Geld verdienen naast je baan

Geld verdienen naast je baan? 6 beste manieren. Wij vertellen je hier alles over in dit artikel!
Geld verdienen naast je baan

Je bent aan het full time of part time aan het werk, maar je hebt elke maand alsnog geld te kort of je wilt gewoon wat meer geld hebben voor leuke dingen. Dan kun je ervoor kiezen om geld te verdienen naast je baan. Dit kan door bijvoorbeeld een klein bedrijfje op te zetten naast je full time of part time baan. 

In dit artikel vertellen wij jou 6 manieren hoe jij extra geld kan verdienen naast je baan. Deze manieren zijn ook schaalbaar waardoor je er uiteindelijk misschien zelfs je full time inkomen van kan maken. 

Voordelen van geld verdienen naast je baan

Er zijn veel voordelen aan geld verdienen naast je baan. Ten eerste kan het je wat extra geld opleveren. Als je rekeningen moet betalen of schulden moet verminderen, kan het veel verschil maken als je wat extra verdiend naast je baan.

Geld verdienen naast je baan kan je ook wat gemoedsrust geven. Weten dat je een klein beetje geld hebt gespaard in geval van nood kan heel geruststellend zijn. En als je ooit je baan verliest, kan het hebben van dat extra inkomen je helpen rond te komen totdat je een andere baan vindt.

Ten slotte kan geld verdienen naast je baan je helpen gemotiveerd te blijven op het werk. Als je weet dat je een manier hebt om wat extra geld te verdienen, zul je je minder snel ontmoedigd voelen als het moeilijk wordt op je werk. Je weet dat je dan altijd nog een uitweg hebt omdat je een extra inkomen hebt. 

Manieren om geld te verdienen naast je baan

Er zijn meerdere manieren beschikbaar om geld te verdienen naast je baan. Het belangrijkste van de manieren om geld te verdienen naast je baan is dat de manier om geld te verdienen niet tijdsgebonden is omdat je natuurlijk overdag aan het werk bent. De beste manieren om geld te verdienen naast je baan zijn hierom:

 • Affiliate marketing
 • Geld verdienen met enquêtes
 • Start een blog
 • Schrijf e-books
 • Producten verkopen
 • Word een freelancer

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing

Persoonlijk vind ik de beste manier om geld naast je baan te verdienen: Affiliate marketing. 

Affiliate marketing is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen naast je full time baan. Het is een vorm van marketing waarbij je de producten of diensten van anderen promoot in ruil voor een commissie. Je kunt affiliate programma’s voor zo ongeveer alles vinden, van autoverzekeringen tot webhosting tot wasmachines.

Met affiliate marketing verwijs je mensen door via jouw unieke affiliate link, als mensen dan iets kopen via jouw link ontvang je een commissie. Dit is goed te doen naast je werk omdat je zelf niks hoeft te doen aan de productafhandeling of klantenservice. Het enige wat jij hoeft te doen is een platform creëren waar mensen op jouw affiliate links klikken. Dit is in de meeste gevallen door een website of blog.

Als je nog geen ervaring hebt met affiliate marketing is het aan te raden om een cursus te doen. Wij van Extraeuros hebben alle affiliate marketing cursussen op een rijtje gezet. Wil je dit overzicht bekijken? Ga dan naar: Affiliate marketing cursussen.

Het grootste voordeel van geld verdienen naast je baan met affiliate marketing, is dat je niet je eigen product of dienst hoeft te verkopen. Je vindt gewoon een goed partnerprogramma en begint het te promoten. Er zijn echter een paar dingen om in gedachten te houden:

Zorg er eerst voor dat het partnerprogramma een goede reputatie heeft. Ten tweede, zorg ervoor dat de producten of services die je promoot relevant zijn voor jouw publiek. Ten derde, maak kwaliteitscontent die mensen helpt hun problemen op te lossen. En tot slot, gebruik effectieve marketingtechnieken om verkeer naar jouw site te leiden.

Wil je meer lezen over affiliate marketing? Lees dan geld verdienen met affiliate marketing.

2. Geld verdienen met enquêtes

Geld verdienen naast je baan met enquêtes

Er zijn veel online enquêtesites die je betalen voor jouw mening. Dit kan een geweldige manier zijn om extra geld te verdienen, vooral als je al een baan hebt. Enquêtesites betalen doorgaans geld of bieden cadeaubonnen of andere beloningen voor het invullen van enquêtes.

Enkele van de bekendste enquêtesites zijn Toluna, Stem Punt en Lifepoints. Al deze sites zijn gratis om lid te worden en de meeste bieden aanmeldingsbonussen voor nieuwe leden.

Om jouw inkomsten uit enquêtes te maximaliseren, moet je je aanmelden voor verschillende sites. Dit zal het aantal enquêtes dat je ontvangt en ook de verscheidenheid aan behandelde onderwerpen vergroten.

Wees eerlijk bij het beantwoorden van enquêtes; anders kom je mogelijk niet in aanmerking voor toekomstige enquêtes of loopt je mogelijk beloningen mis. Zorg er ook voor dat je de recensies van een enquêtesite leest voordat je je aanmeldt.

Wil je meer lezen over geld verdienen met enquêtes? Bekijk dan de pagina: Geld verdienen met enquêtes. Op deze pagina hebben wij ook een overzicht gegeven van een aantal goede websites voor betaalde enquêtes. 

Waarom zijn enquêtes invullen een goede manier om geld te verdienen naast je baan? Het invullen van enquêtes is locatieonafhankelijk en kun je op elk tijdstip van de dag doen. Je zit ook niet aan verplichtingen vast. Je kunt zelf kiezen hoeveel je er accepteerd. Hoe meer enquêtes je accepteerd hoe meer geld je zult verdienen naast je baan. 

3. Start een blog: maak een blog en begin met posten

Geld verdienen naast je baan met bloggen

Bloggen is een geweldige manier om je gedachten en meningen met de wereld te delen, en het kan ook een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen. Als je geïnteresseerd bent in het starten van een blog, zijn hier een paar tips om je op weg te helpen:

 1. Kies een onderwerp waarin je geïnteresseerd bent. Zo kun je makkelijker onderwerpen bedenken om over te bloggen.
 2. Kies een platform. Er zijn veel verschillende platforms beschikbaar, dus kies er een die bij je behoeften past.
 3. Begin met bloggen! Zodra je een onderwerp en platform hebt gekozen, begin je met het plaatsen van inhoud en het opbouwen van een publiek. Een goed platform om je website mee te beginnen is via WordPress.
 4. Verdien geld met je blog. Er zijn veel manieren om geld te verdienen met een blog, dus zoek er een die het beste bij je past.
Waarom is geld verdienen met bloggen een goede manier om geld te verdienen naast je baan? Als je je eigen blog begint zit je nergens aan vast. Ook kun je over onderwerpen schrijven die je intresseren. Hierdoor kan een blog beginnen niet meer voelen als werken, maar als een hobby waar je geld mee verdiend.

4. Schrijf e-Books

E-book schrijven

Ben je op zoek naar een manier om wat extra geld te verdienen? Heb je ooit overwogen om e-Books te schrijven? Je kunt korte boeken over verschillende onderwerpen schrijven en deze op Amazon verkopen. Dit is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen en het is een geweldige manier om je kennis met de wereld te delen. Als je geïnteresseerd bent in het schrijven van eBooks, volgen hier enkele tips om je op weg te helpen:

 1. Kies een onderwerp waar je gepassioneerd over bent. Dit is belangrijk, omdat je enthousiast moet zijn over het onderwerp om een interessant boek te kunnen schrijven. Je zou bijvoorbeeld over het vak kunnen schrijven wat je uitoefent op je werk.
 2. Doe je onderzoek. Zorg ervoor dat je alles weet wat er te weten valt over het onderwerp voordat je begint met schrijven.
 3. Schrijf eerst een ruwe schets. Maak je geen zorgen om het perfect te maken – zet gewoon je gedachten op papier. Je kunt het later altijd nog herzien. Diensten aanbieden: Bied jouw vaardigheden en diensten aan anderen aan zal een geweldige manier zijn om online geld te verdienen. Dit is natuurlijk niet de enige manier om geld te verdienen op internet, maar het is een goede optie voor degenen die de tijd en energie hebben om dit te doen.

5. Verkoop producten

Webshop

Er zijn veel manieren om producten te verkopen. Je kunt producten verkopen die je maakt of producten die je bezit.

Je kunt producten online, fysiek of via de post verkopen. Je kunt ook een distributeur of agent inschakelen om je te helpen jouw producten te verkopen.

Online producten verkopen is een geweldige manier om een groot aantal mensen te bereiken. Je kunt een website opzetten of een online marktplaats gebruiken, zoals Bol.com Amazon of eBay.

Fysiek je producten verkopen is een goede manier om jouw klanten te ontmoeten en een relatie met hen op te bouwen. Je kunt een marktkraam opzetten op een ambachtsbeurs, boerenmarkt of handelsbeurs.

Online verkopen is een goede manier om mensen te bereiken die ver van je vandaan wonen. Je kunt ze jouw catalogi en bestelformulieren sturen en de producten vervolgens naar hen verzenden.

Een goede methode is producten verkopen via Amazon of Bol.com en de logistiek uit handen laten nemen door deze partijen. Zo hoef je enkel zelf de inkopen te doen en de klantvragen te beantwoorden.

Een online winkel hebben en zelf een voorraad hebben is moeilijk te combineren met je baan. Je kunt hierom ook ervoor kiezen om te gaan dropshippen. Hierbij besteed je het logistieke gedeelte van je webshop helemaal uit. Hierdoor hoef je niet midden op de dag paketten te versturen en heb je ook weinig investering vooraf. 

6. Bied jezelf aan als freelancer

Extra geld verdienen naast je baan? Als je op zoek bent naar een manier om wat extra geld te verdienen naast je baan, is freelancen misschien de juiste optie voor jou. Met freelancen kun je geld verdienen volgens jouw eigen schema en kun je vanuit huis werken, wat een groot voordeel kan zijn. Er zijn veel verschillende freelance mogelijkheden, dus je zou er een moeten kunnen vinden die bij jouw vaardigheden past. 

Als het gaat om het vinden van klanten, zijn er een aantal verschillende manieren om dit te doen. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met bedrijven of freelancewebsites of vacaturesites gebruiken. Als je net begint, is het belangrijk om geduldig te zijn en jouw portefeuille op te bouwen voordat je op zoek gaat naar beter betalende klanten.

Bonus tip: Zet je geld aan het werk

Als je al een baan hebt dan kan het best vermoeiend zijn om nog eens extra te gaan werken voor wat extra geld naast je baan. Hierom kun je er ook voor kiezen om je geld aan het werk te zetten. Wat word hier mee bedoeld? Het geld wat je hebt investeer je in dingen die mogelijk meer waard kunnen worden. Dit kunnen bijvoorbeeld aandelen zijn, crypto, forex of vastgoed. Over deze manieren hebben wij allemaal uitgebreide uitleg pagina’s geschreven. 

Hoe verdien je geld naast je baan

Er zijn een paar verschillende manieren om geld te verdienen naast je werk. De gemakkelijkste manier is om een parttime baan te vinden die je in het weekend of in de avond kunt doen. Je kunt ook een klein bedrijf starten of artikelen online verkopen. Als je enige vaardigheden hebt, kun je ook diensten aanbieden zoals bijles, huisreparatie of hondenuitlaatservice. Ten slotte kun je ook beleggen in aandelen of beleggingsfondsen om extra inkomsten te genereren.

Extra geld verdienen naast je baan

Ben je het zat om van 9 tot 5 te werken en niet te kunnen betalen wat je wilt? Wil je naast je baan wat bijverdienen? Er zijn een paar dingen die je kunt doen. Je kunt beginnen met het online zoeken naar klussen. Je kunt freelance werk zoeken of je diensten aanbieden op lokale evenementen. Als je ervaring hebt met het werken met kinderen, overweeg dan om oppas of kinderopvang te worden. Verder kun je extra geld verdienen naast je baan door enquêtes in te vullen, je geld te beleggen in crypto of aandelen en nog veel meer.

geld verdienen naast je baan
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Dit artikel is geschreven door Emiel. Emiel is een Business student die passie heeft voor online ondernemen. Emiel schrijft voor Extraeuros.nl artikelen over online ondernemen en over online geld verdienen. Emiel schrijft graag over zijn ervaringen met cryptocurrency's, beleggen, dropshipping en affiliate marketing.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − vier =