Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing? Wat is de affiliate marketing betekenis? Wij vertellen je dit in dit artikel.

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing? Wat is de affiliate marketing betekenis? Deze vorm van marketing is een vorm van op prestaties gebaseerde marketing waarbij een bedrijf een of meer affiliate ondernemingen beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketinginspanningen van de affiliate publisher wordt gebracht. Als iemand iets via jouw affiliate link koopt, ontvang jij een commissie van het orderbedrag. Affiliate marketing kan zowel met diensten als producten gedaan worden.

De affiliate marketing industrie heeft vier kernspelers: de handelaar, het netwerk, de uitgever en de klant.

Affiliate links worden meestal gepromoot door middel van de volgende kanalen:

 • SEO
 • Adverteren
 • E-mailmarketing
 • E-books
 • Social media

Affiliate marketing betekenis

Affiliate marketing betekenis weten? Deze vorm van marketing is een vorm van marketing waar bedrijven hun affiliates belonen met commissies als ze een verkoop weten te generen voor hun bedrijf. Deze partners werken met zo geheten affiliate links om bij te houden welke partner een verkoop genereert. 

Een commissie omvat meestal een percentage van het orderbedrag of is een vast bedrag. 

Hoe werkt het?

Nu je antwoord hebt op de vraag: Wat is affiliate marketing, wil je natuurlijk ook weten hoe het werkt. Deze vorm van marketing is een bedrijfsmodel waarbij een affiliate , of affiliate marketeer, een commissie verdient door het product van een handelaar te promoten. 

In de meeste gevallen is de adverteerder niet betrokken bij het verkoopproces van het product. De aangesloten marketeer maakt contact met de handelaar via een website of e-mailadres en promoot het product van de handelaar met behulp van hun eigen marketinginspanningen. Vaak zijn deze inspanningen bedoeld om verkeer naar de website van de adverteerder te genereren. 

In ruil voor hun promotie inspanningen worden affiliates meestal beloond met een commissiepercentage op de verkopen die via hun affiliate marketing links worden gegenereerd. Om het nog duidelijker uit te leggen hebben wij een stappenplan gemaakt van hoe affiliate marketing werkt:

 1. Je toont een product of dienst met een affiliate link
 2. De klant klikt op de affiliate link
 3. De klant komt op de website van de winkel
 4. De klant doet een aankoop in de winkel
 5. Jij ontvangt een commissie op de verkoop die te zien is binnen jouw affiliate netwerk
 6. De transactie wordt gekeurd (Het kan zo zijn dat de bestelling wordt geannuleerd of dat het product wordt geretourneerd)
 7. Je commissie wordt op je bankrekening uitbetaald

Hoe begin je?

Affiliate kan een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen, maar het kan ook veel werk zijn. Hier zijn enkele tips om te beginnen:

 1. Kies het juiste affiliate programma. Er zijn veel verschillende programma’s, dus je moet er een vinden die bij je interesses en expertise past.
 2. Maak een social media kanaal, website of blog. Dit is waar je het partnerprogramma promoot en er verkeer naartoe leidt.
 3. Schrijf nuttige content die bezoekers zal aantrekken. Zorg ervoor dat je de juiste zoekwoorden opneemt die mensen zullen gebruiken om jouw site online te vinden. Veel affiliate websites geven reviews over producten of vergelijken producten.
 4. Blijf consistent nieuwe relevante content uploaden op je website. Consistentie zal zeker worden beloond.

Hoe word je een succes

Als je online geld wilt verdienen dan is affiliate marketing een goede optie. Wel is er veel concurrentie binnen de affiliate branche en doen veel mensen het fout waardoor ze nooit een euro commissie ontvangen. Hierom is het zeker aan te raden om een affiliate marketing cursus te volgen. Door een affiliate marketing cursus te volgen maak je veel beginnersfouten niet en kun je direct je tijd te besteden aan de dingen die effectief zijn voor je succes.

Ben je benieuwd welke websites succes hebben met affiliate marketing? Lees dan: Affiliate marketing voorbeelden

Hoe promoot je je producten of diensten?

Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om jouw producten of diensten te promoten. Er zijn een aantal manieren om dit te doen, en sommige methoden werken beter dan andere. Een populaire manier om jouw producten of diensten te promoten, is via affiliate marketingprogramma’s. Met affiliate marketing programma’s kun je andere mensen betalen om jouw producten of diensten voor je te promoten. Dit kan een geweldige manier zijn om meer potentiële klanten te bereiken, en het kan ook een kosteneffectieve manier zijn om reclame voor uw bedrijf te maken.

Een andere geweldige manier om jouw producten of diensten te promoten, is via sociale media. Socialmediaplatforms zoals Facebook, Twitter en Instagram bieden een geweldige manier om potentiële klanten online te bereiken. Je kunt deze platforms gebruiken om informatie over jouw affiliate producten of diensten te delen, en je kunt ze ook gebruiken om met jouw klanten in contact te komen. Sociale media kunnen een geweldige manier zijn om in contact te komen met jouw klanten en relaties met hen op te bouwen.

Als publisher kun je ook aan de slag met het maken van een affiliate marketing website. Hier kun je een hoge positie te krijgen door goede SEO. Of door advertenties te maken en mensen naar jouw website te sturen. 

Welke affiliate netwerken zijn er in Nederland?

Nu de affiliate marketing betekenis duidelijk is, denk je er misschien aan om te beginnen met affiliate marketing. Als je wilt beginnen met affiliate marketing is één van de eerste stappen om je aan te melden bij een affiliate marketing netwerk. 

Er zijn een paar verschillende affiliate programma’s in Nederland. De twee meest populaire zijn TradeTracker en Daisycon. Andere Nederlandse netwerken zijn PayPro, Performance Horizon en het Bol.com partnerprogramma.

TradeTracker is het grootste affiliate netwerk van Nederland. Het heeft meer dan 14.000 adverteerders en meer dan 150.000 affiliate marketeers. Daisycon is het op één na grootste netwerk. Het heeft meer dan 10.000 adverteerders en meer dan 100.000 uitgevers.

Andere goede netwerken zijn Awin en Partnerize. Deze netwerken hebben een kleiner bereik, maar bieden nog steeds geweldige kansen voor zowel affiliates als verkopers. Deze netwerken hebben een kleiner bereik omdat dit geen Nederlandse netwerken zijn. Awin is oorspronkelijk Duits en Partnerize is oorspronkelijk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk.

Wat kun je verdienen?

De commissietarieven voor affiliate marketingprogramma’s variëren enorm. Sommige programma’s bieden een commissie van slechts 1 procent, terwijl andere een commissie bieden van wel 75 procent. Over het algemeen geldt dat hoe meer producten je via een partnerprogramma verkoopt, hoe hoger jouw commissie zal zijn. De meeste programma’s hebben echter een limiet voor het maximale bedrag dat je aan commissies kunt verdienen.

Nu de affiliate marketing betekenis duidelijk is, wil je natuurlijk ook weten wat je nou kunt verdienen met affiliate marketing. 

Bij de meeste programma’s word je beloond als je veel verkoopt. Sommige programma’s betalen ook bonussen uit voor het behalen van bepaalde verkoopdoelen of het doorverwijzen van nieuwe klanten naar het programma. Als je goed presteert als affiliate marketeer krijg je vaak een contactpersoon toegewezen en ga je samen met deze contactpersoon kijken naar wat er (nog) beter kan. Ook krijg je vaak een hogere commissie dan andere beginnende affiliate marketeers die minder goed presteren. 

Daarnaast bieden veel programma’s levenslange commissies, wat inhoudt dat je commissie blijft verdienen op verkopen van klanten die je hebt doorverwezen, zelfs nadat ze zijn gestopt met het gebruik van jouw affiliate link.

De commissie hangt ook erg af van wat je verkoopt. Als je producten verkoopt, zal de commissie een stuk lager zijn dan dat je een abonnement, cursus of een programmaatje verkoopt.filiate marketing betekenis duidelijk is,

affiliate marketing betekenis

Veel gesteld vragen: Wat is affiliate marketing?

Wij krijgen veel vragen in onze e-mail over affiliate marketing. Hieronder staan de meest gestelde vragen die gaan over affiliate marketing. 

Voor wie is affiliate marketing geschikt?

Affiliate marketing is een vorm van online adverteren waarbij bedrijven affiliate ondernemingen belonen voor elke klant die ze binnenhalen door middel van een affiliate link. Affiliates kunnen iedereen zijn, van een individuele blogger tot een groot bedrijf.

Affiliate marketing is geschikt voor bedrijven van elke omvang, aangezien er verschillende programma’s beschikbaar zijn, afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf. Voor kleine bedrijven zijn er tal van goedkope opties beschikbaar en veel programma’s bieden gratis aanmelding. Programma’s zoals Tradetracker en Daisycon hebben een breed scala aan bedrijven om uit te kiezen, zodat je producten kunt vinden die bij jouw niche passen.

Voor grotere bedrijven kan affiliate marketing een krachtig hulpmiddel zijn om meer verkeer naar jouw site te trekken en de verkoop te verhogen. De sleutel is om een programma te vinden met een groot netwerk van verkopers die producten van hoge kwaliteit aanbieden die bij jouw niche passen.

Hoeveel geld kun je verdienen?

Affiliate marketing is een manier om geld te verdienen op het internet. Het is een proces waarbij je het product of de dienst van iemand anders promoot en een commissie ontvangt voor elke verkoop die je genereert. De hoeveelheid geld die je kunt verdienen met affiliate marketing is afhankelijk van de producten die je wilt promoten, de grootte van jouw publiek en de mate van concurrentie in jouw niche.

Veel mensen beginnen met affiliate marketing door goedkope producten of diensten te promoten. Dit kan een geweldige manier zijn om te beginnen, maar het is belangrijk om te onthouden dat je veel verkeer nodig hebt als je veel geld wilt verdienen. Er zijn veel manieren om verkeer te genereren, maar enkele van de meest voorkomende methoden zijn bloggen, social media marketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Met affiliate marketing kun je van € 0 tot € 1.000.000+ verdienen. Met een sterk concept kun je duizenden euro’s per dag verdienen als je het goed doet.

Meer lezen? Lees dan: Geld verdienen met affiliate marketing.

Kan je affiliate marketing doen zonder website?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij bedrijven commissie betalen aan affiliate publishers voor het doorverwijzen van klanten naar hun site. De verwijzing verdient doorgaans een commissie op basis van de verkoop die is gegenereerd door de doorverwezen klant. Met andere woorden, een affiliate promoot en verkoopt producten of diensten via links op hun eigen website, en ontvangt een vergoeding als iemand daardoor iets koopt.

Je kunt zeker zonder een website affiliate doen, maar veel bedrijven vereisen wel een website. Het is dus zeker wel aan te raden om ook een website te beginnen. Door een website met een sterke domeinnaam kom je professioneel over.

Wat is het beste affiliate netwerk?

Affiliate marketingnetwerken zijn een geweldige manier voor bedrijven om in contact te komen met potentiële klanten. Er zijn veel verschillende netwerken, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het kan moeilijk zijn om te bepalen welk netwerk het beste is voor jouw bedrijf.

Enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een affiliate netwerk, is de grootte van het netwerk, de soorten producten en diensten die worden aangeboden, de commissiestructuur en het niveau van aangeboden ondersteuning.

Het beste affiliate-marketingnetwerk biedt een hoge commissie, een breed scala aan producten en diensten en uitstekende klantenondersteuning. Het netwerk moet ook groot genoeg zijn om jou een constante stroom potentiële klanten te bieden.

De beste en grootste affiliate netwerken in Nederland zijn op dit moment Tradetracker en Daisycon.

Heb je een kvk nodig?

Als je veel geld verdiend met deze vorm van marketing heb je zeker een KvK nodig. Als je geld verdiend met affiliate marketing moet je gewoon inkomstenbelasting en omzetbelasting betalen. Je kunt er ook voor kiezen om eerst je commisies niet uit te betalen en pas als het goed begint te lopen naar de kvk te gaan.

Is het moeilijk om te beginnen?

Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen. Het kan ook een manier zijn om een voltijds inkomen te creëren. Maar het is niet iets waar je zomaar in kunt springen en verwachten dat het succesvol zal zijn. Er zijn een aantal dingen die je moet doen om aan de slag te gaan met affiliate marketing.

Eerst moet je een goed partnerprogramma vinden. Er zijn veel verschillende programma’s, dus je moet er een vinden die goed bij jou en je niche past. Als je eenmaal een programma hebt gevonden, moet je je daarvoor aanmelden.

Vervolgens moet je een website of blog maken. Hier promoot je het partnerprogramma waarvoor je je hebt aangemeld. Je wilt ook inhoud op jouw site opnemen die relevant is voor jouw niche. Dit zal helpen om bezoekers aan te trekken die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *