fbpx

Hoe kun je geld besparen?

Wil je geld besparen? Lees dan deze 7 tips om meer geld over te houden. 

geld besparen

Geld besparen kan een moeilijke taak zijn, maar het is belangrijk om te doen om financiële doelen te bereiken en zonder zorgen rond te kunnen komen. Er zijn veel manieren om geld te besparen, zoals het maken van een potje wat je maximaal mag uitgeven, elke maand geld opzij zetten en het vinden van kortingen en aanbiedingen. Het is belangrijk om een manier van sparen te vinden die voor jou werkt en je eraan te houden. Dit artikel geeft tips om effectief geld te besparen.

Wij geven in dit artikel 7 tips om geld te besparen. Deze manieren zijn:

 1. Geld besparen op boodschappen
 2. Minder abonnementen
 3. Leef energiezuiniger
 4. Spaardoelen maken
 5. Goed nadenken over een aankoop
 6. Inzicht houden in je uitgaven
 7. Minder impulsartikelen

1. Geld besparen op je boodschappen

Geld besparen is voor veel mensen een lastige opgave. Het vereist zelfbeheersing en discipline om succes vol erin te zijn. Er zijn echter een paar eenvoudige tips waarmee iedereen geld kan besparen. Door deze tips te volgen, kun je vandaag beginnen met geld besparen en na verloop van tijd een echt verschil in jouw banksaldo zien. 

De eerste manier is geld besparen op je boodschappen. Ten eerste moet je met de boodschappen opletten dan je niet teveel koopt. Als je teveel koopt, heb je kans dat je boodschappen over de datum gaan en dan kun je ze weggooien. Je boodschappen moeten weggooien omdat ze over datum zijn is natuurlijk zonde van je geld. Koop ten tweede enkel dingen die je echt nodig hebt. Laat alle impulsproducten liggen zoals een zak chips die er op dat moment heel lekker uit ziet of een fles cola. Ongezond eten is slecht voor je en kost ook nog eens veel geld als je alles bij elkaar optelt. Een mooi iets om geld op te besparen dus. Als laatste kun je niet alleen voor A-merken kiezen, maar ook eens voor B-merken of huismerken gaan. Soms proef je helemaal geen verschil tussen producten die wel twee keer zo duur zijn.

2. Geld besparen met minder abonnementen nemen

In deze moeilijke economische tijden zijn velen van ons op zoek naar manieren om geld te besparen. Een manier om dit te doen is om het aantal abonnementen dat we hebben te verminderen. Of het nu een tijdschriftabonnement of een Netflix account is, alle kleine beetjes helpen. Hier zijn enkele tips om geld te besparen door te bezuinigen op abonnementen:

 1. Maak een lijst van alle abonnementen die je momenteel hebt. Dit omvat zowel online lidmaatschappen als fysieke lidmaatschappen.
 2. Doorloop de lijst en beslis zonder welke je kunt leven. Misschien kun je je sportschoollidmaatschappen opzeggen en in plaats daarvan thuis gaan sporten of in het park of bos. Of misschien kun je tijdschriften online lezen in plaats van een fysiek abonnement te nemen.
 3. Als je eenmaal hebt besloten welke abonnementen je kunt missen, onderneem dan actie en zeg ze op! Je zult versteld staan hoeveel geld je hiermee kunt besparen.

3. Geld besparen met energiezuiniger leven

We zijn allemaal op zoek om geld te besparen. Of we nu proberen te sparen voor een regenachtige dag, een vakantie of ons pensioen, we kunnen allemaal profiteren van het vinden van manieren om ons zuurverdiende geld te sparen. Er zijn veel verschillende manieren om geld te besparen en de beste manier is meestal degene die past bij jouw levensstijl en bestedingspatroon. 

Een goede manier om geld te besparen, is door energiezuiniger te leven. Energiezuiniger leven is niet alleen goed om geld te besparen, maar ook nog eens goed voor het milieu. Tips om energiezuiniger te leven zijn:

 • Douche korter
 • Zet de lichten uit in ruimtes waar je niet bent
 • Isoleer je huis beter
 • Gebruik niet onnodig een airco
 • Gebruik niet onnodig de kachel, maar trek iets warms aan

4. Maak spaardoelen voor jezelf

Het maken van spaardoelen voor jezelf is een geweldige manier om op de goede weg te blijven met je financiën. Door elke maand geld opzij te zetten, kun je ervoor zorgen dat je jouw spaargeld opbouwt en niet meer uitgeeft dan je je kunt veroorloven.

Er zijn een paar verschillende manieren om spaardoelen in te stellen. Een populaire methode is om je doel op te splitsen in kleinere, beter hanteerbare stukjes. Als je het komende jaar bijvoorbeeld € 1.000 wilt besparen, kun je dat opsplitsen in € 83,33 per maand. Een andere manier om spaardoelen te behalen, is door een bepaald percentage van jouw inkomen te kiezen dat je elke maand wilt sparen. Dit gespaarde geld kun je bijvoorbeeld weer beleggen in aandelen.

Welke methode je ook kiest, het belangrijkste is om je aan je plan te houden en naar je doel toe te blijven werken. Geld besparen kan moeilijk zijn, maar het is de moeite waard als je je rekeningsaldo in de loop van de tijd ziet groeien. Wat geld achter de hand hebben is ook handig als er iets gebeurd waar je niet op gerekend had. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je auto kapot gaat of dat je wasmachine stuk gaat.

5. Denk goed na voordat je iets koopt

Geld is iets wat iedereen nodig heeft, maar niet iedereen heeft. Dit kan een moeilijke situatie zijn om mee om te gaan, maar er zijn manieren om geld te besparen. Er zijn veel dingen die mensen kunnen doen om geld te besparen, en dit artikel zal er enkele bespreken. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter begrip van hoe je geld kunt besparen. 

De meest simpele manier om geld te besparen is door goed na te denken voordat je iets koopt. Ik heb hiervoor een regel die je kunt vasthouden: Als je iets wilt hebben, geef jezelf dan 7 dagen om erover na te denken. Als je het na 7 dagen nog steeds wilt, koop het dan als je het nodig hebt. De kans is groot dat je na 7 dagen het product geeneens meer wilt kopen en dat het een impuls was. Door altijd goed na te denken voordat je iets koopt, kun je heel wat geld besparen. 

Wist je bijvoorbeeld dat de armste groep mensen in Amerika jaarlijks € 400 aan loten koopt, maar geen € 400 zegt te hebben als er iets incidenteels gebeurd? Dit gaat ook simpelweg om slim je geld uitgeven en de juiste keuzes maken in leven.

6. Hou inzicht in je financiën

Een belangrijke manier om geld te besparen is het bijhouden van jouw financiën. Dit kan door al jouw inkomsten en uitgaven vast te leggen in een begroting. Door dit te doen, kun je zien waar jouw geld naartoe gaat en waar je kunt besparen. 

Daarnaast kan het handig zijn om een spaarplan op te zetten, zodat je elke maand automatisch een vast bedrag naar spaargeld stort. Dit zal je helpen om jouw financiële doelen sneller te bereiken.

Een andere manier om jouw financiën bij te houden, is door jouw credit score bij te houden. Jouw kredietscore is een getal dat jouw kredietwaardigheid weergeeft. Hoe hoger jouw score, hoe groter de kans dat je wordt goedgekeurd voor leningen en kredietlijnen tegen gunstige rentetarieven. Je financiën goed op orde hebben is dus ook belangrijk voor de toekomst.

7. Koop minder impulsproducten

Als het gaat om geld besparen, is een van de beste dingen die je kunt doen, minder impulsproducten kopen. Dit zijn de producten die je ziet en beslist die je moet hebben zonder echt na te denken of te plannen. Misschien ben je in de winkel en zie je iets in de actie en besluit je dat je het nodig hebt, ook al weet je niet wat je ermee gaat doen. Of misschien ben je online aan het shoppen en zie je iets wat je opvalt en voordat je het weet, ligt het in je winkelwagen. Hoe het ook zij, als je minder impulsproducten koopt, kun je geld besparen.

Een manier om impulsaankopen te voorkomen, is door een lijst te maken met dingen die je nodig hebt voordat je naar de winkel gaat. Met deze lijst kun je je concentreren op jouw behoeften die je ECHT nodig hebt en niet op iets anders.

Een andere handige tip om minder impulsproducten te kopen is door nooit met honger boodschappen te gaan doen. Als je honger hebt, word je veel sneller verleid door al het lekkers dat je ziet liggen in de supermarkt. 

Geld besparen of meer geld verdienen 

In plaats van geld besparen kun je ook meer geld verdienen natuurlijk. Wil je meer geld verdienen? Bekijk dan zeker de pagina: 35 manieren om online geld te verdienen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *