Wat betekend HODL?

Wat betekend HODL? Wij leggen jou dit simpel uit!
Wat betekend HODL

Waar komt de term HODL vandaan?

Wat betekent HODL? De letters HODL betekenen hold on for dear life. Hierbij wordt bedoeld dat je je cryptocurrency’s moet vasthouden. Met vasthouden wordt bedoeld dat je je aangekochte cryptocurrency’s niet verkoopt en in je wallet houdt. HODL is afkomstig van het woord HOLD. HOLD staat voor het vasthouden van cryptocurrency’s in je crypto wallet.

HODL wordt veel gezegd omdat veel mensen geneigd zijn om snel hun cryptocurrency’s te verkopen als de koers daalt. Met HODL wordt bedoeld dat je niet direct je cryptocurrency’s verkoopt en ook in slechte tijden je cryptocurrency’s behoudt.

Een ander voordeel van HODL, is dat je op sommige crypto’s rente ontvangt als je ze voor een langere tijd vasthoudt. Dit rente ontvangen op je crypto’s wordt ook wel crypto staking genoemd. 

Definitie holden

Wat betekent HODL weten we nu, maar wat is holden precies? Holden is een term die wordt gebruikt om iemand te beschrijven die een crypto vasthoudt voor een langetermijninvestering. Een hodler gelooft in het toekomstige succes van het project en is bereid om de storm te doorstaan in moeilijke tijden. Hodlers worden vaak beloond voor hun geduld en vertrouwen, aangezien de prijzen soms weer opveren en nieuwe all time highs bereiken.

Het woord “HODL” is afkomstig van een spelfout van “hold” in een forumpost uit 2013 door een vroege Bitcoin adopteerder die zwoer dat hij zijn munten nooit zou verkopen, hoe laag de prijs ook was. De HODL meme sloeg snel aan en werd synoniem met de langetermijnstrategie van het kopen en houden van cryptocurrency’s.

Hoe werkt holden?

Wanneer een belegger een aandeel of een crypto heeft, koopt en houdt hij aandelen of crypto van een bedrijf voor de lange termijn. Deze strategie wordt vaak gebruikt wanneer een belegger gelooft in de toekomstperspectieven van een bedrijf en zijn aandelen wil vasthouden voor groei. Holding stelt beleggers ook in staat om vermogenswinstbelasting op hun winst te vermijden, zoals ze zouden doen als ze hun aandelen zouden verkopen.

Echter word de term HODL niet gebruikt in de wereld van beleggen in aandelen, maar is het meer een begrip binnen de crypto community geworden. 

Er zijn echter enkele risico’s verbonden aan het vasthouden van crypto. Als de crypto koers van een crypto daalt, verliest de belegger geld. En als het bedrijf failliet gaat, kan de belegger zijn volledige investering verliezen. Maar voor beleggers die bereid zijn deze risico’s te nemen, kan vasthouden ofwel HODL een lonende strategie zijn.

Met aandelen is langetermijninvesteringen veel normaler omdat het uit het verleden is gebleken dat in de meeste gevallen de koers met ongeveer 7% stijgt elk jaar. Langetermijninvesteringen in crypto is minder populair doordat schommelende koersen en de onzekerheid die het beleggen in crypto met zich meebrengt.  Echt kan crypto HODL’en zeer lonend zijn. Als je bijvoorbeeld kijkt naar hoeveel Bitcoin nu waard is. 

Het voordeel van holden is ook dat je staking vergoeding kunt krijgen op je crypto.

Hoe is de term HODL ontstaan?

In 2013 zei iemand op een forum dat hij wilde stoppen met daytraden en dat hij Bitcoin wou kopen voor de lange termijn. Echter maakte hij een typfout en zei: I am hodling in plaats van I am holding. Deze typefout werd opgenomen door andere crypto investeerders en nu is de term HODL een waar begrip.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer over crypto lezen?

Wat is IOTA

Wat is IOTA?

Wat is IOTA? Als je geld wilt verdienen met crypto is het handig om onderzoek te doen naar verschillende alt coins. Eén van deze altcoins is

Lees verder »
Wat is chainlink?

Wat is Chainlink?

Wat is LINK? LINK is een digitaal bezit dat het Chainlink netwerk aandrijft. Het wordt gebruikt om knooppuntoperators te betalen voor het leveren van gegevens

Lees verder »
Wat is de blockchain?

Wat is de blockchain?

De blockchain is een nieuw soort database waarin transacties opgeslagen worden. De blockchain word in veel gevallen gebruikt voor het opslaan van cryptocurrency transacties. Veel

Lees verder »
Wat is Chiliz

Wat is Chiliz?

Wat is Chiliz? Wat is Chiliz? Chiliz is een cryptocurrency waarmee fans exclusieve beloningen en ervaringen van hun favoriete sportteams en evenementen kunnen ontgrendelen. Fans

Lees verder »
Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *