fbpx

Geld verdienen naast je baan

Geld verdienen naast je baan? 6 beste manieren. Wij vertellen je hier alles over in dit artikel!
Geld verdienen naast je baan

Wil je geld verdienen naast je baan? Je bent aan het full time of part time aan het werk, maar je hebt elke maand alsnog geld te kort of je wilt gewoon wat meer geld hebben voor leuke dingen of je pensioen. Dan kun je ervoor kiezen om geld te verdienen naast je baan. Dit kan door bijvoorbeeld een klein bedrijfje op te zetten naast je full time of part time baan. 

In dit artikel vertellen wij jou 6 manieren hoe jij extra geld kan verdienen naast je baan. Deze manieren zijn ook schaalbaar waardoor je er uiteindelijk misschien zelfs je full time inkomen van kan maken en kan stoppen met werken (Als je dat wilt natuurlijk). 

Voordelen van geld verdienen naast je baan

Er zijn veel voordelen aan geld verdienen naast je baan. Ten eerste kan het je (natuurlijk) meer geld opleveren. Als je rekeningen moet betalen of schulden moet betalen, kan het veel verschil maken als je wat extra verdiend naast je baan.

Geld verdienen naast je baan kan je ook wat meer gemoedsrust geven. Weten dat je een klein beetje geld hebt gespaard in geval van nood kan een hele geruststelling zijn. En als je ooit je baan kwijtraakt, kan het hebben van dat extra inkomen je helpen rond te komen totdat je een andere baan vindt.

Ten slotte kan geld verdienen naast je baan je helpen gemotiveerd te blijven op het werk. Als je weet dat je een manier hebt om wat extra geld te verdienen, zul je je minder snel ontmoedigd voelen als het moeilijk wordt op je werk. Omdat je weet dat je dan altijd nog een uitweg hebt omdat je een nog extra inkomen hebt. 

Waar let je op?

Wil je geld verdienen naast je baan? Dan moet je uiteraard wel op een aantal dingen letten omdat je (in de meeste gevallen) doordeweeks gewoon de hele dag aan het werk bent. Als je naast je baan geld wilt verdienen, zijn hier een aantal dingen waar je op kunt letten:

 1. Zoek naar activiteiten die bij je passen. Kijk naar je interesses, vaardigheden en beschikbare tijd als je op zoek bent naar manieren om geld te verdienen. Zo kun je als je marketeer als baan hebt beginnen met een eigen website maken en hier geld mee proberen te verdienen. 

 2. Zoek naar manieren om passief inkomen te genereren. Dit betekent inkomsten die je blijft ontvangen, zelfs als je niet actief bezig bent met die activiteit. Voorbeelden van manieren om een passief inkomen te verdienen naast je baan zijn: affiliate marketing, verhuren van een kamer op Airbnb, het verkopen van een product op een website, of het hebben van een YouTube-kanaal met advertenties.

 3. Zoek naar manieren om geld te verdienen die niet te veel tijd kosten. Als je al een fulltime baan hebt, wil je misschien niet te veel tijd besteden aan het verdienen van extra geld. Zoek naar manieren om geld te verdienen die niet te veel van je tijd vragen. Hou er rekening mee dat je niet teveel moet willen omdat je simpelweg weinig tijd over hebt als je ook een full time baan hebt. 

 4. Zoek naar manieren om geld te verdienen die niet te veel geld kosten om te starten. Als je geen geld hebt om te investeren in een nieuw bedrijf, zoek dan naar manieren om geld te verdienen die weinig of geen startkapitaal vereisen. Zo kost bijvoorbeeld een dropshipping bedrijf beginnen relatief weinig geld. Als je wilt beginnen met dropshipping hoef je geen voorraad aan te schaffen en heb je eigenlijk alleen een website nodig om te beginnen. Daarnaast kun je dit ook gewoon gratis leren in mijn e-book. 

 5. Zoek naar manieren om geld te verdienen die geen specifieke vaardigheden vereisen. Als je geen specifieke vaardigheden hebt, zoek dan naar manieren om geld te verdienen die iedereen kan doen, zoals het invullen van enquêtes of het verkopen van spullen op internet. Als je wel specifieke vaardigheid hebt dan kun uiteraard deze het beste doen. Hoe makkelijker het bedrijfsmodel is hoe meer concurrentie er (waarschijnlijk) zal zijn. 

 6. Zorg dat je er niet moet zijn: Zorg voor een verdienmodel waarbij je weinig verplichtingen hebt. Dat is fijn wanneer je even geen tijd of geen zin hebt om te werken aan je extra inkomen. 

Manieren om geld te verdienen naast je baan

Er zijn meerdere manieren beschikbaar om geld te verdienen naast je baan. Het belangrijkste van de manieren om geld te verdienen naast je baan is dat de manier om geld te verdienen niet tijdsgebonden is omdat je natuurlijk overdag aan het werk bent. De beste manieren om geld te verdienen naast je baan zijn hierom:

 1. Affiliate marketing
 2. Geld verdienen met enquêtes
 3. Start een blog
 4. Schrijf e-books
 5. Producten verkopen
 6. Word een freelancer

1. Affiliate marketing

Droom je van geld verdienen naast je baan? Persoonlijk vind ik de beste manier om geld naast je baan te verdienen: Affiliate marketing. 

Affiliate marketing is een mooie manier om wat extra geld te verdienen naast je full time baan. Het is een vorm van marketing waarbij je de producten of diensten van anderen promoot in ruil voor een commissie. Je kunt affiliate programma’s voor zo ongeveer alles vinden, van autoverzekeringen tot webhosting tot wasmachines.

Met affiliate marketing verwijs je mensen door via jouw unieke affiliate link, als mensen dan iets kopen via je unieke link ontvang je een commissie. Dit is goed te doen naast je werk omdat je zelf niks hoeft te doen aan de productafhandeling of klantenservice. Het enige wat jij hoeft te doen is een platform creëren waar mensen op jouw affiliate links klikken. Dit is in de meeste gevallen door een social media account, website of blog.

Als je geen ervaring hebt met affiliate marketing is het aan te raden om een cursus te doen. Wij van Gloriousmindset hebben alle affiliate marketing cursussen op een rijtje gezet. Wil je dit overzicht bekijken? Ga dan naar: Affiliate marketing cursussen.

Het grootste voordeel van geld verdienen naast je baan met affiliate marketing, is dat je niet je eigen product of dienst hoeft te verkopen. Je vindt gewoon een goed affiliate marketing programma en begint het te promoten. 

Wil je meer lezen over affiliate marketing? Lees dan geld verdienen met affiliate marketing.

2. Geld verdienen met enquêtes

Er zijn veel online enquêtesites die je betalen voor jouw mening. Dit kan een geweldige manier zijn om extra geld te verdienen, vooral als je al een baan hebt. Enquêtesites betalen doorgaans geld of bieden cadeaubonnen of andere beloningen voor het invullen van enquêtes.

Een aantal bekende enquêtesites zijn Toluna, Stem Punt en Lifepoints. Al deze sites zijn gratis om lid te worden en de meeste bieden aanmeldingsbonussen voor nieuwe leden.

Een groot voordeel van enquetes is dat het makkelijk is om te doen en dat je makkelijk kunt beginnen. Een groot nadeel is dat dit alles behalve passief is en dat je echt actief aan de slag moet om geld te verdienen. 

Wil je meer lezen over geld verdienen met enquêtes? Bekijk dan de pagina: Geld verdienen met enquêtes. Op deze pagina hebben wij ook een overzicht gegeven van een aantal goede websites voor betaalde enquêtes. 

Waarom zijn enquêtes invullen een goede manier om geld te verdienen naast je baan? Het invullen van enquêtes is locatieonafhankelijk en kun je op elk tijdstip van de dag doen. Je zit ook niet aan verplichtingen vast. Je kunt zelf kiezen hoeveel enquetes je accepteerd. Hoe meer enquêtes je accepteerd hoe meer geld je zult verdienen naast je baan. 


3. Start een blog: maak een blog en begin met posten

Wil je geld verdienen naast je baan? Dan kan bloggen ook een leuke optie zijn. Bloggen is een geweldige manier om je gedachten en meningen met de wereld te delen, en het kan ook een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen. 

Waarom is geld verdienen met bloggen een goede manier om geld te verdienen naast je baan? Als je je eigen blog begint zit je nergens aan vast. Ook kun je over onderwerpen schrijven die je intresseren. Hierdoor kan een blog beginnen niet meer voelen als werken, maar als een hobby waar je geld mee verdiend.

4. Schrijf e-Books

Ben je op zoek naar een manier om wat extra geld te verdienen? Heb je ooit overwogen om e-Books te schrijven? Je kunt korte boeken over verschillende onderwerpen schrijven en deze op Amazon of Bol.com weer verkopen. Dit is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen naast je baan en het is een geweldige manier om je kennis met de wereld te delen. Als je geïnteresseerd bent in het schrijven van eBooks, volgen hier een paar tips om je goed op weg te helpen:

 1. Kies een onderwerp waar je gepassioneerd over bent. Een onderwerp kiezen waar je gepassioneerd over bent  is belangrijk, omdat je enthousiast moet zijn over het onderwerp om een interessant boek te kunnen schrijven. Je zou bijvoorbeeld over het vak kunnen schrijven wat je uitoefent op je werk.
 2. Doe je onderzoek. Zorg ervoor dat je alles weet wat er te weten valt over het onderwerp voordat je begint met schrijven.
 3. Schrijf eerst een ruwe schets. Maak je geen zorgen om het perfect te maken – zet gewoon je gedachten op papier. Je kunt het later altijd nog aanpassen. 

5. Verkoop producten

Er zijn veel manieren om producten te verkopen. Je kunt producten verkopen die je maakt of producten die je bezit.

Je kunt producten online of fysiek verkopen. Je kunt ook een distributeur of agent inschakelen om je te helpen je producten te verkopen zoals bijvoorbeeld een fullfilmentcenter.

Online producten verkopen is een geweldige manier om een groot aantal mensen te bereiken. Je kunt een eigen webshop beginnen of een online marktplaats gebruiken om op te verkopen, zoals Bol.com Amazon of eBay. In Nederland is Bol.com nu vooral een populair platform om op te verkopen. 

Fysiek je producten verkopen is een goede manier om je klanten te ontmoeten en een relatie met deze klanten op te bouwen. Je kunt dan bijvoorbeeld een winkel openen of ergens op een beurs of markt gaan staan. Hou er wel rekening mee dat het hebben van een webshop met fysieke producten een hele opgave kan zijn als je dit naast je baan wilt gaan doen. Als je elke dag nog naast je werk paketten moet gaan versturen hou je bijna geen tijd over voor andere dingen. 

Een online winkel hebben en zelf een voorraad hebben is dus moeilijk te combineren met je baan. Je kunt hierom ook ervoor kiezen om te gaan dropshippen. Hierbij besteed je het logistieke gedeelte van je webshop helemaal uit. Hierdoor hoef je niet midden op de dag paketten te versturen en heb je ook weinig investering vooraf. Het enige wat je met dropshipping hoeft te doen is de marketing, de webshop beheren en de klantenservice doen. 


6. Bied jezelf aan als freelancer

Wil je extra geld verdienen naast je baan? Als je op zoek bent naar een manier om wat extra geld te verdienen naast je baan, is freelancen misschien de juiste optie voor jou. Met freelancen kun je geld verdienen volgens jouw eigen schema en kun je vanuit huis werken, wat een groot voordeel kan zijn. Er zijn veel verschillende freelance mogelijkheden, dus je zou er een moeten kunnen vinden die bij jouw vaardigheden past. 

Zo kun je bijvoorbeeld in de avonden naast je baan sporttrainingen geven aan mensen als freelancer. Zo beweeg je zelf ook direct lekker en verdien je ook nog eens geld ermee. 

Als het gaat om het vinden van klanten, zijn er een aantal verschillende manieren om dit te doen. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met bedrijven of freelancewebsites of vacaturesites gebruiken. Als je net begint, is het belangrijk om geduldig te zijn en jouw portefeuille op te bouwen voordat je op zoek gaat naar beter betalende klanten.

Bonus tip: Zet je geld aan het werk

Als je al een baan hebt dan kan het best vermoeiend zijn om nog eens extra te gaan werken voor wat extra geld naast je baan. Hierom kun je er ook voor kiezen om je geld aan het werk te zetten. Wat word hier mee bedoeld? Het geld wat je hebt investeer je in dingen die mogelijk meer waard kunnen worden. Dit kunnen bijvoorbeeld aandelen zijn, cryptoforex of vastgoed. Over deze manieren hebben wij allemaal uitgebreide uitleg pagina’s geschreven. 
geld verdienen naast je baan
Kan ik naast mijn baan geld verdienen door freelancen?

Ja, freelancen is een manier om geld te verdienen buiten het werk om. Als freelancer bied je je diensten aan aan bedrijven of particulieren die op zoek zijn naar specifieke vaardigheden of kennis waarover jij beschikt.

Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van schrijven, ontwerpen, programmeren of een andere vaardigheid die je hebt. Het voordeel van freelancen is dat je de flexibiliteit hebt om te kiezen wanneer en hoeveel je werkt, en dat je vaak vanuit huis of vanaf een locatie naar keuze kunt werken. Het nadeel is dat je geen vast inkomen hebt en zelf verantwoordelijk bent voor belastingen en verzekeringen.

Kan ik geld verdienen door een tweede baan te nemen?

Ja, het nemen van een tweede baan is een manier om naast je huidige baan extra inkomsten te genereren. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van een part-time baan naast je full-time baan, of het werken van avond- of weekenddiensten.

Het nadeel van het nemen van een tweede baan is dat het tijdrovend kan zijn en dat je minder tijd vrij hebt om te besteden aan andere activiteiten. Het is ook belangrijk om te onthouden dat je eventueel belastingen moet betalen over het geld dat je verdient met je tweede baan.

Kan ik geld verdienen door een eigen bedrijf te starten naast mijn baan?

Ja, het starten van een eigen bedrijf is een manier om naast je baan extra inkomsten te genereren. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van het aanbieden van producten of diensten aan klanten.

Het starten van een eigen bedrijf kan echter risicovol zijn en vereist veel tijd en moeite. Je moet bijvoorbeeld een bedrijfsplan opstellen, investeren in het opzetten van je bedrijf, en je zelf bezighouden met marketing en verkoop. Het is ook belangrijk om te onthouden dat je verantwoordelijk bent voor het betalen van belastingen en andere financiële verplichtingen als eigenaar van een bedrijf. Het is daarom aan te raden om goed na te denken over of het starten van een eigen bedrijf geschikt is voor jou en om professioneel advies

 
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *