fbpx

Wat is TRON (TRX)?

Wat is TRON (TRX)? Wij leggen jou dit simpel uit!

Wat is TRON

Wat is TRON?

Wat is TRON? TRON is een cryptocurrency en is in 2017 opgericht door Justin Sun. 

Wat is TRON precies? TRON is een op blockchain gebaseerd entertainment-ecosysteem dat een alternatief biedt voor de traditionele entertainmentindustrie. Het platform stelt makers van content zoals Youtubers, muzikanten en artiesten in staat om contact te maken met fans en een eerlijke vergoeding voor hun werk te ontvangen zonder een tussenpartij die hier geld op verdiend. 

TRON biedt ook een marktplaats voor crypto, waardoor gebruikers foto’s, video’s en muziek kunnen kopen, verkopen of verhandelen. Het doel van het platform is om een efficiëntere en gedecentraliseerde entertainmentindustrie te creëren die makers van content en consumenten in staat stelt.

Wat is TRX? TRON is een altcoin. TRON is een altcoin omdat het een andere cryptocurrency is dan Bitcoin. Elke andere cryptocurrency dan Bitcoin wordt een altcoin genoemd. Andere voorbeelden van altcoins zijn bijvoorbeeld Ethereum, Litecoin of Ripple.

Met deze link ga je naar eToro. eToro is een zeer populaire crypto exchange. Eerst meer weten over eToro? Lees dan: eToro review.

TRON

Wat is TRON? TRON is een gedecentraliseerd platform voor het delen van entertainment en content dat gebruikmaakt van blockchain en peer-to-peer (P2P) technologie. Het TRON protocol, een van de grootste blockchain protocollen ter wereld, biedt ondersteuning voor hoge schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid en high throughput computing (HTC), waarmee ontwikkelaars eenvoudig gedecentraliseerde applicaties (Dapps) kunnen maken. TRON is ontwikkeld met de ambitie om het internet te bevrijden van de gecentraliseerde webservices die controle hebben over gebruikersgegevens.

De eigen valuta van TRON is Tronix (TRX), die kan worden gebruikt om transacties op het netwerk te betalen of om content van makers van inhoud te kopen. Tronix is beschikbaar bij grote cryptocurrency brokers en kan worden gekocht met fiat-valuta’s of andere cryptocurrency’s.

De meeste mensen kopen op dit moment nog TRON als investering in de hoop dat het meer waard wordt. Te zien aan de TRON koers is dat mensen het nog niet HODL’en en waarschijnlijk voor een korte periode vasthouden. 

Hoe werkt TRON?

TRON is een gedecentraliseerd platform voor het delen van entertainment en content dat gebruikmaakt van blockchain- en peer-to-peer (P2P) technologie. TRON is in 2017 opgericht door Justin Sun. Het TRON protocol, een van de grootste op blockchain gebaseerde besturingssystemen ter wereld, biedt schaalbare, hoge beschikbaarheid en high-throughput-ondersteuning die ten grondslag ligt aan alle gedecentraliseerde applicaties in het TRON ecosysteem.

TRON gebruikt een consensusmechanisme voor gedelegeerd bewijs van inzet (DPoS) om consensus onder zijn validators te bereiken. Onder dit mechanisme zijn er 27 supervertegenwoordigers die door de gemeenschap worden gekozen om blokken te valideren en nieuwe blokken op het TRON netwerk te produceren. Deze supervertegenwoordigers produceren elke 3 seconden een blok en elk blok bevat 1024 transacties.

Het TRX token is de eigen valuta van het TRON netwerk.

Hoe kom je aan TRON?

 

TRON is een op blockchain gebaseerd, gedecentraliseerd protocol project met een interne TRX token. Het Tron protocol, een van de grootste op blockchain gebaseerde besturingssystemen ter wereld, biedt schaalbare ondersteuning met hoge beschikbaarheid en hoge doorvoer die ten grondslag ligt aan alle gedecentraliseerde toepassingen in het TRON ecosysteem.

Om TRON te krijgen, kun je het kopen op een crypto broker of exchange of het krijgen van iemand die het al heeft. Je kunt ook TRON verdienen door deel te nemen aan zijn netwerk of via een proces dat mining wordt genoemd. 

Het minen van TRON is niet direct mogelijk, maar je kunt TRON wel helpen door transacties te valideren. Dit valideren kan vergeleken worden met crypto minen. 

Je kunt als je TRON al bezit ook nog meer TRON verdienen door TRON te HODL’en. Door TRON vast te houden in je crypto wallet kun je nog meer TRON verdienen omdat je rente kunt verdienen als je TRON voor een langere tijd vasthoudt. Dit vasthouden van crypto en er rente mee verdienen wordt ook wel crypto staking genoemd. 

Is TRON veilig?

Wat is TRON is nu duidelijk, maar wie zit er achter TRX? TRON is een cryptocurrency die is gemaakt met de bedoeling een meer privé en veiliger alternatief voor Bitcoin en Ethereum te zijn. Hoewel het in veel opzichten vergelijkbaar is met Bitcoin, zijn er enkele belangrijke verschillen die TRON een aantrekkelijkere keuze maken voor mensen die op zoek zijn naar meer privacy en veiligheid. 

Ten eerste gebruikt TRON een ander algoritme dan Bitcoin, waardoor het voor anderen moeilijker is om transacties te volgen en te traceren. 

Daarnaast heeft TRON verschillende beveiligingsfuncties geïmplementeerd die het beter bestand maken tegen hacks en diefstal. Over het algemeen lijkt TRON een veiligere en privé optie te zijn dan Bitcoin, hoewel alleen de tijd zal uitwijzen of het zijn beloften echt kan waarmaken.

Wat kun je met TRON?

TRON is een op blockchain gebaseerd platform voor een gratis en gedecentraliseerd internet. Het TRON protocol biedt een hoge schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid en high throughput computing om een basis te leggen voor de volgende generatie internet.

Het TRON netwerk is ontworpen om schaalbaar en gebruiksvriendelijk te zijn. Het netwerk kan een groot aantal transacties aan tegen lage kosten. TRON biedt ook een hoge beschikbaarheid met zijn decentrale karakter.

TRON kan worden gebruikt om applicaties op het TRON netwerk te ontwikkelen. Deze applicaties kunnen worden gebruikt om smart contracts, gedecentraliseerde applicaties en meer te maken of ermee te werken. Het TRON netwerk stelt gebruikers ook in staat om hun eigen tokens uit te geven.

Het TRON protocol biedt ontwikkelaars een krachtige set tools om innovatieve apps en services te maken. Met TRON kunnen ontwikkelaars eenvoudig smart contracten, gedecentraliseerde applicaties en meer maken of ermee werken.

TRON begon in 2017 met haar eigen cryptocurrency en hierbij probeerde ze onderscheid te maken door een hogere transactiesnelheid en een betere beveiliging.

In 2018 begon TRON echter zich meer te focussen op een niche om haar groeikansen te verhogen. TRON richtte zich op Youtubers, muzikanten en andere content creators. Het doel van TRON is een platform creëren zodat deze entertainers een hogere en eerlijkere vergoeding krijgen voor hun werk.  

Wat zijn de voordelen van TRON?

TRON is een op blockchain gebaseerd gedecentraliseerd platform dat tot doel heeft een gratis, wereldwijd digitaal content entertainmentsysteem te bouwen met gedistribueerde opslagtechnologie. Het TRON protocol biedt schaalbare, hoge beschikbaarheid en high-throughput-ondersteuning die ten grondslag ligt aan alle gedecentraliseerde applicaties in het TRON-ecosysteem.

De voordelen van TRON zijn talrijk en gevarieerd. Ten eerste biedt het een platform voor ontwikkelaars om gedecentraliseerde applicaties te maken en te implementeren. 

Ten tweede biedt het schaalbaarheid en hoge beschikbaarheid, wat betekent dat apps kunnen worden gebouwd om grote hoeveelheden gebruikers te verwerken zonder enige downtime

Ten derde heeft het lage transactiekosten, waardoor het betaalbaarder in gebruik is dan andere platforms. 

Ten slotte ondersteunt TRON slimme contracten, waardoor complexere applicaties op het platform kunnen worden gebouwd.

Over het algemeen is TRON een krachtig en veelzijdig platform dat veel voordelen biedt voor zowel ontwikkelaars als gebruikers.

Naast de voordelen van de TRON coin heeft TRON ook nog het voordeel dat TRON zich echt richt op een bepaalde niche en een wereldprobleem wil oplossen. Doordat de crypto een duidelijkere visie heeft, is de kans op een succes mogelijk hoger dan cryptocurrency’s zonder een duidelijke visie. 

Wat zijn de nadelen van TRON?

Als het om TRON gaat, zijn er een paar nadelen die het vermelden waard zijn. 

Ten eerste is TRON niet zo gedecentraliseerd als sommige andere cryptocurrency’s. Dit betekent dat er meer controle is over TRON door de oprichter, Justin Sun, en de TRON Foundation. 

Bovendien is TRON in hun whitepaper beschuldigd van plagiaat. Hoewel het team deze beweringen heeft ontkend, geeft het sommige beleggers twijfels en hebben veel beleggers hun TRON verkocht. 

Ten slotte, omdat TRON nog relatief nieuw is, is er minder geschiedenis en gegevens om door te gaan bij het nemen van investeringsbeslissingen. Dit kan van TRON een risicovollere investering maken dan sommige andere opties in de cryptocurrency markt. 

Kan je TRON minen?

TRON is een cryptocurrency die is gemaakt met de bedoeling om te worden gebruikt op het TRON netwerk, een op blockchain gebaseerd platform voor het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties. Een van de belangrijkste kenmerken van TRON is dat gebruikers hun eigen inhoud op het netwerk kunnen maken en publiceren. 

Kan je TRON minen? Nee, TRON kun je niet minen. Je kunt wel het TRON netwerk helpen met het valideren van transacties. Met dit valideren kun je wel TRON verdienen. 

Geschiedenis TRON

TRON is een gedecentraliseerd digitaal entertainmentprotocol waarmee gebruikers vrijelijk gegevens kunnen publiceren, opslaan en bezitten. De eigen valuta van het TRON netwerk is TRX. Het protocol is in 2017 opgericht door Justin Sun.

Justin Sun is ook de man die Warren Buffett $ 4,57 miljoen betaalde om met hem te gaan lunchen. 

TRON werd geïnspireerd door de opkomst van blockchain technologie en het potentieel dat het had om de entertainmentindustrie te ontwrichten. Justin Sun zag een kans om een gedecentraliseerd platform te creëren waarmee gebruikers digitale content kunnen maken, opslaan en delen zonder afhankelijk te zijn van gecentraliseerde platforms zoals YouTube of Facebook. Het ‘probleem’ van deze platformen is dat ze een groot deel van de inkomsten pakken van de creators zonder hiervoor direct iets te hoeven doen. 

Het TRON protocol is ontworpen om schaalbaar en efficiënt te zijn. Het kan grote hoeveelheden data aan en transacties zijn snel. Het protocol is ook ontworpen om eenvoudig te gebruiken voor ontwikkelaars, waardoor het voor hen gemakkelijker wordt om applicaties bovenop het TRON netwerk te bouwen.

Welke technologie zit er achter TRON?

TRON is een gedecentraliseerd platform voor het delen van entertainment en inhoud dat gebruikmaakt van blockchain- en peer-to-peer (P2P) netwerktechnologie. Het TRON protocol, een van de grootste op blockchain gebaseerde besturingssystemen ter wereld, biedt schaalbare computermogelijkheden met hoge doorvoer en ondersteunt real-world toepassingen. Het openbare blockchain-platform van TRON biedt ontwikkelaars een robuuste set tools en services om hen te helpen bij het bouwen van gedecentraliseerde applicaties (DApps), waaronder smat contracten, snelle transacties, interoperabiliteit tussen ketens en meer.

TRON werd in 2017 opgericht door Justin Sun, een voormalige Ripple manager. Sun is ook de oprichter van het populaire cryptocurrency exchange Poloniex. Het ontwikkelingsteam van TRON is gevestigd in Peking, China.

Wie is de bedenker van TRON?

Wie is de bedenker van TRON? De bedenker/oprichter van TRON is Justin Sun. Het TRON protocol, een van de grootste op blockchain gebaseerde besturingssystemen ter wereld, is gemaakt door Justin Sun. Sun is een seriële ondernemer en filantroop die wordt erkend als een van de meest invloedrijke mensen in blockchain. 

Hij is de oprichter en CEO van TRON Foundation, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het bouwen van de infrastructuur voor een gedecentraliseerd internet. Het TRON protocol is bovenop de Ethereum blockchain gebouwd en is bedacht om ontwikkelaars te helpen bij het maken van gedecentraliseerde applicaties (DApps). Het TRON protocol heeft een native token, TRX, dat wordt gebruikt om het ecosysteem van stroom te voorzien.

TRON versus Bitcoin

TRON is een op blockchain gebaseerd, gedecentraliseerd protocol voor de wereldwijde digitale entertainmentindustrie. TRON ondersteunt verschillende soorten blockchain netwerken en smart contractplatforms, waaronder Bitcoin, Ethereum, EOS, Qtum en andere openbare ketens. Het TRON protocol biedt schaalbare, hoge beschikbaarheid en high-throughput-ondersteuning die ten grondslag ligt aan alle gedecentraliseerde applicaties in het TRON-ecosysteem.

TRON is in 2017 opgericht door Justin Sun. Sun is ook de oprichter van Peiwo, een van de grootste livestreaming apps in China met meer dan 10 miljoen gebruikers. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Peking en de Hupan Universiteit (Opgericht door Jack Ma, oprichter van Alibaba).

Bitcoin is een cryptocurrency en een betalingssysteem uitgevonden door Satoshi Nakamoto. Transacties worden geverifieerd door netwerkknooppunten door middel van cryptografie en vastgelegd in een openbaar verspreid grootboek dat een blockchain wordt genoemd.

Het grote verschil tussen Bitcoin en TRON, is dat Bitcoin enkel bedoeld is als betaalmiddel in de ‘gewone’ wereld en TRON oorspronkelijk een betaalmiddel is binnen het TRON platform. 

Met deze link ga je naar Bitvavo. Bitvavo is een zeer populaire Nederlandse crypto exchange. Eerst meer weten over Bitvavo? Lees dan: Bitvavo review.

Crypto exchanges

Als je hebt besloten dat TRON (TRX)  echt iets voor jou is en je het graag wilt kopen heerst er nog de vraag bij welke exchange je het beste TRON (TRX) kunt kopen. Drie goede crypto exchanges zijn:

  • Bitvavo (0,25% transactiekosten)
  • eToro (1% transactiekosten)
  • Binance (0,10% transactiekosten)

TRON (TRX) koers

Hieronder is de TRON (TRX) koers te zien. Te zien is dat vrijwel direct toen TRON gelanceerd was er een grote hype ontstond rondom TRON en TRON een all time high haalde op 5 januari 2018. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer over crypto lezen?

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *