veel geld te verdienen is je TikTok account gebruiken voor affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van een bedrijf door middel van een link waar mensen op moet klikken. Als mensen via jouw link iets kopen bij het bedrijf ontvang jij hier een commissie over. Met deze manieren verdienen sommige Tiktokkers tienduizenden tot wel miljoenen euro’s per maand.

Als je wilt beginnen met affiliate marketing kun je ervoor kiezen om een affiliate marketing cursus te doen. In een affiliate marketing cursus leer je hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing. 

Manier 4: Je account gebruiken om merchandise te verkopen

 

Dit is de veel gebruikte methode om geld te verdienen met TikTok door influencers. Je kunt alles op je account gaan verkopen, van stickers tot kleding, horloges en meer.

Een voorbeeld van een groot succes op het gebied is de merchandise van ‘Marco Prima’ Een TikToker had een trend bedacht waarin hij Marco prima zei. Hij heeft vervolgens T-shirts ontworpen met deze tekst erop. Deze T-shirts zijn vervolgens enorm vaak verkocht. 

 

Manier 5: Geld verdienen door gesponsord te worden

 

Ook kun je als je enig bereik hebt je laten sponsoren door een bedrijf. Hierbij sponsor je een bepaald product van een bedrijf, dit kan vrijwel alles zijn. Veel TikTokers krijgen bij een promotie een bepaalde kortingscode die aan hun gekoppeld is. Ze krijgen dan per verkoop die iemand doet met hun kortingscode een commissie van het bedrijf. Het kan ook zo zijn dat ze een vast bedrag krijgen voor de promotie. 

Als je echt bekend bent op TikTok heb je vaak een management die dit voor je regelt. Dit management krijgt dan een percentage van de opbrengsten voor het regelen van deze samenwerkingen met deze bedrijven. 

 

Manier 6: Geld verdienen met livestreamen

 

Tijdens het livestreamen kun je van je kijkers virtuele cadeaus krijgen. Deze virtuele cadeautjes zijn een aantal TikTok munten waard. Deze TikTok munten kun je vervolgens aan jezelf uitbetalen in ‘echt’ geld.

Met het livestreamen op TikTok zou je mogelijk zeker geld kunnen verdienen, maar je hebt wel heel veel mensen nodig die een sticker aan je geven voordat je serieus geld hiermee kunt verdienen. Vaak doen influencers het livestreamen erbij om extra geld te verdienen

Sommige populaire TikTok livestreams verdienen tot wel € 10.000 per livestream.

Met verdienmodel zijn de volgende dingen belangrijk:

 • Minimaal 1.000 volgers hebben
 • Veel kijkers nodig die stickers geven of doneren
 • Je moet ouder dan 18 jaar zijn om geld te kunnen verdienen met stickers
 • Je moet iets interessants doen of te vertellen hebben in je livestreams om kijkers vast te houden
 

Manier 7: Donaties krijgen van je volgers

 

Volgers kunnen je geld doneren als je meer dan 100.000 volgers hebt. Als je meer dan 100.000 volgers hebt, kun je er simpelweg voor kiezen om een donatieknop op je account te zetten. Als iemand op je account komt kan deze persoon ervoor kiezen om jou geld te doneren. 

Tiktok

Hoe geld verdienen op TikTok?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen op TikTok. De eerste manier is om gesponsorde inhoud te maken. Dit betekent dat je zou samenwerken met een bedrijf en video’s zou maken die hun product of dienst promoten. 

De tweede manier is om producten of diensten te verkopen via jouw account. Je kunt je eigen producten of diensten maken, of je kunt de producten of diensten van andere bedrijven promoten. 

De derde manier is om TikTok te gebruiken om verkeer naar je andere online kanalen te leiden, zoals je website of een YouTube kanaal. 

Tot slot kun je ook geld verdienen door deel te nemen aan betaalde social media campagnes.

Hoe krijg je volgers op TikTok?

Een van de beste manieren om volgers op TikTok te krijgen, is door interessante en boeiende content te maken. Je kunt ook hashtags gebruiken om mensen te helpen je video’s te vinden. Betaalde promoties kunnen ook een geweldige manier zijn om een groter publiek te bereiken. Je krijgt volgers op TikTok door:

 • Regelmatig te posten
 • Leuke unieke video’s te maken
 • Populaire geluiden te gebruiken of zelf een geluid creëren die populair word
 • De juiste hashtags te gebruiken
 • Betalen voor bereik (TikTok Ads)

Hoe behoudt je je TikTok volgers?

Als je onderweg snel wat geld wilt verdienen, is TikTok misschien de app voor jou. Dit populaire sociale mediaplatform stelt gebruikers in staat om korte video’s van zichzelf te plaatsen die stunts uitvoeren, grappen maken of gewoon plezier maken. 

Sommige van deze video’s kunnen behoorlijk populair worden en als gevolg daarvan kunnen sommige gebruikers hun brood verdienen met hun TikTok-video’s. Als je iets grappigs of vermakelijks te delen hebt, is de kans groot dat iemand het wil zien. 

Als je eenmaal geld verdiend met TikTok wil je dit natuurlijk zo houden, dus is het belangrijk dat je je volgers behoud op je TikTok account. Je volgers behouden doe je door steeds nieuwe en leuke content te blijven uploaden.

Hoe werkt TikTok?

TikTok is een mobiele app waarmee gebruikers korte video’s kunnen maken en delen met anderen. Gebruikers kunnen originele inhoud of remixen van video’s van andere mensen plaatsen. TikTok heeft ook een eigen kanaal waar gebruikers hun eigen video’s kunnen uploaden. Er zijn veel manieren om geld te verdienen met TikTok, waaronder het verkopen van accounts, het maken en delen van gesponsorde inhoud en het maken van advertenties.

Als je een video upload word deze video getoond aan een kleine groep mensen als deze kleine groep mensen goed reageert op je video dan word de video getoond aan een nog grote groep mensen en zo gaat het constant verder. TikTok ziet comments, likes en profielbezoeken als een positief signaal.

Hoe ga je viral op TikTok?

TikTok is een app voor sociale media waar gebruikers korte video’s van zichzelf kunnen delen. Het wordt snel een van de meest populaire apps en het is een geweldige manier om contact te maken met vrienden en volgers. Maar hoe ga je viraal op TikTok? En hoe kun je geld verdienen met TikTok?

Hier zijn een paar tips om viral te gaan op TikTok:

 • Wees eerst creatief en heb plezier. Zorg ervoor dat je video’s interessant en boeiend zijn.
 • Ten tweede, post vaak en gebruik hashtags om een breder publiek te bereiken.
 • Ten derde, werk samen met andere merken of makers om samen te werken aan inhoud. Hierdoor wordt je account zichtbaar voor nieuwe kijkers.
 • Ten vierde: Gebruik betaalde advertenties om het bereik en de betrokkenheid te vergroten.
 • Blijf ten slotte actief en betrokken bij jouw volgers. Reageer op opmerkingen en berichten en blijf geweldige inhoud maken!
 • Doe verschillende TikTok cursussen, dit kan je helpen om een voorsprong op je concurrent te creëren.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Andere manieren om geld te verdienen

Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Dit artikel is geschreven door Emiel. Emiel is een Business student die passie heeft voor online ondernemen. Emiel schrijft voor Extraeuros.nl artikelen over online ondernemen en over online geld verdienen. Emiel schrijft graag over zijn ervaringen met cryptocurrency's, beleggen, dropshipping en affiliate marketing.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + 7 =