fbpx

Wat is Litecoin?

Wat is Litecoin precies? Wij leggen jou dit simpel uit!

wat is litecoin

Wat is Litecoin in het kort: Litecoin is een cryptocurrency en deze is vergelijkbaar met Bitcoin. Litecoin is oorspronkelijk bedoeld om mee te betalen van persoon tot persoon net zoals Bitcoin. Litecoin is één van de eerste altcoins op de wereld.

Wat is Litecoin?

Wat is Litecoin? Litecoin is een cryptocurrency, vergelijkbaar met Bitcoin. Het werd in oktober 2011 gemaakt door Charles Lee een oud-medewerker van Google. Litecoin wordt gezien als het zilver van het goud van Bitcoin.

Litecoin heeft een paar onderscheidende factoren in vergelijking met Bitcoin. Ten eerste heeft Litecoin een snellere blokkeringstijd. Dit betekent dat transacties met Litecoin sneller worden geverifieerd en toegevoegd aan de blockchain dan met Bitcoin. 

Ten tweede heeft Litecoin meer munten beschikbaar. Er zullen uiteindelijk 84 miljoen Litecoins in omloop zijn tegenover 21 miljoen Bitcoins. Dit is dus ongeveer 4 keer zoveel als Bitcoin. Ten slotte gebruikt Litecoin een ander mining algoritme dan Bitcoin. Hierdoor kunnen gewone computers Litecoins minen zonder gespecialiseerde apparatuur.

Litecoins zijn populair geworden omdat ze worden gezien als een goedkoper en sneller alternatief voor Bitcoin. Ze worden ook algemeen geaccepteerd door beurzen en kunnen gemakkelijk worden gekocht en verkocht voor fiat-valuta of andere cryptocurrency’s.

Hoe werkt Litecoin?

Litecoin is een cryptocurrency die in 2011 is gemaakt door Charlie Lee. Litecoin lijkt in veel opzichten op Bitcoin, maar heeft een snellere transactietijd en een ander mining algoritme.

Litecoins worden gemaakt via een proces dat mining wordt genoemd. Miners gebruiken speciale software om wiskundige problemen op te lossen en worden beloond met Litecoins voor elk probleem dat ze oplossen. Dit proces voorkomt dat mensen uit het niets nieuwe Litecoins maken en helpt het Litecoin-netwerk te beveiligen. De technologie hierachter heet de blockchain net zoals Ethereum en Bitcoin.

Zodra een Litecoin is gedolven, kan deze net als elke andere valuta worden gebruikt om goederen of diensten te kopen. Litecoins kunnen ook worden gekocht en verkocht op beurzen zoals Bitvavo of Binance.

De techniek achter Litecoin

Nu je antwoord hebt op de vraag: Wat is Litecoin is het ook interessant om te weten welke techniek er achter Litecoin zit. De techniek achter Litecoin is de blockchain. 

Litecoin is een cryptocurrency die in 2011 is gemaakt door Charlie Lee. Het is vergelijkbaar met Bitcoin, maar met een paar belangrijke verschillen. Eén van de belangrijkste verschillen is dat Litecoin een snellere blokkeringstijd heeft. Hierdoor worden transacties sneller geverifieerd en toegevoegd aan de blockchain dan bij Bitcoin. Litecoin gebruikt ook een ander hash-algoritme dan Bitcoin, genaamd Scrypt. Dit maakt het moeilijker voor ASIC-minersom Litecoin te minen, wat het op zijn beurt meer gedecentraliseerd maakt.

Litecoin wordt ook wel het zilver voor het goud van Bitcoin genoemd. Het is populair geworden onder liefhebbers van cryptocurrency en wordt vaak gebruikt als een manier om andere altcoins te kopen. Litecoin is ook door veel bedrijven geadopteerd en kan net als elke andere valuta worden gebruikt om voor goederen en diensten te betalen.

Wie heeft Litecoin bedacht?

Litecoin is in 2011 gemaakt door Charlie Lee. Hij was een voormalig ingenieur bij Google en is nu een fulltime cryptocurrency-ontwikkelaar. Litecoin is gebaseerd op het Bitcoin-protocol, maar met enkele aanpassingen, net zoals Ethereum. Het belangrijkste verschil is dat Litecoin een sneller blokgeneratie-algoritme gebruikt dat snellere transactiebevestigingen mogelijk maakt. Dit maakt Litecoin ideaal voor kleine aankopen of als betaalmiddel. Transacties kunnen dus nog sneller uitgevoerd worden dan Bitcoin.

Doordat Litecoin veel meer transacties kan uitvoeren per seconde is het ook realistischer dat Litecoin als gewoon betaalmiddel gebruikt kan worden. 

Hoe kom ik aan Litecoin?

Litecoin is een cryptocurrency die directe betalingen over heel de wereld mogelijk maakt voor vrijwel geen geld. Litecoin is een open source, wereldwijd betalingsnetwerk dat volledig gedecentraliseerd is zonder enige centrale autoriteiten. Wiskundesommen beveiligen het netwerk en stelt mensen in staat hun eigen financiën te beheren. 

Litecoin biedt snellere transactiebevestigingstijden en verbeterde opslagefficiëntie dan de toonaangevende op wiskunde gebaseerde valuta. Met substantiële ondersteuning van de industrie, handelsvolume en liquiditeit is Litecoin een bewezen handelsmedium dat complementair is aan Bitcoin.

Je kunt op drie primaire manieren aan Litecoin kopen:

  • Litecoin kopen
  • Litecoin minen
  • Litecoin accepteren als betaling

1. Litecoin kopen

Litecoin verkrijgen kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is door Litecoin te kopen bij een crypto broker op de desktop of via een crypto app. Een goede broker om Litecoin te kopen is Bitvavo. Bij Bitvavo handel je de eerste € 1.000 zonder transactiekosten.

Litecoin minen

Een andere manier om aan Litecoin te komen is door Litecoin te minen. Met minen controleert een computer transacties en probeert hiermee een blok toe te voegen aan de blockchain. Als deze transactie klopt, verkrijg je Litecoins. Dit minen is ook mogelijk met grote crypto’s zoals Ethereum en Bitcoin.

Litecoin accepteren als betaling

Je kunt ook Litecoin accepteren als betaling. Dit klinkt misschien gek, maar met Litecoin kun je wereldwijde transacties over de hele wereld uitvoeren. Dit is heel anders nog met een bank waar je soms nog dagen moet wachten tot je je geld hebt.

Wat is de afkorting van Litecoin?

De afkorting Litecoin is heel simpel, dit is: LTC

Litecoin versus Bitcoin

Litecoin is, net als Bitcoin, een cryptocurrency. Litecoin heeft echter enkele technische verschillen met Bitcoin. Ten eerste heeft Litecoin een snellere blokgeneratiesnelheid. Dit betekent dat transacties op het Litecoin-netwerk sneller worden geverifieerd en toegevoegd aan het grootboek dan op het Bitcoin-netwerk. De snellere blokgeneratiesnelheid betekent ook dat er minder kans is op dubbele uitgaven op het Litecoin netwerk.

Een ander verschil tussen Litecoin en Bitcoin is het aantal munten dat gedolven kan worden. Er zullen uiteindelijk 84 miljoen Litecoins in omloop zijn, tegen 21 miljoen Bitcoins. Dit verschil werd vastgesteld toen Litecoin voor het eerst werd gecreëerd in 2011; de oprichter wilde een valuta creëren die vaker zou kunnen worden gebruikt dan Bitcoin vanwege het grotere aanbod.

Als het gaat om cryptocurrency, zijn er veel opties die er zijn. Maar twee van de meest populaire zijn Bitcoin en Litecoin. Dus, wat is het verschil tussen de twee?

Ten eerste is Litecoin sneller dan Bitcoin. Het kan een blok in 2,5 minuut verwerken, vergeleken met 12 minuten voor Bitcoin. Dat betekent dat transacties sneller worden bevestigd op Litecoin, wat handig kan zijn als je snel iets wilt kopen.

Litecoin verschilt ook van Bitcoin in termen van aanbod. Er zullen slechts 84 miljoen Litecoins worden gedolven, vergeleken met 21 miljoen Bitcoins. Dat zou Litecoins aantrekkelijker kunnen maken voor beleggers die denken dat Bitcoin te verwaterd kan raken naarmate er in de loop van de tijd meer en meer wordt gedolven.

Dus, welke moet je kiezen?

Litecoin versus Ethereum

Als het gaat om digitale valuta, zijn er veel verschillende opties op de markt. Twee van de meest populaire opties zijn echter Litecoin en Ethereum. Dus, wat is het verschil tussen deze twee digitale valuta’s?

Om te beginnen is Litecoin veel sneller dan Ethereum als het gaat om transactiesnelheden. Litecoin kan ook meer transacties tegelijk afhandelen dan Ethereum. Dit komt doordat Litecoin een ander algoritme gebruikt dan Ethereum.

Een ander verschil tussen Litecoin en Ethereum is het aantal munten dat kan worden geproduceerd. Ethereum heeft geen limieten en van Litecoin kunnen er in totaal 84 miljoen gemaakt worden. Het zou dus kunnen gebeuren dat wanneer alle Litecoins zijn uitgegeven dat ze meer waard worden omdat ze schaars worden. 

Daarnaast heeft Litecoin een lagere prijs dan Ethereum.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer over crypto lezen?

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *