fbpx

Geld verdienen met vastgoed

Wil je geld verdienen met vastgoed? Lees dan dit artikel!

Laatste update: 23 mei 2023

Geld verdienen met vastgoed

Wil je beginnen met vastgoed en uiteindelijk geld verdienen met vastgoed? Op deze pagina geven wij een korte basis over wat je moet weten over vastgoed. 

Geld verdienen met vastgoed: 10 manieren

 1. Verhuren van een huis, appartement of kamer aan huurders.
 2. Verkopen van vastgoed.
 3. Verhuren van commercieel vastgoed, zoals winkelpanden of kantoren.
 4. Renovatie en verkoop van huizen of appartementen.
 5. Beleggen in vastgoedfondsen of -trusts.
 6. Verhuren van landbouwgrond of andere agrarische gronden.
 7. Verhuren van garages, opslagruimtes of andere extra ruimtes.
 8. Verhuren van vakantiewoningen of -appartementen.
 9. Ontwikkelen van nieuw vastgoed, zoals het bouwen van huizen of appartementencomplexen.
 10. Verkopen van grond aan ontwikkelaars of investeerders.

1. Verhuren van een huis, appartement of kamer aan huurders

Wil je geld verdienen met vastgoed? Het kopen en verhuren van een woonhuis is de populairste manier van geld verdienen met vastgoed. Als verhuurder biedt het verhuren van een huis, appartement of kamer aan huurders verschillende mogelijkheden om geld te verdienen met vastgoed. Door een woning of een deel daarvan te verhuren, kun je regelmatige huurinkomsten verdienen. 

Het is belangrijk om potentiële huurders wel zorgvuldig te screenen en duidelijke huurovereenkomsten op te stellen om conflicten te voorkomen met de huurder. Het verhuren van vastgoed kan een stabiele inkomstenstroom bieden, maar het vereist ook regelmatig onderhoud aan het huis en de naleving van huurwetten en -voorschriften. 

2. Verkopen van vastgoed

Het verkopen van vastgoed is een manier om veel winst te maken op vastgoedinvesteringen. Of je nu een enkel huis of een portefeuille van vastgoed bezit, het verkopen van dit vastgoed kan resulteren in aanzienlijke winsten als je op het juiste moment je vastgoed verkoopt. Het proces van vastgoed verkopen is het op de markt brengen van de vastgoed, het onderhandelen met potentiële kopers en het afronden van de verkooptransactie. 

Het is belangrijk om de markttrends en de waarde van het vastgoed goed in de gaten te houden om een realistische verkoopprijs vast te stellen en een succesvolle verkoop te realiseren. Zo kun je kijken naar vergelijkbare woningen en naar de huidige hyptoheekrente. Als deze hypotheekrente laag is, zullen (waarschijnlijk) meer mensen een hypotheek nemen. 

3. Verhuren van commercieel vastgoed, zoals winkelpanden of kantoren

Je kunt geld verdienen met vastgoed door woonhuizen te verhuren aan particuleiren, maar je kunt ook commercieel vastgoed verhuren. Commercieel vastgoed biedt de mogelijkheid om geld te verdienen door het verhuren van winkelpanden, kantoren of andere commerciële ruimtes aan bedrijven. 

Hierbij is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de lokale zakelijke markt en trends om een rendabel commercieel vastgoedportfolio op te bouwen. Ook is het hierbij belangrijk om kritisch te kijken naar de financiele situatie van een bedrijf. 

4. Renovatie en verkoop van huizen of appartementen

Renovatie en verkoop van huizen of appartementen, ook bekend als “fix and flip”, is een methode waarbij investeerders vastgoed kopen, het renoveren/opknappen en vervolgens weer met winst verkopen. Deze methode vereist vaardigheden op het gebied van vastgoedbeheer, budgettering, planning en ontwerp. 

Het succesvol kunnen renoveren en verkopen van vastgoed vereist een grondige marktanalyse om de vraag en waarde van het gerenoveerde pand nauwkeurig in te schatten. Daarnaast vereist het ook de juiste connecties zoals een betrouwbare makelaar.

5. Beleggen in vastgoedfondsen of -trusts

Beleggen in vastgoedfondsen of -trusts biedt beleggers de mogelijkheid om indirect te investeren in een portefeuille van vastgoedprojecten. Vastgoedfondsen verzamelen kapitaal van verschillende beleggers en gebruiken dat geld om vastgoed te verwerven en te beheren. Vastgoedbeleggers kunnen profiteren van mogelijke waardestijgingen van het vastgoed en regelmatige inkomsten uit verhuur of winstdeling. 

Het beleggen in vastgoedfondsen biedt diversificatie en vereist vaak minder kapitaal in vergelijking met directe vastgoedinvesteringen. Een ander voordeel is dat je zelf het vastgoed niet bezit waardoor je er weinig omkijken naar hebt. Dit is een stuk passiever, maar zorgt ook voor minder rendement. 

6. Verhuren van landbouwgrond

Het verhuren van landbouwgrond of andere agrarische gronden biedt landeigenaren de mogelijkheid om geld te verdienen zonder zelf actief betrokken te zijn bij de landbouwactiviteiten. Agrarische grond kan worden verhuurd aan boeren of landbouwbedrijven voor gewasproductie, veeteelt of andere agrarische doeleinden. 

Het is belangrijk om duidelijke huurovereenkomsten op te stellen en regelmatig contact te onderhouden met de huurders om ervoor te zorgen dat de grond goed wordt gebruikt en de huurovereenkomsten worden nageleefd. Als het gaat om landbouw zijn hier veel wetten en regels over, dus lees je altijd goed in wat wel en niet mag op de grond. 

7. Verhuren van garages, opslagruimtes of andere extra ruimtes

Het verhuren van garages, opslagruimtes of andere extra ruimtes biedt een mogelijkheid om geld te verdienen met ongebruikte ruimtes. Veel mensen hebben behoefte aan extra opslagruimte voor hun bezittingen of voertuigen. Door deze ruimtes te verhuren, kun je een mooi passief inkomen verdienen. 

Het is belangrijk om de ruimtes veilig en goed onderhouden te houden en duidelijke huurovereenkomsten af te sluiten om misverstanden met de huurders te voorkomen. Het grote voordeel van garageboxen, is dat ze een stuk goedkoper zijn dan een woonhuis. 

8. Verhuren van vakantiewoningen of -appartementen

Het verhuren van vakantiewoningen of -appartementen biedt de mogelijkheid om geld te verdienen aan kortetermijnverhuur aan vakantiegangers. Met platforms zoals Airbnb is het makkelijk geworden om vakantiewoningen te adverteren en te verhuren. 

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de lokale regelgeving en vergunningsvereisten met betrekking tot vakantieverhuur. Door aantrekkelijke accommodaties aan te bieden en een goede gastervaring te bieden, kunnen vakantiewoningverhuurders een stabiele bron van inkomsten realiseren.

9. Huis bouwen

Het bouwen/ontwikkelen van nieuw vastgoed is het bouwen van huizen, appartementencomplexen of commerciële gebouwen op onontwikkelde grond. Vastgoedontwikkeling vereist een grondige marktanalyse, inclusief vraagprognoses en kostenramingen, om de haalbaarheid van het project te beoordelen. Deze methode van geld verdienen met vastgoed vereist een grote investering. 

10. Verkopen van grond aan ontwikkelaars of investeerders

Het verkopen van grond aan ontwikkelaars of investeerders biedt een mogelijkheid om winst te maken op onontwikkelde of onderbenutte grond. Ontwikkelaars en vastgoedinvesteerders zijn vaak op zoek naar grond om nieuwe projecten te realiseren. 

Het is belangrijk om de waarde van de grond goed in te schatten en onderhandelingen te voeren om de beste verkoopprijs te kunnen realiseren. Het verkopen van grond kan een aantrekkelijke mogelijkheid zijn voor landeigenaren die de waarde van hun vastgoed willen verzilveren zonder zelf betrokken te zijn bij ontwikkeling of beheer hiervan.

Vastgoed als investering

Geld verdienen met vastgoed? Vastgoed wordt lange tijd beschouwd als een goede investering. Het kan zekerheid en een goed rendement op de investering bieden, zelfs in moeilijke economische tijden.

Voor veel mensen is investeren in vastgoed een manier om in de loop van de tijd rijkdom op te bouwen en een passief inkomen te hebben. Vastgoed kan een stabielere belegging zijn dan aandelen of andere beleggingsinstrumenten, die sterk in waarde kunnen schommelen. In tegenstelling tot veel andere investeringen, kun je een hefboomwerking gebruiken om onroerend goed te kopen, wat betekent dat je een groter activum kunt beheren met minder geld. Je kunt namelijk een hypotheek aanvragen voor vastgoed wat bij een investering in aandelen niet mogelijk is.

Als je overweegt om te gaan investeren in vastgoed, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Doe eerst je onderzoek en praat met experts om een idee te krijgen van de markt en wat eigendommen waard zijn. Ten tweede, onthou dat het niet alleen om de aankoopprijs gaat – je moet ook rekening houden met de lasten zoals hypotheekbetalingen, verzekeringen, belastingen en reparaties/onderhoud. Daarnaast kan het ook zijn dat je een vervelende huurder krijgt die de huur niet wilt betalen. 

Er bestaan ook veel vastgoed cursussen en community’s waar je leert hoe je kunt investeren in vastgoed of in contact kan komen met mede vastgoed investeerders. Wil je een cursus doen of je aansluiten bij een vastgoed community? Bekijk dan zeker ook de pagina vastgoed cursussen. Wij hebben op deze pagina een overzicht gemaakt van een aantal goede vastgoed cursussen die beschikbaar zijn in Nederland. Deze cursussen gaan over verschillende onderwerpen binnen het vastgoed zoals het verhuren van huizen, het verhuren van vakantiehuizen en het doen van andere vastgoedinvesteringen. 

Wat je moet weten over vastgoed

Wil je geld verdienen met vastgoed? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten voor je begint. Als je overweegt te investeren in vastgoed, zijn er een paar dingen die je moet weten. Hier zijn de basisregels van wat je moet weten om aan de slag te gaan met vastgoed.

Investeren in vastgoed kan een mooie manier zijn om je vermogen op te bouwen en om extra passief inkomsten te genereren en je geld aan het werk te zetten. Er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je aan de kunt gaan met vastgoed. Hier zijn de basisprincipes van wat je moet weten over beleggen in onroerend goed.

 1. Locatie is key: Als het gaat om beleggen in vastgoed, is locatie de sleutel. Je wilt een gebied kiezen dat groeit of groeipotentieel heeft. Dit zorgt ervoor dat jouw belegging in de loop van de tijd in waarde zal stijgen. Kijk bijvoorbeeld naar Amsterdam. Amsterdam word steeds duurder en duurder en het ziet er niet naar uit dat dit de komende tijd gaat veranderen omdat de vraag naar een woning in Amsterdam erg groot is. 
 2. Doe je onderzoek: Voordat je in vastgoed investeert, is het belangrijk om jouw onderzoek te doen en de markt te begrijpen. Je wilt er zeker van zijn dat je een goede deal krijgt voor het vastgoed en dat het groeipotentieel heeft. Bekijk ook goed de risico’s die aan het kopen en verhuren van vastgoed zit. Als je bijvoorbeeld onverwachts je hypotheek niet meer kunt betalen kun je in de problemen komen. 
 3. Bedenk wat je gaat doen: Bedenk wat je met de woning die je koopt, gaat doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de woning te verhuren en door de woning elke maand huurinkomsten te krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om de woning op te knappen en voor meer door te verkopen. Als je goed bent in klussen dan kan het slim zijn om een opknaphuis te kopen, maar als je niet zo handig bent kun je beter een huis kopen waar weinig aan hoeft te gebeuren. Bedenk dus ook goed met welk verdienmodel je geld wilt gaan verdienen met vastgoed. 
 4. Mogelijk: Als laatste is het uiteraard ook belangrijk om eerst op onderzoek te gaan of investeren in vastgoed mogelijk voor je is. Ga in gesprek met verschillende banken en kijk hoeveel hypotheek je kunt krijgen en maak een plan om je hypotheek te betalen en kijk hoeveel je overhoud. Veel mensen die graag geld willen verdienen met vastgoed, maar weinig geld hebben die investeren soms in vastgoed in het buitenland zoals Spanje en maken hier een vakantiewoning van. 

Vastgoedmarkten: Waar in te investeren

De vastgoedmarkt verandert voortdurend, dus het kan moeilijk zijn om te weten waar je jouw geld moet investeren. Er zijn een paar algemene tips die je kunnen helpen geld te verdienen op de vastgoedmarkt.

Een tip is om te investeren in gebieden met een sterke economische groei. Dit betekent dat er meer mensen zullen zijn die vastgoed in deze gebieden willen kopen en dat de prijzen waarschijnlijk zullen stijgen. Een andere tip is om te investeren in gebieden met een lage leegstand. Dit betekent dat er minder woningen beschikbaar zijn voor huur of verkoop en dat de prijzen waarschijnlijk hoger zullen zijn. 

Natuurlijk is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen voordat je in onroerend goed investeert. Je moet rekening houden met zaken als de lokale economie, demografie en andere factoren die de waarde van het onroerend goed kunnen beïnvloeden.

Je kunt ook in plaats van investeren in woningen investeren in ander soort vastgoed. Als je veel budget hebt, kun je bijvoorbeeld een kantoorpand kopen en verhuren. Als je wat minder geld beschikbaar hebt, kun je garageboxen kopen en verhuren of vakantiehuizen kopen en verhuren op een platform als Airbnb.

Daarnaast is het aan te raden om een expert in te schakelen als je overweegt om geld te gaan verdienen met vastgoed. Er bestaan ook vastgoed cursussen waar mensen die al geld verdienen met vastgoed je leren hoe je geld kunt verdienen met vastgoed. 

Beleggingsstrategieën in vastgoed

Geld verdienen met vastgoed? Er zijn veel manieren om geld te verdienen met vastgoed. Sommige mensen kopen huizen en verhuren ze. Anderen knapen huizen op en verkopen de huizen weer door. En er zijn er die investeren in commercieel vastgoed.

Het belangrijkste is om je huiswerk te doen en te weten waar je aan begint. Er is veel oplichting in de vastgoedwereld, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Investeren in vastgoed kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen, maar je moet er slim mee omgaan. Hier zijn een paar tips om geld te verdienen met vastgoed:

 1. Doe je onderzoek: Dit is waarschijnlijk het belangrijkste in deze lijst. Als je succesvol wilt zijn in beleggen in vastgoed, moet je weten wat je doet. Er zijn veel bronnen, dus maak er gebruik van. Lees boeken, luister naar podcasts en praat met andere investeerders. Er bestaan ook cursussen hoe je geld kunt verdienen met vastgoed. 
 2. Wees geduldig: Er zijn momenten waarop je moet wachten op de juiste gelegenheid. Dat is oké, je kunt niets forceren, dus wees geduldig en blijf uit de buurt van deals die niet goed bij je passen. 
 3. Leer van je fouten: Als je bent begonnen met vastgoed dan is het belangrijk om constant te blijven verbeteren. Bekijk kritisch naar wat er beter kan en leer van je fouten zodat je je rendement kunt optimaliseren. 

De voordelen geld verdienen met vastgoed

Investeren in vastgoed heeft veel voordelen. Dit maakt geld verdienen met vastgoed een mooi verdienmodel. 

Een van de meest voor de hand liggende voordelen is dat vastgoed een winstgevende investering kan zijn. Als je een woning koopt en verhuurt, kun je elke maand een aanzienlijk bedrag aan inkomsten verdienen. 

Een ander voordeel van beleggen in vastgoed is dat het een relatief veilige belegging is. In tegenstelling tot aandelen en andere beleggingen die in waarde kunnen stijgen en dalen, heeft vastgoed de neiging om in de loop van de tijd meer waard te worden. Op dit moment in Nederland een woningnood en zoeken meer dan een miljoen mensen een woning. Het ziet er niet naar uit dat dit probleem binnen een aantal jaren word opgelost. Hierdoor blijven huizen altijd schaars. Over het algemeen kosten dingen die schaars zijn meer geld dan dingen waarvan ruim voldoende zijn. 

Dit betekent dat jouw investering waarschijnlijk (Dit is natuurlijk nooit een garantie) in waarde zal stijgen, waardoor het een verstandige investering op lange termijn is. Ten slotte geeft beleggen in vastgoed je de mogelijkheid om vermogen op te bouwen en financiële zekerheid te creëren voor jezelf en jouw gezin.

De risico’s van beleggen in onroerend goed

Hoewel er veel manieren zijn om geld te verdienen met onroerend goed, is het belangrijk om te onthouden dat elke investering risico’s met zich meebrengt. Wanneer je in onroerend goed investeert, kun je te maken krijgen met een aantal risico’s, waaronder:

 1. De markt zou kunnen instorten: Als de markt voor woningen instort, kun je een woning overhouden die veel minder waard is dan wat je ervoor hebt betaald.
 2. Je kan een vervelende huurder krijgen: Huisbaas zijn kan veel werk zijn en als je er niet op voorbereid bent, kan het een nachtmerrie zijn. Je kunt last krijgen van probleemhuurders die hun huur niet betalen of jouw eigendommen beschadigen.
 3. Je kunt juridische problemen krijgen: Er is veel wet- en regelgeving rondom huurwoningen en als je niet oppast, kun je in de problemen komen.
 4. De wetten veranderen: De wetten kunnen veranderen voor verhuurders waardoor het verdienmodel minder aantrekkelijk kan worden. 
 5. Je kan een financiele tegenvaller krijgen: Als je een hypotheek op je vastgoed hebt en je krijgt een financiele tegenvaller dan kan het zijn dat je je hypotheek niet meer kunt betalen. Dit kan zorgen voor schulden of ervoor zorgen dat je investering weg gaat en je vastgoed door de bank word verkocht. 

Conclusie

Vastgoed kan een mooie investering zijn die je een consistent passief inkomen kan opleveren. Als je geld wilt verdienen met vastgoed, zijn er een aantal manieren om dit te doen. Je kunt vastgoed kopen en verhuren, of je kunt huizen opknappen en met winst verkopen. Je kunt ook beleggen in crowdfundingplatforms voor onroerend goed of REIT’s.

Welke manier je ook kiest, er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Doe eerst je onderzoek en begrijp de markt waarin je investeert.

Bedenk natuurlijk ook dat geld verdienen met vastgoed ook een groot nadeel kent voor mensen die een verdienmodel zoeken: Om te investeren in vastgoed heb je flink wat kapitaal nodig. Als je geen kapitaal hebt dan kun jij net zoals de vele andere geen woning kopen in deze woningnood. 

Vastgoed kopen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer geld verdien methodes

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *