fbpx

Website maken

Website maken? Wil je een website bouwen, maar weet je niet hoe dat werkt? Wij vertellen je precies wat je moet doen om je eigen website te kunnen maken. 

Website maken

Website maken? Als je jouw bedrijf online wilt zetten of zelf een blog wilt starten, moet je een website maken. Dit kan een moeilijke taak lijken, maar met de juiste middelen en uitvoering is het niet zo moeilijk als het lijkt.

Wil je een website maken? Dan is de eerste stap is het kiezen van een webhosting bedrijf en hier je domeinnaam registreren en een hostingpakket nemen. Bij de meeste webhosting bedrijven krijg je bij je webhosting toegang tot verschillende platformen om je website op te bouwen zoals WordPress

De tweede stap is om te kiezen op welk platform je jouw site wilt bouwen. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, en degene die je kiest, hangt af van jouw behoeften. Als je niet zeker weet welk e-commerce platform voor jou geschikt is, kijk dan eens naar enkele van de meest populaire, zoals WordPress of Shopify.

Nadat je jouw platform hebt gekozen, is het tijd om jouw site te gaan bouwen. Begin met het kiezen van een thema of sjabloon dat past bij de stijl van jouw bedrijf. Begin vervolgens met het toevoegen van content- tekst, afbeeldingen, video’s, enz. – en pas deze aan jouw merk aan.

Met deze link ga je naar de officiële website van Cloud86. Bij Cloud86 kun je vanaf 0,99 per maand voor de eerste 3 maanden een website bouwen. Keuze uit: WordPress. 

Waarom een website bouwen

Een website is als een online etalage van jouw bedrijf – het is een kans om te laten zien wat je doet en waarom mensen bij je zouden moeten kopen. Het is ook een geweldige manier om in contact te komen met klanten en een community rond jouw merk of bedrijf op te bouwen.

Hier zijn nog enkele redenen om een website te bouwen:

  1. Een website is 24/7 open. Potentiële klanten kunnen jouw site op elk moment van de dag of nacht bezoeken en meer te weten komen over jouw producten of diensten.
  2. Een website is een efficiënte manier om een groot publiek te bereiken. Je kunt snel en gemakkelijk informatie over jouw bedrijf delen met een wereldwijd publiek.
  3. Een website helpt je geloofwaardigheid en betrouwbaarheid op te bouwen. Klanten kopen eerder bij een bedrijf dat online aanwezig is.
  4. Een website geeft je de mogelijkheid om jouw werk in het best mogelijke licht te presenteren.

Als je een bedrijf hebt zijn er dus genoeg redenen om een website te bouwen. Een website bouwen klinkt heel lastig en er wordt al snel gedacht aan coderen. Tegenwoordig zijn er veel e-commerce platformen waarmee je zeer gemakkelijk professioneel ogende websites kunt bouwen zonder enige technische voorkennis. 

Daarnaast staan er op YouTube tegenwoordig veel handleidingen over hoe je een website kunt bouwen. 

24/7 open

Groot publiek bereiken

Geloofwaardigheid en betrouwbaarheid

Mooie presentatie van jouw werk

Website maken in 5 stappen

Het maken van een website kan een moeilijke taak lijken, maar dat is het alles behalve. Met een beetje tijd en moeite kan iedereen in slechts een paar eenvoudige stappen een professioneel ogende website maken.

  1. Zoek een webhosting bedrijf
  2. Kies een goede domeinnaam
  3. Kies een webhostingpakket
  4. Kies een CMS of sitebuilder
  5. Bouw je website

Stap 1: Zoek een webhosting bedrijf

Een webhostingbedrijf vinden kan een hele opgave zijn. Kijk bij het vinden van een webhosting bedrijf naar de reviews en wat ze te bieden hebben. Over het algemeen vinden mensen de volgende dingen belangrijk die een webhosting bedrijf aanbiedt:

  • Domeinnaam registratie
  • Hostingpakketten
  • Mogelijkheid tot e-mail account
  • SSL certificaten
  • Aanbod aan CMS en sitebuilders zoals WordPress

Stap 2: Kies een goede domeinnaam

Iedereen kan tegenwoordig een website maken. Er zijn een aantal platforms, zoals WordPress, Wix en Squarespace, die het maken van een website eenvoudig en relatief goedkoop maken. Je hoeft geen tech expert te zijn of een webontwikkelaar in te huren om een eenvoudige website te maken. In dit artikel laten we je stap voor stap zien hoe je een website maakt.

Stap 3: Kies een webshostingpakket

Als je een website wilt maken, moet je een webhostingpakket kiezen. Er zijn veel verschillende soorten pakketten beschikbaar en degene die je kiest, hangt af van jouw behoeften. Wil je bijvoorbeeld een kleine website maken voor persoonlijk gebruik, dan kun je kiezen voor een basispakket. Wil je een grote website maken voor zakelijke doeleinden, dan zul je een duurder pakket moeten kiezen.

Bij het kiezen van een webhostingpakket moet je rekening houden met factoren als opslagruimte, bandbreedte, e-mailaccounts en domeinnamen. Je moet ook beslissen of je shared of dedicated hosting wilt. Shared hosting is goedkoper maar minder betrouwbaar, terwijl dedicated hosting duurder maar betrouwbaarder is.

Nadat je een webhostingpakket hebt gekozen, kun je beginnen met het maken van je website.

Stap 4: Kies een CMS of sitebuilder

Er zijn veel verschillende manieren om een website te maken, maar één van de eerste beslissingen die je moet nemen, is of je een CMS of sitebuilder wilt gebruiken.

Een CMS, of contentmanagementsysteem, is een platform waarmee je de content van jouw website kunt maken en beheren. CMS biedt doorgaans vooraf ontworpen sjablonen en functies voor slepen en neerzetten waarmee je gemakkelijk pagina’s kunt maken en bewerken. WordPress is een van de meest populaire CMS-platforms. Tevens is deze website ook gebouwd met WordPress. 

Sitebuilders daarentegen zijn tools waarmee je een website kunt maken zonder enige codering. Squarespace en Wix zijn twee populaire platforms voor het bouwen van sites. Met een sitebuilder kun je meestal met een schone lei beginnen of kiezen uit een selectie vooraf ontworpen sjablonen. Eén van de populairste sitebuilders om een website te maken is Shopify

Stap 5: Bouw een website

Een website maken kan een hele opgave zijn, maar een website bouwen is relatief makkelijk te doen met WordPress of Shopify. Bij een website bouwen moet je op veel dingen letten:

  • Responsief design website
  • Juiste content/informatie op de website
  • Snelle website
  • Goede SEO

Met deze link ga je naar de officiële website van Cloud86. Bij Cloud86 kun je vanaf 0,99 per maand voor de eerste 3 maanden een website bouwen. Keuze uit: WordPress. 

WordPress website maken

WordPress website maken

WordPress is een gratis en open source content management systeem (CMS) gebaseerd op PHP en MySQL. WordPress is geïnstalleerd op een webserver die deel uitmaakt van een internethostingservice of een op zichzelf staande netwerkhost. Het eerste exemplaar van WordPress werd op 27 mei 2003 uitgebracht door de oprichters, Matt Mullenweg en Mike Little.

Vanaf maart 2018 werd WordPress gebruikt door meer dan 33% van de top 10 miljoen websites volgens W3Techs-enquêtes en 58,8% van alle bekende CMS-websites. WordPress is ook gebruikt voor andere toepassingsdomeinen, zoals bloggen, wat neerkomt op 14,7% van alle blogs volgens W3Techs.com.

In november 2009 werd aangekondigd dat Microsoft Windows Live Writer WordPress officieel zou ondersteunen.

Waarom is WordPress zo populair?

WordPress is een van de meest populaire systemen voor het bouwen van sites en contentbeheer ter wereld. Hier zijn enkele van de redenen waarom:

  1. WordPress is gratis en open source software. Iedereen kan het downloaden en gebruiken om een website of blog te maken. Er zijn ook duizenden gratis thema’s en plug-ins beschikbaar voor WordPress, zodat je jouw site kunt aanpassen zodat deze er precies zo uitziet en functioneert zoals je dat wilt. Je krijgt WordPress bij vrijwel elke webhost er gratis bij. 
  2. WordPress is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners. Met een beetje oefening kan iedereen leren hoe je een professioneel ogende website kunt maken met WordPress.
  3. WordPress wordt gebruikt door enkele van de grootste merken ter wereld, waaronder The Guardian, Forbes en The New York Times. Als het goed genoeg is voor hen, is het goed genoeg voor jou!
  4. Met WordPress kun je vrijwel alles aanpassen zodat het precies naar jouw wens is. 

Waarvoor is WordPress geschikt?

WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee je een geheel nieuwe website kunt maken of een bestaande website kunt maken. WordPress is geschikt voor alle soorten websites, van eenvoudige blogs tot complexe zakelijke sites. Je kunt WordPress gebruiken om elke gewenste website te maken.

Als je een eenvoudige website wilt maken, is WordPress een goede keuze. Je kunt duizenden gratis thema’s en plug-ins vinden waarmee je de gewenste website kunt maken. Als je een complexere website nodig hebt, kan WordPress nog steeds een goede keuze zijn. Er zijn duizenden plug-ins en thema’s te koop waarmee je de complexe website kunt maken die je nodig hebt.

WordPress is ook een goede keuze als je zelf een website wilt maken zonder een webdeveloper in te huren.

WordPress is oorspronkelijk opgericht voor bloggers, maar is door de vele beschikbare plug-ins voor vrijwel elk bedrijf geschikt. WordPress heeft een plug-in genaamd Woocommerce waarmee je een e-commerce webshop kunt beginnen op WordPress. 

Is het makkelijk om een WordPress website te maken?

Ja, het is eenvoudig om een WordPress website te maken. Je hebt geen codeervaardigheden of ervaring met webontwikkeling nodig. WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee je een geheel nieuwe website of blog kunt maken, of je kunt één van de vele vooraf ontworpen thema’s en sjablonen gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen, is een thema kiezen, het aanpassen aan jouw behoeften en jouw inhoud toevoegen. WordPress is gratis en open source software die is uitgebracht onder de GPL.

Shopify website maken

Shopify website maken

Wil je een e-commerce website maken? Dan is Shopify zeer geschikt. Shopify is een platform voor bedrijven van elke omvang om een online winkel te maken. Het biedt gebruikers een aanpasbaar platform, een gebruiksvriendelijk afrekenproces en een breed scala aan functies. Shopify heeft ook een sterke community van ontwikkelaars die thema’s en apps maken die kunnen worden gebruikt om de functionaliteit van jouw winkel uit te breiden.

Het nadeel van Shopify is dat het geen open source, is en niet gratis is. Shopify is verkrijgbaar vanaf $ 29 per maand. 

Waarom is Shopify zo populair?

Shopify is één van de meest populaire e-commerceplatforms die momenteel op de markt zijn. Er zijn een aantal redenen voor zijn populariteit.

Ten eerste is Shopify erg gebruiksvriendelijk. Zelfs mensen die niet bijzonder technisch aangelegd zijn, kunnen eenvoudig een mooie en functionele online winkel maken met Shopify. Wil je een website maken zonder technische kennis? Dan is Shopify een ideaal platform. 

Ten tweede biedt Shopify veel flexibiliteit op het gebied van ontwerp en functionaliteit. Er zijn honderden thema’s om uit te kiezen, en je kunt ook aangepaste code toevoegen om je winkel echt te laten opvallen.

Ten derde is Shopify gebouwd voor e-commerce webshops. Hierdoor heb je vrijwel alle functies die je wenst van een webwinkelplatform direct bij de hand. Je hoeft niet nog extra plug-ins te downloaden zoals bij WordPress. 

Ten slotte is Shopify uiterst betrouwbaar. Je winkel zal altijd online zijn, zelfs als er een wereldwijde stroomstoring is (in tegenstelling tot sommige andere platforms!).

Waarvoor is Shopify geschikt?

Shopify is geschikt voor webwinkels van elke omvang. Het biedt een breed scala aan functies en is gemakkelijk te gebruiken, waardoor het een goede optie is voor bedrijven die een online aanwezigheid willen creëren. Shopify heeft ook een aantal integraties, die handig kunnen zijn voor webshops die andere software of services willen gebruiken in combinatie met hun website.

Shopify wordt ook veel gebruikt door dropshippers door de dropshipping plug-ins die Shopify aanbiedt. Door deze plug-ins kun je een dropshipping webshop helemaal automatiseren. 

Met deze link ga je naar de officiële website van Shopify. 

Voordelen website bouwen voor jouw bedrijf

Voordelen website maken

Het bouwen van een website voor jouw bedrijf heeft verschillende voordelen. Een website kan je helpen een groter publiek te bereiken, geloofwaardigheid op te bouwen en jezelf te profileren als een marktleider in jouw branche.

Een website is ook een geweldig platform voor het delen van informatie over jouw bedrijf, producten of diensten. Door een speciale website te hebben, kun je het verhaal rond jouw merk maken en ervoor zorgen dat potentiële klanten toegang hebben tot nauwkeurige en actuele informatie over jouw producten en bedrijf.

Daarnaast kan een website een krachtig marketinginstrument zijn. Je kunt jouw site gebruiken om verkeer naar jouw andere online kanalen te leiden (zoals sociale media of e-mailmarketing), of zelfs om rechtstreeks leads en verkopen te genereren. Door een website te maken kun je in een handomdraai de hele wereld bereiken. 

Over het algemeen is een website een essentieel onderdeel van elk modern bedrijf, ongeacht de grootte of branche.

Nadelen website maken voor jouw bedrijf

Nadelen website bouwen

Er zijn een paar nadelen aan het maken van een website voor jouw bedrijf. Ten eerste kan het tijdrovend en duur zijn om een website van hoge kwaliteit te maken. Je moet een webdesigner en mogelijk een webontwikkelaar inhuren en mogelijk moet je webhostingruimte kopen of leasen. Dit inhuren van een webontwikkelaar of webdesigner is vaak noodzakelijk als je bepaalde unieke functies op je website wilt. 

Daarnaast moet je tijd besteden aan het maken en beheren van content voor jouw website. 

Als je geen ervaring hebt met webdesign of -ontwikkeling, kan het een uitdaging zijn om een website te maken die er professioneel uitziet en makkelijk te gebruiken is voor gebruikers. Daar en tegen staan er vele video’s op YouTube waar van A tot Z wordt uitgelegd hoe je een WordPress website maakt of een Shopify website maakt. 

Tot slot, zelfs als je een geweldige website hebt, is er geen garantie dat mensen hem zullen vinden; Je moet jouw site nog steeds promoten via SEO en online adverteren.

Kan ik een website maken zonder technische kennis?

Je hebt geen technische kennis nodig om een website te maken. Er zijn tal van websitebouwers waarmee je een website kunt maken zonder enige codeer- of ontwerpervaring. Het enige wat je nodig hebt, is een goed idee voor een website en wat creatieve basisvaardigheden.

Websitebouwers zijn eenvoudig te gebruiken en vereisen geen technische kennis. Je kunt elementen slepen en neerzetten om de gewenste lay-out te maken en gemakkelijk inhoud toevoegen. De meeste websitebouwers worden geleverd met ingebouwde functies zoals contactformulieren, afbeeldingsgalerieën en een e-commercefunctie, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je er niet uitkomt. 

Alleen wanneer je hele specifieke wensen hebt of een hele geavanceerde website wilt maken kun je dit waarschijnlijk niet maken zonder technische kennis. 

Werkt mijn website ook op de mobiele telefoon?

Website maken voor mobiel

Ja, jouw website kan werken op een mobiele telefoon. De meeste websitebouwers hebben als standaardfunctie dat je kunt kijken hoe je website presteert op de mobiele telefoon. Dat je website goed werkt op de telefoon is belangrijker dan ooit.  Sterker nog, meer mensen surfen op het web op hun telefoon dan ooit tevoren. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het ontwerpen van jouw site om ervoor te zorgen dat deze er geweldig uitziet en gemakkelijk te gebruiken is op een kleiner scherm zoals een mobiel of tablet.

Denk eerst na over de lay-out van jouw site. Zorg ervoor dat de belangrijkste informatie boven de vouw staat, of zichtbaar is zonder te scrollen. Dit kan betekenen dat content in een enkele kolom wordt geplaatst in plaats van meerdere kolommen, of dat grotere lettergroottes worden gebruikt bij een belangrijke tekst.

Ten tweede, denk na over hoe mensen jouw site op hun telefoon zullen gebruiken. Ze zullen waarschijnlijk hun duim gebruiken om te navigeren, dus knoppen en links moeten groot zijn en gemakkelijk om aan te raken.

Wat kan ik doen als ik iets niet weet?

Een website kan een geweldige manier zijn om jezelf of jouw onderneming te promoten. Je kunt een website gebruiken om informatie over jezelf, jouw werk of jouw producten en diensten te delen. Je kunt een website ook gebruiken om in contact te komen met klanten of andere bedrijven. Een website maken is niet moeilijk, maar er zijn wel een paar dingen waar je goed op moet letten.

Waar let je op bij een website maken?

Wil je een website maken? Dan moet je op een aantal dingen letten. 

1. Jouw websitedoelen

Voordat je jouw website maakt, moet je even de tijd nemen om erachter te komen wat jouw doelen zijn. Wat wil je met je website bereiken? Wil je meer verkopen, meer leads krijgen of naamsbekendheid vergroten? Als je eenmaal weet wat je doelen zijn, kun je beginnen met het maken van een plan voor je website.

Als je niet zeker weet wat je doelen moeten zijn, kijk dan eens naar je concurrentie. Kijk wat ze doen en probeer te kijken wat goed werkt voor hun. Kopieer je concurrent niet blind. Vindt manieren om jouw website uniek en beter te maken dan de rest.

Je websitedoelen zullen ook helpen bepalen wat voor soort content je op jouw site nodig hebt. Als je producten verkoopt, heb je productpagina’s en een winkelwagentje nodig. Als je services levert, heb je servicepagina’s en een contactformulier nodig.

2. Een domeinnaam kiezen

Jouw domeinnaam is het adres van jouw website op internet. Het is wat mensen in hun browser typen om jouw site te vinden. De domeinnaam van Google is bijvoorbeeld www.google.com.

Je wilt een domeinnaam kiezen die mensen gemakkelijk kunnen onthouden en spellen. Het moet kort en to the point zijn. Vermijd indien mogelijk het gebruik van koppeltekens of cijfers.

Jouw domeinnaam moet relevant zijn voor de inhoud van jouw bedrijf of website. Als je niet zeker weet wat je moet kiezen, probeer dan te brainstormen over enkele trefwoorden die beschrijven wat je doet of wat je aanbiedt. Probeer met deze trefwoorden goed te bedenken wat het doel is van jouw website. 

Nadat je een domeinnaam hebt gekozen, moet je deze registreren bij een domein registreerder zoals Cloud86. Zij zullen alle technische details behandelen om jouw domeinnaam te koppelen aan jouw webhostingsaccount.

3. Een webhostingbedrijf kiezen

Wil je een website maken? Dan is een websiteplatform kiezen een moeilijke keuze. Nu je je domeinnaam hebt gekozen die aansluiten op je websitedoelen, is het tijd om je websiteplatform te kiezen. Dit kan een moeilijke beslissing zijn omdat er veel verschillende opties beschikbaar zijn. Enkele van de meest populaire platforms zijn WordPress, Wix en Squarespace. Elk platform heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus je zult moeten beslissen welke het beste bij je past.

WordPress is een populaire keuze voor veel bedrijven omdat het gemakkelijk te gebruiken is en veel functies heeft. Het kan echter ingewikkeld zijn om een WordPress website te hosten.

Wix is een andere populaire websitebouwer die vaak wordt gebruikt door kleine bedrijven. Het is zeer gebruiksvriendelijk en heeft veel sjablonen om uit te kiezen. Wix websites kunnen er echter enigszins generiek uitzien.

Shopify is de perfecte keuze voor een e-commerce website. Shopify is een sitebouwer die gemaakt is voor e-commerce bedrijven waardoor veel essentiële functies al automatisch in je webshop geïntegreerd zijn. 

Bij een website maken moet je dus goed kijken naar welk platform je kiest. Dit platform moet zo goed mogelijk zijn voor het doel van jouw website. 

4. Het ontwerp jouw website

Een website is een verzameling webpagina’s en gerelateerde content die wordt geïdentificeerd door een gemeenschappelijke domeinnaam en op ten minste één webserver wordt gepubliceerd. Een website kan voor verschillende doeleinden worden gemaakt, waaronder commercieel, educatief, overheids- of persoonlijk gebruik. 

Websites zijn meestal gewijd aan een bepaald onderwerp of doel en zijn meestal toegankelijk via een URL. Het proces van het maken van een website bestaat over het algemeen uit verschillende stappen, waaronder het plannen van de inhoud en structuur van de site, het ontwerpen van het uiterlijk van de site en het coderen van de HTML van de site.

Wil je een website maken? Let dan goed op het ontwerp van de website. Je wilt dat je de behoefte van de klanten vervult en dat de bezoeker zo snel mogelijk kan vinden wat hij of zij zoekt. 

5. De website lanceren

Wanneer je klaar bent om jouw website te lanceren, zijn er een paar dingen die je eerst moet doen. Eerst moet je jouw site testen om er zeker van te zijn dat alles correct werkt. Je kunt dit doen door jouw site in een browser te openen en alle links te testen om te controleren of ze werken. Vervolgens moet je jouw site controleren op kapotte afbeeldingen of pagina’s die niet correct worden geladen. Ten slotte moet je controleren of jouw site veilig is door te controleren op SSL-certificaten die correct zijn geïnstalleerd.

Nadat je heeft geverifieerd dat jouw site correct werkt, kun je deze lanceren door deze op een webserver te publiceren. Je kunt dit op verschillende manieren doen, maar de meest gebruikelijke is om FTP te gebruiken. Zodra jouw site live is, moet je deze promoten zodat mensen hem kunnen vinden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur: Kai

Auteur: Kai

Kai Glorie is een erkende expert op het gebied van online geld verdienen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring heeft hij succesvolle strategieën ontwikkeld om financiële vrijheid te bereiken via diverse online verdienmodellen. Als internetondernemer en marketingspecialist deelt Kai waardevolle inzichten en praktische tips over onderwerpen zoals affiliate marketing, beleggen, e-commerce en passief inkomen. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vertrouw op Kai's expertise en begeleiding om je weg naar financiële onafhankelijkheid te starten.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *