fbpx

Vastgoed cursus

Wil je een vastgoed cursus doen? Lees dan dit artikel! Wij hebben een lijst gemaakt van de 3 beste vastgoed cursussen en geven nog veel waardevolle vastgoed tips. 

Vastgoed cursus

Vastgoed cursus

Een cursus vastgoed is de beste manier om meer te weten te komen over de vastgoedbranche en aan de slag te gaan in een carrière in de vastgoed. Een vastgoed cursus leert je de basisprincipes van de vastgoedbranche, inclusief het vinden en financieren van vastgoed, het onderhandelen over deals en het beheren van jouw panden.

Een vastgoed cursus is ook een manier om te netwerken met andere vastgoedondernemers in de branche. Je kunt andere agenten, makelaars en investeerders ontmoeten en meer te weten komen over hun bedrijven. Dit netwerken kan van onschatbare waarde zijn als je je eigen carrière in het vastgoed begint.

Als je overweegt om een carrière in vastgoed te beginnen, of als je al in de branche werkt, maar meer wilt leren, dan is een cursus vastgoed een optie voor jou. 

Bij vastgoed wordt vaak aan woonhuizen gedacht, maar er zijn ook cursussen beschikbaar over bijvoorbeeld vakantiewoningen en garageboxen. 

De beste vastgoed cursussen

Als je een vastgoed cursus wilt doen in Nederland is dat geen enkel probleem. Er zijn een aantal Nederlandse vastgoed cursussen beschikbaar die je heel veel waardevolle informatie kunnen geven over vastgoed. De beste vastgoed cursussen zijn:

 1. Vastgoed academy
 2. Vastgoedcommunity
 3. BNBverhuurcursus

1. Vrijheid vastgoed 

vrijheid vastgoed cursus

Een vastgoed cursus is de vastgoed academy. De vrijheid vastgoed cursus geeft je een complete handleiding hoe je geld kunt verdienen met vastgoed. Vrijheid vastgoed biedt meerdere beleggingsproducten aan. Zo kun je een maand abonnement nemen waarin je kunt deelnemen aan vraag-en-antwoorduurtjes (Q&A) en biedt vrijheid vastgoed verschillende trainingen aan om te leren over vastgoed. Vrijheid vastgoed gaat niet alleen over het aankopen van vastgoed, maar ook over het beheren en verhuren van vastgoed. 

De vrijheid vastgoed cursus heeft meer dan 20 uur aan materiaal om te bekijken als je je hebt aangemeld voor de cursus. Het grote voordeel van de cursus is dat je levenslange toegang hebt, dus de cursus is een eenmalige investering. Daarnaast is er een actieve vastgoed community waarin je 24/7 vragen kunt stellen. Deze vragen zullen dan beantwoord door mensen die ook bezig zijn met vastgoed. Dit zijn dus mensen met dezelfde visie en met praktijk ervaring in het vastgoed. Door met mensen in contact te komen die ook in het vastgoed zitten kun sneller stappen maken binnen het vastgoed dan wanneer je alles in je eentje moet ontdekken. 

Wat krijg je bij Vrijheid vastgoed?

 • 20+ uur aan online cursus
 • Levenslange toegang
 • Veel hulpmateriaal zoals checklisten
 • 24/7 support van de community
 • € 10.000 aan bonussen
 • Live meetings

Wat zeggen andere mensen?

Vrijheid Vastgoed is een vastgoedadviseur met een uitstekende TrustScore van 4.8 uit 5 op Trustpilot, gebaseerd op 74 beoordelingen. De reviews laten een positieve waardering zien, met 92% van de beoordelingen met 5 sterren en 8% met 4 sterren. Klanten zijn tevreden over de waardevolle cursussen en retreats die worden aangeboden, waarbij veel informatie en praktische handvatten worden geboden. De mentoren worden geprezen en de cursus wordt als waardevol, eerlijk en inspirerend beschouwd. De mix van theorie en praktijk wordt als positief ervaren, evenals de ondersteunende community en de persoonlijke aandacht. Het 1-op-1 traject en de coaching worden als enorm waardevol en leerzaam beschouwd, met positieve resultaten en een groei in vastgoedkennis en mindset. Over het algemeen wordt Vrijheid Vastgoed aanbevolen aan iedereen die geïnteresseerd is in vastgoedbeleggingen en op zoek is naar kennis, ondersteuning en een actiegerichte aanpak.

 

Naar de Vrijheid vastgoed website

2. Vastgoedcommunity

Vastgoedcommunity cursus

Bij de vastgoedcommunity kun je je netwerk uitbreiden en connecties krijgen in de vastgoedmarkt. De vastgoedcommunity is een community met allemaal gelijkgestemde en beleggingsexperts. Door vastgoedcommunity kun je in een korte tijd grote sprongen maken.

Vastgoedcommunity is niet alleen een community, maar ook een cursus met verschillende masterclassen. De cursus bestaat uit 29 lessen, 13 modules van een case studie in de praktijk, 7 expertlessen en 6 mindsetlessen. Hierdoor krijg je door Vastgoedcommunity alles wat je nodig hebt om succesvol te beleggen in vastgoed.  

Een groot voordeel van de Vastgoedcommunity is dat je maandelijks een klein bedrag betaald voor al deze waardevolle informatie. Het mooie is ook dat de abonnementen ook nog eens maandelijks opzegbaar zijn. 

Wat krijg je bij Vastgoedcommunity?

Bij de Vastgoedcommunity krijg je de volgende dingen:

 • Netwerkbijeenkomsten en events
 • Inzicht in belangrijke trajecten
 • Meerdere cursussen
 • Contacten met makelaars
 • Contacten met taxateurs
 • Inzicht in beheer en screening huurders
 • Software voor vastgoed

Wat zeggen andere mensen?

Vastgoedcommunity heeft geen Trustpilot profiel, maar wel een Google profiel. Hier hebben ze 7 reviews en krijgen ze gemiddeld een 5 van de 5 sterren. 

Naar de vastgoedcommunity

3. BNBverhuurcursus

BNBverhuurcursus

De laatste vastgoed cursus is de BNBverhuurcursus. Bij deze cursus gaat het niet direct om het aankopen van vastgoed en verhuren aan mensen die er gaan wonen, maar het aankopen van vastgoed en dit verhuren aan vakantiegangers. In deze cursus leer je dus meer over het aankopen en verhuren van vakantiewoningen. 

Het fijne aan de BNBverhuurcursus is dat ze een iets specifiekere niche hebben gekozen en hier echt alles over vertellen. Ook is het grote voordeel dat een vakantiewoning vaak wat goedkoper is dan een woonhuis. Hierdoor kan deze vorm van investering toegankelijker zijn. 

Bij de BNBverhuurcursus krijg je heel erg veel lesmateriaal inclusief casesstudies van succesverhalen van de verhuur van vakantiewoningen. Ook krijg je bij de cursus veel persoonlijke coaching en echt een van A tot Z stappenplan over hoe je een vakantie woning kunt aankopen en hoe je deze rendabel kunt verhuren. Ook geven ze nog een aantal zeer waardevolle geheimen weg hoe zij dit al jaren succesvol doen. De bnbverhuurcursus is zeker weten een aanrader voor degene die geïnteresseerd zijn in het investeren in vakantiewoningen.

 • Community
 • Vastgoed werkboeken
 • Elke week online coaching
 • Veel casestudies
 • Veel documenten zoals contracten
 • Levenslange toegang
 • Veel bonussen
 • Mogelijkheid tot betalen in kwartalen

Wat zeggen andere mensen?

De cursus “BNB Verhuurcursus” heeft een gemiddelde beoordeling van 4,9 van de 5 sterren op basis van 154 reviews. De reviews zijn niet geverifieerd. Hier zijn enkele veelvoorkomende opmerkingen die mensen noemen:

 • Alle vragen worden snel behandeld.
 • Er is veel waardevolle informatie beschikbaar.
 • De cursus is zeer compleet en behandelt alles van het aanschaffen tot het verhuren van recreatievastgoed.
 • De docenten, Nikki en Priscilla, zijn duidelijk en persoonlijk betrokken.
 • Er is een actieve community waarin cursisten met elkaar kunnen communiceren.
 • De cursus is praktisch en theoretisch goed opgezet.
 • Er is voldoende ondersteuning en support om te slagen.
 • De cursus bevat veel nuttige en gedetailleerde informatie.
 • De cursus neemt je stap voor stap mee door het proces.
 • De community en het netwerk zijn waardevol.
 • De cursus motiveert om actie te ondernemen.

Over het algemeen wordt de cursus sterk aanbevolen en gewaardeerd om zijn heldere uitleg, persoonlijke benadering en praktische toepasbaarheid.

Naar de BNBverhuurcursus

Vastgoed cursussen vergelijken

 

Vastgoed community

Vastgoed academy

BNBverhuurcursus

Prijs

€ 57,50 p/m

€ 997,00 eenmalig

€ 1.650 eenmalig

Cursus

Ja

Ja

Ja

Community

Ja

Ja

Ja

Reviews

5/5

5/5

4,9/5

Casestudies

Nee

Nee

Ja

Lifetime

Nee

Ja

Ja

Live meetings

Ja

Ja

Nee

Hoe kies je een goede vastgoed cursus?

Het kiezen van een vastgoedcursus kan lastig zijn – er zijn veel verschillende onderwerpen om te behandelen en het kan moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Door een paar stappen te volgen, kun je een vastgoedcursus kiezen die bij je past.

Bedenk eerst wat je van de cursus wilt leren. Ben je op zoek naar een beginnerscursus in beleggen in vastgoed? Of ben je geïnteresseerd in de verschillende soorten woningen die beschikbaar zijn? Als je weet wat je wilt leren, kun je een vastgoed cursus kiezen die de onderwerpen behandelt waarin je geïnteresseerd bent.

Bekijk vervolgens de inhoud van de cursus en zorg ervoor dat het alles is wat je wilt leren. Veel vastgoed cursussen zijn gericht op specifieke onderwerpen zoals investeringen of commercieel onroerend goed, dus als dat is waar je in geïnteresseerd bent, zorg er dan voor dat de cursus het behandelt. Zo niet, zoek dan een andere cursus.

Niet alle cursussen gaan bijvoorbeeld over woonhuizen. Sommige cursussen gaan over vakantiewoningen kopen en huren en andere cursussen gaan weer over het kopen van garageboxen. Bekijk dus goed waar jij interesse in hebt. 

Persoonlijk is het aan te raden om van elk soort vastgoed iets af te weten. Elk soort vastgoed heeft zijn voor- en nadelen. Als je genoeg cursusbudget beschikbaar hebt, is dus dat zeker wel aan te raden om te doen. 

Waar let je op bij een vastgoed cursus?

Als je klaar bent om een cursus vastgoed te volgen, zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je cursus of opleiding haalt. Zoek eerst naar een cursus die is veel positieve reviews heeft dit kan je doen via Trustpilot. Deze positieve feedback geeft je meer zekerheid dat de cursus daadwerkelijk goed is. 

Controleer vervolgens de instructeurs die de cursus vastgoed geven. Zorg ervoor dat het ervaren professionals zijn die inzichten en perspectieven kunnen bieden op basis van hun eigen succesvolle carrières in vastgoed. Er zijn altijd mensen bij die een cursus geven omdat ze veel geld willen verdienen, maar helemaal geen eigen praktijk ervaring hebben. 

Bekijk tot slot de inhoud van de cursus in vastgoed. Het moet alomvattend zijn en alle aspecten bespreken, van eigendomsrecht tot financiering tot de marketing. Een goede vastgoedcursus bereidt je voor op elke stap van het koopproces van een huis en daarna.

Het zou natuurlijk zonde zijn al je een vastgoed cursus doet, maar dat je niet alles weet na afloop van de cursus. Let dus goed op dat het een van A tot Z stappenplan is. 

Wat leer je in een vastgoed cursus?

In een vastgoedcursus leer je over het proces van het kopen en verkopen van vastgoed. Je leert over de verschillende soorten vastgoed, hoe je een aankoop financiert en hoe je met kopers en verkopers onderhandelt. Je leert ook over de juridische aspecten van onroerendgoedtransacties en hoe je omgaat met papierwerk en sluitingen.

Daarnaast leer je in de meeste cursussen niet alleen over de aankoop van vastgoed, maar ook hoe je de woning verbouwt en hoe je een woning goed verhuurt. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relevante berichten

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *