NFT maken en verkopen

Hoe kun je een NFT maken en verkopen? Lees het op deze pagina. 
NFT maken en verkopen

NFT maken

NFT’s zijn digitale kunstwerken die alles kunnen vertegenwoordigen, van een kunstwerk tot een nummer of een video. Ze worden opgeslagen op de blockchain, wat betekent dat ze onveranderlijk en veilig zijn. NFT’s kunnen worden gekocht, verkocht of verhandeld zoals elk ander actief en ze hebben het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we omgaan met digitale kunst.

NFT’s zijn in een korte tijd zeer populair geworden. Veel mensen weten hoe ze ze moeten kopen, maar ook veel mensen vragen zich af hoe je een NFT zelf kunt maken. Het maken van een NFT is eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden of kennis. Het enige wat je nodig hebt, is een computer met een internetverbinding en wat ETH (Ethereum). Met deze dingen kun je in slechts een paar minuten jouw eigen NFT maken.

Als je een NFT wilt maken, zijn er twee manieren om dit te doen: Via een online marktplaats of via een smart contractplatform. Marktplaatsen zijn gemakkelijker en sneller, maar ze brengen enkele risico’s met zich mee. Smart contract platforms zijn complexer, maar bieden meer veiligheid.

Om een NFT te maken heb je wel grafische skills nodig omdat je natuurlijk zelf kunst gaat maken. 

Wil je een NFT maken, maar dit helemaal uitbesteden? Dit kun je ook doen en is minder duur dan je zou verwachten. Een NFT helemaal maken of een deel hiervan kun je gemakkelijk doen op het platform Fiverr. Hier bieden freelancers hun diensten aan en kun je ook een freelancer inhuren om een NFT te maken. 

Het grote voordeel van Fiverr, is dat er freelancers over de hele wereld op het platform actief zijn. Als je iemand in India inhuurt zal deze relatief goedkoop zijn omdat het arbeidsloon daar simpelweg een stuk lager is. Wil je een NFT maken? Neem dan zeker een kijkje op Fiverr.

Wat is een NFT?

Een NFT is een digitaal kunstwerk dat op een blockchain bestaat. NFT’s zijn uniek en kunnen niet worden nagemaakt, waardoor ze ideaal zijn voor het opslaan van waarde en het bezitten van digitale activa. Cryptocurrency’s zijn het meest voorkomende type NFT, maar ze kunnen ook andere soorten digitale activa vertegenwoordigen, zoals kunstwerken, muziek en video’s.

NFT’s worden nu voornamelijk gebruikt als investering om er op lange of korte termijn geld mee te verdienen. Wil je meer lezen over geld verdienen met NFT’s? Lees dan ook: Geld verdienen met NFT’s.

NFT voorbeeld

Een NFT wallet aanmaken

NFT, of non-fungible tokens, zijn digitale activa die uniek zijn en niet kunnen worden nagemaakt. Ze worden steeds populairder als een manier om het eigendom van digitale inhoud, zoals kunst, muziek of zelfs tweets, te tonen. NFT’s worden opgeslagen op een blockchain, een gedecentraliseerd grootboek dat transparante en veilige transacties mogelijk maakt. Het maken van een NFT is relatief eenvoudig en vereist geen programmeerkennis. In dit artikel zullen we je door het proces leiden om jouw eigen NFT te maken.

NFT maken apps

 

Non-fungible tokens, of NFT’s, zijn digitale activa die uniek zijn en niet kunnen worden nagemaakt of vervangen. NFT’s worden vaak gebruikt om items zoals kunst, verzamelobjecten of in-game items weer te geven.

Met de recente explosie in populariteit van NFT’s, is er een overeenkomstige toename geweest in het aantal toepassingen waarmee gebruikers hun eigen NFT’s kunnen maken en beheren. Enkele van de meer populaire apps voor het maken van NFT zijn:

 • EtherTweet: EtherTweet is een platform voor sociale media waarmee gebruikers tweets kunnen maken en delen die zijn opgeslagen als NFT’s op de Ethereum-blockchain.
 • OpenSea: OpenSea is een online marktplaats voor het kopen, verkopen en verhandelen van NFT’s. Het platform ondersteunt een breed scala aan activa, waaronder digitale kunst, verzamelobjecten en in-game-items.

Daarnaast bestaan er ook apps waarmee je zelf een NFT kunt maken. Apps waarmee je zelf een NFT kunt maken zijn:

 • Qikel
 • Gang
 • NFT maker
 • 8bit painter
 • Curate
NFT maken met een app

Een NFT kunstwerk maken

NFT’s, of niet vervangbare tokens, zijn digitale activa die eigendom kunnen zijn en kunnen worden verhandeld. Ze zijn uniek en kunnen niet worden nagemaakt, waardoor ze waardevol zijn voor verzamelaars. NFT kunst wordt gemaakt door kunstenaars met behulp van blockchain-technologie. Het kunstwerk wordt opgeslagen op de blockchain en kan worden gekocht, verkocht of verhandeld zoals elke andere NFT.

NFT kunst kan vele vormen aannemen. Het kan een traditioneel kunstwerk zijn, zoals een schilderij of beeldhouwwerk, dat wordt gedigitaliseerd en opgeslagen op de blockchain. Of het kan een compleet nieuw type kunstwerk zijn, speciaal gemaakt voor de digitale wereld. NFT kunst kan zelfs dingen zijn zoals tweets of GIF’s.

Het maken van een NFT artwork is relatief eenvoudig. Ten eerste maakt de kunstenaar het kunstwerk met behulp van welk medium hij ook kiest.

De tweede stap is echter ingewikkelder om de NFT op een blockchain te zetten. Echter zijn er genoeg bronnen of freelancers die je hierbij kunnen helpen. 

Een NFT kunstwerk laten maken

In de afgelopen maanden bruist de wereld van cryptocurrency van de activiteiten rond niet vervangbare tokens of NFT’s. NFT’s zijn digitale activa die uniek zijn en niet kunnen worden nagemaakt. Dit maakt ze perfect voor gebruiksscenario’s zoals eigendomsverificatie, digitale kunst en meer. Hoewel NFT’s al een tijdje bestaan, beginnen ze pas sinds kort veel aandacht te krijgen. Deze hype is omstaan sinds een NFT verkocht werd voor een paar miljoen euro. Hierdoor zijn mensen de waarde in gaan zien van NFT’s.

Als je betrokken wilt raken in de NFT markt, is de eerste stap om jouw eigen te maken.

Hoe promoot je een NFT?

NFT’s, of niet-vervangbare tokens, zijn een nieuw type cryptocurrency waarmee gebruikers digitale activa kunnen kopen, verkopen of verhandelen. NFT’s zijn uniek en kunnen niet worden nagemaakt, waardoor ze een waardevol bezit zijn voor verzamelaars en investeerders. Veel mensen gebruiken NFT’s als een investering en kopen deze met de intentie om ze meer waard te laten worden. Als je zelf een NFT gaat maken moet je ervoor zorgen dat mensen denken dat deze NFT waardevol is en ervoor zorgen dat de NFT gewild is. 

Zorgen dat een NFT erg gewild word, kun je doen door een NFT goed te promoten. Zo kun je een website aanmaken van je NFT waar je uitgebreide omschrijvingen bij de NFT’s geeft en ze een diepere betekenis geeft. 

Ga je een NFT maken? Dan is een NFT promoten ook erg belangrijk. 

Dus hoe promoot je een NFT?

Ten eerste is het belangrijk om content van hoge kwaliteit te maken die waardevol is voor jouw doelgroep. Dit kunnen video’s, artikelen of zelfs alleen posts op sociale media zijn. Vervolgens moet je interesse wekken voor jouw NFT door iets unieks of zeldzaams aan te bieden. Ten slotte moet je een gemeenschap van supporters en kopers opbouwen die geïnteresseerd zijn in jouw NFT’s.

Met deze stappen in gedachten kunt je beginnen met het promoten van jouw NFT’s en er een succesvol bedrijf omheen bouwen.

Vaak helpt het met de promotie om bepaalde bekende mensen binnen de investeringsindustrie te betrekken bij jouw NFT’s. Zo zie je bijvoorbeeld dat veel Youtubers bezig zijn met NFT’s. Youtubers doen dit in de meeste gevallen omdat door hun bekendheid dingen meer waard worden omdat er veel copycats zijn. 

 

NFT maken en promoten

NFT maken handleiding

Als je geïnteresseerd bent in het maken van jouw eigen NFT’s, zijn er een paar verschillende manieren om dit te doen.

Ten eerste moet je een thema bedenken voor jouw NFT. Zo zijn de APE’s heel bekend in de NFT industrie. Vaak hebben de apen van de NFT’s een bepaald thema. Zo heb je bijvoorbeeld de verveelde apen of Adidas apen. 

Als je een thema hebt gekozen kun je de NFT’s gaan maken. De meeste mensen huren hier een grafisch ontwerper voor in als ze echt iets unieks willen maken. Vaak is het inhuren van een grafisch ontwerper niet zo duur als je zult denken. Een andere mogelijkheid is om een NFT app te gebruiken. 

Als je helemaal klaar bent met het ontwerp van jouw NFT kun je jouw NFT gaan creëren. Een NFT creëer je op de blockchain. Een populaire methode is om de Ethereum blockchain te gebruiken, waarmee je NFT’s kunt maken en verhandelen met behulp van de Ether cryptocurrency.

Een andere optie is om de EOS-blockchain te gebruiken. Deze optie is populair omdat gebruikers geen kosten hoeven te betalen wanneer ze NFT’s maken of verhandelen. Het kan echter moeilijker zijn om een EOS-portemonnee en -account in te stellen dan om een Ethereum-account in te stellen.

Ten slotte kunt je ook NFT’s maken met behulp van het financiële Wave-protocol. 

Als laatste moet je uiteraard de promotie van je NFT doen. Vaak is het aan te raden om je NFT eerst te promoten en deze daarna pas live te zetten. Zo kun je een hype laten ontstaan en het exclusiever laten lijken als mensen erover nadenken om jouw zelfgemaakte NFT te kopen. 

Stap 1: Bedenk een thema van je NFT

Als je erover nadenkt om je eigen NFT te maken, is de eerste stap het bedenken van een thema. Wat wil je dat jouw NFT vertegenwoordigt? Of het nu gaat om een stukje digitale kunst, een zeldzame videoclip of een unieke virtuele wereld, jouw NFT moet een verbindend thema hebben dat alles met elkaar verbindt.

Zodra je jouw thema in gedachten hebt, begin je te brainstormen over wat voor soort inhoud je in jouw NFT wilt opnemen. Wordt het een statisch beeld of wordt het geanimeerd? Welke kleuren ga je gebruiken? Hoe complex wil je het hebben? De sky is the limit als het gaat om creativiteit, dus laat je fantasie de vrije loop!

Denk ten slotte na over hoe je jouw NFT op de markt gaat brengen. Wie is je doelgroep en welke platforms gaan ze gebruiken?

Stap 2: Maak de NFT

In het afgelopen decennium hebben we een stijging gezien in digitale kunst en de waarde ervan. Nu kunnen we met behulp van blockchain-technologie non-fungible tokens (NFT’s) maken. NFT’s zijn unieke, digitale activa die kunnen worden gekocht, verkocht of verhandeld zoals traditionele cryptocurrencies. Maar in tegenstelling tot Bitcoin of Ethereum zijn NFT’s niet uitwisselbaar – elk is uniek. Dit maakt ze perfect voor artiesten en makers die hun werk online willen verkopen. Door een NFT te creëren, kunnen kunstenaars waarde toekennen aan hun werk en dit rechtstreeks verkopen aan fans en verzamelaars.

Stap 3: Bedenk op welke blockchain je de NFT gaat zetten

Als het gaat om het maken van een NFT, is een van de belangrijkste overwegingen welke blockchain je gaat gebruiken. Er zijn een paar verschillende opties beschikbaar, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Een populaire optie is de Ethereum blockchain. Ethereum wordt veel gebruikt voor NFT’s vanwege de flexibiliteit en ondersteuning voor smart contracten. Het kan echter duur zijn om Ethereum te gebruiken, omdat de kosten gebaseerd zijn op gasprijzen.

Een andere optie is de EOS-blockchain. EOS biedt gratis transacties en schaalbaarheid, maar het kan moeilijk zijn om voor te ontwikkelen.

Ten slotte is er de TRON-blockchain. TRON biedt een hoge doorvoer en lage kosten, maar wordt niet zo veel gebruikt als Ethereum of EOS.

Dus welke blockchain moet je kiezen? Het hangt af van jouw behoeften en voorkeuren.

Stap 4: Creëren van de NFT

NFT’s, of niet-vervangbare tokens, zijn digitale activa die niet uitwisselbaar zijn. In tegenstelling tot cryptocurrency, die kan worden ingewisseld voor andere cryptocurrency of fiat-valuta, vertegenwoordigen NFT’s een uniek item met inherente waarde. NFT’s kunnen worden gebruikt om het eigendom van digitale of fysieke activa, zoals kunst, muziek of verzamelobjecten, weer te geven. Ze kunnen ook worden gebruikt om schaarste te creëren in online games en sociale mediaplatforms.

Als je een NFT hebt gemaakt en hebt bedacht op welke blockchain je je NFT wilt dan kun je je NFT gaan creëren. 

Stap 5: Het promoten van de NFT

De vijfde en laatste stap bij het maken van een NFT is het promoten van de NFT. Nadat de NFT is gemaakt, is het belangrijk om bekendheid en interesse te genereren om de NFT te verkopen. Er zijn een paar manieren om dit te doen, waaronder:

 1. Sociale media: Maak berichten op verschillende sociale mediaplatforms (Facebook, Twitter, Instagram) over de NFT. Zorg ervoor dat je relevante hashtags gebruikt, zodat mensen die naar NFT’s zoeken, jouw bericht gemakkelijk kunnen vinden. Voeg aantrekkelijke afbeeldingen toe en een link naar waar de NFT kan worden gekocht.
 2. E-mailmarketing: Stuur e-mails naar jouw abonnees of klanten om de release van jouw nieuwe NFT te promoten. Voeg aantrekkelijke afbeeldingen toe en een link naar waar de NFT kan worden gekocht.
 3. In Game Advertising: Plaats een banner in een game of gebruik bestaande middelen om reclame te maken voor de NFT. Zorg ervoor dat het goed zichtbaar is en de aandacht trekt. Voeg aantrekkelijke afbeeldingen toe en een link naar waar de NFT kan worden gekocht. 
 4. Werk samen met bekende mensen of invloedrijke mensen in de crypto en NFT industrie. Influencers kunnen ook mensen beïnvloeden om NFT’s te kopen. 

Is het maken van een NFT moeilijk?

Nee, een NFT maken is niet moeilijk. In feite kan iedereen met slechts een paar klikken een NFT maken. Het enige dat je nodig hebt, is een afbeeldings- of videobestand en een wallet die NFT’s ondersteunt.

Een NFT maken is zo eenvoudig als 1-2-3:

 1. Kies het bestand dat je in een NFT wilt veranderen. Dit kan elk afbeeldings- of videobestand zijn.
 2. Selecteer een wallet die NFT’s ondersteunt. Er zijn veel portefeuilles om uit te kiezen, dus zorg ervoor dat je jouw onderzoek doet voordat je er een kiest.
 3. Stuur jouw bestand naar het wallet adres dat is opgegeven door de wallet provider (broker). Dat is het! Jouw bestand is nu een NFT.
Is een NFT maken moeilijk

Kan iedereen zelf een NFT maken?

Ja! Iedereen kan zijn eigen NFT’s maken. Het enige dat je nodig hebt, is een digitaal bestand en een online platform dat NFT’s ondersteunt. Om een NFT te maken, moet je eerst jouw digitale bestand uploaden naar het platform. Vervolgens moet je een prijs voor jouw NFT instellen en kiezen hoe je deze wilt verkopen. Je kunt het direct verkopen of veilen aan de hoogste bieder. Zodra jouw NFT is gemaakt, wordt deze voor altijd op de blockchain opgeslagen en kan niet worden gewijzigd of verwijderd.

Kan ik een NFT maken uitbesteden?

Ja, je kunt het maken van jouw NFT uitbesteden. Je moet een team van blockchain ontwikkelaars vinden die ervaring hebben met het ontwikkelen van NFT’s. Ze moeten slimme contracten kunnen maken en op de blockchain kunnen implementeren. Zodra de NFT is gemaakt, kun je deze minten en naar jouw portemonnee overbrengen.

Kun je een NFT maken en verkopen?

Ja, je kunt zeker een NFT maken en verkopen. Wij hebben in dit artikel uitgelegd hoe je een artikel kunt maken en deze kunt verkopen. Je kunt zelf een NFT maken en verkopen of je kunt ervoor kiezen om iemand in te huren die dit voor jou doet. Vaak moet je de promotie van jouw NFT wel zelf doen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relevante berichten

welke crypto kopen

Welke crypto niet kopen

Welke crypto niet kopen? Wij vertellen jou 10 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een crypto.  Welke crypto’s niet kopen Als

Lees verder »
Waarom een crypto crash?

Waarom een crypto crash?

Waarom een crypto crash? Lees het in dit artikel! Cryptocurrency’s hebben de wereld ineens veroverd sinds hun opkomst in 2009, maar net zo snel als

Lees verder »
Wat is IOTA

Wat is IOTA?

Wat is IOTA? Als je geld wilt verdienen met crypto is het handig om onderzoek te doen naar verschillende alt coins. Eén van deze altcoins is

Lees verder »
Wat is chainlink?

Wat is Chainlink?

Wat is LINK? LINK is een digitaal bezit dat het Chainlink netwerk aandrijft. Het wordt gebruikt om knooppuntoperators te betalen voor het leveren van gegevens

Lees verder »
Wat is de blockchain?

Wat is de blockchain?

De blockchain is een nieuw soort database waarin transacties opgeslagen worden. De blockchain word in veel gevallen gebruikt voor het opslaan van cryptocurrency transacties. Veel

Lees verder »
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *