Wat is Terra Luna(LUNA)?
Wat is Terra Luna (LUNA) precies? Wij leggen jou dit simpel uit!
Wat is Terra?
Wat is Terra Luna? Terra is een cryptocurrency in de categorie alt coins. Alt coins zijn alle andere cryptocurrency dan Bitcoin.
Terra is een platform waarmee gebruikers fiat activa kunnen gebruiken om tokens te kopen. Door deze tokens te kopen, kunnen ze op de blockchain gaan handelen, net als cryptocurrency.
Het Terra team bestaat uit enkele van de meest ervaren professionals in de crypto wereld, waaronder mede-oprichters van Cosmos, Tendermint en IMO. Het project wordt ondersteund door enkele van de grootste namen in de branche, zoals Binance Labs, OKEx, Huobi Capital, Coinbase en meer.
De oorspronkelijke token van het Terra platform heet LUNA. LUNA wordt gebruikt om transactiekosten op het netwerk te betalen en zal ook worden gebruikt om de prijzen van andere tokens op het Terra platform te stabiliseren. Het Terra protocol gebruikt een nieuwe benadering van consensus die gedelegeerd bewijs van inzet (DPOS) wordt genoemd.
Terra is voornamelijk gericht op de e-commerce wereld en de transacties binnen deze branche zo gemakkelijk mogelijk laten verlopen. Ze willen een hoge transactiesnelheid, zo duurzaam mogelijk en met zo min mogelijk kosten.
Terra (LUNA) maakt net zoals vele cryptocurrency’s gebruik van de blockchain technologie.
Met deze link ga je naar Bitvavo. Bitvavo is een zeer populaire Nederlandse crypto exchange. Eerst meer weten over Bitvavo? Lees dan: Bitvavo review.
Terra (LUNA)
Terra is de Latijnse naam voor aarde. Het is ook de naam die sommige buitenaardse soorten aan onze planeet hebben gegeven, omdat het de enige bewoonbare planeet in ons zonnestelsel is die we kennen.
Terra heeft als doel om uiteindelijk één internationaal betaalmiddel te krijgen. Het voordeel van een crypto als een internationaal betaalmiddel is dat het een veel hogere transactiesnelheid heeft dan de huidige financiële systemen. Het grote nadeel van crypto, is dat het door overheden moeilijk te controleren is waardoor het moeilijk in gebruik genomen kan worden omdat er dan niet meer gehandhaafd kan worden op zaken zoals witwassen.
Ondanks dat dit een mooi streven is lukt het Terra (LUNA) niet om dit voor elkaar te krijgen. Dit ligt voornamelijk aan de volatiliteit van crypto. Doordat de koersen zo hard alle kanten opgaan wordt het door veel mensen nog niet geïmplementeerd als betaalmiddel. Als bedrijf wil je uiteraard geen valuta aannemen die de volgende dag 2 keer zo weinig waard is en helemaal niet als dit gaat om grote bedragen.
Terra erkend dit probleem en probeert hier alles aan te doen om de koers van Terra zo stabiel mogelijk te houden. Dit doet LUNA door er verschillende fiat betaalmunten aan te koppelen.
Terra heeft hierom ook twee verschillende soorten tokens. De LUNA token en de Terra token. De Terra token is de stablecoin die ze zo stabiel mogelijk proberen te houden door er toezicht op te houden.
Hoe werkt Terra?
Terra is een gedecentraliseerd platform waarmee gebruikers cryptocurrency’s kunnen verhandelen zonder tussenkomst van een derde partij, dit wordt ook wel peer-to-peer geworden. Dit peer-to-peer wordt gebruikt bij vrijwel elke crypto’s. Het platform maakt gebruik van de Bitcoin blockchain en werkt door nieuwe munten te slaan, die vervolgens worden gebruikt om goederen en diensten aan te schaffen op het Terra netwerk. Terra heeft ook zijn eigen stablecoin, die is gekoppeld aan een aantal fiat-valuta’s. Zoals de dollar en de euro.
Hoe kom je aan Terra?
Er zijn een paar manieren om Terra te krijgen. De meest gebruikelijke manier is om het bij een crypto broker te kopen. Er zijn een paar brokers die Terra aanbieden en dit worden er steeds meer en meer omdat Terra wel één van de grootste crypto’s van dit moment is.
Een andere manier om Terra te krijgen is door het te verdienen door Terra of LUNA als betaalmiddel te accepteren.
Daarnaast kun je ook (meer) Terra verdienen door het voor een langere tijd vast te houden in je crypto wallet. Crypto staking is wanneer je jouw crypto vasthoudt om het netwerk te helpen beveiligen en verbeteren.
Is Terra veilig?
Terra (LUNA) is een gedecentraliseerd financieringsplatform gebouwd op het TRON-netwerk. Het biedt gebruikers een veilige manier om cryptocurrency’s te verhandelen zonder via een gecentraliseerde uitwisseling te hoeven gaan. Met LUNA kunnen gebruikers ook rente verdienen door crypto staking.
Er zijn zorgen geuit over de veiligheid van het gebruik van LUNA, aangezien het door geen enkele financiële autoriteit wordt gereguleerd. Het team achter LUNA heeft echter meerdere beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om het geld van gebruikers te beschermen.
Bovendien worden alle transacties op het platform gecontroleerd door smart contracten, die ervoor zorgen dat beide partijen hun verplichtingen nakomen.
Daarnaast is de technologie achter Terra de blockchain die bekend staat om haar veiligheid.
Over het algemeen lijkt LUNA een veilig platform voor het verhandelen van cryptocurrency’s. Zoals bij elk gedecentraliseerd platform, is er echter altijd een risico aan verbonden.
Wat kun je met Terra?
Als ’s werelds eerste gedecentraliseerde stablecoin, is Terra ontworpen om met andere blockchains samen te werken en een verscheidenheid aan toepassingen te ondersteunen. Hier zijn enkele dingen die je met Terra kunt doen:
- Gebruik Terra als een stabiele cryptocurrency: Terra kan worden gebruikt als digitale valuta voor dagelijkse transacties, zoals het kopen van koffie of het betalen van je huur. Omdat het is gekoppeld aan een aantal fiat-valuta’s, blijft het (relatief) stabiel in waarde, zelfs wanneer Bitcoin en andere cryptocurrency’s dalen. Let wel op dat Terra zelf aangeeft dat Terra stabiel is. Als je kijkt naar de praktijk dan gaat Terra nog wel redelijk heen en weer en heeft Terra laten zien dat die crypto alles behalve stabiel is. De stablecoin van Terra is TerraUSD deze is gekoppeld aan fiatvalutas waardoor deze wel een stuk stabieler is.
- Bespaar geld op kosten: Met Terra kun je besparen op transactiekosten omdat het een Proof-of-Stake-consensusalgoritme gebruikt in plaats van Proof-of-Work. Dit betekent dat je niet hoeft te betalen voor energie-intensieve miningactiviteiten.
- Verdien geld met Masternodes: Met Terra kun je je eigen masternode bezitten en exploiteren en een passief inkomen verdienen. Masternodes zijn speciale nodes die de ruggengraat van het netwerk vormen. Ze bieden diensten zoals directe transacties, privétransacties en stemmen over budgetvoorstellen.
Wat zijn de voordelen van Terra?
Er zijn veel voordelen van Terra. Terra heeft een stablecoin TerraUSD die wordt ondersteund door een aantal fiat-valuta’s en crypto activa. Dit maakt het minder volatiel dan andere cryptocurrency’s. Terra heeft ook een spaarrente, die gebruikers aanmoedigt om hun Terra tokens vast te houden (crypto staking). Deze rente is bij Bitvavo mogelijk bij Terra 2.0 en wordt ook wel crypto staking genoemd.
Het team achter Terra is ervaren en heeft een sterk trackrecord op het gebied van betalingen. Ze worden ook ondersteund door enkele van de grootste namen in de crypto industrie.
Wat zijn de nadelen van Terra?
Hoewel Terra een aantal voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen aan het gebruik van dit blockchain platform. Een nadeel is dat het nog steeds een relatief nieuw platform is, wat betekent dat er minder acceptatie en begrip is van hoe het werkt zoals Bitcoin bijvoorbeeld heeft.
Dit kan het moeilijker maken om anderen mensen of bedrijven te vinden die Terra voor transacties willen gebruiken.
Omdat Terra een Proof-of-Stake-consensusmechanisme gebruikt, hebben degenen die meer van het native token (LUNA) hebben, meer inspraak in bestuursbeslissingen op het netwerk. Dit kan leiden tot generalisatieproblemen als er niet genoeg mensen LUNA kopen omdat dan één persoon de beslissingen sterk kan beïnvloeden.
Ten slotte heeft Terra ook vrij hoge transactiekosten in vergelijking met andere blockchain platforms, wat sommige gebruikers ervan kan weerhouden het te gebruiken.
Kan je Terra (LUNA) minen?
Nee, je kunt Terra niet minen.
Geschiedenis Terra crypto
Terra is een cryptocurrency die is ontwikkeld door een team van Koreaanse ontwikkelaars. Het doel van het project was om een stabiele cryptocurrency (TerraUSD) te creëren die kan worden gebruikt voor dagelijkse transacties. Om dit te bereiken, creëerde het team een systeem dat de waarde van de valuta zou koppelen aan een aantal fiat-valuta’s en activa. Dit systeem staat bekend als het Terra Stablecoin-systeem.
Het Terra Stablecoin-systeem bestaat uit twee tokens: Luna en Terra. Luna is een onderpand token dat wordt ondersteund door een aantal met fiat-valuta’s.
TerraUSD is de stablecoin die is gekoppeld aan de waarde van fiat-valuta’s. Wanneer gebruikers hun Terra tokens willen omzetten in fiat-valuta, kunnen ze dit doen via het Terra Stablecoin-systeem.
De waarde van het Terra token is relatief stabiel sinds de lancering in 2018.
Welke technologie zit er achter Terra?
Terra is een op blockchain gebaseerd digitaal valuta- en betalingsnetwerk. De technologie achter Terra is vergelijkbaar met die van Bitcoin, omdat het een gedecentraliseerd grootboek gebruikt om transacties vast te leggen.
Terra heeft een uniek consensusalgoritme waardoor het efficiënter en schaalbaarder kan zijn dan Bitcoin. Daarnaast gebruikt Terra een stablecoin genaamd Luna als zijn eigen valuta, wat helpt om de prijzen stabiel te houden.
Wie is de bedenker van Terra?
De medebedenker van Terra is Do Know. Do Know is een Zuid-Koreaanse cryptocurrency oprichter. Do Know is de CEO van Terraform Labs, het bedrijf achter Terra LUNA. Terra heeft meerdere tokens op de markt gebracht zoals de TerraUSD en de token Terra.
Met deze link ga je naar eToro. eToro is een zeer populaire crypto exchange. Eerst meer weten over eToro? Lees dan: eToro review.
Crypto exchanges
Als je hebt besloten dat Terra (LUNA) echt iets voor jou is en je het graag wilt kopen heerst er nog de vraag bij welke exchange je het beste Terra kunt kopen. Drie goede crypto exchanges zijn:
Terra classic koers
Hieronder is de huidge Terra koers te zien. Terra heeft op Bitvavo 2 verschillende tokens. Je hebt Terra classic en Terra 2.0. Beide munten zijn enorm gedaald in waarde.
Terra 2.0 koers
Meer over crypto lezen?
Waarom een crypto crash?
Waarom een crypto crash? Lees het in dit artikel! Cryptocurrency’s
Wat is de blockchain?
De blockchain is een nieuw soort database waarin transacties opgeslagen