Geld verdienen met Youtube

Geld verdienen met Youtube, is het mogelijk en hoe doe je dat? In dit artikel vertellen wij je hier alles over. 

Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met Youtube

Wil je geld verdienen met Youtube? Youtube is naast Google de meest gebruikte zoekmachine. Doordat er zoveel mensen op Youtube zitten is er ook veel geld te verdienen met YouTube. Er zijn veel verschillende manieren om geld te verdienen met YouTube. In dit artikel vertellen wij jou verschillende manieren om geld te verdienen met YouTube. De manieren om geld te verdienen:

 1. Geld verdienen zonder video’s van jezelf
 2. Word YouTube partner
 3. Maak gebruik van advertenties
 4. Crowdfunding
 5. Donaties
 6. Merchandise
 7. Producten verkopen op YouTube
 8. Affiliate marketing
 9. Sponsoring

Manier 1: Cash cow channel

Geld verdienen met Youtube? Om geld te verdienen met YouTube, hoef je geen eigen video’s te hebben waar je zelf in voorkomt. Je kunt zelfs geld verdienen met de video’s van andere mensen. Hier is hoe:

 • Maak eerst een YouTube-kanaal en schakel het genereren van inkomsten in. Hiermee kun je geld verdienen met de advertenties die op je kanaal worden weergegeven.
 • Zoek vervolgens video’s die je op je kanaal wilt plaatsen. Wanneer deze video’s worden bekeken, verdien je een commissie op basis van de advertenties die worden weergegeven. Kies hierbij een goede niche uit. Dit is een specifiek onderwerp waar jij de expert in word. 
 • Ga vervolgens naar een website zoals Fiverr en schakel daar iemand in die de video voor je maakt.

Door dit heel vaak te herhalen kun je op een makkelijke manier heel veel geld verdienen met Youtube. Een Youtube kanaal waar je gezicht niet opstaat en waarmee je veel geld verdiend word ook wel een cash cow channel genoemt.

De Cash Cow Academy heeft een complete cursus gemaakt over hoe je dit kunt doen. De Cash Cow Academy leert je hoe je met een investering van € 0 tot 50 meer dan € 1.500 kunt verdienen met Youtube. Deze cursus is nog relatief nieuw waardoor nog weinig mensen deze methode doen waardoor er weinig concurrentie is.

Cash Cow channels

Met een Cash Cow Channel kun je mogelijk veel geld verdienen volgens Jelline Brands. Jelline Brands geeft hier cursussen over. In de video hieronder verteld Jelline hoe ze $ 180.000+ heeft verdiend met haar Cash Cow kanalen.

Manier 2: Wordt Youtube partner

Geld verdienen met Youtube? Dan is een eerste belangrijke stap om Youtube partner te worden. Als je Youtube partner word, kun je geld gaan verdienen met Youtube advertenties. 

Er zijn een paar manieren waarop je partner kunt worden en geld kunt verdienen via YouTube. De eerste manier is de meest gebruikelijke, en dat is door deel te nemen aan het YouTube partnerprogramma. Met dit programma kunnen populaire kanalen geld verdienen door advertenties op hun video’s weer te geven. Je kunt je aanmelden om partner te worden door deze instructies op de YouTube website te volgen:

https://www.youtube.com/yt/creator_partner/apply.html

Als YouTube partner wordt je betaald voor het aantal weergaves dat je hebt. Hoe populairder je bent, hoe meer geld je mogelijk kunt verdienen met YouTube.

Hoeveel je verdiend per weergave hangt wel sterk af in welke branche je zit. Als je een kanaal hebt dat gaat over creditcards zijn je weergaven veel meer waard dan een kanaal dat gaat over honden. Voor een creditcard hebben adverteerders meer geld over dan een hondenspeeltje.

Als het gaat om geld verdienen met YouTube, is het gebruik van advertenties een geweldige manier om te beginnen. Advertenties kunnen bij jouw video’s worden geplaatst om elke keer dat ze worden bekeken inkomsten te genereren. Om advertenties te kunnen gebruiken, moet je een Google Adsense account maken. Dit is een eenvoudig proces dat slechts enkele minuten duurt. Nadat je je account hebt gemaakt, moet je wat code aan je YouTube-kanaal toevoegen. Google geeft gedetailleerde instructies over hoe je dit kunt doen.

Zodra de code is ingevoerd, verdien je inkomsten elke keer dat iemand een advertentie bij een van je video’s bekijkt. Het bedrag dat je verdient, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type advertentie en de lengte van de video. Je kunt verwachten dat je een paar cent tot een paar euro per 1.000 advertentieweergaves verdient.

Hoeveel je precies verdiend per 1.000 weergaves is onduidelijk, maar vaak kun je in financiële branches tot wel € 30 verdienen per 1.000 weergaves. Als je echter in een branche zit als de gamebranche dan kun je misschien maar € 1 per 1.000 weergaves verdienen. Bedenk wel dat de concurrentie een stuk hoger is in de financiële branche dus dat het ook een stuk moeilijker is om 1.000 weergaves te krijgen. 

Geld verdienen met youtubekanalen

Manier 4: Maak gebruik van crowdfunding

Opkomende contentmakers hebben een nieuwe manier om geld te verdienen met hun video’s. Dit wordt crowdfunding genoemd, het proces omvat het werven van donaties van de kijkers om een creatief project te financieren. Zo zegt de Youtuber dat ze bij een bepaald bedrag een bepaalde stunt kunnen doen die mensen graag willen zien. Mensen doneren vervolgens om die stunt daadwerkelijk te kunnen zien. 

 

Youtube is uitgegroeid tot een populair platform voor het hosten van crowdfundingcampagnes. In veel gevallen krijgen donateurs beloningen aangeboden in ruil voor hun donaties. Ze kunnen bijvoorbeeld exclusieve toegang krijgen tot vroege beelden van het project of mogen deelnemen aan de totstandkoming ervan.

 

Succesvolle crowdfundingcampagnes kunnen aanzienlijke inkomsten genereren. Veel Youtubers hebben tonen bedragen ingezameld van donateurs over de hele wereld. Met dit geld kan een breed scala aan projecten worden gefinancierd, zoals series of gave stunts.

 

Crowdfunding biedt een nieuwe manier voor creators van content om inkomsten te genereren met hun werk en geeft kijkers de mogelijkheid om de projecten te steunen waar ze het meest van genieten.

Echter word er van je verwacht dat het geld wat je ophaalt word gebruikt voor een stunt. Je verdient dus wel geld, maar je moet het ook weer direct uitgeven. 

Manier 5: Maak gebruik van fan funding

Er zijn veel manieren voor creators van content om geld te verdienen op YouTube. Een populaire manier is om fan funding te gebruiken. 

Wat is fan funding?

Fan funding gaat om het opzetten van een kanaal en het toestaan van fans om geld te doneren om het kanaal te steunen. In ruil daarvoor kan de maker van de content extraatjes bieden, zoals exclusieve inhoud, shout-outs of zelfs vroege toegang tot nieuwe video’s. Fan funding kan een geweldige manier zijn om extra inkomsten met je kanaal te verdienen en het is een geweldige manier om je fans te laten zien dat je hun steun op prijs stelt.

Manier 6: Geld verdienen met merchandise

Merchandise kan een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen. Je kunt T-shirts, hoeden, mokken of elk ander type product maken en verkopen met jouw logo of ontwerp erop. Er zijn een aantal online winkels die je kunt gebruiken om je producten te maken en te verkopen, of je kunt een site als Etsy gebruiken om een groter publiek te bereiken.

 

Een andere geweldige manier om geld te verdienen met je eigen producten is door ze op YouTube te verkopen. Je kunt een video over jouw product maken en vervolgens links opnemen naar waar mensen het kunnen kopen. Je kunt ook advertenties aan je video’s toevoegen om er inkomsten mee te genereren.

Don de Jong Youtuber

Youtuber Don de Jong (1 miljoen+ abbonees) met zijn merchandise aan. 

Manier 7: Producten verkopen met Youtube

Als het gaat om geld verdienen met YouTube, denken veel mensen aan advertenties. Er zijn echter andere manieren om geld te verdienen met je video’s die net zo winstgevend zijn. Een manier is om producten rechtstreeks via je video’s te verkopen. Dit kan op verschillende manieren, maar de meest populaire is om een product uit te pakken en te beoordelen of te demonstreren.

 

In dit type video beoordeel je een product dat je hebt gekocht of gratis hebt gekregen van een bedrijf of van je eigen bedrijf. Vervolgens geef je je eerlijke mening over het product en vertel je je kijkers of je het aanbeveelt of niet. Als je het product aanbeveelt, kun je een link plaatsen in je beschrijving naar waar ze het kunnen kopen.

 

Tips voor het verkopen van producten op YouTube

 

Zorg er eerst voor dat je alleen producten promoot waarin je gelooft en die je ook daadwerkelijk aan jouw kijkers zou aanbevelen.

Geef je eerlijke mening over een product. Vertel ook de mindere kanten van een product. Als je dit niet doet zullen mensen je als onbetrouwbaar zien en niet snel meer op één van je video’s klikken. 

Vermeld altijd in je video’s of het gaat om een betaalde promotie. Je kunt als je een YouTube video maakt dit aanvinken. Zo weten mensen dat je wellicht niet helemaal objectief over een product bent. 

Manier 8: Affiliate marketing

Veel mensen realiseren zich niet dat ze geld kunnen verdienen met Youtube. In feite zijn er veel manieren om geld te verdienen met YouTube. Een manier om geld te verdiennen met YouTube is door middel van affiliate marketing. Affiliate marketing is een proces waarbij je een product van iemand anders promoot en een commissie verdient op de verkopen die je genereert. Er zijn veel affiliate programma’s in Nederland beschikbaar en de meeste hebben lage toelatingseisen. 

 

Eén van de beste manieren om met affiliate marketing aan de slag te gaan, is door een YouTube kanaal te maken over een onderwerp waarin je geïnteresseerd bent. Zodra je kanaal een paar video’s heeft, ga je op zoek naar affiliate programma’s die gerelateerd zijn aan je onderwerp. Er zijn veel verschillende programma’s beschikbaar, dus neem de tijd om er een te vinden die bij jouw niche past. 

Beginnen met affiliate marketing op YouTube

 

Zodra je een programma hebt gevonden, kun je het op je kanaal promoten. Als je eenmaal een aanhang op het kanaal hebt opgebouwd, kun je je affiliate links naar je kijkers gaan promoten. Als je kijkers via jouw link iets bestellen ontvang je een commissie. 

 

Affiliate marketing zie je steeds vaker en is echt een groeiende markt. Het voordeel van affiliate marketing is dat je jarenlang geld kunt verdienen met één stuk content. Affiliate marketing kun je geheel passief maken waardoor je er weinig omkijken naar hebt, maar wel veel geld mee kan verdienen. 

 

Affiliate marketing is ook perfect voor een beginners omdat affiliate programma’s een stuk toegankelijker zijn dan daadwerkelijke directe samenwerkingen met een merk. Door middel van een affiliate programma kun je je als merk bewijzen tegenover een bedrijf. 

Affiliate marketing: Weinig gedoe

Sommige mensen verdienen tienduizenden euro's door de nieuwste telefoons uit te pakken en dit te filmen. Ze plaatsen bij dit uitpakken het linkje naar de telefoon in de beschrijving.

Manier 9: Werk samen met merken

Ben je op zoek naar een manier om geld te verdienen met Youtube? Hier is een andere manier: Damenwerken met merken! Als je een grote, betrokken doelgroep op YouTube hebt, kunnen merken geïnteresseerd zijn om met je samen te werken om hun producten of diensten te promoten. Dit kan een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen en waardevolle exposure te krijgen.

 

Neem om te beginnen contact op met de merken waarmee je wilt werken en kijk of ze geïnteresseerd zijn om samen te werken. Zorg ervoor dat je een idee hebt van wat voor soort partnerschap je wilt creëren. Misschien kun je een review video maken of een korte tutorial maken. Wat het ook is, zorg ervoor dat jouw content van hoge kwaliteit is en relevant is voor jouw publiek.

 

Wees bij het maken van gesponsorde content altijd transparant over met wie je samenwerkt en wat de overeenkomst is.

Het samenwerken met merken lijkt misschien een grote stap, maar dit is het niet als je het goed aanpakt. Je kunt als je een kleine Youtuber bent ook beginnen met het promoten van kleine beginnende bedrijven. Hier zul je aan het begin niet veel geld mee verdienen, maar dit kan een investering zijn voor later. 

Stappenplan Youtube kanaal opzetten

Nu je alle methodes kent om geld te verdienen met YouTube is het tijd om over te gaan tot actie. Wij hebben in 6 stappen uitgelegd hoe je geld kan verdienen met YouTube. 

Ben je op zoek naar een goede handleiding hoe je mogelijke duizenden euro’s per maand kunt verdienen met YouTube zonder je gezicht te laten zien? Bekijk dan het artikel cash cow channel opzetten. 

 

Stap 1: Denk na over je niche

 

Je hebt geen groot publiek nodig om geld te verdienen op YouTube. Maar je moet wel nadenken over in welke niche je geïnteresseerd bent en wat voor soort video’s je wilt maken. Misschien wil je producten reviewen of praten over je favoriete reisbestemmingen. Wat het ook is, zorg ervoor dat het iets is waar je echt gepassioneerd over bent, want dat zal terugkomen in je video’s.

 

Als je eenmaal weet wat voor soort content je wilt maken, begin dan met brainstormen over ideeën voor video’s. Je kunt Google Trends gebruiken om te zien welke onderwerpen op dit moment populair zijn en om te zien of je een unieke en interessante invalshoek kunt kiezen. Of zoek naar actuele gebeurtenissen of trends waar je op een humoristische manier op kunt inspelen.

 

Het maakt niet uit welk onderwerp je kiest, zorg ervoor dat je video’s van hoge kwaliteit en informatief zijn.

 

Stap 2: Kijk wat de concurrentie doet

 

Om geld te verdienen met je YouTube kanaal, moet je weten wat de concurrentie doet. Dit betekent dat je naar andere kanalen in jouw niche moet kijken en zien welke inhoud ze publiceren en hoe ze deze promoten.

 

Je kunt deze informatie gebruiken om met nieuwe ideeën voor je eigen kanaal te komen en manieren te vinden om je bestaande content te verbeteren. Bovendien kan het bekijken van de video’s van jouw concurrenten je een idee geven van wat voor soort advertentie strategieën voor hen werken en je helpen bij het ontwikkelen van jouw eigen betaalde marketingplannen.

 

Stap 3: Maak een YouTube kanaal aan

 

Nu je je kanaal hebt gemaakt, is het tijd om geld te gaan verdienen. Inkomsten genereren met je kanaal is eenvoudig; het enige wat je hoeft te doen is jouw AdSense account aan jouw YouTube kanaal te koppelen. Zodra je dat hebt gedaan, begin je geld te verdienen elke keer dat iemand op een advertentie bij je video’s klikt. Je kunt ook geld verdienen met gesponsorde video’s. Om op deze manier geld te verdienen, moet je samenwerken met een bedrijf dat zijn product of dienst wil promoten via een video op je kanaal.

 

Stap 4: Upload hoogwaardige content

Nu je een kanaal van hoge kwaliteit hebt gemaakt, is het tijd om video’s te uploaden en geld te verdienen. Om geld te verdienen met YouTube, moet je inkomsten genereren met je video’s. Dit betekent dat je YouTube toestemming geeft om advertenties in je video’s te plaatsen. Om dit te doen, log je in op jouw YouTube-account en klik je op het tabblad “Mijn kanaal”. Klik vervolgens op de link “Videobeheer” en selecteer “Kanaalinstellingen” in het menu.

 

Vink op het tabblad ‘Inkomsten genereren’ het selectievakje aan naast de melding ‘Inkomsten genereren met mijn video’s’. Je kunt vervolgens kiezen welk type advertenties je wilt weergeven: Videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen, videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen of bumper advertenties.

Als je ervoor wilt zorgen dat mensen het waard vinden om deze advertenties te kijken moet je hoogwaardige content uploaden. Zorg ervoor dat je content uniek is, van hoge kwaliteit en dat mensen er echt iets aan hebben. 

 

Stap 5: Zorg voor goede titels, beschrijvingen en thumbnails

Als je inkomsten wilt genereren met je video’s op YouTube, is het belangrijk om goede titels, beschrijvingen en thumbnails op te maken. Zo trek je meer kijkers en vergroot je de kans dat ze doorklikken naar je video en deze bekijken. Als je boeiende content maakt, kun je mogelijk geld verdienen met advertenties die voor of tijdens je video worden weergegeven.

 

Stap 6: Denk ook op YouTube aan SEO

Als je overweegt een YouTube-kanaal te starten, zijn er verschillende manieren om er geld mee te verdienen. Je kunt inkomsten genereren met je video’s via advertenties, sponsoring en merchandising. Je kunt ook betaalde abonnementen voor je kanaal maken of privélessen of toegang tot je content verkopen. Ten slotte kun je ook live streaming diensten aanbieden waarmee kijkers jouw content kunnen bekijken terwijl deze plaatsvindt.

Om hoog in YouTube te komen staan moet je ook wat doen aan je SEO. Als je je SEO goed wilt hebben moet je weten wat mensen opzoeken op YouTube en deze zoektermen gebruiken in de titel en beschrijving van je video. 

Hoeveel verdien je met youtube

Als Youtuber kun je geld verdienen via verschillende methoden om inkomsten te genereren. De meest gebruikelijke manier is via advertenties, die betalen op basis van hoeveel mensen je video bekijken. Andere manieren zijn onder meer affiliate marketing, sponsoring en het verkopen van eigen producten.

Youtubers met een grote aanhang kunnen tienduizenden euro’s per maand verdienen, alleen al met advertentie inkomsten. De meeste Youtubers verdienen echter niet zoveel geld met advertenties. Uit een recent onderzoek bleek dat de gemiddelde Youtuber ongeveer € 1,00 per duizend weergaven verdient. Dit betekent dat als je een video hebt met 1 miljoen weergaven, je alleen al met advertenties ongeveer € 1.000 kunt verdienen.

De meeste Youtubers maken echter gebruik van hun aanhang en gaan bijvoorbeeld kleding verkopen met hun logo erop. Ook starten Youtubers steeds vaker bedrijven zoals Don de Jong deed met het bedrijf Focus Drink wat nu een megasucces is.

Hoeveel verdienen Youtubers?

Als het gaat om inkomsten, is er geen pasklaar antwoord voor Youtubers. De hoeveelheid geld die ze verdienen, hangt af van verschillende factoren, waaronder maar niet beperkt tot: het aantal weergaven dat hun video’s krijgen, het type advertenties dat bij hun video’s wordt weergegeven, of ze al dan niet gesponsord of productplaatsingen hebben, enzovoort.

Dat gezegd hebbende, sommige Youtubers geven ons een kijkje in hun inkomsten. PewDiePie (echte naam: Felix Kjellberg) is bijvoorbeeld $ 40 miljoen waard. Hij heeft meer dan 50 miljoen abonnees en zijn video’s zijn in totaal meer dan 14 miljard keer bekeken.

Andere bekende Youtubers zoals Shane Dawson en Jeffree Star verdienen ook miljoenen dollars per jaar met hun kanalen.

Hoeveel een Youtuber verdiend hangt ook sterk van de niche af. Als een Youtuber bijvoorbeeld games speelt, zal de Youtuber minder voor advertenties verdienen dan een Youtuber die praat over hoe je geld kunt verdienen met crypto.

Geld verdienen met Youtube

Veel gestelde vragen

Wij van Extraeuros krijgen veel vragen binnen in onze mailbox. De meest gestelde vragen hebben wij zo uitgebreid mogelijk geprobeerd te antwoorden hieronder. 

Tips voor geld verdienen met Youtube

Als je net begint op YouTube, kan het moeilijk zijn om weergaven te krijgen en geld te verdienen. Maar met een beetje moeite en deze tips kun je geld gaan verdienen met je video’s.

 

 1. Krijg veel vind-ik-leuks: Hoe meer mensen je video leuk vinden, hoe groter de kans dat deze wordt weergegeven in de zoekresultaten en voorgestelde video’s van YouTube. Zorg ervoor dat je video’s van hoge kwaliteit zijn en interessant zijn om naar te kijken, en plaats links ernaar op sociale mediasites zoals Facebook en Twitter.
 1. Inkomsten genereren met je video’s: Schakel het genereren van inkomsten in jouw account in en selecteer het type advertenties dat je wilt weergeven (tekst, overlay of video die kan worden overgeslagen). Leun dan achterover en kijk hoe het geld begint binnen te stromen.
 1. Verdien geld met AdSense: Verdien geld door advertenties bij jouw video’s te verkopen of door Google advertenties bij jouw video’s te laten plaatsen. Omdat je een YouTube partner bent, kun je ook inkomsten genereren met YouTube weergaven en klikken. 
 2. Verkoop jouw video’s aan andere videosites: Als je je aanmeldt bij Google, kun je al jouw video’s verkopen aan andere videosites, zoals Hulu en iTunes. 

Hoeveel verdien je per weergave op Youtube?

Om geld te verdienen op YouTube, moet je begrijpen hoe het werkt. In wezen verdien je een fractie van een cent voor elke weergave die je video ontvangt. Het exacte bedrag dat je verdient, hangt af van een de niche, waaronder het budget van de adverteerder, jouw doelgroep en uit welk land jouw kijkers afkomstig zijn. De gemiddelde YouTuber verdient echter tussen de € 2 en € 5 per 1.000 weergaven. Dus als je een video hebt die 10.000 keer wordt bekeken, verdien je tussen de € 20 en € 50.

 

Houd er rekening mee dat deze inkomsten slechts schattingen zijn; Je werkelijke uitbetaling kan hoger of lager zijn. Daarnaast verdien je pas geld als je video minimaal 30 seconden of langer is bekeken. Als kijkers eerder vertrekken, verdien je niets.

Hoeveel weergaves heb je nodig om geld te verdienen op Youtube?

Als het gaat om geld verdienen op YouTube, is het antwoord niet zo eenvoudig als je zou denken. Om geld te verdienen via dit platform, moeten je video’s een groot aantal weergaven hebben. Het aantal weergaven dat nodig is om winst te maken, is echter afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type advertenties dat wordt gebruikt en het onderwerp van uw inhoud.

 

Over het algemeen heb je minimaal 4.000 uur kijktijd en 1.000 abonnees nodig om geld te gaan verdienen op YouTube. Dat gezegd hebbende, deze cijfers kunnen sterk variëren, afhankelijk van de niche waarop je je richt en andere factoren. Als je bijvoorbeeld alleen geïnteresseerd bent in het uploaden van game video’s, heb je misschien maar ongeveer 1.000 weergaven nodig om geld te verdienen.

Hoeveel abonnees heb je nodig om geld te verdienen met Youtube?

Met YouTube, moet je een groot aantal abonnees hebben. Dit komt omdat bedrijven die adverteren op de site alleen werken met kanalen die een bepaald aantal kijkers hebben. Je kunt nog steeds geld verdienen zonder een hoop abonnees te hebben, maar het zal moeilijker zijn. Als je een gamer bent, vraag je je misschien af hoe je geld kunt verdienen met YouTube. De waarheid is dat er verschillende manieren zijn waarop je dit kunt doen. De gemakkelijkste manier is echter door video’s over games te maken.

Hoe zit het met copyright?

Auteursrecht is een hot topic op YouTube. Als je niet de eigenaar bent van het auteursrecht op het materiaal dat je in je video’s gebruikt, kun je problemen krijgen. Gelukkig zijn er een paar manieren om geld te verdienen op YouTube zonder inbreuk te maken op iemands auteursrecht.

 

Een manier is om copyright vrije muziek en videoclips in je video’s te gebruiken. Er zijn een aantal websites die copyright vrije muziek en videoclips aanbieden, en veel daarvan zijn gratis te gebruiken. Zorg ervoor dat je de licentieovereenkomst leest voordat je een van de materialen gebruikt, zodat je weet wat je er wel en niet mee kunt doen.

 

Een andere optie is om originele inhoud voor je video’s te maken. Dit kan van alles zijn, van gescripte video’s tot niet gescripte vlogs. Als u originele inhoud maakt, bezit je het auteursrecht erop en kun je deze gebruiken zoals je wilt.

Relevante posts

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *