fbpx

Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met YouTube, is het mogelijk en hoe doe je dat? In dit artikel vertellen wij je hier alles over.

Geld verdienen met YouTube

Wil je geld verdienen met YouTube? Maar hoe verdien je geld op YouTube? Dit kan op 2 manieren: Door lid te worden van het partnerprogramma van YouTube of iets te doen met het bereik dat je hebt.  Om YouTube partner te worden heb je minimaal 4.000 kijkuren en 1.000 abbonees nodig. 

 

Geld verdienen met YouTube

Wil je geld verdienen met YouTube? YouTube is naast Google de meest gebruikte zoekmachine. Doordat er zoveel mensen op YouTube zitten is er ook veel geld te verdienen met YouTube. Er zijn veel verschillende manieren om geld te verdienen met YouTube. In dit artikel vertellen wij jou verschillende manieren om geld te verdienen met YouTube. De manieren om geld te verdienen:

 1. Geld verdienen zonder video’s van jezelf
 2. Word YouTube partner
 3. Maak gebruik van advertenties
 4. Crowdfunding
 5. Donaties
 6. Merchandise
 7. Producten verkopen op YouTube
 8. Affiliate marketing
 9. Sponsoring
 

1. Cash cow channel

Geld verdienen met YouTube? Om geld te verdienen met YouTube, hoef je geen eigen video’s te hebben waar je zelf in voorkomt. Je kunt zelfs geld verdienen met de video’s van andere mensen. Deze methode word cash cow channel genoemt en is een manier om geld te verdienen met YouTube zonder eigen video’s waar je zelf in voorkomt. Hier is hoe:

 • Maak eerst een YouTube-kanaal en schakel het genereren van inkomsten in. Hiermee kun je geld verdienen met de advertenties die op je kanaal worden weergegeven. Let wel op dat je niet direct geld kunt gaan verdienen met YouTube, maar dat je eerst 4.000 kijkuren en 1.000 abonees moet hebben. 
 • Bedenk vervolgens video’s die je op je kanaal wilt plaatsen. Wanneer deze video’s worden bekeken, verdien je een commissie op basis van de advertenties die worden weergegeven. Kies hierbij een goede niche uit. Dit is een specifiek onderwerp waar jij de expert in wordt. 
 • Als je hebt bedacht wat voor video’s je wilt maken kun je deze video’s zelf maken of je kunt hier iemand voor inhuren. Ga hiervoor naar een website zoals Fiverr en schakel daar iemand in die de video voor je maakt.
 • Upload de video naar YouTube. Geef een goede beschrijving aan je video, een pakkende titel en een aantrekkelijke beschrijving. 

Door dit heel vaak te herhalen kun je op een makkelijke manier heel veel geld verdienen met YouTube. Een YouTubekanaal waar je gezicht niet opstaat en waarmee je veel geld verdiend wordt ook wel een cash cow channel genoemd. Meer lezen hierover? Lees dan cash cow channel opzetten

Geld verdienen YouTube

 

2. Wordt YouTube partner

Wil je geld verdienen met YouTube? Dan is een eerste belangrijke stap om YouTube partner te worden. Als je YouTube partner word, kun je geld gaan verdienen met YouTube advertenties. Het worden van YouTube partner is dezelfde methode om geld te verdienen als een cash cow kanaal. 

Er zijn een paar manieren waarop je partner kunt worden en geld kunt verdienen via YouTube. De eerste manier is de meest gebruikelijke, en dat is door deel te nemen aan het YouTube advertentieprogramma. Met dit programma kunnen populaire kanalen geld verdienen door advertenties op hun video’s weer te geven. Je kunt je aanmelden om partner te worden door deze instructies op de YouTube website te volgen:

https://www.YouTube.com/yt/creator_partner/apply.html

Als YouTube partner word je betaald voor het aantal weergaves dat je hebt. Hoe populairder je bent, hoe meer geld je mogelijk kunt verdienen met YouTube.

Hoeveel je verdiend per weergave hangt wel sterk af in welke branche je zit. Als je een kanaal hebt dat gaat over creditcards zijn je weergaven veel meer waard dan een kanaal dat gaat over honden. Voor een creditcard hebben adverteerders meer geld over dan een hondenspeeltje.

Als het gaat om geld verdienen met YouTube, is het gebruik van advertenties een mooie manier om te beginnen. Advertenties kunnen bij je video’s worden geplaatst om elke keer dat deze video’s worden bekeken inkomsten te genereren. Om advertenties te gebruiken, moet je je aanmelden bij het partnerprogramma. Om toegelaten te worden heb je minimaal 4.000 kijkuren en 1.000 abonees nodig. Als je dit hebt, is dit een makkelijk proces dat slechts enkele minuten duurt. 

Hoeveel verdien je met YouTube?

Hoeveel je precies verdiend per 1.000 weergaves is onduidelijk, maar vaak kun je in financiële branches tot wel € 30 verdienen per 1.000 weergaves. Als je echter in een branche zit als de gamebranche dan kun je misschien maar € 1 per 1.000 weergaves verdienen. Bedenk wel dat de concurrentie een stuk hoger is in de financiële branche dus dat het ook een stuk moeilijker is om 1.000 weergaves te krijgen. 

 

 

3. Maak gebruik van crowdfunding

Opkomende contentmakers hebben een nieuwe manier om geld te verdienen met hun video’s. Dit wordt crowdfunding genoemd, dit is het krijgen van donaties van de kijkers om een hun video’s te kunnen financieren. Zo zegt de Youtuber dat ze bij een bepaald bedrag een bepaalde stunt kunnen doen die mensen graag willen zien. Mensen doneren vervolgens om die stunt daadwerkelijk te zien te krijgen. 

Succesvolle crowdfundingcampagnes kunnen aanzienlijke inkomsten genereren. Veel Youtubers hebben tonen bedragen ingezameld van donateurs over de hele wereld. Met dit bedrag kunnen weer video’s worden betaald, zoals series of gave stunts.

hoe verdien je geld met youtube

 

4. Maak gebruik van donaties

Er zijn veel manieren voor contentcreators om geld te verdienen op YouTube. Een populaire manier is om fan funding of wel donaties te gebruiken. Hierbij wordt er bij de video’s gevraagd om donaties van trouwe kijkers. In veel gevallen krijgt de kijker dan hier iets voor terug zoals dat zijn naam genoemd wordt in een video of toegang krijgt tot exclusieve video’s. 

 

5. Geld verdienen met merchandise

Merchandise kan een andere manier zijn om geld te verdienen met YouTube. Je kunt T-shirts, hoeden, mokken of elk ander type product maken en verkopen met jouw logo of ontwerp erop. Er zijn een aantal websites die je kunt gebruiken om je producten te maken en te verkopen. Een voorbeeld van een website waar je makkelijk je eigen merchandise kunt maken is Printful. Bij Printful is het print on demand. Dit betekent dat er pas bedrukt wordt als er daadwerkelijk iets verkocht is. Hierbij stuurt Printful het direct naar de klant toe. Deze vorm van verkoop heet ook wel dropshipping. Ik leg in mijn gratis handleiding uit hoe je kunt beginnen met dropshipping. 

Een andere manier om geld te verdienen met je eigen producten is door ze op YouTube te verkopen. Je kunt een video over je product maken en vervolgens links opnemen naar waar mensen het kunnen kopen. Je kunt ook advertenties aan je video’s toevoegen om er inkomsten mee te genereren.

 

6. Producten promoten met YouTube

Als het gaat om geld verdienen met YouTube, denken veel mensen aan advertenties. Er zijn ook andere manieren om geld te verdienen met je video’s die net zo winstgevend of zelfs winstgevender zijn. Een manier is om producten rechtstreeks via je video’s te verkopen. Dit kan op verschillende manieren, maar de meest populaire is om een product uit te pakken en te beoordelen of te demonstreren.

In dit type video beoordeel je een product dat je hebt gekocht of gratis hebt gekregen van een bedrijf of van je eigen bedrijf. Vervolgens geef je je eerlijke mening over het product en vertel je je kijkers of je het aanbeveelt of niet. Als je het product aanbeveelt, kun je een link plaatsen in je beschrijving naar waar ze het kunnen kopen. Ook kun je dit doen door middel van affiliate marketing. Hierbij ontvang je een commissie als iemand iets koopt via jou affiliate link

 

Tips voor het verkopen van producten op YouTube

Zorg er eerst voor dat je alleen producten promoot waarin je gelooft en die je ook daadwerkelijk aan je kijkers zou aanbevelen.

Geef je eerlijke mening over een product. Vertel ook de mindere kanten van een product. Als je dit niet doet zullen mensen je als onbetrouwbaar zien en niet snel meer op één van je video’s klikken. 

Vermeld altijd in je video’s of het gaat om een betaalde promotie. Je kunt als je een YouTube video maakt dit aanvinken. Zo weten mensen dat je wellicht niet helemaal objectief over een product bent. 

 

7. Affiliate marketing

Veel mensen realiseren zich niet dat ze geld kunnen verdienen met YouTube. In feite zijn er veel manieren om geld te verdienen met YouTube. Een manier om geld te verdienen met YouTube is door middel van affiliate marketing. Affiliate marketing is een proces waarbij je een product van iemand anders promoot en een commissie verdient op de verkopen die je genereert. Er zijn veel affiliate programma’s in Nederland beschikbaar en de meeste hebben lage toelatingseisen. 

Eén van de beste manieren om met affiliate marketing aan de slag te gaan, is door een YouTubekanaal te maken over een onderwerp waarin je geïnteresseerd bent. Zodra je kanaal een paar video’s heeft, ga je op zoek naar affiliate programma’s die gerelateerd zijn aan je onderwerp. Er zijn veel verschillende programma’s beschikbaar, dus neem de tijd om er een te vinden die bij jouw niche past. 

 

Beginnen met affiliate marketing op YouTube

Zodra je een programma hebt gevonden, kun je het op je kanaal promoten. Als je eenmaal een aanhang op het kanaal hebt opgebouwd, kun je je affiliate links naar je kijkers gaan promoten. Als je kijkers via jouw link iets bestellen ontvang je een commissie. 

Affiliate marketing zie je steeds vaker en is echt een groeiende markt. Het voordeel van affiliate marketing is dat je jarenlang geld kunt verdienen met één video. Affiliate marketing kun je geheel passief maken waardoor je er weinig omkijken naar hebt, maar wel veel geld mee kan verdienen. 

Affiliate marketing is ook perfect voor een beginners omdat affiliate programma’s een stuk toegankelijker zijn dan daadwerkelijke directe samenwerkingen met een merk. Door middel van een affiliate programma kun je je als merk bewijzen tegenover een bedrijf. 

Bekijk alle Affiliate Marketing Cursussen in Nederland

 

8. Werk samen met merken

Ben je op zoek naar een manier om geld te verdienen met YouTube? Hier is een andere manier: Samenwerken met merken! Als je een grote, betrokken doelgroep op YouTube hebt, kunnen merken geïnteresseerd zijn om met je samen te werken om hun producten of diensten te promoten. Dit kan een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen en waardevolle exposure te krijgen.

Neem om te beginnen contact op met de merken waarmee je wilt werken en kijk of ze geïnteresseerd zijn om samen te werken. Zorg ervoor dat je een idee hebt van wat voor soort samenwerking je wilt hebben. Misschien kun je een review video maken of een korte tutorial maken. Wat het ook is, zorg ervoor dat jouw content van hoge kwaliteit is en relevant is voor jouw publiek.

Wees bij het maken van gesponsorde content altijd transparant over met wie je samenwerkt en wat de overeenkomst is.

Het samenwerken met merken lijkt misschien een grote stap, maar dit is het niet als je het goed aanpakt. Je kunt als je een kleine Youtuber bent ook beginnen met het promoten van kleine beginnende bedrijven. Hier zul je aan het begin niet veel geld mee verdienen, maar dit kan een investering zijn voor later.

Relevante posts

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *