fbpx

Wat is Bitcoin?

Wat is Bitcoin precies? Wij leggen jou dit simpel uit!

Wat is Bitcoin

Wat is Bitcoin?

In 2008 bracht een anonieme persoon of groep mensen die de naam Satoshi Nakamoto gebruikte een white paper uit met de titel “Bitcoin: een peer-to-peer elektronisch geldsysteem”. Dit document beschrijft een gedecentraliseerd elektronisch betalingssysteem dat als contant geld kan worden gebruikt voor online transacties. In 2009 is Bitcoin echt gecreëerd als de eerste crypto.

Bitcoin is de eerste en meest bekende cryptocurrency en er zijn nu duizenden verschillende cryptocurrency’s met verschillende functies en doeleinden. Andere crypto’s dan de Bitcoin worden ook wel altcoins genoemd. Cryptocurrency’s zijn digitale of virtuele tokens die cryptografie gebruiken om hun transacties te beveiligen en om de creatie van nieuwe eenheden te controleren.

Bitcoin is een nieuw soort betaalmiddel dat eigenlijk contact geld kan vervangen en gedecentraliseerd is. Bitcoin kun je geven van persoon tot persoon, hierdoor zijn er geen derde partijen bij betrokken. Deze uitwisseling van persoon tot persoon heet ook wel peer-to-peer. Het grote voordeel hiervan is dat je anoniem betalingen kunt uitvoeren en dat een crypto zoals Bitcoin een veel hogere transactiesnelheid heeft dan fiat-valuta’s. 

Bitcoin is gemaakt in de blockchain. De blockchain is een keten die werk is ingericht op chronologische volgorde van allerlei data van transacties. Elke 10 minuten worden alle transactie met elkaar gebundeld en in één blok gestopt. Dit blok wordt vervolgens toegevoegd aan de keten, ook wel bekend als de blockchain. In één blok van de blockchain zitten 6,25 Bitcoins. Dit is gehalveerd, het waren er eerst 12,50. 

Veel andere cryptocurrency’s zoals Ethereum gebruiken de white paper van Bitcoin. Bitcoin wordt gezien als de basis van alle cryptocurrency’s. 

Bitcoin is ook de grootste crypto als je kijkt naar bekendheid en marktkapitalisatie. Op het gebied van techniek valt nog te speculeren of Bitcoin het beste is. Veel crypto’s zijn een verbeterde versie van Bitcoin waardoor veel crypto’s een upgrade zijn van Bitcoin. 

Hoe kom je aan Bitcoin?

Bitcoin is een digitaal actief en een betalingssysteem uitgevonden door Satoshi Nakamoto. Transacties worden geverifieerd door netwerkknooppunten door middel van cryptografie en vastgelegd in een openbaar verspreid grootboek dat een blockchain wordt genoemd. Bitcoin is uniek omdat er een eindig aantal is: 21 miljoen. Als er 21 miljoen Bitcoins in de markt zijn kunnen er gewoon nieuwe Bitcoins meer gemaakt worden.

Bitcoins worden gemaakt als beloning voor een proces dat bekend staat als crypto mining. Bitcoins worden verkregen door het oplossen van hele ingewikkelde wiskundige sommen. Deze sommen konden eerst gemakkelijk worden opgelost met een laptop, maar tegenwoordig heb je een hele geavanceerde computer nodig om deze sommen op te lossen. Als je de som oplost met je computer dan krijg je een blok. Een blok van de blockchain bestond uit 12,5 Bitcoins en bestaat na de Bitcoin halvering uit 6,25 Bitcoins.

Bitcoins kunnen worden ingewisseld voor andere valuta, producten en diensten. Vanaf februari 2015 accepteerden meer dan 100.000 handelaren en verkopers Bitcoin als betaling. Zo kun je tegenwoordig ook betalen met Bitcoins bij het grote bedrijf Tesla.

Het antwoord op de vraag hoe kom je aan Bitcoin zullen wij ook zo duidelijk mogelijk uitleggen. Bitcoin kan op verschillende manieren worden verkregen. Er zijn hiervoor 4 verschillende manieren:

  • Je koopt Bitcoin bij een crypto broker.
  • Je mined Bitcoin.
  • Je ontvangt Bitcoin als salaris.
  • Je verkoopt iets waar je Bitcoin voor vraagt.

Waarom is Bitcoin zo populair?

Bitcoin is een cryptocurrency en een betalingssysteem, voor het eerst voorgesteld door een anonieme persoon of groep mensen onder de naam Satoshi Nakamoto in 2009. Bitcoin gebruikt peer-to-peer-technologie om te werken zonder centrale autoriteit of banken; het beheer van transacties en de uitgifte van bitcoins wordt gezamenlijk door het netwerk uitgevoerd. Bitcoin is open source; het ontwerp is openbaar, niemand bezit of beheert Bitcoin en iedereen kan deelnemen. Door veel van deze unieke eigenschappen maakt Bitcoin opwindende toepassingen mogelijk die door geen enkel eerder betalingssysteem konden worden gedekt.

Waar kan Bitcoin voor worden gebruikt?

Bitcoin is een digitaal betalingsmiddel en een betalingssysteem uitgevonden door Satoshi Nakamoto. Transacties worden geverifieerd door netwerkknooppunten door middel van cryptografie en vastgelegd in een openbaar verspreid grootboek dat een blockchain wordt genoemd. Bitcoin is uniek omdat er een eindig aantal is: 21 miljoen.

Nu je antwoord hebt gekregen op de vraag: Wat is Bitcoin? Vraag je je natuurlijk waar je Bitcoins voor kunt gebruiken. De meeste mensen gebruiken Bitcoins als investering. Ze kopen Bitcoins met de hoop dat de munten meer waard worden en verkopen ze als ze winst hebben gemaakt. Andere mensen gebruiken ze om er betalingen mee te doen. Dit kan bij de supermarkt met bijvoorbeeld de Binance card of dit kan online.

Hoe kan je handelen in Bitcoin?

Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale valuta, zonder centrale bank of enkele beheerder, die van gebruiker naar gebruiker kan worden verzonden op het peer-to-peer bitcoin-netwerk zonder tussenpersonen. Transacties worden geverifieerd door netwerkknooppunten door middel van cryptografie en vastgelegd in een openbaar gedistribueerd grootboek dat een blockchain wordt genoemd. Bitcoin is uniek omdat er een eindig aantal is: 21 miljoen.

Bitcoins worden gemaakt als beloning voor een proces dat bekend staat als crypto mining. Ze kunnen worden ingewisseld voor andere valuta, producten en diensten. Vanaf februari 2015 accepteerden meer dan 100.000 handelaren en verkopers bitcoin als betaling.

De gemakkelijkste manier om te handelen in Bitcoin is door Bitcoins te kopen bij een crypto broker of via een crypto app. Hierbij stort je je geld bij een broker waar je vervolgens verschillende crypto kunt kopen. Crypto brokers waar je bijvoorbeeld crypto kunt kopen zijn: eToro, Bitvavo en Binance. Lees hier de reviews over deze brokers:

Hoe veilig zijn Bitcoins?

Als het om Bitcoin gaat, hangt het antwoord op hoe veilig ze zijn af van wie je het vraagt. Sommige mensen zullen zeggen dat ze een ongelooflijk veilige manier zijn om waarde op te slaan en te verhandelen, terwijl anderen zullen zeggen dat ze niets meer zijn dan een digitale gok. Dus, wat is de waarheid?

Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale valuta, wat betekent dat het niet onderworpen is aan enige overheid of financiële instelling. Dit gebrek aan regulering heeft ertoe geleid dat sommige mensen geloven dat Bitcoin een Wild West is waar alles kan en het onmogelijk is om te weten wie je kunt vertrouwen. Deze analogie van het Wilde Westen houdt echter geen rekening met het feit dat er veel verschillende beurzen en wallets beschikbaar zijn die ingebouwde beveiligingsfuncties hebben.

Bovendien worden Bitcoin transacties opgeslagen in een openbaar grootboek dat de blockchain wordt genoemd. Dit betekent dat elke transactie voor iedereen zichtbaar en verifieerbaar is. De blockchain is zeer veilig. 

Het probleem van veel mensen is dat er door Bitcoin vrijwel geheel anonieme transacties kunnen plaatsvinden. Deze transacties zijn uiteraard niet alleen het kopen van je boodschappen, maar kunnen ook criminele activiteiten omvatten.

Bitcoin koers

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer over crypto lezen?

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *