fbpx

Webwinkel beginnen zonder voorraad

Wil je een webwinkel beginnen zonder voorraad beginnen? Wij vertellen je in dit artikel hier alles over. 

Webwinkel beginnen zonder voorraad

Webwinkel zonder voorraad beginnen: Zo doe je dat

Webwinkel beginnen zonder voorraad? Heb je ooit gehoord van een webwinkel zonder voorraad beginnen? We leven in een tijd met veel mogelijkheden en dat kan een hoop obstakels uit de weg ruimen. Een webwinkel starten is een goed plan, maar voorraad kan een struikelblok zijn. Hiervoor heb je een opslagruimte nodig en voldoende financiële middelen.

Een webwinkel zonder voorraad wordt ook wel een dropshipping webshop genoemd. Bij dropshipping is dit niet nodig en dat biedt startende ondernemers veel kansen. Het is een optie waarbij serieuze winst valt te behalen en het is een leuke bezigheid. We bespreken hier nog meer opties. Alles wat je moet weten over dit onderwerp vind je hier. Na het lezen kan jij een vliegende start maken en genieten van jouw unieke webwinkel.

Waarom een webwinkel zonder voorraad beginnen?

Waarom een webwinkel beginnen zonder voorraad? Een webwinkel beginnen kent in eerste instantie een aantal regels. Hierbij kan je denken aan dat je KVK-nummer minimaal een jaar moet bestaan, het hebben van een stenen winkel of een minimaal bedrag aan voorraad. Dit zijn regels die veel groothandels hanteren die jou tegen kunnen houden om te kunnen starten. Hier zijn gelukkig alternatieven voor en die bespreken we hier. 

Het is een investering om bij de juiste leverancier in te kopen. Dit doe je door te letten op de regels die gehanteerd worden. Naast de juiste leverancier is het ook noodzakelijk om de artikelen veilig op te slaan. Daarom is het ook een ideale mogelijkheid als je zelf geen opslag hoeft te regelen. Op het vlak van opslag en leveranciers zullen we dieper ingaan.

Als je een webwinkel wilt beginnen zonder voorraad bestaan er veel speciale dropshipping leveranciers die alleen samenwerken met dropshipping webwinkels. Het aanmelden bij deze dropshipping webshops is vaak erg makkelijk en laagdrempelig. Dit is dus ook nog een groot voordeel van een webwinkel zonder voorraad beginnen.

waarom Webwinkel beginnen zonder voorraad

Is voorraad overbodig?

Ga je een webwinkel beginnen zonder voorraad? Dan is het wel belangrijk om te overwegen wat nou de voor- en nadelen zijn van een voorraad. 

Voor jou kan de vraag niet beantwoord worden of voorraad overbodig is, maar deze vraag kan je zelf wel beantwoorden. Dit kan je doen door na te gaan of dit past in de context van jouw webwinkel. Een webwinkel zonder voorraad beginnen is voor de een handiger dan bij de ander. Wat voor producten bied je aan? Hoe groot aantal verwacht je per bestelling? Wil je de verzending vooral zelf onder controle hebben of niet? Dit zijn vragen waardoor je er al vrij snel achterkomt wat voor jou de juiste keuze is. Je kan ook voor jezelf bepalen hierdoor of je een kleine of grotere voorraad nodig hebt. Leveranciers met een laag minimum inkoopbedrag bieden voordelen.

Een webwinkel beginnen zonder voorraad kent dus zo zijn voor- en nadelen. Een webwinkel beginnen zonder voorraad moet passen bij jou businessmodel. Als je dus bijvoorbeeld voor controle wilt hebben over het hele verzendproces is dropshipping zeker af te raden. Als je graag het gehele verzendproces uitbesteed dan is een webwinkel beginnen zonder voorraad ideaal.

De juiste leveranciers

Als je een webwinkel wilt beginnen zonder voorraad is het heel belangrijk om de juiste leveranciers te kiezen. 

Welke voordelen bieden de juiste leveranciers? Dit zorgt ervoor dat je geen enorm bedrag in één keer hoeft neer te leggen voor de inkoop. Ten eerste weet je wellicht nog niet hoeveel er besteld gaat worden in een bepaalde periode. Ten tweede is het mogelijk dat je de financiële middelen hier in principe niet voor hebt. Daarnaast moet je voor jouw voorraad ook opslag hebben en daar komen ook kosten bij kijken. 

Tenslotte loop je ook nog eens het risico dat jouw voorraad niet veilig opgeslagen is en daardoor verloren kan gaan. Je kan als oplossing kiezen voor leveranciers die werken met lage minimum inkoopbedragen of dropshipping. Als je ervoor kiest om te gaan voor een webwinkel zonder voorraad dan loop je dus een stuk minder risico dan wanneer je een fysieke voorraad inkoopt.

Webwinkel zonder voorraad leveranciers

Een voorbeeld van een platform met leveranciers die een lage aankoopdrempel hanteren en kleine minimum afnames is Orderchamp. Op dit platform vind je allerlei leveranciers die een match kunnen zijn met jouw webwinkel. Conceptstores en kleine boetiekjes kunnen hier bijvoorbeeld volledig hun slag slaan. Voor aanvullingen van de voorraad is dit ook ideaal.

 

Een ander voorbeeld is BigBuy waar een internationale gedachte hangt, maar absoluut past bij Nederlandse retailers. BigBuy is een leverancier dat snel levert en wel 150.000 producten aanbiedt. Alle artikelen zijn voor de Europese markt geschikt.

 

Dan heb je ook nog DropshippingXL en daar worden meer dan 90.000 producten aangeboden. Dit kan je gebruiken voor je webwinkel, maar ook voor je marktplaats-account. Hiermee kan je zeer goed aan dropshipping doen. Bij volledige dropshipping heb je zelf geen voorraad nodig en dus ook geen opslagruimte. Je hoeft alleen maar te zorgen dat het product op het juiste adres komt. Dit is een investering, omdat je opslag, inpakken en opsturen niet zelf hoeft te regelen. Dit scheelt tijd, geld en neemt risico’s weg. Als deze optie bij jouw webwinkel past dan is het een slimme werkwijze.

Achteraf betalen en recht op retour

Bij sommige groothandels kan je zelfs achteraf betalen. Dit kan mega handig zijn, want je betaalt dan pas na het verkopen van de artikelen. Je hebt dan minder startkapitaal nodig en geen voorraad. Er zijn ook groothandels die werken met recht op retour. Dit is ideaal, want in dit geval kan je de artikelen terugsturen die je niet verkoopt. Zo blijf je niet achter met een voorraad aan artikelen en maak je geen verlies als iemand iets retour stuurt. Het is van te voren lastig om in te schatten hoeveel voorraad je nodig hebt en daarom is dit een gouden oplossing.

Doen er ook grote spelers aan dropshipping?

Tuurlijk, Bol.com doet dit zelfs regelmatig. Je kan door dropshipping ook klanten voorzien van producten wanneer je geen voorraad hebt. Een webwinkel zonder voorraad beginnen is een kansrijke mogelijkheid en als je al naamsbekendheid hebt opgebouwd blijft het een handige optie. Naast Bol.com doen Zalando en Blokker dit ook. Dit heb je misschien wel eens gemerkt doordat het product anders was verpakt, een andere vervoerder had of een andere levertijd had. Dit komt doordat het rechtstreeks vanaf de leverancier is gekomen. Hierdoor kan er altijd geleverd worden, ook wanneer de voorraad op is. Je wordt pas groot als je in mogelijkheden denkt!

Zelf kun je ook beginnen met dropshipping via Bol.com als een je webwinkel zonder voorraad begint. 

Doen er ook grote spelers aan dropshipping?

Wanneer is een webwinkel zonder voorraad geschikt?

Wil je een webwinkel beginnen zonder voorraad? Dan is het belangrijk om te kijken of jouw bedrijfsmodel hier wel geschikt voor is. 

Er zitten een hoop voordelen aan een webwinkel zonder voorraad. Deze hebben we besproken en dat komt kortom neer op het niet hoeven opslaan, inpakken en verzenden. Wat je wel hebt, is de verantwoordelijkheid. Hier gaan we zo nog verder op in. Als je eenmaal een webwinkel hebt kan je deze koppelen aan een dropship-leverancier. Er zijn programma’s die jou een goede ondersteuning bieden voor het starten van de webshop. Bepaalde tools maken het je makkelijker en besparen veel tijd en moeite. Hierbij kan je denken aan Shopify, Wix en JouwWeb.

Hoe pak je dit aan?

Als je hebt besloten dat je een webwinkel zonder voorraad wilt beginnen is het belangrijk om te bedenken hoe je dit gaat aanpakken. De eerste stap is het bedenken van de producten die je aan wil bieden. Als je weet welke producten dit zijn dan kan je ook inschatten hoe snel dit geleverd kan worden. Op basis van wat handig is voor jouw soort webwinkel maak je een keuze voor leverancier. 

Wil je helemaal geen voorraad of een minimum voorraad? Er zijn meerdere opties die winstgevend kunnen uitpakken. Als je dit uit hebt gedacht kan je je webwinkel vorm gaan geven. Je maakt een website waarop jouw klanten de producten kunnen bestellen. Dit kan heel eenvoudig zijn en er zijn veel programma’s die je op weg helpen.

Verantwoordelijkheid

Een stukje verantwoordelijkheid heb je sowieso. Dit geeft dan ook extra motivatie om te zorgen voor een prettige klantervaring. Het feit dat je het pakket niet zelf op hoeft te sturen maakt geen verschil voor de klant. De klant bestelt dit namelijk bij jou en jij bent het aanspreekpunt. Wees hier bewust van en houd er rekening mee dat je in sommige vallen naar een oplossing moet zoeken.

Dropshipping versus Fulfilment

Dropshipping en fulfilment lijken op elkaar, maar het verschil is dat bij fulfilment de webwinkel wel de eigenaar van de voorraad is. De overeenkomst is dat bij beide methodes de voorraad op een andere locatie ligt. Bij dropshipping komt het product uit de voorraad waar jij geen eigenaar van bent.

 Bij Fulfilment komt het product uit de voorraad waar je wel eigenaar van bent en dat ligt dan op een andere locatie. Een webwinkel zonder voorraad beginnen is voor iedereen een unieke ervaring. Het ligt aan voorkeuren en behoeftes wat handig is voor jouw webwinkel. Wees niet bang om te falen, want van de ervaring kan je pas leren!

Bij dropshipping heb je dus geen eigen voorraad en koop je pas voorraad wanneer deze voorraad besteld is. Dit zorgt ervoor dat je minder risico loopt. Door dropshipping kun je een webwinkel beginnen zonder eigen voorraad. Een nadeel van een webwinkel zonder voorraad kan zijn dat je geen uniek assortiment hebt.

Bij fulfilment heb je wel je eigen voorraad, maar besteed je het logistieke gedeelte uit aan een logistieke partij. Hierbij koop je dus wel je eigen voorraad in en loop je dus wel financieel risico. Het grote voordeel van fulfilment, is dat je een uniek(er) assortiment hebt dan de meeste webwinkels zonder voorraad die dropshipping als businessmodel hebben.

Dropshipping versus Fulfilment
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relevante berichten

Auteur: Emiel

Auteur: Emiel

Dit artikel is geschreven door Emiel. Emiel is een Business student die passie heeft voor online ondernemen. Emiel schrijft voor Extraeuros.nl artikelen over online ondernemen en over online geld verdienen. Emiel schrijft graag over zijn ervaringen met cryptocurrency's, beleggen, dropshipping en affiliate marketing.

Alle berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS € 10.000 dropshipping handleiding ontvangen?

Meld je aan en ontvang een compleet stappenplan om te beginnen inclusief dropshipping niches, dropshipping leveranciers.

extraeuros dropshipping handleiding