fbpx

Wat is een crypto wallet?

Wat is een crypto wallet? Wij leggen jou dit simpel uit!
Wat is een crypto wallet

Wat is een crypto wallet?

Een crypto wallet is een digitale portemonnee die jouw privésleutels en openbare adressen opslaat zoals bijvoorbeeld je crypto’s. Met een crypto wallet kun je cryptocurrency’s verzenden, ontvangen en dus ook opslaan. Een cryptocurrency wallet is vergelijkbaar met een traditionele bankrekening, maar gebruikt cryptografie om zijn transacties te beveiligen.

Er zijn vier soorten cryptocurrency wallets: Online wallets, software wallets, hardware wallets en papieren wallets. Softwarewallets zijn apps die op jouw computer of telefoon worden gedownload, deze wallets zijn niet verbonden met het internet waardoor ze vrijwel onmogelijk gehackt kunnen worden. Hardware wallets zijn fysieke apparaten die jouw privésleutels opslaan. Een voorbeeld van een hardware wallet is een USB-stick. Papieren wallets worden afgedrukt op papier. Ook heb je een online wallet. Een online wallet is de wallet die je bij je crypto broker account krijgt. Deze wallets zijn het makkelijkste te beheren en te gebruiken, maar deze kunnen ook erg onveilig zijn. Ten eerste heeft bij een online crypto wallet de crypto broker jouw crypto’s in beheer waardoor je ze bij faillissement soms kunt kwijtraken. Daarnaast 

Een crypto wallet heeft veel functies, maar de belangrijkste is dat je jouw eigen privésleutels kunt opslaan. Privésleutels zijn wat je gebruikt om transacties te ondertekenen en toegang te krijgen tot je crypto. Als je jouw privésleutel verliest, verlies je de toegang tot jouw crypto. Daarom is het belangrijk om jouw privésleutels veilig te bewaren.

Welke type crypto wallets zijn er?

Een crypto wallet is een digitale portemonnee die jouw privé- en openbare sleutels opslaat en communiceert met verschillende blockchains om gebruikers in staat te stellen crypto te verzenden en te ontvangen en hun saldo te controleren. Als je Bitcoin, Ethereum, Litecoin of een andere vorm van cryptocurrency bezit, heb je een cryptocurrency wallet nodig om deze munten op te kunnen slaan. Er zijn 4 type crypto wallets:

  1. Online wallet
  2. Papieren wallet
  3. Software wallet
  4. Hardware wallet

1. Online crypto wallet

Een cryptocurrency wallet is een digitale portemonnee die jouw openbare en privésleutels opslaat en communiceert met verschillende blockchains om gebruikers in staat te stellen digitale valuta te verzenden en te ontvangen en hun saldo te controleren. Als je Bitcoin, Ethereum, Litecoin of een ander soort cryptocurrency bezit, heb je een online wallet nodig om deze op te slaan.

Een online wallet is de populairste manier om je geld op te slaan. Een online wallet kun je krijgen als je je geld belegt via een crypto broker of een exchange. Hierbij sla je je geld op op je account bij deze broker of exchange. De plek waar je dit opslaat, wordt een online crypto wallet genoemd.

Een online wallet hoef je niet aan te maken als je een account aanmaakt bij een crypto broker. Als je een account aanmaakt bij een exchange of broker word er automatisch een online crypto wallet voor je aangemaakt.

Het nadeel van een online wallet, is dat deze wallet het minst veilig is. Hackers zouden het makkelijkste bij jou online wallet kunnen door bijvoorbeeld je account te kraken. Zorg er dus altijd voor dat je je crypto broker account goed beveiligd. Dit kan je doen door twee stap verificatie en door een moeilijk wachtwoord te nemen. 

Papieren wallet

Een cryptocurrency wallet is een digitale portemonnee waarmee gebruikers digitale valuta kunnen opslaan, verzenden en ontvangen. Cryptocurrency wallets worden gebruikt om privé- en openbare sleutels te beheren die worden gebruikt om toegang te krijgen tot op blockchain gebaseerde activa. Cryptocurrency wallets kunnen worden gebruikt om verschillende activa op te slaan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en meer. Er zijn verschillende soorten cryptocurrency wallets, waaronder een papieren wallet.

Bij een papieren wallet sla je offline op door middel van de code van de crypto uit te printen. Deze code kun je fysiek ergens bewaren. Dit is één van de veiligste manieren van opslaan omdat hier hackers onmogelijk bij kunnen omdat deze code nergens op het internet te vinden is.

Als je een papieren wallet neemt, verwijder dan altijd het bestand van je computer, anders kunnen hackers hier nog steeds bij komen. 

Software wallet

Een cryptocurrency wallet is een digitale portemonnee die jouw privésleutels en openbare adressen opslaat. Hiermee kun je cryptocurrency’s verzenden en ontvangen. Je kunt een cryptocurrency wallet gebruiken op jouw mobiele telefoon of computer.

Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrency wallets. Sommige portefeuilles zijn ontworpen voor specifieke cryptocurrency’s, terwijl andere meerdere soorten cryptocurrency’s kunnen opslaan. Sommige wallets zijn veiliger dan andere. Bij het kiezen van een portemonnee is het belangrijk om te overwegen welke valuta je wilt gebruiken en hoeveel beveiliging je nodig hebt.

Je kunt er voor kiezen om door middel van software je crypto op te slaan op je computer of je telefoon. Hier komen je cryptocurrency’s in een los offline programma te staan. Hierdoor kunnen hackers hier moeilijk bij. De meeste hacks gebeuren namelijk via het internet en als je losse software installeert die niet gebonden is aan het internet wordt dit al een stuk lastiger.

Cryptocurrency wallets kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: Hot wallets en cold wallets. Hot wallets zijn online wallets die verbonden zijn met het internet. Cold wallets zijn offline wallets die niet verbonden zijn met het internet. Hot wallets zijn minder veilig dan cold wallets omdat ze kwetsbaarder zijn voor hacks. Ze zijn echter handiger omdat ze overal ter wereld toegankelijk zijn.

Ga je met veel geld handelen in crypto? Kies dan zeker voor een cold wallet. 

Hardware cryptocurrency wallet

Een crypto wallet is een digitale portemonnee waarin je privésleutel en openbare sleutel worden opgeslagen. Jouw privésleutel is wat je gebruikt om transacties te ondertekenen en jouw openbare sleutel is wat andere mensen gebruiken om jou geld te sturen. Je kunt jouw openbare sleutel zien als jouw bankrekeningnummer en jouw privésleutel als jouw pincode.

Een hardware wallet is bijvoorbeeld een USB-stick. Het voordeel hiervan, is dat niet vast op je computer staat en dat een USB-sticks helemaal offline is. 

De meeste wallets hebben ook een ingebouwde exchange zodat je gemakkelijk kunt converteren tussen verschillende cryptocurrency’s. Enkele populaire hardware wallets zijn de Ledger Nano S en de Trezor.

Hardware wallets zijn een van de veiligste manieren om jouw cryptocurrency op te slaan, omdat je hiermee jouw privésleutels offline kunt houden. Dit betekent dat hackers jouw privésleutels niet kunnen stelen als ze toegang krijgen tot jouw computer of telefoon.

Crypto wallet

Hoe werkt een crypto portefeuille?

Een crypto wallet is een softwareprogramma dat privé- en openbare sleutels opslaat en samenwerkt met verschillende blockchains om gebruikers in staat te stellen digitale valuta te verzenden en te ontvangen en het saldo te controleren. Als je Bitcoin of een andere cryptocurrency wilt gebruiken, heb je een digitale portemonnee nodig.

Hoe werkt een crypto wallet? Wanneer je een cryptocurrency wallet aanmaakt, maakt je in feite meerdere sleutels. Een openbare sleutel is net als jouw e-mailadres – het is wat mensen gebruiken om je cryptocurrency te sturen. Een privésleutel is net als jouw wachtwoord – hiermee kun je de cryptocurrency uitgeven die naar jouw openbare sleutel is verzonden. De meeste wallets hebben ook een seed sleutel, die wordt gebruikt om back-upkopieën van jouw privé- en openbare sleutels te genereren. Als je jouw privésleutel verliest, kunt je jouw seed sleutel gebruiken om deze opnieuw te maken.

Hoe gebruik je een wallet op een veilige manier?

Om een cryptocurrency portemonnee op een veilige manier te gebruiken, moet je de volgende stappen ondernemen:

  1. Houd jouw privésleutels offline – Jouw privésleutels mogen nooit online zijn of worden opgeslagen op een apparaat dat is verbonden met internet. De beste manier om jouw privésleutels veilig te houden, is door ze op te slaan in een papieren portemonnee of hardware portemonnee.
  2. Gebruik een sterk wachtwoord – Wanneer je een cryptocurrency wallet aanmaakt, wordt je gevraagd een sterk wachtwoord aan te maken. Dit wachtwoord wordt gebruikt om jouw privésleutels te versleutelen en toegang te krijgen tot jouw account. Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord kiest dat niet door iemand anders kan worden geraden. Gebruik bijvoorbeeld willekeurige letters en cijfers door elkaar heen. 
  3. Schrijf jouw privésleutels op – Als je jouw privésleutels niet opslaat in een hardware portefeuille, moet je ze op papier noteren en op een veilige plaats bewaren. Jouw privésleutels worden gebruikt om toegang te krijgen tot jouw crypto account.

Beste online crypto wallets

Een cryptocurrency is een digitale portemonnee die wordt gebruikt om digitale valuta zoals Bitcoin op te slaan, te verzenden en te ontvangen. Cryptocurrenc portefeuilles zijn ontworpen om veilig te zijn, omdat ze vaak worden gebruikt om grote hoeveelheden geld op te slaan. 

Enkele populaire crypto hardware wallets zijn Trezor en Ledger Nano S. Enkele populaire online wallets zijn: eToro of Bitvavo.

Bij het kiezen van een cryptocurrency wallet is het belangrijk om te bedenken welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Sommige wallets bieden bijvoorbeeld meer beveiligingsfuncties dan andere. Anderen kunnen gebruiksvriendelijker zijn of meer valuta-opties bieden.

Bitvavo wallet

Bitvavo is een crypto broker met een online wallet waarmee je Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash en meer alt coins opslaan, verzenden en ontvangen. Bitvavo biedt ook een exchange aan waar je cryptocurrency’s kunt kopen en verkopen. Als je koopt via het Bitvavo platform komen je crypto’s direct in je online wallet te staan. Bitvavo staat goed bekend om haar veiligheid, maar het beste is natuurlijk om je crypto op te slaan in een offline wallet. 

Meer lezen over Bitvavo? Lees dan de Bitvavo review of ga direct naar Bitvavo en handel de eerste € 1.000 zonder transactiekosten. 

Met deze link word je doorverwezen naar de officiële website van Bitvavo. 

Binance wallet

Een crypto wallet is een digitale portemonnee die jouw privé- en openbare sleutels opslaat en communiceert met verschillende blockchains om gebruikers in staat te stellen digitale valuta te verzenden en te ontvangen en hun saldo te controleren. Als je Bitcoin of een andere cryptocurrency wilt gebruiken, heb je een cryptocurrency-portemonnee nodig.

Binance is één van de meest populaire online cryptocurrency wallets. Het is een webgebaseerde portemonnee die gemakkelijk te gebruiken is en een hoog beveiligingsniveau biedt. Binance biedt ook een mobiele app voor Android en iOS-apparaten.

Meer weten over Binance? Lees dan ook zeker onze Binance review

 

Met deze link word je doorverwezen naar de officiële website van Binance. 

eToro wallet

De eToro wallet is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play. Om aan de slag te gaan, downloadt je eenvoudig de app en maak je een account aan. Als je eenmaal een account hebt, kun je geld in je portemonnee storten met elke bekende creditcard of betaalpas. eToro is een wereldwijde broker en staat bekend om haar veiligheid. Wil je een online wallet aanmaken? Dan is eToro een uitstekende keuze. Wil je meer weten over eToro? Lees dan: eToro review.

Met deze link word je doorverwezen naar de officiële website van eToro. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer over crypto lezen?

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *