fbpx

Wat zijn alt coins?

Wat zijn alt coins? Wij leggen jou dit simpel uit!

Wat zijn alt coins

Wat zijn alt coins?

Wat zijn alt coins? In de wereld van cryptocurrency is een altcoin elke andere crypto dat geen Bitcoin is. Altcoins zijn een gedecentraliseerd alternatief voor traditionele fiat-valuta’s en zijn sinds de geboorte van Bitcoin steeds populairder geworden. Er zijn momenteel meer dan 5.000 altcoins en er worden elke dag nieuwe gemaakt. Veel alt coins stellen vrijwel niets voor, maar er bestaan ook succesvolle alt coins zoals Ethereum en Litecoin.

Hoewel de meeste altcoins enkele gemeenschappelijke kenmerken hebben met Bitcoin, hebben ze vaak verschillende economische modellen en doelstellingen. Sommige altcoins zijn bijvoorbeeld ontworpen om efficiënter te zijn dan Bitcoin, terwijl andere zijn gemaakt met het oog op privacy of veiligheid. Enkele populaire altcoins zijn Ethereum, Litecoin en Monero.

Zo is Ethereum gebaseerd op de white paper van Bitcoin, maar is eigenlijk een verbeterde versie van Bitcoin. Ethereum is op dit moment één van de grootste alt coins.

Wat zijn populaire alt coins?

Nu je antwoord hebt op de vraag: Wat zijn alt coins ben je natuurlijk ook benieuwd wat nou populaire alt coins zijn. Als je nieuw bent in de wereld van cryptocurrency, vraag je je misschien af wat altcoins zijn. Altcoins zijn elke andere crypto dan Bitcoin. Dus hoewel Bitcoin de originele en meest bekende cryptocurrency is, zijn er sindsdien vele anderen gemaakt. Deze altcoins proberen meestal de originele Bitcoin op de een of andere manier te verbeteren, of het nu gaat om een efficiënter crypto mining, een ander economisch model of een ander gebruik.

Er zijn letterlijk duizenden altcoins, dus het kan moeilijk zijn om ze allemaal bij te houden. Enkele van de meer populaire altcoins zijn echter Ethereum, Litecoin, Monero en Zcash. Elk van deze heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen waardoor ze populair zijn geworden onder liefhebbers van cryptocurrency.

Doordat alt coins relatief makkelijk te maken zijn bestaan er veel alt coins. Echter zijn de meeste alt coins bij de meeste crypto exchanges niet te koop. 

Hoe kom je aan alt coins?

Om altcoins te krijgen, kun je ze minen, ze verdienen of ze kopen via een crypto broker.

Crypto minen

Minen is hoe nieuwe altcoins worden gemaakt. Miners gebruiken speciale software om wiskundige problemen op te lossen op de blockchain en worden beloond met een bepaald aantal crypto voor elk blok dat ze met succes mijnen en kan worden toegevoegd aan de blockchain. Cloud minen is een goede manier om altcoins te krijgen en vereist geen dure hardware of elektriciteit. Met cloud minen huur je als het ware een stukje computer van een ander bedrijf. Je investeert als het ware in hun hardware. Let wel vaak op dat cloud mining heel aantrekkelijk klinkt om aan alt coins te komen, maar dat de meeste cloud mining bedrijven oplichters zijn. 

Als je lid wordt van een minerpoul leen je jouw hardware aan een minerpoul en ontvang je beloningen in verhouding tot de hoeveelheid werk die je doet. Hiermee werk je dus samen met andere miners om 1 blok van de blockchain te minen. Dit blok verdeel je vervolgens weer onder alle mensen die hebben meegeholpen aan het minen van het blok. Dit doen veel mensen door de hoge concurrentie en hierdoor kun je je krachten bundelen

Alt coins minen is vaak makkelijk dan Bitcoins minen omdat er op sommige alt coins nog weinig concurrentie zit. Als je wilt weten welke alt coin goed is om te minen kun je een crypto mining calculator gebruiken. 

 

 

Alt coins kopen

Je kunt ook altcoins kopen bij brokers en exchanges met fiat valuta of cryptocurrency. Exchanges en brokers zijn online platforms waar je cryptocurrency’s kunt kopen en verkopen. Om altcoins bij een broker te kopen, moet je eerst fiat-valuta of cryptocurrency op jouw account storten. Zodra jouw account is gefinancierd, kun je een bestelling plaatsen om de gewenste altcoin te kopen. Wil je alt coins kopen, maar weet je niet bij welke crypto broker? Lees dan eerst een aantal reviews van verschillende brokers. Wij hebben ook een aantal reviews geschreven. Wil je deze reviews lezen? Ga dan naar crypto broker reviews

 

Alt coins verdienen

Je kunt ook alt coins accepteren als betaling. Het voordeel van cryptocurrency’s is dat het een snelle transactiesnelheid heeft waardoor transacties vrijwel direct verwerkt worden. Hierdoor kun je een betaling ontvangen vanuit China binnen enkele seconde. Als je dit met een traditionele bank zou doen zou het soms wel enkele dagen kunnen duren voordat je het geld ontvangt.

 

Crypto staking

De laatste manier om alt coins te krijgen is door crypto staking. Crypto staking is een proces dat je beloont, word als je je crypto vasthoudt van een langere tijd in je online wallet. Je ontvangt als het ware rente op je crypto. 

 

 

Soorten alt coins

Altcoins zijn cryptocurrency alternatieven voor Bitcoin. De term “altcoin” is een afkorting voor “alternatieve munt”. Altcoins zijn vergelijkbaar met Bitcoin omdat ze gedecentraliseerd zijn en peer-to-peer-technologieën gebruiken. Altcoins verschillen echter op verschillende belangrijke manieren van Bitcoin. Enkele van de meest populaire altcoins zijn Ethereum, Litecoin en Ripple.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten altcoins beschikbaar. Enkele van de meest populaire zijn Ethereum, Litecoin en Ripple. Elk van deze munten biedt een andere reeks functies en voordelen. Ethereum is bijvoorbeeld een populaire keuze voor ontwikkelaars vanwege de smart contract functie. Litecoin daarentegen wordt vaak gekozen als betaalmethode vanwege de snellere transactietijden en lagere kosten.

Alt coins kun je opdelen in de verschillende munten, maar je kunt ze ook opdelen in wat voor soort alt coin een alt coin is. Alt coins zijn op te delen in vier verschillende categorieën:

  • Memecoins: Memecoins zijn alt coins die eigenlijk geen serieuze bedoelingen hebben en meer voor de grap gemaakt zijn. Een goed voorbeeld van een memecoin is de DOGE coin. De DOGE coin is uiteindelijk ondanks dat het eigenlijk een grap was nog veel geld waard geworden.
  • Stablecoins: Zijn alt coins die gekoppeld zijn aan een betaalde valuta. Het kenmerk van deze coins is dat de koers zeer stabiel is. Doordat de koers stabiel is, kun je deze munten goed gebruiken voor crypto staking. Met crypto staking ontvang je rente op de munten die je lang vasthoudt. Een voorbeeld van een stablecoin is de USD coin
  • Utility token: Een coin die bijdraagt aan een ander crypto project.
  • Governance token: Een governance token geeft je het recht om je stemrecht te gebruiken over wat de coin gaat doen. Hierdoor kun je dus invloed uitoefenen op wat de coin in de toekomst mogelijk gaat doen.

Is het verstandig om alt coins te kopen

Als het gaat om investeren in cryptocurrency, zijn er veel opties om uit te kiezen. Hoewel Bitcoin de meest bekende en populaire optie is, zijn er veel andere altcoins op de markt. Dus, is het verstandig om in altcoins te investeren?

Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden voordat je in cryptovaluta investeert, maar altcoins zijn over het algemeen volatieler dan Bitcoin. Dat betekent dat ze sneller in waarde kunnen stijgen of dalen. Dus als je overweegt te investeren in een altcoin, is het belangrijk om jouw onderzoek te doen en de bijbehorende risico’s te begrijpen. Bedenk wel dat je met crypto een deel van je geld of zelfs al je geld kunt kwijtraken. Investeer dus alleen met geld dat je kunt missen of investeer helemaal niet.

Dat gezegd hebbende, er kunnen veel potentiële beloningen zijn als het gaat om beleggen in altcoins. Omdat ze niet zo bekend zijn als Bitcoin, zijn ze meestal goedkoper en hebben ze mogelijk meer ruimte om te groeien. Sommige cryptocurrency’s kunnen in één keer heel veel waard worden. Zo was Ethereum op 3 april 2020 rond de € 190 en op 12 november 2021 meer dan € 4.000 waard.

Hoeveel alt coins zijn er op dit moment?

In de wereld van cryptocurrency is een altcoin elk digitaal activum dat geen bitcoin is. Altcoins zijn alternatieve munten voor bitcoin en kunnen worden gebruikt om goederen en diensten te kopen of als investering te houden. Er zijn honderden altcoins met verschillende functies en doeleinden. Enkele populaire altcoins zijn ethereum, Litecoin en XRP. Er zijn op dit moment rond de 1.500 verschillende alt coins.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer over crypto lezen?

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *