fbpx

Wat is Binance Coin?

Wat is Binance Coin? Wij leggen jou dit simpel uit!
Wat is Binance Coin?

Wat is BNB (BNB)?

Ben je bezig met crypto kopen? Wat is Binance Coin? De BNB is een alt coin dat veel wordt gebruikt als betaalmiddel bij de crypto exchange Binance. 

BNB is een cryptocurrency met een aantal functies. Het kan worden gebruikt om kosten te betalen op de Binance exchanges, en het biedt bezitters ook korting op die kosten. Daarnaast heeft Binance plannen om BNB te gebruiken om gebruikers toegang te geven tot nieuwe functies op de beurs, zoals stemrechten en dergelijke.

De token is gemaakt tijdens een Initial Coin Offering (ICO) in juli 2017 en heeft een totale voorraad van 200 miljoen tokens. Daarvan werden 100 miljoen verkocht tijdens de ICO, en de rest werd toegewezen aan het ontwikkelingsteam, adviseurs en vroege investeerders. De ICO heeft $ 15 miljoen aan ETH opgehaald voor de ontwikkeling van de Binance exchange.

BNB is gebaseerd op de Ethereum blockchain en maakt gebruik van de ERC20 tokenstandaard. De Ethereum blockchain is weer een verbetering van de Bitcoin blockchain.

Met deze link ga je naar eToro. eToro is een zeer populaire crypto exchange. Eerst meer weten over eToro? Lees dan: eToro review.

BNB in het kort

BNB is een digitaal actief dat eigen is van de Binance Chain. Binance Chain is een gedecentraliseerd uitwisselingsplatform dat de handel in digitale activa zoals cryptocurrency’s mogelijk maakt. De BNB kan worden gebruikt om vergoedingen en listingkosten te betalen op de Binance exchange. Houders van deze crypto worden ook beloond met een korting wanneer ze de munt gebruiken om kosten te betalen.

Als je handelt via de crypto broker of crypto app Binance dan kan het dus voordelig zijn om de BNB te kopen om transactiekosten te betalen. 

Hoe werkt deze crypto?

Hoe werkt Binance coin? Deze crypto is een cryptocurrency gemaakt door Binance, een zeer bekende cryptocurrency exchange. BNB is gemaakt om te worden gebruikt op de Binance Exchange en als een manier om transactiekosten op het platform te betalen. Deze crypto kan worden gebruikt om cryptocurrency’s te kopen en verkopen, maar ook om goederen en diensten te betalen.

Deze crypto is gebaseerd op de Ethereum blockchain en maakt gebruik van de ERC20 token standaard. BNB tokens worden opgeslagen in een type crypto wallet die compatibel is met de ERC20 standaard.

De Binance Exchange gebruikt een gelaagd systeem voor handelskosten. De vergoeding voor elke transactie neemt af naarmate het bedrag aan BNB op de rekening toeneemt. Bij betaling van handelskosten bij BNB wordt de vergoeding automatisch met 50% verminderd. 

Ondanks dat je een flinke korting krijgt bij Binance is het nog steeds de vraag of het rendabel is om deze crypto te kopen. De transactiekosten bij Binance zijn al 0,10% wat al zeer weinig is in vergelijking met andere crypto brokers. Daarnaast kan de waarde van de BNB dalen waardoor je alsnog meer geld kwijt bent aan het eind van de streep.

Het gebruik van deze crypto biedt verschillende voordelen voor gebruikers van de Binance Exchange. Deze crypto niet alleen bij Binance zelf te verkrijgen, maar ook bij andere bekende exchanges zoals Bitvavo. 

Hoe kom je aan deze crypto?

Deze crypto is een utility-token dat is gemaakt door de Binance exchange. Het kan worden gebruikt om kosten te betalen op de Binance exchange en het zal ook worden gebruikt op de aanstaande gedecentraliseerde Binance exchange. BNB is een ERC20-token dat is uitgegeven op de Ethereum blockchain.

BNB kan worden gekocht met andere cryptocurrency’s of fiat-valuta’s op een aantal verschillende beurzen. Binance biedt een aantal verschillende manieren om BNB te kopen, onder meer via hun eigen exchange, met een creditcard of betaalpas of met P2P-handel. Je kunt deze crypto niet alleen bij Binance kopen, maar ook bij crypto brokers zoals eToro en Bitvavo. 

Zodra je BNB hebt gekocht, kun je deze in je eigen externe crypto wallet of in de online crypto wallet van de exchange houden. Deze crypto kun je kopen via je computer bij een crypto broker of je kunt op je mobiele telefoon gebruik maken van een crypto app

Is deze crypto veilig?

Binance Coin is een cryptocurrency met een blockchain die wordt gebruikt door de Binance exchange. De munt kan worden gebruikt om vergoedingen en andere kosten op de Binance exchange te betalen. Het kan ook worden gebruikt als valuta op de gedecentraliseerde exchange van Binance. Van de BNB zijn er in totaal 200 miljoen beschikbaar. 

De Binance Coin wordt over het algemeen veilig gevonden omdat het in beheer is van één van de grootste crypto exchanges van de wereld. Binance zelf doet er alles aan om hun platform zo veilig mogelijk te maken. 

Wat kun je met deze crypto?

Er zijn een paar verschillende dingen die je kunt doen met Binance Coin (BNB). De meest populaire optie is om het op de Binance exchanges te gebruiken om jouw handelskosten te betalen. Dit kan een grote besparing zijn, aangezien de kosten meestal 0,1% zijn, maar slechts 0,05% als je met BNB betaalt. Hou hierbij wel rekening dat de waarde van de Binance Coin ook kan dalen waardoor je uiteindelijk aan het eind van de streep meer uitgeeft. 

Een andere optie is om jouw BNB vast te houden en deze te gebruiken om andere cryptocurrency’s te verhandelen. Dit kan een goede manier zijn om de waarde van je crypto wallet te verhogen, aangezien de waarde van BNB behoorlijk is gestegen sinds het voor het eerst werd gecreëerd.

Ten slotte kun je BNB ook gebruiken om goederen en diensten te kopen. Er is een groeiend aantal bedrijven dat BNB als betaalmiddel accepteert en dit zal waarschijnlijk blijven toenemen naarmate de valuta populairder wordt.

Wat zijn de voordelen

Binance Coin (BNB) is een cryptocurrency gemaakt door Binance, een toonaangevende cryptocurrency exchange. BNB is gemaakt om te worden gebruikt als een native token op de Binance Chain, een blockchain platform dat is ontwikkeld door Binance.

BNB heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere cryptocurrency’s. 

Ten eerste is het zeer liquide en kan het gemakkelijk worden verhandeld op de beurs van Binance. Dit maakt het ideaal voor beleggers die snel willen kopen en verkopen. 

Ten tweede is BNB deflatoir, wat betekent dat er maar een beperkt aanbod van zal zijn. Dit maakt het een aantrekkelijke investering voor diegenen die geloven in het langetermijnpotentieel van cryptocurrency. 

Ten slotte kan BNB worden gebruikt om (minder) handelskosten op de Binance exchange te betalen, wat het een ander gebruiksgeval geeft dan alleen worden verhandeld. Je betaalt bij Binance normaal 0,10% transactiekosten en als je met de Binance Coin betaald bij Binance betaal je maar 0,05%.

Wat zijn de nadelen van Binance Coin (BNB)?

Binance Coin (BNB) is een cryptocurrency gemaakt en uitgegeven door de Binance Exchange. Het werd opgericht in juli 2017 en heeft een totale voorraad van 200 miljoen munten. BNB draait op de Ethereum blockchain en wordt gebruikt om vergoedingen te betalen op de Binance uitwisseling.

Hoewel Binance Coin een aantal voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen waarmee je rekening moet houden. 

Een nadeel is dat het nog niet algemeen wordt geaccepteerd als betaalmiddel. Bovendien heeft de Binance Coin dezelfde volatiliteit als andere Cryptocurrency’s, wat betekent dat de waarde ervan enorm kan schommelen. Ten slotte, omdat het gekoppeld is aan het succes van de Binance exchange, zou de waarde van BNB aanzienlijk kunnen dalen als de uitwisseling problemen zou ondervinden.

Kan je Binance Coin (BNB) minen?

Binance Coin is een cryptocurrency met een aantal voordelen voor gebruikers van de Binance exchange. Een belangrijk voordeel is dat het kan worden gebruikt om vergoedingen op de Binance exchange te betalen, wat kan leiden tot lagere kosten voor handelaren. Bovendien kan Binance Coin worden gebruikt om verschillende activa op het Binance platform te kopen, waaronder andere cryptocurrency’s.

Dus, kun je Binance Coin minen? Het antwoord is nee. Binance Coin wordt niet gemined zoals de meeste andere cryptocurrency’s. In plaats daarvan werd het gecreëerd via een initiële muntaanbieding (ICO) waarin investeerders tokens kopen die later Binance Coin zullen worden.

Het gebrek aan mining betekent dat er een bepaald aantal Binance Coins is dat ooit in omloop zal zijn. Dit kan betekenen dat de waarde van Binance Coin in de loop van de tijd kan stijgen naarmate de vraag toeneemt en er minder munten beschikbaar zijn.

Geschiedenis Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) is een cryptocurrency gemaakt door Binance, een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges. BNB was oorspronkelijk een ERC20 token gebouwd op de Ethereum blockchain, maar is sindsdien gemigreerd naar zijn eigen blockchain de Binance Chain. BNB heeft een aantal toepassingen in het Binance ecosysteem, waaronder het betalen voor transactiekosten op de beurs en wordt gebruikt als onderpand voor leningen op het door Binance gesteunde platform JEX.

In juli 2017 hield Binance een Initial Coin Offering (ICO) om de ontwikkeling van de beurs te financieren. In totaal werden 200 miljoen tokens verkocht tegen een prijs van $ 0,10 per stuk, wat $ 20 miljoen opleverde. 50% van het totale aanbod werd toegewezen aan het team en investeerders, terwijl de resterende 50% werd gebruikt voor strategische partnerschappen en marketinginitiatieven.

Welke technologie zit er achter Binance Coin (BNB)?

Binance Coin is een crypto dat wordt gebruikt om het Binance ecosysteem van brandstof te voorzien. De technologie achter Binance Coin is gebaseerd op de Ethereum blockchain en draaide eerst op deze blockchain, maar heeft sinds kort zijn eigen blockchain. Binance Coin heeft een aantal functies die het uniek maken onder digitale activa. Binance Coin kan bijvoorbeeld worden gebruikt om kosten te betalen op de Binance exchange. Binance Coin kan ook worden gebruikt om goederen en diensten op het Binance platform te kopen.

Wie is de bedenker van Binance Coin (BNB)?

Binance coin is een cryptocurrency gemaakt door Binance, een bekende cryptocurrency exchange. De munt is gebaseerd op de Ethereum blockchain en is in juli 2017 gelanceerd. Binance coin kan worden gebruikt om cryptocurrency’s te verhandelen op de Binance exchange en kan ook worden gebruikt om vergoedingen op het platform te betalen.

Binance Coin (BNB) versus Bitcoin

In de wereld van cryptocurrency zijn er veel verschillende opties om uit te kiezen. Twee van de meest populaire opties zijn Binance Coin (BNB) en Bitcoin. Dus, welke is de betere keuze?

Bitcoin is de originele cryptocurrency en nog steeds de meest bekende. Bitcoin bestaat al meer dan 10 jaar en wordt door meer bedrijven geaccepteerd dan welke andere cryptocurrency dan ook. Bitcoin kan echter behoorlijk volatiel zijn, dus het is niet altijd de beste keuze voor langetermijninvesteringen.

Binance Coin daarentegen is een nieuwere optie die pas een paar jaar bestaat. Maar in die korte tijd is het één van de meest populaire cryptocurrency’s geworden. BNB is minder volatiel dan Bitcoin en biedt ook lagere transactiekosten.

Met deze link ga je naar Bitvavo. Bitvavo is een zeer populaire Nederlandse crypto exchange. Eerst meer weten over Bitvavo? Lees dan: Bitvavo review.

Crypto exchanges

Als je hebt besloten dat Binance coin (BNB)  echt iets voor jou is en je het graag wilt kopen heerst er nog de vraag bij welke exchange je het beste Binance coin (BNB) kunt kopen. Drie goede crypto exchanges zijn:

Wil je eerst meer leren over crypto voordat je deze alt coin gaat kopen? Dan is het zeker aan te raden om een crypto cursus te doen. 

 

Binance coin (BNB) koers

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer cryptocurrency's ontdekken?

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *