fbpx

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing? Wat is de affiliate marketing betekenis? Wij vertellen je dit in dit artikel.

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing betekenis

Wat is affiliate marketing? Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij twee partijen betrokken zijn: de adverteerder en de publisher. De adverteerder is het bedrijf dat producten of diensten wil promoten, terwijl de publisher degene is die deze producten of diensten promoot via zijn eigen kanalen, zoals een website, blog, podcast of socialmediakanaal. De adverteerder betaalt de publisher een vergoeding voor elke bezoeker, lead of verkoop die wordt gegenereerd door de promotie.

Hoe werkt affiliate marketing in het kort?

Bij affiliate marketing plaatst de publisher speciale affiliate links op zijn kanalen. Deze links bevatten een unieke identificatiecode die de adverteerder in staat stelt de herkomst van de bezoeker te traceren. Wanneer een bezoeker op zo’n affiliate-link klikt en vervolgens een aankoop doet bij de adverteerder, ontvangt de publisher een commissie op basis van vooraf overeengekomen afspraken. Deze commissie kan een vast bedrag zijn of een percentage van de verkoopprijs.

Deze link en deze commissie word in de meeste gevallen verkregen via een affiliate marketing netwerk. Dit zijn netwerken waar bedrijven (adverteerders) zich kunnen aanmelden. Vervolgens kunnen publishers een samenwerkingsverzoek indienen bij een bedrijf via dit affiliate netwerk. Als het bedrijf de publisher accepteert kan de publisher via dit netwerk een affiliate link krijgen met haar eigen tracking-id erin. 

Affiliate marketing netwerken

Om affiliate marketing mogelijk te maken, zijn er affiliate marketing prorgamma’s/netwerken. Deze netwerken fungeren als tussenpersonen en brengen adverteerders en publishers samen. Ze bieden een platform waar adverteerders hun producten of diensten kunnen aanbieden en waar publishers kunnen zoeken naar geschikte programma’s om te promoten. Voorbeelden van bekende affiliate-netwerken zijn Daisycon, Tradetracker en Awin.

Voordelen van affiliate marketing

Affiliate marketing heeft verschillende voordelen voor zowel adverteerders als publishers. Voor adverteerders is het een kosteneffectieve manier van adverteren, omdat ze alleen betalen voor daadwerkelijke resultaten. Ze bereiken een groter publiek doordat publishers hun producten of diensten promoten bij hun eigen volgers en fans. Voor publishers biedt affiliate marketing de mogelijkheid om geld te verdienen met hun online kanalen zonder zelf producten of diensten te hoeven ontwikkelen.

Tips voor succesvolle affiliate marketing

Voor zowel publishers als adverteerders zijn er enkele tips die kunnen bijdragen aan een succesvolle affiliate marketingcampagne:

Voor publishers:

 1. Bouw een grote online aanwezigheid op, zodat je aantrekkelijk bent voor adverteerders.
 2. Kies een affiliate netwerk dat bij je past en meld je aan.
 3. Bepaal welke producten of diensten je wilt promoten en zorg dat ze passen bij je doelgroep.
 4. Lees de voorwaarden van affiliate netwerken en adverteerders zorgvuldig door om aan de regels te voldoen.
 5. Plaats affiliate links op strategische plekken in je content om de zichtbaarheid te vergroten.
 6. Wees transparant en duidelijk in je promotie om het vertrouwen van je volgers te behouden.
 7. Doe eerst een zoektermenonderzoek voor je begint met een website. 

Voor adverteerders:

 1. Kies een geschikt affiliate netwerk om je programma aan te bieden.
 2. Zorg voor duidelijke en aantrekkelijke promotiematerialen voor publishers.
 3. Bied aantrekkelijke commissies aan om publishers te motiveren je producten of diensten te promoten.
 4. Communiceer duidelijk met je publishers en ondersteun ze waar nodig.
 5. Monitor en analyseer de prestaties van je affiliate marketingcampagne en optimaliseer waar mogelijk.
 6. Accepteer niet iedereen voor je programma.

Affiliate marketing kan een goede strategie zijn om producten of diensten te promoten en geld te verdienen. Het vereist echter wel tijd, inzet en het begrijpen van de regels en voorwaarden van affiliate-netwerken en adverteerders. Met de juiste aanpak en samenwerking tussen adverteerders en publishers kan affiliate marketing een win-winsituatie creëren voor beide partijen.

Affiliate marketing betekenis

Affiliate marketing betekenis weten? Affiliate marketing is een vorm van online marketing met twee partijen: De publishers en de adverteerders. Publishers maken reclame voor een bedrijf doormiddel van een affiliate link. Als iemand iets via deze link klinkt en iets koopt ontvang de publisher hier een vergoeding voor. 

Hoe werkt het?

Nu je antwoord hebt op de vraag: Wat is affiliate marketing, wil je natuurlijk ook weten hoe het werkt. Deze vorm van marketing is een bedrijfsmodel waarbij een affiliate , of publisher, een commissie/vergoeding verdient door het product van een adverteerder te promoten. 

In de meeste gevallen is de adverteerder niet betrokken bij het verkoopproces van het product. De aangesloten marketeer komt in contact met de koper via een affiliate marketing netwerk en promoot het product van de adverteerder met behulp van de eigen marketinginspanningen. Vaak zijn deze inspanningen bedoeld om verkeer naar de website van de adverteerder te krijgen en een aankoop te laten doen. 

In ruil voor hun promotie inspanningen worden affiliates meestal beloond met een commissiepercentage op de verkopen die via hun affiliate marketing links worden gegenereerd. Om het nog duidelijker uit te leggen hebben wij een stappenplan gemaakt van hoe affiliate marketing werkt:

 1. Je toont een product of dienst met een affiliate link
 2. De klant klikt op de affiliate link
 3. De klant komt op de website van de winkel
 4. De klant doet een aankoop in de winkel
 5. Jij ontvangt een commissie op de verkoop die te zien is binnen jouw affiliate netwerk
 6. De transactie wordt gekeurd (Het kan zo zijn dat de bestelling wordt geannuleerd of dat het product wordt geretourneerd)
 7. Je commissie wordt op je bankrekening uitbetaald

Hoe begin je?

Affiliate marketing kan een manier zijn om wat extra geld te verdienen, maar het kan ook veel werk zijn. Hier zijn een paar tips om te beginnen:

 1. Kies het juiste affiliate programma. Er zijn veel verschillende programma’s, dus je moet er een vinden die bij je interesses en expertise past.
 2. Maak een social media kanaal, website of blog. Dit is waar je de adverteerder promoot en er verkeer naartoe leidt.
 3. Schrijf nuttige content die bezoekers zal aantrekken. Zorg ervoor dat je de juiste zoekwoorden opneemt die mensen zullen gebruiken om jouw site online te vinden. Veel affiliate websites geven reviews over producten of vergelijken producten.
 4. Blijf consistent nieuwe relevante content uploaden op je website. Consistentie zal zeker worden beloond. 
affiliate marketing betekenis
 

Veel gesteld vragen: Wat is affiliate marketing?

Wij krijgen veel vragen in onze e-mail over affiliate marketing. Hieronder staan de meest gestelde vragen die gaan over affiliate marketing. 

Voor wie is affiliate marketing geschikt?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij bedrijven publishers belonen elke klant die ze binnenhalen door middel van een affiliate link. Affiliate marketing kunnen iedereen zijn, van een individuele blogger tot een groot bedrijf.

Affiliate marketing is geschikt voor bedrijven van elke omvang, aangezien er verschillende programma’s beschikbaar zijn, afhankelijk van de grootte van je bedrijf. Voor kleine bedrijven zijn er veel goedkope mogelijkheden beschikbaar en bij veel affiliate programma’s kun je je gratis aanmelden. Affiliate programma’s zoals Tradetracker en Daisycon hebben een breed scala aan bedrijven om uit te kiezen, zodat je producten kunt vinden die bij je niche passen.

Voor grotere bedrijven kan affiliate marketing een krachtig hulpmiddel zijn om meer verkeer naar je site te halen en de verkoop te verhogen. De sleutel is om een affiliate programma te vinden met een groot netwerk van publishers die producten van hoge kwaliteit aanbieden die bij je niche passen. 

Hoeveel geld kun je verdienen?

Wat is affiliate marketing is nu duidelijk, maar hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing? Affiliate marketing is een manier om geld te verdienen op het internet. Het is een proces waarbij je het product of de dienst van iemand anders promoot en een commissie ontvangt voor elke verkoop die je genereert. De hoeveelheid geld die je kunt verdienen met affiliate marketing is afhankelijk van de producten die je wilt promoten, de grootte van je publiek en de mate van concurrentie in je niche, maar is ook sterk afhankelijk van de onderwerpen waar je over schrijft.

Veel mensen beginnen met affiliate marketing door goedkope producten of diensten te promoten. Dit kan een goede manier zijn om te beginnen, maar het is belangrijk om te onthouden dat je veel verkeer nodig hebt als je veel geld wilt verdienen met affiliate marketing. Er zijn veel manieren om verkeer te krijgen, maar een van de meest voorkomende methoden zijn bloggen, social media marketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Met affiliate marketing kun je van € 0 tot € 1.000.000+ verdienen. Met een sterk concept kun je duizenden euro’s per dag verdienen als je het goed doet. Meer lezen? Lees dan: Geld verdienen met affiliate marketing.

 

Kan je affiliate marketing doen zonder website?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij bedrijven commissie betalen aan affiliate publishers voor het doorverwijzen van klanten naar hun site. De verwijzing verdient doorgaans een commissie op basis van de verkoop die is gegenereerd door de doorverwezen klant. Met andere woorden, een affiliate promoot en verkoopt producten of diensten via links op hun eigen website, en ontvangt een vergoeding als iemand daardoor iets koopt.

Kun je affiliate marketing zonder website doen? Je kunt zeker zonder een website affiliate doen, maar veel adverteerders vereisen wel een website als je lid wilt worden van hun affiliate marketing programma. Het is dus zeker wel aan te raden om ook een website te maken. Door een website met een sterke domeinnaam kom je professioneel over en wek je meer vertrouwen. 

Wat is het beste affiliate netwerk?

Affiliate marketingnetwerken zijn een geweldige manier voor bedrijven om in contact te komen met potentiële klanten. Er zijn veel verschillende affiliate marketing netwerken, elk met zijn eigen voor- en nadelen voor publishers en adverteerders. Het kan moeilijk zijn om te bepalen welk affiliate marketing netwerk het beste is voor je bedrijf.

Een aantal factoren waar je rekening moet houden bij het kiezen van een affiliate netwerk, is de grootte van het affiliate netwerk, de soorten producten en diensten die worden aangeboden, de commissiestructuur en het niveau van aangeboden ondersteuning.

Het beste affiliate-marketingnetwerk biedt een hoge commissie, een breed scala aan producten en diensten en uitstekende klantenondersteuning. Het netwerk moet ook groot genoeg zijn om jou een constante stroom potentiële klanten te bieden. De beste en grootste affiliate netwerken in Nederland zijn op dit moment Awin, Tradetracker en Daisycon.

Heb je een kvk nodig?

Heb je een kvk nodig voor affiliate marketing? Nee, je hebt niet direct een kvk nodig voor affiliate marketing. Als je veel geld verdiend met deze vorm van marketing heb je wel een kvk nodig. Als je geld verdiend met affiliate marketing moet je gewoon inkomstenbelasting en omzetbelasting betalen. Je kunt er ook voor kiezen om eerst je commisies niet uit te betalen en pas een bedrijf te beginnen als het goed begint te lopen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *