fbpx

Inkopen bij leverancier

Wil je een webshop of winkel beginnen? Dan eerste stap het vinden van een goede leverancier of groothadel. 

Inkopen bij leverancier

Wat is een leverancier?

Als je producten in bulk wilt kopen voor je bedrijf, moet je waarschijnlijk bij een leverancier of groothandel inkopen. Kopen bij een leverancier of groothandel kan een geweldige manier zijn om kortingen op producten te krijgen, maar het is belangrijk om te weten wat je doet voordat je een aankoop doet bij een leverancier en een leverancier gaat zoeken. Dit artikel geeft een overzicht van wat je moet weten voordat je bij een leverancier of groothandel koopt en hoe je een goede leverancier kan vinden.

Hoe vind je leveranciers?

Als het gaat om inkopen bij een leverancier of groothandel, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om een betrouwbare leverancier of groothandel te vinden. Ten tweede, vergelijk de prijzen en verzendkosten met andere leveranciers of groothandels. Ten derde, houd rekening met de kwaliteit van het product. Ten vierde, zorg ervoor dat het bedrijf een goed retourbeleid heeft. lees ten slotte de recensies om een idee te krijgen van wat anderen hebben ervaren met het bedrijf.

De eerste stap van het inkopen bij leveranciers, is het vinden van een leverancier. De eerste stap is dus een leverancier zoeken die geschikt is voor jou bedrijf. Leveranciers zoeken kun je op verschillend manieren doen. De populaire manier om een leverancier of groothandel te vinden is:

 • Google
 • Beurzen
 • Bedrijfsgidsen

Leverancier zoeken via Google

De eerste stap bij het vinden van een leverancier is bepalen welk product of dienst je nodig hebt. Zodra je weet wat je nodig hebt, kun je beginnen met het onderzoeken van potentiële leveranciers of groothandels. Er zijn een paar verschillende manieren om leveranciers te vinden, zoals online bedrijfsgidsen, beurzen en mond-tot-mond. Het is belangrijk om je potentiële leveranciers te onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze een goede reputatie hebben en in staat zijn om aan je eisen en behoeften te voldoen.

Een populaire manier om leveranciers te vinden is via Google. Google is een populaire zoekmachine en de ideale manier om productleveranciers te vinden. Als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een elektronica productleverancier kun je dit makkelijk opzoeken in Google. Zoektermen om elektronica leveranciers te vinden zijn bijvoorbeeld:

 • Elektronica leverancier
 • Elektronica inkopen
 • Elektronica groothandel

Een elektronica leverancier is uiteraard niet de enige leverancier of groothandel die je kunt vinden via Google zoeken. Je kunt vrijwel alles vinden via Google. Als je een leverancier zoekt via Google dan zoek je:

 • Zoekterm + leverancier
 • Zoekterm + inkopen
 • Zoekterm + groothandel

Beurzen bezoeken

Bij het starten van een bedrijf is een van de belangrijkste dingen die je moet doen, het vinden van een leverancier. Dit kan een moeilijke taak zijn, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om het gemakkelijker te maken. Eerst moet je weten welke producten of diensten je nodig heeft. Zodra je dit weet, kun je gaan zoeken naar leveranciers die deze producten of diensten aanbieden. je kunt online zoeken, in vakbladen of beurzen bijwonen. Beurzen bezoeken is één van de beste manieren om goede leveranciers te vinden voor je webshop. Bij beurzen staan leveranciers of groothandels die actief op zoek zijn naar klanten. Ook kun je de medewerkers van het bedrijf direct spreken waardoor je een band met de leverancier kunt opbouwen. Wil je een beurs bezoeken? Dan kun je bijvoorbeeld naar de Webwinkel vakdagen gaan. 

Leveranciers zoeken tips

Wanneer je een nieuw bedrijf start of een bestaand bedrijf uitbreidt, moet je betrouwbare leveranciers vinden. Hier zijn een paar tips om je te helpen de juiste leverancier voor je bedrijf te vinden:

 

 1. Doe je onderzoek: Vraag andere bedrijven in je branche om aanbevelingen, zoek online of woon beurzen bij. Kijk daarnaast voordat je aansluit ook naar social proof zoals Google of Trustpilot reviews. 

 

 1. Denk na over je behoeften: Maak een lijst van de producten of diensten die je nodig hebt en welk type leverancier het meest geschikt is om deze te leveren.

 

 1. Lees de voorwaarden: Lees altijd de algemene voorwaarden van een leverancier. Hierdoor ontdek je ook misschien de minder goede kanten van een leverancier of groothandel. 

 

 1. Ga af op je onderbuikgevoel: Als je je op je gemak voelt bij een bepaalde leverancier en er zeker van bent dat ze zullen leveren wat je nodig hebt, ga er dan gewoon voor.

Wat is een groothandel?

Als je artikelen voor je bedrijf wilt kopen, vraag je je misschien af of je bij een groothandel moet kopen. Groothandelaars zijn een geweldige optie als je groot wilt kopen of als je op zoek bent naar een lagere prijs per stuk. Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het nemen van je beslissing. Ten eerste hebben groothandels doorgaans een minimale bestekvereisten, dus zorg ervoor dat je daaraan kunt voldoen voordat je je bestelling plaatst. Een groothandel heeft namelijk vaak van één specifieke productgroep een product. Als je niet groot inkoopt als bedrijf dan kun je beter inkopen bij een leverancier. 

Een groothandel is dus een bedrijf dat gespecialiseerd is in één productgroep of branche. Vaak kopen leveranciers bij de groothandel en de leverancier verkoopt dit dan weer aan webwinkels en andere detailhandel. 

Inkopen bij een groothandel

Kopen bij een groothandel heeft veel voordelen. Groothandelaars verkopen doorgaans producten tegen een lagere prijs dan leveranciers. Dit kan een geweldige manier zijn om geld te besparen, vooral als je in bulk koopt. Groothandels hebben ook vaak een breder assortiment dan leveranciers. Dit betekent dat je sneller het exacte product vindt waarnaar je op zoek bent. Inkopen bij een groothandel kan ook handiger zijn dan winkelen bij meerdere leveranciers.

Als je op zoek bent naar artikelen voor je bedrijf, is een groothandel een goede optie. Groothandelaars verkopen artikelen in bulk tegen lagere kosten dan detailhandelaren. Dit kan je helpen geld te besparen, vooral als je meerdere items moet kopen. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kopen bij een groothandel. Ten eerste zult je waarschijnlijk een grotere hoeveelheid moeten kopen dan je bij een detailhandelaar zou doen. Zo kun je niet van één product één stuk kopen, maar wordt er bij een groothandel vaak al gepraat in pallets. 

Eisen van een groothandel

Als je een bedrijf runt, is het belangrijk om te weten waar je je producten kunt krijgen. Een optie is om bij een groothandel te kopen. Groothandels zijn bedrijven die producten in bulk verkopen tegen een gereduceerde prijs. Kopen bij een groothandel heeft veel voordelen, waaronder: Lagere prijzen, een grotere keuze aan producten en de mogelijkheid om in bulk in te kopen. Bij het kiezen van een groothandel is het belangrijk om er een te vinden die goed is en een goede selectie van producten heeft. Echter heeft een groothandel vaak nog strengere toelatingseisen van een leverancier. Bij een groothandel moet je nog meer bewijzen dat je een serieuze partij bent. Laten zien dat je een serieuze partij bent kun je aantonen door bijvoorbeeld cijfers uit het verleden aan te tonen of een grote eerste afname te doen tegen een hoge prijs. Je moet bij een groothandel als het ware aantonen dat je kredietwaardig bent.

Relatie opbouwen met een groothandel

Wanneer je producten voor je winkel wilt kopen, kun je overwegen om bij een groothandel te kopen. Groothandelaars bieden verschillende voordelen die nuttig kunnen zijn voor je bedrijf. Ze kunnen je een grote selectie producten bieden, je in staat stellen om in grote hoeveelheden te kopen en je toegang geven tot lagere prijzen. Door met een groothandel samen te werken, kun je de producten krijgen die je nodig heeft tegen een prijs die bij je budget past. Door in groot in bulk in te kopen bij een groothandel kun je je producten voor de laagste prijs verkopen en op die manier de concurrentiestrijd aangaan of meer marge maken per verkoop. Door altijd groot in te kopen bouw je ook een relatie op met de groothandel. Als je eenmaal een goede relatie hebt opgebouwd met de groothandel kun je bijvoorbeeld meer korting krijgen. 

Vertrouwen opbouwen bij leverancier

Kopen bij een leverancier en groothandel kan een geweldige manier zijn om de producten die je nodig hebt tegen lagere kosten te krijgen. Door groot in te kopen, kun je vaak korting krijgen op de producten die je nodig hebt. Dit kan een geweldige manier zijn om geld te besparen, vooral als je een bedrijfseigenaar bent. Inkopen bij een leverancier en groothandel kan je ook helpen om de producten die je nodig hebt snel en gemakkelijk te krijgen.

Waar let je op bij inkopen bij een leverancier

In de zakenwereld is tijd geld. Hoe eerder je je product kunt krijgen, hoe sneller je er geld mee kunt gaan verdienen. Om die reden kiezen veel bedrijven ervoor om in te kopen bij een leverancier of groothandel. Maar hoe weet je of je de beste deal krijgt? Hoe weet je zeker dat je niet te veel betaalt? En waar let je op bij het kiezen van een leverancier?

 

Hier zijn een paar tips voor het inkopen bij een leverancier of groothandel:

 

 1. Vraag offertes aan bij meerdere leverancier: Als je niet zeker weet bij wie je moet kopen, vraag dan offertes aan bij meer dan één leverancier of groothandel. Op die manier kun je prijzen vergelijken en zien of de bedrijven vergelijkbare kortingen aanbieden.

 

 1. Vraag om een contract met specifieke details: Met een contract weet je zeker dat je beschermd bent en dat de leverancier of groothandel aansprakelijk wordt gesteld voor problemen. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je voor betaald hebt.

 

 1. Controleer of ze een fysieke locatie bij je in de buurt hebben: Als je naar hen toe kunt rijden, kun je ook hun producten zien en controleren of de kwaliteit op peil is voordat je ervoor betaalt.

 

 1. Bekijk de website van een bedrijf waarmee je overweegt zaken te doen.

Dropshippen of inkopen

Als je een eigen webshop of winkel wilt beginnen dan is de eerste overweging die je moet maken of je gaat dropshippen of dat je fysiek voorraad gaat inkopen. Beide dingen hebben voordelen. 

Voordelen van een fysieke voorraad

In de e-commercewereld zijn er twee manieren om producten te kopen: Dropshipping en kopen en een eigen fysieke voorraad aanhouden. Dropshipping is wanneer een winkeleigenaar producten verkoopt die rechtstreeks van de leverancier worden verzonden naar de klant. Kopen is wanneer een winkeleigenaar producten koopt van een groothandel of fabrikant en de producten vervolgens zelf naar klanten verzendt. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Het grote voordeel van dropshipping, is dat je weinig startkapitaal nodig hebt om te beginnen en dat je relatief weinig kosten hebt aan je bedrijf. Het grote nadeel is dat dropshipping erg toegankelijk is waardoor je onderscheiden van de concurrent erg moeilijk kan zijn. Als je bij een Nederlandse dropshipping leverancier zit kan het zijn dat 1.000 mensen precies dezelfde producten verkopen voor precies dezelfde prijs. 

Fysieke voorraad

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het starten van een online bedrijf. Een belangrijke beslissing is of je producten wilt dropshipping of fysiek wilt inkopen. Dropshipping is wanneer een winkeleigenaar producten verkoopt zonder deze daadwerkelijk op voorraad te hebben. Wanneer een klant een product bestelt, neemt de winkeleigenaar contact op met de leverancier, die het product vervolgens rechtstreeks naar de klant verzendt. Dit elimineert de noodzaak voor de winkeleigenaar om producten op voorraad te houden.

Bij een fysieke voorraad koop je producten fysiek in en verzend je ze zelf naar je klant. Dit kost veel meer geld. Zo moet je je eigen voorraad inkopen en je voorraad ergens opslaan. Daarnaast loop je ook risico dat in geld uitgedrukt kan worden en loop je rente mis doordat je dit geld hebt uitgegeven aan je voorraad.

Het grote voordeel van zelf inkopen, is dat je mogelijk een betere prijs kan krijgen voor bepaalde producten waardoor je je makkelijker kunt onderscheiden van de concurrent. Daarnaast ben je met je eigen fysieke voorraad minder afhankelijk van een leverancier. 

fysieke voorraad
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relevante berichten

Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Dit artikel is geschreven door Emiel. Emiel is een Business student die passie heeft voor online ondernemen. Emiel schrijft voor Extraeuros.nl artikelen over online ondernemen en over online geld verdienen. Emiel schrijft graag over zijn ervaringen met cryptocurrency's, beleggen, dropshipping en affiliate marketing.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS € 10.000 dropshipping handleiding ontvangen?

Meld je aan en ontvang een compleet stappenplan om te beginnen inclusief dropshipping niches, dropshipping leveranciers.

extraeuros dropshipping handleiding